Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

ANCHETĂ

 Ferme de vaci fictive pentru bani europeni

Țeapă «instituționalizată»

Ferme de vaci fictive pentru bani europeni

Timp de 3 ani, în Ialomița, la Giurgeni, un număr de 9 persoane au încasat subvenția pentru bovine, acordată de către Uniunea Europeană, fără să dețină niciun animal. Înființate doar pe hîrtie, fermele «aveau» între 30 și 500 de capete. De-a lungul perioadei în care fermele au fost subvenționate, nici oficialii locali, nici responsabilii Direcției Sanitar-Veterinare și nici cei ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură nu s-au sesizat cu privire la această fraudă. Declarațiile oficiale susțin la unison că ceea ce s-a întîmplat la Giurgeni este o «hibă a sistemului» și că «nicio instituție nu este vinovată». O anchetă încă nefinalizată, demarată în acest caz, confirmă faptul că frauda a fost posibilă cu sprijinul unor oficiali de rang înalt din Ministerul Agriculturii și că ar fi fost «clonată» în mai multe județe din țară...

Furcile caudine ale autorizării
Un calcul optimist, realizat pentru o fermă zootehnică cu 15 vaci, spune că un fermier își poate amortiza cheltuielile în circa 2 ani. Calculul realist, cel al Uniunii Europene, susține însă că că fermele de vaci nu sînt profitabile, motiv pentru care această activitate este susținută prin subvenții. Teoretic, obținerea acestor subvenții este condiționată de o serie întreagă de acte care ar trebui să facă imposibilă orice fraudă. Astfel, «producătorii agricoli care solicită schemele de plăți (...), vor depune la centrul local/județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (...) unde au înregistrată exploatația, o dată cu cererea de solicitare a primelor sau în termen de 30 de zile calendaristice de la data limită de depunere a cererilor, următoarele documente: adeverința emisă, prin proceduri SNIIA, de către medicul veterinar cu drept de liberă practică împuternicit, care atestă că bovinele existente în exploatație la data depunerii cererii sînt cuprinse în programul acțiunilor de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor (...), iar acțiunile prevăzute sînt efectuate la zi; adeverință prin care se recunoaște statutul de crescător de bovine al solicitantului, eliberată de către o organizație a crescătorilor de bovine, legal constituită, cu reprezentativitate națională sau de către o asociație a crescătorilor de bovine, legal constituită, afiliată la o organizație a crescătorilor de bovine cu reprezentativitate națională. Adeverința se eliberează gratuit, indiferent dacă solicitantul este membru sau nu al organizației/asociației respective (...)».

Țeapa ialomițeană cu 1860 de vaci
De la teorie la practică drumul e lung, iar scurtăturile la îndemîna oricărui țepar care își respectă profesia. Așa se face că, în Ialomița, prin anul 2010, la Giurgeni, au apărut peste noapte nu mai puțin de 9 astfel de ferme de vaci, doritoare de subvenții. Potrivit anchetei demarate ulterior, numele celor 9 proprietari de vaci care au reușit să fraudeze timp de 3 ani sistemul și să încaseze subvenții pentru vaci inexistente din ferme inexistente sînt Anagnoste Mihai, Anagnoste Sultana, Anagnoste Daniel, Patu Dănuț, Gramatică Zoița, Tănase Vanghele, Gula Vasile și Gigica Ianus. Împreună, toți acești «fermieri» au ridicat, timp de 3 ani, subvenții pentru 1860 de vaci, la o valoare per capita care a variat între 410 și 450 de lei. Țeapa a fost făcută publică abia prin luna august anului 2013, cînd APIA Ialomița aducea la cunoștința a 5 dintre fermierii nominalizați că «că solicitarea trebuie respinsă în baza adresei nr. 26130/28.05.2013 primite de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor care a stat la baza respingerii». Altfel spus, în urma unei sesizări oficiale și a unei anchete a Serviciului de Investigare a Fraudelor Ialomița din cadrul IPJ Ialomița, robinetul subvențiiilor a fost închis. Deocamdată, primul rezultatul al acestui demers oficial îl reprezintă faptul că 3 dintre «fermieri» au depus contestații și au făcut apel la instanțele de judecată pentru obținerea subvențiilor...

