Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

EXCLUSIV: Foștii inculpați ai «Dosarului Țăndărei» cer despăgubiri de 1 milion de euro statului român

EXCLUSIV: Foștii inculpați ai «Dosarului Țăndărei» cer despăgubiri de 1 milion de euro statului român

Achitați definitiv de Curtea de Apel Târgu Mureș, foștii inculpați din «Dosarul Țăndărei» vor să facă o adevărată revoluție în instanță. În urmă cu o săptămână, doi dintre aceștia au depus o acțiune comună la Tribunalul Ialomița în care cer statului român daune morale de 1 milion de euro, motivând faptul că arestarea lor preventivă din anul 2010 a fost ilegală. Oficialii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT), structura de Parchet care a instrumentat «Dosarul Țăndărei», au recunoscut public faptul că procurorul care investigat cazul a greșit ancheta. «Dosarul Țăndărei» a cărui finalitate a dus la achitarea a 25 de inculpați acuzați de «trafic de persoane» reprezintă cel mai mare eșec al justiției românești...

Acțiune surprinzătoare Procesul deschis de cei doi foști inculpați ai «Dosarului Țăndărei» își are temeiul în baza art. 539 din Codul de Procedură Penală, care vizează «dreptul la repararea pagubei în cazul privării nelegale de libertate». Potrivit textului de lege, «are dreptul la repararea pagubei și persoana care, în cursul procesului penal, a fost privată nelegal de libertate». În anul 2010, timp de aproximativ 9 luni, toți cei 25 de inculpați ai cauzei au fost arestați preventiv de Tribunalul Harghita, în baza solicitărilor făcute de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT). După această perioadă, aceștia au fost lăsați în libertate sub suprave­gherea organelor judiciare locale. Achitarea definitivă în «Dosarul Țăndărei» i-a determinat pe foștii inculpați să acuze organele judiciare ale statului român de practici ilegale în ceea ce privește măsurile preventive impuse pe numele lor, în urmă cu 10 ani. Motivând faptul că măsura arestării preventive impusă pe numele lor a fost ilegală, doi dintre foștii inculpați ai anchetei pe care DIICOT a pierdut-o în instanță cer acum daune morale statului român, invocând textul de lege enunțat în rândurile de mai sus. Noul proces a fost deschis pe rolul Secției Civile a Tribunalului Ialomița și reprezintă un caz unic la nivelul instanțelor din județul Ialomița. Surse judiciare au precizat în exclusivitate pentru ziarul nostru faptul că valoarea daunelor solicitate de către cei doi reclamanți se ridică la 1 milion de euro! De asemenea, se pare că acesta nu va fi singurul proces pe care foștii inculpați ai «Dosarului Țăndărei» îl vor deschide invocând faptul că au fost reținuți ilegal. În perioada următoare, alte acțiuni similare ar urma să fie înregistrate pe rolul Tribunalului Ialomița.

Oficialii DIICOT vorbesc public La 8 luni de la sentința definitivă de achitare dată de Curtea de Apel București, oficialii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au făcut primele declarații cu privire la eșecul «Dosarului Țăndărei». Într-un interviu acordat presei centrale, Georgiana Hossu, actualul procuror-șef al DIICOT-Structura Centrală, a recunoscut public faptul că ancheta în cazul traficanților de copii din Țăndărei a fost greșit instrumentată de către procurorul de caz. «În urma verificărilor pe care le-am făcut, s-a ajuns la concluzia că soluția de achitare este imputabilă procurorului de caz. Acesta nu a descris amănunțit acuzațiile formulate, iar probele nu au reușit să dovedească dincolo de orice dubiu acuzațiile aduse» a precizat Georgiana Hossu, procurorul-șef al DIICOT, citată de presa centrală. Reamintim faptul că ancheta în «Dosarul Țăndărei» a început în aprilie 2010, ocazie cu care procurorii DIICOT, alături de organele judiciare din Marea Britanie, au organizat razii de amploare în orașul Țăndărei. 25 de persoane au fost reținute și ulterior arestate, sub acuzația de «trafic de minori». Toți inculpații cauzei au fost acuzați de organele judiciare că au exploatat 180 minori din Țăndărei, pe care i-ar fi obligat să fure și să cerșească pe străzile marilor orașe din Anglia. Potrivit actelor de urmărire penală ale DIICOT, cercetările au debutat în mai 2006, când autoritățile din Marea Britanie au extrădat în România trei minori care încercau să pătrundă ilegal pe teritoriul Angliei.

