Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Sindicatul liber AMONIL pichetează «stânga»

Grevă electorală

Sindicatul liber AMONIL pichetează «stînga»

Cu voie de la Ioan Niculae, salariații AMONIL s-au decis să picheteze sediile instituțiilor publice locale, precum și pe cel al partidului unic PSD. Acțiunea se va desfășura pe tot parcursul acestei săptămîni, timp de o oră și jumătate în fiecare zi.

Revendicări de sezon Conform unui comunicat de presă remis redacției, Sindicatul Liber AMONIL a decis să protesteze pe tot parcursul acestei săptămîni în fața sediilor instituțiilor publice din județ. Acțiunea a fost declanșată luni, în fața sediului SC Chemgas și va continua în zilele următoare în fața sediului județean al PSD «partid de stînga care guvernează România» și a Prefecturii Ialomița, «reprezentantă a Guvernului Ponta în teritoriu, guvern de stînga care nu-și onorează programul de guvernare». Potrivit comunicatului de presă, revendicările sindicaliștilor vizează faptul că «salariile cuvenite pentru munca prestată întîrzie cu regularitate cu minim 2 luni și în acest fel se provoacă grave prejudicii materiale și morale angajaților și familiilor acestora, amplificîndu-se astfel permanent tensiunile sociale». În cazul în care protestul nu va atrage atenția autorităților, sindicaliștii promit, ca de fiecare dată cînd organizează astfel de acțiuni că «vom recurge și la alte forme legale de protest».

Unde nu-i coloană vertebrală, vai de angajați Acțiunea sindicaliștilor, corectă ca formă, suferă de grave carențe de fond. Conducerea Sindicatului ascunde o stare de fapt jenantă, pe care majoritatea angajaților o acceptă fără probleme. Concret, «Familia fostului Combinat Chimic» este scindată și gata să se sfîșie pentru păstrarea locurilor de muncă. «Fiecare e cu aia a mă-sii... Vreo 300 sînt pensionari și le convine să aștepte salariile cîte trei luni... Sînt șefi, se fac că muncesc, spun că ei au făcut Combinatul... Restul sînt cu cîrca, cu familii acasă, cu greutăți... De ăia e vai și amar. Sînt unii care nu mai au lumină, le-a tăiat și gazul... Și mai vine și iarna acuma...» ne explica în luna octombrie a anului trecut unul dintre muncitori. În aceste condiții, acțiunea de săptămîna aceasta a sindicatului este strict una de imagine, iar singurul beneficiar real, în cazul în care sindicaliștii vor atrage atenția autorităților, rămîne SC Chemgas, care a transformat sindicatul într-un factor de presiune asupra instituțiilor statului.

15 Mai 2014, 04:10 (37001 vizualizări - 97 comentarii)

Citiți și:
Pericol biologic din cauza apelor uzate ale Combinatului Chimic din Slobozia
Firma care administrează Combinatul Chimic din Slobozia are datorii de 80 milioane de euro
Suspiciuni de evaziune fiscală la Amonil Slobozia

Comentariile cititorilor:


LIMITE !?:
(23 Iunie 2014, 22:59)
Cum ar fi daca angajatii ar comunica patronului un singur lucru si anume: "daca in ziua de salariu nu am banii pe card, urmatoarea zi nu vin la munca!" (presupunand ca salariul se vireaza pe card) De exemplu: am muncit toata luna iunie si presupunem ca pe data de 10.iulie (joi) trebuie sa am salariul pe card. Verific seara la ora 19:01 pe data de 10.iulie daca am banii pe card (in caz ca sunt carduri ING, adica banii pot intra inclusiv pana la ora 19:00 - pentru celelalte banci, intrebati care sunt orele limita pentru transferurile bancare). Daca NU am banii pe card, atunci NU am de ce sa merg urmatoarea zi la munca. (mai bine merg ca zilier si tot castig ceva!)  Eu ca angajat am muncit luna iunie, patronul stia ca trebuie sa ma plateasca pana pe data de 10 si STIA ca daca nu ma plateste, urmatoarea zi nu voi veni la munca (stia pentru ca i-am comunicat eu, acel singur lucru de mai sus. Cu alte cuvinte, vorbim despre o limita pe care daca patronul o incalca, exista consecinte!). Si lucrurile comunicate clar, fara prea multi intermediari... Vineri seara (11.iulie) se verifica din nou cardul (a avut o zi sa faca plata). Daca nu s-a facut plata, inseamna ca weekend-ul continua si luni. Luni seara se verifica din nou....si tot asa. Vi se pare ca ar fi absente nemotivate? Adica sa muncesti degeaba o luna de zile nu-i un motiv suficient? Intrebarea este - cat timp va putea functiona combinatul daca oamenii nu merg la munca? Nici nu cred ca-i nevoie ca toti muncitorii sa aplice acest principiu - este suficient sa-l aplice cei ce au pozitii cheie, fara de care combinatul va functiona mai greu sau deloc... Si daca patronul nu este motivat de cat castiga de pe urma combinatului...s-ar putea sa fie motivat de cat ar putea pierde intr-o zi in care nu s-a muncit, 2, 3... Daca vrem respect, trebuie mai intai sa ne respectam pe noi insine! (si munca degeaba/neplatita arata ca muncitorii nu se respecta pe ei insisi - atunci cum sa primeasca respect de la altii?)
Cale:
(26 Mai 2014, 15:40)
Nu mai are curaj Calinescu sa se arate la fata.  Vine dimineata devreme deghizat in Conchita Wurst parasutata de un desant aerian al Armatei a III-a de vinatori de munte si pleaca noaptea tirziu in calitate de ofiter Gestapo sublocotenent in rezerva Crucea de Fier in grad de comandor. Zorile il gasesc in cartierul felinarelor rosii din Bora unde a petrecut ca gheisa categoria a II-a in compania unui batalion de infanteristi de marina care au confundat Autostrada Soarelui cu canalul Dunare-Marea Neagra.
Sal:
(26 Mai 2014, 15:19)
Daca ne listam la casa de pariuri, pe ce data cam credem noi ca o sa luam banii, pariu ca cistigam mai mult decit am cistigat in ultimele trei luni? Io zic ca prin cinspe iulie o sa fie. Care tii?
gogu:
(26 Mai 2014, 09:25)
stiti ca bani pe aprilie se dau dupa 15 iunie,......sau mai devreme daca punem putina presiune..ce-i de la turnu-magurele vor sa esim ...iMPREUNA...sa le dam in cap...la securisti.
Titel:
(24 Mai 2014, 09:07)
Pun pariu ca daca in locul lui Calinescu patronul angajeaza un antrenor cu atestat, la cit sintem de tonifiati de cursa zilnica cu obstacolele vietii si fortificati de stresul locului de munca, plus sudalmele onorifice primite de la actualul director, intr-un sezon, hai maxim doua, Chemgas Slobozia acceseaza liga I si cu modest suport financiar, numai salariile pe ultimele doua luni, vizeaza si Cupa campionilor la handbal. Hockey. Curling. Gimnastica aerobica.
Adi:
(24 Mai 2014, 08:40)
N-ai ce zice. Daca patronul pune mina, creste. In fotbal succesurile, in chimie datoriile. De ce m-o fi pus mama sa fac liceul tehnologic si nu m-a lasat sa bat mingea pe maidan? Daca punem de-o miuta in curtea combinatului credeti ca avem sanse sa ne luam macar avansul pe vreo luna, ceva?
