Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Proiect al Poliției Locale Slobozia pentru siguranța traficului urban

Proiect al Poliției Locale Slobozia pentru siguranța traficului urban

De la un an la altul, numărul mașinilor care circulă pe străzile Sloboziei crește. Și, o dată cu el, și riscul producerii accidentelor rutiere. Pentru a preveni astfel de incidente, oficialii Poliției Locale Slobozia, alături de cei ai Serviciului Rutier Ialomița, au inițiat un proiect destinat creșterii gradului de siguranță al traficului rutier. Polițiștii locali cer autorităților să se implice și să aloce fondurile necesare implementării acestuia.

Stop accidentelor rutiere, la Slobozia! Inițiativa Poliției Locale Slobozia vizează amplasarea unor lumini speciale în zona sensurilor giratorii, dar și a unor lămpi la nivelul trecerilor de pietoni de pe cele mai aglomerate străzi ale orașului. «Considerăm că este nevoie ca atât sensurile giratorii din oraș, cât și trecerile de pietoni din zonele aglomerate trebuie să fie mult mai vizibile, de aceea amplasarea unor lumini speciale este importantă... Scopul acestui proiect este acela de a crește gradul de siguranță pe drumurile publice la nivelul municipiului Slobozia! Sunt multe situații în care vizibilitatea atât la nivelul trecerilor de pietoni, cât și la cel al sensurilor giratorii poate fi scă­zută și mă refer aici în special la ceea ce se întâmplă în sezonul rece, atunci când ea scade din cauza condițiilor meteorologice...» susține Valentin Nedelcu, directorul executiv al Poliției Locale Slobozia.

Costurile estimative În proiectul inițial, oficialii Poliției Locale Slobozia au specificat și costurile estimative ale investiției în instalațiile de lumini speciale care să crească gradul de vizibilitate la nivelul sensurilor giratorii și trecerilor de pietoni din zonele aglo­merate. Astfel, în cazul celor 3 sensuri giratorii din Slobozia, investiția se ridică la aproximativ 20 mii de lei. În cazul, trecerilor de pietoni, costurile au o va­loare estimativă de 7000 de lei/instalație de iluminat/trecere de pietoni. În total, este vorba despre aproximativ 22 de treceri de pietoni, aflate pe Bulevardele Matei Basarab și Unirii, pe care ar putea fi montate acele lămpi speciale care să le facă mai vizibile pentru conducătorii auto. Acest proiect urmează să fie pre­zentat autorităților în vederea obținerii liniei de finanțare. «Pentru orice iniți­ativă este nevoie de fonduri, astfel încât aceasta sa fie pusă în practică... Avem încredere că autoritățile locale din Slobozia vor fi receptive cu privire la necesitatea implementării acestui proiect pe care l-am gândit, repet, pentru siguranța traficului la nivelul orașului!» a mai spus Valentin Nedelcu, directorul executiv al Poliției Locale Slobozia.

S-au înmulțit mașinile pe străzile orașului
Potrivit Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări, Slobozia este printre localitățile din județul Ialomița cu cele mai aglomerate șosele. Statisticile oficiale arată faptul că la nivelul reșe­dinței județului există peste 25000 de automobile. Numărul a crescut simțitor în ultimii 10 ani, când la nivelul Sloboziei existau puțin peste 15000 de automobile. Toate cele peste 25000 de mașini se află în proprietatea rezidenților.

În patrulare pe bicicletă
Un alt proiect aflat pe masa de lucru a Poliției Locale din Slobozia este achiziționarea unor biciclete cu care agenții să patruleze pe străzile din municipiu. Oficialii instituției consideră că este necesară dotarea instituției cu biciclete pentru ca agenții să poată ajunge mai ușor la locul intervențiilor atunci când aceștia sunt solicitați. Inițiativa așteaptă finanțare de aproximativ 2 ani și ar putea beneficia de fonduri în perioada imediat următoare. «Dorim să cumpărăm 4 biciclete ce vor fi utilizate în acțiunile de patrulare și intervenții, atunci când situația o impune... Deplasarea pe bicicletă este mult mai rapidă, având în vedere că traficul din Slobozia s-a aglomerat. Sperăm să beneficiem de fonduri pentru achiziționarea acestora!» a precizat Valentin Nedelcu, directorul executiv al Poliției Locale Slobozia.

