Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Războiul cimitirelor» s-a mutat la Curtea de Apel

Drept la «dreptul la replică» al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

«Războiul cimitirelor» s-a mutat la Curtea de Apel

Drept la replică «Urmare a articolului „Război în instanță între bisericile din Ialomița și primării pentru revendicarea ci­mitirelor“, publicat de redacția Ziarului Independent (de adevăr) pe site-ul oficial în data de 20 fe­bruarie 2023, Sectorul Mass-Media al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor face cunoscut următoarele:
În data de 13 februarie 2023 un redactor al Ziarului Independent (de adevăr) a solicitat, în scris, un răspuns din partea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor privind re­vendicarea dreptului de proprietate a cimitirelor prin instanță. Sectorul Mass-Media al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a transmis redacției prin adresa nr. 710/2023, în aceeași zi, un răspuns clar și concis cu privire la informațiile solicitate. Deși Episcopia Sloboziei și Călărașilor a arătat deschidere și transparență instituțională și mediatică, arătând că Parohiile au aceste cimitire în proprietate de peste un secol, având documentele doveditoare, dar între anii 1999-2000, acestea au fost jefuite de autoritățile locale și trecute în proprietatea publică, articolul publicat nu a prezentat realitatea obiectivă pe care noi am transmis-o și a denaturant conținutul acesteia, informând în mod eronat opinia publică. Pentru a clarifica subiectul legat de acțiunea în instanță a revendicării dreptului de proprietate a cimitirelor de către parohii, dezbătut în mass-media locală, vom publica pe site-ul oficial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor-link: https://sf-esc.ro-răspunsul la întrebările solicitate anterior și care nu au fost luate în considerare la redac­tarea articolului de presă. Recoman­dăm redacției ca în documentarea articolelor de presă, în viitor, să țină cont de deon­tologia profesiei și nu de viziunea personală asupra subiectelor publicate..». (Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, [email protected])

40 de procese la Curtea de Apel Textul care deschide acest articol reprezintă «dreptul la replică» solicitat de către Episcopia Sloboziei și Călărașilor la un articol apărut în ziarul nostru în 15 februarie 2023, sub titlul «Război în instanță între bisericile din Ialomița și primării pentru revendicarea cimitirelor». Articolul informa că 24 de parohii din județul Ialomița au dat în judecată admi­nistrațiile locale solicitând preluarea cimitirelor. Între timp, numărul administrațiilor acționate în instanță a ajuns la 40, iar «jefuirea» pe care o reclamă «dreptul la replică» remis publi­cității de către Episcopia Sloboziei și Călărașilor este contrazisă de declarațiile edililor locali. Iată două dintre acestea: «Noi nu putem ceda cimitirele, că nu sunt ale noastre... Am informat Consiliul Local și așteptăm decizia instanței. Până acum am ajutat de fiecare dată Parohia cu sume de bani, în limitele legii. Ce va fi, vom mai vedea!» explică Marian Trâmbițașu, primarul comunei Grindu. «Am sprijinit și vom sprijini întotdeauna parohia noastră. Banii pe care i-am dat sunt, de fapt, pentru oamenii din sat. Că lor le folosește ce se face la bi­serică! Personal, cred că e o greșeală să ceară preluarea cimitirelor. Nu le pot întreține... Dar ce va hotărî instanța, aia vom face. Nu e motiv de supărare nici într-un caz, nici în altul!» susține Vasile Bobocel, primarul comunei Bordușani.

«Realitatea obiectivă» în cifre Numărul primarilor intervievați este mult mai mare. Trăitori «sub vremi», mulți dintre ei ne-au cerut să nu le publi­căm declarațiile. Dar ne-au confirmat că an de an au alocat fonduri publice pentru între­ținerea cimitirelor și a bisericii. Sume mici, dar în fiecare an. La care se adaugă sumele alocate de către Consiliul Județean Ialomița. Pentru a contrabalansa acuzațiile publice lansate în «dreptul la replică», ofe­rim câteva cifre edificatoare din ultimul mandat. În anul 2021, Consiliul Județean Ialomița a aprobat o alocare bugetară de 1,5 milioane de lei pentru 16 parohii din Ialomița. În primăvara anului 2022, admi­nistrația județeană aloca din bugetul anual 1 milion de lei pentru parohiile județului, iar suma este completată în luna octombrie 2022 cu alte 400 mii de lei. În 2023, istoria se repetă, bugetul Consiliului Județean prevăzând o alocare bugetară de 1 milion de lei la capitolul «religie». Și exemplele pot continua, înapoi în timp, pentru fiecare mandat administrativ de la întronizarea preasfințitului Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor. De altfel, situația pe care o prezentăm este cunoscută din anul 2014, când aceste alocări bugetare anuale, atât la nivelul adminis­trației județene, cât și la nivelul adminis­trațiilor locale, contribuie la instalarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor pe un meritoriu loc 3 în topul celor mai bogate eparhii ale țării, după Arhiepiscopia Bucureștilor și Mitropolia Moldovei.

