Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Transportul public la Slobozia produce pierderi de peste 1 milion de lei anual

Cu autobuze închiriate

Transportul public la Slobozia produce pierderi de peste 1 milion de lei anual

În urmă cu 2 ani, în luna august 2018, admi­nistrația Mocioniu decidea reînființarea Servi­ciului Public de Transport Local la Slobozia. La momentul respectiv, decizia a reprezentat o condiție obligatorie pentru accesarea unui proiect european în valoare de 7 milioane de euro pentru achiziționarea a 13 autobuze electrice. La 1 august 2019, primarul Adrian Mocioniu devenea unul dintre primii călători al celor 5 autobuze închiriate care deservesc cele două trasee din oraș, respectiv Slobozia Nouă și Bora. După un an de funcționare, Serviciul Public de Transport Local a înregistrat pierderi de 1,6 milioane de lei...

Promisiuni electorale cu Adrian Mocioniu
Reînființarea Serviciului Public de Transport Local în anul 2018 a generat un imens scandal public. Una dintre mizele acestei decizii a fost eliminarea din piață a firmei Nick Touring, care deservea deficitar traseele concesionate la nivelul orașului. Oficial însă, admi­nistrația Mocioniu și-a justificat decizia susținând că acest Serviciu reprezintă o condiție obligatorie pentru accesarea unui proiect european în valoare de 7 milioane de euro, respectiv achiziția a 13 autobuze electrice pentru 5 trasee de transport la nivelul orașului. Timp de încă un an, până la 1 august 2019, Nick Touring a continuat să asigure transportul călătorilor în condiții improprii, în vreme ce administrația locală asigura populația că cele 13 autobuze electrice «sunt pe drum». Licitația, blocată încă de-atunci la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), a determinat municipalitatea să ia decizia de a asigura transportul public la Slobozia că autobuze închiriate. Costurile declarate ale acestei decizii, conform estimărilor oficiale făcute de către Adrian Mocioniu, se ridicau la peste 2 milioane de lei anual.

Transportul public la bani mărunți
La un an distanță de când Adrian Mocioniu a devenit unul dintre primii călători ai autobuzelor închiriate, situația este dezastruoasă. Pentru a face funcțional acest Serviciu, municipalitatea a angajat 23 de oameni: un ma­nager de transport, 3 dispeceri, 2 controlori, un șef de coloană, 11 șoferi, un mecanic auto, un contabil, un consilier de achiziții, un consilier resurse umane și un muncitor necalificat. Orientativ, salariul șefului de coloană este de 5130 lei lunar, contabilul, cei trei dispeceri și managerul de transport au salarii de 4560 lunar, șoferii câștigă 3040 lei lunar, iar mecanicul auto 2850 lei lunar. Directorul Serviciului ar fi trebuit să aibă un salariu lunar de 9500 de lei, însă Adrian Mocioniu a preluat atribuțiile acestei funcții, încercând să economisească niște bani. Nu a reușit, căci chiria fiecăruia dintre cele 5 autobuze (închiriate de la firma Womy Equipment Suply BV) costă 5041 lei lunar. La aceste cheltuieli se adaugă chiria pentru cele 11 panouri de afișaj electronic din stații, care costă 1785 de lei lunar, combustibilul, pentru care autoritățile locale nu precizează nicio sumă, etc... Una peste alta, confirmă autoritățile, Serviciul cheltuie mai bine de 2 milioane de lei anual, în condițiile în care veniturile reprezintă 900 mii de lei.

Viitorul sună sumbru
Convins că achiziția celor 13 autobuze electrice este doar o chestiune de timp, primarul Adrian Mocioniu susține la acest moment că nu regretă nicio clipă deciziile luate: «E normal să funcționăm cu autobuze închiriate... Dumneavoastră ați cumpăra autobuze în condițiile în care știți că veți avea autobuze electrice?». Primarul Adrian Mocionu nu a putut preciza însă momentul acestei achiziții și nici costurile conexe ale acestei investiții. Cert este că, în așteptarea lor, administrația locală a semnat, în aprilie 2020, un contact de 36 milioane de lei pentru «Modernizarea transportului public din Municipiul Slobozia». Banii, și ei europeni, vor fi utilizați pentru construirea unei baze auto pentru cele 13 autobuze ecologice... care nu există! În așteptarea acestor minuni investițio­nale, primarul Adrian Mocioniu crede că susținerea din bani publici a unui Serviciu Public de Transport Local este normală. «Acest serviciu nu trebuie să aducă venituri, ci să asigure necesitățile de transport ale locuitorilor acestui oraș!» a declarat Mocioniu.

