Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Săracii din zona de Vest a Ialomiței, hrăniți doar la restaurantele lui Babagianu

Afacere de familie cu bani europeni

Săracii din zona de Vest a Ialomiței, hrăniți doar la restaurantele lui Babagianu

Uniunea Europeană a decis ca anul acesta să ofere persoa­nelor defavorizate, în locul pachetelor cu mâncare, tichete sociale electronice cu care oamenii să poată merge la restaurant și să-și cumpere mâncare caldă. Oportună la prima vedere, ideea a demonstrat încă o dată cum «băieții deștepți» reușesc să pro­fite făcând afaceri cu statul. 3 din cele 10 restaurante selectate să facă parte din acest program din Ialomița sunt la Urziceni și se află în administrarea fa­miliei lui Gheorghe Babagianu, actualul șef al Cancelariei Prefecturii Ialomița. «Am fost selectați datorită se­riozității cu care lucrăm... Da, sunt res­taurantele familiei!» a declarat acesta.

Sprijin pentru 5800 de beneficiari
Anul acesta, Uniunea Europeană a decis să înlocuiască pachetele cu alimente distribuite în cadrul Programului Opera­țional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) cu tichete sociale electronice. Practic, fiecare persoană defavorizată primește în locul pachetelor cu mâncare un card electronic cu care poate merge la anumite restaurante pentru a-și putea procura hrana caldă. În județul Ialomița, conform datelor oficiale, peste 5800 de persoane au primit în această pe­rioadă cardurile cu tichetele sociale electronice cu care își pot cumpăra de mâncare. La nivelul județului Ialomița, au fost selectate să ofere astfel de servicii doar 10 restaurante, conform unei liste. 3 dintre aceste localuri sunt la Urziceni și sunt ad­ministrate de familia controversatului afa­cerist Gheorghe Babagianu, devenit între timp șef al Cancelariei Prefecturii Ialomița. Contactat telefonic pentru un punct de vedere, acesta a recunoscut, fără a se simți stânjenit, implicarea familiei sale în programul inițiat de Uniunea Europeană. «Nu sunt restaurantele mele, sunt ale familiei mele! Am fost selectați de către cei de la Sodexo datorită crite­riului seriozității... Oamenii s-au uitat cine este serios și-și plătește taxele la zi și așa ne-au selectat! Procesul de selecție s-a făcut cu mult timp înainte...» a precizat Gheorghe Babagianu.

Un proiect fără infrastructură
Fără să mai surprindă pe nimeni, mai bine de jumătate dintre posesorii cardurilor cu tichete sociale electronice sunt la un pas de a nu le putea utiliza în scopul pentru care le-au primit. Toate acestea deoarece, pentru a primi mesele calde, oamenii trebuie să se adreseze doar localurilor înscrise în program. Astfel, beneficiarii din localitățile învecinate Sloboziei, de exemplu, sunt obligați să vină la cele două restaurante incluse în POAD din oraș. În momentul de față se caută o soluție astfel încât un număr cât mai mare de societăți comerciale cu profil alimentar să fie incluse în cadrul acestui proiect. Valoarea unui tichet social este de 40 de lei pe zi, urmând ca tichetele să fie încărcate pe carduri după data de 5 decembrie 2020.

1 Decembrie 2020, 08:10 (8849 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Șeful Cancelariei Prefecturii Ialomița, accident la Coșereni
Executare silită de aproximativ 10 milioane de lei pe numele lui Gheorghe Babagianu
Prefectura Ialomița are un nou șef de cabinet

Comentariile cititorilor:


Adi:
(4 Decembrie 2020, 20:25)
Cum ss mearga un batrin la restaurant,daca are 80 ani si este bolbav si neputincios? Distanta este o mare problema. Un program fara noima,fara a fi gindit. Pacat de batrini.
GINA:
(4 Decembrie 2020, 17:50)
Am auzit si eu ca unul din restaurantele care ar trebui sa asigure acest serviciu de livrare a meselor calde pt nevoiasi este restaurantul fam. BabagianuA. Inainte de a publica acel articol, cel care l-a scris, a fost in vreunul din restaurantele d-nului Babagianu? Sunt niste localuri de o curatenie exemplara iar acesti oameni sunt foarte seriosi. Familia mea a organizat diverse evenimente la aceste localuri si atat noi cat si invitatii nostri au fost placut impresionati. Pacat ca in tara asta, se da cu noroi in oameni care fac totusi ceva. Oamenii astea, chiar muncesc!
Cretu:
(4 Decembrie 2020, 14:02)
Același lucru zic și eu.,,Eu cu cine votez"? Vorba lui Caragiale!
Mioara :
(1 Decembrie 2020, 15:00)
Cici: Mergeți la vot! Trebuie să găsiți o listă pentru care să optați și apoi aveți cui să vă adresați, pentru că ați ales. Nemersul la vot ne-a adus în situația de a ne baza pe cei votați de un electorat captiv. Arătați că puteți să alegeți! Doar cu un număr mare de votanți partidele vor începe să se teamă. Altfel, se vor baza pe cei care iau de bună tot ce li se spune, fără să discearnă dacă promisiunile se țin sau nu. Trebuie să învățăm să ne ridicăm din umilința la care politicienii vechi și tineri, versați ne-au condamnat. Cu cât vor fi mai mulți la vot, cu atât marja lor de siguranță va dispărea, vor ieși din starea de confort că „i-am păcălit și de data asta” și chiar se vor strădui să facă. Este greu de crezut că partidele vor renunța la prostirea în față, la minciunile sfruntate, la acuze fără rost la adresa adversarilor, dar schimbarea nu se face dintr-odată. Puiul de animal crește și se maturizează repede, puiul de om are nevoie de ani. La fel este și democrația: se înțelege greu și devine funcțională și mai greu! Dar nu trebuie să ne pierdem speranța. Poate că partidul ales nu va face totul, dar veți recunoaște în acțiunile sale idei și dorințe ale dumneavoastră și veți avea satisfacția că iată, nu ați ales greșit!
Mioara :
(1 Decembrie 2020, 14:45)
Nu sunt 40 de lei pe zi, este o sumă de 180 de lei lunar. Suma maximă pe care o poate folosi un beneficiar, într-o zi, este de 40 de lei. Dar cum vor ajunge mesele calde la bătrâni, când singurele unități de alimentație publică agreate sunt la Urziceni, Amara și Slobozia? Prețul meselor calde este de restaurant? Cum vor livra masa caldă la Reviga, Cocora, Fetești, dacă distanța este așa de mare? Cum vor fi identificați beneficiarii pentru a li se livra mâncarea? Cum vor contacta bătrânii aceste restaurante agreate? De ce nu se dă posibilitatea bătrânilor să-și achiziționeze alimente de la magazinele din localitățile de domiciliu? Ar fi și mai profitabil pentru ei: își gătesc singuri acasă ceea ce le place și ceea ce își doresc. Este un program gândit anapoda, în interesul unui număr mic de restaurante. Nu mă gândesc la ascendentul politic pe care îl presupune programul, dar nu pot să nu judec lipsa de perspectivă și heirupismul celor care s-au grăbit să arunce niște bani în ograda HORECA, în numele grijii și al generozității. Bătrânii au nevoie să-și cumpere legume de la unitățile de alimentație publică din proximitate, nu să aștepte mesele calde ale restaurantelor. Sper ca cineva responsabil și cu simțul realității să citească și să propună această soluție: posibilitatea de a se cumpăra alimente (după modelul tichetelor de masă) de la magazine, oricare ar fi ele. Altfe, este o bătaie de joc pentru bătrâni și pentru bugetul implicat.
Votant:
(1 Decembrie 2020, 12:21)
Asta și vor unii dintre ,, aspiranții" unor locuri în parlament , mănușă le vine o asemenea hotărâre . Am putea merge pe acea vorbă românească ,, dintre toate relele să-l alehem pe cel mai puțin rău dintre ele", altfel 4 ani de acum încolo vai și amar .
Cici:
(1 Decembrie 2020, 08:51)
Lucruri de genul asta ma fac sa nu merg la vot.Stiu ca o sa mi spuneti ca nu asta este solutia dar am studiat cu grija listele si n am gasit pe cineva care sa ma convinga....Ce dracu sa fac in cazul asta?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 03 Dec 2022
176 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 409 410
Ialomița: Polițiștii, pompierii și jandarmii, la datorie în minivacanța de 1 Decembrie

Ialomița: Polițiștii, pompierii și jandarmii, la datorie în minivacanța de 1 Decembrie

Peste 300 de pompieri și jandarmi ialomițeni vor asigura vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică, pe toată perioada minivacanței de 1 Decembrie. Răspunsul la urgențele medicale va fi asigurat ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 13:40
(574 vizualizări - 0 comentarii)


Ședințe operative, desfășurate de către Instituția Prefectului Județului Ialomița

Ședințe operative, desfășurate de către Instituția Prefectului Județului Ialomița

Marți, 29 noiembrie 2022, prefectul județului Ialomița a prezidat o serie de trei ședințe, respectiv Ședința Colegiului Prefectural, Comitetul pentru Situații de Urgență și Ședința Centrului Local de Combatere ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 13:30
(450 vizualizări - 0 comentarii)


