Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Un proiect de 25 milioane de euro pentru ADI Distribuție Gaze Ialomița Centrală

Reversul medaliei

Un proiect de 25 milioane de euro pentru ADI Distribuție Gaze Ialomița Centrală

La nivelul județului Ialomița există o Asociație similară ADI Ialomița formată din 8 localități. Scopul declarat al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Distribuție Gaz Ialomița Centrală este acela de a accesa fonduri pentru extinderea rețelei de gaze naturale de-a lungul DN2A. Administrația Moraru a ignorat și, mai grav, a sabotat această Asociație care funcționează fără costuri. «Președintele Victor Moraru a refuzat să susțină eforturile noastre în condițiile în care l-am invitat să facă parte din această structură!» declară președintele Asociației, Ioan Martin.

Se poate și fără bani publici În timp de președintele Moraru cheltuiește milioane de lei pentru investiții marginale și fără utilitate, un grup de 8 localități din Ialomița încearcă să obțină finanțare pentru o rețea de aducțiune a gazelor naturale de-a lungul DN2A, de la Slobozia la Urziceni. În anul 2018, orașul Căzănești, în asociere cu comunele Andrășești, Balaciu, Ciochina, Gheorghe Doja, Munteni-Buzău, Perieți și comuna Sărățeni au înființat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Distribuție Gaz Ialomița Centrală. Asociația are drept scop declarat «dezvoltarea și concesionarea serviciului public de distribuție a gazelor naturale pe teritoriul localităților noastre». În anul 2019, pentru a urgenta procedurile, Asociația a cerut sprijinul Consiliului Județean Ialomița. În februarie 2020, după ce Victor Moraru cere administrațiilor locale din județ să adere la o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară care să se ocupe exclusiv cu «gestionarea procedurilor de înființare și extindere a rețelei de distribuție de gaze naturale», primarul orașului Căzănești, Alexandru Măchiță, revine asupra solicitării inițiale: «(...)suntem interesați de inițiativa dumneavoastră și dacă considerați oportun, pentru a câștiga timp, revenim la adresele înregistrate la dumneavoastră cu nr. 7498/08.04.2019 și 8583/18.04.2019 și vă invităm să fiți membri, să preluați Asociația și să o extindeți la nivel județean». Evident, Victor Moraru NU a acceptat propunerea.

Victor Moraru sabotează inițiativa Mai gravă decât indiferența administrației județene este încercarea președintelui Victor Moraru de a sabota această inițiativă. Potrivit unei adrese remisă Asociației, Consiliul Județean Ialomița susține că racordarea viitoarei rețele de gaze la cea existentă la Slobozia nu este posibilă. Mai mult decât atât, susține președintele ADI Distribuție Gaze Ialomița Centrală, Ioan Martin, fost vicepreședinte al Consiliului Județean, Victor Moraru a refuzat să cofinanțeze studiile de fezabilitate pentru extinderea rețelei de gaze naturale: «Am participat la două ședințe informale, în perioada în care Victor Moraru a decis finanțarea echipei de fotbal a Sloboziei... I-am cerut 640 mii de lei pentru cofinanțarea studiilor de fezabilitate. A refuzat susținând că prioritățile județului le hotărăște el, nu noi! Suma pentru aceste studii e de zece ori mai mai mică decât cele plătite de instituție. Probabil de aceea a refuzat cofinanțarea...». Ulterior acestui incident, ADI Distribuție Gaze Ialomița Centrală a continuat să facă demersuri pentru obținerea unui acord de principiu privind racordarea la rețeaua de gaze. Pe 27 mai 2020, Transgaz SA confirmă că Victor Moraru a mințit și informează oficial că racordarea e posibilă la conducta de înaltă presiune Jugureanu-Slobozia «la limita zonei teritoriale a localității Păltinișu (localitate aparținătoare comunei Perieți) prin intermediul unei conducte de racord DN 200, PN 40 bar în lungime de circa 1,08 km».

O investiție de 25 milioane de euro
Investiția așteptată de cele 8 administrații locale, dar și de toate celelalte loca­lități situate de-a lungul DN2A, poate fi accesată în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 8 și ar putea fi finalizată până la sfârșitul anului 2023. Adică mult mai devreme decât proiectele de infrastructură ale administrației Moraru! Valoarea ma­ximă a finanțării este de 25 milioane de euro, iar de această investiție în extinderea rețelei de gaze ar putea beneficia aproximativ 70000 de locuitori din Ialomița.