22 Martie 2023, 10:05 (7016 vizualizări - 10 comentarii)

Citiți și:
CNI a «blocat» finanțarea pentru Sala Polivalentă din Slobozia
Slobozia are primul oficiu poștal adaptat nevăzătorilor
Voluntari pentru fericirea copiilor

Comentariile cititorilor:


Sora:
(28 Martie 2023, 23:43)
In cazul poliției, nu mașinile sunt necesare, ci îndepărtarea depozitului de fier vechi din curtea Arhivei , pe care au invadat-o nu se știe cum și care arată groaznic. Și o mai bună pregătire a oamenilor, dacă mai e posibil..... În rest, orașul e o capcană, atât pentru mașini, care s-au rablagit pe cele drumuri dislocate și pentru cetățeni, care-și zdrelesc și rup mâini, picioare, fețe prin bordurile și gropile neastupate și denivelările și ”neterminările” din întreg orașul, pe trotuare și carosabil. Toate din cauza ”luminaților” care au gândit să înceapă peste tot și să strice, fără să finalizeze nicăieri.............
illuminatti:
(28 Martie 2023, 13:36)
Cand aud asta cu cresterea gradului de siguranta a circulatiei din "gura" politiei (ca e locala sau nationala) ma apuca rasu" plansu". Caralii locali au camere de supraveghere in toate intersectiile importante din oras, observa toate neregulile dat nu intervin niciodata! Sau poate doar la vreun amarat cu masina ieftina. Magraonii cu "vemveuri de anglea anmatriculate pa bulgarea" sunt privilegiati; stationeaza pe banda de circulatie "pa avari, cat vrea muschiu lor", opresc chiar pe treceri de pietoni, intorc prin intersectii (metoda ridicata la rang de arta de toti taximetristii). Mari mahari (patroni, oameni importanti) opresc masinile scumpe pe banda de mers din fata bancilor, chiar pana in dreptul semaforului impiedicand buna circulatie a celorlalte masini. Numeni nu le blocheaza si ridica masinile; nu-i sanctioneaza nimeni! Repet, legea este numai pentru pr@stime, nu si pentru cei bazati (oameni cu bani, influenta, sau interlopi).
1. Altfel, e bine si cu initiativa asta privind iluminatul trecerilor de pietoni; insa, sa gandeasca bine proiectul, adica...sa nu il gandeasca ei cu cei 2 neuroni, ci sa se uite la "case mai mari" cum se procedeaza, si anume, lampi puternice cu led deasupra trecerilor de pietoni pe toata latimea soselei. Nu doar inlocuit becul existent pe un stalp pozitionat la o oarecare distanta de trecere. Fix deasupra zebrei si pe toata lungimea acesteia!
2. Le-as dona eu o bicicleta noua daca si-ar face treaba constiincios!
Roman :
(27 Martie 2023, 01:52)
Nu mai bine pe trotinete Sa facă mai multa mișcare Oricum avem.prea mulți polițiști locali.pentru orașul asta +jandarmi +politia națională.Erau suficienți doar ei.(jandarmii și politia nationala)
Stan:
(24 Martie 2023, 08:56)
Foarte bune ideile pentru traficul rutier...dar cu politisti pe bicicleta
Dorin:
(23 Martie 2023, 23:42)
Va invit sa traversați strada Closca în fata la Concivic dimineața la 07.30 cu doi copii de mana sa vedeți cum se circula de zici ca ești pe autostrada.
Radu:
(23 Martie 2023, 17:09)
de ce nu amplasati mai bine cate un politist local la fiecare giratoriu, semafor, trecere de pietoni sau mai stiu eu ce...sa aiba si ei ceva activitate in folosul cetateanului. in afara de faptul ca stau toata ziua in masini si se plimba nu am vazut sa faca altceva. la solicitari astepti zeci de minute pana isi fac aparitia.. 
Gogu:
(23 Martie 2023, 00:19)
In seara asta am vazut deja politisti pe bicicleta. Dar nu locali!
Curiosul :
(22 Martie 2023, 17:00)
La atatea semafoare,polițiștii locali ,trebuiesc să-și faca treaba pentru care au fost înființați, paza bunurilor comunitare,sa vegheze la pastrarea ordinii si curățeniei la marginea localități cat și in interiorul,acesteia,sa lase circulația pentru alte structuri MAI,iar autospeciale reduse la jumătate, asa ca pentru economia oraselului bugetofag,spre exemplu autospecialele Renault 8+1la ce folosește?
@Mary:
(22 Martie 2023, 14:48)
Mai intai sa se antreneze pe bicicletele de la o sala de sport, poate mai dau jos din burta!
Mary :
(22 Martie 2023, 12:27)
Patrularea pe bicicletele este o idee excelentă! Nu în fiecare zi, dar aproape în fiecare zi văd un echipaj cu mașina, într-o zi erau două echipaje pe strada Lacului, nu pe stradă acolo unde ar fi trebuit să vegheze la nebunia de la prima oră, ele erau parcate în paralel acolo unde se sfârșește strada, probabil la o cafeluță, ori o bârfă despre șefu, parcă așteptând să se liniștească circulația în ideea că ei mai mult o încurcă. P,S. Oare încercau să protesteze că au salarii mici, fără să nu-i vadă nimeni?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Marți 23 Iul 2024
247 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
Training pentru angajații Penitenciarului Slobozia

