Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Urban SA Slobozia declanșează «revoluția» potabilizării apei în Ialomița

Scump, dar inevitabil

Urban SA Slobozia declanșează «revoluția» potabilizării apei în Ialomița

Un Raport al Direcției de Sănătate Publică Ialomița susține că, la sfârșitul anului 2022, 36 de administrații locale nu au autorizație sanitară de funcționare pentru furnizarea de apă în sistem centra­lizat. În replică la aceste informații publice, Urban SA Slobozia, operatorul regional de apă al județului, respinge concluziile Raportului. «Urban SA are autorizație sanitară de funcționare din 2016! E drept, ea este condiționată de respectarea unui program de măsuri pentru potabilizarea apei... Anul acesta, cu ajutorul oferit de Consiliul Județean Ialomița și sprijinul autorităților locale, sperăm să finalizăm investițiile impuse în cadrul programului de măsuri!» declară Adrian Stoicescu, directorul Urban SA.

Urban SA furnizează apă potabilă Raportul DSP privind calitatea fur­nizării apei potabile în sistem centralizat generează reacții în spațiul public. Con­form acestuia, la nivelul județului Ialomița există 36 de administrații locale care nu dețin autorizații sanitare de funcționare pentru furnizarea apei. Ulterior apariției Raportului, Urban SA a reacționat pu­blic, transmițând către Prefectura Ialomița, Consiliul Județean Ialomița și Direcția de Sănătate Publică Ialomița o adresă în care prezintă situația de fapt. Conform acestei adrese «prin măsurile întreprinse în anul 2022, apa furnizată utilizatorilor de către Urban SA este potabilă, respectând toate normele de potabilitate în conformitate cu prevede­rile Legii nr. 458/2002 din punct de vedere chimic, fizic, bacteriologic și microbiologic pentru localitățile care sunt alimentate din sursa de apă subte­rană a municipiului Slobozia». Urban SA informează, de asemenea, că deține o autorizație sanitară de funcționare din anul 2016, condiționată însă de un program de conformare asumat de către autoritățile din Slobozia. Singura măsură neîndeplinită, «amânată de autoritățile locale din cauza pandemiei» o repre­zintă punerea în funcțiune a stației de tratare a apei prin «realizarea treptei de filtrare cu cărbune activ». Conform informațiilor oficiale, această investiție urmează a fi finalizată până la sfârșitul anului 2023.

Nuanțele declarațiilor publice Adrian Stoicescu, directorul Urban SA Slobozia, confirmă public eforturile so­cietății de a furniza apa în parametrii de potabilitate impuși de legislația în vigoare. «În 2017, Urban SA furniza apă potabilă conform planului de măsuri asumat... Iar în ultimii 2 ani, parametrii de furnizare a apei s-au îmbunătățit substanțial! Nu o spunem noi, o spun analizele lunare pe care Urban SA este obligată să le facă. De aceea susțin că am avut permanent autorizație sanitară de funcționare, însă ea este condiționată de investițiile asumate de către autoritățile locale. Ultima discuție pe care am avut-o oficial cu domnul primar Dragoș Soare a fost în noiembrie anul trecut... Atunci am primit asigurări că, până la sfârșitul anului 2023, vor fi finalizate lucrările pentru realizarea treptei de filtrare cu cărbune activ. Prin urmare, acest plan de măsuri este asumat comun, iar DSP a acceptat o prelungire a termenului până la sfârșitul anului 2023!». Programul de măsuri impus de DSP se răsfrânge și asupra localităților Ciulnița, Scânteia, Iazu, Cosâmbești și Smirna, unde Urban SA furnizează direct apă.

