Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

JURNAL DE CAMPANIE

Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia

Reportaj politic

Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia

Dragoș Soare crede că destinul lui e să devină primar. Se pregătește de 3 ani pentru momentul ăsta... Și, ca să nu dezamăgească, a hotărât să vadă cu ochii lui orașul lui Bolojan. «Dacă Bolojan poate la Oradea, putem și noi la Slobozia!». Iar până la Oradea sunt 716 kilometri numai la dus...

Către Vest cu Dragoș Soare
În 2017, Dragoș Soare a înțeles că trebuie să candideze, pentru că Slobozia este și orașul lui. Povestește lăsând Slobozia în urmă: «De-atunci mă gândesc într-una ce aș vrea să fac eu... Și ce pot să fac. Cum pot să fac din orașul în care trăiesc centrul zonei? Ce ne lipsește de n-am fost în stare până acum?». Povestește apăsat, cu ochii la drum, despre avantajul competitiv al Sloboziei, despre potențialul agroalimentar, despre un viitor în două mandate și despre primele decizii: «Dacă voi fi ales, primul lucru pe care îl fac e să îi cer paznicului de la intrarea în Primărie să schimbe întrebarea... În loc să spună „Unde vreți să mergeți?“ aș vrea să spună „Cu ce vă putem ajuta?“. Ce ziceți?». În capul nostru zicem că la intrarea în Primărie nu e nevoie de paznici. Dar ce habar avem noi de administrație?! Dragoș Soare crede că are, pentru că e consilier județean de două mandate... Și în politică de 15 ani! Își amintește că a ajuns la PNL din întâmplare și că nu a fost atras de cine știe ce. «Eram tânăr, nu mă atrăgea... Am stat cât am stat și apoi am plecat! Am vrut să fiu propriul meu stăpân, să muncesc pentru mine. N-aveam angajați atunci... Căram marfă, făceam facturi și avize de unul singur, mă băgam sub mașină s-o repar... Dar de politică n-am scăpat! Când m-am întors, eram mai copt și deja înțelegeam ce se întâmplă pe lume... N-o fi politica bună, dar e singurul sistem de reprezentare pe care îl avem! Când o să fim în stare să îl înlocuim, o să facem altfel. Dacă nu noi, copiii noștri...». Pomenește des de copii. Îl înțelegem, așteaptă și el unul: «Vreau să fiu lângă el când va crește! Vreau să îl învăț să aibă curaj și să trăiască drept... Aici, în orașul ăsta, nu în altă parte! Iar ca să fie așa, trebuie să demonstrăm că se poate...». Alegem să îl credem pentru că drumul e lung... Și, până la urmă, poate chiar s-o putea. În fond, ce mare brânză ne trebuie?! Drumuri, apă, Educație, viață socială... Trebuie să fii nebun ori prost să vrei doar Primăria și nimic din toate astea!

Haltă la Clujul lui Boc. Emil Boc!
Oradea e departe și până acolo se face vineri... Vineri, 7 august 2020, la Primăria din Cluj, Emil Boc se întâlnește cu viitorii primari din 7 capitale de județe. Dragoș Soare e și el pe listă. Boc e mic de statură și de-abia se vede de sub mască. Dar e bonom și degajă un soi de energie... metro­politană. Poate pentru că vorbește fără să obosească despre metropola clujenilor. Strategii de dezvoltare urbană, metrou, Educație, avantaje competitive ale Clujului... Slobozia are ulițe desfundate și proiecte europene eșuate. Boc are Festiva­lul «Untold» care aduce 70 milioane de euro per ediție și un buget anual de 400 mili­oane de euro! Fără fonduri europene atrase... La Slobozia nu mai vine nici măcar Irina Loghin. Boc are o echipă cu care se mândrește și pe care o apreciază zgomotos: «Fără echipă, primarul nu poate face nimic! Sfatul meu e să vă alegeți cu grijă echipa și să luptați alături de ea. Primarul în funcție pierde procente în campanie, e normal să fie așa... Și mie mi se întâmplă la fel! Aveți o șansă unică în acest mandat. România poate accesa în cadrul următorului exercițiu financiar european 80 miliarde de euro! Echivalentul a tot ce s-a accesat până în prezent. Nu puteți permite ca acești bani să fie risipiți inutil, cum s-a întâmplat în multe dintre cazuri...». Dragoș Soare pune capul în pământ. Și-o aduce aminte de «groapa lui Stoica»... De Parcul Industrial, de inun­dațiile din centrul Sloboziei de peste vară, de sărăcia admi­nistrativă de-acasă. Ori poate își spune că Boc a dus Clujul la ani lumină de Slobozia și că el n-o să fie în stare nici măcar să peticească asfaltul cu alea 20 milioane de lei cât e bugetul de dezvoltare al Sloboziei... Când se încheie întâlnirea, trage concluzia: «O lecție de la „profesorul“ Emil Boc. Mai avem de învățat!».

