Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

POLITICĂ

Lideri USR, acuzați că vor să «confiște» filiala

Cutremur în USR PLUS Ialomița

Lideri USR, acuzați că vor să «confiște» filiala

Miza desemnării candidaților pentru Alegerile Parlamentare acutizează divergențele din cadrul USR PLUS Ialomița. Aflați în plin proces de absorbție, liderii PLUS locali reclamă atitudinea conflictuală a lui Alexandru Horhocea, candidatul USR PLUS pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița, precum și abuzurile lui Mihai Tănăsescu, acuzat că a exclus fără motiv ju­mătate din Organi­zația USR Ialomița în urmă cu 2 ani. În replică, cei doi susțin că membrii PLUS Ialomița au o atitudine «denigratoare» și vor să anuleze șansa politică a filialei la Alegerile Parlamentare din decembrie.

Acuzații fără precedent în filiala USR PLUS
Desemnarea candidaților USR PLUS Ialomița pentru Alegerile Parlamentare radicalizează discursurile liderilor locali. Într-o intervenție publică pe Facebook, li­derul PLUS, Octavian Săvoiu, atrage atenția asupra unui derapaj periculos, legitimat de liderii centrali ai USR: «Am sesizat un fenomen periculos în cadrul USR PLUS Ialomița și avem datoria de a lupta pentru principiile în care credem: transparență, meritocrație, colegialitate. Fenomenul de care vorbim este Baronizarea USR Ialomița. Fenomen orchestrat de Mihai Tănăsescu și Alexandru Horhocea cu largul concurs al lui Alexei Dărăbanu, fenomen care face mare deserviciu membrilor USR și PLUS și idealurilor pentru care aceștia au ales să facă pasul către politică. Adio principii, adio promovare oameni după merite și valoare, doar noi și ai noștri. Ce se întâmplă și cum s-a ajuns până aici? Cred că totul pleacă de la București și de la dorința unor grupuri de a controla puterea în USR. Pentru a putea controla partidul trebuie sa controlezi cât mai multe filiale și pentru asta ai nevoie de lideri de carton care vor vota la comandă. Scenariul este simplu, găsești oameni obedienți, fără mari realizări personale dar cu o mare dorință de a parveni prin politică. Le acorzi tot concursul pentru a prelua filiala și atunci când vorbim de filiale cu puțini membri, fără putere politică pentru că sunt oameni din societatea civilă care nu au fost validați prin alegeri de cetățeni, treabă este relativ simplă. Îi instruiești să folosească la maxim statutul și regulamentele, să le ocolească când este cazul și închizi ochii la abuzuri și suspendarea membrilor opozanți!».

«Făină 000» cu Horhocea și Tănăsescu
În replică, cei doi nominalizați susțin că Octavian Săvoiu urmărește interese perso­nale și că atitudinea tuturor membrilor PLUS este una denigratoare. Comentariul lui Mihai Tănăsescu este explicit: «Eu am încercat destul de mult timp să stau departe de toate denigrările voastre. Am considerat ca nu este okay sa ne spălăm rufele în pu­blic. Dar mi se pare destul de aberant să apari cu astfel de opinii în condițiile în care la întâlnirile noastre ne înjurai ca la ușa cortului. (...) Tu vrei să conduci un județ dar nu poți respecta un regulament. Vai de coca noastră!». Poziția lui Mihai Tănăsescu este împărtășită de Alexandru Horhocea. În plus, acesta a anunțat deja că va candida la Alegerile Parlamentare din decembrie pentru o funcție de senator din partea USR PLUS Ialomița. Reamintim că atât Alexandru Horhocea, cât și Mihai Tănăsescu au fost primii pe listele de candidați pentru Consiliul Județean Ialomița și, respectiv, Consiliul Local Slobozia. Scorul obținut de Alianță în aceste condiții a rămas unul mo­dest, USR PLUS Ialomița nereușind să depășească pragul de 7% impus de lege. Pentru a justifica acest rezultat, cei doi au acuzat conducerea PLUS că a retras nejustificat candidatul comun pentru Primăria Slobozia, Ciprian Bocioagă. Retragerea candidatului USR PLUS, Ciprian Bocioagă, a fost una dintre deciziile politice care a permis candidatului PNL, Dragoș Soare, să contrabalanseze campania agresivă a PSD la Slobozia și să câștige Alegerile Locale din 27 septembrie 2020.

