EVENIMENT

Administrația Soare vrea în Cartea Recordurilor
Slobozia are peste 100 de obiective de investiții în 2023
bonus: S-a semnat contractul pentru Sala de Sport Polivalentă de peste 65 milioane de lei!
Administrația Soare are la dispoziție pentru anul 2023 un buget de 306 milioane de lei. Obiectivul declarat al acestui an îl reprezintă continuarea investițiilor inițiate în anul precedent si demararea altora noi. Bugetul urmează să fie aprobat în următoarea ședință a Consiliului Local Slobozia.
Un nou record pentru bugetul orașului Administrația Soare a făcut publice primele date privind bugetul Sloboziei pentru anul 2023. Conform informațiilor oficiale, bugetul pentru acest an se ridică la 306,1 milioane de lei. Suma este considerată una record, în condițiile în care în anul 2021 Slobozia a avut un buget mai mic de 100 milioane de lei, iar în anul 2022 bugetul orașului nu a depășit 200 milioane de lei. Creșterea valorică de peste 100 milioane de lei este rezultatul acesării fondurilor europene și a proiectelor finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Remarcabil este, de asemenea, faptul că bugetul Sloboziei din acest an este unul orientat exclusiv către investiții. Primarul Dragoș Soare a anunțat deja un excedent bugetar de aproximativ 50 milioane de lei, fonduri care permit finanțarea tuturor investițiilor multianuale pe care municipiul reședință de județ le are, precum și demararea unora noi.
O listă de investiții cât o zi de post Conform informațiilor publice prezentate, administrația Soare urmează să cheltuiască în anul curent 186,6 milioane de lei pentru investiții. Inventarul acestor investiții ocupa 97 de poziții, însă la ele se adaugă și investiții pe care administrația Soare nu le gestionează direct, precum viitoarea centură a orașului Slobozia, sala de sport polivalentă sau reabilitarea rețelelor de apă, gestionată de Urban SA. În multe dintre cazuri, investițiile sunt punctuale și nu presupun șantiere deschise care să producă un disconfort urban general. Există însă zeci de investiții, unele dintre acestea deja în derulare, care vor genera nemulțumire. Spre exemplificare, lista cuprinde nu mai puțin de 20 de șantiere deschise care vor impacta direct asupra vieții publice a orașului. Amintim modernizarea bulevardelor Matei Basarab și Chimiei, reabilitarea parcului E14, a Ansamblului PECO sau a zonei pietonale de la Casa Armatei. Și exemplele pot continua.
Nimic nu se pierde la Slobozia În lista investițiilor aferente anului 2023 și-a făcut loc și parcarea subterană, obiectiv de investiții multianual pentru a cărui finalizare administrația Soare a alocat 19,5 milioane de lei. O altă investiție care ar putea atrage atenția slobozenilor este realizarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 60 kw, investiție care ar permite administrației locale să acopere cheltuielile pentru iluminatul public. Tot în anul 2023, Slobozia și-a propus extinderea sistemului de canalizare și apă menajeră la Slobozia Nouă și Bora, demararea procedurilor pentru construirea unei pasarele pietonale peste râul Ialomița, la Bora, achiziționarea a 10 autobuze electrice, precum și construirea a două centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Ca și în cazul investițiilor anunțate de Consiliul Județean însă, rămâne de văzut câte dintre aceste obiective investiționale vor deveni funcționale până la sfârșitul anului 2023.
Încă un șantier la Slobozia: S-a semnat contractul pentru Sala de Sport Polivalentă de peste 65 milioane de lei!
Joi, 19 ianuarie 2023, oficialii Sloboziei au semnat contractul de finanțare pentru proiectarea și execuția Sălii de Sport Polivalentă de la Slobozia. Formalitățile de semnare a contractului au avut loc la București, în prezența ministrului de Interne Lucian Bode, a ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Zoltan Cseke și a directorului Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu. Proiectul, inițiat în urmă cu 3 ani, deschide un nou șantier la Slobozia. «Fondurile atrase de către Slobozia prin acest proiect sunt de peste 65 milioane de lei, iar investiția va fi executată în 40 de luni și va aduce o majoră îmbunătățire bazei sportive a orașului nostru. Mi-am propus ca Slobozia să atragă maximul de investiții posibile și muncesc zilnic pentru a mă asigura că atragem către comunitatea noastră fondurile necesare pentru a ne dezvolta către statutul pe care locuitorii orașului nostru îl merită!» a declarat Dragoș Soare, semnatar al contractului în calitate de primar al orașului Slobozia. Sala de Sport Polivalentă din Slobozia va fi o construcție independentă, care «va deservi activitatea sportivă și competițională la nivel profesionist». Sala ar urma să aibă 3 etaje, 2266 de locuri, o suprafață totală construită de 10355 mp, urmând a fi realizată la «standarde moderne, dispunând de toate instalațiile și utilitățile specifice unei construcții de acest gen». Investiția va fi realizată în Cartierul Sportiv, în imediata vecinătate a Bazinului de Înot Didactic din Slobozia.
