Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

ANCHETĂ

 Ferme de vaci fictive pentru bani europeni

Țeapă «instituționalizată»

Ferme de vaci fictive pentru bani europeni

Timp de 3 ani, în Ialomița, la Giurgeni, un număr de 9 persoane au încasat subvenția pentru bovine, acordată de către Uniunea Europeană, fără să dețină niciun animal. Înființate doar pe hîrtie, fermele «aveau» între 30 și 500 de capete. De-a lungul perioadei în care fermele au fost subvenționate, nici oficialii locali, nici responsabilii Direcției Sanitar-Veterinare și nici cei ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură nu s-au sesizat cu privire la această fraudă. Declarațiile oficiale susțin la unison că ceea ce s-a întîmplat la Giurgeni este o «hibă a sistemului» și că «nicio instituție nu este vinovată». O anchetă încă nefinalizată, demarată în acest caz, confirmă faptul că frauda a fost posibilă cu sprijinul unor oficiali de rang înalt din Ministerul Agriculturii și că ar fi fost «clonată» în mai multe județe din țară...

Furcile caudine ale autorizării
Un calcul optimist, realizat pentru o fermă zootehnică cu 15 vaci, spune că un fermier își poate amortiza cheltuielile în circa 2 ani. Calculul realist, cel al Uniunii Europene, susține însă că că fermele de vaci nu sînt profitabile, motiv pentru care această activitate este susținută prin subvenții. Teoretic, obținerea acestor subvenții este condiționată de o serie întreagă de acte care ar trebui să facă imposibilă orice fraudă. Astfel, «producătorii agricoli care solicită schemele de plăți (...), vor depune la centrul local/județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (...) unde au înregistrată exploatația, o dată cu cererea de solicitare a primelor sau în termen de 30 de zile calendaristice de la data limită de depunere a cererilor, următoarele documente: adeverința emisă, prin proceduri SNIIA, de către medicul veterinar cu drept de liberă practică împuternicit, care atestă că bovinele existente în exploatație la data depunerii cererii sînt cuprinse în programul acțiunilor de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor (...), iar acțiunile prevăzute sînt efectuate la zi; adeverință prin care se recunoaște statutul de crescător de bovine al solicitantului, eliberată de către o organizație a crescătorilor de bovine, legal constituită, cu reprezentativitate națională sau de către o asociație a crescătorilor de bovine, legal constituită, afiliată la o organizație a crescătorilor de bovine cu reprezentativitate națională. Adeverința se eliberează gratuit, indiferent dacă solicitantul este membru sau nu al organizației/asociației respective (...)».

Țeapa ialomițeană cu 1860 de vaci
De la teorie la practică drumul e lung, iar scurtăturile la îndemîna oricărui țepar care își respectă profesia. Așa se face că, în Ialomița, prin anul 2010, la Giurgeni, au apărut peste noapte nu mai puțin de 9 astfel de ferme de vaci, doritoare de subvenții. Potrivit anchetei demarate ulterior, numele celor 9 proprietari de vaci care au reușit să fraudeze timp de 3 ani sistemul și să încaseze subvenții pentru vaci inexistente din ferme inexistente sînt Anagnoste Mihai, Anagnoste Sultana, Anagnoste Daniel, Patu Dănuț, Gramatică Zoița, Tănase Vanghele, Gula Vasile și Gigica Ianus. Împreună, toți acești «fermieri» au ridicat, timp de 3 ani, subvenții pentru 1860 de vaci, la o valoare per capita care a variat între 410 și 450 de lei. Țeapa a fost făcută publică abia prin luna august anului 2013, cînd APIA Ialomița aducea la cunoștința a 5 dintre fermierii nominalizați că «că solicitarea trebuie respinsă în baza adresei nr. 26130/28.05.2013 primite de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor care a stat la baza respingerii». Altfel spus, în urma unei sesizări oficiale și a unei anchete a Serviciului de Investigare a Fraudelor Ialomița din cadrul IPJ Ialomița, robinetul subvențiiilor a fost închis. Deocamdată, primul rezultatul al acestui demers oficial îl reprezintă faptul că 3 dintre «fermieri» au depus contestații și au făcut apel la instanțele de judecată pentru obținerea subvențiilor...

