Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

ANCHETĂ

 Ferme de vaci fictive pentru bani europeni

Țeapă «instituționalizată»

Ferme de vaci fictive pentru bani europeni

Timp de 3 ani, în Ialomița, la Giurgeni, un număr de 9 persoane au încasat subvenția pentru bovine, acordată de către Uniunea Europeană, fără să dețină niciun animal. Înființate doar pe hîrtie, fermele «aveau» între 30 și 500 de capete. De-a lungul perioadei în care fermele au fost subvenționate, nici oficialii locali, nici responsabilii Direcției Sanitar-Veterinare și nici cei ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură nu s-au sesizat cu privire la această fraudă. Declarațiile oficiale susțin la unison că ceea ce s-a întîmplat la Giurgeni este o «hibă a sistemului» și că «nicio instituție nu este vinovată». O anchetă încă nefinalizată, demarată în acest caz, confirmă faptul că frauda a fost posibilă cu sprijinul unor oficiali de rang înalt din Ministerul Agriculturii și că ar fi fost «clonată» în mai multe județe din țară...

Furcile caudine ale autorizării
Un calcul optimist, realizat pentru o fermă zootehnică cu 15 vaci, spune că un fermier își poate amortiza cheltuielile în circa 2 ani. Calculul realist, cel al Uniunii Europene, susține însă că că fermele de vaci nu sînt profitabile, motiv pentru care această activitate este susținută prin subvenții. Teoretic, obținerea acestor subvenții este condiționată de o serie întreagă de acte care ar trebui să facă imposibilă orice fraudă. Astfel, «producătorii agricoli care solicită schemele de plăți (...), vor depune la centrul local/județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (...) unde au înregistrată exploatația, o dată cu cererea de solicitare a primelor sau în termen de 30 de zile calendaristice de la data limită de depunere a cererilor, următoarele documente: adeverința emisă, prin proceduri SNIIA, de către medicul veterinar cu drept de liberă practică împuternicit, care atestă că bovinele existente în exploatație la data depunerii cererii sînt cuprinse în programul acțiunilor de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor (...), iar acțiunile prevăzute sînt efectuate la zi; adeverință prin care se recunoaște statutul de crescător de bovine al solicitantului, eliberată de către o organizație a crescătorilor de bovine, legal constituită, cu reprezentativitate națională sau de către o asociație a crescătorilor de bovine, legal constituită, afiliată la o organizație a crescătorilor de bovine cu reprezentativitate națională. Adeverința se eliberează gratuit, indiferent dacă solicitantul este membru sau nu al organizației/asociației respective (...)».

Țeapa ialomițeană cu 1860 de vaci
De la teorie la practică drumul e lung, iar scurtăturile la îndemîna oricărui țepar care își respectă profesia. Așa se face că, în Ialomița, prin anul 2010, la Giurgeni, au apărut peste noapte nu mai puțin de 9 astfel de ferme de vaci, doritoare de subvenții. Potrivit anchetei demarate ulterior, numele celor 9 proprietari de vaci care au reușit să fraudeze timp de 3 ani sistemul și să încaseze subvenții pentru vaci inexistente din ferme inexistente sînt Anagnoste Mihai, Anagnoste Sultana, Anagnoste Daniel, Patu Dănuț, Gramatică Zoița, Tănase Vanghele, Gula Vasile și Gigica Ianus. Împreună, toți acești «fermieri» au ridicat, timp de 3 ani, subvenții pentru 1860 de vaci, la o valoare per capita care a variat între 410 și 450 de lei. Țeapa a fost făcută publică abia prin luna august anului 2013, cînd APIA Ialomița aducea la cunoștința a 5 dintre fermierii nominalizați că «că solicitarea trebuie respinsă în baza adresei nr. 26130/28.05.2013 primite de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor care a stat la baza respingerii». Altfel spus, în urma unei sesizări oficiale și a unei anchete a Serviciului de Investigare a Fraudelor Ialomița din cadrul IPJ Ialomița, robinetul subvențiiilor a fost închis. Deocamdată, primul rezultatul al acestui demers oficial îl reprezintă faptul că 3 dintre «fermieri» au depus contestații și au făcut apel la instanțele de judecată pentru obținerea subvențiilor...