Vinovații fără vină ai instituțiilor publice
Inutil să precizăm că pentru această țeapă «de manual» niciunul dintre oficialii instituțiilor implicate nu este vinovat. După cum ați putut observa mai sus, APIA Ialomița a reacționat prompt și a blocat plata subvențiilor pentru anul în curs, motiv pentru care nu poate fi considerată vinovată sau complice la această fraudă. Mai ales că, susțin oficialii intervievați de noi, «instituția nu avea niciun fel de atribuții de control în cazul acestor ferme». La fel se eschivează și oficialii Direcției Sanitară Veterinară Ialomița, care susțin că, potrivit legii, nu au obligația de a face verificări la fermele de vaci. În plus, susține Mihai Puia, directorul instituției, în cazul anchetei de la Giurgeni s-a confirmat faptul că nu au fost cheltuiți bani publici pentru diferitele tratamentele anuale obligatorii care se efectuează în fermele de vaci. «Nu există niciun prejudiciu financiar la nivelul instituției!» a declarat acesta pentru Independent. Pentru a înțelege declarația lui Mihai Puia trebuie precizat faptul că fiecare medic veterinar de pe teritoriul unei comune are obligația legală de a asigura anual, contra cost, o serie de tratamente specifice pentru efectivele de vaci dintr-o fermă. Valoarea estimativă a costurilor anuale pentru tratarea unui singur animal se ridică la 30 de lei. În cazul celor 9 «ferme» de la Giurgeni, medicul veterinar care ar fi trebuit să asigure aceste tratamente se numește Ștefania Ionescu și este membru al Colegiului Medicilor Veterinari din Ialomița. Intervievată telefonic, dr Ștefania Ionescu ne-a declarat că se consideră nevinovată. «Cine mă acuză vrea să își ascundă vinovăția... N-are nimeni niciun drept să mă acuze! Am procedat conform legii!» ne-a declarat ea.

Cum înființezi o fermă de bovine fictivă?
Răspunsul la această întrebare e banal: cît ai zice pește! În cazul celor 9 ferme de la Giurgeni, lucrurile s-au derulat astfel: cei 9 proprietari de ferme au prezentat medicului veterinar concesionar, respectiv Ștefaniei Ionescu, pașapoarte pentru bovine emise de DSVSA Botoșani. Deși nu putem spune cu certitudine dacă aceste pașapoarte au fost falsificate sau nu, la acest moment informația devine irelevantă. «Am înregistrat efectivele de animale conform actelor prezentate. La cîteva zile, vacile au fost scoase din sistem pentru că proprietarii mi-au spus că n-au mai ajuns. Da, am văzut și eu cîteva dintre aceste animale... Cinci, zece, douăzeci... Nu mai știu!» își amintește Ștefania Ionescu. În baza înregistrărilor operate în sistem la Giurgeni, proprietarii de vaci au depus documentația la APIA Ialomița și au încasat, timp de 3 ani, subvenția despre care vorbeam. În toată această perioadă nici administrația locală, nici DSVSA Ialomița, care realizează anual între 3 și 5 controale tematice obligatorii la fermele de bovine din județ, și nici APIA, care a plătit circa 1 milion de lei anual pentru aceste vaci fictive din ferme fictive și nici vreo altă instituție abilitată a statului nu a deranjat această țeapă «instituționalizată». Luînd în calcul exclusiv obligațiile legale ale instituțiilor menționate pînă la acest, frauda are ca principală cauză o breșă legislativă creată la nivelul sistemului. Surse apropiate anchetei susțin însă că metoda ialomițeană este o clonă întîlnită și în alte județe ale țării și că ea nu ar fi fost posibilă fără oameni plasați în interiorul sistemului. Teoretic, la acest moment această «hibă de sistem» a fost remediată, iar înființarea fermelor de animale și mișcările de efective trebuie făcute obligatoriu în prezența medicului veterian concesionar. În fapt, după cum explică Adrian Mocioniu, președintele Colegiului Medicilor Veterinari, riscurile cresc. «E o reglementare pentru care noi am făcut multe presiuni. Acum se dovedește a fi o sabie cu două tăișuri. Pentru că medicul veterinar e și el om...» ne-a declarat acesta.

