Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Săracii din zona de Vest a Ialomiței, hrăniți doar la restaurantele lui Babagianu

Afacere de familie cu bani europeni

Săracii din zona de Vest a Ialomiței, hrăniți doar la restaurantele lui Babagianu

Uniunea Europeană a decis ca anul acesta să ofere persoa­nelor defavorizate, în locul pachetelor cu mâncare, tichete sociale electronice cu care oamenii să poată merge la restaurant și să-și cumpere mâncare caldă. Oportună la prima vedere, ideea a demonstrat încă o dată cum «băieții deștepți» reușesc să pro­fite făcând afaceri cu statul. 3 din cele 10 restaurante selectate să facă parte din acest program din Ialomița sunt la Urziceni și se află în administrarea fa­miliei lui Gheorghe Babagianu, actualul șef al Cancelariei Prefecturii Ialomița. «Am fost selectați datorită se­riozității cu care lucrăm... Da, sunt res­taurantele familiei!» a declarat acesta.

Sprijin pentru 5800 de beneficiari
Anul acesta, Uniunea Europeană a decis să înlocuiască pachetele cu alimente distribuite în cadrul Programului Opera­țional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) cu tichete sociale electronice. Practic, fiecare persoană defavorizată primește în locul pachetelor cu mâncare un card electronic cu care poate merge la anumite restaurante pentru a-și putea procura hrana caldă. În județul Ialomița, conform datelor oficiale, peste 5800 de persoane au primit în această pe­rioadă cardurile cu tichetele sociale electronice cu care își pot cumpăra de mâncare. La nivelul județului Ialomița, au fost selectate să ofere astfel de servicii doar 10 restaurante, conform unei liste. 3 dintre aceste localuri sunt la Urziceni și sunt ad­ministrate de familia controversatului afa­cerist Gheorghe Babagianu, devenit între timp șef al Cancelariei Prefecturii Ialomița. Contactat telefonic pentru un punct de vedere, acesta a recunoscut, fără a se simți stânjenit, implicarea familiei sale în programul inițiat de Uniunea Europeană. «Nu sunt restaurantele mele, sunt ale familiei mele! Am fost selectați de către cei de la Sodexo datorită crite­riului seriozității... Oamenii s-au uitat cine este serios și-și plătește taxele la zi și așa ne-au selectat! Procesul de selecție s-a făcut cu mult timp înainte...» a precizat Gheorghe Babagianu.

Un proiect fără infrastructură
Fără să mai surprindă pe nimeni, mai bine de jumătate dintre posesorii cardurilor cu tichete sociale electronice sunt la un pas de a nu le putea utiliza în scopul pentru care le-au primit. Toate acestea deoarece, pentru a primi mesele calde, oamenii trebuie să se adreseze doar localurilor înscrise în program. Astfel, beneficiarii din localitățile învecinate Sloboziei, de exemplu, sunt obligați să vină la cele două restaurante incluse în POAD din oraș. În momentul de față se caută o soluție astfel încât un număr cât mai mare de societăți comerciale cu profil alimentar să fie incluse în cadrul acestui proiect. Valoarea unui tichet social este de 40 de lei pe zi, urmând ca tichetele să fie încărcate pe carduri după data de 5 decembrie 2020.

