Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Slobozia: Urban SA pierde jumătate din apa furnizată în rețea

Investiții pentru eficiență economică

Slobozia: Urban SA pierde jumătate din apa furnizată în rețea

Urban SA înregistrează pierderi la nivelul rețelei de apă existente la Slobozia care depășesc 45% din apa captată și livrată în sistem. Administrația locală și județeană caută soluții pentru redu­cerea acestor pierderi. «Rețeaua este deteriorată... Practic, se înregistrează pierderi pe tot traseul, încă de la extragerea ei din stratul freatic. Avem nevoie de investiții pentru a reduce pierderile!» declară Adrian Stoicescu, directorul Urban SA. Primele echipamente care urmează să fie achizițio­nate sunt niște contoare de apă care vor permite citirea «la distanță» a debitelor înregistrate la nivelul rețelei de apă exploatate de firmă.

Gânduri mari, posibilități limitate Urban SA pierde peste 45% din apa pe care o extrage din subteran pentru alimentarea cu apă a Sloboziei. Procentul este confirmat oficial de către directorul Urban SA, Adrian Stoicescu: «Vom monta, în primă fază, contoare de apă care pot fi gestionate on-line în punctele nodale ale rețelei... Așa vom descoperi mai ușor unde apar proble­mele și cum le putem remedia. Pierdem apă...». Pe lângă contoare, Urban SA are nevoie de un sistem Scada care să interpreteze infor­mațiile furnizate și să permită adoptarea de soluții punctuale de rezolvare a pro­blemelor apărute. «Practic, pierderile sunt de mai multe tipuri... Avem contorizare și când extragem apa, și când o pompăm, și când o tratăm, și când o ducem în rețea. Peste tot sunt pierderi care grevează asupra eficienței economice a socie­tății!» declară directorul Urban SA. La pierde­rile înregistrate la nivelul rețelei se adaugă apa consumată și necontori­zată. «Furtul de apă reprezintă și el un prejudiciu important care se adaugă la proble­mele existente... Contoarele cu citire la distanță vor permite și identificarea acestui tip de pierderi!» a mai precizat Adrian Stoicescu.

Auditul, primul pas spre normalitate Investițiile de care are nevoie Urban SA nu pot fi realizate până când Primăria Slobozia nu rezolvă problema recepției lucrărilor parțiale la stația de epurare a orașului Slobozia. Printre investițiile rea­lizate acolo, dar nerecepționate, se numără și un sistem Scada care ar permite automatizarea operațiilor tehnolo­gice din cadrul stației. Reamintim că investiția a fost recepționată parțial, în 2011, fără ca echipamentele să de­vină operaționale. Primarul Sloboziei, Dragoș Soare a susținut în repetate rânduri că va solicita un audit care să clarifice stadiul fizic, tehnic și financiar al obiectivului de investiții «Modernizare stație de epurare-treapta biologică», însă până la acest moment nu au fost demarate demersuri concrete. Valoarea investiției recepționate parțial în 2011 este de 7 milioane de euro. În acest context, noile investiții solicitate de Urban SA ar putea fi întârziate. Conducerea firmei susține însă că tergiversarea acestor investiții ar putea genera noi pierderi, care se vor adăuga celor produse la acest moment de crește­rile de tarif la energie electrică.

12 Noiembrie 2021, 08:10 (2816 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Urban SA contestă în instanță datoriile istorice
Operatorul regional Urban SA Slobozia are 110470 de beneficiari
A început războiul Urban SA împotriva «poluatorilor olfactivi»

Comentariile cititorilor:


Ionut:
(13 Noiembrie 2021, 13:09)
La Urban sunt pensionari care incaseaza si pensie si salariu, la birou tehnic,formatie pluviala, laboratoare de apa. De ce sunt tinuti in functie pensionari doar sa incaseze bani? Tevile toate sunt de plastic nu ti-au zis pensionarii de la Urban?
Mary :
(12 Noiembrie 2021, 20:02)
Am mai scris, să ni se dea diferența de preț facturată al apei așa zisă potabilă, care în realitate este apă menajeră. Hai, scoateți banii! De ani de zile ne tâlhăriți și nimeni nu ia nicio măsură.
Corcodel de la Dumitresti:
(12 Noiembrie 2021, 19:58)
Bre, oficiosul asta nou de la HURBAN. Matale nu sti ca exista in Slobozia, din anul 2000 si pana in prezent, 2(DOUA) HARTI cu RETEAUA DE FURNIZARE. 1 (UNA)  oficiala, de pe urma careia matale si birocratii matale de sus, incasati. A DOUA HARTA, CEA MAI IMPORTANTA, sunt bransatii barosani, care au decartat la oamenii valorosi, aia de sub tine, care au doua joburi, si nu platesc, decat cat uda florile la gradina. IA CAUTA IN MEMORIA TA SI VEZI, CATA  APA PLATESTE O SPALATORIE AUTO A LU BAROSANU? -UN NIMIC. Stai o zi in fata spalatoriei, fa calculul ca cata apa utilizeaza la o sparare un client, inmulteste cu clienti la o zi siiiiiiiiiiiiii SORPREZA:  O sa iesi la fata cu apa consumata. Din 2000, pana acum sunt firme bransate pe conducte, care au dublu de retea, una masurata , una furata, spalatorii auto, case de locuit si exista si o firma care zice ca este depozit de livrare apa la bidon, pura si de izvor, care tot la conductele tale se adapa, dar au fost smecheri si au filtre, ca dedeau faliment cu apa voastra PURA.Nu te mai vaita, pune mana si sapa si vei vedea doua tevi. Ai curaj s-au cand comanzi excavatorul, esti schimbat?
bidonar:
(12 Noiembrie 2021, 17:35)
" inca de la extragerea ei ", conductele sunt noi. mai exact, de cand s-a facut investitia.
magistrala in interiorul orasului, a fost si ea inlocuita acum vreo 10 - 12 ani ( pe vremea lui ionascu ) , cand tot m. basarab a fost rascolit.
poate noul director  cauta mai atent cauzele pierderilor. ca de aia a fost adus, ca ar fi mai bun decat precedentul. sau asa s-a crezut.
si, mai important, le gaseste si le si rezolva.
ca de informatii si, mai ales de promisiuni, suntem satui.
De unde pierderi:
(12 Noiembrie 2021, 10:49)
Pai tov. Ionascu a refacut intreaga retea urban de distributie a apei(prin celebra metoda"teava prin teava"), de unde atatea pierderi?
Gigel:
(12 Noiembrie 2021, 10:02)
Domnule Stoicescu, logica mea elementara imi spune altceva. De un an de cand ati fost uns in aceasta functie (pe criteriu exclusiv politic - nu ca precedentul ar fi fost mai breaz), abia acum ati constatat faptul ca sunt pierderi? Pai in cazul acesta, trebuie sa va dati demisia imediat. Asta ar fi constatat oricine in primele zile de mandat, nu dupa un an!
Eu cred ca acum vreti sa motivati aceste cheltuieli (cu sau fara paraindarat) si ati aruncat asa, o cifra la intamplare, 45%. Cum ati obtinut aceasta cifra? Trebuia sa ne spuneti: din totalul de 100.000 metri cubi lunar (dau un exemplu), pierdem 45.000. Devreme ce insa nu aveti aceste date, ati aruncat o cifra la intamplare (si foarte mare!) doar ca sa manipulati cetatenii, sa aratati ca este imperios necesar. Alti bani, alta distractie, tot banii nostri aruncati pe geam si apa tot nepotabila este.
Cumparati acum si soft pentru interpretarea datelor??? Unde suntem, intr-o metropola din China cu mii de noduri in retea? Ce ziceti sa invatati sa cititi datele, sa le comparati, sa le interpretati? Cat costa un astfel de sistem Scada, dar mai ales mentenanta lui permanenta? Ne permitem oare, v-ati gandit?
Si cand te gandesti ca oameni competenti nu au loc de sefi d-astia si mai competenti...
Curiosul :
(12 Noiembrie 2021, 09:13)
1. Adică se pierde apă de la extractie puțuri si se comandă audit la epurare,păi poate astia ca oameniimai slab cu banii o mai pun pe la mancare,o mai beau ,sau iriga prin curte sau o dau la animale sau. .. 2.Reteaua de apă in Municipiului Slobozia s_a reabilitat in totalitate pana la apometrul de scara sau consumatorul final,pierderile suferite sau diferentele de contouar sunt suportate de clientul final,doar cei care au individual sunt scutiti de plata. 3.In goana după bani a-ți extins rețeaua si rural ,dar a-ți calculat prost,pe consumatorii de la nivele superioare ale blocurilor ,fara hidrofor ,duc grija presiunilor scazute pe lângă calitate apei,iar stația de tratare a fost achiziționat pt a asigura o calitate a apei la un volum mult mic decât actualul consum,dar noi nu facem lucrurile pentru oameni facem așa ,sa fie .In concluzie Urban firma aservita politic asigură caldurica financiară sinecurilor .