Vinovații fără vină ai instituțiilor publice
Inutil să precizăm că pentru această țeapă «de manual» niciunul dintre oficialii instituțiilor implicate nu este vinovat. După cum ați putut observa mai sus, APIA Ialomița a reacționat prompt și a blocat plata subvențiilor pentru anul în curs, motiv pentru care nu poate fi considerată vinovată sau complice la această fraudă. Mai ales că, susțin oficialii intervievați de noi, «instituția nu avea niciun fel de atribuții de control în cazul acestor ferme». La fel se eschivează și oficialii Direcției Sanitară Veterinară Ialomița, care susțin că, potrivit legii, nu au obligația de a face verificări la fermele de vaci. În plus, susține Mihai Puia, directorul instituției, în cazul anchetei de la Giurgeni s-a confirmat faptul că nu au fost cheltuiți bani publici pentru diferitele tratamentele anuale obligatorii care se efectuează în fermele de vaci. «Nu există niciun prejudiciu financiar la nivelul instituției!» a declarat acesta pentru Independent. Pentru a înțelege declarația lui Mihai Puia trebuie precizat faptul că fiecare medic veterinar de pe teritoriul unei comune are obligația legală de a asigura anual, contra cost, o serie de tratamente specifice pentru efectivele de vaci dintr-o fermă. Valoarea estimativă a costurilor anuale pentru tratarea unui singur animal se ridică la 30 de lei. În cazul celor 9 «ferme» de la Giurgeni, medicul veterinar care ar fi trebuit să asigure aceste tratamente se numește Ștefania Ionescu și este membru al Colegiului Medicilor Veterinari din Ialomița. Intervievată telefonic, dr Ștefania Ionescu ne-a declarat că se consideră nevinovată. «Cine mă acuză vrea să își ascundă vinovăția... N-are nimeni niciun drept să mă acuze! Am procedat conform legii!» ne-a declarat ea.

Cum înființezi o fermă de bovine fictivă?
Răspunsul la această întrebare e banal: cît ai zice pește! În cazul celor 9 ferme de la Giurgeni, lucrurile s-au derulat astfel: cei 9 proprietari de ferme au prezentat medicului veterinar concesionar, respectiv Ștefaniei Ionescu, pașapoarte pentru bovine emise de DSVSA Botoșani. Deși nu putem spune cu certitudine dacă aceste pașapoarte au fost falsificate sau nu, la acest moment informația devine irelevantă. «Am înregistrat efectivele de animale conform actelor prezentate. La cîteva zile, vacile au fost scoase din sistem pentru că proprietarii mi-au spus că n-au mai ajuns. Da, am văzut și eu cîteva dintre aceste animale... Cinci, zece, douăzeci... Nu mai știu!» își amintește Ștefania Ionescu. În baza înregistrărilor operate în sistem la Giurgeni, proprietarii de vaci au depus documentația la APIA Ialomița și au încasat, timp de 3 ani, subvenția despre care vorbeam. În toată această perioadă nici administrația locală, nici DSVSA Ialomița, care realizează anual între 3 și 5 controale tematice obligatorii la fermele de bovine din județ, și nici APIA, care a plătit circa 1 milion de lei anual pentru aceste vaci fictive din ferme fictive și nici vreo altă instituție abilitată a statului nu a deranjat această țeapă «instituționalizată». Luînd în calcul exclusiv obligațiile legale ale instituțiilor menționate pînă la acest, frauda are ca principală cauză o breșă legislativă creată la nivelul sistemului. Surse apropiate anchetei susțin însă că metoda ialomițeană este o clonă întîlnită și în alte județe ale țării și că ea nu ar fi fost posibilă fără oameni plasați în interiorul sistemului. Teoretic, la acest moment această «hibă de sistem» a fost remediată, iar înființarea fermelor de animale și mișcările de efective trebuie făcute obligatoriu în prezența medicului veterian concesionar. În fapt, după cum explică Adrian Mocioniu, președintele Colegiului Medicilor Veterinari, riscurile cresc. «E o reglementare pentru care noi am făcut multe presiuni. Acum se dovedește a fi o sabie cu două tăișuri. Pentru că medicul veterinar e și el om...» ne-a declarat acesta.

