Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Dr Anca Telehuz oferă consultații gratuite pentru bolnavii de diabet

Diabetul, boala care afectează cei mai mulți ialomițeni

Dr Anca Telehuz oferă consultații gratuite pentru bolnavii de diabet

În perioada 15 martie-15 aprilie 2022, dr Anca Telehuz oferă consultații gratuite pentru bolnavii de diabet din Slobozia și Ialomița. Cabinetul medical Diacare Center a fost deschis la începutul lunii martie în Slobozia și asigură consultații și scheme de tratament pentru bolnavii de diabet înregistrați în baza de date a Casei de Sănătate Ialomița. «În Ialomița sunt aproximativ 10000 de oameni care suferă de diferite afecțiuni diabetice. Serviciile noastre medicale vin în întâmpinarea nevoilor acestor oameni!» declară medicul Anca Telehuz.

După 10 ani de stagiu la Urgențe Dr Anca Telehuz este unul dintre reprezentanții sistemului medical de urgență din Ialomița. Lucrează de 10 ani la UPU Ialomița și, împreună cu echipa de medici pe care o conduce, consultă aproximativ 30000 de pacienți anual. Această experiență i-a permis să constate că una dintre principalele probleme cu care se confruntă pacienții din Ialomița este slaba repre­zentare a serviciilor medicale pentru bolnavii cu diabet și boli asociate acestei afecțiuni. «Servicii există, evident... Iar cei care activează în sistem fac tot ce pot pentru bolnavii pe care îi au în evidență. Dar vorbim de 10000 de oameni, în condițiile în care medicii pot fi numărați pe degetele unei singure mâini. De aceea am decis să urmez o specializare care să îmi permită să ofer și consultații pentru diabet zaharat, nutriție și boli metabolice. Din păcate, patologia este extrem de complexă, iar numărul celor care au nevoie de astfel de consultații crește permanent!» explică medicul Anca Telehuz.

Respect, înainte de toate Diacare Center, cabinetul deschis pe strada Vânători din Slobozia, în imediata vecinătate a Parcului Ialomița, are un spațiu generos unde totul miroase a nou. Iar într-un colț al sălii de așteptare ne surprinde prezența unui pian. Pare mai degrabă o casă de locuit decât un centru medical. «Am vrut să ofer pacienților o altfel de imagine legată de consultații și tratament... Înainte de a fi tratați pentru afecțiunile pe care le au, oamenii trebuie să fie tratați cu respect. Toți vrem să ni se întâmple asta. Și toți medicii încearcă... Dar nu peste tot există posibilitatea de a oferi oamenilor spații în care să se simtă confortabil. Eu am avut norocul să identific acest spațiu și posibilitatea să îl amenajez așa cum mi-am dorit. După 10 ani de UPU, a fost ușor...» ne spune râzând. De râs, râd și pacienții care i-au trecut pragul zilele astea. Și nu se dau duși din salon, după consultații. Și promit să revină, fiindcă în perioada 15 martie-15 aprilie 2022 consultațiile oferite de dr Anca Telehuz sunt gratuite. Cu programare, evident! (Programări 0730/097.177, 0730/299.852)

Secretul unei vieți fără consultații medicale
Cu sau fără specializare în Diabetologie, dr Anca Telehuz rămâne medic de Urgențe. Iar această specializare pare mai degrabă un blestem. «Cei mai mulți pacienți vin pentru consultații de specialitate... Dar sunt oameni care vin pentru că au auzit că am deschis ca­binetul. Este surprinzător, aproape că nu știu ce să fac... Oamenii vor să discute cu un doctor care le să le spună totul despre bolile lor. Și să le ofere soluții magice! Soluția mea e banală: regim, analize medicale și medi­cație adecvată. Și prevenție pe cât posibil. Stresul, munca prelungită, alimentația nea­decvată sunt principalii noștri dușmani. Toți știm asta și toți uităm cât de important e să ne protejăm...» mai explică dr Anca Telehuz. Insistăm. Știm și noi că trebuie să mâncăm sănătos. Dar trebuie să fie un secret, ceva care ne poate salva sau feri de UPU și cabinetele medicale. Dr Anca Telehuz ezită, aproape că îi pare rău că a acceptat interviul. Apoi își aduce aminte de jurământul lui Hipocrate: «Apa! Asta e unul dintre secretele unei vieți sănătoase. Faptul că nu bem suficientă apă stă la baza a jumătate dintre bolile cu care ne confruntăm după 50 de ani...».