Retorica ecumenică «independentă de adevăr»
Asemeni edililor locali din Ialomița, și noi trăitori «sub vremi», înțelegem rostul «dreptului la replică» al preotului Silviu Dascălu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor. Ce nu pricepem însă nici picați cu ceară este lipsa proprietății asupra termenilor. Conform DEX, definiția cuvântului «jaf» este «furt săvârșit prin violență», iar sinonimele acestuia sunt: despuiere, devastare, furt, jecmăneală, jefuială, jăpcăneală, prădare, etc. Cât despre «independența de adevăr» pe care acesta o reclamă, credem că ea trebuie probată cu dovezi palpabile și date certe, nu cu o retorică ecumenică îndoielnică. Pentru că e posibil ca instanța de judecată să dea dreptate Episcopiei confirmând că «la emiterea Hotărârilor de Consiliu Local, (....) nu au fost res­pectate dispozițiile legale privind procedura prevăzută de Hotărârea nr. 548/1999, privind aprobarea Normelor tehnice pentru întocmirea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public al comunelor, orașelor, municipiilor și județelor și Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate pu­blică». Dar la fel de posibil este ca, o dată trecute în administrarea parohiilor județului, «locurile de lumină și cu verdeață» din cimitirele co­munelor și orașelor Ialomiței să nu mai fie gratuite, iar urmașii să fie obligați să plătească taxe anuale pentru ca morții să se poată odihni în «țărâna din care ne-am născut și în care ne vom întoarce». Așa că părinte, decât să aruncăm cu vorbe calpe, mai bine să așteptăm și să vedem cui va da timpul dreptate! Ce ziceți?

14 Martie 2023, 11:50 (12408 vizualizări - 28 comentarii)

Citiți și:
Război în instanță între bisericile din Ialomița și primării pentru revendicarea cimitirelor
Răspopitul Casian Pandelică își vrea sutana înapoi

Comentariile cititorilor:


@Sf Petru:
(25 Martie 2023, 13:05)
Multumesc pt argumentele tale :"jigodie", "analfabet functional" etc. Cu astfel de vocabular, zici tu, cedeaza un"destept", n-asa?. Pai, mai impresionat, "desteptule". Sa fii sanatos!
Același Sf. :
(24 Martie 2023, 13:58)
Ce sa i faci... asa i cu analfabeții funcționali, știu sa citească dar nu înțeleg nimic(asta în cel mai bun caz) mai electrotehnistule! P. S. Astea fiind spuse... cel mai deștept cedează! Îmi pierd timpul cu tine! P. S. 2 Sunt doar un amarat de lucrător comercial... intelectualule
Sf Petru:
(24 Martie 2023, 13:52)
Amice... ești o mare [email protected]... nu am spus niciun moment ca societatea nu câștigă bani,ba din contra... isi asigura singura bugetul.. pe de alta parte are și rol de asistenta sociala prin preturile f mici pe care le practica... neschimbate de vreo 10 ani! Vorbeam de faptul ca nu primește bani din taxe și impozite de la primarie... și ți am demonstrat asta, dar tu duci discuțiile în alta parte, omiti, minți,induci în eroare, ca la biserica babele.Lipitoriile sug atât de mult sânge... ca mai pot sa și doneze.. bineînțeles. Semidoctule, dai citate din Tutea.. eu ți am spus religia ca biserica sunt 2 lucruri diferite
Sf Pavel:
(24 Martie 2023, 10:22)
Sf Petru,sigur esti popă,dar na trebuie să spui ca esti la electrotehnică,ca să pară că preoții sunt apărați de oameni din afara lor. Așa că,spor la scris comentarii,că trebuie sa îți justifici și tu existența la postul ocupat.
@Sf Petru:
(23 Martie 2023, 14:30)
Deci recunosti ca administrarea cimitirelor nu ar castiga bani si completeaza cu alte sume(ce ar  veni din alte activitati). Intrebarea e de ce ar tine asa de mult la o afacere in pierdere? Raspunsul e clar: pt ca nu e in pierdere, iar banii vin- dar de la slobozeni, cum iti spuneam. Cunostintele tale despre religie, biserica si popi sunt admirabile dar nu depasesc  categoria de cliseu si prejudecata. Spuneam si mai jos:"lipitorile"de popi doneaza sange de 3-4 ori pe an spitalelor in toata tara, ajuta familiile nevoiase mai ales in preajma sarbatorilor religioase, sunt angrenati in tot felul de actiuni in folosul comunitatilor. Ca sa cunosti ce fac si ce fel de oameni sunt trebuie sa mergi pe la biserica nu sa te lasi coplesit de propria ignoranta. Si nu, nu sunt "pe-acolo", profilul meu e electrotehnica. Apropo de religie, Petre Tutea spunea:"A citi Biblia nu e doar un act de credinta ci si unul de cultura".Sanatate multa!
Sf Petru:
(22 Martie 2023, 20:21)
Vino cu dovada ca au buget de la primarie.. pana atunci ești doar rauvoitor! Cât despre popi... dacă le tot ți partea... ești pe acolo. Nu sunt decât niște lipitori,una e religia, alta e biserica. Societatea are spatii comerciale pe care le administrează, obțin venituri din chirii și concesiuni.. bazar, piața, obor....restul e cancan... care vad ca îți place mult
@Sf Petru:
(22 Martie 2023, 10:25)
Se pare ca tu nu pricepi; cum se autofinanteaza? Asteapta sa le dai tu cei doi lei sau poate  merg toti angajatii  in timpul liber la prasit porumb si fac rost de bani care, adaugati la cei 2 lei de mormant, asigura salariile plus profit. Si esti convins de asta ca si de faptul ca sunt popa, n-asa?
Sf. Petru:
(21 Martie 2023, 18:28)
Se pare ca nu înțelegi nimic.... sau poate nu vrei. Este singura societate a primăriei care nu are buget de la primarie... mai informează-te și numai scrie prostii. Am văzut ca ai găsit repede tarifele, cauta și ce buget are de la primarie și pune aici sa l vedem. Cât despre popa.... e clar... daca te onorează...
laic:
(21 Martie 2023, 15:17)
Statul asta este laic sau fanatic religios? Au obtinut toate facilitatile fiscale pe care le-au impus, au luat imobile pe banda rulanta, terenuri intravilane, arabile, paduri; siau facut banci, au sistem propriu de camataricte imprumut. Au limuzine de lux. Incaseaza bani cu nemiluita de la stat si nu platesc impozite nici pe venituri nici pe proprietati. Da, ne scot ochii cu cateva acte de caritate (daca ai ajuns bre padre sa ne scoti ochii ca donezi sange...e maxima ipocrizia) Pai asta parca e in fisa postului la voi, sa-ti ajuti/salvezi aproapele; nu e chestie de lauda, o fac periodic oamenii obisnuiti si nu mai trambiteaza.
