Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Cheltuieli de 1,4 milioane de lei anual pentru vizitatori «virtuali»

Muzeul Național al Agriculturii

Cheltuieli de 1,4 milioane de lei anual pentru vizitatori «virtuali»

Muzeul Național al Agriculturii împlinește toamna aceasta 22 de ani. Și încă își caută identitatea și publicul... Până la identificarea lor, raportează anual sute de mii de vizitatori «virtuali». În 2017, oficialii instituției au numărat puțin peste 150 de mii, cifră care include și... vizitele virtuale! În același an, pentru susținerea activităților desfășurate în cadrul Muzeului, administrația județeană a cheltuit 1,4 milioane de lei...

Un muzeu mai mult mort decât viu
Muzeul Național al Agriculturii este o instituție subordonată Consiliului Județean Ialomița. A fost deschis oficial în 1996, grație lobby-ului ex-directorului Răzvan Ciucă și finanțat «artificial» timp de mai bine de 20 de ani. De-a lungul anilor, instituția a fost implicată în nenumărate scandaluri publice care au vizat cheltuirea inutilă sau ilegală a fondurilor publice. O dată cu numirea în funcție a directorului Gheorghe Petre, numărul scandalurilor s-a diminuat, iar activitatea acestei instituții a intrat într-un con de umbră. Muzeul își deschide acum porțile pentru evenimente anuale precum «încondeiatul ouălelor de Paște», expoziții tematice de genul celei desfășurate în luna martie anul acesta sub titlul «Fierul de călcat. Istoric, utilitate și rafinament» sau pentru vizite oficiale organizate de către Consiliul Județean Ialomița. În aceste condiții, în anul 2017, pentru activitățile desfășurate în cadrul instituției, autoritățile județene au alocat acestuia un buget de 1,4 milioane lei. Două treimi din această sumă o reprezintă cheltuielile de personal (954406 lei), iar restul (449775 lei) reprezintă cheltuielile cu «bunuri și servicii pentru întreținerea și valorificarea bunurilor culturale». Surse apropiate instituției susțin că, în ultimii 6 ani, de la preluarea Muzeului de către Gheorghe Petre, «aici nu se mai face nimic! Iar dacă se face, se face prost și fără finalitate...».

Gheorghe Petre cosmetizează datele statistice
Înainte de a ridica noi primii piatra, am solicitat instituției o serie de informații legate de activitatea desfășurată în ultimii ani și modul în care sunt gestionate obiectivele din patrimoniul instituției. Conform acestora, Muzeul Agriculturii din România își desfășoară activitatea mai mult în mediul virtual decât în mod real, iar cifrele prezentate oferă o imagine ireală. Astfel, în cursul anului 2017, Muzeul a înregistrat un număr de 150221 de vizitatori din care 85897 sunt contabilizați pe pagina de Facebook a instituției, iar 32887 sunt vizitatori unici, contorizați pe site-ul oficial al Muzeului. La aceștia se adaugă 1868 de vizitatori ai expozițiilor de peste an, 3449 de elevi participanți la atelierele de lucru, 15000 de «vizitatori la manifestările organizate în afara instituției», 1200 de «vizitatori la Noaptea Muzeelor», 10000 de vizitatori în scop religios... Urmărite de-a lungul ultimilor 3 ani, cifrele prezentate oficial sub semnătura directorului Gheorghe Petre sunt contradictorii și ilogice, dovadă a unei încercări inabil mascate de a justifica existența instituției. Singura cifră care poate reprezenta un reper, rămâne cea a numărului de vizitatori reali. Astfel, în decurs de 3 ani, numărul vizitatorilor «la sediul muzeului» a scăzut de aproape 3 ori, de la 5666 în 2015 la 1868 în anul 2017...

Nici patrimoniul instituției nu se simte prea bine Dacă activitatea Muzeului poate fi cosmetizată pentru a justifica sinecura oferită de către PSD lui Gheorghe Petre, în cazul patrimoniului instituției lucrurile se complică. Biserica «Sfântul Nicolae» din curtea Muzeului a ratat deja șansa restaurării din fonduri europene, investiție estimată la 2,7 milioane de lei. Cazul Bisericii «Sfântul Nicolae» e unul fericit. Un al doilea obiectiv, Ferma Model Perieți, se dărâmă așteptând «restaurarea, consolidarea și punerea în valoare»... Potrivit declarațiilor lui Gheorghe Petre, proiectul își propunea  «pornind de la ideea esențială de muzeu viu, dinamic, după exemplul altor muzee din țară și din lume, la Ferma Model Perieți să se creeze un ansamblu în aer liber, (...) un adevărat muzeu viu al horticulturii». De la momentul inițierii acestui proiect au trecut aproape 10 ani. Ultima documentație de avizare a lucrărilor de intervenții datează din perioada 2011-2012 și este acum doar teanc inutil de hârtii.