26 Noiembrie 2013, 13:19 (46575 vizualizări - 28 comentarii)

Citiți și:
Giurgeni-Ialomița: La «Casa Tudorii», ediție princeps

Comentariile cititorilor:


van vuie:
(30 Mai 2014, 14:18)
la Botosani pe cand un control la subventii  ,la Rachiti stiu cel putin 4 familii care au luat ani la rand subventii pe cap de animal fictiv mana in mana cu medicul veterinar de la Copalau ...de exemplu fam Dascalu ..din Rachiti BOTOSANI.
NICOLAE NACI:
(5 Mai 2014, 16:24)
SA INTRE DNA LA DOCTORUL MANOLE LA STEJARU SA VADA CATE PROSTII A FACUT SI INCA MAI FACE CU BECALI DE STEJARU..MIGIT HRISTU...DAR AKOLO NU PUTETI SA INTRATI CA MANOLE ESTI MANA IN MANA CU DIRECTORUL ANSVSA MANASTIREANU SI CU SOTIA LUI MANOLE LA DSV TULCEA.....
ROBERT:
(29 Aprilie 2014, 08:39)
Mihai, daca se confirma ce spui, e clar ca n-au ,,transat" corect CIOLANUL. Sunt  sigur ca vor iesi la iveala foarte multe lucruri murdare. pana la urma mai trebuie sa pice in plasa si BIBANII nu numai pestisorii mici, folositi pentru momeala. Va mai amintiti cazul acela cu maternitatea  din Bucuresti unde au ars de vii niste ingeri nevinovati? Cine a fost pedepsit?! O biata asistenta care tinea locul la inca 3 persoane nereusind sa fie prezenta in acelasi timp la toate posturile...Ei bine, ar fi cazul sa ne recapatam increderea in justitie si in organele de cercetare penala. Mult succes d-lor, vinovatii trebuie sa platesca (ADEVARATII VINOVATI!)
MIHAI:
(29 Aprilie 2014, 07:29)
Eheeeeeeei, se schimba macazul. Din sursa sigura STIU ca va urma o ANCHETA AMANUNTITA, care va scoate la lumina MUUUUUUULTE!!!!!!!!! Unii vor regreta chiar ca se afla pe ,,niste scaune comode". Se incepe de sus in jos ... cineva si-a amintit ca ...:,,pestele de la cap se strica..". Sa traiti bine!
vali:
(28 Aprilie 2014, 09:14)
de ce nu se fac controale la bovine si la alte judete cum ar fi la apia constanta calarasi braila galati  tulcea si nu ia nimeni masuri despre aceasta frauda
maria:
(23 Aprilie 2014, 20:50)
are dreptate sorin. de vinî sunt cei de la apia care dat legea.
fermierul prostul tarii:
(12 Februarie 2014, 09:58)
fermierii adevarati sunt niste idiotii care nu se pot opri sa nu mai creasca vite,pentru ca genetica din vita a trecut in boul de fermier cinstit .cum pot sa rezist curatind la balegar si lucrind 24 din 24 de ore fara concediu fara uikend si cu o sumedenie de controale la cei corecti .cei cu fermele in diplomat trimit controalele unde stiu bine ca animalele exista si asa sa verificat prin sondaj. ferme fictive le veti gasi cu siguranta la; doctori veterinari ,la ceva functionari si oameni de nimic in combinatie cu veterinarii
