Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

ANCHETĂ

 Ferme de vaci fictive pentru bani europeni

Țeapă «instituționalizată»

Ferme de vaci fictive pentru bani europeni

Timp de 3 ani, în Ialomița, la Giurgeni, un număr de 9 persoane au încasat subvenția pentru bovine, acordată de către Uniunea Europeană, fără să dețină niciun animal. Înființate doar pe hîrtie, fermele «aveau» între 30 și 500 de capete. De-a lungul perioadei în care fermele au fost subvenționate, nici oficialii locali, nici responsabilii Direcției Sanitar-Veterinare și nici cei ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură nu s-au sesizat cu privire la această fraudă. Declarațiile oficiale susțin la unison că ceea ce s-a întîmplat la Giurgeni este o «hibă a sistemului» și că «nicio instituție nu este vinovată». O anchetă încă nefinalizată, demarată în acest caz, confirmă faptul că frauda a fost posibilă cu sprijinul unor oficiali de rang înalt din Ministerul Agriculturii și că ar fi fost «clonată» în mai multe județe din țară...

Furcile caudine ale autorizării
Un calcul optimist, realizat pentru o fermă zootehnică cu 15 vaci, spune că un fermier își poate amortiza cheltuielile în circa 2 ani. Calculul realist, cel al Uniunii Europene, susține însă că că fermele de vaci nu sînt profitabile, motiv pentru care această activitate este susținută prin subvenții. Teoretic, obținerea acestor subvenții este condiționată de o serie întreagă de acte care ar trebui să facă imposibilă orice fraudă. Astfel, «producătorii agricoli care solicită schemele de plăți (...), vor depune la centrul local/județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (...) unde au înregistrată exploatația, o dată cu cererea de solicitare a primelor sau în termen de 30 de zile calendaristice de la data limită de depunere a cererilor, următoarele documente: adeverința emisă, prin proceduri SNIIA, de către medicul veterinar cu drept de liberă practică împuternicit, care atestă că bovinele existente în exploatație la data depunerii cererii sînt cuprinse în programul acțiunilor de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor (...), iar acțiunile prevăzute sînt efectuate la zi; adeverință prin care se recunoaște statutul de crescător de bovine al solicitantului, eliberată de către o organizație a crescătorilor de bovine, legal constituită, cu reprezentativitate națională sau de către o asociație a crescătorilor de bovine, legal constituită, afiliată la o organizație a crescătorilor de bovine cu reprezentativitate națională. Adeverința se eliberează gratuit, indiferent dacă solicitantul este membru sau nu al organizației/asociației respective (...)».

Țeapa ialomițeană cu 1860 de vaci
De la teorie la practică drumul e lung, iar scurtăturile la îndemîna oricărui țepar care își respectă profesia. Așa se face că, în Ialomița, prin anul 2010, la Giurgeni, au apărut peste noapte nu mai puțin de 9 astfel de ferme de vaci, doritoare de subvenții. Potrivit anchetei demarate ulterior, numele celor 9 proprietari de vaci care au reușit să fraudeze timp de 3 ani sistemul și să încaseze subvenții pentru vaci inexistente din ferme inexistente sînt Anagnoste Mihai, Anagnoste Sultana, Anagnoste Daniel, Patu Dănuț, Gramatică Zoița, Tănase Vanghele, Gula Vasile și Gigica Ianus. Împreună, toți acești «fermieri» au ridicat, timp de 3 ani, subvenții pentru 1860 de vaci, la o valoare per capita care a variat între 410 și 450 de lei. Țeapa a fost făcută publică abia prin luna august anului 2013, cînd APIA Ialomița aducea la cunoștința a 5 dintre fermierii nominalizați că «că solicitarea trebuie respinsă în baza adresei nr. 26130/28.05.2013 primite de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor care a stat la baza respingerii». Altfel spus, în urma unei sesizări oficiale și a unei anchete a Serviciului de Investigare a Fraudelor Ialomița din cadrul IPJ Ialomița, robinetul subvențiiilor a fost închis. Deocamdată, primul rezultatul al acestui demers oficial îl reprezintă faptul că 3 dintre «fermieri» au depus contestații și au făcut apel la instanțele de judecată pentru obținerea subvențiilor...