Gica:
(24 Mai 2014, 08:21)
Rugile noastre au fost ascultate. Cupa Romaniei va sta de acum incolo in dulapiorul din baia cu jacuzzi a sefului. In diminetile cind uitindu-se in oglinda isi va da jos barba tepoasa de 12 ore sorbind in acelasi timp din cupa de sampanie, gindurile-i vor rataci nelinistite deasupra trofeului placat cu aur de 19 karate intrebindu-se cu curiozitate ce aia a lui a uitat sa faca in ultimele trei luni ca doar porcilor astora de fotbalisti nemultumitii dracului le-a dat cele 20000 de euro promise. Ah! Chemgas-ul. Sa mai astepte. Nu sta nimeni in apa. Pina la urmatoarea cupa mai am timp.
Puni:
(23 Mai 2014, 05:19)
Parerea mea e ca lumea se inseala. Chemgas nu exista. Nu exista nici Calinescu cu moaca lui de politist corupt , nici muncitorii cu cererile lor de rahat, azotatul nu este folosit in agricultura, Niculae este un fotbalist din Congo iar orasul este o zona crepusculara in care zombi cu inalte principii morale fumeaza chistoace gasite pe jos.
Toni :
(23 Mai 2014, 05:11)
Cu o exorcizare la fata locului ati incercat? Puteti apela la Preafericitul Daniel sau macar o sfestanie, o molifta, o coliva, ceva trebuie sa functioneze. Nici macar dracul nu-i chiar asa de negru.
Sile Dinicu:
(23 Mai 2014, 05:07)
Sa pastram un moment de reculegere pentru sufletul lui adinc incercat de soarta. Nu cred ca i-ar strica si un sejur la Baile Felix daca la Karlovy Vary nu-i da mina. Are nevoie de o lunga cura de namol, un masaj facial profund, o exfoliere dermica in focurile iadului si o trepanatie craniana de larga respiratie. Sa nu uitam donatia benevola de organe pentru care si-a dat acordul in alb.
Manuel:
(23 Mai 2014, 05:00)
Eu chiar simt nevoia sa-l compatimesc pe directorul Calinescu, asa,ca de la om la om. Mi-e chiar simpatic ca m-a servit odata cu un Kent si m-a imprumutat cu 10 lei la chenzina. Aveti idee ce e in sufletul omului? Cum nu poate el sa doarma linistit din cauza ca sa nu ne dea prea mult la salarii sau sa ni le dea prea devreme. Eu n-am idee cum poate sa mai reziste cu o asemenea preocupare permanenta si cu stresul ca iar tolomacii aia de angajati or sa vrea sa mai manince si ei ceva de la ultima cina pe care au luat-o acum vreo saptamina.
nae:
(23 Mai 2014, 04:52)
Circ mai mare ca la noi la combinat nu cred ca gasesti prin oras. Nici ca ne  mai trebuiau sarbatorile municipiului. Spectacolul pe care-l putem noi oferi nu are pereche.
Costel:
(22 Mai 2014, 10:13)
Mi s-a oferit si mie o demisie dintr-asta. Le-am recomandat sa se stearga cu ea undeva. Le e teama sa nu cumva sa ne datoreze si salarii compensatorii in caz de ne dau afara. O alta magarie pe care vor sa ne-o faca. Au impresia ca le sintem datori.
Lucian:
(22 Mai 2014, 10:02)
Interesanta metoda de constringere au mai inventat: demisia in alb. S-o patenteze si s-o inscrie in Codul muncii. Codul Penal s-ar putea sa aiba si el ceva de zis ceva in privinta asta.
Nelu:
(22 Mai 2014, 09:56)
Ginditi-va cit de recunoscatori trebuie sa-i fim patronului care si-a pus in primejdie reputatia de afacerist cinstit, conturile din banca, libertatea, doar pentru a putea fi partas la megadosarul subminarii economiei nationale, menit sa ne asigure noua gaze ieftine, salarii de top in industria chimica si ridicarea lor la intervale regulate. Slava tie maret industrias, minunata constiinta insuficient recunoscuta, exemplar tata de familie si fragil exploatator de forta de munca.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
25 Iul 2021
227 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 350 351
Movila: 6 persoane rănite într-un accident rutier