Cu atitudinea asta a voastra de stapani de sclavi vom ajunge ca in India: saraci lipiti pamantului (la propriu-multi dorm sub cerul liber) dar templele sclipesc de aur!
Se preda religia in scoli - obligatoriu, dar nu este vorba despre toate religiile ci numai de ortodoxie ca asa vor barbosii, populimea sa nu deschida ochii pe alte abordari ale creatiei ci numai pe interpretarea lor; asta aduce cotizatii la sutana. Mai nou vor impune religia ortodoxa ca examen la bac. Unde ar trebui sa se tina examenul? la episcopie? ne impuneti sa umblam in sutane vandute exclusiv de voi? ajungem ca in orientul mijlociu, ne transformati in fanatici religiosi? Lasati omului liberul arbitru, nu mai interveniti intre el si Dumnezeu! Mai sfinte sunt mainile unui "ateu de carton" care isi ajuta semenii sau animalele neajutorate decat unii (nu toti!) ipocriti in robe aurite care jecmanesc oamenii simpli (cat si politicienii). Luati aminte: pentru catedrala megalomanica a neamului (vostru) ati jecmanit bugetul tarii si al bucurestiului, pe cand Sagrada Familia s-a finantat exclusiv din donatii private si nici acum nu e finalizata dupa peste 100 de ani! Jos labele dupa oamenii saraci cu duhul, lasati-i sa gandeasca liber, singuri, ca il gasesc mai repede pe Dumnezeu.
@@sf.Petru:
(20 Martie 2023, 16:04)
Ai zbarcit-o cu popa! Sincer, ma onoreaza dar nu sunt preot. Ne putem intalni unde vrei ca sa te convingi. Recunosc insa ca ai haz cu "se autofinanteaza" Da, din taxe si impozite platite de slobozeni, nu de extraterestri.
@sf Petru:
(20 Martie 2023, 10:38)
Exact! Nu se plătește pentru a avea un loc de veci. Tarifele sunt pentru săpat groapa și celelalte și sunt decente. Neschimbate de mai mult de 4 ani....si m trecut prin atâtea scumpiri. Exemplu:tarif întreținere cimitir.. 2 lei pe luna. Duci discuția șmecherește... încă odată,aparține consiliului local dar nu primește bani de la bugetul local... se autofinanteaza. P. S. Esti clar popă!
@Mary:
(19 Martie 2023, 13:22)
Aversiunea ta fata de preoti se aseamana cu antipatia elevului fata de proful de matematica. Acesta  il ironizeaza pe elevul lenes amintind(de ex.) de "puntea magarului"-teorema lui Pitagora pe care n-o poate trece.Proful e antipatic dar teorema lui Pitagora ramane valabila indiferent de cine o preda. La fel faci cu preotii care nu sunt decat oameni si ei(cu bune si rele).Dar invatatura lui Isus nu-si piede cu nimic din valoare. Pt asta merg oamenii la biserica(unde intri si iesi fara sa-ti bage nimeni mana in buzunar), sa asculte cuvantul Mantuitorului, nu sa-l caracterizeze pe popa. Pt greselile si pacatele lui el va plati, dar pe tine nu te va ierta nimeni la vremea judecatii tale ca vezi doar paiul din ochiul lui si nu barna din ochiul tau. Nu judeca, ca sa nu fi judecat. Cu ce masura masori, cu aceea ti se va masura. Numai bine.
Mary :
(18 Martie 2023, 09:07)
Popii au mjercurialul lor, le face cineva concurență? Nu! Fac ce vor. Sunt, stat în stat. Pentru ce fac, din punct de vedere religios, primesc un salariu. Restul este ciubuc. Neimpozabil. Aia care sar calu' sunt, sau cer să fie transferați. Cunoaștem.
@Mariana:
(17 Martie 2023, 21:01)
Te flatezi singura crezand ca te baga popii in seama. Sunt un simplu enorias, popii, mai ales in perioada asta, au lucruri mult mai importante de facut decat sa polemizeze cu atei de carton.O singura data am vazut o interventie a unui preot la un articol in 'Independent' in ultimii 10 ani. Si o facea asumat, cu nume si prenume. Dar intr-un fel ai dreptate: popii s-au activat -dupa cum remarca si articolul: 'Protopopiatul Slobozia: "Doneaza sange! Salveaza o viata!" Fa-le concurenta,@Mariana: aduna toti ateii de carton care va stiti si arati ca si voi salvati vieti de ialomiteni, nu doar popii. Ia-l si pe @Mary care-i catranit pe preoti ca-s hrapareti desi, nicio lege din tara noastra nu obliga pe cineva sa dea bani la biserica. Si nici nu-i obligat sa apeleze la ritualurile vreunui cult religios pt ocazii gen botez, cununie, inmormantare etc. Multa sanatate!
Mariana:
(16 Martie 2023, 21:29)
S-au activat popii ăia cu limbile catifelate din episcopie și au început să scrie comentarii aici.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 03 Iun 2023
103 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
1 3 5 6 7 8 9 421 422
0

