Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Energia verde» distruge DN3B

Investiții vs drumuri

«Energia verde» distruge DN3B

De o jumătate de an, DN3B dintre Chirana și Fetești s-a transformat într-un coșmar pentru șoferi și locuitorii din localitățile M. Kogălniceanu, Vlădeni și Făcăeni. «Și așa era un drum prost. Acum e impracticabil... Nu mai vin niciodată pe aici!» susține George Oprea, un șofer care locuiește în zonă. Motivul pentru care calitatea drumului se degradează constant îl reprezintă lucrările la realizarea celei mai mari în investiții în «energie verde» din Ialomița. Reprezentanții firmei Ialomița Power SRL susțin că, după finalizarea lucrărilor, drumul va fi reabilitat...

Cea mai mare investiție din ultimii 50 de ani
În anul 2011, compania Ialomița Power SRL, avînd ca acționari pe Energias de Portugal (EDP)și Renovatio Trading, a obținut de la Agenția de Reglementare licența de înființare a unui parc eolian pe teritoriul comunelor M. Kogălniceanu, Vlădeni și Făcăeni. Parcul se află în plin proces de execuție și va fi finalizat pînă la sfîrșitul anului viitor. Avînd în vedere că instalarea a 1 MW eolian costă circa 1,2 milioane de euro, consultanții angajați în cadrul proiectului apreciază că investiția Ialomița Power este de peste 450 milioane de euro. «Este una dintre cele mai mari investiții din ultimii 50 de ani în Ialomița. La sfîrșitul acestui an, va fi finalizată prima etapă a acestui proiect, de 40 de megawați...» ne-a declarat Marian Bălan, consultant în cadrul proiectului. O dată montate toate turbinele, parcul eolian Făcăeni va urca direct pe locul doi în topul celor mai mari din România după cel al CEZ de la Fîntînele. De asemenea, va fi și unul dintre cele mai mari parcuri eoliene pe uscat din Europa...

Drum distrus, promisiuni de reabilitare
Dincolo de importanța incontestabilă a proiectului, marea problemă generată de acestă investiție o reprezintă deteriorarea evidentă a DN3B și protestele înregistrate la fiecare dintre cele trei primării pe terenul cărora se ridică investiția. «Și așa era un drum prost. Acum e impracticabil... Nu mai vin niciodată pe aici!» susține George Oprea, un șofer care locuiește în zona afectată. Reprezentanții Ialomița Power SRL susțin însă că sînt conștienți de situație și că fac eforturi pentru a remedia toate neajunsurile generate de execuția lucrărilor: «Am primit și noi semnale din zonă. Ele sînt întemeiate! Dar vă asigurăm că facem eforturi pentru remedierea lor și că drumul național va fi reabilitat. De asemenea, firma despăgubește toate eventualele daune care vor apărea din cauza lucrărilor executate, fie că e vorba de drumuri de servitute, fie că vorbim de culturi afectate... Pe de altă parte, nu trebuie uitat faptul că firma ar fi putut face această investiție oriunde în altă parte...» declară consultantul proiectului, Marian Bălan. Investiția de la M. Kogălniceanu, Vlădeni și Făcăeni are ca termen scadent finele anului 2014, iar puterea totală instalată a turbinelor eoliene din zonă se ridică la 264 de MW.

Miza investițiilor în «energie verde» din Ialomița Potrivit legii, o centrală eoliană primește de la stat 1 certificat verde pentru fiecare MWh livrat în sistem iar prețul unui certificat pe piața liberă fluctuează între 28 de euro și 58 de euro. Pînă la 1 iulie, subvenția era de 2 certificate pentru fiecare MWh livrat în rețea. Guvernul a redus schema de sprijin promițînd că investitorii își vor recupera certificatele restante în 2017, dar legislația nu prevede încă nimic concret în acest sens. Un certificat verde se emite de Transelectrica după producerea și livrarea unui MWh de energie regenerabilă. Schema prin care România acordă aceste certificate este completată de obligația ca furnizorii de electricitate să achiziționeze un procent anual de certificate proporțional cu energia livrată. La rîndul lor, aceștia își recuperează banii de la consumatori prin factura la curent, în așa fel încît toți consumatorii României sprijină producția de «energie verde»...