Diabetul, boala care afectează cei mai mulți ialomițeni
Considerată inamicul organismului care nu provoacă durere, diabetul este o boală din ce în ce mai răspândită printre ialomițeni. Statisticile oficiale arată că la acest moment există aproximativ 10 mii de persoane diagnosticate cu această afecțiune. Anual, tratamentul acestora costă 16,6 milioane de lei.
Ialomițenii, tot mai bolnavi Stresul, regimul alimentar neadecvat și lipsa mișcării sunt considerate principalele cauze ale diabetului. Boala nu are simptome specifice, așa cum se întâmplă cu alte afecțiuni, tocmai de aceea mulți dintre pacienți descoperă că o au mult prea târziu. Fie că ajung la medic pentru analize de rutină, fie că au nevoie de un consult medical pentru angajare, mai bine de 40% dintre pacienți descoperă că au diabet pur întâmplător. Marea problemă a acestei afecțiuni este faptul că declanșează în organism procese iremediabile. Diabetul afectează vederea, poate duce la boli grave de inimă și scade capacitatea de apărare a organismului. De exemplu, pacienții diabetici sunt predispuși la boli infecțioase într-o proporție mai mare decât cei care nu sunt diagnosticați cu această afecțiune. Potrivit unei analize a Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița, diabetul se află pe prima poziție în clasamentul bolilor cro­nice, cu aproximativ 10 mii de persoane diagnosticate. Pe locul al doilea se află bolile oncologice, cu aproximativ 8000 de persoane diagnosticate, urmate de bolile cardiovasculare, cu aproximativ 7500 de persoane diagnosticate. Valoarea fondurilor alocate anual pentru tratamentul persoanelor diagnosticate cu diabet este de 16,6 milioane de lei. Peste 7000 dintre pacienții diagnosticați cu această afecțiune beneficiază de medicație orală sau sunt dependenți de insulină. «Diabetul este o afecțiune cronică, mare consumatoare de resurse financiare... Noi facem eforturi pentru ca pacienții să poată beneficia de medicație în mod corespunzător și la timp, astfel încât să respecte schema de tratament, așa cum a fost prescrisă de către medicii specialiști!» a precizat Mihai Geantă, directorul ge­neral al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița.

21 Martie 2022, 12:10 (13390 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Manualul de Urgențe
Medicina de urgență din Ialomița, în impas

Comentariile cititorilor:


Gabriela:
(29 Ianuarie 2023, 20:28)
Va rod imi dati si mie adresa nu gasesc pe google
PUTIN:
(25 Martie 2022, 19:51)
Felicitari d-nei doctor, este de admirat! Sa nu uitam ca este eleva de 10, a dascalilor in tratarea diabetului de la Cantacuzino- Profesorul IULIAN MINCU, dr Mogos. Uite ca si in Ialomita exista un doctor academician iubit de diabetici, numele doctorului cu inima si suflet este DOCTOR ANCA TELEHUZ!
Cetatean:
(22 Martie 2022, 11:02)
Initiativa d-nei doctor este de admirat. Poate ca si alti medici care au cabinete in privat vor urma acest exemplu. Multumiri!
Valeria:
(22 Martie 2022, 06:13)
Este un exemplu pozitiv, merita multa stima, doamna Doctor va trata cu empatie multi suferinzi. Nu a uitat juramantul lui Hipocrate!
Ursu Polar:
(21 Martie 2022, 21:16)
Super om și super doctor!!!succes și apelați cu toată încrederea!!!
George:
(21 Martie 2022, 14:03)
Felicitari pentru tot! Sanatate Dna Dr si putere de munca pentru a avea grija si de pacientii cu probleme!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
28 Mai 2023
181 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
1 2 4 6 7 8 9 420 421
0

Peste 110 polițiști și 160 de jandarmi ialomițeni, la datorie pe perioada Sărbătorilor Pascale

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița va suplimenta numărul efectivelor aflate în teren pe perioada Sărbătorilor Pascale, 160 de jandarmi aflându-se la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine ...[citește_toată_știrea]

13 Aprilie 2023, 14:50
(3644 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 37 mii de lei aplicate de polițiști

Pe parcursul zilei de marți, 11 aprilie 2023, peste 90 de polițiști din cadrul IPJ Ialomița au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2023, 16:20
(2961 vizualizări - 0 comentarii)


APIA Ialomița: Peste 3000 de fermieri au depus Cereri de Plată pentru anul 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Ialomița informează că, în perioada 1 martie-12 aprilie 2023, în cadrul Campaniei de Depunere a Cererilor de Plată pentru anul 2023, au fost depuse un ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2023, 14:10
(5552 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Mai aproape de client prin soluții de digitalizare

RAJA Constanța: Mai aproape de client prin soluții de digitalizare

Pe lângă misiunile principale de a aduce apă de calitate la robinetele tuturor utilizatorilor și de a asigura servicii de canalizare eficiente, o preocupare constantă a societății RAJA Constanța ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2023, 12:05
(2648 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programul «Tezaur» continuă