18 Iunie 2018, 07:50 (5231 vizualizări - 21 comentarii)

Citiți și:
«Pâinea și Vinul» la Muzeul Național al Agriculturii Slobozia
Slobozia: Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei, etapa județeană, la Muzeul Național al Agriculturii
Slobozia: «Târg de Crăciun» la Muzeul Agriculturii
Amenajarea unui monument istoric, sistată din lipsa unui aviz

Comentariile cititorilor:


112!:
(24 Iunie 2018, 12:53)
Toți foștii inspectori generali au tras mălai, la greu! Cum a putut fiecare. Nu numai Gogu, toți! Barcari a fost cea mai curată, pardon! Coafată! Fizicianul de la Urziceni, unul de pe la Fetești, micii inspectori...micile inspectoare...numai pe Dumitru de la Amara au prins-o! Bravo, lor!
Valentina:
(24 Iunie 2018, 09:19)
Gogu Zugravu , cel mai mare doctor in pictura se juca dea liberalul cind era Inspector General si renova scoli in localitati fara elevi ! Asa i-au crescut doua vile si a trecut cu arme si bagaje la Psd ! Vilele s-au facut din banii pe tablourile vindute , sa nu credeti altceva ! Doar ca multe scoli au ramas neterminate sau au closetul in curte si nu se pot autoriza ! In rest toata familia lui Gogu Zugravu e bine ! Chiar foarte bine ! Le-a iesit liberalismul din cap si sunt trup si suflet cu Ciuma Rosie ! Y
Alexandru:
(22 Iunie 2018, 17:48)
@aha, scrie și tu un nume: Emilia, Vlad, Gheorghe, sulică...aha?! Hai, sictir, javră! Acum: taci dracu din gură, cea educată! Nu cred că un om cu scaun la cap neagă actul de cultură eficient. Este vorba de “cultura” Ialomița! Pentru cine se dă purcoiul acela de bani? La cultură? Care, unde, ce face, cum face?! Numai pițipoance leneșe și grăsani cardiaci de trai bun și nesimțire! Pupincuriști aplecați până la cr-urile șefilor!
AHA:
(22 Iunie 2018, 14:24)
  Cel mai rău este că au drept la cuvântul scris, tocmai cei care au fugit de la școală sau habar nu au ce este cultura și de ce trebuie să existe ea în spațiul românesc. Cei care au scris aici au mentalitate de iobagi sau sclavi politici schingiuiți cu răni profunde în moralitate și gândire.
  La un ziar de scandal cam așa trebuie scris,  ca să fie pe înțelesul cititorilor săi. Somnul rațiunii naște moștri, spor la somn, iar dacă vă uitați ocazional în oglindă și nu vă mai recunoașteți, totul va fi pe mâna voastră.
cetatean:
(21 Iunie 2018, 14:45)
toate institutiile de cultura sant necesare da ele nu poinlocui cei sapte ani de acasa,problema grava este manageriatul lor totul merge prost cind in frunte a iastitutiilor numesti politruci, carieristi adica oameni de toata jena habarnisti culturali uni si putin hotomani

vox:
(21 Iunie 2018, 12:01)
Nu exista interesul pentru culturalizarea publicului din partea angajatilor muzeelor. Sunt un fel de arhiva si am observat  ca-i deranjeaza vizitele, in afara celor care trebuie raportate pentru raportul de activitate. Multi muzeografi au studiile acelea.. gen Spiru......ceea ce explica incompetenta. indolenta .ignoranta...
Cațavencu:
(20 Iunie 2018, 22:08)
Costă exagerat de mult “oamenii de cultură”!! Toți falși doctori, plătiți cu bani grei. Nu merită pe vremurile acestea, în România. Nesimțiți și Leneși! Măcar să rămânem noi fără “ cultură “ în perioada asta, și să avem ceea ce este absolut necesar! Se duc bani la Cultură care lipsește cu desăvârșire.
cultura costa :
(20 Iunie 2018, 18:26)
Citeam acum ceva vreme un articol care spunea ca si la Muzeul Judetean salariile sunt de 7 miliarde lei pe an. Cred ca si celelalte institutii de cultura, Centrul Cultural respectiv Centrul Creatiei Populare au cam acelasi buget de salarii. Nu e cam mult?
Zidar:
(20 Iunie 2018, 15:55)
Muzeele și cultura asigură hrana spirituală. Până acolo însă, murim de foame și risipim banii pe marionete și Săpălingă. Puneți osu la muncă, balerinilor și/ sau balenă-mascul!
vizitati muzeul:
(20 Iunie 2018, 15:28)
pentru informare
Cred ca esti angajatul muzeului, dar functiile muzeului trebuia sa le cunosti, nu sa le dai copy/paste pe articole din lege.
Daca muzeul era atractiv, va garantez ca aveati vizitatori reali, culti, nu ca noi inculti. Asa aveti numai cifre umflate din pix care mascheaza realitatea.

