Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Recruții administrației ialomițene după prima lună de mandat

Recruții administrației ialomițene după prima lună de mandat

Administrația ialomițeană are 28 de edili noi. Noi e un fel de-a spune. Unii dintre primarii care au tras lozurile câștigătoare la Alegerile din 27 septembrie 2020 au mai fost prin primării. Și n-au plecat de buni... Pe alții, comuni­tă­țile i-au regretat. Mai sunt și cei care n-au scăpat de gura partidelor, de obligații... Dar există o categorie de primari cu adevărat noi, care n-au făcut până acum administrație. Tineri sau în floarea vârstei, independenți sau afiliați la partide noi, aceștia au un numitor comun: naivitatea administrativă. O naivitate pe care, la o lună de la preluarea mandatului, și-au păstrat-o aproape intactă. Am decis să le preluăm declarațiile, ca imagine a unei stări de spirit pe care, suntem convinși, o vor pierde în ur­mătoarele luni. Până atunci, vă propunem să ne bucurăm împreună de visurile cu care au venit la Primărie. Și să nu ne pierdem speranța că, într-o bună zi, toată administrația locală va fi contaminată de entuziasmul lor copilăresc. Iar dacă nu doriți să îi creditați, urmăriți-i! Patru ani trec ca mâine...

Ion Crețu, Alexeni (PNL)
Ion Crețu e un primar care vorbește puțin. Și crede că are de făcut multe, pentru că localitatea lui e săracă. De aceea a și venit, pentru că obosise să o vadă așa. Ne-a cerut să fim expeditivi: «Scurt, că am treabă! Pentru mine nu există imposibilul. Am candidat la Primărie pentru binele cetățenilor. Dacă nu s-a putut cu conducerea anterioară, se va putea acum. Pentru mine nu există imposibilul! Iar binele meu este binele oamenilor din comună... Că și eu vreau să circul pe drumuri asfaltate, să mergi pe trotuare, să am gaze la aragaz...». Cea mai mare provocare pentru primarul Ion Crețu este să identifice fonduri pentru o investiție într-o rețea de gaze. Și pentru alimen­tarea cu apă a localității. În așteptarea marilor proiecte de investiții, Ion Crețu se concentrează pe o investiție mai mică, dar necesară în opinia sa: un sistem de supraveghere video la nivelul localității. E și ăsta un început.

Ioan Goga, Movilița (PSD)
Ion Goga a candidat independent. Dar nici nu s-a uscat cerneala de pe buletinele de vot și a trecut la PSD. Nu-i pare rău, simpatiza cu partidul. L-am întrebat de ce n-a procedat așa de la început... Ne-a spus că nu a vrut să rămână dator nimănui: «Eu sunt om de afaceri. Și știam ce mă așteaptă când ajung la Primărie... Dacă vrei să faci ceva, trebuie bani. Iar banii sunt la Consiliul Județean. Iar Consiliul Județean e la PSD... Nu-i vorbă, că și eu am simpatii social-de­mocrate. Oamenii trebuie ajutați a să răzbească! Așa și comuna asta. Avem 12 kilometri de asfalt pe care îi terminăm acum... Dar mai sunt atâtea de făcut. Tragem speranță și facem ce trebuie ca să reușim...».

Vasile Popa, Gârbovi (USR PLUS)
Vasile Popa este cel mai tânăr primar al administrației ialomițene. Are 26 de ani și a câștigat, surprinzător, împotriva unui veteran al sistemului Grigore Popa (PSD). Este locvace, decis să reușească și convins că în două mandate va face pentru comuna lui ce n-au reușit să facă ceilalți edili timp de 30 de ani: «În Primărie am găsit dezordine și dezorganizare. Așa că, întâi de toate, ne-am organizat ca să-i putem ajuta pe oamenii din comună! Apoi am început să căutăm finanțări. Nu avem proiecte în derulare pentru că nu s-a făcut mare lucru la noi. Vrem o finan­țare pentru asfaltarea a 7 kilometri de drum. Sperăm să identificăm și sursele. Dar suntem încrezători... Am venit aici cu o echipă și muncim ca să obținem rezultate. Primele rezultate, sper eu, se vor vedea după primul mandat. Vreau două mandate în care să demonstrez că n-am făcut promisiuni degeaba!». În așteptarea surselor de finanțare, primarul Vasile Popa a achiziționat 114 tablete pentru elevii din comună. Are nevoie de 210, dar nu mai găsește altele de vânzare. «Avem banii, dar nu avem tabletele pe care le vrem. Le vom găsi si vom rezolva această primă problemă. Trebuie să protejăm locuitorii și să asigurăm elevilor dreptul la Educație!» mai declară Popa.