Investiții în 28 de localități Obținerea unei autorizații de funcționare fără program de conformare reprezintă însă doar unul dintre obiectivele anunțate de către Urban SA pentru anul 2023. Un al doilea obiectiv, la fel de important, îl reprezintă preluarea serviciilor de apă din cele 28 de localități din Ialomița care au aderat până în acest moment la ADI Periurbană Slobozia, structura legală care a permis Urban SA să obțină statutul de operator regional. Pentru a asigura apă potabilă în sistem centralizat în toate aceste localități, Urban SA susține, în colaborare cu autoritățile județene și locale, investiții punctuale care asigură furnizarea apei în parametri de potabilitate legali. «La Mărculești, cu o investiție de aproximativ 250000 de lei, s-a instalat o treaptă de filtrare cu cărbune activ care a permis potabilizarea apei. La Grivița, unde s-au înregistrat depășiri, se vor executa două foraje noi. Și tot așa... E drept însă că, în majoritatea localităților, e nevoie de stații de tratare a apei. Pentru acestea există 4 surse de finanțare: bugetul loca­lității, bugetul Consiliului Județean Ialomița, bugetul Urban SA Slobozia și fondurile europene. Așa cum am spus deja, noi facem demersuri pentru a accesa fonduri europene. Și deja avem primele rezultate!» a mai precizat Adrian Stoicescu.

Preț dublu pentru apa potabilă în 2023
Potabilizarea apei furnizată locuitorilor din Ialomița vine însă cu un preț. Conform estimărilor oficiale, în cursul anului 2023, prețul metrului cub de apă furnizat în rețea va ajunge să se dubleze. Primele informații privind majorarea prețului pentru apa furnizată de către Urban SA au apărut încă din toamna anului 2022. La acel moment, oficialii Urban SA estimau o creștere cu 50% a costurilor de furnizare a apei. Între timp însă, majorările de preț pentru energie și gaze au generat creșteri necontrolate ale prețurilor la nivelul întregii economii românești. În noile condiții, cele mai optimiste estimări susțin o dublare a prețului pentru apa potabilă furnizată ialomițenilor în anul 2023. Reamintim că la acest moment, costul unui metru cub de apă furnizată de către Urban SA este de 7,14 lei pentru întreaga arie de ope­rare. Acest preț este de aproximativ două ori mai mic decât cel practicat de către ceilalți operatori regionali care furnizează apă în sistem centralizat în Ialomița.

27 Ianuarie 2023, 07:50 (7280 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Urban SA anunță investiții de 56 milioane de lei în următorii 5 ani
Urban SA Slobozia s-a lansat în cursa pentru accesarea investițiilor în infrastructura de apă
ANRSC a stabilit noul plan de măsuri pentru funcționarea Urban SA Slobozia

Comentariile cititorilor:


alex:
(4 Februarie 2023, 09:53)
in loc de piste biciclete pe care nu le va folosi nimeni,se rezolva problema cu apa si domnul Soare ar fi fost intradevar ce se spune ca este , un bun gospodar.
Mary :
(1 Februarie 2023, 19:45)
De ani de zile auzim că "până la finalul acestui an" se va rezolva, NIMIC.
Revolutie tip Urban:
(27 Ianuarie 2023, 21:30)
Se scumpeste iarasi apa menajera de la robinetele slobozenilor..
George.s:
(27 Ianuarie 2023, 20:46)
Dacă citești articolul de deasupra, te ia amețeala. Într-un loc se spune că apa e potabilă, apoi că mai trebuie nu știu ce treaptă, ăn alt loc se spune că mai trebuie ceva la conformitate, că trebuie alte investiții pentru potabilizare (deci nu e potabilă:), ca în final să ne dea cu toporul în creștet: se va dubla prețul apei!
atr:
(27 Ianuarie 2023, 14:41)
Acest individ a ajuns aici numai pentru ca a fost coleh cu P. In rest, nimic nu il recomanda. Pretul trebuie crescut pentru a mari salariile sefilor si lipitorilor de afise si pentru a-si mai cumpara vreo 3 masini electrice. I-a pacalit pe bietii primari si le vintura pe sub nas iluzia fondurilor europene cind stiu foarte bine ca nu vor atrage nici un leu mai devreme de 2026. Asta numai daca proiectele sunt facute de o firma responsabila si vor fi finantate . Pentru ca si asta este un ghiseft>.. poti vea proiect FB, aprobat pentru finantare dar sanu mai fie fonduri si apoi o iei de la capat.
ANA:
(27 Ianuarie 2023, 10:43)
Intrebarea mea este de ce am platit atata amar de vreme apa lor menajera la asa pret ?
De ce am cumparat si inca mai cumparam apa de baut de la supermarket ?
Daca apa este potabila de ce dumnealor de la Urban cumpara apa ca si noi ?
De ce se considera indreptatiti sa mareasca pretul , daca nu s-a scimbat nimic ?
D.Ober.Man:
(27 Ianuarie 2023, 09:03)
De vazut OG. nr. 7/2023 privind calitatea apei destinate consumatorului uman. (MO, partea I, nr. 63/2023)