AJFP Ialomița: Luni, 8 mai 2023, termen-limită pentru depunerea Declarației de mențiuni privind schimbarea perioadei fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor înregistrați în scop de TVA care utilizează ca perioadă fiscală trimestrul și care au efectuat o achiziție intracomunitară ...[citește_toată_știrea]

3 Mai 2023, 14:15
(2015 vizualizări - 0 comentarii)


Adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor de sprijin implementate de APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând de miercuri, 3 mai 2023, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții de sprijin implementate de ...[citește_toată_știrea]

3 Mai 2023, 13:05
(1843 vizualizări - 0 comentarii)


Proiecte europene la RAJA Constanța-parcuri fotovoltaice și digitalizare la cel mai înalt nivel!

Proiecte europene la RAJA Constanța-parcuri fotovoltaice și digitalizare la cel mai înalt nivel!

RAJA Constanța, cel mai mare operator public regional din România în domeniul alimentării populației cu apă potabilă și al epurării apelor uzate, continuă ...[citește_toată_știrea]

3 Mai 2023, 12:35
(1501 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 32 permise de conducere reținute, 24 certificate de înmatriculare retrase, amenzi de peste 272 mii de lei

În perioada 28 aprilie-1 mai 2023, polițiștii ialomițeni au intervenit la peste 340 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 700 de sancțiuni contravenționale, iar în urma acțiunilor ...[citește_toată_știrea]

2 Mai 2023, 16:20
(1588 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în orașul Țăndărei!

Pentru cuplarea noului grup de pompare ce deservește sursa de apă a orașului Țăndărei la rețeaua de distribuție din localitate, RAJA Constanța va sista furnizarea apei potabile către toți consumatorii, ...[citește_toată_știrea]

2 Mai 2023, 15:10
(1630 vizualizări - 0 comentarii)


5

RAJA Constanța: Avarie la Stația de pompare Dridu-Snagov

Marți, 2 mai 2023, la nivelul Stației de pompare Dridu-Snagov s-a înregistrat o avarie. În vederea executării lucrărilor de remediere a acesteia, echipele RAJA Constanța au fost nevoite să sisteze furnizarea ...[citește_toată_știrea]

2 Mai 2023, 11:15
(1610 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu în gospodăria unui localnic din Valea Ciorii

Luni, 1 mai a.c., pompierii din Țăndărei au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs în curtea unui localnic din Valea Ciorii. Focul a distrus 20 de baloți de paie și peretele unei anexe gospodărești ...[citește_toată_știrea]

2 Mai 2023, 11:00
(1605 vizualizări - 0 comentarii)


7

Accident rutier la Gârbovi

Sâmbătă, 29 aprilie a.c., pompierii ialomițeni, împreună cu paramedicii SMURD, au intervenit în cazul unui accident rutier produs în localitatea Gârbovi, în care au fost implicate două autoturisme. În urma ...[citește_toată_știrea]

2 Mai 2023, 10:45
(2136 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi accident


Urziceni: Trei mașini avariate, două persoane au ajuns la spital

Urziceni: Trei mașini avariate, două persoane au ajuns la spital

Vineri, 28 aprilie a.c., paramedicii SMURD din Urziceni au intervenit în cazul unui accident rutier petrecut la ieșirea din municipiu către București. În evenimentul rutier au fost implicate două autovehicule ...[citește_toată_știrea]

28 Aprilie 2023, 18:00
(2395 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


IȘJ Ialomița: Concurs de cultură și educație financiară la Liceul Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» Slobozia

Vineri, 28 aprilie 2023, Liceul Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» Slobozia a fost gazda etapei județene a Concursului de cultură și educație-financiar contabilă, organizat de Ministerul Educației. Competiția ...[citește_toată_știrea]

28 Aprilie 2023, 13:20
(2364 vizualizări - 0 comentarii)


Controale ale Direcției Generale Antifraudă Fiscală, la nivel național

În perioada 24-29 aprilie a.c., inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală desfășoară acțiuni de control operativ la nivel național, în scopul reducerii evaziunii fiscale din domeniul comerțului ...[citește_toată_știrea]