27 August 2013, 13:39 (9846 vizualizări - 11 comentarii)

Citiți și:
Energia din surse regenerabile aduce investitori în județul Ialomița
Ialomița produce anual 166 MW de energie verde
Ialomița a rezervat 1000 de hectare pentru «energie verde»
Ialomița: A intrat în pom

Comentariile cititorilor:


MANOLE FIU:
(2 Noiembrie 2013, 14:54)
EU NU AM PLATIT CERTIFICATELE VERZI SI CPC. AM PLATIT CA DE OBICEI RESTUL FACT. PENTRU CA SUNT CET. EUROPEAN SI AM DREPTUL SA RESPECT ORI SA FAC A FI RESPECTAT UN CONTRACT. ALTFEL E RAU ! EU VREAU SA FIE BINE !
No comment:
(29 August 2013, 21:11)
Se poate sa fie basme pentru ca in Romania cu cat furi mai mult cu atat esti mai intangibil. Tuturor ne-au placut povestile nemuritoare cand am fost copii. Farmecul lor nu a disparut nici acum cand ne-am marit, doar ca acum se numesc barfe. Deci, de prin povestile care mai circula pe treptele subrede ale finantelor e bine sa amintim ca de pe la etajul trei vor pleca doi la cules ciupercute: unul de prea lacom si unul de prea prost. Iar pe la etajul doi , din biroul mare se aud cantece de dor si jale, pentru ca nu mai curge cum curgea pe vremuri, ci doar se tzaraie..si asta dupa multe insistente si telefoane. Iar din alt birou inca se pleaca pe teren la vanat de mistreti, de unul singur, ca in vremurile bune.
Gigel:
(29 August 2013, 12:47)
Energia "verde" nu se face asa, aiurea. Turbinele acestea necesita vant constant si puternic pentru a putea avea contract cu Electrica, iar judetul nostru nu este pe harta vanturilor constante si puternice. Livrarea curentului electric este mult mai dificila decat livrarea gazelor naturale sau a apei, pentru ca reglajele se fac prin intermediul termocentralelor, pe care nu poti sa le opresti si sa le pornesti cand vrei, pentru ca nu mai bate vantul la Facaeni. Cred ca sunt doar bani aruncati in vant, ca doar sunt nerambursabili. Cat despre drum - cui ii pasa de cetateni?
@ no comment&comment:
(29 August 2013, 12:14)
Sa va ajut, sa risipim misterul: se aude prin instituie ca unul de la control fiscal pleaca in catuse, sa culeaga strugurii. Mai usurel cu basmele, mai usurel....
pedro slobozia:
(29 August 2013, 09:06)
sa mori tu balane caci firma ar fi putut sa faca investitia in alta parte?de ce nu spui cat o sa dai bolsevicilor din banii care o sa-i faci pt. alegerile viitoare?sa o spui lui mutu caci faci tu ceva bun pt. cetatenii jud.pe care l-ati distrus si nu pt. binele partidului de mafioti care sunteti.HHAI SICTIR CACI NE ESTE SCARBA DE VOI HOTILOR.
Dănuţ:
(29 August 2013, 02:42)