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
28 Mai 2023
157 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
1 2 3 5 7 8 9 420 421
0

DSVSA Ialomița: Acțiuni de control în perioada Sărbătorilor Pascale

În perioada premergătoare a Sărbătorilor Pascale, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, prin intermediul structurilor de control, a demarat controalele tematice specifice ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2023, 11:50
(2157 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 5,39%, rata șomajului la finele lunii ianuarie 2023

La sfârșitul lunii februarie 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4204 șomeri (din care 2116 femei), rata șomajului fiind de 5,39%, cu 1,19% peste ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2023, 09:50
(2047 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Reținut pentru «tâlhărie calificată»

Polițiștii din Urziceni au depistat luni, 3 martie a.c., un tânăr, în vârstă de 25 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de «tâlhărie calificată» asupra unui bărbat de 50 de ani, din Urziceni. Din cercetările ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2023, 16:00
(2490 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: 2,6 milioane de euro pentru fermierii ialomițeni beneficiari ai Măsurii 14 «Plăți privind bunăstarea animalelor»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a autorizat la plată cererile depuse de beneficiarii Măsurii 14-«Plăți privind bunăstarea animalelor», în cadrul campaniei din 2022, pentru pachetele ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2023, 13:30
(1946 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiuni preventive desfășurate de jandarmii ialomițeni în luna martie 2023

Acțiuni preventive desfășurate de jandarmii ialomițeni în luna martie 2023

În luna martie 2023, jandarmii ialomițeni au desfășurat 23 de activități preventive în 21 de instituții de învățământ din Slobozia, Fetești, Urziceni, Amara și Căzănești. Acestea s-au desfășurat în baza ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2023, 11:30
(3990 vizualizări - 0 comentarii)


5

AJFP Ialomița: Vineri, 7 aprilie 2023, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor înregistrați în scop de TVA care utilizează ca perioadă fiscală trimestrul și care au efectuat o achiziție intracomunitară ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2023, 10:50
(2161 vizualizări - 0 comentarii)


CONPET anunță finalizarea lucrărilor de înlocuire a firelor de legătură pe conductele de transport țiței import, subtraversare Dunăre și Brațul Borcea

CONPET anunță finalizarea lucrărilor de înlocuire a firelor de legătură pe conductele de transport țiței import, subtraversare Dunăre și Brațul Borcea

CONPET SA anunță finalizarea lucrărilor proiectului «Prestare servicii de proiectare și execuție lucrări în vederea realizării obiectivului înlocuire fire de legătură traversare Dunăre C1-C2 și Brațul Borcea C3-C4», evenimentul fiind marcat luni, 3 aprilie a.c., la Fetești. ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2023, 13:55
(2752 vizualizări - 0 comentarii)


7
Incendii la case din Scânteia și Grivița, un bărbat a ars de viu la Cocora!

Incendii la case din Scânteia și Grivița, un bărbat a ars de viu la Cocora!

Sâmbătă, 1 aprilie a.c., în jurul orei 2,00, Stația de Pompieri Țăndărei a intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2023, 11:20
(2520 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Coșereni

Două echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit pentru gestionarea unei situații de urgență generată ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2023, 11:10
(2154 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Încasări de 187,24 milioane de lei la bugetul general consolidat, în primele două luni ale anului 2023

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a cuantificat, de la începutul anului 2023, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 187,24 milioane de lei, cu 7, ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2023, 14:00
(2959 vizualizări - 0 comentarii)


IJJ Ialomița: Misiunile jandarmilor ialomițeni, în primul trimestru al anului 2023

