Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

Porumbeii slobozenilor

Porumbeii slobozenilor

În urmă cu câteva săptămâni, o țiglă desprinsă din șarpanta unui bloc din Ansamblul PECO din Slobozia a căzut pe un trecător. Vinovații au fost găsiți porumbeii. Peste tot în oraș, podurile blocurilor sunt transformate în porumbare. Vinovați sunt porumbeii. În Piața Revoluției, zilnic, oamenii hrănesc până la sațiu stolul de porumbei aciuat în podul Centrului Cultural «Ionel Perlea» Vinovați sunt... ați ghicit, porumbeii!

Orașul porumbeilor de pripas
Acum câțiva ani aveau doar columbofilii, la marginea orașului. Erau frumoși, erau de rasă, câștigau concursuri de profil... De când a crescut groapa de gunoi de la Vivani sunt peste tot și nu mai deranjează pe nimeni. În Piața Revoluției, în fiecare dimineață, cu o precizie de ceasornic, un domn între două vârste varsă demonstrativ o sacoșă de mălai și păzește perimetrul până când porumbeii ciugulesc tot de pe dalele de andezit. Se poartă ca un proprietar grijuliu. Alungă copiii care aleargă după porumbei, admonestează pedant părinții, se plânge că nu e ajutat de autorități. «Numai eu vin și le dau de mâncare. Știți cât mă costă?!» se plânge demonstrativ. În 6 luni, numărul porumbeilor din Piața Revoluției s-a dublat, iar agora a devenit un focar latent de infecție. Cui îi pasă? Autoritățile au alte grji, Alegerile bat la ușă... Iar porumbeii sunt frumoși. «În sfârșit, avem și noi ceva frumos. Ce dacă murdăresc?! Să spele, că de-aia plătim taxe și impozite...». Dar de spălat, nu mai spală nimeni.

Porumbăria din Ansamblul PECO
Joi, 23 iulie a.c., la audiențele susținute de primarul Adrian Mocioniu, o doamnă care locuiește la blocul A1 din Ansamblul PECO cere inter­venția autorităților pentru curățarea podului blocului în care locuiește. Primarul pasează responsabilitatea în sarcina funcționarilor din subordine și a Poliției Locale. Ancheta are loc la scară, iar Laurențiu Abaza, șeful Poliției Locale, concluzionează: «Am constatat că există problemele sesizate, însă ele pot fi rezolvate doar de proprietari cu sprijinul Asociației de care aparțin. Primăria nu poate interveni în acest caz!». La o zi distanță, ne împinge curiozitatea să urcăm în podul cu pricina. Începând de la etajul 2 mirosul devine insuportabil. În pod se lucrează pentru că unul dintre proprietari a fost lovit de o țiglă desprinsă din șarpantă de un porumbel. Șarpanta e reparată, dar podul rămâne la fel. Găinațul de porumbel s-a amestecat cu apa ultimelor ploi și a început să fermenteze. Zeama se scurge prin pereți în casele celor de la ultimul etaj. Ca să se rezolve e nevoie de intervenția unei firme de salubritate. Dar firmele trebuie angajate de Asociația de Proprietari. Și costă bani!

Să se rezolve, primim, dar să nu se schimbe nimic!
Asociația blocului A1 din Ansamblul PECO e lipită de sediul Urban. Suntem sfătuiți să ne grăbim, că doamna administrator vine doar două ore pe săptămână, să citească apometrele. Și azi avem noroc. «Dar vă duceți degeaba... Ce să facă ea?! Ar trebui să se repare acoperișul, că am auzit că o țiglă de-aia a căzut peste un om. Dacă era un copil?» ne spune cu îngrijorare studiată o bunică ieșită cu nepoții în parculeț. «Și dacă scrieți, ce?! Mai bine spuneți-le să ne facă trotuarele, că e mai mare rușinea...». Asociația e gestionată de Adina Dobrin. Știe care sunt proble­mele, dar nu are bani. «Oamenii vor, dar nu dau niciun ban! În blocul ăla nu există fond de rulment... De unde să dau eu bani?! Și nu e doar pro­blema blocului ăstuia. În tot orașul, unde sunt blocuri cu țiglă, porumbeii au intrat prin spărturile din șarpantă și fac mizerie în poduri. Peste tot e la fel!» ne spune ridicând senină din umeri. Ne întoarcem spășiți în Piața Revoluției. În cârdul de porumbei s-au aciuat niște pescăruși și o cioară. Ciugulesc toți, tovărășește, dintr-o sacoșă plină cu pâine uscată. Îi privim cot la cot cu o doamnă pensionară, protejată de mască: «Porumbei am mai văzut... Dar pescăruși n-am văzut niciodată! Eu stau pe Ardealului și am podul plin de ei. Dimineața nu poți dormi de țipetele lor...».