26 Noiembrie 2013, 13:19 (41651 vizualizări - 28 comentarii)

Citiți și:
Giurgeni-Ialomița: La «Casa Tudorii», ediție princeps

Comentariile cititorilor:


van vuie:
(30 Mai 2014, 14:18)
la Botosani pe cand un control la subventii  ,la Rachiti stiu cel putin 4 familii care au luat ani la rand subventii pe cap de animal fictiv mana in mana cu medicul veterinar de la Copalau ...de exemplu fam Dascalu ..din Rachiti BOTOSANI.
NICOLAE NACI:
(5 Mai 2014, 16:24)
SA INTRE DNA LA DOCTORUL MANOLE LA STEJARU SA VADA CATE PROSTII A FACUT SI INCA MAI FACE CU BECALI DE STEJARU..MIGIT HRISTU...DAR AKOLO NU PUTETI SA INTRATI CA MANOLE ESTI MANA IN MANA CU DIRECTORUL ANSVSA MANASTIREANU SI CU SOTIA LUI MANOLE LA DSV TULCEA.....
ROBERT:
(29 Aprilie 2014, 08:39)
Mihai, daca se confirma ce spui, e clar ca n-au ,,transat" corect CIOLANUL. Sunt  sigur ca vor iesi la iveala foarte multe lucruri murdare. pana la urma mai trebuie sa pice in plasa si BIBANII nu numai pestisorii mici, folositi pentru momeala. Va mai amintiti cazul acela cu maternitatea  din Bucuresti unde au ars de vii niste ingeri nevinovati? Cine a fost pedepsit?! O biata asistenta care tinea locul la inca 3 persoane nereusind sa fie prezenta in acelasi timp la toate posturile...Ei bine, ar fi cazul sa ne recapatam increderea in justitie si in organele de cercetare penala. Mult succes d-lor, vinovatii trebuie sa platesca (ADEVARATII VINOVATI!)
MIHAI:
(29 Aprilie 2014, 07:29)
Eheeeeeeei, se schimba macazul. Din sursa sigura STIU ca va urma o ANCHETA AMANUNTITA, care va scoate la lumina MUUUUUUULTE!!!!!!!!! Unii vor regreta chiar ca se afla pe ,,niste scaune comode". Se incepe de sus in jos ... cineva si-a amintit ca ...:,,pestele de la cap se strica..". Sa traiti bine!
vali:
(28 Aprilie 2014, 09:14)
de ce nu se fac controale la bovine si la alte judete cum ar fi la apia constanta calarasi braila galati  tulcea si nu ia nimeni masuri despre aceasta frauda
maria:
(23 Aprilie 2014, 20:50)
are dreptate sorin. de vinî sunt cei de la apia care dat legea.
fermierul prostul tarii:
(12 Februarie 2014, 09:58)
fermierii adevarati sunt niste idiotii care nu se pot opri sa nu mai creasca vite,pentru ca genetica din vita a trecut in boul de fermier cinstit .cum pot sa rezist curatind la balegar si lucrind 24 din 24 de ore fara concediu fara uikend si cu o sumedenie de controale la cei corecti .cei cu fermele in diplomat trimit controalele unde stiu bine ca animalele exista si asa sa verificat prin sondaj. ferme fictive le veti gasi cu siguranta la; doctori veterinari ,la ceva functionari si oameni de nimic in combinatie cu veterinarii
doru:
(7 Februarie 2014, 16:45)
am facut toata documentatia ptr. masura 141 fara nici o intentie de excrocherie ptr.cresterea albinelor ''in prina faza cei de la apia slobozia ma anunta ca proiectul este eligibil dupa care ma anunta ca trebuie sa intru la extragere [nu am sarit la cap]asa ca cei de la apia trebuiesc executati
VALI:
(17 Decembrie 2013, 22:28)
CORNELUS... TUNDE IARBA....
CORNEL:
(5 Decembrie 2013, 12:55)
sunt vinovati cu toti ptr ca cei de la APIA si DSV au primit bani de a acesti fermieri,si au relatii peste tot pana si la DNA. asa ca o sa ramana CU BANI SI NU O SA FACA PUSCARIE.
bob:
(5 Decembrie 2013, 09:19)
nu acuzati pe primar animalele nu au fost inregistrate la primaria giurgeni
Cucu:
(4 Decembrie 2013, 21:52)
Am o intrebare ma desteptilor ....... Din minime cunostinte , va spun cu certitudine ca DSV - ul trebuia sa sa vzeze carnetele pt fiecare bovina careia i s-a facut analizele anuale ( sange , TBC , etc )....... Domnul Puia NU STIE destre ce e vb ca doar sunt machedoni si aia , nu sunt mucani cum ne-ar spune panarama asta infecta de om . RUSINE BA OIERULE ca inca nu te mai saturi de prostii..... Va intreb eu pe TOTI , DE CE NU APAR ROMANI DE RAND SI APAR NUMAI MACHEDONI ? Raspunsul il deduceti fiecare acum........ La amante le trebuiesc masini , bani de coafor si multe altele ca altfel nu ar sta cu batranii astia....
pestaru:
(4 Decembrie 2013, 18:15)
-- N-o mai dati pe bietul primar Dinu  ca el saracu o fi semnat si el documente ca primaru , pai NU ??
Paul:
(3 Decembrie 2013, 11:37)
Sistemul e de vina fratilor, sau nu vati dat seama inca in ce tara traim!!!!!
Claudia:
(3 Decembrie 2013, 09:02)
Maria are dreptate, APIA este singura vinovata; cine plateste trebuie sa verifice unde ajung banii. Asa se intampla si la terenuri si la celelalte specii de animale. La primarie si la medic, inregistrarea se face pe DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE. APIA solicita DOCUMENTE! Au existat toate documentele la dosar? S-a facut verificare in baza de date? Lucrez in domeniu si chiar stiu ce spun.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 24 Mai 2019
219 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Fetești: Șofer băut, la volan

