Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei

De la DSP Ialomița citire

Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei

Autorizația sanitară de funcționare emisă în luna mai 2023 de către Direcția de Sănătate Publică Ialomița exclude osmoza inversă dintre măsu­rile de conformare impuse Urban SA pentru potabilizarea apei. Directorul general al Urban SA, Adrian Stoicescu, susține că «rezultatul a fost posibil grație unui management eficient al puțurilor de apă». Soluțiile identificate de autorități anulează o investiție în retehnologizarea stației de tratare a orașului, investiție ale cărei costuri se ridică la apro­ximativ 4 milioane de euro. Reamintim că, la acest mo­ment, investiția, finalizată în proporție de 85%, este blocată de un proces în instanță cu firma constructoare, respectiv SIA Dynamic Solution SRL.

Măsuri de conformare relaxate Numirea în funcție a directorului DSP Ialomița, Marinela Radu, a relaxat măsurile de conformare impuse Urban SA pentru reînnoirea autorizației sanitare de funcționare. În anul 2016, anul în care DSP a emis pentru Urban SA o autorizație de funcționare cu program de conformare extrem de mediatizată, pe lista măsurilor impuse pentru potabilizarea apei se număra și retehnologizarea stației de tratare a apei prin «instalarea unei trepte de filtrare cu cărbune activ granulat» și «realizarea unei instalații de osmoză inversă». În noua autorizație, instalarea treptei de filtrare cu cărbune activ devine «o recomandare», iar instalația de osmoză inversă dispare dintre măsurile de conformare. Rămân, în schimb, celelalte măsuri, printre care se numără și obligația Urban SA de a informa beneficiarii cu privire la calitatea apei distribuite și a faptului că «până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor e posibil ca apa să nu îndepli­nească în totalitate parametrii de potabilitate în zonele de lucrări, aceasta putând fi folosită doar pentru necesitățile gospodărești»

Adrian Stoicescu se jură că «apa e potabilă!» Decizia DSP de a permite Urban SA să renunțe la investițiile în retehnologizarea stației de tratare a orașului, investiție demarată în 2020 și plătită de două ori de către autorități, deschide calea unor speculații privitoare la necesitatea investiției în stația de tratare a apei. «Nu știu ce s-a întâmplat până la venirea mea în 2021... Și nu vreau să fac afir­mații în acest sens! Dar vă spun cu toată responsabilitatea că „apa e potabilă!“. Am reușit să atingem acest obiectiv grație unui management eficient al puțurilor de apă. Adică prin dozajul corect al apei pe care o extragem din puțuri diferite, asi­gurăm furnizarea apei la parametrii de potabilitate impuși de legislație!» susține Adrian Stoicescu. Directorul Urban SA mai precizează că majorarea de preț intrată în vigoare în luna august 2023 reprezintă o obligație legală: «Conform legislației în vigoare, Urban SA are obligația de a obține avizul ANRSC în baza unei fundamentări de preț. Nu puteam face altfel... Este o obligație legală, Urban SA a aplicat legea! În aceste condiții, orice acuzații care ni se aduc reprezintă o instigare la nerespectarea legii, fapt care este sancționat penal!».

Primarul Soare arată cu degetul către vinovați Cu sau fără apă potabilă, lucrările la stația de tratare a apei potabile din Slobozia au fost sistate în 2021 ca urmare a intervenției primarului Sloboziei. La momentul respectiv, primarul Dragoș Soare a explicat că admi­nistrația locală nu poate recepționa o lucrare nefinalizată și care nu respectă obligațiile contractuale. Conform informațiilor oficiale, lucrările la stația de tratare a apei sunt finalizate în proporție de 85%, însă echipamentele aferente instalației de osmoză inversă sunt subdimensionate și, prin urmare, nu pot fi utilizate. «Am solicitat o expertiză externă a acestei investiții pentru a putea adopta o decizie. Există trei soluții: fie intră în conservare, fie valorificăm echipamentele existente acolo, fie finalizăm investiția! Din păcate, eu nu sunt un specialist în acest domeniu ca să pot lua o decizie... Avem nevoie de un expert! Dar toți cei care vin și înțeleg despre ce este vorba, renunță. Și, da, este evident că există și vinovați. Primarul și Consiliul Local au aprobat această investiție, în condițiile în care, iată, Urban nu are nevoie de ea pentru potabilizarea apei...» a mai declarat primarul Dragoș Soare.