Iulian Ionașcu, Gura Ialomiței (PSD)
Iulian Ionașcu este la rându-i unul dintre primarii tineri ai județului. A lucrat în Primărie și, prin urmare, nu este la primul contact cu administrația. Dar dă dovadă de aceeași naivitate admi­nistrativă pe care am surprins-o la colegii lui. «Știam ce e în Primărie... Diferența e că acum toate intră în responsabilitatea mea. Dar le rezolvăm, că nu sunt singur. Avem planuri mari! Asfalt și gaze naturale pentru comună. La asfalt, avem promisiuni, că sunt 9 kilometri... Iar pentru gaze, suntem într-o asociere cu alte comune din jur. Partea noastră, din câte am înțeles, e în jur de 300 mii de lei... Adică suportabil, putem să îi asigurăm. Eu zic că mandatul ăsta o să reușim!» ne spune Ionașcu cu cre­dința specifică noilor recruți ai administrației.

Alin Sandu, Amara (AUR) Alin Sandu este revelația Alegerilor Locale din Ialomița. Susținut la Amara de un partid obscur, Alianța pentru Unirea Românilor, noul primar moștenește o localitate cu probleme multe și inves­tiții finanțate din fonduri europene. Printre acestea, «Grădina de Vară» și plajele publice: «Am credința că vom reuși. Nu am venit aici să arăt cu degetul... Am venit să fac administrație! Și să muncesc pentru oamenii din Amara. Asta fac și nu mă plâng. Concetățenii mei așteaptă multe, iar timpul e scurt. Eu cred că în mai puțin de un an vom avea primele rezultate...».

Dumitru Trifu, Miloșești (USR PLUS)
Candidat al USR PLUS, Dumitru Trifu a promis în campania electorală că va asigura apă comunei 24 de ore din 24! S-a ținut de cuvânt și acum locuitorii din Miloșești au apă la robinete. Dar socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg: «E greu la Primărie... Dar e frumos! Poți să faci lucruri... Am făcut curat în parc, l-am amenajat, iar oa­menii au fost mulțumiți. Evident, totul e diferit, că nu sunt banii tăi de-acasă. Iar banii publici trebuie să-i justifici. Cum nu avem Consiliu votat, nu avem buget, nu avem bani... Dar nu mă las și trag nădejde. N-am venit la Primărie să spun că nu se poate. Am venit să fac să se poată! Și, așa cum am făcut să curgă apă 24 din 24, le facem pe toate...».

Marian Trâmbițașu, Grindu (PRO România)
Marian Trâmbițașu a fost electrician aproape o viață. Adică 25 de ani la Petrom. Sătul să vadă că nu se poate, a luat partidele la rând să găsească sprijin pentru candidatură. N-a găsit nicăieri decât la PRO România. Și a câștigat și pentru ei! Din 6 candidați, cât a avut comuna, a luat 246 de voturi. Nu-i pare rău, dar nici bine nu-i pare: «Nu-i o fericire Primăria... Dar cu răbdare, le faci pe toate. Acum e sfârșit de an, pandemie, sărăcie peste tot... Nu știi ce să faci mai întâi. Dar eu vreau să fac apă potabilă din apa industrială pe care o avem de 3 ani... Pentru asta nu trebuie bani, ci vorbă bună. Poate con­structorul a greșit, poate contractul ne permite să facem mai mult. Eu muncesc de 25 de ani, și pe ploaie, și pe ger... Și am făcut asta în privat, nu la stat. Acum trebuie să muncesc și aici, ca să se vadă că se poate! Și de muncă nu-mi e frică. Atât pot să vă spun...».

