EVENIMENT

În 2022
Spitalul Județean de Urgență Slobozia a cheltuit 20,7 milioane de lei pentru investiții
Investițiile în Sănătatea ialomițenilor reprezintă o prioritate pentru autoritățile locale și centrale. Astfel, anul trecut, Spitalul Județean de Urgență Slobozia a beneficiat de fonduri în valoare de 20,7 milioane de lei pentru achiziționarea de echipamente medicale. Pentru anul în curs, sumele sunt aproximativ similare.
Investiții în Sănătate Cele 20,7 milioane de lei de care Spitalul Județean de Urgență Slobozia a beneficiat în anul 2022 pentru investiții provin de la Consiliul Județean Ialomița și Ministerul Sănătății. Potrivit listei de inventar realizată de reprezentanții unității medicale, cu acești bani au fost achiziționate peste 40 de aparate medicale, necesare cadrelor medicale pentru a-și desfășura activitatea în cele mai bune condiții. Potrivit listei, au fost cumpărate incubatoare pentru Secția Neonatologie, un videobronhoscop, un ecograf multidisciplinar cu doppler vascular și soft pentru doppler transcranian, un electroencefalograf sau un EMG portabil pentru ghidare și administrare de toxină botulinică. «Preocuparea Spitalului Slobozia este de a oferi servicii medicale de calitate tuturor pacienților, fie că sunt persoane asigurate, fie că sunt persoane neasigurate... Tocmai de aceea considerăm că este esențial să investim fonduri în dotări și să achiziționăm cele mai bune și performante aparate medicale. Iar sprijinul pe care l-am primit din partea autorităților în acest sens este primordial. Asigurăm toți ialomițenii că avem capacitatea de a-i trata corespunzător, fără a mai fi nevoie să plece în alte județe sau să apeleze la serviciile clinicilor private, acolo unde știm cu toții, serviciile medicale sunt foarte costisitoare...» a declarat Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Pe lângă proiectele deja cunoscute, aflate în derulare în acest moment, Spitalul Județean de Urgență Slobozia a semnat un contract de finanțare, din fonduri europene, în valoare de 2,8 milioane de lei, în cadrul unui proiect ce vizează creșterea capacității de reacție în cazul unei pandemii, de dimensiunile celei generate de virusul SARS-CoV-2. Fondurile acordate de Uniunea Europeană vor fi utilizate pentru achiziția de echipamente medicale. «Criza sanitară COVID-19 a reprezentat o provocare pentru sistemele medicale. Astfel, pentru a face față mai bine unei situații de asemenea dimensiune trebuie să fim pregătiți. Uniunea Europeană s-a arătat interesată să ne ajute și să ne pună la dispoziție fonduri în acest sens. Noi am semnat contractul de finanțare, așteptăm acum ca proiectul să înceapă!» a mai spus Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.
Buget de 194 milioane de lei în 2023 Pentru anul în curs, calculele estimative ale reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Slobozia arată că instituția va avea un buget de 194 milioane de lei. Pentru investiții, suma stabilită are o valoare similară cu cea de anul trecut. Banii vor fi utilizați pentru dezvoltarea infrastructurii medicale, mai ales în ceea ce privește asigurarea hranei pacienților internați. «Funcționarea bucătăriei spitalului este importantă, pentru că hrana se prepară diferențiat în funcție de diagnosticul fiecărui bolnav. De aceea zona de preparare trebuie să fie conformă și dotată corespunzător... Este unul dintre aspectele pe care le avem în vedere în ceea ce privește investițiile pe care le vom demara în 2023. Evident că mai sunt multe lucruri de pus la punct, iar acești bani ne vor ajuta să le realizăm!» a mai spus Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.
Trei medici ATI, angajați la Spitalul Slobozia
Dincolo de investițiile în echipamente medicale, Spitalul Județean de Urgență Slobozia trebuie să își concentreze atenția și asupra dezvoltării resursei umane. Unitatea medicală este în continuare deficitară din punct de vedere al medicilor, mai ales în cazul unor specialități importante precum Neonatologia, Cardiologia, Pediatria sau Anestezia și Terapia Intensivă. Din luna februarie, Spitalul Slobozia a primit asigurări că trei medici specialiști ATI vor profesa aici. «Sunt medici pe care îi cunoaștem și care au lucrat la noi și în timpul pandemiei COVID-19. Ne bucurăm că vor să revină și să facă parte din colectivul Spitalului Slobozia!» a precizat Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.
6 Februarie 2023, 12:05 (5235 vizualizări - 4 comentarii)
Unitatea de Primiri Urgențe Slobozia se mută în containere
Noul Bloc Operator al Spitalului Slobozia, finalizat în 2023
35 milioane de euro pentru «spitalul» din curtea Spitalului Slobozia
Investiții ale Ministerului Sănătății la Spitalul Județean de Urgență Slobozia
Comentariile cititorilor:
(9 Februarie 2023, 22:43)
Ok,felicitări pentru investitii! Dar investitii in personal , cand???? Te duci si stai la Upu cu orele, poti sa mori ca ei nu te baga in seama , te duci cu o problema si ei te trateaza de altceva
(7 Februarie 2023, 13:44)
Bine că s-au cheltuit 20 de milioane de lei, și oamenii care vin să își facă analizele se înghesuie pe un hol de 4 persoane, restul stau afară în ploaie sau în frig, ori în căldura lui cuptor pentru că este un singur cabinet de recoltare cu două cadre medicale plictisite că fac aceiași treabă în fiecare zi. Iar dacă nu ai fost dimineața, trebuie să dea telefoane după telefoane, cu aprobări după aprobări să mai recolteze sânge pentru câteva analize, pentru că se închid ușile, ca la metrou. Culmea că în fiecare zi trec medici și cadre medicale, lucrători TESA și chiar directorul spitalului și îi văd pe amărâți ce se înghesuie, cabinetul fiind chiar lângă portar, la întrare în curtea spitalului. Și vă lăudați cu invetiții de 20 de milioane. Urât, foarte urât!!!
(7 Februarie 2023, 11:10)
Ne laudam cu aparatura de ultimă generație cumpărată la suprapret, dar nu avem medicamente uzuale in spital cu care sa ne tratam, sa va fie rușine!!!
(6 Februarie 2023, 12:28)
E bine ca bagati milioane de euro in pereti. Oamenii fac diferenta! Aduceti personal competent si cu avant in munca!