Nu vă încingeți prea tare,dragi cititori postaci.....toate afacerile de tipul celei descrise...ascund un lobby...Acum că liantul și cuvântătorul de presă în afacere e Bălan.....nu i de mirare,e fost prefect pdsrist...ce consilier mai bun poate ascunde sub preș..și poate "negocia"problemele de mediu,construcții,transport și muncă in relatia cu agentiile județene?Drumul ăla a fost mereu un coșmar.....iar terenul pt eoliene o sărătură......Cu energia verde n-avem de câstigat decât la reducerea poluării pe termen lung.....în rest....ce locuri de muncă presupune realizarea investiției la noi în Ialomiița....echivalează cu pierderi înzecite de locuri de muncă în minerit și termocentrale....Binențeles că asemenea invwstiții au sprijin politic,iar în cele mai multe cazuri generează disconfort cetățenilor din zonele adiacente investiției...dar sunt suspecte și de acte de corupție!!! Azi ,Independent ne prezintă disconfortul....și-l expune oprobiului public pe Bălan transpartinicul "consultant"......acu' nu știu cine-o să mai facă deyvăluiri.....și cine o să încaseze publicitate;)))))Și dacă-mi dau seama ....nu știu de postez)) Țin minte...că Martin se mândrea cu revoluția energiei verzi în Ialomița.....o fi lupoaica Iulia arătată ursului Martin și boului Bălan?)))
No comment:
(28 August 2013, 23:30)
Ptr cei care s-au grabit sa-si ocupe functiile de sefi prin finante, dupa ce au jumulit toti agentii economici potenti din judet, se pare ca li se pregateste o mica surpriza de sarbatori. Nu are rost sa risipim acum misterul asa ca cel mai bine este sa asteptam cu interes concertul .
Mike:
(28 August 2013, 16:04)
Marian Balan, reprezentatul ,,Ialomita Power S.R.L. nu este fostul prefect psd? Nu raspunde Consiliul Judetean Ialomita, majoritar psd, de calitatea drumurilor din judet? Daca prostii voteaza psd, asa drumuri le trebuie!
comment:
(28 August 2013, 14:59)
de ce nu investigati si actele de tip mafiot din Directia de Finante Ialomita ? in aceste zile se definitiveaza goana dupa posturile de sefi. se da intre 10.000 si 100.000 de euro (spaga merge la Ploiesti si Bucuresti cea mai mare parte si o alta parte ceva mai mica la sefii celor trei partide din alianta USL - PSD, PNL si PC ) se vede treaba ca nu aveti curajul sa loviti in mai marii diriguitori (capi ai mafiei) politici !
k-413:
(28 August 2013, 12:59)
romanu intai se sterge la c.. si dupa aia se c...
un sofer pe dn 3b:
(27 August 2013, 19:51)
Unii cu malaiul si altii cu masinile stricate, oare noi cei care platim taxa de drum, meritam sa circulam pe acest drum. Cum si-au facut drum de pieatra  de la fostul Combil Vladeni la Movila, trebuiau sa isi faca drum lateral de la chirana la vladeni. Ca sa vedeti prostia omeneasca, au facut statie de betoane la facaeni si cara betonierele pe dn 3b pana la Vladeni, cand puteau sa o faca la fostul ias Vladeni, dar unde nu este cap vai de noi, de ce sa nu faca soseaua praf...    Vreau sa ma contraziceti cu argumente domnilor investitori. Dl. Balan spune ca puteau sa faca parcul in alta zona, de ce nu l-au facut si noi eram mai linistiti, vreau sa vedem rezultatele investitiilor din com. Vladeni ca urmare a infiintarii parcului eolian.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Luni 24 Iun 2024
234 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