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 24 Ian 2022
139 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

Dosare pentru produse contrafăcute

Polițiștii feteșteni au început urmărirea penală în șapte dosare penale în care sînt cercetați reprezentanții unor agenți economici, societăți comerciale sau persoane fizice, cu puncte de lucru în localitățile ...[citește_toată_știrea]

22 Decembrie 2009, 16:05
(9503 vizualizări - 0 comentarii)


Infractori după gratii

Doi ialomițeni, cu domiciliul în comuna Jilavele, pe numele cărora existau mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, au fost identificați de polițiștii ialomițeni, fiind încarcerați în Penitenciarul ...[citește_toată_știrea]

22 Decembrie 2009, 15:59
(9730 vizualizări - 0 comentarii)


APIA notifică fermierii

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură revine cu apelul către fermierii notificați pentru clarificarea datelor declarate în cererea de plată. Aceștia sînt obligați să se prezinte în cel mai ...[citește_toată_știrea]

22 Decembrie 2009, 15:38
(11778 vizualizări - 0 comentarii)


3
Unirea Urziceni vs Liverpool

Unirea Urziceni vs Liverpool

Ghinion teribil pentru Unirea Urziceni la tragerea la sorți Europa League. Singura echipă din România calificată în primăvara europeană, Unirea Urziceni, și-a aflat adversarul din «16»-imile Ligii Europa ...[citește_toată_știrea]

18 Decembrie 2009, 13:09
(10119 vizualizări - 0 comentarii)


ANM-Sîmbătă și duminică, în sud-est reîncep ninsorile

Prognoza meteorologică pe următoarele trei zile, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, prevede că în cursul zilei sîmbătă, 19 decembrie, în cursul nopții și duminică, 20 decembrie, în sud ...[citește_toată_știrea]

18 Decembrie 2009, 12:13
(9144 vizualizări - 0 comentarii)


5
DRUMURI ÎNCHISE

DRUMURI ÎNCHISE

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița informează că peste 150 de polițiști, din care 34 din structurile de siguranță rutieră, sînt angrenați în măsuri de deblocare/dirijare a traficului rutier ...[citește_toată_știrea]

18 Decembrie 2009, 10:00
(11089 vizualizări - 0 comentarii)


Jandarmii ialomițeni, în sprijinul oamenilor înzăpeziți

Jandarmii ialomițeni, în sprijinul oamenilor înzăpeziți

Peste 25 de jandarmi din cadrul Detașamentului Urziceni au acționat, în zilele de 16 și 17 decembrie a.c., pentru deszăpezirea participanților la trafic surprinși de viscol. Pe segmentul de șosea Urziceni ...[citește_toată_știrea]

18 Decembrie 2009, 09:52
(9372 vizualizări - 1 comentariu)


Brazi confiscați la Fetești

Brazi confiscați la Fetești

8 brazi pentru care nu existau documente de proveniență potrivit legii au fost confiscați de polițiștii feteșteni. Aceștia au acționat joi, 17 decembrie a.c., pe raza municipiului pentru prevenirea și combaterea ...[citește_toată_știrea]

18 Decembrie 2009, 09:47
(8942 vizualizări - 0 comentarii)


8

Secțiunea SPORT a fost actualizată!