doru:
(7 Februarie 2014, 16:45)
am facut toata documentatia ptr. masura 141 fara nici o intentie de excrocherie ptr.cresterea albinelor ''in prina faza cei de la apia slobozia ma anunta ca proiectul este eligibil dupa care ma anunta ca trebuie sa intru la extragere [nu am sarit la cap]asa ca cei de la apia trebuiesc executati
VALI:
(17 Decembrie 2013, 22:28)
CORNELUS... TUNDE IARBA....
CORNEL:
(5 Decembrie 2013, 12:55)
sunt vinovati cu toti ptr ca cei de la APIA si DSV au primit bani de a acesti fermieri,si au relatii peste tot pana si la DNA. asa ca o sa ramana CU BANI SI NU O SA FACA PUSCARIE.
bob:
(5 Decembrie 2013, 09:19)
nu acuzati pe primar animalele nu au fost inregistrate la primaria giurgeni
Cucu:
(4 Decembrie 2013, 21:52)
Am o intrebare ma desteptilor ....... Din minime cunostinte , va spun cu certitudine ca DSV - ul trebuia sa sa vzeze carnetele pt fiecare bovina careia i s-a facut analizele anuale ( sange , TBC , etc )....... Domnul Puia NU STIE destre ce e vb ca doar sunt machedoni si aia , nu sunt mucani cum ne-ar spune panarama asta infecta de om . RUSINE BA OIERULE ca inca nu te mai saturi de prostii..... Va intreb eu pe TOTI , DE CE NU APAR ROMANI DE RAND SI APAR NUMAI MACHEDONI ? Raspunsul il deduceti fiecare acum........ La amante le trebuiesc masini , bani de coafor si multe altele ca altfel nu ar sta cu batranii astia....
pestaru:
(4 Decembrie 2013, 18:15)
-- N-o mai dati pe bietul primar Dinu  ca el saracu o fi semnat si el documente ca primaru , pai NU ??
Paul:
(3 Decembrie 2013, 11:37)
Sistemul e de vina fratilor, sau nu vati dat seama inca in ce tara traim!!!!!
Claudia:
(3 Decembrie 2013, 09:02)
Maria are dreptate, APIA este singura vinovata; cine plateste trebuie sa verifice unde ajung banii. Asa se intampla si la terenuri si la celelalte specii de animale. La primarie si la medic, inregistrarea se face pe DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE. APIA solicita DOCUMENTE! Au existat toate documentele la dosar? S-a facut verificare in baza de date? Lucrez in domeniu si chiar stiu ce spun.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 12 Aug 2020
464 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Slobozia: Din nou înșelăciuni la telefon!