28 Iulie 2020, 14:40 (2972 vizualizări - 14 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Stanescu:
(3 August 2020, 11:41)
Dorim sa construim o sectie de panificatie in zona , accesul la gaze naturale faciliteaza functionarea cuptoarelor . Suntem direct interesati !
Oops:
(31 Iulie 2020, 08:56)
Stimate d-le I.M., va multumesc pentru link; atat scrie acolo:

"Consultare publică, POIM: Ghidul pentru racordarea la rețeua de gaze naturale
Ministerul Fondurilor Europene lansează în consultare publică proiectul ghidul solicitantului „Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final” din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare aferent Obiectivului Specific 8.2 Creșterea gradului de interconectare a Sistemului Național de Transport a gazelor naturale cu alte state vecine.
Ghidul solicitantului a fost elaborat în scopul sprijinirii investițiilor de dezvoltare a rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final, cu respectarea condițiilor de finanțare din cadrul programului.
Propunerile și comentariile pe marginea documentului pot fi trimise la sediul MFE din Șos. București-Ploiești, nr. 1 – 1B, Victoria Office Intrarea str. Menuetului, nr. 7, București, Sector 1 și/sau la adresa de email: secretariat.dgpim@mfe.gov.ro timp de 15 zile calendaristice (până pe 10 august) de la data prezentului anunț"

Nu este important ce cred eu, important ar fi daca l-ati da in judecata pe cel (sau pe cei) care s-a(u) opus acestui proiect - care ar fi putut sa aduca un plus de confort locuitorilor. Asta cred eu ca este important: sa plateasca cei care ne provoaca prejudicii; sa-i descurajeze pe viitor sa aiba astfel de atitudine! Sa plateasca paguba provocata si sa stea putin la racoare dupa gratii. Pe caldurile astea e ok sa stai la racoare, zic!
Ioan M.:
(29 Iulie 2020, 23:04)
@ Marius - d-nii primari din com.Cosâmbești,Mărculești, Bucu di Gh.Lazăr doresc aderarea la acest A.D.I. și depunerea unei cerere de finanțare, suntem in discuții si avem timpul fizic pt. o face ;
@ Matescu - prin program se finanțeaza nerambursabil studii, proiectare, asistența , executie si inclusiv racorduri persoane fizice ;  
@ Ooops puteti verifica veridicitatea pe site-ul ministerului fondurilor europene la link-ul http://mfe.gov.ro/consultare-publica-poim-ghidul-pentru-rapordarea-la-reteua-de-gaze-natural/ sesiune de depunere 18 august-18 octombrie 2020;
@ Luminița se incerca la fel racord are pt. Sălcioara,Albesti, Buiești . 
bio ragaz:
(29 Iulie 2020, 11:13)
Mie mi-a refuzat seful CJ si prefectul o investitie intr-o statie de biogaz utilizand biomasa din Baragan. Daca se realiza aceasta investitie, 3/4 din judetul Ialomita avea incalzire centrala si curent gratis. Finantarea venea de la prietenul meu Kim Jong doi.
Marius:
(29 Iulie 2020, 09:20)
Ar fi îmbucurătoare și o inițiativă pe tronsonul Cosambesti-Gimbasani-Marculesti.
Oops:
(29 Iulie 2020, 07:55)
Daca informatiile prezentate in articol sunt adevarate, de ce nu-i face nimeni o plangere penala lui marele pres moralu? Sa-i ceara daune cat valoarea investitiei pe care a refuzat-o! Judet european tinut in mizerie; dar imaginea intaiului fiu iubit al giudetului poleita cu aur chiar din banii amaratilor tinuti in subdezvoltare. Si cica mai vrea un mandat ca el a ridicat Ialomita pe cele mai inalte culmi...ale saraciei!
Traian:
(28 Iulie 2020, 22:31)
Va astept cu interes sa incepeti lucrarile !
Luminita:
(28 Iulie 2020, 22:15)
Lăsați politica și faceți ceva pentru locuitorii de la sat . Sunt sătulă de parcuri cu băncuțe , de teren de sport cu gazon artificial și mașini la primărie . Comuna Albești se poate conecta .? Dacă tot ajunge pina la Andrasesti. Spor !
Matescu:
(28 Iulie 2020, 22:07)
In com Perieti peste 1000 de doritori de legare la reteua de gaze.Au trecut vremurile cind jupuiau plopii de pe sosea ! Am inteles ca se fac si racordurile pt.persoane fizice ?
capusa fara gusa:
(28 Iulie 2020, 17:40)
Domnul din poza ar face bine sa povesteasca cum a capusat Fabrica de paine impreuna cu Mare   a N ea csu, au furat pana si lambriurile de pe pereti.
gigi friptu:
(28 Iulie 2020, 17:37)
Bai fratilor, mai lasati-o in fasole cu retea de gaze la sate si comune. Cetatenii n-au bani sa achite apa si costurile cu gunoiul si le trebuie gaze. Casele, multe dintre ele, sunt ca vai de mama lor, gaze le mai lipsesc. E ca si cand n-ai ce pune pe masa dar iti sunt ochii la BMW.
Un ialomitean:
(28 Iulie 2020, 15:48)
Pentru (...) e mai important sa investeasca in imaginea sa sute de mii de lei decat modernizarea judetului.
Ramona:
(28 Iulie 2020, 15:41)
Hopa, replica d-lui Marian Pavel, din gura d-lui Martin.
Sorin:
(28 Iulie 2020, 15:32)
De admirat hotărârea si tenacitatea lor ! In com. Gh.Doja așteptam cu ineres această rețea de gaze ! 