Nu ratați cele mai noi articole despre sportul ialomițean. ...[citește_toată_știrea]

18 Decembrie 2009, 09:40
(10698 vizualizări - 0 comentarii)


În Ialomița se circulă în condiții de iarnă

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița informează că pe majoritatea arterelor de pe raza județului Ialomița se circulă în condiții de iarnă. Nu există tronsoane de drum închise circulației, traficul ...[citește_toată_știrea]

17 Decembrie 2009, 12:46
(10068 vizualizări - 0 comentarii)


Hoți din mașini, prinși în flagrant

Hoți din mașini, prinși în flagrant

Polițiștii au identificat un grup format din patru suspecți, acuzați că au acționat pe raza municipiului Slobozia și orașului Țăndărei, săvîrșind zece furturi din autoturisme. În cursul zilei de miercuri ...[citește_toată_știrea]

17 Decembrie 2009, 12:44
(10651 vizualizări - 0 comentarii)


Viscolul-41 de localități fără energie electrică, Slobozia fără apă

Potrivit subprefectului Gigi Petre, «viscolul a afectat rețelele electrice din întreg județul Ialomița, parțial sau integral 41 de localități rămînînd fără energie electrică». «Noaptea trecută a fost un ...[citește_toată_știrea]

16 Decembrie 2009, 14:28
(9714 vizualizări - 0 comentarii)


12
Camioanele de peste 7,5 tone, interzise în trafic de prefectul Teculescu

Camioanele de peste 7,5 tone, interzise în trafic de prefectul Teculescu

Din cauza blocajelor din trafic, prefectul Mădălin Teculescu a emis astăzi, la orele 10,45, o dispoziție prin care interzice circulația autovehiculelor cu o greutate mai mare de 7,5 tone pe raza județului ...[citește_toată_știrea]

16 Decembrie 2009, 12:47
(8881 vizualizări - 0 comentarii)


Permanență 24 din 24 la sediul DSV

Printr-un comunicat de presă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că, în perioada 19 decembrie 2009-3 ianuarie 2010, în scopul prevenirii apariției unor evenimente ...[citește_toată_știrea]

16 Decembrie 2009, 12:37
(10437 vizualizări - 0 comentarii)


Atenționare pentru șoferi

Atenționare pentru șoferi

Polițiștii ialomițeni avertizează conducătorii autovehiculelor de mare tonaj că la intrare în localitățile Slobozia și Urziceni au fost instituite filtre ce restricționează accesul mașinilor neechipate ...[citește_toată_știrea]

15 Decembrie 2009, 14:55
(8306 vizualizări - 1 comentariu)


Bătrân omorât pe loc

Bătrîn omorît pe loc

În localitatea Coșereni s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unui pieton. Astfel, luni, 14 decembrie a.c., în jurul orelor 18,00, pe DN 2, un pieton, în timp ce se angajase în traversarea ...[citește_toată_știrea]

15 Decembrie 2009, 12:37
(9969 vizualizări - 0 comentarii)


Amenzi în trafic de peste 500 de milioane

Serviciul Rutier Ialomița a monitorizat, în perioada 7-13 decembrie 2009, traficul rutier pe toate arterele importante ale județului. Astfel, polițiștii au aplicat 207 sancțiuni contravenționale, 109 dintre ...[citește_toată_știrea]

15 Decembrie 2009, 12:28
(9505 vizualizări - 0 comentarii)


Birou pentru eliberarea de caziere judiciare, la Urziceni

De marți, 15 decembrie a.c., și municipiul Urziceni are un Birou pentru eliberarea de certificate de cazier judiciar. Așadar, de la orele 14,00, la sediul Poliției Municipiului Urziceni, a fost inaugurat ...[citește_toată_știrea]

15 Decembrie 2009, 12:18
(12482 vizualizări - 0 comentarii)


Selecție pentru studenții care doresc să lucreze în Germania

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București anunță organizarea selecției pentru studenții care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanței de ...[citește_toată_știrea]