IJJ Ialomița: Misiunile jandarmilor ialomițeni, în primul trimestru al anului 2023

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au executat, în primul trimestru al anului 2023, 1387 de misiuni de ordine publică. Din numărul total al acestor, 1171 de intervenții au vizat menținerea ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2023, 11:15
(2864 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Ședința Colegiului Prefectural

Instituția Prefectului Ialomița: Ședința Colegiului Prefectural

Joi, 30 martie 2023, prefectul județului Ialomița a prezidat Ședința Colegiului Prefectural și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița. «Deschidem astăzi Ședința Colegiului Prefectural ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2023, 13:30
(2458 vizualizări - 1 comentariu)


Coșereni: Camion răsturnat în șanț

Coșereni: Camion răsturnat în șanț

Miercuri, 29 martie a.c, pe DN2A, în zona localității Coșereni, polițiștii și pompierii ialomițeni au intervenit în cazul unui accident rutier. Din verificările efectuate a reieșit că, în timp ce un bărbat ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2023, 10:00
(4750 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Peste 1600 de elevi înscriși la simularea examenului de Bacalaureat

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, la simularea examenului de Bacalaureat au participat 1660 de elevi de clasa a XII-a. Testarea s-a desfășurat în perioada 27 ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2023, 08:20
(5294 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Măsuri pentru prevenirea apariției rabiei la animale

În vederea realizării eficiente a programului de control, supraveghere și monitorizare a rabiei pentru apărarea sănătății publice și a sănătății animale, DSVSA Ialomița a efectuat, împreună cu reprezentanții ...[citește_toată_știrea]

29 Martie 2023, 16:20
(5575 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Sprijin financiar în valoare de peste 1,367 milioane de lei pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente ...[citește_toată_știrea]

29 Martie 2023, 12:05
(3027 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Ministerul Finanțelor susține donarea de sânge, prin Programul «FIDELIS»

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că prima ediție din acest an a Programului «FIDELIS»-Titluri de Stat pentru populație va conține o tranșă specială dedicată ...[citește_toată_știrea]

29 Martie 2023, 10:50
(3673 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: S-a desfășurat etapa județeană a concursului «Știu și aplic»

Slobozia: S-a desfășurat etapa județeană a concursului «Știu și aplic»

Sâmbătă, 25 martie a.c., în cadrul Liceului Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» s-a desfășurat etapa județeană a concursului «Știu și aplic», ce are ca scop educarea elevilor în ceea ce privește legislația ...[citește_toată_știrea]

28 Martie 2023, 14:30
(3226 vizualizări - 0 comentarii)


DECES

DECES

Cu durere în suflet și nemăsurată tristețe anunțăm dispariția prematură a tatălui și soțului nostru drag, ing. VALENTIN CILIBEANU, director adjunct la RAJA Constanța și fost director al ...[citește_toată_știrea]

28 Martie 2023, 12:05
(4713 vizualizări - 1 comentariu)


APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii «DR06-Bunăstarea animalelor»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând de marți, 28 martie 2023, eliberează adeverințe pentru beneficiarii «DR06-Bunăstarea animalelor», care intenționează ...[citește_toată_știrea]

28 Martie 2023, 10:30
(3147 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Ambulanță răsturnată pe șosea

Urziceni: Ambulanță răsturnată pe șosea

Luni, 27 martie a.c., pe raza municipiului Urziceni s-a produs un accident de circulație cu implicarea unei ambulanțe care se deplasa în regim prioritar spre Spitalul Municipial din Urziceni și un autoturism ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2023, 15:10
(2700 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Joi, 30 martie 2023, termen-limită pentru depunerea Formularului 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că joi, 30 martie 2023, este termenul limită de depunere a «Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2023, 11:15
(3237 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Căzănești!