Training pentru angajații Penitenciarului Slobozia

Joi și vineri, respectiv, 19 și 20 noimebrie, reprezentanții Penitenciarului Slobozia participă la o sesiune de training pentru implementarea proiectului «Creșterea șanselor de incluziune socială a persoanelor ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2009, 12:51
(9660 vizualizări - 0 comentarii)


Beat la volan

Marți, 17 noiembrie, în urma unui filtru rutier, polițiștii din Fetești au depistat un bărbat, de 22 ani, din Bordușani, în timp ce conducea o mașină fiind în stare de ebrietate. Actual, tînărul este cercetat ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2009, 18:12
(10309 vizualizări - 0 comentarii)


Atenție la înșelăciuni!

Polițiștii ialomițeni avertizează populația cu privire la înșelăciunile ce se petrec în fiecare zi. Ultima produsă a constat în furtul dintr-un magazin a genții personale a vînzătoarei. Astfel, trei persoane ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2009, 18:11
(10414 vizualizări - 0 comentarii)


Accident cu o căruță

Un accident rutier s-a produs marți dimineață, 17 noiembrie, în localitatea ialomițeană Bărbulești. Urmare a incidentului rutier, un bătrîn de 83 ani a fost ușor rănit. Pe scurt, victima se afla într-o ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2009, 18:11
(12235 vizualizări - 0 comentarii)


La volan fără permis

Deși nu deținea permis de conducere, un tînăr de 20 ani, din Urziceni, a decis să-și conducă mașina neînmatriculată în România, fiind identificat de polițiști. Pe numele tînărului a fost întocmit dosar ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2009, 18:10
(12504 vizualizări - 0 comentarii)


Amenzi de peste 2100 lei aplicate de polițiștii feteșteni

Polițiștii feteșteni au acționat, marți, 17 noiembrie, în zona piețelor, barurilor și a locurilor de cazare, pentru prevenirea comiterii unor fapte ilegale. În timpul celor 43 de controale efectuate, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2009, 18:10
(10230 vizualizări - 0 comentarii)