pentru Horia:
(20 Iunie 2018, 11:08)
Daca un muzeu sta in calea fericirii unei natiuni, desfiintati-l! Si asa in Ialomita nu functioneaza nimic. Si pana la urma dati-o incolo de cultura! Nu ne trebuie!
gogul:
(20 Iunie 2018, 11:06)
pentru cel mai mare specialist, politruc si carierist care este gogu cele mai mari realizari  suptul de la tri tate de la buget , casele si pagubele de la institutiile  la care a fost... nu director.
Horia :
(20 Iunie 2018, 10:57)
@pentru informare. Mulțumim pt reinformare. Luați bani prea mulți degeaba! Vizitatori, ioc! Hai, să luăm lucrurile in ordinea priorităților vitale!
pentru informare:
(20 Iunie 2018, 10:27)
Art. 4. - Funcțiile principale ale muzeului sunt:
a) constituirea, conservarea și restaurarea patrimoniului muzeal;
b) evidența, protejarea, cercetarea și dezvoltarea patrimoniului muzeal;
c) punerea în valoare a patrimoniului muzeal în scopul cunoașterii, educării și recreării.
Art. 5. - Funcțiile principale ale colecțiilor publice sunt:
a) gestionarea, evidența, cercetarea, dezvoltarea, protejarea, conservarea și restaurarea patrimoniului propriu;
b) punerea în valoare a patrimoniului propriu.
Asta pentru a justifica existenta unui muzeu, iar faptul ca oamenii nu vin sa il viziteze, desi este un muzeu atractiv, care organizeaza multe activitati pentru public, tine si de nivelul de cultura si dorinta de cunoastere a oamenilor.
vizitati muzeul:
(20 Iunie 2018, 05:08)
Numărul real de vizitatori este dat de numărul de bilete vândute. Restul sunt povesti.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 26 Nov 2022
65 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 408 409

Fetești: Acțiuni preventive desfășurate de polițiști

Miercuri și joi, 23/24 noiembrie a.c., polițiștii din Fetești au desfășurat activități preventive la nivelul unităților școlare din municipiu. Acțiunile au vizat prevenirea furturilor din locuințe și a ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2022, 13:50
(142 vizualizări - 0 comentarii)


Giurgeni: Soți omorâți pe trecerea de pietoni

Un bărbat de 59 de ani și soția sa, în vârstă de 54 de ani, au murit în seara zilei de joi, 24 noiembrie a.c., în urma unui accident produs pe raza localității Giurgeni. Soții se angajaseră să traverseze ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 18:10
(691 vizualizări - 1 comentariu)


2

Slobozia: A intrat cu mașina în gardul cimitirului

Miercuri, 23 noiembrie a.c., un tânăr de 37 de ani s-a ales cu un dosar penal după ce s-a urcat la volanul unei mașini având dreptul de a conduce suspendat. Pe șoseaua Ciulniței, din Slobozia, acesta a ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 14:20
(390 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Slobozia accident


3

Ordine de protecție emise de polițiști la Slobozia și Movila

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au acționat pe linia combaterii și prevenirii faptelor de violență domestică. Astfel, oamenii legii au emis două ordine de protecție, pe numele a doi bărbați ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 14:10
(217 vizualizări - 0 comentarii)


4

Grivița: Reținut pentru «tentativă la furt calificat»

Polițiștii din localitatea Grivița au reținut miercuri, 23 noiembrie a.c., un tânăr de 19 ani, din localitate, pentru săvârșirea a două infracțiuni de «tentativă la furt calificat». Acesta a pătruns în ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 14:00
(214 vizualizări - 0 comentarii)