13 Octombrie 2020, 14:10 (1939 vizualizări - 9 comentarii)

Comentariile cititorilor:


@Marius:
(15 Octombrie 2020, 19:15)
Unde ati vazut dvs Cv-urile membrilor Usr-Plus?? Ati luat toti membrii la rând,le-ați cautat cv-urile si le-ati citit??? Dacă ne luam dupa cv-uri, pe care fiecare si-l scrie cum vrea, nu prea e relevant sa descrii un om, sau sa-ti faci o idee despre el. Cel mai mult conteaza faptele, realizările fiecăruia, precum și ce au realizat ca partid..Degeaba ai un CV doldora de titluri, licențe, etc. daca nu reușești să convingi electoratul sa te voteze, sa demonstrezi ca esti altfel decât ce a votat pana acum, pentru ca nu meseria ta intereseaza, ci ceea ce propui tu, ca politician si ca bun administrator al orașului, județului, etc. in asa fel incat, oamenii sa aiba speranțe într-un trai mai bun, mai sigur si linistit.
Marius:
(15 Octombrie 2020, 10:27)
Felicitări Mioara pentru comentarii, excelent Daniel Ștefan pentru precizări!
Sunt unul din cei care au crezut foarte mult în noile formațiuni politice, USR și PLUS, atunci când s-au înființat. Chiar am crezut că vor fi capabili să schimbe generația de politicieni interesați doar de afaceri personale.
În schimb, am suferit o dezamăgire cruntă când am constatat cu cine au fost populate aceste formațiuni în plan local. Uitați-vă puțin la CV-urile acestor ''iluștrii necunoscuți'', uitați-vă puțin la pregătirea și studiile pe care le au și încercați să vă închipuiți cum ar putea acești ''neica nimeni'' să ne reprezinte interesele.
Cu excepția lui Octavian S., ceilalți sunt pur și simplu nume care nu spun nimic electoratului, nu s-au remarcat cu nimic, nu au nicio realizare notabilă, pur și simplu sunt necunoscuți alegătorilor.
Să ne ferească Dumnezeu de așa ''elită''!
Daniel Stefan:
(14 Octombrie 2020, 21:16)
Pentru baietii de la USR : ba baieti, v-am votat si pentru consiliul local / judetean, dar n-ati facut nimic. Faptul ca PLUS a renutat la candidatura, am votat PNL. Bagati-va mintile in cap ! Horhocea si Tanasescu: sunteti nimeni fara noi ! V-am votat pentru USR - PLUS !NU PE VOI IN MOD SPECIAL ! NJ AVETI NIMIC SPECIAL ! Nu ati demonstrat nimic pana acum ! Nici macar nu v-am vazut la demonstratii in iarna, cand au votat aia ordonanta 13, in marș pe strazile Sloboziei cand ne aratau oamenii in varsta degetul mijlociu ! Lucrati impreuna sau mergeti acasa ! Nu avem nevoie de pesedisme !
Cetatean:
(14 Octombrie 2020, 18:17)
Era de așteptat această atitudine a Usr-ului.Liderii acestei formațiuni politice nu sunt politicienii de care județul Ialomița are nevoie, dimpotrivă.Caracterul si educatia lor lasa de dorit, fiind prieteni la cataramă cu alcoolul, cu vulgarismul, cu grandomania fiind toti băieți de bani gata...cum sa conduca asemenea oameni un judet???Am mare respect pentru acest ziar, dar înainte de a scrie un articol in care sa lauzi politicienii,indiferent din ce partid fac parte, informati-va inainte de a scrie.Oamenii avand incredere in voi, deoarece ati ramas singurul ziar de incredere, cred ceea ce citesc, iar cand afla din mai multe surse altceva fata de ceea ce prezentati in ziar, se întreabă ce surse ati avut la realizarea unui articol si încet, incet raman dezamăgiți si fara speranta de a citi ceva corect si adevărat.Nu-i cunosc pe cei de la PLUS, poate si ei sunt la fel de dezamăgitori ca cei de la USR, dar acestia din urma, ori își schimbă atitudinea, ori echipa.
Alina:
(14 Octombrie 2020, 16:47)
Infiltratii PSD isi fac treaba. Distrug USR Ialomița
Știați ca:
(14 Octombrie 2020, 16:46)
Tănăsescu n-am ieșit vreodată la o strângere de semnături sau o emisiune neplătita de partid partid! Îl pune pe Horhocea in fața, și în spate "se ocupa el". Se încurcă dacă îl pui sa repete "fără penali" de la atatea abuzuri și cumetrii in propriul partid! Nu cred că îl mai rabdă mult nici Barna!
Meri:
(14 Octombrie 2020, 07:39)
Mda,am avut ocazia sa ii cunosc...cei doi își urmăresc doar interesele proprii. O.S. va încerca să facă ceva bun,însă nu are cu cine.. cei de la usr,dau oamenii buni ,competenți,la o parte,pentru a putea face ce vor. La Fetești,asta au făcut!
Eu cu cine votez?:
(13 Octombrie 2020, 23:31)
Tanasescu a executat 15 membrii USR pentru postul asta caldut in parlament. Octavian Săvoiu daca mai face mult scandal... il exclude si pe el sau pe oricare mai comenteaza. Lasand gluma la o parte, acesti "oameni politici" aveau un singur discurs politic "PSD rau, USR bun! Jos PSD!" iar cand au avut ocazia sa indeplineasca aceasta promisiune au ales notorietatea iar alegatorii au fost lasati inca 4 ani cu PSD. Ciprian Bocioagă a dovedit maturitate politica si a ajutat la intaturarea PSD de la Primaria Slobozia dar... acesti Stan si Bran ai politici locale vor continua sa ne amuze si la alegerile parlamentare. Mi-am facut stoc de popcorn. :))
Mioara :
(13 Octombrie 2020, 20:17)
Este trist că se nasc astfel de conflicte într-un partid aflat la început și care are nevoie de strategii clare, coerente pentru a se impune în fața alegătorilor. Rezultatele obținute la nivelul județului Ialomița sunt modeste și, în loc să gândească modalități de a convinge electoratul, cei care pretind că îi doresc binele, se ceartă și se jignesc (A se vedea tonul agresiv al domnului Mihai Tănăsescu.). Am citit despre fiecare dintre cei trei protagoniști ai scandalului, la care face referire articolul, și fiecare se mândrea cu faptul că a intrat în politică pentru a aduce o schimbare în viața românilor. Se vede că doar dorința pentru mai binele lor i-a mânat în politică, nu interesul românilor! Cu ce se deosebesc de politicienii vechi, cu carențe de atitudine și comportament? Cu nimic. Înțeleg că financiar stau foarte bine, dar le mai rămăsese ceva de realizat: să decidă în numele celor care îi vor alege. Au mai fost și alții care au acumulat averi, singurul obiectiv pe care nu îl realizaseră era acela de a fi acolo sus de tot. Dar s-au convins că banii nu sunt suficienți atunci când depășești cu mult niște limite. Dacă cei trei sau patru, care nu au realizat mare lucru pentru USRPLUS la ultimele alegeri, consideră că merită să ajungă în Parlament pentru a-i reprezenta pe ialomițeni, se înșală amarnic. Este clar că nu au convins. Să încerce cu alți colegi de partid.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 30 Oct 2020
389 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