Curat ilegal, domnule primar! Imaginea acestei reușite edilitare ar fi incompletă dacă nu am reaminti incidentul de debut. Timp de o săptămână, între 1 și 8 august 2019, cele 5 autobuze închiriate de către administrația Mocioniu au circulat ilegal, fără licență de transport și cu plăcuțe de înmatriculare europene. În urma unui control al Poliției, 4 dintre cele 5 autobuze au fost trase pe dreapta, li s-a ridicat plăcuțele de înmatriculare și li s-a interzis să circule timp de o lună. Pentru a depăși situația, primarul Adrian Mocioniu a convins Consiliul Local să declare «starea de urgență pentru asigurarea continuității Servi­ciului Public de Transport Local».

20 Iulie 2020, 07:50 (2806 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Pierderi lunare de peste 60 mii de lei
Administrația Mocioniu circulă într-un singur autobuz!
Poliția Rutieră a tras pe dreapta autobuzele Primăriei Slobozia

Comentariile cititorilor:


controlorul:
(21 Iulie 2020, 12:52)
Este absolut firesc sa avem un transport local decent in oras. Desigur, sunt si cei care nu folosesc astfel de servicii si atunci nu se gandesc la restul calatorilor. O parte dintre acestia sunt cei care ii ironizeaza pe retelele de socializare, spunandu-le "ca le miroase mana a bara de autobuz". Parerile sunt si vor fi impartite mereu, nu-i poti multumi pe toti. Si, subscriu, transportul local nu este profitabil, insa conditia este de a se asigura acest serviciu obligatoriu. Nici dezinsectia/deratizarea/golirea subsolurilor, sau orice alt serviciu oferit de primarie nu este neaparat rentabil din punct de vedere financiar. In particular putem vorbi de reducerea unor cheltuieli in legatura cu transportul local; de ce este nevoie de atat personal? este mai ieftin sa inchiriezi panouri de afisaj decat sa le cumperi, de ce se lungeste boala cu achizitia autobuzelor electrice, platind chirie pe cele SH atata timp, etc. Insa, transportul local trebuie sa fie asigurat, dar nu oricum, ci in mod decent. Ceea ce am avut pana acum a fost o mare mizerie; o firma privata care pur si simplu si-a batut joc de calatori, pentru a-si minimiza pierderile si a-si maximiza profitul. Deci, nu vreau rentabilitate (a nu se intelege risipa de bani nejustificati), ci transport local decent!
P.S. mai dati si voi drumul la aerul conditionat in autobuze mai soferi, iar mata primare, mai umbla si cu otobuzul, chiar daca este second hand. Asa te laudai la inceput, ca iti lasi masina in garaj si circuli laolalta cu populimea. Poate asa dau astia drumul la aer conditionat!
Alex:
(21 Iulie 2020, 12:21)
In legatura cu deversarea de pe DJ201 dintre Bora si Cosimbesti nu se sesizeaza nimeni? Mediul sau administratorul de drum. Periodic pe partea carosabila se deverseaza apa care angrebeaza nisip si devine pericol pentru traficul rutier sa nu mai zic ca iti murdaresti masina cu tot felu de substante. Cineva trebuie sa ia masuri
Faraculoarepolitica:
(20 Iulie 2020, 22:32)
1 nici un transport local din lume, de stat, nu este pe profit. Era mai bine probabil cu autobuzele lui Pericli, cam asta meritam. 2. De ce naiba au semnat toti(mediu) pana la primar? Ori nu stiti ca e mana psd-ului. 3. Chiar ar fi bun un audit peste tot asa, pe la institutiile statului, sa vedem si noi unde si cine minte!
Un Ipocrit:
(20 Iulie 2020, 18:35)
Un real ipocrit acest primar! ne vorbeste de respect, de ce a facut el...ce ai facut tu primarule?! Ai adus groapa de gunoi radioactiva la noi in oras, sa devenim groapa de gunoi a Europei?!
@UN BANDIT: ai dreptate , cancerul o sa ne manance din cauza acestui depozit! Dar ce-l intereseaza pe ipocritul asta de primar, el pleaca in alt oras ca-si permite iar pe noi si generatiile urmatoare ne-a distrus definitiv, ne ingroapa de vii!
Groparul Sloboziei..asta esti primarule ipocrit! Groparul Sloboziei!
PLATITOR:
(20 Iulie 2020, 12:55)
In afacerea autobuzelor pe linga primar mai este implicat si (...) de la primarie ,care se ocupa cu colectare fondurilor.
Mary:
(20 Iulie 2020, 10:37)
Un audit meseriaș, o DNA, rezolvă lucrurile!!! Atunci stăm de vorbă!!! 
Ce zici domn' primar?
groparul:
(20 Iulie 2020, 10:13)
Primaria se afla in groapa iar Mocioniu sapa de zor...la groapa. Ce sa faci tata cu 13 autobuze electrice in Slobozia , te trezesti in Constanta, Iasi sau Brasov ??? Acuma, ce o fi fost si in capul consilierilor locali de au aprobat asemenea aberatie ???? In privinta pagubei de numai 1,6 miliioane lei, am mari dubii ca ar fi atat de mica.