O investiție inutilă, plătită de două ori
Investiția în retehnologizarea stației de tratare a apei la Slobozia a fost posibilă grație unui studiu realizat de către o firmă din Craiova în 2017 care recomanda «introducerea unei trepte de tratare prin filtre de cărbune activ, având ca scop eliminarea trihalometanilor, precum și introducerea unei trepte de osmoză inversă, având ca scop eliminarea sodiului». Apoi studiul a fost atașat unui proiect de hotărâre din ședința Consiliului Local din 29 iunie 2017. Proiectul a vizat aprobarea Studiului de Fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investiții «Extindere stație de tratare apă a municipiului Slobozia în vederea creșterii gradului de siguranță a tratării apei în condițiile variației concentrațiilor de poluanți din apa brută pentru asigurarea respectării tuturor parametrilor de potabilitate conform reglementărilor în vigoare a apei potabile». Proiectul a fost aprobat cu majoritate de voturi. În august 2019, ex-primarul Adrian Mocioniu semnează contractul cu SIA Dynamic Solution SRL din Craiova la o valoare de 7,84 milioane de lei. Banii au provenit, în proporții egale, din bugetul local și bugetul județean. Lucrările, care ar fi trebuit finali­zate până în august 2020, constau în «extinderea stației de tratare prin construirea unei hale tehnologice cu dimensiuni 35x10x3,5 m, în suprafață totală de 350 mp, unde se vor monta două baterii de filtre de cărbune activ și o stație de osmoză inversă cu două module». Din august 2020 firma SIA Dynamic Solution SRL nu a mai realizat lucrări în cadrul acestui proiect, reprezentanții acesteia pretextând că «așteaptă un nou proiect tehnic». La momentul rezilierii contractului, lucrările la acest obiectiv investițional erau finalizate în proporție de 85%. Reamintim că primele cheltuieli pentru retehnologizarea stației au fost inițiate în anul 2011, când ex-primarul Gabi Ionașcu a încheiat un contract încheiat cu Grup Romet SA Buzău, în valoare de 1,6 milioane de euro. Prin contract, firma garanta potabilizarea apei. Contractul a fost unul ferm care nu permitea majorarea valorii lucrărilor, însă următorul primar, Alexandru Stoica a plătit, imediat după preluarea funcției, alte 300 mii de euro pentru lucrări suplimentare.