5

AJFP Ialomița: Vineri, 25 noiembrie 2022, termenul limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că 25 noiembrie 2022 este termenul limită de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare încheiată ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 10:30
(223 vizualizări - 0 comentarii)


6
Slobozia: Portofel pierdut pe stradă, găsit de un jandarm aflat în timpul liber

Slobozia: Portofel pierdut pe stradă, găsit de un jandarm aflat în timpul liber

Fiind în timpul liber și aflându-se la cumpărături în municipiul Slobozia, plt. adj. șef Zaharia Constantin a găsit pe stradă, miercuri, 23 noiembrie a.c., portofelul piedut de o femeie de 40 de ani. Jandarmul ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2022, 16:00
(735 vizualizări - 9 comentarii)


7

Muzeul Județean Ialomița: Expoziție cu tematică militară

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal «ASTRA» din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Consiliul Județean Ialomița anunță deschiderea expoziției ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2022, 13:45
(460 vizualizări - 0 comentarii)


8

AJFP Ialomița: Rambursări TVA de peste 16,63 milioane de lei, în octombrie 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în luna octombrie 2022, conform selecției naționale, TVA în valoare de 16,63 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2022, 10:15
(385 vizualizări - 0 comentarii)


9

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

22 Noiembrie 2022, 17:20


Incendiu la o casă din Reviga

Trei echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia au acționat pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din localitatea Reviga. În sprijinul ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2022, 14:20
(469 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Reviga incendiu


Accidente la Platonești, Munteni-Buzău și Coșereni

Accidente la Platonești, Munteni-Buzău și Coșereni

Sâmbătă, 19 noiembrie a.c., în jurul orelor 20,15, pompierii din Țăndărei au intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Platonești, în care a fost implicat un autoturism, care s-a răsturnat ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2022, 14:10
(575 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: 3 cazuri noi de COVID-19

Luni, 21 noiembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29791, fiind înregistrate 3 cazuri noi față de ziua de duminică, 20 noiembrie a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2022, 13:50
(438 vizualizări - 0 comentarii)


Giurgeni: Element de muniție neexplodat, găsit pe câmp

Vineri, 18 noiembrie a.c., în jurul orelor 12,30, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița a intervenit pentru asanarea unui element ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2022, 13:40
(458 vizualizări - 0 comentarii)


Parteneriat între Inspectoratul Școlar Județean Ialomița și «World Vision România»

Fundația World Vision România, prin activitățile desfășurate în ultimii ani, își leagă numele de o serie de proiecte care oferă copiilor un spațiu sigur și prietenos în care să-și poată exprima liber opiniile ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2022, 11:20
(587 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 cazuri noi de COVID-19

Duminică, 20 noiembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29788, fiind înregistrate 3 cazuri noi față de ziua de sâmbătă, 19 noiembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

20 Noiembrie 2022, 13:35
(439 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 2 cazuri noi de COVID-19

Sâmbătă, 19 noiembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29785, fiind înregistrate 2 cazuri noi față de ziua de vineri, 18 noiembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2022, 13:20
(685 vizualizări - 0 comentarii)


Căldărușeanca: Trei persoane rănite într-un accident rutier

Căldărușeanca: Trei persoane rănite într-un accident rutier

Vineri, 18 noiembrie a.c., în jurul orei 21.00, două echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit la un accident ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2022, 10:20
(713 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Niciun caz nou de COVID-19!

Vineri, 18 noiembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 29783, nefiind înregistrate cazuri noi față de ziua de joi, 17 noiembrie a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2022, 13:15
(778 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Furnizarea apei, sistată în localitatea Moldoveni

Vineri,18 noiembrie 2022, s-a înregistrat o avarie pe rețeaua de alimentare cu energie electrică la nivelul Stației de Tratare și Pompare din localitatea Moldoveni, județul Ialomița. Fără curent, pompele ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2022, 11:00
(882 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 21 noiembrie 2022, termen de depunere a unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomita reamintește contribuabililor că luni, 21 noiembrie 2022, este termenul de depunere al următoarelor declarații, în scopul notificării organului fiscal ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2022, 13:40
(941 vizualizări - 0 comentarii)


Mesaje false în numele ANAF

ANAF atenționează asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt informați despre «discrepanțe în evidența fiscală». Mesajului îi este anexat un ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2022, 13:30
(1107 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 5 cazuri noi de COVID-19