Duminică, 23 octombrie, polițiștii feteșteni au depistat în trafic, pe strada Călărași din localitate, un șofer care se afla la volanul mașinii sale deși era băut. Alcooltestul a indicat o valoare de 0 ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2011, 05:55
(6572 vizualizări - 0 comentarii)


1

Broșteni, Manasia: Bătrînii, victime ale accidentelor rutiere

Un bătrîn de 82 ani din Ion Roată a decedat într-un accident rutier, duminică, 23 octombrie. Bătrînul a fost lovit de o mașină în timp ce încerca să traverseze strada prin loc nepermis și fără să se asigure ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2011, 05:54
(6823 vizualizări - 0 comentarii)


2

Grivița: A adormit la volan, băut fiind

Vineri, 21 octombrie a.c., Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza localității Grivița s-a produs un accident de circulație. Pe scurt, în timp ce un bărbat de 44 ani, din Amara, conducea ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2011, 05:53
(11043 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Grivița accident


3

Bărbulești: «Șofer» fără permis

Vineri, 21 octombrie, polițiștii din Urziceni au oprit pentru un control de rutină în trafic o mașină condusă de un tînăr, de 19 ani, din Bărbulești. În urma verificărilor suplimentare, polițiștii au constatat ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2011, 05:52
(6306 vizualizări - 0 comentarii)


4

Slobozia: Neacordarea de prioritate, cauza unui accident

Sîmbătă, 22 octombrie, la Slobozia, s-a produs un accident de circulație. În timp ce un bărbat, de 40 ani, din localitate, conducea o mașină pe bulevardul Unirii, la efectuarea virajului pe strada Maramureș ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2011, 05:41
(6479 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Slobozia accident