Movila: 6 persoane rănite într-un accident rutier

În seara zilei de duminică, 25 iulie a.c., în zona localității Movila, s-a produs un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a 6 persoane. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit ...[citește_toată_știrea]

25 Iulie 2021, 20:15
(45 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila accident


Orboiești: A intrat cu mașina într-un copac

Orboiești: A intrat cu mașina într-un copac

Duminică, 25 iulie a.c., în localitatea Orboiești s-a produs un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a 2 persoane. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că în evenimentul rutier ...[citește_toată_știrea]

25 Iulie 2021, 18:40
(40 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Duminică, 25 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10802, nefiind înregistrat vreun caz nou față ...[citește_toată_știrea]

25 Iulie 2021, 14:10
(22 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1 nou caz de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 24 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10802, fiind înregistrat 1 nou caz de îmbolnăvire ...[citește_toată_știrea]

24 Iulie 2021, 13:40
(115 vizualizări - 1 comentariu)


Accidente la Tovărășia și Urziceni

Accidente la Tovărășia și Urziceni

Pompierii ialomițeni au intervenit vineri, 23 iulie a.c., în cazul a două accidente rutiere petrecute pe raza localităților Tovărășia și Urziceni. În urma evenimentelor au rezultat cinci persoane rănite ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 16:30
(266 vizualizări - 2 comentarii)


5

DSVSA Ialomița: 7 focare de Pestă Porcină Africană, identificate pe raza județului

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației că, la data de ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 14:10
(205 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 3 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 23 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10801, fiind înregistrate 3 noi cazuri de îmbolnăvire ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 14:00
(148 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 25 decembrie 2021, data limită de plată a impozitului specific aferent semestrului I

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabili că, potrivit normelor în vigoare, declararea și plata impozitului specific unor activități, aferent semestrului I 2021, se ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 13:30
(101 vizualizări - 0 comentarii)


8

AJFP Ialomița: 26 iulie 2021, termen limită pentru depunerea a 9 declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că 26 iulie 2021 este termenul de depunere a următoarelor declarații: Formularele 100, 112, 208, 224, 300, 301, 307, 311, 390 ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 13:20
(113 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Urziceni

Joi, 22 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat o razie de amploare pe raza municipiului Urziceni. Astfel, forțele de ordine au controlat în trafic 295 de autovehicule și legitimat peste 390 de persoane ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 12:30
(144 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Conducea în stare de ebrietate

Un bărbat de 35 de ani, din Țăndărei, s-a ales cu un dosar penal după ce a fost surprins în trafic în stare de ebrietate. Acesta a fost oprit pentru un control de rutină în seara zilei de joi, 22 iulie ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 12:20
(101 vizualizări - 0 comentarii)


Balaciu: Doi răniți în urma unui accident rutier

Balaciu: Doi răniți în urma unui accident rutier

Vineri, 23 iulie 2021, salvatorii de la Detașamentul de pompieri Urziceni au fost solicitați să intervină cu o autospecială de stingere cu apă și spumă la un accident rutier, în care au fost implicate un ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 11:45
(152 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Balaciu accident


12

«Ziua Imnului», marcată la Slobozia

Instituția Prefectului Ialomița va organiza joi, 29 iulie a.c., o festivitate prin care va marca «Ziua Imnului». Festivitatea se va desfășura pe platoul din Piața Revoluției din Slobozia. Evenimentul va ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 11:40
(151 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Vernisaj la Muzeul Național al Agriculturii

Absolvenții Universității Naționale de Arte a României vor organiza marți, 27 iulie 2021, o expoziție de pictură la Slobozia. Vernisajul va fi găzduit de către Muzeul Național al Agriculturii. Expoziția ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 10:20
(120 vizualizări - 1 comentariu)


Urziceni: Reținut pentru 24 de ore după ce a furat din buzunare

Polițiștii din Urziceni au reținut miercuri, 21 iulie a.c., pentru 24 de ore, un bărbat de 42 de ani, suspect într-un dosar de «furt». Din datele oamenilor legii, în ziua de 8 iulie a.c., în timp ce se ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 15:25
(140 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Urziceni furt


