Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Administrația ialomițeană vrea apă potabilă din Dunăre

20 kilometri de rețea

Administrația ialomițeană vrea apă potabilă din Dunăre

Administrația județeană susține ideea reabilitării rețelei de aducțiune a apei potabile din Dunăre. Investiția ar re­prezenta o alternativă la actualul sistem de captare a apei din frontul subteran, în con­dițiile extinderii operatorului regional Urban SA. «Este o posibilitate pe care o luăm în calcul. Deocamdată nu putem avansa o valoare certă pentru această investiție... Vorbim, evident, de o finanțare prin Programul Operațional de Dezvoltare Durabilă, de câteva zeci de milioane de lei...» declară administratorul public al județului, Alexandru Potor.

Alternativă pentru apa «potabilă» a Sloboziei Reabilitarea rețelei de aducțiune a apei din Dunăre, abandonată în urmă cu aproape 20 de ani, devine din nou atractivă pentru autoritățile județene. Alexandru Potor, administratorul public al județului, declară că alternativa este luată în calcul din nou, în perspectiva extinderii operatorului regional Urban SA. «Este o posibilitate pe care o luăm în calcul... Deocamdată nu putem avansa o valoare certă pentru această investiție. Vorbim, evident, de o finanțare prin Programul Operațional de Dezvoltare Durabilă, de câteva zeci de mi­lioane de lei...» declară admi­nistratorul public al județului, Alexandru Potor. La acest moment, alternativa despre care vorbesc autoritățile județene a fost inclusă în Masterplanul pentru reabilitarea sectorului de apă și apă uzată, comandat de RAJA Constanța firmei Ramboll. Reamintim că Masterplanul include și investițiile potențiale de care Ialomița are nevoie.

O parte din rețea există În opinia oficialilor județeni, această alternativă investițională beneficiază de avantaje certe. Prima dintre ele o reprezintă faptul că o parte din rețea, res­pectiv cea prin care se asigură distribuția apei din frontul de captare subteran, există deja. Conform estimărilor, pentru realizarea rețelei ar mai fi nevoie doar de 20 kilometri de rețea: «Avem nevoie de 20 kilometri de conductă... În rest, putem utiliza rețeaua care deservește acum captarea din frontul subteran. E nevoie doar de o instalație care să facă trecerea de la un sistem de alimentare la altul. Practic, jumătate din această investiție e realizată!» mai precizează Alexandru Potor. Pe lângă cei 20 kilometri de rețea de aducțiune a apei, auto­ritățile intenționează să reabi­liteze și stația de tratare a apei de la Chiciu, aflată în proprietatea municipiului Slobozia. Reamintim că obiectivul a fost abandonat de administrația Ionașcu în 2009, în condițiile în care lucrările de mo­dernizare a stației erau fina­lizate în proporție de 90%.

4 August 2022, 10:35 (10032 vizualizări - 15 comentarii)

Citiți și:
Domnu’ Potor condamnă public «greaua moștenire» a primarilor PSD!
Administrația județeană propune extinderea frontului de captare subterană a apei la Slobozia
Autostrada Programului «ELENA» în Ialomița
Afabilul Stoicescu, directorul secret al Urban SA

Comentariile cititorilor:


@cetatean:
(10 August 2022, 12:53)
Tu ai stofa de primar..
cetatean:
(9 August 2022, 12:13)
Si noi vrem ca viitorul primar al orasului sa sara  fara parasuta de pe un bloc cu 10 etaje  ,
Mary :
(6 August 2022, 00:40)
Pastile! Vin alegerile. Și ce mai faceți? Cumva, sală polivalentă în locul parcării subterane? Pâi, nu faceți voi măcar un studiu de fezabilitate, să ne spuneți apoi cât avem noi de plătit la împrumuturile făcute de voi?! O comandă de niște statui, calul lu' Zapata, ori, Iancu de Hunedoara! Cu apa este mai complicat pentru voi, că nu vă pricepeți. Dar, până la urmă, contează mireasa? Puteți aduce apa direct din Pădurea Neagră! Bani să iasă! Vorba unui filozof bulgar: "Să fie frumos în gura măsii!"
Cetateanul sacagiu:
(5 August 2022, 09:07)
Sursa de apa din Dunare este vulnerabila la seceta si poluare. O singura conducta de aductiune pe distanta de 40 km este o problema de exploatare ...ce facem in cazul unei avarii sau revizii pe traseu??? Statia de captare si de tratare primara de la Dunare este o investitie mare si la Slobozia ar fi alta statie de tratare secundara! Totul cu costuri fff mari! ........dar sunt orase mari care se alimenteaza din Dunare si ar fi bine sa-i intrebam cu ce probleme se confrunta ei!
Alternativa cu sursa subterana nu este o idee rea dar sursa trebuie sa fie alta decat "zona Drajna" unde calitatea apei captate necesita tratamente scumpe si ineficiente.
Trebuie cautata alta sursa subterana. Apa din forajele orasului Tandarei cum este ??? Si Fetestiul are tot sursa subterana!!!!  Cine isi asuma un studiu de analize pe forajele existente sau o prospectiune corecta ???   Cine raspunde si garanteaza corectitudinea unui astfel de studiu??? Intai cautam o sursa buna apoi facem calcule de costuri pe variantele APA DIN DUNARE sau APA DIN FORAJE!
Vio:
(4 August 2022, 19:54)
Exact că toate investițiile din Slobozia, acum sunt minunate, excepționale și când sunt finalizate constată că sunt un fiasco total. Administrația nu are viziune, de gospodari....nici nu mai vorbim!
cetatean:
(4 August 2022, 19:31)
Toti neaveniti fac ce vor cu banii publici cind ajung pe la putere .De ce nu se iau masuri coercitive impotriva celor care au proiectat si comandat statia de filtrare a apei ,Vila fostului dir economic a fost construita de catre TMUCB din banii de apa .Cine a hotarit disrtruderea si scimbare bordurilor si a pavelelor pe trotuarile principale din oras ,iar orasul pare ca ar fi dupa razboi .De ce nu s a finalizat o parte din lucrarile incepute si si se demoleze in continuare pe masura ce se reabilitau ceva trotuare .Ei demoleaza la greu pe timp de vara si or sa construiasca la iarna .Ce se intimpla cu bordurile si pavelele inlocuite .A verificat cineva daca acele trotuare au fost amortizate,sau toata lumea in mare viteza dupa spagii.Proastra administratie se afla la conducerea orasului si a judetului .
Gogu:
(4 August 2022, 18:43)
Pe (...) l-am văzut în urmă cu doi ani, pe la E14. N-a avut nicio jenă să treacă pe roșu, la urma urmei, semaforul este facultativ
sacagiu:
(4 August 2022, 17:02)
Cu banii cheltuiti pana acum pe puturi, retele, statii si sisteme de tratare puteam avea o conducta de apa din muntii Buzaului
Gigel:
(4 August 2022, 16:34)
Dati-mi voie sa reformulez articolul. El se numeste "jocul de-a Baba Oarba". Uite apa, nu e apa. Pai domnule (...), nu ati spus dvs, in "dubla calitate", ca Urban va deveni operator regional si ca vom avea apa potabila? Nu ati spus ca veti finaliza statia de tratare? Acum ne vrajiti ca solutia este aducerea apei din Dunare? Ce este cu aceasta noua abrambureala, nu credeti ca ar fi mai simplu sa montati 2 filtre si sa puneti in functiune amarata aia de statie de tratare? Multe si gogonate sunt minciunile pe lumea asta, sincer am ajuns sa imi doresc sa se faca descentralizarea de care se vorbea acum 10 ani, judetele sa fie comasate, macar sa stiu ca platim mai putini taietori de frunza la caini prin institutiile statului, ca apa potabila se pare ca nu vom avea decat eventual dupa urmatoarele alegeri... daca vom avea noroc.
E.Cristea:
(4 August 2022, 16:01)
Știe cineva ce se întâmplă cu stația de osmoza, de ce stagnează și ce se va alege de ea că 90% am înteles că era realizată?
contribuabil:
(4 August 2022, 16:00)
@ gogu.