IȘJ Ialomița: 10 profesori și 40 de elevi, infectați cu COVID-19

Potrivit unei informări a Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, în județ există 59 de școli care studiază în «Scenariul Verde», 33 în «Scenariul Galben» și 35 în «Scenariul Roșu». În ceea ce privește ...[citește_toată_știrea]

29 Octombrie 2020, 17:05
(219 vizualizări - 0 comentarii)


Mașină răsturnată între Movila și Fetești

Mașină răsturnată între Movila și Fetești

În dimineața zilei de joi, 29 octombrie 2020, între localitățile Fetești și Movila, s-a produs un accident de circulație. Din datele polițiștilor prezenți la fața locului a reieșit faptul că un bătrân, ...[citește_toată_știrea]

29 Octombrie 2020, 13:55
(192 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 2057 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 29 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 2057, cu 41 cazuri mai mult față de ziua de maiercuri ...[citește_toată_știrea]

29 Octombrie 2020, 13:20
(134 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus. Trei persoane din Fetești aflate în «izolare la domiciliu», amendate!

Pe parcursul zilei de miercuri, 28.10.2020, forțele de ordine au continuat acțiunile pentru verificarea respectării normelor impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars-CoV-2. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

29 Octombrie 2020, 11:55
(79 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Reținut pentru «lovire sau alte violențe» și «violare de domiciliu»

Polițiștii ialomițeni au identificat și reținut pentru 24 de ore un bărbat bănuit că ar fi intrat în locuința unei persoane din municipiul Slobozia, pe care ar fi lovit-o. Polițiștii Biroului de Investigații ...[citește_toată_știrea]

29 Octombrie 2020, 11:50
(141 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Acțiune comună a Poliției Române și CFR Călători pentru siguranța transporturilor

Ialomița: Acțiune comună a Poliției Române și CFR Călători pentru siguranța transporturilor

Miercuri, 28 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Ialomița, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au acționat pentru creșterea gradului de ordine ...[citește_toată_știrea]

29 Octombrie 2020, 11:35
(77 vizualizări - 0 comentarii)


6
Cotorca: Șofer rănit într-un accident rutier

Cotorca: Șofer rănit într-un accident rutier

În seara zilei de miercuri, 28 octombrie 2020, pe raza localității Cotorca s-a produs un accident rutier. Șoferul în vârstă de 38 de ani al unui autovehicul, fără să se asigure, a efectuat manevra de întoarcere ...[citește_toată_știrea]

29 Octombrie 2020, 09:35
(81 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Cotorca accident


Localitatea Coșereni trece la Scenariul Roșu

Având în vedere creșterea numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate la nivelul județului Ialomița, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a dispus trecerea localității Coșereni la Scenariul ...[citește_toată_știrea]

28 Octombrie 2020, 22:00
(202 vizualizări - 0 comentarii)


8

IPJ Ialomița: Acțiuni pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus. Amenzi de peste 15000 de lei!