22 Septembrie 2023, 12:55 (7591 vizualizări - 23 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Cetatean din Slobozia:
(27 Septembrie 2023, 19:05)
Sursa de apa din forajele de la Drajna este de calitate proasta! Sa potabilizam apa din aceste foraje va fi mereu o "gaura finaciara", o sursa de irosit banii publici! Chiar daca tehnic se vor gasi solutii, costurile pentru aplicarea lor vor fi foarte mari si vor fi suportate de consumatori! TREBUIE cautata alta sursa de apa! 
DSP ul are o situatie reala a calitatii apei din toate forajele din judet????  Operatorul care acum este "judetean" sa caute solutii  impreuna cu cei de la DSP! Solutii reale, tehnice si asumate !
Cetăţean:
(27 Septembrie 2023, 10:06)
DSP-ul o dă la întors! Cică apa aste uneori nepotabilă prin zonele unde nu s-a schimbat infrastructura. Adică încearcă să ne spele creierul. Nu puțurile lui Ionașcu sunt de vină, infrastructura. Terminați cu minciunile de douzeci de ani ne țineți cu această mizerie pe care o numiți apă! De când Slobozia a fost alimentată de la acest sistem, apa a fost nepotabilă și așa va rămâne până se va găsi altă sursă de alimentare. Restul sunt mizerii, ca și apa.
Gigel:
(25 Septembrie 2023, 20:11)
Scrie negru pe alb, foarte clar in decizia DSP din articol: «până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor e posibil ca apa să nu îndepli­nească în totalitate parametrii de potabilitate în zonele de lucrări, aceasta putând fi folosită doar pentru necesitățile gospodărești». E clar ca buna ziua, apa uneori nu e potabila si poate fi folosita doar pe post de apa menajera. Este exact definitia cuvantului NEPOTABIL.
Sacagiul pagubit:
(25 Septembrie 2023, 11:25)
Pretul apei este fundamnentat la ANRE ..adica: justificarea costurilor! DA ! dar s-a ajuns la aceste costuri pentru ca s-au aplicat tehnologii scumpe si ineficiente!
Orice firma va veni o sa propuna diferite tehnologii de tratare cat mai scumpe si profitabile pentru firma ...nu pentru consumator!
Operatorul de apa -canal este doar un "instrument politizat" prin care se cheltuiesc bani investiti prost si se livreaza servicii scumpe de calitate proasta! .....de suferit ....sufera consumatorii, respectiv populatia! 
Pentru Ion de două ori:
(25 Septembrie 2023, 00:24)
Ioane, tu care-i faci botaniști habarniști pe toți, hai uimește-ne tu! Ce vrei să spui? Te cheamă (...)?
Mary :
(25 Septembrie 2023, 00:02)
Sau format două tabere, cei mulți care așteaptă de zeci de ani ca Slobozia să intre în rândul orașelor cu apă potabilă, și altă tabără de mincinoși, șpăgari, oameni de nimic, vânători de posturi bine remunerate în care doar prezența este un criteriu de conducere, coalizați împotriva bunului mers al lucrurilor și al locuitorilor acestui oraș. În concluzie, noi cei mulți, avem nevoie de acea instalație și mai puțin de voi, un putregai ce trebuie înlăturat cât mai repede cu puțină.
Ion ion:
(24 Septembrie 2023, 14:39)
.....stau si ma minunez...doar comentarii de botanisti-habarnisti...
Sacagiu:
(23 Septembrie 2023, 20:43)
Legala și obligatorie în fata anrsc este FUNDAMENTAREA PRETULUI. Nu majorarea lui. Dar cred ca și prea multa apa de urban, bauta de individ, ca să demonstreze potabilitatea ei, nu i-a facut bine la neuron. Cred ca mai bine era cu raja. Știai de la început despre ce este vorba, decât cu limitații ăștia de la urban care au rămas asa cum au fost si ii stim dintotdeauna. Știți vorba aia: din cocos nu faci găină, nici din ... gospodina. Acuma, c-o fi cocosul,sau o fi mai degrabă cealaltă .....
Ozman:
(23 Septembrie 2023, 18:58)
Mănince și gura lor o pâine ...bani multi la partid,ce nu înțelegeți....
Seneca:
(23 Septembrie 2023, 16:01)
Intr-o lume cu susu-n jos logica juridica a unora te lasa perplex. Pentru asta ma duc sa mai iau o gura de apa de la robinet.
Urban intoarce foaia:
(23 Septembrie 2023, 15:52)
Lumea e de vina ca nu vrea sa bea apa mizerabila si sa-si inece rufele. N-a auzit nimeni ca maronul e noul alb?
Necircotasii:
(23 Septembrie 2023, 15:43)
Nu mai circotiti fraierilor ca s-ar putea sa nu va ajunga banii de cautiune.
Pretentiosi:
(23 Septembrie 2023, 15:24)
Sintem noi prea pretentiosi. Africanii s-ar simti binecuvintati daca ar avea apa pe care o avem noi. Totusi nu cred ca Slobozia ar putea absorbi continentul african in intregime.
Dictatura Urban:
(23 Septembrie 2023, 13:22)
Omu s-a plictisit sa dea explicatii si ne baga direct pumnul in gura. Avantaj noi ca nu mai putem sa-i bem apa otravita.
Test de sinceritate:
(23 Septembrie 2023, 13:18)
Sefu la Urban sa iasa in fiecare zi la prinz in piata publica si sa bea o sticla de apa de 2 litri de la robinet. Daca peste o luna n-are citeva degete si o coada in plus, ne juram ca-l credem.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Marți 05 Mar 2024
91 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
Țăndărei: Percheziții într-un dosar de «camătă» și «șantaj»