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 07 Aug 2020
322 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Sâmbătă, 29 august 2020, zi de donare la Centrul de Transfuzie Sanguină Ialomița

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Ialomița vor organiza o campanie de donare de sânge în ziua de sâmbătă, 29 august 2020. Astfel, în această zi instituția își va desfășura activitatea în ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:15
(77 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minor de 15 ani, surprins la volanul unei mașini

Aflați în timpul misiunilor specifice privind prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii ialomițeni au întocmit două dosare penale pe numele a doi șoferi, surprinși în trafic fără permis de conducere. ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:10
(60 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Femeie rănită în urma unui incendiu

În dimineața zilei de joi, 6 august a.c., pompierii din Fetești au intervenit pentru stingerea unui incendiu care s-a produs la un bloc de locuințe din municipiu. Din cauza flăcărilor, o femeie de 63 de ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:05
(69 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Căutat de autoritățile ungare, descoperit în localitatea de domiciliu

Polițiștii ialomițeni au reușit identificare unui tânăr, de 39 de ani, din Bordușani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare preventivă. Acesta era urmărit ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:55
(62 vizualizări - 0 comentarii)


Drăgoești: Anexă cuprinsă de flăcări

Pompierii din  Urziceni au intervenit în seara zilei de miercuri, 5 august a.c., pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o anexă gospodărească a unei locuințe din Drăgoești, dar și acoperișul ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:50
(60 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie în localitatea Dridu

Pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare, de pe strada Lăcrămioarei, din localitatea Dridu/Ialomița, RAJA SA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercduri ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:45
(59 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 784 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 6 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 784, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 13:05
(149 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: 37 de candidați au obținut definitivatul

La nivelul județului Ialomița, rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este de 53,62%. Astfel, din totalul de ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 21:20
(229 vizualizări - 0 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: 773 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 5 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 773, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 13:05
(216 vizualizări - 0 comentarii)


9

Fetești: Depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice și fără permis de conducere

Miercuri dimineață, 5 august a.c., în jurul orei 2,30, polițiștii din Fetești au oprit pentru control, pe raza municipiului Fetești, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani. Șoferul a refuzat în ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 11:20
(146 vizualizări - 0 comentarii)


10
Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Un tânăr de 30 de ani din localitatea Miloșești a fost scos din fântâna în care s-a aruncat cu intenția de a se sinucide. Gestul său a fost observat de câțiva localnici, care i-au sărit în ajutor. Totuși ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 20:30
(390 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

4 August 2020, 19:15


12

Bărbat din Movilița, reținut de polițiști pentru furturi din autoturisme

În cursul zilei de luni, 3 august a.c., polițiștii din Urziceni au pus în executare 3 mandate de aducere, în baza cărora au reușit identificarea unui tânăr de 25 de ani, căutat pentru comiterea infracțiunii ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:20
(138 vizualizări - 0 comentarii)