UN BANDIT:
(20 Iulie 2020, 08:14)
1. Sa investigam mai apasat..si o sa descoperim ca a inchiriat autobuze de la o sageata, de la un paravan al lui...cu alte cuvinte muta banii din bugetul primariei in propriul buzunar.
2. Acest primar bandit a facut cel mai mare rau posibil Sloboziei, a emis autorizatie de constructie pentru groapa de deseuri radioactive ( prietenii de la PRO Romania l-au sustinut ), transformand orasul nostru in noul Cernobâl! Peste 20 de ani o sa murim de cancer si leucemie. (...), ai adus cancerul si moartea in oras!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 30 Iul 2021
218 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
1 2 300 301 302 304 306 307 308 350 351

Secțiunea Sport a fost actualizată!

Cele mai noi știri din sportul ialomițean. ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2010, 16:00
(7084 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri de mică publicitate din Ialomița. ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2010, 15:46
(7198 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Proiectil în parc

Pompierii ialomițeni au descoperit un element de muniție în apropierea unui loc de joacă pentru copii din Slobozia. Proiectilul exploziv de antiaeriană de calibru 100 mm a fost găsit în urma unor săpături ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2010, 15:26
(18759 vizualizări - 0 comentarii)


3

«Salonul Anual de Carte», la a XIX-a ediție

În perioada 1-31 octombrie 2010, Biblioteca Județeană «Ștefan Bănulescu» organizează «Salonul Anual de Carte», ediția a XIX-a. Acțiunea vizează organizarea de expoziții de carte, întîlniri cu scriitori ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2010, 15:25
(16840 vizualizări - 0 comentarii)


«Marea debarasare», la finalul săptămînii

În zilele de vineri, 1 octombrie și sîmbătă, 2 octombrie, se va desfășura cea de-a treia ediție a Campaniei Marea Debarasare. «Modificarea a survenit ca urmare a faptului că pe 25 septembrie 2010, data ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2010, 15:23
(13242 vizualizări - 0 comentarii)


5

Incendii la Slobozia și Valea Ciorii

Trei adăposturi de animale și depozitul de furaje ale unui slobozean au fost mistuite de flăcări în noaptea de de sîmbătă spre duminică, 25/26 septembrie. Din primele cercetări, pompierii au concluzionat ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2010, 12:22
(15695 vizualizări - 0 comentarii)


«Săptămîna prevenirii criminalității» la IPJ Ialomița

«Începînd de luni, 27 septembrie, sub titlul „Săptămîna prevenirii criminalității“ la nivel național se va desfășura un complex de activități preventive menite să contribuie la creșterea gradului de siguranță ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2010, 12:20
(15490 vizualizări - 0 comentarii)


Pieton accidentat la Gheorghe Doja

La sfîrșitul săptămînii trecute, sîmbătă, 25 septembrie, la Gheorghe Doja s-a produs un accident de circulație. Incidentul a fost produs de un tînăr de 35 de ani, conducător auto, care aflîndu-se la volanul ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2010, 12:19
(14292 vizualizări - 0 comentarii)