Vinovații fără vină ai instituțiilor publice
Inutil să precizăm că pentru această țeapă «de manual» niciunul dintre oficialii instituțiilor implicate nu este vinovat. După cum ați putut observa mai sus, APIA Ialomița a reacționat prompt și a blocat plata subvențiilor pentru anul în curs, motiv pentru care nu poate fi considerată vinovată sau complice la această fraudă. Mai ales că, susțin oficialii intervievați de noi, «instituția nu avea niciun fel de atribuții de control în cazul acestor ferme». La fel se eschivează și oficialii Direcției Sanitară Veterinară Ialomița, care susțin că, potrivit legii, nu au obligația de a face verificări la fermele de vaci. În plus, susține Mihai Puia, directorul instituției, în cazul anchetei de la Giurgeni s-a confirmat faptul că nu au fost cheltuiți bani publici pentru diferitele tratamentele anuale obligatorii care se efectuează în fermele de vaci. «Nu există niciun prejudiciu financiar la nivelul instituției!» a declarat acesta pentru Independent. Pentru a înțelege declarația lui Mihai Puia trebuie precizat faptul că fiecare medic veterinar de pe teritoriul unei comune are obligația legală de a asigura anual, contra cost, o serie de tratamente specifice pentru efectivele de vaci dintr-o fermă. Valoarea estimativă a costurilor anuale pentru tratarea unui singur animal se ridică la 30 de lei. În cazul celor 9 «ferme» de la Giurgeni, medicul veterinar care ar fi trebuit să asigure aceste tratamente se numește Ștefania Ionescu și este membru al Colegiului Medicilor Veterinari din Ialomița. Intervievată telefonic, dr Ștefania Ionescu ne-a declarat că se consideră nevinovată. «Cine mă acuză vrea să își ascundă vinovăția... N-are nimeni niciun drept să mă acuze! Am procedat conform legii!» ne-a declarat ea.

Cum înființezi o fermă de bovine fictivă?
Răspunsul la această întrebare e banal: cît ai zice pește! În cazul celor 9 ferme de la Giurgeni, lucrurile s-au derulat astfel: cei 9 proprietari de ferme au prezentat medicului veterinar concesionar, respectiv Ștefaniei Ionescu, pașapoarte pentru bovine emise de DSVSA Botoșani. Deși nu putem spune cu certitudine dacă aceste pașapoarte au fost falsificate sau nu, la acest moment informația devine irelevantă. «Am înregistrat efectivele de animale conform actelor prezentate. La cîteva zile, vacile au fost scoase din sistem pentru că proprietarii mi-au spus că n-au mai ajuns. Da, am văzut și eu cîteva dintre aceste animale... Cinci, zece, douăzeci... Nu mai știu!» își amintește Ștefania Ionescu. În baza înregistrărilor operate în sistem la Giurgeni, proprietarii de vaci au depus documentația la APIA Ialomița și au încasat, timp de 3 ani, subvenția despre care vorbeam. În toată această perioadă nici administrația locală, nici DSVSA Ialomița, care realizează anual între 3 și 5 controale tematice obligatorii la fermele de bovine din județ, și nici APIA, care a plătit circa 1 milion de lei anual pentru aceste vaci fictive din ferme fictive și nici vreo altă instituție abilitată a statului nu a deranjat această țeapă «instituționalizată». Luînd în calcul exclusiv obligațiile legale ale instituțiilor menționate pînă la acest, frauda are ca principală cauză o breșă legislativă creată la nivelul sistemului. Surse apropiate anchetei susțin însă că metoda ialomițeană este o clonă întîlnită și în alte județe ale țării și că ea nu ar fi fost posibilă fără oameni plasați în interiorul sistemului. Teoretic, la acest moment această «hibă de sistem» a fost remediată, iar înființarea fermelor de animale și mișcările de efective trebuie făcute obligatoriu în prezența medicului veterian concesionar. În fapt, după cum explică Adrian Mocioniu, președintele Colegiului Medicilor Veterinari, riscurile cresc. «E o reglementare pentru care noi am făcut multe presiuni. Acum se dovedește a fi o sabie cu două tăișuri. Pentru că medicul veterinar e și el om...» ne-a declarat acesta.