potor nu are nici macar o umbra de calitati de primar. el este un copil docil, constiincios, muncitor dar 
el este un om de birou, un om al hartiilor, fara nicio experienta practica in vreun domeniu, care sa-i permita sa vada clar problemele orasului si, totdata sa vada solutiile pe care sa le si puna in aplicare si sa le urmareasac pana la realizare.
el este chiar imatur politic si fara prestanta necesara.
nu-l cunosc prea bine pe actualul, si nici nu am o impresie deosebita dupa o singura discutie cu el, dar, din cele relevate pana acum, este indiscutabil peste (...) sau (...). plus faptul ca, avand afacerea lui, nu este usor de tentat cum ar fi fost daca statea la primarie pe salariul de primar iar munca lui nu este alterata de vreun interes personal.
ceea  ce e mare lucru pentru oras.
George.s:
(4 August 2022, 14:16)
Se pare că a început campania electorală. Și ca de obicei, ce promit cei care vor să ajungă pe scaunul primarului? Evident o apă potabilă! Hmm, care va rămâne doar o promisiune, va fi uitată la două ore după ce noul primar află că va păstori orașul următorii patru ani.
Gogu:
(4 August 2022, 14:15)
Alexandru Potor vrea să candideze la primăria Slobozia în 2024
@omul cu bidonul:
(4 August 2022, 13:02)
Corect, insa pare si o forma foarte voalata de recunoastere a faptului ca apa din puturile pesediste nu a fost, nu este si nici nu va fi potabila in vecii vecilor. Cand ni se va spune oficial ca am fost mintiti timp de jde ani ca apa evian a fostului primar era de fapt nepotabila, industriala? Vor exista si autoritati care sa-i lege cu bratari si sa-i bage la zdup pe toti cei implicati in mega afacerea asta?  Ca sunt oameni de la varful politicii, asa cum a fost si cel trecut recent in nefiinta, cel care a fost mare sef la pesedea si ne-a impus primarii catastrofali El sigur stia adevarul dar ni l-a ascuns si l-a luat cu domnia sa in...subteran. E clar ca mai marii partidului aveau informatiile clare. Sunt si institutii care documenteaza anumite domenii, mai ales cele de importanta strategica! Dar politicul este organizat pe principiile Sicilia/Napoli (dus degetul la nas ca Nutica Udrea = omerta). Probabil se asteapta ca sa se prescrie toate faradelegile facute de catre e dilii nostri, cei care s-au perindat pe la carma orasului in ultimii 14 ani. Pe la toate institutiile au fost numiti politic numai sefi lingai care sa execute intocmai ce le livreaza partidul. La noi cred ca este o combinatie intre dictatura partidului ca in china/korea de nord si mafia din sudul italiei (nu merita litera mare). Totul se muleaza perfect peste o tara de oi care stau cu capul plecat si se astern covor inaintea politicienilor. Meritam cu varf si indesat tot ceea ce ni se intampla! A fost vreun protest al slobozenilor impotriva apei, gropii, schilodirii orasului? Clar NU!
omul cu bidonul:
(4 August 2022, 10:50)
pare o forma de recunoastere a impotentei de a rezolva problemele de calitate a apei din puturile actuale.
in plus, trebuie pusa in discutie situatia in care dunarea seaca si dispare ca sursa de alimentare a sloboziei. ce facem? raman valabile cisternele ? poate unii isi mai amintesc o situatie de acest gen.
faptul ca o scadere masiva a debitului dunarii duce inevitabil la o crestere a concentratiei de substante organice acumulate de-a lungul intregului ei traseu european, adunand toate dejectiile din germania pana la calarasi,  poate nu ar fi o problema  mai mare ca cea actuala determinata de  trihalometani.
dar daca situatia actuala nu are solutii, cand s-a descoperit lucrul asta ? si de ce s-au mai cheltuit  atatia si ataia bani cu incercarile  sau mai bine zis cu promisiunile fara acoperire, sortite din start esecului ?
in ce priveste solutia existenta cu apa din puturi, (...) a fost primar, a avut un cuvant de spus, dar el avea in spate partidul care l-a sustinut si a votat proiectul, a votat bugetul pentru acesta. e bine sa ai pe cineva anume, palpabil, vizibil,  pe care sa-l  injuri, pe care sa te descarci, dar pesedeul ce a facut cu armata sa de consilieri votanti ?  in conditiile in care partidul verifica, gira, chiar ....... acciza fiecare proiect important in parte.
stim cu totii, si sa nu uitam, era vremea cand, mai mult ca acum, totul trecea pe la partid. si beneficiarul si constructorul. 