Țăndărei: Percheziții într-un dosar de «camătă» și «șantaj»

Miercuri, 6 decembrie a.c., polițiștii din Țăndărei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești, au efectuat două percheziții domiciliare în orașul Țăndărei, la persoane bănuite de comiterea ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2023, 18:10
(1445 vizualizări - 2 comentarii)


Făcăeni: Percheziții la persoane bănuite de «furt calificat»

Miercuri, 6 decembrie a.c., polițiștii ialomițeni au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, pe raza comunei Făcăeni, la locuințele a doi bărbați, în vârstă de 34 și 37 de ani. Cei în cauză ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2023, 18:00
(1967 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Pește confiscat de polițiști

Joi, 7 decembrie a.c., polițiștii din Slobozia au depistat în flagrant delict, pe raza municipiului Slobozia, un conducător auto, în vârstă 37 de ani, în timp ce transporta într-un autoturism pește din ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2023, 17:45
(2357 vizualizări - 2 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Marți, 5 decembrie 2023, polițiștii rutieri din Urziceni au acționat pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală sau contravențională la regimul rutier. În cadrul acestei acțiuni au fost ...[citește_toată_știrea]

6 Decembrie 2023, 18:25
(1164 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Sprijin financiar pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor (ameliorare rase), solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate ...[citește_toată_știrea]

6 Decembrie 2023, 17:00
(1860 vizualizări - 0 comentarii)


Forțe proaspete pentru Jandarmeria Ialomița

Forțe proaspete pentru Jandarmeria Ialomița

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița s-au mărit cu 15 subofițeri. Noii angajați sunt absolvenții Școlilor Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, promoția decembrie ...[citește_toată_știrea]

6 Decembrie 2023, 14:25
(2316 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Luni, 11 decembrie 2023, termen-limită pentru depunerea unor formulare fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor, persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care nu au depășit plafonul de ...[citește_toată_știrea]

6 Decembrie 2023, 13:15
(9889 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

6 Decembrie 2023, 12:55


USR: Aroganța PSD-PNL poate lăsa copiii la mâna traficanților de carne vie de la 1 ianuarie 2024

Marți, 5 decembrie 2023, a fost adoptat în Senat un proiect important care repară o greșeală majoră a coaliției PSD-PNL și incriminează din nou în Codul Penal abuzurile sexuale dintre adulți și minorii ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 16:55
(7453 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: USR abuz sexual


Ministrul Muncii, vizită de lucru în Ialomița

Ministrul Muncii, vizită de lucru în Ialomița

Marți, 5 decembrie 2023, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin, președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel și directorii structurilor teritoriale ale Ministerului Muncii au primit ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 15:30
(1106 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Împreună aducem bucurie-Moș Nicolae alături de copii»

Protopopiatul Slobozia: «Împreună aducem bucurie-Moș Nicolae alături de copii»

Marți, 5 decembrie 2023, cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarilor și în prag de Sfântul Nicolae, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» din municipiu au ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 15:20
(6790 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,65%, rata șomajului la sfârșitul lunii septembrie 2023

La sfârșitul lunii octombrie 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3725 șomeri (din care 1852 femei), rata șomajului fiind de 4,69%, cu 0,05% peste ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 14:35
(4320 vizualizări - 0 comentarii)