2

AJFP Ialomița: Programul «Tezaur» continuă și în luna decembrie 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că începând de luni, 5 decembrie 2022, românii pot investi în Titlurile de Stat «Tezaur», cu maturități de 1 și 2 ani și dobânzi ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 10:45
(482 vizualizări - 0 comentarii)


3

APIA: Începe sesiunea depunerii cererilor pentru subvenția la motorină

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în cursul lunii decembrie 2022 se depun Cererile de acord pentru finanțare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 10:30
(502 vizualizări - 0 comentarii)


4
«Crăciunul din Slobozia», ediția 2022

«Crăciunul din Slobozia», ediția 2022

Primăria și Consiliul Local Slobozia, alături de Direcția Educație, Cultură și Tineret și Direcția de Administrare a Domeniului Public lansează«Crăciunul din Slobozia», cel mai mare eveniment la sfârșit ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2022, 14:35
(848 vizualizări - 0 comentarii)


5

RAJA Constanța: Avarie pe strada General Alexandru Averescu din Fetești

Echipele RAJA Constanța intervin pentru remedierea unei avarii survenite la nivelul unui hidrant de pe strada General Alexandru Averescu din Fetești. În vederea executării acestor lucrări, se sistează furnizarea ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2022, 09:50
(494 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în intervalul 30 noiembrie-4 decembrie 2022, casieriile RAJA Constanța și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor fi ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2022, 09:45
(573 vizualizări - 0 comentarii)


7

Fetești: Acțiuni preventive desfășurate de polițiști

Miercuri și joi, 23/24 noiembrie a.c., polițiștii din Fetești au desfășurat activități preventive la nivelul unităților școlare din municipiu. Acțiunile au vizat prevenirea furturilor din locuințe și a ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2022, 13:50
(751 vizualizări - 0 comentarii)


8

Giurgeni: Soți omorâți pe trecerea de pietoni

Un bărbat de 59 de ani și soția sa, în vârstă de 54 de ani, au murit în seara zilei de joi, 24 noiembrie a.c., în urma unui accident produs pe raza localității Giurgeni. Soții se angajaseră să traverseze ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 18:10
(1557 vizualizări - 1 comentariu)


9

Slobozia: A intrat cu mașina în gardul cimitirului

Miercuri, 23 noiembrie a.c., un tânăr de 37 de ani s-a ales cu un dosar penal după ce s-a urcat la volanul unei mașini având dreptul de a conduce suspendat. Pe șoseaua Ciulniței, din Slobozia, acesta a ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 14:20
(1159 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Slobozia accident


Ordine de protecție emise de polițiști la Slobozia și Movila

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au acționat pe linia combaterii și prevenirii faptelor de violență domestică. Astfel, oamenii legii au emis două ordine de protecție, pe numele a doi bărbați ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 14:10
(855 vizualizări - 0 comentarii)


Grivița: Reținut pentru «tentativă la furt calificat»

Polițiștii din localitatea Grivița au reținut miercuri, 23 noiembrie a.c., un tânăr de 19 ani, din localitate, pentru săvârșirea a două infracțiuni de «tentativă la furt calificat». Acesta a pătruns în ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 14:00
(902 vizualizări - 0 comentarii)


12

AJFP Ialomița: Vineri, 25 noiembrie 2022, termenul limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că 25 noiembrie 2022 este termenul limită de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare încheiată ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 10:30
(868 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Portofel pierdut pe stradă, găsit de un jandarm aflat în timpul liber

Slobozia: Portofel pierdut pe stradă, găsit de un jandarm aflat în timpul liber

Fiind în timpul liber și aflându-se la cumpărături în municipiul Slobozia, plt. adj. șef Zaharia Constantin a găsit pe stradă, miercuri, 23 noiembrie a.c., portofelul piedut de o femeie de 40 de ani. Jandarmul ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2022, 16:00
(1480 vizualizări - 9 comentarii)


Muzeul Județean Ialomița: Expoziție cu tematică militară

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal «ASTRA» din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Consiliul Județean Ialomița anunță deschiderea expoziției ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2022, 13:45
(1300 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Rambursări TVA de peste 16,63 milioane de lei, în octombrie 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în luna octombrie 2022, conform selecției naționale, TVA în valoare de 16,63 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2022, 10:15
(1160 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

22 Noiembrie 2022, 17:20


Incendiu la o casă din Reviga

Trei echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia au acționat pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din localitatea Reviga. În sprijinul ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2022, 14:20
(1252 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Reviga incendiu


Accidente la Platonești, Munteni-Buzău și Coșereni

Accidente la Platonești, Munteni-Buzău și Coșereni

Sâmbătă, 19 noiembrie a.c., în jurul orelor 20,15, pompierii din Țăndărei au intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Platonești, în care a fost implicat un autoturism, care s-a răsturnat ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2022, 14:10
(1210 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 cazuri noi de COVID-19