8

Țăndărei: Infractoare de 62 ani, încarcerată

Polițișii din Țăndărei au organizat, sîmbătă, 25 septembrie, o acțiune pentru depistarea persoanelor urmărite. În cadrul acțiunii a fost prinsă o femeie de 62 de ani care se sustrăgea executării unei pedepse ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2010, 12:18
(15177 vizualizări - 1 comentariu)


Șoferi băuți la volan

Sîmbătă, 25 septembrie, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control un taxi. Pentru că șoferul mirosea a alcool, polițiștii l-au testat cu aparatul Drager. Iar bănuielile polițiștilor s-au confirmat ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2010, 12:17
(12992 vizualizări - 0 comentarii)


Trafic de persoane în Ialomița

Patru persoane, dintre care două în stare de arest preventiv, au fost trimise în judecată de oamenii legii pentru trafic de persoane și trafic de minori. Suspecții, prin violențe și amenințări, au exploatat ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2010, 07:43
(16577 vizualizări - 1 comentariu)


Și-au bătut copilul de 8 ani pentru că era «neascultător»

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Slobozia efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care a survenit vătămarea corporală a unui copil în vîrstă de 8 ani, din Slobozia. Minorul a ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2010, 07:42
(16996 vizualizări - 0 comentarii)


12

Inconștiență: Beți și fără permise, la volan!

Agenții Postului de Poliție Giurgeni, aflați în serviciul de patrulare pe raza comunei, au oprit pentru control un autocamion înmatriculat în județul Argeș, la volanul căruia se afla un bărbat ce emana ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2010, 07:40
(17083 vizualizări - 0 comentarii)


Armă cu aer comprimat deținută ilegal

În cadrul unei acțiuni desfășurată de polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, a fost depistat un tînăr, de 25 de ani, din Borănești care deținea fără drept o armă neletală, supusă ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2010, 07:35
(19794 vizualizări - 0 comentarii)


«Let’s Do It, România!» cu Jandarmeria

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița, în parteneriat cu Asociația «Eco Asist Romania», participă sîmbătă, 25 septembrie, la campania națională de ecologizare «Let’s Do It, România». Jandarmii se ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2010, 12:33
(17225 vizualizări - 0 comentarii)


Vlădeni: Și-a dat foc grajdului din greșeală

Un bărbat din Vlădeni a dat foc grajdului de furaje din propria gospodărie aruncînd la întîmplare o țigare aprinsă. Incendiul a fost anunțat miercuri, 22 septembrie, iar pompierii militari din Țăndărei ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2010, 12:27
(15179 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Vlădeni incendiu


Fetești: Jandarmii, de pază la cele sfinte

20 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița, vor asigura, duminică 26 septembrie, între orele 7.00-12.00, măsurile de ordine publică impuse de sfințirea bisericii cu hramul ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2010, 12:25
(16024 vizualizări - 0 comentarii)


Prichindeii slobozeni au serbat «Săptămâna Mobilității Europene»

Prichindeii slobozeni au serbat «Săptămîna Mobilității Europene»

În perioada 16-22 septembrie 2010 se desfășoară cea de-a IX-a ediție a «Săptămînii Mobilității Europene», manifestare europeană anuală sprijinită de Comisia Europeană prin Direcția Generală de Mediu. În ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2010, 11:30
(12553 vizualizări - 0 comentarii)


Autovehicule furate, găsite la Țăndărei și Fetești

Un autoturism și un scuter, ambele figurînd în bazele de date ca fiind furate, au fost depistate în ultimele 24 de ore de polițiștii ialomițeni. Astfel, în cadrul unei acțiuni desfășurată de polițiștii ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2010, 11:26
(14799 vizualizări - 1 comentariu)


Fetești: Centre de colectare fier vechi, controlate de polițiști

Trei firme cu punctele de lucru în Fetești, ce desfășoară activități în domeniul colectării deșeurilor industriale reciclabile, au fost verificate de polițiști. Urmare a controalelor, față de administratorul ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2010, 11:22
(15074 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune preventivă a Poliției la Bărcănești și Bărbulești

Marți, 21 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza comunelor Bărcănești și Bărbulești, încercîndu-se astfel prevenirea și combaterea unor infracțiuni. În acest sens, polițiștii au legitimat ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2010, 11:19
(17762 vizualizări - 0 comentarii)


Plăți APIA de peste 1,2 miliarde de euro

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a plătit, la data de 17 septembrie2010, suma de aproape 113 milioane de euro pentru măsuri delegate din Programul Național de Dezvoltare ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2010, 11:13
(14986 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA plăți


Secțiunea Sport a fost actualizată!