IPJ Ialomița: Acțiuni preventive al polițiștilor în minivacanța de Rusalii

În perioada 22-24 iunie 2024, polițiștii ialomițeni vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de minivacanța de Rusalii. Astfel, în ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2024, 13:10
(384 vizualizări - 5 comentarii)


Minor de 15 ani din Manasia, reținut pentru «tâlhărie calificată»

Miercuri, 19 iunie 2024, polițiștii din Urziceni au depistat un minor de 15 ani, din comuna Manasia, bănuit de comiterea infracțiunii de «tâlhărie calificată». Cercetările oamenilor ...[citește_toată_știrea]

20 Iunie 2024, 15:55
(562 vizualizări - 2 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Campanie de donare de sânge în comuna Scânteia

Protopopiatul Slobozia: Campanie de donare de sânge în comuna Scânteia

Joi, 20 iunie 2024, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Slobozia ...[citește_toată_știrea]

20 Iunie 2024, 15:00
(187 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștință consumatorilor din întreaga arie de operare că luni, 24 iunie 2024, a doua zi de Rusalii, casieriile și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu ...[citește_toată_știrea]

20 Iunie 2024, 10:05
(111 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Plăți de peste 48,281 milioane de euro pentru Campania 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 17-19 iunie 2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în sumă totală de 239,990 milioane de lei (48,281 milioane ...[citește_toată_știrea]

20 Iunie 2024, 09:15
(79 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


AJFP Ialomița: 610,67 mii de lei, sume stabilite suplimentar în urma inspecțiilor și a verificărilor efectuate în luna mai 2024

Inspectorii cu atribuțiuni de control din cadrul AJFP Ialomița au efectuat, în luna mai 2024, controale la contribuabili persoane fizice și juridice. Astfel, au fost finalizate 23 de inspecții ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2024, 11:20
(207 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Movilița și Ciulnița

Accidente la Movilița și Ciulnița

Trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au intervenit, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, la un accident ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2024, 09:40
(354 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

18 Iunie 2024, 20:15


Protopopiatul Urziceni: Campanie de donare de sânge

Protopopiatul Urziceni: Campanie de donare de sânge

Marți, 18 iunie 2024, Protopopiatul Urziceni a organizat o nouă acțiune în cadrul campaniei naționale susținută de Patriarhia Română «Donează sânge, salvează o viață!». ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2024, 14:45
(258 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Se oprește apa la Fierbinți-Târg!

Pentru efectuarea unor lucrări de modernizare, reparații și întreținere a instalațiilor la nivelul Gospodăriei de apă din localitatea Fierbinți-Târg, furnizorul de energie electrică va î ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2024, 13:55
(452 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 5,15%, rata șomajului la sfârșitul lunii aprilie 2024

La sfârșitul lunii aprilie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4095 șomeri (din care 1911 femei), rata șomajului fiind de ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2024, 08:55
(1797 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: TVA rambursată de peste 6,59 milioane de lei, în luna mai 2024

Administrația Județeană Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în luna mai 2024, conform selecției naționale, TVA în valoare de peste 6,59 milioane ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 15:55
(725 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Se primesc Cereri de finanțare pentru schema de ajutor de stat «Silvo-mediu și climă»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că începând de luni, 17 iunie 2024, se depun cererile de finanțare pentru accesarea schemei de ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 10:40
(257 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 5,28%, rata șomajului la sfârșitul lunii martie 2024

La sfârșitul lunii martie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4197 șomeri (din care 1945 femei), rata șomajului fiind de ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 10:35
(625 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Munteni-Buzău

Incendiu la o casă din Munteni-Buzău

În după-amiaza zilei de duminică, 16 iunie a.c., în jurul orei 14,05, Detașamentul de Pompieri Slobozia și Detașamentul de pompieri Urziceni au intervenit pentru localizarea și lichidarea ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 10:30
(1103 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Plăți de peste 97 milioane de lei pentru Campania 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 12-14 iunie 2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în sumă totală 97,132 milioane de lei (19,531 milioane ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 10:25
(550 vizualizări - 0 comentarii)


Mesaje false în numele ANAF

O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor persoane juridice le este solicitată «lista entităților externe ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 09:10
(651 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în orașul Fetești luni, 17 iunie 2024!

În vederea executării unei lucrări programate de pe strada Plevnei din municipiul Fetești, din județul Ialomița, echipele RAJA Constanța vor sista luni, 17 iunie 2024, furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 16:40
(453 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 141,50 milioane lei de lei, încasări la bugetul de stat în luna mai 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna mai 2024, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 141,50 milioane lei de lei ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 10:40
(451 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Sprijin financiar pentru absolvenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița vine în întâmpinarea absolvenților promoției 2024 cu o serie de măsuri active menite să faciliteze accesul pe piața muncii ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 10:00
(765 vizualizări - 0 comentarii)


Smirna: Locuință cuprinsă de flăcări

Smirna: Locuință cuprinsă de flăcări

Joi, 13 iunie 2024, pompierii din Slobozia au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din Smirna. La locul solicitării au fost alocate de urgență două ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 09:40
(777 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Smirna incendiu