În cursul zilei de marți, 4 septembrie a.c., un bărbat de 63 ani, din Slobozia, s-a prezentat la sediul Poliției și a sesizat faptul că a fost prejudiciat cu suma de 132 euro de către persoane necunoscute ...[citește_toată_știrea]

7 Septembrie 2012, 11:58
(5897 vizualizări - 0 comentarii)


Andrășești: Au furat banii din casă unor bătrîni

Polițiștii ialomițeni au înregistrat un furt din locuință, comis de autori necunoscuți, prin distragerea atenției părții vătămate... Victimele, un bărbat de 82 ani și soția acestuia, o femeie de 79 ani ...[citește_toată_știrea]

7 Septembrie 2012, 11:53
(9451 vizualizări - 0 comentarii)


Marian Neacșu, liderul Grupului PSD din Camera Deputaților

În data de 3 septembrie 2012, Grupul Parlamentar al Partidului Social-Democrat din Camera Deputaților și-a ales un nou lider, în persoana deputatului de Ialomița Marian Neacșu, acesta asigurînd interimatul ...[citește_toată_știrea]

7 Septembrie 2012, 11:50
(6884 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Doi tineri din Borănești, «tîlhari» la drumul mare

Doi tineri cu vîrstele de 19, respectiv 30 ani, au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunii de «tîlhărie». Fapta, aflată în evidențele Poliției cu autori ...[citește_toată_știrea]

7 Septembrie 2012, 11:49
(6619 vizualizări - 0 comentarii)


Episcopia Sloboziei și Călărașilor: Concursul Național de Muzică Bisericească «Lăudați pe Domnul!», ediția a V-a, 2012

Marți, 11 septembrie 2012, începînd cu ora 17,00, cu binecuvîntarea și în prezența Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la Mînăstirea «Sfinții Voievozi» din municipiul ...[citește_toată_știrea]

7 Septembrie 2012, 11:18
(9091 vizualizări - 0 comentarii)


Controale ale DSVSA Ialomița

În perioada 1-31 august 2012, inspectorii DSVSA Ialomița au efectuat 85 de inspecții, 7 la centre de prelucrare lapte independente, 27 inspecții în exploatații, 11 la ferme comerciale, 7 inspecții pentru ...[citește_toată_știrea]

7 Septembrie 2012, 10:44
(6933 vizualizări - 0 comentarii)


Condeești: Bărbat găsit spînzurat în curte

Miercuri, 5 septembrie a.c., în jurul orei 14,25, un bărbat în vîrstă de 68 ani, din satul Condeești, a fost găsit spînzurat în curtea casei în care locuia. Un vecin care se afla în trecere a văzut trupul ...[citește_toată_știrea]

7 Septembrie 2012, 10:42
(6254 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Proiectil descoperit la culesul viei

Un proiectil perforant de artilerie de calibru 100 mm a fost descoperit în după-amiaza zilei de miercuri, 5 septembrie a.c, de doi cetățeni care se aflau la culesul viei, pe raza cartierului Buliga al municipiului ...[citește_toată_știrea]

7 Septembrie 2012, 10:40
(8840 vizualizări - 0 comentarii)


8

DGFP Ialomița: Modificare legislativ-fiscală la achizițiile intracomunitare

Persoanele juridice și fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere și au efectuat achiziții intracomunitare de bunuri în luna iulie 2012 sînt obligate să ...[citește_toată_știrea]

7 Septembrie 2012, 10:37
(8004 vizualizări - 0 comentarii)


9

Coșereni: Bătrînă de 77 ani, izbită de o mașină

În județul Ialomița, traversarea pietonilor prin locuri nesemnalizate și nemarcate corespunzător a stat la baza producerii în luna august a.c. a 7 accidente rutiere, în urma cărora 3 persoane au decedat ...[citește_toată_știrea]

7 Septembrie 2012, 10:34
(8310 vizualizări - 0 comentarii)


10

DGFP Ialomița: 4,52 milioane lei, TVA de rambursat

În luna septembrie2012, la nivelul Direcției Generale a Finanțelor Publice a județului Ialomița se va rambursa taxă pe valoarea adăugată în suma de 4,52 milioane lei, din care s-a propus pentru compensare ...[citește_toată_știrea]

7 Septembrie 2012, 10:32
(6545 vizualizări - 0 comentarii)


PD-L Ialomița solicită demisia inspectorului școlar general, Otilia Dumitru

«PD-L Ialomița solicită demisia inspectorului școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, Otilia Dumitru, pentru cele întîmplate la Bacalaureat în acest an» se arată într-un comunicat de ...[citește_toată_știrea]

7 Septembrie 2012, 10:31
(7571 vizualizări - 3 comentarii)


12

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri de mică publicitate din Ialomița. Se pot introduce anunțuri on-line!