Pe parcursul zilei de marți, 27 octombrie 2020, forțele de ordine au continuat acțiunile pentru verificarea respectării normelor impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars-CoV-2. ...[citește_toată_știrea]

28 Octombrie 2020, 14:55
(150 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,58%-rata șomajului în luna septembrie 2020

La sfârșitul lunii septembrie 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4294 șomeri (din care 2008 femei), rata șomajului fiind de 4,58%, cu 0,09% ...[citește_toată_știrea]

28 Octombrie 2020, 14:10
(83 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: 2016 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 28 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 2016, cu 47 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

28 Octombrie 2020, 13:05
(125 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

27 Octombrie 2020, 19:10


12

Bărbat din Amara, arestat pentru «ultraj»

Un bărbat de 35 de ani, din Amara, a fost reținut de polițiștii ialomițeni pentru «refuz de recoltare a probelor biologice». Pentru că a devenit violent și a amenințat polițiștii a fost ulterior arestat ...[citește_toată_știrea]

27 Octombrie 2020, 15:50
(187 vizualizări - 0 comentarii)


Fierbinții de Sus: Femeie rănită într-un accident rutier

Fierbinții de Sus: Femeie rănită într-un accident rutier

O femeie de 49 de ani a fost rănită în ziua de marți, 27 octombrie 2020, într-un accident rutier produs în localitatea Fierbinții de Sus. Femeia era pasageră într-un automobil condus de un tânăr de 29 de ...[citește_toată_știrea]

27 Octombrie 2020, 15:30
(142 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus. Eveniment privat întrerupt la Țăndărei!

În cursul zilei de luni, 26 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 și a ...[citește_toată_știrea]

27 Octombrie 2020, 13:40
(166 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 1969 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Marți, 27 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1969, cu 50 cazuri mai mult față de ziua de luni ...[citește_toată_știrea]

27 Octombrie 2020, 13:05
(174 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Trei persoane «izolate», amendate pentru că nu au fost găsite la domiciliu

Pe parcursul zilei de duminică, 25 octombrie 2020, forțele de ordine au continuat acțiunile pentru verificarea respectării normelor impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars-CoV ...[citește_toată_știrea]

26 Octombrie 2020, 13:40
(423 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1919 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Luni, 26 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1919, cu 12 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

26 Octombrie 2020, 13:05
(363 vizualizări - 2 comentarii)


SJA Ialomița: A luat «mită» pentru a nu constata defecțiunile unui autoturism la ITP

Polițiștii Anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție Ialomița, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, au ...[citește_toată_știrea]

26 Octombrie 2020, 10:10
(528 vizualizări - 3 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1907 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Duminică, 25 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1907, cu 29 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2020, 13:05
(155 vizualizări - 0 comentarii)


Sinești: S-au luat la bătaie după producerea unui accident. Cinci bărbați din Bărbulești, reținuți de polițiști!

Cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 41 de ani, toți din localitatea Bărbulești, au fost reținuți de către polițiști urmare a unei altercații produse sâmbătă, 24 octombrie a.c., în afara localității ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2020, 12:15
(181 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Botez întrerupt de polițiști

În cursul zilei de sâmbătă, 24 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 și ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2020, 12:10
(186 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1878 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 24 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1878, cu 20 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

24 Octombrie 2020, 13:05
(130 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

23 Octombrie 2020, 19:10


Slobozia: Arestat pentru «proxenetism»

Joi, 22 octombrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 14:20
(505 vizualizări - 1 comentariu)


Tânăr din Sălcioara, suprins la volan fără permis

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Coșereni, fiind în serviciul de patrulare și control al traficului rutier, pe raza comunei Axintele, au oprit un autoturism condus de un tânăr, de 23 de ani ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 14:15
(196 vizualizări - 0 comentarii)


SJA Ialomița: Surprins în flagrant când dădea «mită»

Joi, 22 octombrie 2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, împreună cu lucrătorii de Poliție Judiciară ai Diecției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 13:25
(550 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1858 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 23 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1858, cu 50 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 13:05
(286 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Eveniment privat întrerupt de forțele de ordine

În cursul zilei de joi, 23 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 și a ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 12:20
(249 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Verificarea documentară a contribuabililor

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informeză contribuabilii interesați că potrivit prevederilor art. 148 din Codul de procedură fiscală, pentru stabilirea corectă a situației fiscale ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 11:50
(284 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...