13

Movilița: Agresată de concubinul său

Un bărbat, de 39 de ani, s-a ales cu un dosar penal după ce și-a agresat concubina, o femeie de 48 de ani. Cei doi locuiau în localitatea Movilița, iar în cursul zilei de luni, 3 august a.c., în urma unui ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:15
(131 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: La volan sub influența alcoolului

Polițiștii i-au întocmit un dosar penal unui bărbat, de 42 de ani, din localitatea Mihail Kogălniceanu, întrucât acesta s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice. Luni, 3 august a.c., la orele ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:10
(149 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 768 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 4 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 768, cu 20 de cazuri mai mult față de ziua de luni ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 13:10
(261 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Muniție de război, descoperită la fier vechi

Peste 50 de cartușe de infanterie au fost descoperite la Alexeni. Muniția, provenită din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a fost găsită în depozitul unui centru de colectare a fierului vechi din ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:45
(187 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Alexeni și Fierbinți-Târg

Un incendiu violent a cuprins în dimineața zilei de luni, 3 august a.c., în jurul orei 9,00, o locuință din comuna Alexeni. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul Urziceni ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:35
(214 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 2 august a.c., în jurul orelor 22,30, polițiștii din Amara au observat pe un drum neiluminat din extravilanul localității o autoutilitară al cărei șofer, în momentul efectuării semnalelor de oprire ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:55
(218 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: 22 de permise reținute, amenzi de peste 187000 de lei

În perioada 1-3 august a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, la sfârșitul de ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:50
(206 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 748 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 3 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 748, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:15
(310 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 744 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 2 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 744, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

2 August 2020, 13:10
(220 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 742 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 1 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 742, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de vineri ...[citește_toată_știrea]

1 August 2020, 13:10
(211 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 733 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 31 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 733, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 13:05
(413 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Beată la volan, a avariat trei autoturisme

Joi dimineața, 30 iulie a.c., în jurul orei 5,00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul circulației pe ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:35
(667 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Slobozia: Femeie agresată de soț

Joi, 30 iulie a.c., în jurul orelor 12,00, polițiștii din Slobozia au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 42 de ani, cu privire la faptul că este agresată fizic de soțul său.
În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:30
(412 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,34%-rata șomajului în iunie 2020

La sfârșitul lunii iunie 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4060 șomeri (din care 1896 femei), rata șomajului fiind de 4,34%, cu 0,49% sub valoarea ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 10:45
(329 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Modificări asupra modului de organizare a examinării în vederea obținerii permisului auto

Printr-un comunicat de presă, prefectul Tonița Manea aduce în discuție «atribuția prefectului de stabilire a modului de organizare la nivel local a examinării în vederea obținerii permisului de conducere ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 13:45
(543 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 724 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 30 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 724, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 13:30
(501 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Tânăr de 19 ani, arestat preventiv întrucât conducea o mașină fără a avea permis

Miercuri, 29 iulie a.c., polițiștii din Urziceni au observat în trafic un autoturism condus de un șofer despre care se cunoștea că nu deține permis auto. În momentul în care a sesizat echipajul Poliției ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 11:20
(370 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Ialomitean în Moștenirea administrației Moraru Amarean în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara George în Galben-albaștrii, cu un picior în Liga a II-a Darius G în Galben-albaștrii, cu un picior în Liga a II-a Camatarel în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara Ionita Bogdan în DSP Ialomița cere «autorizație COVID-19» pentru transportul morților Sandel în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 4 august 2020 VASILE în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara VASILE în Instituția Prefectului Ialomița: Modificări asupra modului de organizare a examinării în vederea obținerii permisului auto Amara nouă în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara Radu în DSP Ialomița cere «autorizație COVID-19» pentru transportul morților Eminescu în DSP Ialomița cere «autorizație COVID-19» pentru transportul morților Fost brutar pt. ionel în Alexandru Stoica se întoarce la PSD Amara în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara Leana în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara Aurel în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei #pasajladrajna în DSP Ialomița cere «autorizație COVID-19» pentru transportul morților Ionel pentru No Name în Alexandru Stoica se întoarce la PSD Flori în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei pe bune în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...