26 Noiembrie 2013, 13:19 (36708 vizualizări - 28 comentarii)

Citiți și:
Giurgeni-Ialomița: La «Casa Tudorii», ediție princeps

Comentariile cititorilor:


van vuie:
(30 Mai 2014, 14:18)
la Botosani pe cand un control la subventii  ,la Rachiti stiu cel putin 4 familii care au luat ani la rand subventii pe cap de animal fictiv mana in mana cu medicul veterinar de la Copalau ...de exemplu fam Dascalu ..din Rachiti BOTOSANI.
NICOLAE NACI:
(5 Mai 2014, 16:24)
SA INTRE DNA LA DOCTORUL MANOLE LA STEJARU SA VADA CATE PROSTII A FACUT SI INCA MAI FACE CU BECALI DE STEJARU..MIGIT HRISTU...DAR AKOLO NU PUTETI SA INTRATI CA MANOLE ESTI MANA IN MANA CU DIRECTORUL ANSVSA MANASTIREANU SI CU SOTIA LUI MANOLE LA DSV TULCEA.....
ROBERT:
(29 Aprilie 2014, 08:39)
Mihai, daca se confirma ce spui, e clar ca n-au ,,transat" corect CIOLANUL. Sunt  sigur ca vor iesi la iveala foarte multe lucruri murdare. pana la urma mai trebuie sa pice in plasa si BIBANII nu numai pestisorii mici, folositi pentru momeala. Va mai amintiti cazul acela cu maternitatea  din Bucuresti unde au ars de vii niste ingeri nevinovati? Cine a fost pedepsit?! O biata asistenta care tinea locul la inca 3 persoane nereusind sa fie prezenta in acelasi timp la toate posturile...Ei bine, ar fi cazul sa ne recapatam increderea in justitie si in organele de cercetare penala. Mult succes d-lor, vinovatii trebuie sa platesca (ADEVARATII VINOVATI!)
MIHAI:
(29 Aprilie 2014, 07:29)
Eheeeeeeei, se schimba macazul. Din sursa sigura STIU ca va urma o ANCHETA AMANUNTITA, care va scoate la lumina MUUUUUUULTE!!!!!!!!! Unii vor regreta chiar ca se afla pe ,,niste scaune comode". Se incepe de sus in jos ... cineva si-a amintit ca ...:,,pestele de la cap se strica..". Sa traiti bine!
vali:
(28 Aprilie 2014, 09:14)
de ce nu se fac controale la bovine si la alte judete cum ar fi la apia constanta calarasi braila galati  tulcea si nu ia nimeni masuri despre aceasta frauda
maria:
(23 Aprilie 2014, 20:50)
are dreptate sorin. de vinî sunt cei de la apia care dat legea.
fermierul prostul tarii:
(12 Februarie 2014, 09:58)
fermierii adevarati sunt niste idiotii care nu se pot opri sa nu mai creasca vite,pentru ca genetica din vita a trecut in boul de fermier cinstit .cum pot sa rezist curatind la balegar si lucrind 24 din 24 de ore fara concediu fara uikend si cu o sumedenie de controale la cei corecti .cei cu fermele in diplomat trimit controalele unde stiu bine ca animalele exista si asa sa verificat prin sondaj. ferme fictive le veti gasi cu siguranta la; doctori veterinari ,la ceva functionari si oameni de nimic in combinatie cu veterinarii
doru:
(7 Februarie 2014, 16:45)
am facut toata documentatia ptr. masura 141 fara nici o intentie de excrocherie ptr.cresterea albinelor ''in prina faza cei de la apia slobozia ma anunta ca proiectul este eligibil dupa care ma anunta ca trebuie sa intru la extragere [nu am sarit la cap]asa ca cei de la apia trebuiesc executati
VALI:
(17 Decembrie 2013, 22:28)
CORNELUS... TUNDE IARBA....
CORNEL:
(5 Decembrie 2013, 12:55)
sunt vinovati cu toti ptr ca cei de la APIA si DSV au primit bani de a acesti fermieri,si au relatii peste tot pana si la DNA. asa ca o sa ramana CU BANI SI NU O SA FACA PUSCARIE.
bob:
(5 Decembrie 2013, 09:19)
nu acuzati pe primar animalele nu au fost inregistrate la primaria giurgeni
Cucu:
(4 Decembrie 2013, 21:52)
Am o intrebare ma desteptilor ....... Din minime cunostinte , va spun cu certitudine ca DSV - ul trebuia sa sa vzeze carnetele pt fiecare bovina careia i s-a facut analizele anuale ( sange , TBC , etc )....... Domnul Puia NU STIE destre ce e vb ca doar sunt machedoni si aia , nu sunt mucani cum ne-ar spune panarama asta infecta de om . RUSINE BA OIERULE ca inca nu te mai saturi de prostii..... Va intreb eu pe TOTI , DE CE NU APAR ROMANI DE RAND SI APAR NUMAI MACHEDONI ? Raspunsul il deduceti fiecare acum........ La amante le trebuiesc masini , bani de coafor si multe altele ca altfel nu ar sta cu batranii astia....
pestaru:
(4 Decembrie 2013, 18:15)
-- N-o mai dati pe bietul primar Dinu  ca el saracu o fi semnat si el documente ca primaru , pai NU ??
Paul:
(3 Decembrie 2013, 11:37)
Sistemul e de vina fratilor, sau nu vati dat seama inca in ce tara traim!!!!!
Claudia:
(3 Decembrie 2013, 09:02)
Maria are dreptate, APIA este singura vinovata; cine plateste trebuie sa verifice unde ajung banii. Asa se intampla si la terenuri si la celelalte specii de animale. La primarie si la medic, inregistrarea se face pe DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE. APIA solicita DOCUMENTE! Au existat toate documentele la dosar? S-a facut verificare in baza de date? Lucrez in domeniu si chiar stiu ce spun.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 19 Feb 2018
166 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Armășești: Șoferi băuți sau cu permise suspendate