24 Noiembrie 2020, 08:05 (1944 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Ialomița primari
Citiți și:
Visurile administrative ale primarilor ialomițeni
Averile primarilor din Ialomița (II)
Averile primarilor din Ialomița (I)

Comentariile cititorilor:


@iar la Slobozia:
(25 Noiembrie 2020, 12:23)
Nu inteleg ce inseamna "noul primar nu are timp de bunul mers al comunitatii". Doar s-a instalat in functie, nu cred ca are o luna, probabil mai putin de cand a fost instalat oficial. Faptul ca a inceput prin a ne arata mizeria de investitie numita parcarea subterana, cu toate deficientele ascunse de catre fostii primari, nu crezi ca este un pas inainte? Eu eram curios sa vad ce paguba ne-au lasat mocio, stoica si ionascu, iar actualul primar ne-a aratat cate ceva imediat. Haideti sa vedem dupa cateva luni, un an daca face, sau nu face, apoi il tragem de maneca si putem sa-l intrebam cu ce se ocupa, insa, pentru inceput eu cred ca a dat un semnal pozitiv, normal, de transparenta.
Sa inteleg ca ceilalti primari dezastruosi au avut timp de bunul mers al localitatii, de aceea localitatea a mers mult si bine...dar in jos?
iar la Slobozia:
(25 Noiembrie 2020, 07:51)
Iar la Slobozia noul primar nu are timp de bunul mers al comunitatii el are probleme mult mai importante ca doar e seful partidului pe tot judetul si se lupta in campanie sa obtina un scor cat mai bun sa primeasca laude de la centru.
Speram ca macar prin aprilie-mai cand o da coltul ierbii sa isi aduca aminte pentru ce a fost ales, daca nu sa faca ca toti ceilalti ne mai auzim peste 4 ani.
:D hai ca-i simpatic rau si asta !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 27 Ian 2021
378 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

Secțiunile Mica Publicitate și Publicitate online au fost actualizate!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

26 Ianuarie 2021, 16:15


Ialomița: Cod Galben de ninsori și viscol

Ialomița: Cod Galben de ninsori și viscol

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Galben de ninsori și viscol pentru 8 județe din zona de Sud-Est a țării, printre care și Ialomița. Avertizarea intră ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2021, 15:25
(460 vizualizări - 0 comentarii)


Brăilean urmărit național și internațional, depistat la Slobozia

Investigațiile efectuate de polițiștii din Slobozia au condus la depistarea unui bărbat pe numele căruia Judecătoria Brăila a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 2 luni de închisoare. În ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2021, 15:20
(149 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni pentru combaterea răspândirii COVID-19, amenzi de 7250 de lei

80 de polițiști au fost la datorie în ultimele 24 de ore, împreună cu polițiști locali, jandarmi și pompieri ialomițeni, precum și cu reprezentanți ai altor instituții, pentru verificarea respectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2021, 15:15
(79 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 20 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Marți, 26 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7517, cu 20 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2021, 13:35
(124 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,88%, rata șomajului în decembrie 2020

La sfârșitul lunii decembrie 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4581  șomeri (din care 2054 femei), rata șomajului fiind de 4,88%, cu ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2021, 12:15
(83 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 16 noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Luni, 25 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7497, cu 16 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

25 Ianuarie 2021, 13:45
(152 vizualizări - 0 comentarii)


Tânără de 29 de ani, depistată băută la volan pe străzile Sloboziei

Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 47 de ani, sunt cercetați de polițiști după ce au fost surprinși în timp ce conduceau autoturisme, pe raza municipiului Slobozia și a comunei Grivița, fără a ...[citește_toată_știrea]

25 Ianuarie 2021, 12:30
(238 vizualizări - 0 comentarii)


8

Slobozia: Constănțeni arestați pentru «constituire a unui grup infracțional organizat»

Vineri, 22 ianuarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din Slobozia au acționat pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse ...[citește_toată_știrea]

25 Ianuarie 2021, 12:25
(159 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni pentru combaterea răspândirii COVID-19, amenzi de peste 39000 de lei

Polițiștii ialomițeni, sub autoritatea Instituției Prefectului Ialomița, au continuat să acționeze, în sistem integrat, alături de celelalte structuri cu atribuții de control, în vederea verificării respectării ...[citește_toată_știrea]

25 Ianuarie 2021, 12:20
(76 vizualizări - 0 comentarii)


Stelnica: Transformator mistuit de flăcări

Duminică, 24 ianuarie a.c., în jurul orei 8,05, în comuna Stelnica a izbucnit un incendiu la un transformator. La fața locului s-au deplasat de urgență salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Fetești ...[citește_toată_știrea]

25 Ianuarie 2021, 09:45
(121 vizualizări - 0 comentarii)


Borănești: Petrecere ilegală, întreruptă de polițiști

35 de persoane au fost amendate duminică, 24 ianuarie 2021, după ce au participat la o petrecere privată organizată în comuna  Borănești, fără a respecta măsurile de protecție sanitară. Astfel, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