Vinovații fără vină ai instituțiilor publice
Inutil să precizăm că pentru această țeapă «de manual» niciunul dintre oficialii instituțiilor implicate nu este vinovat. După cum ați putut observa mai sus, APIA Ialomița a reacționat prompt și a blocat plata subvențiilor pentru anul în curs, motiv pentru care nu poate fi considerată vinovată sau complice la această fraudă. Mai ales că, susțin oficialii intervievați de noi, «instituția nu avea niciun fel de atribuții de control în cazul acestor ferme». La fel se eschivează și oficialii Direcției Sanitară Veterinară Ialomița, care susțin că, potrivit legii, nu au obligația de a face verificări la fermele de vaci. În plus, susține Mihai Puia, directorul instituției, în cazul anchetei de la Giurgeni s-a confirmat faptul că nu au fost cheltuiți bani publici pentru diferitele tratamentele anuale obligatorii care se efectuează în fermele de vaci. «Nu există niciun prejudiciu financiar la nivelul instituției!» a declarat acesta pentru Independent. Pentru a înțelege declarația lui Mihai Puia trebuie precizat faptul că fiecare medic veterinar de pe teritoriul unei comune are obligația legală de a asigura anual, contra cost, o serie de tratamente specifice pentru efectivele de vaci dintr-o fermă. Valoarea estimativă a costurilor anuale pentru tratarea unui singur animal se ridică la 30 de lei. În cazul celor 9 «ferme» de la Giurgeni, medicul veterinar care ar fi trebuit să asigure aceste tratamente se numește Ștefania Ionescu și este membru al Colegiului Medicilor Veterinari din Ialomița. Intervievată telefonic, dr Ștefania Ionescu ne-a declarat că se consideră nevinovată. «Cine mă acuză vrea să își ascundă vinovăția... N-are nimeni niciun drept să mă acuze! Am procedat conform legii!» ne-a declarat ea.

Cum înființezi o fermă de bovine fictivă?
Răspunsul la această întrebare e banal: cît ai zice pește! În cazul celor 9 ferme de la Giurgeni, lucrurile s-au derulat astfel: cei 9 proprietari de ferme au prezentat medicului veterinar concesionar, respectiv Ștefaniei Ionescu, pașapoarte pentru bovine emise de DSVSA Botoșani. Deși nu putem spune cu certitudine dacă aceste pașapoarte au fost falsificate sau nu, la acest moment informația devine irelevantă. «Am înregistrat efectivele de animale conform actelor prezentate. La cîteva zile, vacile au fost scoase din sistem pentru că proprietarii mi-au spus că n-au mai ajuns. Da, am văzut și eu cîteva dintre aceste animale... Cinci, zece, douăzeci... Nu mai știu!» își amintește Ștefania Ionescu. În baza înregistrărilor operate în sistem la Giurgeni, proprietarii de vaci au depus documentația la APIA Ialomița și au încasat, timp de 3 ani, subvenția despre care vorbeam. În toată această perioadă nici administrația locală, nici DSVSA Ialomița, care realizează anual între 3 și 5 controale tematice obligatorii la fermele de bovine din județ, și nici APIA, care a plătit circa 1 milion de lei anual pentru aceste vaci fictive din ferme fictive și nici vreo altă instituție abilitată a statului nu a deranjat această țeapă «instituționalizată». Luînd în calcul exclusiv obligațiile legale ale instituțiilor menționate pînă la acest, frauda are ca principală cauză o breșă legislativă creată la nivelul sistemului. Surse apropiate anchetei susțin însă că metoda ialomițeană este o clonă întîlnită și în alte județe ale țării și că ea nu ar fi fost posibilă fără oameni plasați în interiorul sistemului. Teoretic, la acest moment această «hibă de sistem» a fost remediată, iar înființarea fermelor de animale și mișcările de efective trebuie făcute obligatoriu în prezența medicului veterian concesionar. În fapt, după cum explică Adrian Mocioniu, președintele Colegiului Medicilor Veterinari, riscurile cresc. «E o reglementare pentru care noi am făcut multe presiuni. Acum se dovedește a fi o sabie cu două tăișuri. Pentru că medicul veterinar e și el om...» ne-a declarat acesta.