La sfîrșitul săptămînii precedente, vineri, 27 mai, polițiștii au depistat în comuna Armășești un tînăr, de 21 ani, din localitate care se afla la volanul unei mașini deși consumase alcool. Testat cu aparatul ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2011, 12:42
(6757 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Siguranță pe timp de noapte

Sîmbătă, 28 mai, polițiștii ialomițeni au organizat acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță publică a cetățenilor. În acest sens, polițiștii feteșteni și agenții posturilor de poliție arondate au ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2011, 12:40
(4625 vizualizări - 0 comentarii)


2

Urziceni: A pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina pe cîmp

Sîmbătă, 28 mai, polițiștii din Urziceni au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier. Pe scurt, în timp ce un tînăr de 25 ani, din Bărbulești, se deplasa cu mașina pe direcția Ploiești ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2011, 12:35
(4502 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


3

Slobozia: Explozie la un bloc din cauza unei acumulări de gaze

În cursul nopții de vineri spre sîmbătă, 27/28 mai, o explozie de proporții s-a produs la un bloc din Slobozia. Deflagrația s-a auzit în întreg orașul, cauza producerii acesteia fiind o acumulare de gaze ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2011, 03:28
(5798 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Mașină furată din Italia, găsită de polițiști

Joi, 26 mai, polițiștii ialomițeni au identificat un bărbat de 29 ani ce deținea un autoturism înmatriculat în Italia, dar care figura ca urmărit internațional. Mașina figura furată din Italia în luna martie ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2011, 16:04
(5082 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A înapoiat un portofel plin cu bani găsit în Piață

Dinu Costică, un bărbat de 51 ani, din Perieți, a cerut sprijinul jandarmilor slobozeni după ce a găsit un portofel cu bani. Bărbatul a sunat la Detașamentul Mobil de Jandarmi Slobozia spunînd că a găsit ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2011, 16:03
(6247 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia portofel