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii-persoane fizice că începând de miercuri, 12 aprilie a.c., românii pot investi în Titlurile de Stat «Tezaur», cu maturități ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2023, 11:00
(4013 vizualizări - 0 comentarii)


5
Protopopiatul Urziceni: Familii nevoiașe, sprijinite de preoți și elevi

Protopopiatul Urziceni: Familii nevoiașe, sprijinite de preoți și elevi

Marți, 11 aprilie a.c., preoții din cadrul Protopopiatului Urziceni, alături de elevii Liceului Tehnologic «Sfânta Ecaterina» Urziceni, au organizat o acțiune umanitară, dedicată Sărbătorii Învierii Domnului ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2023, 16:00
(5381 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Peste 25 kg de pește, confiscate de polițiștii

Politiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au depistat luni, 10 aprilie a.c., doi bărbați, de 43 de ani și de 38 de ani, ambii din localitatea Bordușani, în timp ce comercializau pește. În urma ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2023, 14:50
(3223 vizualizări - 0 comentarii)


7

IPJ Ialomița: Șoferi la volanul unor mașini neînmatriculate

Luni, 10 aprilie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic trei bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 41 de ani, în timp ce conduceau autoturisme fără a respecta normele privind circulația pe ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2023, 14:40
(3750 vizualizări - 0 comentarii)


Hramul Mânăstirii Slobozia «Izvorul Tămăduirii»: Racla cu moaștele Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț

În anul 2023, Episcopia Sloboziei și Călărașilor sărbătorește 30 de ani de la înființare, în acest context aniversar organizându-se mai multe activități care să marcheze această sărbătoare. Astfel, în perioada ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2023, 14:05
(2682 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Programul casieriilor RAJA în perioada Sărbătorilor Pascale

Casieriile RAJA Constanța și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor fi închise în intervalul 14-17 aprilie 2023. Pentru efectuarea plăților, abonații pot folosi serviciile on ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2023, 13:30
(3583 vizualizări - 0 comentarii)


Gârbovi: Ars de viu în propria casă

Un bătrân de 86 de ani, domiciliat în Gârbovi, a ars de viu în propria locuință, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări. Datele preliminarii arată că focul s-ar fi extins și la o altă locuință, aflată ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2023, 11:30
(2830 vizualizări - 0 comentarii)


Mesaj de mulțumire adresat fermierilor de Alianța pentru Agricultură și Cooperare

Vineri, 7 aprilie a.c., peste 10 mii de fermieri din 18 județe ale țării, precum și din municipiul București, au organizat un protest de amploare, nemulțumiți de concurența neloială creată ca urmare a importurilor ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2023, 11:00
(3493 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestat pentru furtul unor oi

Polițiștii ialomițeni au identificat un bărbat, de 22 de ani, bănuit de comiterea  infracțiuni de «tâlhărie calificată». Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul IPJ Ialomița ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2023, 16:40
(3022 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Ordin de protecție provizoriu pentru «hărțuire»

Polițiștii din Urziceni au fost sesizați sâmbătă, 8 aprilie a.c., cu privire la faptul că o femeie de 34 de ani, din Urziceni, ar fi fost hărțuită de către fostul concubin, un bărbat de 40 de ani. În urma ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2023, 16:35
(2589 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Polițiștii ialomițeni au depistat, în trafic, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 61 de ani, în timp ce conduceau autoturisme fără a respecta normele privind circulația pe drumurile publice. În ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2023, 16:25
(2919 vizualizări - 0 comentarii)


Axintele: A murit înecat într-un canal

Un bărbat de 50 de ani din Axintele și-a piedut viața într-un canal de colectare a apelor uzate. În seara zilei de duminică, 9 aprilie a.c., bărbatul a încercat să traverseze canalul pe o pasarelă dar, ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2023, 15:00
(2370 vizualizări - 0 comentarii)


Grevă la Instituția Prefectului Ialomița

Grevă la Instituția Prefectului Ialomița

Funcționarii publici și personalul contractual din instituțiile prefectului din țară, inclusiv angajații Instituției Prefectului-județul Ialomița au declarat grevă generală luni, 10 aprilie 2023. La această ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2023, 13:50
(2882 vizualizări - 1 comentariu)


Accidente la Bordușani și pe Autostrada A2

Două echipaje operative din cadrul Stației de Pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier, produs pe Autostrada A2, la km 138, în care a fost implicat un autoturism cu cinci persoane pasagere. ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2023, 12:55
(2760 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Încasări de 98,90 milioane de lei la bugetul general consolidat, în martie 2023

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna martie a anului 2023, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 98,90 milioane de lei, cu 2 ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2023, 11:05
(2217 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Acțiuni de control