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 27 Mar 2023
98 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

Traficul rutier și școlile, în vizorul Poliției

Luni, 16 noiembrie, polițiștii ialomițeni au desfășurat o amplă acțiune de verificare în trafic a autoturismelor înmatriculate în străinătate. În cadrul acțiunii au fost constatate 23 de abateri, fiind ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2009, 16:20
(9578 vizualizări - 0 comentarii)


Conflict la Bărbulești

Conflict la Bărbulești

Sîmbătă, 14 noiembrie, prin 112, în jurul orelor 17.15, Poliția a fost sesizată asupra unui scandal iscat între localnicii din Bărbulești. Imediat după primirea sesizării, s-a dispus deplasarea în zonă ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2009, 16:18
(9212 vizualizări - 0 comentarii)


Prins după ce a furat un autoturism

Un bărbat în vîrstă de 39 ani, din orașul Amara, cunoscut cu antecedente penale, este cercetat de polițiștii ialomițeni pentru furt calificat. Acesta este suspectat că în ziua de 5 noiembrie a.c. a sustras ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2009, 15:28
(9901 vizualizări - 0 comentarii)


Minori de 8 și 10 ani, suspecți de furt dintr-o locuință

În după-amiaza zilei de vineri, 13 noiembrie 2009, în jurul orelor 16,00, un bărbat de 79 ani, din Miloșești, a sesizat Poliția asupra faptului că, în cursul zilei, persoane necunoscute au pătruns în casa ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2009, 15:12
(7448 vizualizări - 0 comentarii)


La volan fără permis

Un tînăr în vîrstă de 20 ani, din Căzănești, este cercetat de polițiști pentru săvîrșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis. Iar socrul său, de 40 ani ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2009, 14:38
(9316 vizualizări - 0 comentarii)


5

Scandal la Urziceni

Sîmbătă, 14 noiembrie 2009, în jurul orelor 15.20, prin 112, Poliția a fost sesizată asupra unui scandal la Urziceni. Astfel, Ionel C., pe de o parte și frații Eugen și Daniel B., pe de altă parte, s-au ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2009, 14:01
(8688 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii

Incendii

• Unei persoane din comuna Gura Ialomiței, sat Luciu, vineri, 13.11.2009, i-au ars cca 2000 de baloți de paie de grîu din rezerva proprie. Incendiul a fost anunțat la dispeceratul Inspectoratului pentru ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2009, 13:02
(8674 vizualizări - 0 comentarii)


7

Accident cu o autospecială SPIR

Echipajul de descarcerare de la Detașamentul Slobozia a intervenit sîmbătă dimineață, în jurul orelor 4.45, la intersecția DN2C cu DJ203F, în localitatea Grivița, la un accident rutier produs cu implicarea ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2009, 12:59
(9851 vizualizări - 0 comentarii)