25 Ianuarie 2021, 08:20
(115 vizualizări - 1 comentariu)


12
Unirea Principatelor, celebrată la Catedrala Urziceni

Unirea Principatelor, celebrată la Catedrala Urziceni

Cerul însorit al Urziceniului a primit rugăciunea de mulțumire adusă lui Dumnezeu. Duminică, 24 ianuarie 2021, după săvârșirea Sfintei Liturghii, preoții Catedralei Urziceni au săvârșit slujba de Te Deum ...[citește_toată_știrea]

24 Ianuarie 2021, 18:35
(138 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 18 noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Duminică, 24 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7481, cu 18 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

24 Ianuarie 2021, 14:10
(139 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 12 noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7463, cu 12 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2021, 13:35
(105 vizualizări - 0 comentarii)


Restaurantele și cafenele din Slobozia, deschise la interior. Incidența cazurilor a scăzut la 2,25/1000 de locuitori!

Datorită scăderii incidenței cazurilor de COVID-19 la 2,25/1000 de locuitori, reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița au permis redeschiderea la interior a restaurantelor ...[citește_toată_știrea]

22 Ianuarie 2021, 15:05
(469 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 31 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Vineri, 22 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7451, cu 31 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

22 Ianuarie 2021, 13:10
(148 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Prefectul Tonița Manea s-a vaccinat

Ialomița: Prefectul Tonița Manea s-a vaccinat

Prefectul județului Ialomița, Tonița Manea, s-a vaccinată joi, 21 ianuarie a.c., împotriva virusului SARS-CoV-2. Prefectul Tonița Manea a ales să facă vaccinul la Spitalul Municipal «Anghel Saligny» Fetești ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2021, 17:15
(379 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Bărbat dispărut de la domiciliu

Ialomița: Bărbat dispărut de la domiciliu

Joi, 21 ianuarie 2021, militarii din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia-Garda de Intervenție Slobozia au intervenit pentru căutarea unui bărbat despre care există informații că, în data de 10 ianuarie ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2021, 17:05
(241 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Surprins la volanul unei mașini cu numere provizorii expirate

Polițiștii din Țăndărei au depistat în trafic miercuri, 20 ianuarie 2021, pe DN2A,  în orașul Țăndărei, un bărbat în vârstă de 41 ani din localitatea Platonești, în timp ce conducea un autoturism cu ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2021, 16:55
(179 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 14 noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Joi, 21 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7420, cu 14 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2021, 13:20
(164 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 21 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 20 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7406, cu 21 de cazuri mai mult față de ziua ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2021, 13:40
(338 vizualizări - 0 comentarii)


Lăcusteni: Incendiu din cauza coșului de fum

Lăcusteni: Incendiu din cauza coșului de fum

În dimineața zilei de miercuri, 20 ianuarie a.c., în jurul orei 3,20, la o casă din Lăcusteni a izbucnit un incendiu. La fața locului s-au deplasat de urgență salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2021, 09:15
(219 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 31 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Marți, 19 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7385, cu 31 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

19 Ianuarie 2021, 13:35
(299 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Fetești

Luni, 18 ianuarie 2021, în jurul orelor 23,20, la o casă din Fetești a izbucnit un incendiu. La fața locului s-au deplasat de urgență salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Fetești, cu două autospeciale ...[citește_toată_știrea]

19 Ianuarie 2021, 10:30
(295 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


Ialomița: Infracțiuni rutiere

Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână, polițiștii de la Rutieră au acționat, pe raza întregului județ, pentru combaterea și sancționarea nerespectării normelor privind circulația pe drumurile publice ...[citește_toată_știrea]

18 Ianuarie 2021, 15:45
(223 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni pentru combaterea răspândirii COVID-19, amenzi de peste 28000 de lei

La sfârșit de săptămână, forțele de ordine au continuat acțiunile pentru verificarea respectării normelor impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars-CoV-2, precum și pentru menținerea ...[citește_toată_știrea]

18 Ianuarie 2021, 15:40
(215 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 11 noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Luni, 18 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7354, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

18 Ianuarie 2021, 13:30
(253 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 13 noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Duminică, 17 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7343, cu 13 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2021, 14:05
(182 vizualizări - 0 comentarii)


Stejaru: Locuință cuprinsă de flăcări

Stejaru: Locuință cuprinsă de flăcări

Pompierii din Slobozia au intervenit sâmbătă, 16 ianuarie a.c., pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din Stejaru. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la bunurile din două camere ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2021, 10:00
(278 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Stejaru incendiu


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...