5

Urziceni: Acțiune în piața agroalimentară

Peste 50 de persoane au fost legitimate în cadrul unei acțiuni a polițiștilor din Urziceni desfășurată sîmbătă, 22 octombrie, în piața agroalimentară din localitate. Pentru neregulile descoperite, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2011, 05:34
(7922 vizualizări - 0 comentarii)


Stelnica: Plase monifilament, confiscate

Un echipaj al Secției 3 Rurală Stelnica au depistat o mașină condusă de bărbat de 52 ani, din comuna Movila, care era însoțit de doi consăteni de 47, respectiv 57 ani. În urma controlului efectuat în habitaclul ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2011, 05:30
(8294 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Stelnica braconaj


7

Fetești: Prinși muncind «la negru»

Polițiștii ialomițeni, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița și jandarmi ialomițeni, au acționat în ziua miercuri, 20 octombrie, pe linia prevenirii și combaterii ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2011, 15:38
(11780 vizualizări - 0 comentarii)


8

Slobozia: «Albastru pe interior»

Miercuri, 26 octombrie, Consiliul Județean Ialomița și Centrul Cultural UNESCO «Ionel Perlea» organizează spectacolul «Albastru pe interior». Evenimentul se va derula la sala de concerte a Centrului Cultural ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2011, 15:37
(8888 vizualizări - 0 comentarii)


9

Jilvaele: A intrat cu mașina într-o căruță. Doi răniți!

Miercuri, 19 octombrie a.c., pe DN1D, pe raza comunei Jilavele s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea a două persoane. Astfel, în timp ce un tînăr, de 28 ani, din comuna Bărbulești, conducea ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2011, 12:25
(5084 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Jilavele accident


10

DGFP Ialomița, locul 15 pe țară la colectarea veniturilor bugetare

«În luna septembrie 2011 au fost încasate la bugetul general consolidat aproape 36,97 milioane lei. Astfel, programul alocat de colectare a veniturilor bugetare a înregistrat un grad de realizare de 10 ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2011, 12:14
(8005 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 27 de accidente cu pietoni

27 de accidente în care au fost implicați pietoni. Acesta este bilanțul polițiștilor rutieri cu privire la primele 9 luni ale anului 2011. Potrivit datelor, în 25 dintre cazuri, vina a aparținut pietonilor ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2011, 12:14
(10546 vizualizări - 0 comentarii)


12

Brăileni hoți din autoturisme, prinși în Ialomița

Polițiști din Țăndărei au identificat suspecții unui furt din auto, în persoanele a doi tineri de 35 ani, ambii din comuna Mărașu, județul Brăila. În fapt, cei doi tineri au sustras, în seara zilei de ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2011, 12:13
(10066 vizualizări - 0 comentarii)


13

Acțiuni preventive pe raza municipiilor Urziceni și Fetești

Pentru creșterea gradului de siguranță publică a cetățenilor, efective din toate structurile operative ale Poliției Urziceni au fost angrenate miercuri, 19 octombrie a.c., în executarea unor acțiuni și ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2011, 12:11
(8371 vizualizări - 0 comentarii)


DGFP Ialomița, fruntașă la încasări prin executare silită

În luna septembrie 2011, pe linia colectării veniturilor bugetare, Direcția Generală a Finanțelor Publice Ialomița a întreprins mai multe măsuri de executare silită. Astfel, au fost emise peste 16300 de ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2011, 13:25
(7795 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: A lovit un pieton beat

Poliția Fetești a fost sesizată marți, 18 octombrie a.c., cu privire la faptul că pe strada Călărași, din localitate, s-a produs un accident de circulație soldat cu o victimă. Astfel, în timp ce un tînăr ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2011, 13:13
(6650 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


Vlădeni: Șofer fără permis, urmărit de polițiști

Marți, 18 octombrie a.c., un șofer a încercat să evite un echipaj de poliție pe raza comunei Vlădeni. După urmărirea și oprirea sa, agenții de poliție au stabilit faptul că cel în cauză, un tînăr în vîrstă ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2011, 13:09
(8076 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, cu permise anulate sau suspendate