Hoți din Țăndărei, prinși de polițiști

Recent, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Țăndărei au reușit să soluționeze trei dosare penale de furt calificat, aflate în evidențele instituției cu autori necunoscuți. Pe scurt ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2009, 16:32
(9196 vizualizări - 0 comentarii)


Bunuri de uz casnic vîndute ilegal, confiscate

Polițiștii slobozeni au confiscat joi, 12 noiembrie, bunuri de uz casnic în valoare de aproximativ 1500 lei. Asta după ce în zona Spitalului Județean Slobozia au fost depistate 3 persoane din județul Mureș ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2009, 15:18
(9590 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune amplă a polițiștilor la Urziceni

Joi, 12 noiembrie, polițiștii din Urziceni au desfășurat o amplă acțiune în localitate. În timpul activităților derulate, polițiștii au verificat 171 de autovehicule, au legitimat 218 persoane, 31 dintre ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2009, 14:21
(10067 vizualizări - 0 comentarii)


După ce a furat mai multe animale, un tînăr din Reviga a fost arestat

După ce joi, 12 noiembrie, a fost considerat suspectul principal în comiterea mai multor furturi, un tînăr de 18 ani din comuna Reviga a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. În sarcina acestuia s-a ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2009, 13:41
(9404 vizualizări - 0 comentarii)


A vrut să-l lovească pe polițist cu toporul

Un bărbat din Smirna a reușit aseară «să pună pe jar» întreaga comunitate după ce a amenințat persoanele care mergeau pe stradă cu un topor. Deși a intervenit imediat ce a fost sesizat, polițistul din localitate ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2009, 15:29
(10480 vizualizări - 0 comentarii)


Minore, racolate pentru prostituție

Miercuri, 11 noiembrie, dimineața, a fost desfășurată o acțiune în două blocuri de garsoniere din Slobozia, unde existau suspiciuni că ar locui diverse persoane suspecte. În cadrul activităților desfășurate ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2009, 15:28
(9901 vizualizări - 0 comentarii)


Hoț de animale, arestat

Un tînăr de 18 ani, din comuna Reviga, a fost arestat pentru săvîrșirea infracțiunii de furt, trei infracțiuni de violare de domiciliu și o infracțiune de maltratare și schingiuire a animalelor. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2009, 15:27
(8099 vizualizări - 0 comentarii)


Suspect de furturi, prins de polițiști

Un tînăr în vîrstă de 31 ani, din Slobozia, «client» mai vechi al polițiștilor, a «picat» din nou în mîna anchetatorilor fiind suspectul principal în comiterea unei infracțiuni. Potrivit unui comunicat ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2009, 15:26
(9313 vizualizări - 0 comentarii)


Accident al Urziceni

Alertă în după-amiaza zilei de miercuri, 11 noiembrie, la Urziceni. Polițiștii din localitate au fost anunțați asupra producerii unui accident de circulație în urma căruia s-ar fi distrus o conductă de ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2009, 15:25
(10873 vizualizări - 0 comentarii)


Infractor reținut

Miercuri, 11 noiembrie, polițiștii din Urziceni au prins și încarcerat un bărbat în vîrstă de 42 ani, din Galați. Pe numele bărbatului exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an, Judecătoria ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2009, 15:25
(12179 vizualizări - 0 comentarii)


«Votul ilegal înseamnă închisoare», la Ciulnița, Mărculești și Cosâmbești

«Votul ilegal înseamnă închisoare», la Ciulnița, Mărculești și Cosîmbești

În cadrul campaniei de informare și conștientizare a cetățenilor, intitulată «Votul ilegal înseamnă închisoare», acțiune inițiată de Ministerul Administrașiei și Internelor, la nivelul județului Ialomița ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2009, 08:12
(10018 vizualizări - 0 comentarii)