1 August 2020, 09:40 (1373 vizualizări - 6 comentarii)

Comentariile cititorilor:


porumbelul pacii:
(3 August 2020, 08:39)
Lume multa, oameni putini...si mici la suflet. Deci singurul vinovat este un mos care hraneste porumbeii! Pff. vai de capul nostru. Tot el i-a inmultit si le-a gasit cazare in podurile stricate ale blocurilor? Daca nu-i hraneste mosulica, ei nu se pot hrani cu ce arunca lumea pe strada, pe la gunoaie, sau pe campurile din imediata apropiere a orasului? Am gasit acarul paun. In toate orasele civilizate sunt pasari si animale, in Londra gasiti porumbei, veverite care sunt hraniti de oameni. Numai in Romania bunatatea nu este o virtute, este o slabiciune ce se incearca a fi eradicata. Nu trebuie sa fim buni, empatici, nu trebuie sa facem bine, dimpotriva: sa fim cat mai rai, mici si negri la suflet. Si ghici ce: asa ne invatam si copiii, sa goneasca porumbeii, sa omoare si sa chinuie caini si pisici. O viitoare generatie de scelerati si posibil criminali.
Reparati-va naibi casele in care locuinti, in comun, sau individual, inchideti podurile incat sa nu mai patrunda "pasarea cerului" si nu mai criticati oamenii care sunt altfel decat voi!
.Proprietarii caselor individuale isi repara totul singuri pe banii lor, nu pe banii publici de la primarie. La blocuri, ala de la etajul 2 nu da bani nici pentru acoperis caa la el nu ploua, dar nici la subsol, ca nu l-a inundat. Repet: lume multa, oameni putini!
Robert:
(2 August 2020, 13:26)
Si sa vedeti preturi la apartamentele din ansamblu PECO! Mai ceva ca in Bucuresti.80000 euro ap cu 3 camere:)). Fereasca Dumnezeu. Eu ma intreb cum naiba sa dai atatia bani si sa stai toata ziua cu porumbeii la geam, cu miros de gainat si cu apa la subsol de se inneaca si sobolanii
ady:
(2 August 2020, 10:26)
sa vedeti la bl.MB19 ap.33 al doamnei (...)
Alexandra:
(1 August 2020, 22:08)
Primaria are toate parghiile legale sa-i oblige pe proprietari sa reabiliteze constructia! Chiar trebuie sa moara cineva?
gigi friptu:
(1 August 2020, 12:31)
1.Podul , sarpanta si subsolul sunt ale blocului ale carui apartamente sunt PROPRIETATE PRIVATA.
2.Ca urmare, responsabilitatea pentru astfel de incidente apartine PROPRIETARILOR de apartamente.
3.Cum ar fi ca un gospodar care nu e grijuliu este napadit de rozatoare si merge la primarie pentru a-l rezolva primaria ?
4.Daca cetateanul care hraneste porumbeii  comite o fapta ilegala, sunt institutii abilitate. Daca cetatenilor nu le convine fapta lui, sa intervina si sa-l opreasca.
Gigel:
(1 August 2020, 10:49)
Acum mai multi ani, cand a inceput nebunia cu "repararea" acoperisurilor in oras, am intrebat diversi administratori de bloc, precum si echipele de muncitori, care este rolul acoperirii lemnului putrezit cu un lambriu de plastic, ce va ceda usor ulterior. Raspunsul a fost mereu sa imi vad de treaba mea. Bineinteles, inevitabilul s-a intamplat deoarece majoritatea acoperisurilor au fost reparate "la misto" prin acoperire cu un plastic. Prin acest plastic spart cad si tigle, in afara de cele care aluneca direct de pe acoperis. Este efectul mentalitatii "merge si asa". Cu aceasta mentalitate a fost construit in 1990 acoperisul acela (il cunosc foarte bine, am fost in podul blocului A1), si tot cu aceasta mentalitate a fost si "reparat". Tiglele nu au fost prinse, ci doar asezate pe fragilele scanduri de lemn puse extrem de rar (ca in 1990 se daduse liber la furt material de constructii de pe santiere). Acum, multe tigle sunt desprinse si cad. Nu este din vina porumbeilor, ci din vina neimplicarii. La fel cum este si subsolul acestui bloc, total neingrijit si plin de apa.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
09 Aug 2020
292 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Munteni Buzău: Două mașini cu același număr de înmatriculare