Luni, 21 noiembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29791, fiind înregistrate 3 cazuri noi față de ziua de duminică, 20 noiembrie a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2022, 13:50
(964 vizualizări - 0 comentarii)


Giurgeni: Element de muniție neexplodat, găsit pe câmp

Vineri, 18 noiembrie a.c., în jurul orelor 12,30, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița a intervenit pentru asanarea unui element ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2022, 13:40
(1007 vizualizări - 0 comentarii)


Parteneriat între Inspectoratul Școlar Județean Ialomița și «World Vision România»

Fundația World Vision România, prin activitățile desfășurate în ultimii ani, își leagă numele de o serie de proiecte care oferă copiilor un spațiu sigur și prietenos în care să-și poată exprima liber opiniile ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2022, 11:20
(1307 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 cazuri noi de COVID-19

Duminică, 20 noiembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29788, fiind înregistrate 3 cazuri noi față de ziua de sâmbătă, 19 noiembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

20 Noiembrie 2022, 13:35
(962 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 2 cazuri noi de COVID-19

Sâmbătă, 19 noiembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29785, fiind înregistrate 2 cazuri noi față de ziua de vineri, 18 noiembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2022, 13:20
(1339 vizualizări - 0 comentarii)


Căldărușeanca: Trei persoane rănite într-un accident rutier

Căldărușeanca: Trei persoane rănite într-un accident rutier

Vineri, 18 noiembrie a.c., în jurul orei 21.00, două echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit la un accident ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2022, 10:20
(1271 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Niciun caz nou de COVID-19!

Vineri, 18 noiembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 29783, nefiind înregistrate cazuri noi față de ziua de joi, 17 noiembrie a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2022, 13:15
(1331 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Furnizarea apei, sistată în localitatea Moldoveni

Vineri,18 noiembrie 2022, s-a înregistrat o avarie pe rețeaua de alimentare cu energie electrică la nivelul Stației de Tratare și Pompare din localitatea Moldoveni, județul Ialomița. Fără curent, pompele ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2022, 11:00
(1614 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 21 noiembrie 2022, termen de depunere a unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomita reamintește contribuabililor că luni, 21 noiembrie 2022, este termenul de depunere al următoarelor declarații, în scopul notificării organului fiscal ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2022, 13:40
(1582 vizualizări - 0 comentarii)


Mesaje false în numele ANAF

ANAF atenționează asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt informați despre «discrepanțe în evidența fiscală». Mesajului îi este anexat un ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2022, 13:30
(2017 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 5 cazuri noi de COVID-19

Joi, 17 noiembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29783, fiind înregistrate 5 cazuri noi față de ziua de miercuri, 16 noiembrie a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2022, 13:15
(1290 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 409 410
Ultimele comentarii
Pavel A. în «Uniunea Europeană impune noi ținte pentru agricultura românească!» Fanatik în «Uniunea Europeană impune noi ținte pentru agricultura românească!» Corcodel de la Dumitresti în «Uniunea Europeană impune noi ținte pentru agricultura românească!» Mihai în «Uniunea Europeană impune noi ținte pentru agricultura românească!» Dacia în A început cursa pentru adjudecarea Centurilor Ocolitoare ale Sloboziei GeorgeM în «Fanteziile electorale» ale senatorului AUR Rodica Boancă Dati drumul la comentarii! în Spectacol dedicat «Zilei Naționale a României», organizat de Consiliul Județean Ialomița George.s în A început cursa pentru adjudecarea Centurilor Ocolitoare ale Sloboziei George.s în Slobozia va avea două centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar Suporter în Succes neașteptat de clar Maria în «Fanteziile electorale» ale senatorului AUR Rodica Boancă Psd în «Fanteziile electorale» ale senatorului AUR Rodica Boancă cetatean în «Fanteziile electorale» ale senatorului AUR Rodica Boancă MARANACHE în Amenajarea docului plutitor, blocată din cauza unui litigiu Gogu în «Fanteziile electorale» ale senatorului AUR Rodica Boancă Mitică în A început cursa pentru adjudecarea Centurilor Ocolitoare ale Sloboziei Halatu în A început cursa pentru adjudecarea Centurilor Ocolitoare ale Sloboziei ANA în Ialomița, cel mai scăzut grad de absorbție al fondurilor europene curiosu în Amenajarea docului plutitor, blocată din cauza unui litigiu cetatean slobozia în ANRSC a stabilit noul plan de măsuri pentru funcționarea Urban SA Slobozia
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...