Sorin Iordache, câștigător al Cupei de Toamnă Galați la tenis de câmp

Sorin Iordache, cîștigător al Cupei de Toamnă Galați la tenis de cîmp

Sorin Iordache, un băiețel de 11 ani, este legitimat la Tenis Con Slobozia. Campion național în acest an, a reușit zilele acestea o spectaculoasă performanță, cîștigînd unul din cele mai puternice turnee ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2009, 12:46
(9835 vizualizări - 0 comentarii)


«Munca la negru», sancționată mai aspru

Potrivit unui comunicat de presă, reprezentanții Inspectoratului teritorial de Muncă Ialomița au sancționat de la începutul anului 33 de angajatori pentru practicarea formelor de muncă ilegale. Astfel, ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2009, 12:40
(11225 vizualizări - 0 comentarii)


Campanie anti-fumat, la Slobozia

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, în parteneriat cu alte instituții, marchează joi, 19 noiembrie, la Slobozia, «Ziua Națională fără tutun». «Campania „Renunță la fumat în fiecare zi!“ organizată ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2009, 12:38
(12016 vizualizări - 0 comentarii)


A murit căzînd într-o fîntînă

Tragedie în comuna Maltezi. Un bărbat cu probleme de vedere a murit luni, 16 noiembrie, la primele ore ale dimineții, după ce a căzut într-o fîntînă secată de apă. Pompierii ialomițeni au intervenit de ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2009, 19:33
(9415 vizualizări - 0 comentarii)


CEC-uri de 1,5 milioane, false

Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Ialomița au demarat începerea urmăririi penale pe numele unui cetățean din Țăndărei. În sarcina bărbatului, de 34 ani, anchetatorii au reținut ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2009, 19:21
(11019 vizualizări - 0 comentarii)


Campania electorală «dă de furcă» polițiștilor

Incidentele electorale nu se opresc în județul nostru. Polițiștii ialomițeni au cercetat și soluționat în perioada 6-17 noiembrie nu mai puțin de 6 reclamații electorale, în localitățile Mihail Kogălniceanu ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2009, 19:03
(9624 vizualizări - 0 comentarii)


Urmărit general, prins la Fierbinți

Polițiștii din orașul Fierbinți-Tîrg au prins pe raza localității un tînăr în vîrstă de 23 ani ce era urmărit general încă din luna februarie 2009. Pe numele bărbatului exista un mandat de arestare, instnața ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2009, 18:52
(9326 vizualizări - 0 comentarii)


A furat de la Primărie

Luni, 16 noiembrie, polițiștii din Amara au prins un hoț din localitate la scurt timp după ce acesta furase mai multe materiale de construcții dintr-un șantier al Primăriei. Bărbatul, Silviu T., de 31 ani ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2009, 18:40
(10723 vizualizări - 1 comentariu)


Traficul rutier și școlile, în vizorul Poliției

Luni, 16 noiembrie, polițiștii ialomițeni au desfășurat o amplă acțiune de verificare în trafic a autoturismelor înmatriculate în străinătate. În cadrul acțiunii au fost constatate 23 de abateri, fiind ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2009, 18:20
(9969 vizualizări - 0 comentarii)


Conflict la Bărbulești

Conflict la Bărbulești

Sîmbătă, 14 noiembrie, prin 112, în jurul orelor 17.15, Poliția a fost sesizată asupra unui scandal iscat între localnicii din Bărbulești. Imediat după primirea sesizării, s-a dispus deplasarea în zonă ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2009, 18:18
(9490 vizualizări - 0 comentarii)


Prins după ce a furat un autoturism

Un bărbat în vîrstă de 39 ani, din orașul Amara, cunoscut cu antecedente penale, este cercetat de polițiștii ialomițeni pentru furt calificat. Acesta este suspectat că în ziua de 5 noiembrie a.c. a sustras ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2009, 17:28
(10766 vizualizări - 0 comentarii)


Minori de 8 și 10 ani, suspecți de furt dintr-o locuință

În după-amiaza zilei de vineri, 13 noiembrie 2009, în jurul orelor 16,00, un bărbat de 79 ani, din Miloșești, a sesizat Poliția asupra faptului că, în cursul zilei, persoane necunoscute au pătruns în casa ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2009, 17:12
(7948 vizualizări - 0 comentarii)