28 Aprilie 2023, 12:20
(2469 vizualizări - 0 comentarii)


Ordine de protecție provizorii emise de polițiști la Amara și Scânteia

În ultimele 48 de ore, polițiștii ialomițeni au emis două ordine de protecție provizorii, pe numele unui bărbat de 35 de ani și al unui bărbat de 61 de ani. Primul caz a de violență domestică a fost sesizat ...[citește_toată_știrea]

28 Aprilie 2023, 11:50
(2288 vizualizări - 0 comentarii)


Peste 1800 de locuri în cadrul școlilor Ministerului Afacerilor Interne

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița organizează recrutarea și selecția candidaților pentru admiterea în cadrul unităților de învățământ postliceal din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, ...[citește_toată_știrea]

28 Aprilie 2023, 11:35
(2116 vizualizări - 0 comentarii)


«Salonul de Primăvară 2023»-ediția a XXII-a, la Muzeul Agriculturii

«Salonul de Primăvară 2023»-ediția a XXII-a, la Muzeul Agriculturii

Uniunea Artiștilor Plastici-filiala Slobozia-Ialomița, în parteneriat cu Muzeul Național al Agriculturii Slobozia, deschide miercuri, 3 mai 2023, orele 14,00, în sala de expoziții temporare, «Salonul de ...[citește_toată_știrea]

28 Aprilie 2023, 11:30
(2085 vizualizări - 0 comentarii)


Amenzi de peste 30 mii de lei aplicate de polițiștii ialomițeni

În ultimele 24 de ore, polițiștii au fost solicitați să intervină la 64 de evenimente, 62 fiind sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Au fost reclamate 14 infracțiuni, dintre care 7 contra ...[citește_toată_știrea]

28 Aprilie 2023, 11:20
(1710 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune a polițiștilor la Școala Gimnazială «Sf. Andrei» Slobozia

IPJ Ialomița: Acțiune a polițiștilor la Școala Gimnazială «Sf. Andrei» Slobozia

Marți, 26 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Siguranță Școlara, Biroului pentru Protecția Animalelor și Serviciul Criminalistic au desfășurat în cadrul Școlii Gimnaziale « ...[citește_toată_știrea]

26 Aprilie 2023, 19:25
(1989 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 12 permise de conducere reținute, 7 certificate de înmatriculare retrase

Marți, 25 aprilie a.c., peste 70 de polițiști din cadrul IPJ Ialomița au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat de ordine ...[citește_toată_știrea]

26 Aprilie 2023, 18:20
(2041 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de 1 Mai-«Ziua Muncii»

Luni, 1 mai 2023, casieriile RAJA Constanța și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor fi închise. Pentru plata facturilor abonații au la dispoziție următoarele ...[citește_toată_știrea]

26 Aprilie 2023, 12:15
(2153 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Duminică, 30 aprilie 2023, termen-limită pentru depunerea Formularului 398

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor, persoane impozabile care sunt înregistrate în România pentru utilizarea regimului special pentru vânzarea la distanță ...[citește_toată_știrea]

26 Aprilie 2023, 10:10
(2011 vizualizări - 0 comentarii)


ANAF: 300 de inspecții fiscale la marii contribuabili în primul trimestru al anului 2022

În primele 3 luni ale anului 2022, au fost efectuate 300 de inspecții fiscale la operatorii economici încadrați în categoria «mari contribuabili». Dintre inspecțiile desfășurate, 68 au fost realizate pe ...[citește_toată_știrea]

26 Aprilie 2023, 09:20
(1822 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

În cursul zilei de luni, 24 aprilie a.c., polițiștii din Fetești au depistat în trafic un bărbat, de 51 de ani, din Fetești, în timp ce conducea un autoturism  neînmatriculat. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

25 Aprilie 2023, 16:50
(1027 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: 9 permise de conducere reținute

Luni, 24 aprilie a.c., peste 50 de polițiști din cadrul IPJ Ialomița au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat de ordine ...[citește_toată_știrea]

25 Aprilie 2023, 16:35
(2496 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Peste 94 mii de apeluri la Call Center ANAF

În primul trimestru al anului 2023, agenții Call Center-ului ANAF au primit 94665 de apeluri telefonice și au efectuat 4113 sesiuni CHAT pentru asistența contribuabililor în domeniul fiscal. În aceeași ...[citește_toată_știrea]