Joi, 17 noiembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29783, fiind înregistrate 5 cazuri noi față de ziua de miercuri, 16 noiembrie a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2022, 13:15
(782 vizualizări - 0 comentarii)


Granturi de până la 500000 de euro pentru sprijinirea operatorilor din industria de fabricare a produselor de morărit, a uleiurilor și grăsimilor, a produselor lactate și a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă

În ședința de Guvern din 16 noiembrie 2022 a fost aprobată o Ordonanță de Urgență prin care se instituie o schemă ce are ca obiectiv acordarea unui grant financiar operatorilor din industria de fabricare ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2022, 11:30
(1181 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 1 caz nou de COVID-19

Miercuri, 16 noiembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29778, fiind înregistrat 1 caz nou față de ziua de marți, 15 noiembrie a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2022, 13:05
(802 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în mai multe zone din Fetești!

În vederea executării lucrărilor de conectare a noilor rețele de alimentare cu apă potabilă la sistemul centralizat din orașul Fetești, se va întrerupe furnizarea apei de joi, 17 noiembrie 2022, orele ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2022, 09:10
(1001 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: Educație Rutieră pentru prevenirea accidentelor de circulație

IPJ Ialomița: Educație Rutieră pentru prevenirea accidentelor de circulație

Elevii Liceul Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» din Slobozia au aflat marți, 15 noiembrie a.c., într-un dispozitiv care simulează un accident rutier, ce înseamnă un impact frontal. Acțiunea, desfășurată ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2022, 15:50
(963 vizualizări - 0 comentarii)


Continuă proiectul ANAF în universitățile din România

În această săptămână, Academia de Studii Economice, Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Universitatea «Transilvania» Brașov vor fi gazdele proiectului ANAF de creștere a gradului de ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2022, 13:30
(1462 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 9 cazuri noi de COVID-19

Marți, 15 noiembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29777, fiind înregistrate 9 cazuri noi față de ziua de luni, 14 noiembrie a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2022, 13:20
(777 vizualizări - 0 comentarii)


Transportul de persoane, în atenția polițiștilor ialomițeni

În dimineața zilei de luni, 14 noiembrie a.c., în întervalul orar 6,00-9,00, polițiștii rutieri din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat, pe drumurile publice din județ, acțiuni pentru verificarea modului ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2022, 16:10
(1071 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 408 409
Ultimele comentarii
Corcodel de la Dumitresti în Premii în bani acordate de Consiliul Județean Ialomița elevilor olimpici și profesorilor care i-au pregătit Corcodel de la Dumitresti în Slobozia: «Locul de bătut mingea» din Cartierul 500 Corcodel de la Dumitresti în Laurențiu Ghiauru a dat în judecată funcționarii publici care l-au reclamat la Ministerul Mediului Corcodel de la Dumitresti în Primarul Mihăilă vrea pod peste Ialomița, la Buești Corcodel de la Dumitresti în Administratorii parcului eolian din zona Vlădeni au câștigat procesul intentat Primăriei Corcodel de la Dumitresti în Minunile administrative de la Centrul de Zi «Viitorul» Sfântu Gheorghe Corcodel de la Dumitresti în Consiliul Județean Ialomița a început pregătirile pentru sezonul rece 2022-2023 Gigel în Premii în bani acordate de Consiliul Județean Ialomița elevilor olimpici și profesorilor care i-au pregătit garaj de vânzare în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 23 noiembrie 2022 Alexander Mcqueen în Proprietarii de garaje din Bazarul Municipal eliberează voluntar terenurile Un pesedist în Ialomița, cel mai scăzut grad de absorbție al fondurilor europene Tandarean în Giurgeni: Soți omorâți pe trecerea de pietoni [email protected] în Slobozia: Portofel pierdut pe stradă, găsit de un jandarm aflat în timpul liber @Pt Victor în Slobozia: Portofel pierdut pe stradă, găsit de un jandarm aflat în timpul liber Boss în Slobozia: A intrat cu mașina în gardul cimitirului MIHAILA în Ialomița, cel mai scăzut grad de absorbție al fondurilor europene Ialomitean în Ialomița, cel mai scăzut grad de absorbție al fondurilor europene Pt Victor în Slobozia: Portofel pierdut pe stradă, găsit de un jandarm aflat în timpul liber Cetatean1 în Ialomița, cel mai scăzut grad de absorbție al fondurilor europene Victor în Slobozia: Portofel pierdut pe stradă, găsit de un jandarm aflat în timpul liber
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...