5 Septembrie 2012, 15:17


13

Slobozia: Sprijin pentru copiii cu dizabilități

Marți, 4 septembrie a.c., în cartierul Bora din Slobozia a fost inaugurat «Complexul de Servicii-Case de Tip Familial», destinat copiilor cu dizabilități din oraș. Capacitatea complexului este de 36 de ...[citește_toată_știrea]

5 Septembrie 2012, 14:24
(7596 vizualizări - 0 comentarii)


Sfîntu Gheorghe: A intrat cu tractorul în tren

Accident feroviar în seara zilei de marți, 4 septembrie a.c., la trecerea de nivel cu calea ferată din comuna ialomițeană Sfîntu Gheorghe. Un tractor a fost izbit în plin de un tren de marfă. Din fericire ...[citește_toată_știrea]

5 Septembrie 2012, 14:24
(7901 vizualizări - 1 comentariu)


Slobozia: Amendat pentru că și-a înjurat profesorii!

Curtea Liceului Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» din Slobozia a fost în după-amiaza zilei de joi, 30 august a.c., scena unui protest spontan. Supărat că nu a reușit să treacă o corigență, un elev a început ...[citește_toată_știrea]

31 August 2012, 14:48
(18475 vizualizări - 23 comentarii)


Pietoni răniți în accidente la Urziceni și Adîncata

Un bărbat de 40 ani, din Urziceni, a fost transportat în cursul zilei de joi, 30 august a.c., la Spitalul Municipal după ce a fost implicat într-un eveniment rutier. Accidentul s-a produs la ora 17,45, ...[citește_toată_știrea]

31 August 2012, 14:41
(8968 vizualizări - 1 comentariu)


Perieți: Pistol cu aer comprimat deținut ilegal, confiscat

Perieți: Pistol cu aer comprimat deținut ilegal, confiscat

În cursul zilei de joi, 30 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Secția Rurală Slobozia au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat, ...[citește_toată_știrea]

31 August 2012, 14:35
(11120 vizualizări - 1 comentariu)


Jandarmii ialomițeni în sărbătoare: S-au împlinit 119 de la înființarea Jandarmeriei Rurale din România

Eveniment marcant la Inspectoratul Județean de Jandarmi Ialomița. Oamenii în uniformă au serbat marți, 28 august a.c., 119 ani de la înființarea Jandarmeriei Rurale din România. La sfîrșitul săptămînii ...[citește_toată_știrea]

31 August 2012, 14:06
(7831 vizualizări - 1 comentariu)


Alexeni: Acroșat pe DN2A

Marți, 28 august a.c., pe raza localității Alexeni s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea unei persoane. Conform cercetărilor preliminare, un pieton care s-a angajat în traversarea părții ...[citește_toată_știrea]

30 August 2012, 13:02
(6872 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Alexeni accident


Căzănești: Beat cui la volan a provocat un accident

În cursul zilei de miercuri, 29 august a.c., Poliția Căzănești a fost sesizată cu privire la faptul că pe strada Gării, din localitate, s-a produs un accident de circulație. Din cercetările efectuate de ...[citește_toată_știrea]

30 August 2012, 13:00
(6914 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Minori prinși la furat

Trei tineri, în vîrstă de 15 și 16 ani, din comuna Alexeni, sînt cercetați de polițiști pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Fapta a fost sesizată Poliției de către un bătrîn de 79 ani, din ...[citește_toată_știrea]

30 August 2012, 12:58
(5807 vizualizări - 0 comentarii)


Miloșești: Anexe gospodărești incendiate de la o butelie

Miloșești: Anexe gospodărești incendiate de la o butelie

Joi, 30 august a.c., la Miloșești, anexele unei gospodării au luat foc din cauza unei acumulări de gaze provenită de la o butelie. Potrivit cercetărilor preliminare, flacăra focului de la aragaz s-a stins ...[citește_toată_știrea]

30 August 2012, 12:58
(7358 vizualizări - 0 comentarii)


Anunț angajare

Societate Comercială
angajează
muncitori sau echipă pentru placări cu polistiren în București
Relații la telefon 0747/171.715