15 Decembrie 2009, 11:40
(9339 vizualizări - 0 comentarii)


«Sărbătoarea colindului», la Slobozia

«Sărbătoarea colindului», la Slobozia

Vineri, 18 decembrie, autoritățile locale dau startul sărbătorilor de iarnă. Anul acesta, Consiliul Județean Ialomița, Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale, Consiliul Local Slobozia ...[citește_toată_știrea]

15 Decembrie 2009, 11:38
(8493 vizualizări - 0 comentarii)


Polei și zăpadă

Polei și zăpadă

În Ialomița se acționează deja cu 16 utilaje dotate cu lamă și răspînditori material antiderapant și 6 unimoguri, fiind permanent ținută legătura cu reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Ialomița ...[citește_toată_știrea]

15 Decembrie 2009, 11:36
(9974 vizualizări - 0 comentarii)


Direcția Sanitară-Veterinară atenționează

Direcția Sanitară-Veterinară atenționează

Printr-un comunicat de presă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița atenționează populația, în scopul prevenirii de îmbolnăvire cu Trichinella spiralis (Trichineloză). Astfel ...[citește_toată_știrea]

15 Decembrie 2009, 11:22
(12606 vizualizări - 0 comentarii)


Locuri de muncă în Anglia

Locuri de muncă în Anglia

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin Direcția EURES, va organiza anul următor, o bursă a locurilor de muncă sezoniere în sectorul agricol din Marea Britanie. Marea Britanie are nevoie ...[citește_toată_știrea]

14 Decembrie 2009, 14:47
(11854 vizualizări - 1 comentariu)


Cod GALBEN, din 15 decembrie

Cod GALBEN, din 15 decembrie

În intervalul 15-17 decembrie 2009, județul Ialomița intră în Cod GALBEN, de ninsoare abundentă. Potrivit ANM, «începînd de marți, 15 decembrie, orele 12,00, va ninge în toate regiunile ...[citește_toată_știrea]

14 Decembrie 2009, 13:35
(10433 vizualizări - 0 comentarii)


La volan fără permis

La volan fără permis

În după amiaza zilei de vineri, 11 decembrie a.c., în jurul orei 16,30, polițiștii au depistat pe DN21, în afara municipiului Slobozia, un bărbat în vîrstă de 31 ani, în timp ce conducea un autoturism, ...[citește_toată_știrea]

14 Decembrie 2009, 13:22
(11537 vizualizări - 0 comentarii)


Suspect de furt, identificat

Sîmbătă, 12 decembrie 2009, în jurul orelor 14,00, polițiștii din Armășești au fost sesizați de un prahovean ce deține o casă de vacanță pe raza comunei că, în zilele trecute, persoane necunoscute i-ar ...[citește_toată_știrea]

14 Decembrie 2009, 13:19
(10463 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente rutiere

Accidente rutiere

O persoană și-a pierdut viața și alte șase au suferit vătămări corporale în acest week-end după ce au fost implicate în evenimente rutiere produse pe drumurile publice din Ialomița. • Astfel, primul eveniment ...[citește_toată_știrea]

14 Decembrie 2009, 13:17
(9672 vizualizări - 0 comentarii)


Fiul generalului Amza-sinucidere, accident sau crimă?

Fiul generalului Amza-sinucidere, accident sau crimă?

Sinucidere, accident sau crimă? Vineri, 11 decembrie, după-amiaza, unul dintre profesorii Universității particulare Nicolae Titulescu din Bucuresti s-a zdrobit de asfalt, dupa ce a căzut de la 10 metri ...[citește_toată_știrea]

12 Decembrie 2009, 06:32
(42947 vizualizări - 16 comentarii)


Au profitat de neatenția vînzătoarei și au furat banii

Polițiștii au fost sesizați marți, 8 decembrie 2009, prin 112, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras o sumă de bani dintr-un magazin alimentar. Cercetările demarate au indicat că, în urmă ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2009, 14:51
(9008 vizualizări - 0 comentarii)


«Contestația PSD, doar un joc de imagine»

«Contestarea rezultatului alegerilor din 6 decembrie nu este decît un joc de imagine al PSD, care vrea doar să-și explice eșecul electoral prin faptul că au fost furați la urne» se arată într-un comunicat ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2009, 14:37
(9872 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...