6

Făcăeni: Bătrîn «prădat» de o vecină

Un bătrîn de 79 ani din Făcăeni a cerut ajutorul polițiștilor din localitate după ce a constatat că din casă îi fusese furată suma de 400 lei. Bătrînul a povestit polițiștilor că a rămas fără bani în seara ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2011, 16:03
(5601 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Făcăeni furt


Fetești: Hoț din locuințe, prins de polițiști

Polițiștii feteșteni au fost alarmați luni, 23 mai, de către un bărbat din localitate asupra faptului că i-a fost spartă locuința. Bărbatul a povestit polițiștilor că a lipsit de la domiciliu între orele ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2011, 16:02
(5940 vizualizări - 0 comentarii)


8

Urziceni: Evaziune de 116 mii lei cu produse energetice

Un bărbat de 61 ani este actual cercetat de polițiștii ialomițeni pentru infracțiunea de evaziune fiscală. În sarcina acestuia, polițiștii de investigare a fraudelor au stabilit că este autorul unui prejudiciu ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2011, 16:01
(4699 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni evaziune


Manasia: Minor de 17 ani, acuzat de tîlhărie și furt

Un minor de 17 ani, din Manasia, a fost reținut de polițiștii ialomițeni sub acuzația de tîlhărie și furt calificat. Activitatea infracțională a adolescentului se rezumă la deposedarea prin violență, în ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2011, 16:01
(6377 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Băuturi alcoolice fără documente, confiscate

Polițiștii feteșteni au organizat joi, 26 mai, o acțiune de verificare în zonele principale de interes ale municipiului. Astfel, în cadrul activităților au fost legitimate peste 70 de persoane, 8 agenți ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2011, 16:00
(5933 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Doi infractori, încarcerați

Polițiștii din Urziceni au depistat, în timpul unei acțiuni, doi tineri de 27 ani din localitățile Grindu, respectiv Sărățeni, pe numele acestora existînd mandate de arestare. Cel din Grindu avea de executat ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2011, 16:00
(6605 vizualizări - 0 comentarii)


12

DSVSA Ialomița: Atenție! Bacterii periculoase în alimente!

În cadrul unei informări publice, reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor avertizează asupra pericolelor la care ne expunem ca urmare a existenței în alimente a unor ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2011, 15:55
(5823 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Volvo furat din Italia, returnat proprietarului

Ialomița: Volvo furat din Italia, returnat proprietarului

O mașină furată din Italia la sfîrșitul anului 2008 a fost restituită proprietarului. Polițiștii ialomițeni au identificat autovehicululu Volvo furat la începutul anului 2009 și, abia miercuri, 25 mai, ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2011, 10:51
(4756 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Volvo furt Ialomița


Ialomița: Evaziune fiscală cu motorină de 13,6 milioane lei!

Șase bărbați, cu vîrste cuprinse între 23 și 54 ani, sînt cercetați penal pentru evaziune fiscală. Cei șase au reușit să prejudicieze bugetul de stat cu nu mai puțin de 13,6 milioane lei.
Ofițerii de ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2011, 10:39
(5968 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: «Pescari» prinși la braconaj

Polițiștii feteșteni și-au continuat miercuri, 25 mai, acțiunile pentru combaterea braconajului piscicol. În urma verificărilor, au fost prinse în flagrant două persoane ce pescuiau ilegal. Cei doi bărbați ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2011, 08:24
(7610 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești braconaj


Autospecială nouă pentru ISU Ialomița

Autospecială nouă pentru ISU Ialomița

În cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, program care constă în achiziționarea echipamentelor specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2011, 08:21
(6810 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Prins cu «somnul» în sacoșă

Polițiștii din Țăndărei au oprit în trafic, miercuri, 25 mai, o mașină pentru efectuarea unui control de rutină, Autoturismul era condus de un bărbat, de 35 ani, din Brăila. Potrivit polițiștilor, bărbatul ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2011, 08:20
(5393 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Țăndărei somn


18

Ialomița: Festivalul Județean de Folclor «Zărzărică, Zărzărea», ediția a XIX-a, la final