30 August 2012, 11:40


Hoți din Brăila, prinși în flagrant la Țăndărei

Patru persoane, cu vîrste cuprinse între 19 și 21 ani, domiciliați în județul Brăila, sînt cercetate pentru furt calificat, după ce au fost depistate în flagrant, în cursul nopții de marți spre miercuri ...[citește_toată_știrea]

30 August 2012, 11:38
(6373 vizualizări - 0 comentarii)


Anunț angajare

Societate Comercială din Slobozia cu profil vînzare piese auto
angajează
vînzător (gestionar) piese auto import
Relații la telefon 0740/047.619

30 August 2012, 11:37


Slobozia: Pistol cu gaze, fără permis

În cursul zilei de marți, 28 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat, în urma unei acțiuni desfășurate, un bărbat de 57 ani, din Slobozia, care ...[citește_toată_știrea]

30 August 2012, 10:01
(7830 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Copaci dărîmați de vînt

Vîntul puternic înregistrat luni, 27 august a.c., pe teritoriul județului Ialomița a dus la prăbușirea unui copac pe acoperișul unei case. Evenimentul a avut loc în jurul orei 19,10, în cartierul Slobozia ...[citește_toată_știrea]

30 August 2012, 09:55
(5859 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia furtună


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri de mică publicitate din Ialomița. Se pot introduce anunțuri on-line!

29 August 2012, 15:21


Anunț

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița caută să închirieze un apartament cu 4 sau 5 camere complet mobilat și utilat în vederea găzduirii unor voluntari străini pe perioadă de 1 an.
Se solicită o ofertă scrisă care să cuprindă adresa, descrierea apartamentului, numărul de camere, utilitățile, dotările deținute, date de contact în vederea vizitării locației și oferirii altor detalii etc.
Cei interesați sînt rugați să prezinte oferta la sediul DGASPC Ialomița din str. C.D. Gherea, nr. 1 (lîngă Șc. nr.6 Slobozia,
în spatele Pieței Mari), pînă pe data de 7.09.2012.
Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la telefon 0243/231.088, între orele 8,00-16,00, persoană de contact Raluca Romaniuc.

29 August 2012, 15:08


Ultimele comentarii
@Suporter în Clean Tech a ajuns în atenția Comitetului pentru Situații de Urgență Ialomița Vorba lui Vadim în Elevi executați silit pentru neplata taxelor școlare tratat cu tratament în Clean Tech a ajuns în atenția Comitetului pentru Situații de Urgență Ialomița pe bune în Elevi executați silit pentru neplata taxelor școlare Anonim în Elevi executați silit pentru neplata taxelor școlare lantul slabiciunilor în Clean Tech a ajuns în atenția Comitetului pentru Situații de Urgență Ialomița scaunul electric în Omorât cu sânge rece pentru 20 de lei Rautate mică în Elevi executați silit pentru neplata taxelor școlare Unirea în Unirea Slobozia a promovat în «B» Popescu în Munteni Buzău: Două mașini cu același număr de înmatriculare Anca în Clean Tech a ajuns în atenția Comitetului pentru Situații de Urgență Ialomița Gigel în Clean Tech a ajuns în atenția Comitetului pentru Situații de Urgență Ialomița Radu în Unirea Slobozia a promovat în «B» Daniela în Omorât cu sânge rece pentru 20 de lei Cetățean de la bloc în Unirea Slobozia a promovat în «B» Suporter. în Clean Tech a ajuns în atenția Comitetului pentru Situații de Urgență Ialomița Parpala în Unirea Slobozia a promovat în «B» Altius în «Împreună pentru Țăndărei!»: PSD l-a lansat în cursa electorală pe Cristian Roman Stelnica în Omorât cu sânge rece pentru 20 de lei Ialomitean în Ialomițenii au plătit pentru mediatizarea președintelui Victor Moraru 2 milioane de lei
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...