Marți, 18 octombrie a.c., agenți din cadrul Secției de Poliție Rurală Slobozia au oprit pentru control, în trafic, un autoturism care circula pe DJ51C, din direcția Slobozia către comuna Gheorghe Doja. ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2011, 13:09
(9214 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri de mică publicitate din Ialomița. ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2011, 15:53
(2308 vizualizări - 0 comentarii)


Grivița: Un bărbat și-a violat consăteanul

Polițiștii Secției Grivița au fost alertați, duminică, 16 octombrie, cu privire la faptul că un bărbat, de 42 ani, din Scînteia, a fost agresat fizic de un consătean, de 39 ani. Ancheta ulterioară a polițiștilor ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2011, 15:25
(9009 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Adolescentă de 16 ani, lovită pe trecerea de pietoni de un șofer băut

O adolescentă de 16 ani, din Amara, a fost luni, 17 octombrie, victima unui accident de circulație. Tînăra încerca să traverseze strada pe o trecerea de pietoni de pe bulevardul Unirii, din Slobozia, cînd ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2011, 15:24
(6166 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


DGFP Ialomița: 1,8 milioane lei, colectate prin răspundere în solidar

«În conformitate cu prevederile Codului de Procedură Fiscală, la nivelul Direcței Generale a Finanțelor Publice Ialomița s-au intensificat acțiunile de angajare a răspunderii solidare în cazul debitorilor ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2011, 15:23
(6249 vizualizări - 0 comentarii)


Movila: Metoda «șmen» face victime printre vînzătoare

Un grup de patru persoane, cu vîrste cuprinse între 16 și 33 ani, a fost depistat de polițiștii Secției 3 Rurală Stelnica. Cei patru sînt autorii a două furturi comise la Movila. Potrivit polițiștilor, ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2011, 15:22
(7290 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Cu porcii la tîrg doar cu avizul medicului veterinar

Medicii sanitari veterinari atrag atenția că, în perioada 1 noiembrie-15 mai a.c., potrivit legislației, crescătorii de porci pot merge în tîrgurile autorizate să-și vîndă animalele vii. «Mișcarea porcinelor ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2011, 15:20
(9421 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Doja: Accident produs de alcool și neacordare de prioritate

Luni, 17 octombrie, la Gheorghe Doja s-a produs un accident de circulație. Pe scurt, incidentul s-a produs în timp ce un bărbat, de 40 ani, din localitate, aflat la volanul unui autoturism nu a acordat ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2011, 15:07
(5504 vizualizări - 0 comentarii)


Copil dispărut din Constanța, găsit la Fetești

Luni, 17 octombrie, o echipa de siguranță publică polițist-jandarm, din Fetești, a depistat pe strada Călărași, din localitate, un minor, care în momentul observării echipajului de poliție, a încercat să ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2011, 15:05
(8121 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: «Adolescenții condamnă etnobotanicele!», campanie de prevenire

«Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Ialomița și Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița și-au canalizat atenția către prevenirea consumului de substanțe și/sau produse etnobotanice în rîndul ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2011, 15:03
(6381 vizualizări - 0 comentarii)


DGFP Ialomița: 25 octombrie, ultima zi pentru depunerea formularelor de obligații fiscale

25 octombrie este ultima zi cînd contribuabilii își pot îndeplini obligațiile de depunerea a formularelor obligatorii. Astfel, potrivit Direcției Generale a Finanțelor Publice, contribuabilii trebuie să ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2011, 15:01
(5157 vizualizări - 0 comentarii)


Stelnica: Hoți de sămînță de grîu

Vineri, 21 octombrie, polițiștii ialomițeni au prins, între localitățile Maltezi și Cegani, doi tineri de 34, respectiv 30 ani, ambii din comuna Stelnica, care se deplasau pe biciclete. Fiecare dintre cei ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2011, 05:54
(5045 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Început de săptămînă cu șoferi depistați beți la volan

Luni, 17 octombrie, polițiștii au prins în trafic, pe raza județului, doi bărbați, domiciliați în Slobozia, respectiv Dridu, care se deplasau la volanul mașinilor personale, deși se aflau sub influența ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2011, 13:30
(8817 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...