Prin Centru, cu Bolojan Primăria din Oradea e în clădirea galbenă, din dreapta pieței. Încă se lucrează la fațada ei. Bolojan are o ședință de partid, întârzie... Îl așteptăm cu secretara. Secretara vorbește mult și numai de Bolojan. Cum a venit el la Primărie, ce a făcut el la Oradea, cum vrea să candideze pentru Consiliul Județean și toată lumea e supărată: «Și eu sunt, deși e mult de muncă... Domnul primar vine la 7 dimineața și pleacă la 11 noaptea. Lucrăm în două schimburi ca să facem față!». Și noi care credeam că le-am auzit pe toate de la secretarele primarilor! Ilie Bolojan e impunător și are oleacă de burtă. Deh, are și el 3 mandate de-acum... Primul drum cu el îl facem la ghișeul unic. Dragoș Soare a bătut 700 de kilometri ca să-l vadă! A meritat, pe onoarea noastră. E o bijuterie admi­nistrativă, într-o sală uriașă, dotată ca-n ca­binele de avion... Lăudabil, dar Slobozia n-o să aibă unul cât e veacul. Apoi mergem în Piața Centrală. De-asta are și Slobozia, crește iarba dintr-însa... Bolojan explică pedant: «Pentru ca doamnele să nu-și rupă tocurile, spațiile dintre pietrele pavajului au fost tratate cu o rășină specială... Am adus meșteri pietrari din Nordul Italiei pentru asta, pentru că, din păcate, noi nu mai avem. Scump, dar a meritat!». Și Bolojan vorbește fără să obosească. Noroc că are programul încărcat. După o jumătate de oră se scuză și promite: «Dacă oamenii din Slobozia vă votează și câștigați alegerile, vin două zile la voi și vă învăț tot ce știu! Nu oficial și nu-mi trebuie nimic... Doar să știu că faceți treaba cum se cuvine!». Chipul lui Dragoș Soare se luminează copilărește. Bat palma și se despart prieteni. Dragoș Soare nu se îndură să plece. Nici noi, că Piața Centrală Oradea e frumoasă tare: «Acum știu că se poate! Hai acasă să facem la fel!».

14 August 2020, 14:10 (2323 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
«Trebuie să reușim în 10 ani. Altfel, va fi prea târziu!»
Proiectul lui Dragoș Soare pentru Slobozia în care #sepoate
Dragoș Soare promite cetățenilor «Slobozia în care #sepoate»

Comentariile cititorilor:


ilie:
(16 August 2020, 13:04)
Soare ce trebuie sa intelegi ca Sobozia este un oras secatuit, ingropat in datorii pentru 25 de ani bani furati de actual (...), care a construit vila cu aprobare lui (...) si a cumparat doua mașini pe mandatele lui (...) si (...), amanta sa a construit vila pe mandatul lui (...). si binenteles creditele pentru apa, groapa si parc industrial ce trebuiesc restituite.
Cetatean sincer:
(15 August 2020, 15:55)
Felicitari domnului Soare pentru ca are curajul sa se bata cu masinaria de vot psd/ex psd etc!dupa cum a reusit in mediul privat consider ca avem sansa / posibilitatea sa avem un primar care sa faca ceva pt acest oras napastuit de culoarea rosie si care sa reuseasca restructurarea/reformarea mastodontului administrativ dupa supletea celui multinational/privat!mult succes P.S:gruparea (...) are impresia ca in orasul asta sunt numai imbecili care sunt dispusi sa haleasca prostia/imbecilitatea de revigorare urbana propusa sa distraga atentia de la tunurile date de primarii psd-isti care au cariat aceasta urbe!
vasile:
(14 August 2020, 16:57)
Oradea a fost oras de cand se stie ,iar Slobozia a fost un sat din Baragan care are pretentii sa fie oras.Nu vom fi ca ei nici peste 1000 de ani ,e diferenta mare de cultura ,educatie,civilizatie etc.
Gigel:
(14 August 2020, 13:38)
De data aceasta, la alegerile acestea, totul va fi altfel. Nu va mai castiga PSD. Avem sansa schimbarii! Slobozia in care #sepoate!
lovrin:
(14 August 2020, 10:33)
Bravo,felicitari,ai ce invata de la Bolojan,daca ar venii la Slobozia o zi sa te sustina,ti-ar creste sansele.Fa-ti echipa singur,tu esti candidat.Lasa ciurucurile politice care se vrea sefi peste judet si mergi cu echipa de consilieri printre oameni.Mult succes.
tratat cu tratament:
(14 August 2020, 09:05)
Daca iti aduci consilieri locali si functionari de la Oradea...poate ai ceva sanse sa faci alea,alea,alea.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 21 Sep 2020
307 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Grupul de Comunicare Strategică: 1141 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Sâmbătă, 19 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1141, cu 12 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2020, 13:05
(136 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1129 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Vineri, 18 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1129, cu 19 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2020, 13:10
(127 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1110 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Joi, 17 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1110, cu 21 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2020, 13:05
(222 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 1089 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Miercuri, 16 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1089, cu 3 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