În prima etapă a controalelor tematice desfășurate de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, inspectorii au realizat 61 de controale, în urma cărora au fost aplicate ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2023, 10:40
(2433 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Braconieri prinși în flagrant de polițiști

Polițiștii din Fetești, împreună cu reprezentanții RAR Ialomița, au depistat joi, 6 aprilie a.c., pe raza municipiului Fetești, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 63 de ani, toți din localitate ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2023, 16:40
(4548 vizualizări - 0 comentarii)


Autoturism furat din Germania, descoperit la Urziceni

Politiștii ialomițeni au depistat în trafic, la Urziceni, pe strada Calea București, un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Borănești, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2023, 16:30
(3693 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: Polițiștii au aplicat amenzi de peste 50 mii de lei

Joi, 6 aprilie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit în cazul a 71 de evenimente, dintre care 65 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 11 infracțiuni. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2023, 15:50
(5722 vizualizări - 0 comentarii)


Făcăeni: Au furat peste o tonă de îngrășăminte și au fost prinși

Făcăeni: Au furat peste o tonă de îngrășăminte și au fost prinși

Joi, 6 aprilie a. c., o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Stelnica a depistat, pe raza comunei Făcăeni, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 48 și 66 de ani, în timp ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2023, 15:15
(2842 vizualizări - 0 comentarii)


Salariații APIA amenință cu proteste pe o perioadă nedeterminată

Membrii Sindicatului Național APIA afiliați la Federația AGROSTAR își manifestă «profunda dezamăgire cu privire la blocarea Plx 10/ 2023, constând în uniformizarea salarizării personalului». Într-un comunicat ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2023, 11:30
(2757 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 10 aprilie 2023, termenul limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește persoanelor impozabile, înregistrate în scopuri de TVA care nu au depășit plafonul de scutire și care doresc să fie scoase din evidența ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2023, 10:15
(2679 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 49 mii de lei

Miercuri, 5 aprilie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. Astfel, polițiștii au intervenit la 53 de evenimente, dintre care ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2023, 15:55
(3820 vizualizări - 0 comentarii)


IJJ Ialomița: Campanie de donare de sânge

IJJ Ialomița: Campanie de donare de sânge

Având în vedere lipsa acută de sânge care se resimte în această perioadă, Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița s-a alăturat campaniei de donare de sânge «Donează sânge! Salvează o viață!», desfășurată ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2023, 13:40
(3352 vizualizări - 1 comentariu)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în mai multe zone din Fetești!

În perioada 6 aprilie 2023, orele 23,00-7 aprilie 2023, ora 6,00, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei potabile pentru realizarea unor lucrări de racordare a noilor conducte la sistemul centralizat ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2023, 13:05
(2971 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Contul individual de economii «Junior Centenar»

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează persoanele fizice că au posibilitatea de a deschide conturi speciale de economisire pentru copiii sub vârsta de 18 ani, conturi care beneficiază ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2023, 12:10
(2470 vizualizări - 0 comentarii)


1 2 4 6 7 8 9 420 421
Ultimele comentarii
Ana în Noul Bloc Operator al Spitalului Slobozia, finalizat în 2023 mimi în Noul Bloc Operator al Spitalului Slobozia, finalizat în 2023 Mary în Ialomița participă la marșul din fața Guvernului cu 100 de profesori Georgiana în Sora primarului Gabriel Stoica, angajată ilegal la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sălcioara Gogu în Campionii de oină de la Școala Sudiți Neica Nimeni în Ialomița participă la marșul din fața Guvernului cu 100 de profesori Aurel în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 24 mai 2023 Sandel în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 24 mai 2023 Eu în Învățământ «step by step» la Școala Gimnazială «Alexandru Odobescu» Urziceni Un profesor în Ialomița participă la marșul din fața Guvernului cu 100 de profesori Marus în Dosar penal pe numele unui angajat înșelat de soție cu un coleg de serviciu Mariooo în E gata, s-au salvat! vrabie în Dosar penal pe numele unui angajat înșelat de soție cu un coleg de serviciu Anonimus în Dosar penal pe numele unui angajat înșelat de soție cu un coleg de serviciu Mihai în Fost angajat al Jandarmeriei ialomițene, reclamat că-și arată părțile intime pe stradă Cetățean în AUR Ialomița se pregătește de Alegeri Dan în Sora primarului Gabriel Stoica, angajată ilegal la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sălcioara Nimeni în Fost angajat al Jandarmeriei ialomițene, reclamat că-și arată părțile intime pe stradă Ceauşescu.2 în Noul Bloc Operator al Spitalului Slobozia, finalizat în 2023 Ion în Noul Bloc Operator al Spitalului Slobozia, finalizat în 2023
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...