La volan fără permis

Un tînăr în vîrstă de 20 ani, din Căzănești, este cercetat de polițiști pentru săvîrșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis. Iar socrul său, de 40 ani ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2009, 16:38
(9841 vizualizări - 0 comentarii)


Scandal la Urziceni

Sîmbătă, 14 noiembrie 2009, în jurul orelor 15.20, prin 112, Poliția a fost sesizată asupra unui scandal la Urziceni. Astfel, Ionel C., pe de o parte și frații Eugen și Daniel B., pe de altă parte, s-au ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2009, 16:01
(9330 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii

Incendii

• Unei persoane din comuna Gura Ialomiței, sat Luciu, vineri, 13.11.2009, i-au ars cca 2000 de baloți de paie de grîu din rezerva proprie. Incendiul a fost anunțat la dispeceratul Inspectoratului pentru ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2009, 15:02
(9183 vizualizări - 0 comentarii)


Accident cu o autospecială SPIR

Echipajul de descarcerare de la Detașamentul Slobozia a intervenit sîmbătă dimineață, în jurul orelor 4.45, la intersecția DN2C cu DJ203F, în localitatea Grivița, la un accident rutier produs cu implicarea ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2009, 14:59
(10497 vizualizări - 0 comentarii)


Hoți din Țăndărei, prinși de polițiști

Recent, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Țăndărei au reușit să soluționeze trei dosare penale de furt calificat, aflate în evidențele instituției cu autori necunoscuți. Pe scurt ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2009, 18:32
(9740 vizualizări - 0 comentarii)


Bunuri de uz casnic vîndute ilegal, confiscate

Polițiștii slobozeni au confiscat joi, 12 noiembrie, bunuri de uz casnic în valoare de aproximativ 1500 lei. Asta după ce în zona Spitalului Județean Slobozia au fost depistate 3 persoane din județul Mureș ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2009, 17:18
(10341 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune amplă a polițiștilor la Urziceni

Joi, 12 noiembrie, polițiștii din Urziceni au desfășurat o amplă acțiune în localitate. În timpul activităților derulate, polițiștii au verificat 171 de autovehicule, au legitimat 218 persoane, 31 dintre ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2009, 16:21
(10564 vizualizări - 0 comentarii)


După ce a furat mai multe animale, un tînăr din Reviga a fost arestat

După ce joi, 12 noiembrie, a fost considerat suspectul principal în comiterea mai multor furturi, un tînăr de 18 ani din comuna Reviga a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. În sarcina acestuia s-a ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2009, 15:41
(10015 vizualizări - 0 comentarii)


A vrut să-l lovească pe polițist cu toporul

Un bărbat din Smirna a reușit aseară «să pună pe jar» întreaga comunitate după ce a amenințat persoanele care mergeau pe stradă cu un topor. Deși a intervenit imediat ce a fost sesizat, polițistul din localitate ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2009, 17:29
(11262 vizualizări - 0 comentarii)


Minore, racolate pentru prostituție

Miercuri, 11 noiembrie, dimineața, a fost desfășurată o acțiune în două blocuri de garsoniere din Slobozia, unde existau suspiciuni că ar locui diverse persoane suspecte. În cadrul activităților desfășurate ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2009, 17:28
(10481 vizualizări - 0 comentarii)


Hoț de animale, arestat

Un tînăr de 18 ani, din comuna Reviga, a fost arestat pentru săvîrșirea infracțiunii de furt, trei infracțiuni de violare de domiciliu și o infracțiune de maltratare și schingiuire a animalelor. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2009, 17:27
(8595 vizualizări - 0 comentarii)


Suspect de furturi, prins de polițiști

Un tînăr în vîrstă de 31 ani, din Slobozia, «client» mai vechi al polițiștilor, a «picat» din nou în mîna anchetatorilor fiind suspectul principal în comiterea unei infracțiuni. Potrivit unui comunicat ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2009, 17:26
(9813 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...