26 Noiembrie 2013, 13:19 (34609 vizualizări - 28 comentarii)

Citiți și:
Giurgeni-Ialomița: La «Casa Tudorii», ediție princeps

Comentariile cititorilor:


van vuie:
(30 Mai 2014, 14:18)
la Botosani pe cand un control la subventii  ,la Rachiti stiu cel putin 4 familii care au luat ani la rand subventii pe cap de animal fictiv mana in mana cu medicul veterinar de la Copalau ...de exemplu fam Dascalu ..din Rachiti BOTOSANI.
NICOLAE NACI:
(5 Mai 2014, 16:24)
SA INTRE DNA LA DOCTORUL MANOLE LA STEJARU SA VADA CATE PROSTII A FACUT SI INCA MAI FACE CU BECALI DE STEJARU..MIGIT HRISTU...DAR AKOLO NU PUTETI SA INTRATI CA MANOLE ESTI MANA IN MANA CU DIRECTORUL ANSVSA MANASTIREANU SI CU SOTIA LUI MANOLE LA DSV TULCEA.....
ROBERT:
(29 Aprilie 2014, 08:39)
Mihai, daca se confirma ce spui, e clar ca n-au ,,transat" corect CIOLANUL. Sunt  sigur ca vor iesi la iveala foarte multe lucruri murdare. pana la urma mai trebuie sa pice in plasa si BIBANII nu numai pestisorii mici, folositi pentru momeala. Va mai amintiti cazul acela cu maternitatea  din Bucuresti unde au ars de vii niste ingeri nevinovati? Cine a fost pedepsit?! O biata asistenta care tinea locul la inca 3 persoane nereusind sa fie prezenta in acelasi timp la toate posturile...Ei bine, ar fi cazul sa ne recapatam increderea in justitie si in organele de cercetare penala. Mult succes d-lor, vinovatii trebuie sa platesca (ADEVARATII VINOVATI!)
MIHAI:
(29 Aprilie 2014, 07:29)
Eheeeeeeei, se schimba macazul. Din sursa sigura STIU ca va urma o ANCHETA AMANUNTITA, care va scoate la lumina MUUUUUUULTE!!!!!!!!! Unii vor regreta chiar ca se afla pe ,,niste scaune comode". Se incepe de sus in jos ... cineva si-a amintit ca ...:,,pestele de la cap se strica..". Sa traiti bine!
vali:
(28 Aprilie 2014, 09:14)
de ce nu se fac controale la bovine si la alte judete cum ar fi la apia constanta calarasi braila galati  tulcea si nu ia nimeni masuri despre aceasta frauda
maria:
(23 Aprilie 2014, 20:50)
are dreptate sorin. de vinî sunt cei de la apia care dat legea.
fermierul prostul tarii:
(12 Februarie 2014, 09:58)
fermierii adevarati sunt niste idiotii care nu se pot opri sa nu mai creasca vite,pentru ca genetica din vita a trecut in boul de fermier cinstit .cum pot sa rezist curatind la balegar si lucrind 24 din 24 de ore fara concediu fara uikend si cu o sumedenie de controale la cei corecti .cei cu fermele in diplomat trimit controalele unde stiu bine ca animalele exista si asa sa verificat prin sondaj. ferme fictive le veti gasi cu siguranta la; doctori veterinari ,la ceva functionari si oameni de nimic in combinatie cu veterinarii
doru:
(7 Februarie 2014, 16:45)
am facut toata documentatia ptr. masura 141 fara nici o intentie de excrocherie ptr.cresterea albinelor ''in prina faza cei de la apia slobozia ma anunta ca proiectul este eligibil dupa care ma anunta ca trebuie sa intru la extragere [nu am sarit la cap]asa ca cei de la apia trebuiesc executati
VALI:
(17 Decembrie 2013, 22:28)
CORNELUS... TUNDE IARBA....
CORNEL:
(5 Decembrie 2013, 12:55)
sunt vinovati cu toti ptr ca cei de la APIA si DSV au primit bani de a acesti fermieri,si au relatii peste tot pana si la DNA. asa ca o sa ramana CU BANI SI NU O SA FACA PUSCARIE.
bob:
(5 Decembrie 2013, 09:19)
nu acuzati pe primar animalele nu au fost inregistrate la primaria giurgeni
Cucu:
(4 Decembrie 2013, 21:52)
Am o intrebare ma desteptilor ....... Din minime cunostinte , va spun cu certitudine ca DSV - ul trebuia sa sa vzeze carnetele pt fiecare bovina careia i s-a facut analizele anuale ( sange , TBC , etc )....... Domnul Puia NU STIE destre ce e vb ca doar sunt machedoni si aia , nu sunt mucani cum ne-ar spune panarama asta infecta de om . RUSINE BA OIERULE ca inca nu te mai saturi de prostii..... Va intreb eu pe TOTI , DE CE NU APAR ROMANI DE RAND SI APAR NUMAI MACHEDONI ? Raspunsul il deduceti fiecare acum........ La amante le trebuiesc masini , bani de coafor si multe altele ca altfel nu ar sta cu batranii astia....
pestaru:
(4 Decembrie 2013, 18:15)
-- N-o mai dati pe bietul primar Dinu  ca el saracu o fi semnat si el documente ca primaru , pai NU ??
Paul:
(3 Decembrie 2013, 11:37)
Sistemul e de vina fratilor, sau nu vati dat seama inca in ce tara traim!!!!!
Claudia:
(3 Decembrie 2013, 09:02)
Maria are dreptate, APIA este singura vinovata; cine plateste trebuie sa verifice unde ajung banii. Asa se intampla si la terenuri si la celelalte specii de animale. La primarie si la medic, inregistrarea se face pe DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE. APIA solicita DOCUMENTE! Au existat toate documentele la dosar? S-a facut verificare in baza de date? Lucrez in domeniu si chiar stiu ce spun.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 22 Sep 2017
192 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Copilul dispărut din Urziceni, depistat în București