16 Septembrie 2020, 13:10
(165 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Septembrie 2020, 19:10


Grupul de Comunicare Strategică: 1086 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Marți, 15 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1086, cu 10 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2020, 13:05
(179 vizualizări - 1 comentariu)


6
Protopopiatul Urziceni: «Educația-prioritate a Bisericii»

Protopopiatul Urziceni: «Educația-prioritate a Bisericii»

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 1-11 septembrie 2020, s-a organizat cea de a V-a ediție a acțiunii «Educația-prioritate a Bisericii» ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2020, 12:05
(186 vizualizări - 0 comentarii)


Patru salariați ai DSP Ialomița, infectați cu COVID-19

Patru salariați ai DSP Ialomița au fost confirmați pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2. «Aceștia au fost izolați și s-au aplicat măsurile prevăzute în Metodologia INSP!» se arată într-un comunicat de presă ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 14:45
(541 vizualizări - 1 comentariu)


8

Slobozia: Două ordine de protecție provizorii, emise pentru «violență în familie»

Duminică, 13 septembrie a.c., în jurul orelor 21,30, polițiștii din Slobozia au fost sesizați prin 112 de o tânără de 41 ani, din Slobozia, cu privire la faptul că a fost agresată fizic de către soțul său ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 13:55
(267 vizualizări - 0 comentarii)


9
Case mistuite de flăcări la Amara și Căzănești

Case mistuite de flăcări la Amara și Căzănești

Un incendiu violent a cuprins în cursul zilei de duminică, 13 septembrie a.c., în jurul orelor 15,20, o locuință din orașul Amara. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 13:25
(328 vizualizări - 0 comentarii)


10
Accident la Gura Văii

Accident la Gura Văii

Pompierii militari au intervenit duminică, 13 septembrie a.c., în jurul orelor 19,40, la un accident rutier produs pe DJ201, pe raza satului Gura Vării, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 13:20
(324 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o șiră de baloți în Ograda, furaje arse la Misleanu

În cursul zilei de duminică, 13 septembrie a.c, în jurul orelor 23,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu produs la o șiră de baloți în incinta unei societăți agricole ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 13:10
(194 vizualizări - 0 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: 1076 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Luni, 14 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1076, cu 18 cazuri mai mult față de ziua de sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 13:05
(214 vizualizări - 0 comentarii)


13
Grivița: Cal căzut în canal și salvat de pompieri

Grivița: Cal căzut în canal și salvat de pompieri

Un apel pentru salvarea unei cabaline s-a primit în noaptea de duminică spre luni, 13/14 septembrie a.c., în jurul orei 1,15, de la un cetățean din comuna Grivița. La locul intervenției s-a deplasat un ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 13:00
(220 vizualizări - 0 comentarii)


14

2 cazuri de COVID-19 la Prefectura Ialomița!

Printr-un comunicat de presă, Instituția Prefectului Ialomița aduce la cunoștință că la nivelul instituției au fost confirmare 2 cazuri de infectare cu COVID-19. Astfel, potrivit anchetei epidemiologice ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 10:50
(333 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1058 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Sâmbătă, 12 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1058, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

12 Septembrie 2020, 13:10
(435 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: La mulți ani, pompieri români!

Sărbătorim la 13 septembrie Ziua Pompierilor din România, un eveniment prin care, de 172 de ani se perpetuează amintirea eroismului dovedit pe câmpul de luptă de către înaintașii noștri. Povestea pompierilor ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2020, 13:15
(321 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1054 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Vineri, 11 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1054, cu 7 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2020, 13:05
(248 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Șoim scos la vânzare pe un site de anunțuri, confiscat de polițiști

Ialomița: Șoim scos la vânzare pe un site de anunțuri, confiscat de polițiști

250 de euro este suma pe care ar fi trebuit să o încaseze un bărbat de 35 de ani din București care a postat pe o rețea de anunțuri o ofertă «protejată de lege». Polițiștii în rol de cumpărători au confiscat ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2020, 12:50
(299 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții la Țăndărei pe lina deținerii ilegale de arme

Polițiștii din Ialomița au descoperit la domiciliul unui bărbat din Țăndărei un pistol și 8 butelii CO2, în urma unor percheziții domiciliare pe linia deținerii ilegale de arme. La data de 10 septembrie ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2020, 12:45
(275 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de amploare a polițiștilor la Grivița și Traian