Marele eșec al justiției românești
Achitarea celor 25 de inculpați ai «Dosarului Țăndărei» reprezintă cel mai mare eșec al justiției din România. Într-un punct de vedere oficial transmis publici­tății, re­prezentanții Curții de Apel Târgu Mureș au făcut referire la modul deficitar în care procurorul DIICOT a gestionat această anchetă. Magistrații au atras atenția cu privire la erorile care au apărut în Rechizitoriul în baza căruia inculpații au fost trimiși în judecată. Documentul abundă de omisiuni, care i-au determinat pe judecători să reconsidere toate faptele descrise în acest document și să încline balanța în favoarea achi­tării și nu în cea a condamnării. «Autorii Rechi­zitoriului s-au limitat la o descriere mai mult decât sumară a activității infrac­ționale, arătând în principal că din probele admi­nistrate sau din de­clarațiile martorilor rezultă infrac­țiunile reținute în sarcina fiecărui inculpat, fără a realiza însă și o descriere amănunțită a acestor acti­vități infrac­ți­onale și a probelor sau declarațiilor pe care se sprijină acu­zarea pentru fiecare inculpat în parte» își exprimă opinia judecătorii mureșeni. De asemenea, procurorii DIICOT au omis să indice în actele de sesizare înaintate instanțelor numele părților vătămate. Totodată, an­chetatorii au propus spre audiere martori plecați în străinătate pentru care nu s-au făcut demersuri în ceea ce privește aducerea în țară pentru a pleda în fața instanței. La toate aceastea se adaugă și confu­zia anchetatorilor cu privire la numărul exact de minori traficați de către inculpați. Deși potrivit Rechizitoriului ar fi fost folosiți în activitatea infrac­țională 224 de minori, în realitate nominalizați în fața instanței au fost doar 74.

19 August 2020, 08:05 (2973 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Procurorii DIICOT au sabotat «Dosarul Țăndărei»

Comentariile cititorilor:


Marian:
(21 August 2020, 08:19)
Deci cativa cetateni dobandesc averi colosale intr un timp foarte scurt,autoritatile regatului se sesizeaza pentru ca o sleahta de nemernici erau infractori,iar in Romania totul este privit ca normalitate.Ca asa e la noi.La altii nu poti avea asa de multi bani brusc.Ca intervine politia,fiscul.La noi intervin spagile si traficul de influenta.Ca se fura incepand de la politicieni pana....
Pe unde umbli Țepeș, Doamne? :
(20 August 2020, 08:10)
Auzi :procurorul de caz nu a reusit sa prezinte toate probele..Erau si in limba engleza iar dosarul in limba romana era uitat la amanta,pe noptiera.Sau cum?Pentru un betiv care fura o gaina si o damigeana cu vin,procurorii de caz se motiveaza,isi pregatesc pledoaria meticulos iar pentru rromii ce au avut investigatii internationale,procurorul a s-a prezentat doar ca sa fie in sala?Iar noi trebuie sa credem aceasta vrajeala demna de ras? Pemtru ca acel procuror probabil si-a primit ce trebuia,administrand dosarul ca pe un furt de biciclete?
A:
(20 August 2020, 05:49)
Nu numai ca i ati incurajat pe romi sa faca in continuare nenorociri ,prin decizia de achitare,dar acum i ati facut sa sara si la gatul vostru sa va /ne jupoaie de bani.vedeti ironia sortii!pe cine nu lasi sa moara ,nu te lasa sa traiesti!I ati avut in mana ,acum va au ei la mana...Rusine sa va fie!suntem de rasul lumii!
Vlad Tepes:
(19 August 2020, 21:05)
1. Este o rusine si o palma pe obrazul Romaniei sa ceara banii tarii aceia care nu au contribuit, ei si tot neamul lor, cu un leu, vreodata, la vistieria nationala. 2. Daca nu au fapte infractionale dar nu au nicio zi de munca cinstita, aici sau in lume, cum au reusit sa adune situatii materiale inexplicabile?!?? 3. Oare e tarziu sa le fie dovedite faptele cu probe indubitable?! Nu este tarziu. Dar cine sa o faca? Hai oameni buni si corecti,....hai ca se poate sa arate si forta tarii ca nu suntem buni doar de muls!
Covid:
(19 August 2020, 11:21)
Statul e bun de plata pt porcariile făcute de anchetatori : polițiști, procurori si judecători. Bugetul statului vine de la "fraierii" care platesc darile catre stat.
Corect ar fi:
(19 August 2020, 10:33)
Sectia de Investigare a Magistratilor sa hotarasca: Curtea de Apel Tg Mures sa plateasca solidar milionul de euro clientilor pe care i-au salvat de la puscarie. Oricum, cazul nu ramane asa cum e acum.
Laureatis causa:
(19 August 2020, 09:50)
Sper să și câștige!! Dar să nu mai aibă cine să le dea banii...
tratat cu tratament:
(19 August 2020, 08:52)
Daca tanti Gioirgi de la DIICOT urmarea niste filmulete din Anglia, daca aceeasi tanti s-ar intreba din ce bani au ridicat magaronii palate in Tandarei, daca ar intreba magaroni din Tandarei filmati cand dadau copii la cersit, atunci n-ar mai treebui alte probe. Probele aduse de autoritatile din Anglia nu sunt bune , au spaga pusa pe zero ??? 
Gică:
(19 August 2020, 08:15)
Intreb pentru un prieten:anchetatorii au licente de Ghe Cristea?Daca nu,e clar ca e complicitate.Ancheteaza englezii,e vizibil ca nu poti obține asa sume de bani decât daca esti membru Bildenberg dar ii faci scapati pe onestii de Tandarei.Pe anchetatorii de carton nu ii intreaba nimeni nimic?Dar pe judecatorii mai putin cinstiti?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 24 Oct 2020
286 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

23 Octombrie 2020, 19:10


Slobozia: Arestat pentru «proxenetism»

Joi, 22 octombrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 14:20
(151 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Sălcioara, suprins la volan fără permis

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Coșereni, fiind în serviciul de patrulare și control al traficului rutier, pe raza comunei Axintele, au oprit un autoturism condus de un tânăr, de 23 de ani ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 14:15
(73 vizualizări - 0 comentarii)


SJA Ialomița: Surprins în flagrant când dădea «mită»

Joi, 22 octombrie 2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, împreună cu lucrătorii de Poliție Judiciară ai Diecției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 13:25
(226 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1858 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 23 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1858, cu 50 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 13:05
(95 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Eveniment privat întrerupt de forțele de ordine

În cursul zilei de joi, 23 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 și a ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 12:20
(105 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Verificarea documentară a contribuabililor

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informeză contribuabilii interesați că potrivit prevederilor art. 148 din Codul de procedură fiscală, pentru stabilirea corectă a situației fiscale ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 11:50
(85 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie pe strada Nordului din orașul Căzănești

Ca urmare a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă de pe strada Nordului din orașul Căzănești, RAJA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile vineri, 23 octombrie 2020, în intervalul ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 09:30
(72 vizualizări - 0 comentarii)


8

Cei mai noi pompieri ialomițeni au depus Jurământul Militar

Candidații selectați din sursă externă în luna septembrie a.c., angajati pe perioadă determinată, au depus astăzi Jurământul Militar, în cadrul unui ceremonial restrâns, impus de contextul epidemiologic ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2020, 18:05
(104 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Persoană trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de «trafic de influență»

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița a dispus, la data de 16 octombrie a.c., trimiterea în judecată a unei persoane, fără calitate specială, față de care s-a luat măsura ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2020, 17:40
(120 vizualizări - 0 comentarii)