Matache Leonard Gabriel, de 14 ani, din Urziceni, a fost identificat pe raza municipiului București, după două zile de la dispariție. Acesta s-a deplasat pe raza municipiului București cu trenul, fiind ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2011, 15:32
(7423 vizualizări - 0 comentarii)


1

Ialomița: A amenințat că se aruncă pe casa scării

După ce a consumat băuturi alcoolice, un bărbat în vîrstă de 43 ani ce locuiește într-un bloc ce a aparținut fostului IAS Bărăganu a amenințat că se aruncă în gol pe casa scării. Vecinii au fost cei care ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2011, 15:30
(4695 vizualizări - 0 comentarii)


2

Dridu: Flăcări în apropierea barajului

Aproximativ 200 ha de stuf și vegetație uscată au fost mistuite de flăcări în după-amiaza zilei de sîmbătă, 02 aprilie, în apropierea barajului Dridu. Pompierii militari de la Detașamentul Urziceni au intervenit ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2011, 15:28
(7148 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Dridu incendiu


3

Slobozia: Țigări de contrabandă prin curierat rapid

Polițiștii ialomițeni au prins un bărbat de 45 ani din Slobozia în timp ce ridica de la o societate cu profil curierat rapid trei colete în care se aflau 20000 de țigarete. Potrivit polițiștilor, țigările ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2011, 06:54
(7201 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Doi moldoveni cu ședere ilegală

De asemenea, în cadrul unei acțiuni, polițiștii ialomițeni au depistat doi cetățeni moldoveni cu ședere ilegală în Slobozia. Cei doi ai fost preluați de inpectorii Oficiului Român de Imigrări Ialomița care ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2011, 06:53
(5338 vizualizări - 0 comentarii)