Acțiune de amploare a polițiștilor la Grivița și Traian

Joi, 10 septembrie a.c., în intervalul orar 15,00-19,00, 56 de polițiști , precum și 16 jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2020, 12:40
(294 vizualizări - 0 comentarii)


Giurgeni: Băut și fără permis, la volan

Joi noaptea, 10 septembrie a.c., în jurul orelor 23,30, polițiștii din Platonești au oprit, pentru control, pe raza comunei Giurgeni, un autoturism condus de un bărbat, de 25 de ani, din comuna Giurgeni ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2020, 12:35
(179 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Arestat pentru «tâlhărie calificată»

Joi, 10 septembrie a.c., polițiștii din Slobozia au acționat pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate. ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2020, 12:30
(199 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Tânăr de 19 ani, rănit într-un accident rutier

Pompierii din Slobozia au intervenit miercuri, 9 septembrie a.c, în cazul unui accident rutier petrecut la Slobozia. Din informațiile oferite, două autovehicule s-au izbit frontal. În urma impactului, un ...[citește_toată_știrea]

10 Septembrie 2020, 13:30
(221 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Movila: Casă cuprinsă de flăcări

Miercuri, 9 septembrie a.c., pompierii din Țăndărei au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Movila. Flăcările au distrus 60 mp din acoperișul imobilului și au fost ...[citește_toată_știrea]

10 Septembrie 2020, 13:25
(193 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila incendiu


DSVSA Ialomița: 9 focare de Pestă Porcină Africană au fost identificate pe raza județului

Pesta Procină Africană continuă să creeze probleme în județul Ialomița. Potrivit unei informări a Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, la data 9 septembrie a.c., pe raza ...[citește_toată_știrea]

10 Septembrie 2020, 13:15
(298 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Lemne confiscate de polițiști

Polițiștii din Urziceni au aplicat în cursul zilei de miercuri, 9 septembrie a.c., sancțiuni în valoare de 39 mii de lei șoferilor unor autovehicule de mare tonaj care transportau material lemnos. Conducătorii ...[citește_toată_știrea]

10 Septembrie 2020, 13:10
(222 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1047 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Joi, 10 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1047, cu 6 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

10 Septembrie 2020, 13:05
(220 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Movilița, suspect de «furt calificat»

Marți, 8 septembrie a.c., polițiștii din Urziceni au reținut pe bază de ordonanță un bărbat, de 40 de ani, din comuna Movilița, bănuit de săvârșirea infracțiunii de «furt calificat». Acesta este acuzat ...[citește_toată_știrea]

10 Septembrie 2020, 12:10
(186 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă informează cu privire la locurile de muncă disponibile în Ialomița. Astfel, la nivelul județului, există un total de 178 locuri de muncă, cele mai multe ...[citește_toată_știrea]

10 Septembrie 2020, 12:05
(274 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Vio în Măștile și dezinfectanții lipsesc din școlile ialomițene Mizerie de la mizerabili în Ajutoare financiare de 5,3 milioane de lei acordate în Ialomița Petre în 8 angajați ai Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, bolnavi de COVID-19 Slobozean în 8 angajați ai Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, bolnavi de COVID-19 PNL ist în Măștile și dezinfectanții lipsesc din școlile ialomițene #sepoateSOARE în Dragoș Soare promite cetățenilor «Slobozia în care #sepoate» Costel în Focar: 14 salariați ai DSP Ialomița, infectați cu COVID-19! Succes! în Ghiță Irimescu, noul antrenor al HCM Slobozia Constantin în Colectarea selectivă a deșeurilor, prioritate pentru Alexandru Potor, candidatul PSD pentru funcția de primar al Sloboziei CETATEAN în 8 angajați ai Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, bolnavi de COVID-19 Cetatean în Măștile și dezinfectanții lipsesc din școlile ialomițene Analiza în 8 angajați ai Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, bolnavi de COVID-19 Marian în Dragoș Soare promite cetățenilor «Slobozia în care #sepoate» Cetatean în 8 angajați ai Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, bolnavi de COVID-19 Cici în Colectarea selectivă a deșeurilor, prioritate pentru Alexandru Potor, candidatul PSD pentru funcția de primar al Sloboziei Alexandra în 8 angajați ai Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, bolnavi de COVID-19 Cu pardonu'omori omu" în 8 angajați ai Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, bolnavi de COVID-19 cetatean în Colectarea selectivă a deșeurilor, prioritate pentru Alexandru Potor, candidatul PSD pentru funcția de primar al Sloboziei gunoierul în Colectarea selectivă a deșeurilor, prioritate pentru Alexandru Potor, candidatul PSD pentru funcția de primar al Sloboziei Teodor în Rechinii agricoli fac legea la Amara
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...