 Sărățeni: Două autoturisme, implicate într-un accident rutier

Sărățeni: Două autoturisme, implicate într-un accident rutier

Joi, 13 iunie 2024, pompierii din Slobozia au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier produs pe DN2A, în localitatea Sărățeni. În evenimentul rutier au fost implicate ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 09:30
(415 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Reținut pentru 24 de ore

Miercuri,12 iunie 2024, polițiștii din Fetești, în urma documentării activității infracționale și administrării probatoriului, au dispus reținerea pentru 24 de ore un bărbat de 34 de ani, din ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2024, 16:40
(203 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: S-a încheiat campania de depunere a Cererilor de Plată 2024

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură aduce la cunoștința opiniei publice că miercuri, 12 iunie 2024, s-a încheiat campania de primire a Cererilor de plată aferente anului 2024. Astfel ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2024, 13:00
(721 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Marți, 25 iunie 2024, termen-limită pentru depunerea Formularului 177

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii plătitori de impozit pe profit că prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 115/2023, începând cu data de ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2024, 10:30
(502 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Încep concursurile profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița organizează vineri, 14 iunie 2024, etapa județeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare și ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2024, 09:30
(506 vizualizări - 0 comentarii)


Ordin de protecție emis de polițiști pe numele unui feteștean

Polițiștii din Fetești au fost sesizați luni, 10 iunie 2024, cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 50 de ani, din Fetești, ar fi fost agresată fizic de concubinul său, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2024, 15:30
(2039 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

Luni, 10 iunie 2024, polițiștii din Fetești au oprit în trafic un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Fetești, în vederea verificării documentelor personale și ale autoturismului ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2024, 15:05
(630 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Se oprește apa în comuna Moldoveni!

Joi, 13 iunie 2024, în intervalul orar 08,00-16,00, RAJA Constanța va sista furnizarea apei pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2024, 08:40
(778 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Plăți de peste 26 milioane de lei pentru Campania 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat marți, 11 iunie 2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în sumă totală de 26,29 milioane de lei din Fondul European de Garantare ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2024, 15:10
(1479 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


Ultimele comentarii
OarecareDeOriunde în IPJ Ialomița: Acțiuni preventive al polițiștilor în minivacanța de Rusalii Iosif în Marinela a transformat angajații DSP în paznici Slobozean în «Rezultatele Alegerilor din 9 iunie 2024 reflectă decizia ialomițenilor!» ENIGMA în «Rezultatele Alegerilor din 9 iunie 2024 reflectă decizia ialomițenilor!» Mary în Angajata Primăriei Slobozia, cercetată pentru fapte de corupție, a fost trimisă în judecată Mary în Angajata Primăriei Slobozia, cercetată pentru fapte de corupție, a fost trimisă în judecată IONEL în «Rezultatele Alegerilor din 9 iunie 2024 reflectă decizia ialomițenilor!» @Marco Polo în Încă trei noutăți pentru Unirea Slobozia Corcodel de la Dumitresti în IPJ Ialomița: Acțiuni preventive al polițiștilor în minivacanța de Rusalii @Corcodele.. în IPJ Ialomița: Acțiuni preventive al polițiștilor în minivacanța de Rusalii Corcodel de la Dumitresti în Minor de 15 ani din Manasia, reținut pentru «tâlhărie calificată» Corcodel de la Dumitresti în Minor de 15 ani din Manasia, reținut pentru «tâlhărie calificată» Corcodel de la Dumitresti în IPJ Ialomița: Acțiuni preventive al polițiștilor în minivacanța de Rusalii Corcodel de la Dumitresti în IPJ Ialomița: Acțiuni preventive al polițiștilor în minivacanța de Rusalii Corcodel de la Dumitresti în Organele judiciare ialomițene nu pot proba «abuzurile sexuale» asupra copiilor Dacicus în Încă trei noutăți pentru Unirea Slobozia Vasile în Organele judiciare ialomițene nu pot proba «abuzurile sexuale» asupra copiilor Cetățean în Slobozia: Muncă în folosul comunității în schimbul amenzilor neplătite Ionel în Slobozia: Muncă în folosul comunității în schimbul amenzilor neplătite @Viorel în Încă trei noutăți pentru Unirea Slobozia

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...