Nici celelalte orașe ale județului nu sunt mai prejos Deși nu la fel de vocale în spațiul public, și administrațiile din celelalte 6 orașe ale județului confirmă că vor avea bugete funcționale la început de februarie 2023. Astfel, Amara mizează pe un buget de 38,8 milioane de lei, Fierbinți-Târg se bazează pe un buget de 10,9 milioane de lei, Căzănești anunță un buget de 7,9 milioane de de lei, iar Fetești depășește toate așteptările bazându-se pe un buget de 172,6 milioane de lei (n.red.: față de 69,7 milioane de lei în 2022) în care sunt incluse peste 40 de proiecte de investiții finanțate din fonduri europene. În cazul orașelor Țăndărei și Urziceni nu există încă date oficiale privind bugetul pentru anul 2023, însă primarii acestor localități confirmă la rându-le că resursele bugetare pe care le au la dispoziție sunt cu cel puțin 20% mai mari decât în anul precedent.
30 Ianuarie 2023, 08:05 (6864 vizualizări - 10 comentarii)
Consilierii PSD și PRO România blochează din nou împrumutul de 34 milioane de lei
A început războiul politic pentru asfaltarea cartierelor Slobozia Nouă și Bora
Investiție de 20 milioane de euro într-un consorțiu pentru învățământul dual
Primăria Slobozia a încasat 98% din veniturile proprii previzionate
Comentariile cititorilor:
(2 Februarie 2023, 22:37)
APĂ, STRADĂ, SPITAL, ȘCOALĂ.
Restul..................prostii! Mă cuprinde frica citind titlul articolului și văzând halul actualelor ”investiții”. Jalnic! Hopeless!
(31 Ianuarie 2023, 17:33)
Un alt aspect care urateste aspectul orasului sunt cablurile care atarna de stalpi de la un capat la altul... Oare atat au putut sa gandeasca cei de la Urbanism? Puteau sa proiecteze ingroparea tuturor cablurilor sub noile trotuare care s-au facut in vara trecuta... Edilii din Timisoara le-au taiat pur si simplu intr-o zi si au scapat de ele! Bineinteles dupa ce i-au anuntat pe cei care le-au pus.
(31 Ianuarie 2023, 07:00)
Vrem apa potabilă!vrem inchis combinatul chimic!vrem aer curat!vrem copaci plantati în oras!Vrem sistem performant de sănătate!Din statistici reiese că orașul Slobozia din jud Ialomița, are cel mai mare număr de bolnavi de cancer raportat la nr de locuitori,din Uniunea Europeană! La revolutie Slobozia numara peste 60.000 de cetățeni (fără Sl.Noua si Bora).Vedeti cat are acum (Sunt si cele 2 cartiere arondate),puțin peste 40.000.Faceti un calcul simplu si descoperiți ceea ce au constatat si cei de la UE.
(31 Ianuarie 2023, 00:07)
Degeaba face domnul primar zeci de investitii daca locuitorii urbei nu pot respira aer curat si nu pot bea apa potabila! ATAT DE SIMPLU ESTE!
(30 Ianuarie 2023, 21:12)
daca toate aceste investitii vor avea acceasi calitate ca cele de pana acum = borduri strambe, dale care sunt puse in valuri si pe care daca calci se clatina, sosele si trotuare cu panta sa stranga apa nu sa se scurga in canalizare, asfalt turnat cu mari denivelari sau chiar gloduri majore nenivelate, MAI BINE LIPSA !
iar acum am mai aflat ceva nou, salonul cu manele Tabotulism se afla in Cartierul Sportiv :))))
pe cand si Cartierul Puscariabililor ?
(30 Ianuarie 2023, 20:06)
Între timp, gheață pe trotuare,in stattiile de autobuz, statiile taxi,gropile de pe ilustra arteră bulevardul Chimiei lung de 500 m,au devenit cratere,la podul rutier Bora ,au aparut gropi de aruncă masina in parapetii,stații de epurare emana mirosuri de tot felul,apa nu este potabilă, etc,Sala polivalenta ne trebuie la un municipiu bugetofag ,cu ce bani o s-o intretinem,iar trasam dungi pe carosabil si zicem ca am creeat locuri de parcare,
(30 Ianuarie 2023, 19:30)
Domnul primar sa mai lase campania si sa se apuce de facut apa.
Cu o pista nu se face primavara
(30 Ianuarie 2023, 14:31)
Puterea instalata(reala) a capacitatilor de producere a energiei electrice in Romania este de 7-8oooMw. Cifra de 60 Gw(6o.oooMw) din articol reprezinta cam de 8 ori mai mult decat produce azi intreaga tara(pe hidro+eolian+fotovoltaic+gaze+hidrocarburi).
(30 Ianuarie 2023, 12:16)
Bine ca au bani de tocat pe prostii.Calitatea vietii la firmele de casa va crește simtitor.Daca tot mai incepi niste santiere nea Dragos sa nu cumva sa le inchizi pe astea de ai gaurit orașul.
(30 Ianuarie 2023, 12:12)
O putere instalata de 60GW, adica 60000MW la un parc fotovoltaic - e ceva! Aproape 900 de reactoare nucleare cum sunt cele 2 (700MW fiecare) de la Cernavoda!!!
Si daca am vorbi de energie - 60GWora - si tot este o productie mare!
Este aproape extraordinar pentru un oras ca Slobozia, in care ori ziaristii, ori consilierii locali, ori mai stiu eu cine au absentat in bloc de la orele de fizica din liceu!!!
PS decat sa postati comentariul, mai bine corectati articolul, dupa ce va informati! O putere de 60MW pare mai accesibila tehnic, cu toate ca si asta este mult supradimensionata pentru iluminatul public.
Ca termeni de comparatie, o turbina eoliana genereaza o putere cuprinsa intre 2 - 4MW. Pentru amuzament personal, am tras un screenshot :) .