În timpul unor acțiuni preventive desfășurate pe șoselele din județ joi, 6 august a.c., polițiștii ialomițeni au identificat, pe raza localității Munteni Buzău, două autovehicule care aveau numere de înmatriculare ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:40
(351 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Ordine de protecție emise de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au emis 3 ordine de protecție provizorie pe numele a trei bărbați din Slobozia și Grivița. Aceștia au vârste cuprinse între 24 și 64 de ani. În cazul bărbatului ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:25
(131 vizualizări - 0 comentarii)


Rădulești: Lemne confiscate de polițiști

Un tânăr de 23 de ani din județul Argeș a fost identificat pe raza județului Ialomița, în localitatea Rădulești, în timp ce descărca material lemnos dintr-o autoutilitară, joi, 6 august 2020. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:20
(95 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 787 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 7 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 787, cu 3 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 13:05
(139 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Un bătrân de 72 de ani a ajuns la spital în dimineața zilei de vineri, 7 august a.c., după ce a intrat cu motocicleta într-o dubă parcată regulamentar pe marginea drumului. În urma impactului, motocicleta ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 10:25
(276 vizualizări - 0 comentarii)


Sâmbătă, 29 august 2020, zi de donare la Centrul de Transfuzie Sanguină Ialomița

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Ialomița vor organiza o campanie de donare de sânge în ziua de sâmbătă, 29 august 2020. Astfel, în această zi instituția își va desfășura activitatea în ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:15
(180 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minor de 15 ani, surprins la volanul unei mașini

Aflați în timpul misiunilor specifice privind prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii ialomițeni au întocmit două dosare penale pe numele a doi șoferi, surprinși în trafic fără permis de conducere. ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:10
(134 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Femeie rănită în urma unui incendiu

În dimineața zilei de joi, 6 august a.c., pompierii din Fetești au intervenit pentru stingerea unui incendiu care s-a produs la un bloc de locuințe din municipiu. Din cauza flăcărilor, o femeie de 63 de ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:05
(146 vizualizări - 0 comentarii)


8

Bordușani: Căutat de autoritățile ungare, descoperit în localitatea de domiciliu

Polițiștii ialomițeni au reușit identificare unui tânăr, de 39 de ani, din Bordușani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare preventivă. Acesta era urmărit ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:55
(145 vizualizări - 0 comentarii)


9

Drăgoești: Anexă cuprinsă de flăcări

Pompierii din  Urziceni au intervenit în seara zilei de miercuri, 5 august a.c., pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o anexă gospodărească a unei locuințe din Drăgoești, dar și acoperișul ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:50
(114 vizualizări - 0 comentarii)


10

RAJA Constanța: Avarie în localitatea Dridu

Pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare, de pe strada Lăcrămioarei, din localitatea Dridu/Ialomița, RAJA SA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercduri ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:45
(134 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 784 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 6 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 784, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 13:05
(241 vizualizări - 0 comentarii)


12

IȘJ Ialomița: 37 de candidați au obținut definitivatul

La nivelul județului Ialomița, rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este de 53,62%. Astfel, din totalul de ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 21:20
(291 vizualizări - 0 comentarii)