Festivalul-concurs județean de folclor «Zărzărică, Zărzărea», organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, și-a încheiat vineri, 20 mai 2011, cea de-a ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2011, 08:18
(8922 vizualizări - 0 comentarii)


«Avortul oprește o inimă care bate», dezbatere a Protopopiatului Urziceni

«Avortul oprește o inimă care bate», dezbatere a Protopopiatului Urziceni

Marți, 24 mai, Protopopiatul Urziceni a organizat o sesiune de informare pentru elevii Grupului Școlar Agricol din Urziceni a cărei temă a constituit-o «Avortul oprește o inimă care bate». Adolescentele ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2011, 20:15
(6642 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Un slobozean de 33 ani a dispărut de acasă. Adrian Ionuț Bratu intenționa să se călugărească!

Slobozia: Un slobozean de 33 ani a dispărut de acasă. Adrian Ionuț Bratu intenționa să se călugărească!

Marți, 24 mai, polițiștii slobozeni au fost sesizați cu privire la dispariția unui bărbat de la domiciliu. Adrian Ionuț Bratu, de 33 ani, a dispărut fără urmă de acasă. Rudele bărbatului au povestit polițiștilor ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2011, 20:06
(4931 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Rețetă de taifas», expoziție la Muzeul Județean

Vineri, 27 mai, la Muzeul Județean Ialomița se va vernisa expoziția de pictură «Rețetă de taifas». Aflată în organizarea Consiliului Județean și a Muzeului Județean, expoziția va cuprinde lucrările Iolandei ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2011, 20:04
(8225 vizualizări - 1 comentariu)


Slobozia: Țigări de contrabandă vîndute la piață

Piața Agroalimentară din Slobozia a fost marți, 24 mai ținta polițiștilor slobozeni. În timpul controalelor polițiștii au găsit, într-o tarabă, un rucsac ce conținea 80 de pachete de țigări ce aveau aplicate ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2011, 20:02
(6525 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Șofer fără permis și cu mandat de arestare

Marți, 24 mai, la Țăndărei, polițiștii aflați într-un filtru rutier au oprit pentru un control de rutină o autoutilitară ce se deplasa pe direcția Hîrșova către Slobozia. În urma vrificărilor, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2011, 20:01
(6544 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Acțiuni în trafic

Marți, 24 mai, polițiștii din Țăndărei au desfășurat, timp de două ore, o acțiune pentru siguranța traficului rutier. Astfel, au fost legitimate 70 de persoane și controlate 58 de autovehicule. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2011, 19:59
(7435 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi aunțuri de mică publicitate din Ialomița. ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2011, 17:09
(3037 vizualizări - 0 comentarii)


Copiii ialomițeni fug de acasă

Ziua Internațională a copiilor dispăruți, 25 mai, este marcată și în Ialomița. Polițiștii ialomițeni oferă publicătății o serie de date legate de disparițiile voluntare sau nu ale copiilor. Statisticile ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2011, 13:51
(8474 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A mințit-o că-i vindecă soțul și i-a furat banii și bijuteriile!

Slobozia: A mințit-o că-i vindecă soțul și i-a furat banii și bijuteriile!

O persoană vîrstnică din Slobozia a sesizat Poliția că a fost victima unei infracțiuni de înșelăciune. Victima a fost abordată de o femeie care a spus că o poate ajuta ca soțul ei bolnav să se vindece. ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2011, 13:44
(4151 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița, locul 7 pe țară la venituri colectate

Județul Ialomița se situează pe locul 7 în țară la capitolul «colectare venituri bugetare». Potrivit reprezentanților Direcției Generale a Finanțelor Publice Ialomița, în luna aprilie 2011, la nivelul județului ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2011, 13:21
(5066 vizualizări - 0 comentarii)


ISUJ Ialomița: Concursuri în spirit educativ

Pentru cunoașterea și respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor, pompierii ialomițeni organizează două concursuri școlare în scop educativ. Astfel, miercuri, 25 mai, va debuta faza județeană ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2011, 13:02
(6244 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...