5

Slobozia: Pistol cu bile de cauciuc, folosit fără drept de un tînăr

La sfîrșitul săptămînii precedente, în Slobozia a fost prins un tînăr de 26 ani ce purta și folosea fără drept un pistol cu bile de cauciuc. Polițiștii au întocmit pe numele bărbatului dosar penal pentru ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2011, 06:52
(5698 vizualizări - 0 comentarii)


6

Ialomița: Acțiune de amploare a Poliției Române în sudul țării

Inspectoratul General al Poliției Române a coordonat timp de două zile, respectiv 1 și 2 aprilie, o amplă acțiune desfășurată în Călărași, Dîmbovița, Giurgiu, Olt, Teleorman și Ialomița. Peste 200 de polițiști ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2011, 06:51
(5809 vizualizări - 0 comentarii)


2 aprilie-Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

2 aprilie-Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Națiunile Unite au declarat în decembrie 2007 ziua de 2 aprilie drept Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, fiind sărbatorită anual la nivel mondial, cu scopul de a dinamiza și coagula eforturile ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2011, 07:49
(6226 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: autism Ialomița


8
Autoturism furat din Spania, identificat la un centru de dezmembrări din Ialomița

Autoturism furat din Spania, identificat la un centru de dezmembrări din Ialomița

Lucrători din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii traficului internațional cu autovehicule furate. Astfel, au fost verificați 13 operatori ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2011, 12:27
(6679 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Viziuni», expoziție semnată Tudor Meiloiu

Miercuri, 6 aprilie, la Centrul Cultural UNESCO «Ionel Perlea», artistul plastic Tudor Meiloiu vernisează expoziția grafică «Viziuni». Evenimentul va debuta după amiază, la orele 14.00, iar după vernisaj ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2011, 12:23
(7829 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Minor dispărut

Un adolescent de 14 ani din Urziceni a dispărut de acasă. Părinții au reclamat dipariția copilului, joi, 31 martie și au declarat polițiștilor că băiatul a plecat, miercuri, 30 martie, la școală de unde ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2011, 10:25
(5905 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Spărgător de locuințe, prins de polițiști

La jumătatea lunii februarie 2011, locuința unui bărbat de 58 ani, din Urziceni, a fost spartă. Potrivit polițiștilor, din casă au fost furate mai multe bunuri și aparatură electronică. Bunurile furate ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2011, 10:25
(6369 vizualizări - 0 comentarii)


12

Amara: Adolescent de 16 ani, arestat pentru tîlhărie

Judecătorii slobozeni au dispus arestarea preventivă pentru 19 zile a unui adolescent de 16 ani din localitatea Amara, pentru tîlhărie. Infractorul a acționat la jumătatea lunii precedente, pe data de ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2011, 10:24
(6646 vizualizări - 0 comentarii)


Munteni Buzău: I-au furat porțile

Joi, 31 martie, un bărbat de 39 ani din Munteni Buzău a reclamat polițiștilor din localitate faptul că i-au fost furate două porți metalice în valoare de 500 lei. În urma verificărilor, hoții au fost identificați ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2011, 10:24
(6612 vizualizări - 2 comentarii)


Ialomița: Accident cu două victime

O șoferită grăbită ce a efectuat o depășire neregulamentară au fost cauzele principale ale producerii unui accident de circulație produs joi, 31 martie, pe DN2A. Pe scurt, tînăra, de 34 ani, din Tulcea ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2011, 10:23
(4737 vizualizări - 0 comentarii)


Grivița: Confiscare de pesticide expirate

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au confiscat ieri, 31 martie, aproximativ 145 litri de produse pentru protecția plantelor ce erau expirate. Confiscarea s-a produs în cadrul ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2011, 10:22
(5544 vizualizări - 0 comentarii)


Din 8 aprilie 2011, se închide Combinatul Chimic Slobozia

Grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, a anuntat marți, 29 martie a.c., că «de la 1 aprilie 2011, va opri de la funcționare și combinatul chimic din Turnu Măgurele (aparținînd societății ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2011, 14:15
(6780 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Au dispărut doi minori