Avansări în grad la Jandarmeria Ialomița, cu ocazia Zilei Naționale a României

Avansări în grad la Jandarmeria Ialomița, cu ocazia Zilei Naționale a României

Pentru îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu, 3 ofițeri și 12 subofițeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au fost înaintați în gradul militar următor, înainte de îndeplinirea ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 13:05
(3769 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Vineri, 8 decembrie 2023, termen-limită pentru depunerea Declarației de mențiuni privind schimbarea perioadei fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor înregistrați în scop de TVA care utilizează ca perioadă fiscală trimestrul și care au efectuat o achiziție intracomunitară ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 12:35
(5336 vizualizări - 0 comentarii)


APIA primește cereri inițile anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 15 decembrie 2023 inclusiv, se depun la Centrele județene ale Agenției, respectiv al Municipiului București pe raza ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 11:10
(5549 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Fierbinți-Târg

Un incendiu s-a produs duminică, 3 decembrie a.c., în jurul orei 2,00, la o locuință proprietate personală în orașul Fierbinți-Târg. Trei echipaje de la Detașamentul de Pompieri Urziceni au intervenit pentru ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 18:05
(734 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Peste 1100 de amenzi în minivacanța de 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie-3 decembrie a.c., nu au fost înregistrate evenimente deosebite, polițiștii ialomițeni fiind prezenți la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 16:50
(4664 vizualizări - 0 comentarii)


0241/924-Call Center RAJA Constanța

0241/924-Call Center RAJA Constanța

Interacțiunea cu utilizatorul serviciilor de alimentare cu apă și/sau de canalizare este extrem de importantă pentru RAJA Constanța. De aceea, serviciul de Call Center pus la dispoziția acestora vine în ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 16:25
(718 vizualizări - 0 comentarii)


ANAF: «Ghid privind modalitatea de aplicare a facilităților fiscale, acordate persoanelor fizice care desfășoară activități de creare de programe pentru calculator, începând cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023»

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că Agenția Națională de Administrare Fiscală a elaborat și publicat «Ghidul privind modalitatea de aplicare a facilităților ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 16:05
(7633 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Măsuri preventive în perioada Sărbătorilor de Iarnă 2023

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, în scopul prevenirii unor episoade de îmbolnăvire a populației cu Trichinella spiralis (Trichineloză), aduce la cunoștința că reprezintă ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 14:10
(5346 vizualizări - 0 comentarii)


Sinești: Microbuz cu cinci pasageri, implicat într-un accident rutier

Centrul Infotrafic al Poliției Române informează că luni, 4 decembrie a.c., în zona localității Sinești, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme și un microbuz cu cinci ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 11:00
(3737 vizualizări - 0 comentarii)


Muzeul Județean Ialomița: Expoziție-eveniment cu prilejul Zilei Naționale a României

Muzeul Județean Ialomița: Expoziție-eveniment cu prilejul Zilei Naționale a României

Muzeul Județean Ialomița organizează o expoziție dedicată împlinirii a 105 ani de la actul istoric de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia. Expoziția este găzduită de foaierul Sălii Europa a Consiliului ...[citește_toată_știrea]

30 Noiembrie 2023, 14:45
(1128 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița a fost reconectată la rețeaua de energie electrică

Ialomița a fost reconectată la rețeaua de energie electrică

E-Distribuție Dobrogea anunță că echipele de lucru mobilizate au reconectat la rețea circa 96% din numărul total de clienți care au avut alimentarea cu energie electrică întreruptă de daunele provocate ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2023, 22:40
(1017 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Activități educative alături de preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit «Piticot»

Protopopiatul Slobozia: Activități educative alături de preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit «Piticot»

Miercuri, 29 noiembrie 2023, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» din municipiu au organizat activitatea cu tema «Sfântul Apostol Andrei-ocrotitorul românilor ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2023, 16:40
(6049 vizualizări - 0 comentarii)