10

Ialomița: Dosare penale pentru șofat fără permis

Miercuri, 21 octombrie a.c., în jurul orei 12,00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Dridu, în timp ce efectuau un filtru rutier pe raza comunei Dridu, au oprit pentru control, un autoturism condus ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2020, 14:05
(187 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1808 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 22 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1808, cu 21 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2020, 13:05
(169 vizualizări - 0 comentarii)


12

Bătrân de 82 de ani din Bărcănești, dispărut

Polițiștii din Ialomița caută un bărbat, în vârstă de 82 de ani, care a plecat voluntar de la domiciliul său din comuna Bărcănești într-o direcție necunoscută, fără a mai reveni. Persoanele care pot oferi ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2020, 15:45
(82 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Bordușani, arestat pentru producerea unui accident

Marți, 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală  Stelnica au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2020, 15:20
(132 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Ordin de protecție emis de polițiști pe numele unui bărbat care și-a bătut concubina

Marți, 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au fost sesizați prin apel 112 de o femeie, de 56 de ani, din Ograda, cu privire la faptul că a fost lovită de concubinul ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2020, 14:55
(113 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1787 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 21 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1787, cu 46 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2020, 13:05
(148 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

20 Octombrie 2020, 19:10


Urziceni: Dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului

Luni, 19 octombrie a.c., în jurul orelor 14,00, polițiștii rutieri din Urziceni au oprit pentru control, pe Calea București din Urziceni, un autoturism condus de un bărbat de 51 ani. Întrucât șoferul emana ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2020, 14:35
(166 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița a desfășurat acțiunea Truck&Bus, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și de mărfuri. Activitățile de control s-au desfășurat ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2020, 14:25
(132 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1741 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Marți, 20 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1741, cu 45 cazuri mai mult față de ziua de luni ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2020, 13:05
(269 vizualizări - 0 comentarii)


Se constituie noul Consiliu Județean Ialomița

Prin Ordinul prefectului județului Ialomița nr. 500/19.10.2020, se va constitui noul Consiliu Județean Ialomița. Evenimentul de constituire se va produce marți, 20 octombrie 2020, la Sala «Europa» a Consiliului ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2020, 17:40
(635 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Dosare penale pentru infracțiuni rutiere

Sâmbătă, 17 octombrie a.c., în jurul orei 23,30, polițiștii din Amara, în timp ce efectuau activități de supraveghere a traficului rutier, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2020, 13:20
(215 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Movilița, arestat pentru «tulburarea ordinii și liniștii publice»

Vineri, 16 octombrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din Urziceni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2020, 13:15
(187 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1696 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Luni, 19 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1696, cu 13 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2020, 13:10
(172 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus. A fost întreruptă o nuntă la Fetești!

Polițiștii din Ialomița, sub autoritatea Instituției Prefectului, împreună cu jandarmi și polițiști locali, desfășoară zilnic activități pentru informarea cetățenilor și verificarea respectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2020, 13:05
(248 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Intervenții ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență la 7 accidente!

Ialomița: Intervenții ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență la 7 accidente!

Forțele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița au fost solicitate să intervină la un număr de 7 evenimente rutiere care s-au produs în localitățile ialomițene încă din seara ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2020, 12:30
(158 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Întâlnirile între contribuabili și inspectorii fiscali se pot face prin programări on-line

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că se pot programa on-line pentru întâlnirea cu un inspector fiscal din cadrul instituției. Pe site-ul www.anaf.ro ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2020, 10:50
(128 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1683 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Duminică, 18 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1683, cu 47 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2020, 13:05
(194 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1636 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 16 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1636, cu 49 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2020, 13:05
(384 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: Băut și fără permis, la volan

Un bărbat, de 36 de ani, din comuna Mihail Kogălniceanu, a fost depistat în flagrant noaptea joi spre vineri, 15/16 octombrie a.c., de polițiștii ialomițeni, în timp ce conducea un autoturism pe drumurile ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2020, 11:10
(242 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...