Luni, 27 martie 2023, echipele RAJA Constanța vor executa operațiuni de reabilitare la nivelul sistemului de alimentare cu apă în orașul Căzănești. Pentru realizarea acestor lucrări, se va sista furnizarea ...[citește_toată_știrea]

26 Martie 2023, 17:25
(2180 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: S-a încheiat restaurarea Bisericii de Lemn «Sf. Nicolae»

Slobozia: S-a încheiat restaurarea Bisericii de Lemn «Sf. Nicolae»

Depus pentru finanțare în anul 2017, proiectul privind restaurarea și conservarea Bisericii de Lemn «Sf. Nicolae» Slobozia s-a încheiat vineri, 24 martie a.c., o dată cu recepția obiectivului. Lăcașul de ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2023, 15:00
(3527 vizualizări - 0 comentarii)


IJJ Ialomița: 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române

IJJ Ialomița: 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române

Anul acesta, pe data de 3 aprilie, se împlinesc 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Pentru a marca acest moment aniversar, Jandarmeria Ialomița organizează o serie de manifestări dedicate ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2023, 14:00
(3835 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Lista seminariilor web pentru luna aprilie, publicată pe portalul ANAF

ANAF a publicat pe portalul propriu, la rubrica «Asistență contribuabili/Servicii oferite contribuabililor», lista seminariilor web care se vor desfășura în luna aprilie 2023. Preponderent, temele din luna ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2023, 11:40
(3357 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Comerț ilegal cu animale, la Slobozia

Miercuri, 22 martie a.c., pe raza municipiului Slobozia a fost identificat un bărbat, domiciliat în județul Brăila, care transporta ilegal animale (5 porcine, 2 cabaline). În urma extinderii verificărilor ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2023, 11:30
(3364 vizualizări - 0 comentarii)


Caravana SMURD «Fii pregătit!» ajunge în comunitățile rurale din Ialomița

În perioada 27-31 martie a.c, Caravana SMURD «Fii pregătit!» și Centrul Mobil de Instruire a Populației pentru Răspuns la Situații de Urgență vor fi prezente în județul Ialomița, pe raza localităților ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2023, 10:40
(3290 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Acțiuni prevenitve desfășurate de polițiști

Slobozia: Acțiuni prevenitve desfășurate de polițiști

Miercuri, 22 martie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Poliției Transporturi Ialomița au desfășurat activități informativ ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2023, 14:40
(3337 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campanie de recrutare în liceele din județ

IPJ Ialomița: Campanie de recrutare în liceele din județ

În perioada 22-24 martie a.c., Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița organizează o serie de activități de promovare a profesiei în rândul elevilor aflați la final de ciclu liceal. Astfel, peste ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2023, 14:30
(3428 vizualizări - 0 comentarii)


1 2 3 5 7 8 9 420 421
Ultimele comentarii
Ana în Noul Bloc Operator al Spitalului Slobozia, finalizat în 2023 mimi în Noul Bloc Operator al Spitalului Slobozia, finalizat în 2023 Mary în Ialomița participă la marșul din fața Guvernului cu 100 de profesori Georgiana în Sora primarului Gabriel Stoica, angajată ilegal la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sălcioara Gogu în Campionii de oină de la Școala Sudiți Neica Nimeni în Ialomița participă la marșul din fața Guvernului cu 100 de profesori Aurel în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 24 mai 2023 Sandel în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 24 mai 2023 Eu în Învățământ «step by step» la Școala Gimnazială «Alexandru Odobescu» Urziceni Un profesor în Ialomița participă la marșul din fața Guvernului cu 100 de profesori Marus în Dosar penal pe numele unui angajat înșelat de soție cu un coleg de serviciu Mariooo în E gata, s-au salvat! vrabie în Dosar penal pe numele unui angajat înșelat de soție cu un coleg de serviciu Anonimus în Dosar penal pe numele unui angajat înșelat de soție cu un coleg de serviciu Mihai în Fost angajat al Jandarmeriei ialomițene, reclamat că-și arată părțile intime pe stradă Cetățean în AUR Ialomița se pregătește de Alegeri Dan în Sora primarului Gabriel Stoica, angajată ilegal la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sălcioara Nimeni în Fost angajat al Jandarmeriei ialomițene, reclamat că-și arată părțile intime pe stradă Ceauşescu.2 în Noul Bloc Operator al Spitalului Slobozia, finalizat în 2023 Ion în Noul Bloc Operator al Spitalului Slobozia, finalizat în 2023
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...