Cele mai noi știri din sportul ialomițean. ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2010, 15:48
(7486 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri de mică publicitate din Ialomița. ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2010, 15:21
(7218 vizualizări - 0 comentarii)


«Agroial Partener», trei zile la Slobozia

Tîrgul Internațional de Agricultură și Industrie Alimentară «Agroial Partener» și «Salonul Auto Slobozia» își deschid porțile. Deshiderea oficială se va organiza, joi, 23 septembrie, în fața Centrului ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2010, 13:47
(14187 vizualizări - 0 comentarii)


«Biblionet» la Dridu

Miercuri, 22 septembrie, Biblioteca Județeană «Ștefan Bănulescu», Consiliul Județean Ialomița, Biblioteca Comunală Dridu și Primăria Dridu inaugurează un nou serviciu «Biblionet-lumea în biblioteca mea ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2010, 13:47
(17434 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dridu Biblionet


59 de posturi vacante la «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți»

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița va organiza vineri, 24 septembrie, «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți», la Slobozia. Acțiunea se va desfășura la sediul Agenției din strada ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2010, 11:37
(13766 vizualizări - 0 comentarii)


Muncă «la negru» în domeniul confecțiilor

În perioada 16-17 septembrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat Campania națională în domeniul confecții-textile. În cadrul acțiunii au fost verificați 10 agenți economici, cu un număr ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2010, 11:37
(13686 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Au furat capace de canalizare

Doi tineri feteșteni au furat noaptea trecută cinci capace de canalizare. Ghinionul tinerilor a fost că pe traseu au fost opriți de polițiști. Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, respectiv ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2010, 11:35
(15041 vizualizări - 0 comentarii)


Șoferi băuți și fără permis la volan

Șoferii băuți la volan sau indisciplinați în trafic au fost noaptea trecută ținta polițiștilor din Slobozia și Fetești. În urma unor acțiuni, în trafic au fost depistați doi conducători auto ce șofau deși ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2010, 11:34
(13691 vizualizări - 0 comentarii)


1 2 300 301 302 304 306 307 308 350 351
Ultimele comentarii
Gigel în Administrația Soare a reziliat contractul cu SIA Dynamic Solution SRL Oreo în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 28 iulie 2021 Agapie Gina Mihaela în Claudiu Soare, un președinte de filială politică rurală cetatean în Soluții noi pentru probleme administrative vechi C u F u R it în Două trenuri s-au ciocnit în Depoul Gării Fetești. Cauza: unul dintre mecanicii de locomotivă ar fi fost băut! constructor de combinatii în Soluții noi pentru probleme administrative vechi Ina în Apă nepotabilă în comuna Valea Ciorii @consatean în Apă nepotabilă în comuna Valea Ciorii @Ion în Apă nepotabilă în comuna Valea Ciorii drula de la bascula în Finanțări bugetare generoase pentru biserici, sport și sănătate @slobozean în Administrația Soare a reziliat contractul cu SIA Dynamic Solution SRL vigi..... în 40% din prezentările la UPU Slobozia sunt non-urgențe Slobozean în Administrația Soare a reziliat contractul cu SIA Dynamic Solution SRL @George în 40% din prezentările la UPU Slobozia sunt non-urgențe Mircea în Soluții noi pentru probleme administrative vechi Solutia Solubila în Soluții noi pentru probleme administrative vechi Raspuns în Administrația Pavel își cere scuze pentru «disconfortul creat» de asfaltarea DJ201 George în 40% din prezentările la UPU Slobozia sunt non-urgențe Ion în 12 mii de lei amendă pentru o firmă controlată de Marinică Cazacu Sloboz...spitalul9 în Soluții noi pentru probleme administrative vechi
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...