25 Aprilie 2023, 12:40
(3365 vizualizări - 1 comentariu)


Instituția Prefectului Ialomița: 1406 de bilete de tratament repartizate vârstnicilor

Instituția Prefectului Ialomița: 1406 de bilete de tratament repartizate vârstnicilor

Marți, 25 aprilie 2023, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin a participat la ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Ialomița. Unul dintre punctele ...[citește_toată_știrea]

25 Aprilie 2023, 12:20
(4139 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Întrunire a Comisiei de Dialog Social

Instituția Prefectului Ialomița: Întrunire a Comisiei de Dialog Social

Marți, 25 aprilie 2023, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin a participat la ședința Comisiei de Dialog Social. Dezbaterile ședinței s-au concentrat pe cele două puncte din cuprinsul ordinii de ...[citește_toată_știrea]

25 Aprilie 2023, 12:00
(1960 vizualizări - 0 comentarii)


Vlădeni: Bărbat reținut după ce a încălcat un ordin de protecție amenințându-și mama

Polițiștii din Fetești au reținut un bărbat, în vârstă de 44 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de «amenințare» și «încălcare a ordinului de protecție». Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și ...[citește_toată_știrea]

24 Aprilie 2023, 17:25
(2027 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Înscrieri în cadrul unităților de învățământ postliceal ale MAI

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița organizează recrutarea și selecția candidaților pentru admiterea în cadrul unităților de învățământ postliceal din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, ...[citește_toată_știrea]

24 Aprilie 2023, 17:10
(2203 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Reviga, beat la volan

În cursul zilei de duminică, 23 aprilie a.c., polițiștii din Slobozia au depistat în trafic un bărbat, de 49 de ani, din Reviga, în timp ce conducea un autoturism  aflându-se sub influența băuturilor ...[citește_toată_știrea]

24 Aprilie 2023, 16:50
(1693 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Dridu și magazie mistuită de flăcări la Cosâmbești

O intervenție a pompierilor s-a produs duminică, în jurul orelor 13,30, când Detașamentul de Pompieri Urziceni a intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din localitatea ...[citește_toată_știrea]

24 Aprilie 2023, 13:05
(2041 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Săveni, Slobozia și Tovărășia

Două echipaje operative din cadrul Stației de Pompieri Țăndărei au intervenit la un accident rutier, produs pe raza localității Săveni, în care au fost implicate un autoturism și o căruță. În sprijinul ...[citește_toată_știrea]

24 Aprilie 2023, 12:40
(2321 vizualizări - 0 comentarii)


1 3 5 6 7 8 9 421 422
Ultimele comentarii
Marius în Reabilitarea Muzeului Național al Agriculturii costă 42,2 milioane de lei Octavian în Reabilitarea Muzeului Național al Agriculturii costă 42,2 milioane de lei Alin în Plajele publice din Amara nu primesc turiști nici vara aceasta For AI în Consilierii PSD și PRO România blochează din nou împrumutul de 34 milioane de lei Sofer în Pasajul Drajna, deschis circulației marți, 30 mai 2023! A_I în Consilierii PSD și PRO România blochează din nou împrumutul de 34 milioane de lei Iosif în Reabilitarea Muzeului Național al Agriculturii costă 42,2 milioane de lei Mary în Unitatea de Primiri Urgențe Slobozia se mută în containere RADU în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 31 mai 2023 Covrig 19 în DADP a declarat război plopilor Sloboziei Mariana în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 31 mai 2023 MihaiOaneaLuciu în DADP a declarat război plopilor Sloboziei Mary în Reabilitarea Muzeului Național al Agriculturii costă 42,2 milioane de lei Andrei în Consilierii PSD și PRO România blochează din nou împrumutul de 34 milioane de lei Anonim în Învățământ «step by step» la Școala Gimnazială «Alexandru Odobescu» Urziceni Șofer amator în Pasajul Drajna, deschis circulației marți, 30 mai 2023! Nascuta in Suditi în Comuna Sudiți a împlinit 200 de ani Mihai în «Înainte, marș!» spre Parlamentul European Mary în Consilierii PSD și PRO România blochează din nou împrumutul de 34 milioane de lei Sorina în DADP a declarat război plopilor Sloboziei
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...