Razii la Fetești și Făcăeni

Razii la Fetești și Făcăeni

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Ialomița au fost desfășurate multiple acțiuni, razii și controale menite să crească gradul de siguranță publică al cetățenilor. Peste 100 de polițiști și jandarmi ...[citește_toată_știrea]

11 Noiembrie 2009, 15:26
(9437 vizualizări - 0 comentarii)


Doar 2500 kg deșeuri electrice și electronice

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției Regionale pentru Protecția Mediului Pitești, după reluarea campaniei naționale Marea Debarasare din 7 noiembrie 2009, la nivelul Regiunii Sud Muntenia s-a colectat ...[citește_toată_știrea]

11 Noiembrie 2009, 15:21
(10133 vizualizări - 0 comentarii)


Alarmare publică la Țăndărei

Miercuri, 11 noiembrie, începînd cu orele 10,00, în orașul Țăndărei, se desfășoară un exercițiu de alarmare publică. Coordonată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Ialomița, acțiunea se derulează ...[citește_toată_știrea]

11 Noiembrie 2009, 11:32
(9313 vizualizări - 0 comentarii)


«Minte sănătoasă în corp sănătos»

Duminică, 8 noiembrie 2009, s-a desfășurat, la Centrul de Agrement «Pavilioane» din Amara, faza finală a Concursului Interliceal «Minte sănătoasă în corp sănătos». În organizarea Asociației Județene «Sportul ...[citește_toată_știrea]

11 Noiembrie 2009, 11:24
(11444 vizualizări - 0 comentarii)


Elevi cercetați pentru furtul unui telefon mobil

Vineri, în jurul orelor 13,30, o femeie în vîrstă de 37 de ani, din Slobozia, a sesizat Poliția despre faptul că, în urmă cu aproximativ 3 ore, fiicei sale, în vîrstă de 14 ani, elevă în clasa a IX-a la ...[citește_toată_știrea]

11 Noiembrie 2009, 11:13
(9885 vizualizări - 0 comentarii)


Prevenirea accidentelor rutiere

Prevenirea accidentelor rutiere și combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere rămîne și în această perioadă o prioritate pentru polițiștii ialomițeni. Astfel, în perioada 6-8 noiembrie 2009, ...[citește_toată_știrea]

11 Noiembrie 2009, 11:13
(10159 vizualizări - 0 comentarii)


Suspecți de furt, identificați la scurt timp de la sesizarea faptei

Doi ialomițeni, în vîrstă de 24, respectiv 40 de ani, sînt cercetați de polițiști sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de furt calificat. Asta după ce au sustras din incinta Căminului Cultural din localitatea ...[citește_toată_știrea]

11 Noiembrie 2009, 11:13
(10527 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii, accidente și sinucideri de weekend

Echipajul de prim-ajutor al Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost solicitat în municipiul Fetești la două tentative de suicid, una dintre acestea fiind anunțată vineri, 6 noiembrie, iar celalaltă ...[citește_toată_știrea]

9 Noiembrie 2009, 11:21
(7958 vizualizări - 0 comentarii)


Controale ale inspectorilor DSV

Inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița au desfășurat, în luna octombrie 2009, 78 de controale în cantinele unităților școlare. În mare, verificările ...[citește_toată_știrea]

9 Noiembrie 2009, 11:13
(9049 vizualizări - 0 comentarii)


Liber la credite în zootehnie

Începînd de vineri, 6 noiembrie 2009, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură eliberează adeverințe pentru beneficiarii Plăților Naționale Directe Complementare în sectorul zootehnic care intenționează ...[citește_toată_știrea]

9 Noiembrie 2009, 11:10
(8575 vizualizări - 0 comentarii)


Bătrîn dispărut din Centrul de la Balaciu

Miercuri, în jurul orelor 10,30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Balaciu au fost sesizați de un reprezentant al Căminului de Persoane Vîrstnice din localitate despre faptul că Neagu Andrei, de ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2009, 16:14
(8796 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...