EVENIMENT

Stadionul-fantomă din satul Bordușelu
Bonus: Bâlci administrativ (și) la Buești
Satul Bordușelu, din comuna ialomițeană Ciochina, ar fi trebuit să aibă unul dintre cele mai moderne stadioane din județ. Investiția s-a transformat într-un maidan plin de buruieni, pe care bat mingea copiii din localitate. Cu toate acestea, autoritățile au cheltuit până la ultimul leu cei 500 mii de lei oferiți de Guvernul României, prin Ordonanța 7, pentru realizarea acestui proiect. Aleșii locali ridică acum din umeri neputincioși, dar promit că stadionul va arăta în viitor așa cum prevede proiectul. Mai mult, în localitate nu mai există echipă de fotbal...
O investiție ratată
Cu mai bine de 10 ani în urmă, administrația locală din Ciochina a realizat un proiect prin care a dorit să reabiliteze integral stadionul din satul Bordușelu. Guvernul României a luat act de solicitarea edililor ialomițeni și a oferit 500 mii de lei pentru a realiza acest obiectiv, în baza Ordonanței 7. Proiectul prevedea înlocuirea porților, amenajarea unei suprafețe de joc cu gazon, construcția de gradene și a unei camere destinată sportivilor... Scos la licitație, proiectul a fost câștigat de firma Omega Invest, în prezent falimentară, deținută de controversatul om de afaceri Ștefan Foamete. Impasul societății a adus și declinul stadionului din Bordușelu. Tot ceea ce a reușit constructorul să realizeze a fost doar cabina destinată fotbaliștilor. În rest, stadionul este un imens maidan, plin de buruieni. Cu toate acestea banii guvernamentali au fost cheltuiți până la ultimul leu. Autoritățile locale din Ciochina evită să emită un răspuns în legătură cu această situație. «Nu știm ce să vă spunem, am încercat și noi să facem ceva, dar nu ne-a ieșit! A fost și firma cu probleme... Ce să mai spunem? Banii s-au dus și ei, ce-am fi putut noi să facem?! Spuneți dumneavoastră!» precizează Vasile Câmpulungeanu, primarul localității Ciochina, de care aparține satul Bordușelu.
Comuna nu are echipă de fotbal
Potrivit situației statistice a Asociației Județene de Fotbal, în comuna Ciochina sau în satele aparținătoare nu mai există echipe de fotbal de mai bine de un an... Cu toate acestea, autoritățile locale promit că stadionul de la Bordușelu va fi realizat conform proiectului pe care l-au făcut. «O să-l ducem la bun sfârșit, o să vedeți dumneavoastră! Până acum am încercat să-l întreținem cu bani din sponsorizări... Ne descurcăm și noi cum putem! Așa e viața aici la țară...» a mai spus primarul Vasile Câmpulungeanu. În 2018, potrivit unor documente publicate pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, comuna Ciochina a solicitat Guvernului României alți 277 mii de lei pentru realizarea proiectului «Extindere și modernizare stadion comunal tip 1, sat Bordușelu, comuna Ciochina, județul Ialomița».
Festival organizat pe stadionul abandonat La sfârșitul săptămânii precedente, autoritățile locale din Ciochina au organizat în satul Bordușelu a doua ediție a Festivalului «Flori de Salcâmi». În realitate, a fost vorba despre un soi de bâlci electoral ieftin, la care și-au făcut simțită prezența și reprezentanți ai partidelor politice, în frunte cu deputatul PNL Tinel Gheorghe sau Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița. Surprinzător este faptul că locul ales pentru eveniment a fost stadionul abandonat și plin de buruieni din inima satului. «Vă mulțumesc că sunteți alături de noi la ceas de sărbătoare. Acest eveniment este pentru dumneavoastră!» le-a declarat primarul Vasile Câmpulungeanu celor câțiva localnici aflați lângă scenă. Alți oameni au reclamat inițiativa autorităților comentând: «Este o mare porcărie! Așa ceva ne trebuie nouă?! Vrem străzi, vrem apă, nu distracție...».
Bâlci administrativ (și) la Buești
Cu o regretabilă întârziere (pentru care îi cerem scuze public primarului Nicolae Mihăilă!), ziarul nostru pune umărul la mediatizarea celei de a V-a ediții a Zilelor Bueștene. Evenimentul a avut loc înainte de Paște și s-a lăsat cu o paranghelie la care autoritățile au îmbătat tot satul grație fondurilor publice alocate evenimentului.
Circ administrativ ca la carte Cu un sacou rămas mic la acest al treilea mandat, primarul Nicolae Mihăilă a oferit pe 4 mai 2019 locuitorilor din Buești o mostră tipică de «pâine și circ administrativ». Imortalizat în format HD pe canalele de socializare de două televiziuni on-line locale, evenimentul reprezintă zenitul unei administrații preluate în urmă cu 10 ani. Potrivit înregistrărilor însă, administrația locală nu a precupețit niciun efort pentru a oferi un bâlci de calitate. De la diplomele primite «de la ăl cu țâța-n gură, pân’ la ăl cu barba sură» și până la (h)artiști, mici și bere, totul a fost din belșug. Nouă, personal, ne-a tras atenția unul dintre martorii oculari ai evenimentului, care a confiscat microfonul pentru a declara posterității virtuale: «Pentru noi, aicea la Buești... domnul primar ne distrează maxim... da’ n-am fete!». Așa cum precizam inițial, ne alăturăm și noi după umilele noastre puteri eforturilor primarul Nicolae Mihăilă de a mediatiza Zilele Bueștene, ediția a V-a și le amintim consătenilor domniei sale că Buești nu are operator de salubrizare, apă curentă, drumuri comunale asfaltate... Iar cele 6 milioane promise prin PNDL 2 sunt, deocamdată, doar iluzii electorale numai bune de reșapat și la alegerile locale din 2020. Să ne vedem sănătoși la vot!
17 Mai 2019, 18:05 (3151 vizualizări - 0 comentarii)
De ce trag clopotele, Vasilică?
Nicoleta Fotache rămâne administratorul public al Primăriei Ciochina
Primăria Ciochina plătește ilegal administratorul public