A treia zi de proteste la Direcția Județeană de Statistică Ialomița

A treia zi de proteste la Direcția Județeană de Statistică Ialomița

Miercuri, 29 noiembrie 2023, salariații Direcției Județene de Statistică Ialomița au continuat protestul început pe data de 27 noiembrie 2023. Greva s-a desfășurat timp de o oră, începând cu orele 11,0 ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2023, 15:50
(5497 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: Polițiștii, la datorie în minivacanța dedicată zilei de 1 Decembrie

În contextul minivacanței dedicată Zilei Naționale a României, în perioada 30 noiembrie-3 decembrie 2023, polițiștii IPJ Ialomița intensifică activitățile pentru menținerea ordinii și liniștii publice, ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2023, 14:40
(5428 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Ședințe de lucru la nivel județean

Marți, 28 noiembrie 2023, prefectul județului Ialomița a prezidat Ședința Colegiului Prefectural și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița. Pe ordinea de zi a ședintelor au figurat informări ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2023, 17:40
(2076 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbați din Bordușani, surprinși la furat de lemne

Marți, 28 noiembrie 2023, polițiștii din Stelnica au depistat doi bărbați, în vârstă de 35 de ani și 52 de ani, din Bordușani, care ar fi tăiat, fără drept, mai mulți arbori dintr-o pădure ce aparține ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2023, 16:20
(1072 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României!

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în intervalul 30 noiembrie-3 decembrie 2023, casieriile RAJA Constanța și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor fi ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2023, 14:40
(9875 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Jilavele și Albești

Luni, 27 noiembrie 2023, Detașamentul de Pompieri Urziceni a intervenit la un incendiu produs la locuința unui cetățean din localitatea Jilavele. Jarul căzut din sistemele de încălzire a condus, cel mai ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2023, 13:45
(5676 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
JIJI în Ministrul Sănătății la Slobozia: Alexandru Rafila a inaugurat noua UPU fără autorizație de securitate la incendiu! Un cetatean corect în «Am învățat! Ne-am maturizat! Suntem pregătiți pentru Alegeri!» Gigel în Clean Tech Ciulnița cere instanței sechestrarea bunurilor imobile ale membrilor AER Muntenia Sud Serafim în Adolescentă de 13 ani din Andrășești, răpită de pe stradă de trei bărbați Offf în Rețea de gaze naturale în comuna Bucu Cheson în «Am învățat! Ne-am maturizat! Suntem pregătiți pentru Alegeri!» John în Suspiciune de toxiinfecție alimentară la Grădinița «Voinicelul» din Slobozia. 9 copii au ajuns la spital după masa de prânz! Gigel în Slobozia: Transportul electric reduce cheltuielile administrației la jumătate Mihaela_B în de-ale noastre​​​​​​​ moralu' în ANI a sesizat Parchetul Slobozia fără a descoperi incompatibilități în cazul fostului șef al APIA Ialomița #pasajladrajna în Slobozia: Transportul electric reduce cheltuielile administrației la jumătate echidistant în Candidații Sloboziei la Alegerile din 2024 @Cornel în Rețea de canalizare în satul Lăcusteni @ Cosmin în «Am învățat! Ne-am maturizat! Suntem pregătiți pentru Alegeri!» Alex în Misleanu: Traficantă de droguri la 87 de ani. Bătrâna a fost plasată sub control judiciar! departe în Slobozia: Transportul electric reduce cheltuielile administrației la jumătate Leontina în Control «politic» la Școala Gimnazială din Andrășești @Om și @Pentru Om în Ministrul Sănătății la Slobozia: Alexandru Rafila a inaugurat noua UPU fără autorizație de securitate la incendiu! Mary în Candidații Sloboziei la Alegerile din 2024 doar speranțe în «Am învățat! Ne-am maturizat! Suntem pregătiți pentru Alegeri!»

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...