Glodeanu Sărat: Locuință cuprinsă de flăcări

Glodeanu Sărat: Locuință cuprinsă de flăcări

Joi, 22 iulie a.c., pompierii din Urziceni au intervenit pentru stingerea unui incendiu, produs la o locuință din satul Glodeanu Sărat-Buzău. 3 echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 15:10
(143 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Conflict între adolescenți, aplanat de un jandarm

Aflat în timpul liber, un ofițer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița a intervenit marți, 20 iulie a.c., pentru aplanarea unui conflict, produs între mai mulți adolescenți la intrarea ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 14:35
(309 vizualizări - 1 comentariu)


Dridu: Lebădă salvată de polițiști

Dridu: Lebădă salvată de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au intervenit miercuri, 21 iulie a.c., pentru a salva o lebădă. Oamenii legii au fost sesizați cu privire la faptul că o lebădă, care nu mai poate ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 14:20
(205 vizualizări - 2 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 2 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 22 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10798, fiind înregistrate 2 noi cazuri de îmbolnăvire ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 13:50
(177 vizualizări - 0 comentarii)


Respectarea Codului Muncii, verificată de inspectorii ITM Ialomița

În prima jumătate a lunii iulie 2021, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița au desfășurat ample controale privind prevederilor legale privind munca la domiciliu, telemunca, decalarea ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 10:10
(135 vizualizări - 0 comentarii)


Un tren de marfă a deraiat în zona Gării Fetești

Miercuri, 21 iulie a.c., în zona Gării Fetești, 5 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat. Din cauza evenimentului, Magistrala 800 București-Constanța este complet blocată pe ambele sensuri. Astfel, trenurile ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 17:05
(238 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Aproape 500 milioane de lei, încasate la bugetul de stat în semestrul I-2021

La nivelul județului Ialomița, în primul semestru al anului 2021, s-a colectat la bugetul general consolidat al statului suma de 493,47 milioane de lei. Suma colectată este cu 56,33 milioane de lei mai ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 13:20
(154 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Miercuri, 21 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10796, nefiind înregistrat vreun caz nou față ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 13:15
(146 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Cursuri gratuite de formare profesională

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița vine în întampinarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, organizând până la sfârșitul anului 2021 cursuri de formare profesională ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 12:25
(226 vizualizări - 0 comentarii)


Proiectil neexplodat, găsit la Vlădeni

Proiectil neexplodat, găsit la Vlădeni

Marți, 20 iulie a.c., specialiștii pirotehniști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița au intervenit cu o autospecială pirotehnică și au ridicat un proiectil exploziv de calibru 100 milimetri ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 09:35
(148 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Scânteia și în zona Popasului Chirana

Accidente la Scânteia și în zona Popasului Chirana

În dimineața zilei de miercuri, 21 iulie a.c., pompierii din Țăndărei au intervenit la două accidente rutiere. Primul dintre acestea s-a produs în comuna Scânteia, fiind implicate un autoturism și un tractor ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 09:20
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

21 Iulie 2021, 08:15


AJFP Ialomița: Semnarea documentelor emise prin serviciul Spațiul Privat Virtual

AJFP Ialomița readuce în atenția contribuabililor faptul că documentele comunicate de Ministerul Finanțelor/organul fiscal central prin serviciul «Spațiul Privat Virtual» se semnează de către Ministerul ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2021, 15:50
(159 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: La volan, fără permis de conducere

În ziua de luni, 19 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Fetești au oprit în trafic, pe raza municipiului Fetești, o autoutilitară condusă de un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din localitatea ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2021, 15:45
(349 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Măsuri de prevenire a riscului de înec

Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Ialomița aduc în atenție cetățenilor o serie de reguli și măsuri ce trebuie respectate în scopul prevenirii cazurilor de înec. Astfel, ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2021, 15:35
(254 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 350 351
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...