13

Grupul de Comunicare Strategică: 773 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 5 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 773, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 13:05
(253 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice și fără permis de conducere

Miercuri dimineață, 5 august a.c., în jurul orei 2,30, polițiștii din Fetești au oprit pentru control, pe raza municipiului Fetești, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani. Șoferul a refuzat în ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 11:20
(174 vizualizări - 0 comentarii)


Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Un tânăr de 30 de ani din localitatea Miloșești a fost scos din fântâna în care s-a aruncat cu intenția de a se sinucide. Gestul său a fost observat de câțiva localnici, care i-au sărit în ajutor. Totuși ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 20:30
(459 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

4 August 2020, 19:15


Bărbat din Movilița, reținut de polițiști pentru furturi din autoturisme

În cursul zilei de luni, 3 august a.c., polițiștii din Urziceni au pus în executare 3 mandate de aducere, în baza cărora au reușit identificarea unui tânăr de 25 de ani, căutat pentru comiterea infracțiunii ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:20
(178 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Agresată de concubinul său

Un bărbat, de 39 de ani, s-a ales cu un dosar penal după ce și-a agresat concubina, o femeie de 48 de ani. Cei doi locuiau în localitatea Movilița, iar în cursul zilei de luni, 3 august a.c., în urma unui ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:15
(165 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: La volan sub influența alcoolului

Polițiștii i-au întocmit un dosar penal unui bărbat, de 42 de ani, din localitatea Mihail Kogălniceanu, întrucât acesta s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice. Luni, 3 august a.c., la orele ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:10
(173 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 768 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 4 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 768, cu 20 de cazuri mai mult față de ziua de luni ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 13:10
(291 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Muniție de război, descoperită la fier vechi

Peste 50 de cartușe de infanterie au fost descoperite la Alexeni. Muniția, provenită din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a fost găsită în depozitul unui centru de colectare a fierului vechi din ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:45
(217 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Alexeni și Fierbinți-Târg

Un incendiu violent a cuprins în dimineața zilei de luni, 3 august a.c., în jurul orei 9,00, o locuință din comuna Alexeni. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul Urziceni ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:35
(252 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 2 august a.c., în jurul orelor 22,30, polițiștii din Amara au observat pe un drum neiluminat din extravilanul localității o autoutilitară al cărei șofer, în momentul efectuării semnalelor de oprire ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:55
(253 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: 22 de permise reținute, amenzi de peste 187000 de lei

În perioada 1-3 august a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, la sfârșitul de ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:50
(236 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 748 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 3 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 748, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:15
(343 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 744 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 2 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 744, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

2 August 2020, 13:10
(248 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 742 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 1 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 742, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de vineri ...[citește_toată_știrea]

1 August 2020, 13:10
(239 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 733 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 31 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 733, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 13:05
(561 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Beată la volan, a avariat trei autoturisme

Joi dimineața, 30 iulie a.c., în jurul orei 5,00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul circulației pe ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:35
(780 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Ultimele comentarii
jos cu hahalerele din CJ IL în Luminița Barcari candidează pentru șefia Consiliului Județean Ialomița Da cu virgulă în Moștenirea administrației Moraru Vali dar nu ala. în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei @alegeri covid în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei Nae în Munteni Buzău: Două mașini cu același număr de înmatriculare Luminita în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei 000 în Alexandru Stoica se întoarce la PSD Alegeri Covid în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei Erdocana în Moștenirea administrației Moraru Ionita Bogdan în DSP Ialomița cere «autorizație COVID-19» pentru transportul morților Alegator în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara Alegator în Moștenirea administrației Moraru Luigi în Valeriu Roșca a revenit în funcția de director al DADP Slobozia ALT AMAREAN în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara Moraru în Moștenirea administrației Moraru Cetatean în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei Eminescu în DSP Ialomița cere «autorizație COVID-19» pentru transportul morților capusa fara gusa în Moștenirea administrației Moraru Mari în Moștenirea administrației Moraru vax în Moștenirea administrației Moraru
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...