Ialomița: Au dispărut doi minori

Miercuri, 30 martie a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că minorii Nedelcu Adriana, de 15 ani, din comuna Perieți și Radu Marius, de 15 ani, din comuna Ograda au plecat de la domiciliile ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2011, 12:48
(6952 vizualizări - 0 comentarii)


18

Bordușani: A distrus un gard cu tractorul

Un bărbat de 36 ani, administratorul unei firme de pe raza comunei Bordușani, a sesizat Poliția despre faptul în perioada 26-30 martie, persoane necunoscute au distrus gardul împrejmuitor al atelierului ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2011, 12:27
(7986 vizualizări - 2 comentarii)


Andrășești: Lemne confiscate de polițiști

Miercuri, 30 martie a.c., polițiștii au identificat în trafic un tînăr, de 22 ani, din comuna Mera, județul Vrancea, care transporta material lemnos. La solicitarea polițiștilor de a prezenta documentele ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2011, 12:26
(8152 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiuni ale Poliției în Țăndărei și Slobozia: Două permise reținute și aproape 5500 lei amenzi

Pe raza municipiului Slobozia și a orașului Țăndărei au fost derulate acțiuni privind creșterea gradului de siguranță rutieră și legalitatea transporturilor de animale. Polițiștii au acționat pe linia prevenirii ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2011, 12:26
(5838 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Hoți de fier vechi, identificați

Pe numele a doi bărbați din comuna Bordușani s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de furt calificat. În fapt, în ziua de 30 martie a.c., cei în cauză au dezgropat și secționat o ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2011, 12:25
(6379 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Francofolies 2011»

În organizarea Consiliului Județean Ialomița, a Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea», a Asociației Profesorilor de Limba Franceză «Les Franthousiastes», a Inspectoratului Școlar Județean Ialomița precum ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2011, 09:09
(3317 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 130 locuri de muncă vacante

Din totalul celor 130 locuri de muncă vacante anunțate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița, 10 posturi sînt pentru absolvenții de studii superioare. De asemenea, 39 locuri de muncă ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2011, 08:58
(5608 vizualizări - 0 comentarii)


Antreprenori noi pentru Ialomița

Timp de o săptămînă, 32 de tineri ialomițeni au fost cursați pentru a deveni antreprenorii de mîine. Programul s-a desfășurat în cadrul unui proiect european, ce a urmărit promovarea culturii antreprenoriale ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2011, 14:09
(7371 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Tineri cercetați pentru furt calificat

În dimineața zilei de miercuri, 30 martie, polițiștii feteșteni au prins în flagrant un grup de tineri ce încercau să fure mai mulți conductori electrici destinați alimentării unor semnalizări luminoase ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2011, 14:08
(5687 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești furt


Slobozia: Scenariu cu explozie la Combinatul Chimic

Joi, 30 martie 2011, la sediul Chemgas Holding s-a produs o explozie la o instalație tehnologică, urmată de un incendiu de proporții ce degaja fum dens și gaze toxice. Ca urmare a incidentului, planșeul ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2011, 14:07
(7021 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Patru tone de fier vechi, confiscate

Slobozia: Patru tone de fier vechi, confiscate

Polițiștii slobozeni au confiscat, marți, 2 martie, patru tone de fier vechi. Deșeurile feroase erau transportate pe șoseaua Amara de un bărbat de 40 ani, ce conducea un tractor cu semiremorcă. Oprit de ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2011, 14:04
(6308 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița, zonă de sărăcie europeană

Recent, organismul internațional de statistică aparținînd Comisiei Europene, instituție ce analizează toate țările aparținătoare, a publicat un studiu al sărăciei. Potrivit documentului, Eurostat a plasat ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2011, 06:32
(6774 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri de mică publicitate din Ialomița. ...[citește_toată_știrea]

29 Martie 2011, 15:29
(2824 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...