1 Decembrie 2020, 08:10 (7197 vizualizări - 7 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Adi:
(4 Decembrie 2020, 20:25)
Cum ss mearga un batrin la restaurant,daca are 80 ani si este bolbav si neputincios? Distanta este o mare problema. Un program fara noima,fara a fi gindit. Pacat de batrini.
GINA:
(4 Decembrie 2020, 17:50)
Am auzit si eu ca unul din restaurantele care ar trebui sa asigure acest serviciu de livrare a meselor calde pt nevoiasi este restaurantul fam. BabagianuA. Inainte de a publica acel articol, cel care l-a scris, a fost in vreunul din restaurantele d-nului Babagianu? Sunt niste localuri de o curatenie exemplara iar acesti oameni sunt foarte seriosi. Familia mea a organizat diverse evenimente la aceste localuri si atat noi cat si invitatii nostri au fost placut impresionati. Pacat ca in tara asta, se da cu noroi in oameni care fac totusi ceva. Oamenii astea, chiar muncesc!
Cretu:
(4 Decembrie 2020, 14:02)
Același lucru zic și eu.,,Eu cu cine votez"? Vorba lui Caragiale!
Mioara :
(1 Decembrie 2020, 15:00)
Cici: Mergeți la vot! Trebuie să găsiți o listă pentru care să optați și apoi aveți cui să vă adresați, pentru că ați ales. Nemersul la vot ne-a adus în situația de a ne baza pe cei votați de un electorat captiv. Arătați că puteți să alegeți! Doar cu un număr mare de votanți partidele vor începe să se teamă. Altfel, se vor baza pe cei care iau de bună tot ce li se spune, fără să discearnă dacă promisiunile se țin sau nu. Trebuie să învățăm să ne ridicăm din umilința la care politicienii vechi și tineri, versați ne-au condamnat. Cu cât vor fi mai mulți la vot, cu atât marja lor de siguranță va dispărea, vor ieși din starea de confort că „i-am păcălit și de data asta” și chiar se vor strădui să facă. Este greu de crezut că partidele vor renunța la prostirea în față, la minciunile sfruntate, la acuze fără rost la adresa adversarilor, dar schimbarea nu se face dintr-odată. Puiul de animal crește și se maturizează repede, puiul de om are nevoie de ani. La fel este și democrația: se înțelege greu și devine funcțională și mai greu! Dar nu trebuie să ne pierdem speranța. Poate că partidul ales nu va face totul, dar veți recunoaște în acțiunile sale idei și dorințe ale dumneavoastră și veți avea satisfacția că iată, nu ați ales greșit!
Mioara :
(1 Decembrie 2020, 14:45)
Nu sunt 40 de lei pe zi, este o sumă de 180 de lei lunar. Suma maximă pe care o poate folosi un beneficiar, într-o zi, este de 40 de lei. Dar cum vor ajunge mesele calde la bătrâni, când singurele unități de alimentație publică agreate sunt la Urziceni, Amara și Slobozia? Prețul meselor calde este de restaurant? Cum vor livra masa caldă la Reviga, Cocora, Fetești, dacă distanța este așa de mare? Cum vor fi identificați beneficiarii pentru a li se livra mâncarea? Cum vor contacta bătrânii aceste restaurante agreate? De ce nu se dă posibilitatea bătrânilor să-și achiziționeze alimente de la magazinele din localitățile de domiciliu? Ar fi și mai profitabil pentru ei: își gătesc singuri acasă ceea ce le place și ceea ce își doresc. Este un program gândit anapoda, în interesul unui număr mic de restaurante. Nu mă gândesc la ascendentul politic pe care îl presupune programul, dar nu pot să nu judec lipsa de perspectivă și heirupismul celor care s-au grăbit să arunce niște bani în ograda HORECA, în numele grijii și al generozității. Bătrânii au nevoie să-și cumpere legume de la unitățile de alimentație publică din proximitate, nu să aștepte mesele calde ale restaurantelor. Sper ca cineva responsabil și cu simțul realității să citească și să propună această soluție: posibilitatea de a se cumpăra alimente (după modelul tichetelor de masă) de la magazine, oricare ar fi ele. Altfe, este o bătaie de joc pentru bătrâni și pentru bugetul implicat.
Votant:
(1 Decembrie 2020, 12:21)
Asta și vor unii dintre ,, aspiranții" unor locuri în parlament , mănușă le vine o asemenea hotărâre . Am putea merge pe acea vorbă românească ,, dintre toate relele să-l alehem pe cel mai puțin rău dintre ele", altfel 4 ani de acum încolo vai și amar .
Cici:
(1 Decembrie 2020, 08:51)
Lucruri de genul asta ma fac sa nu merg la vot.Stiu ca o sa mi spuneti ca nu asta este solutia dar am studiat cu grija listele si n am gasit pe cineva care sa ma convinga....Ce dracu sa fac in cazul asta?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 15 Ian 2021
320 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

E-Distribuție Dobrogea: Întreruperi programate ale furnizării energiei electrice

E-Distribuție Dobrogea informează faptul că, în perioada 18-22 ianuarie a.c., pe raza județului Ialomița vor avea loc întreruperi programate ale furnizării energiei electrice. Întreruperea curentului electric ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2021, 15:40
(103 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: 3 mașini, implicate într-un accident rutier

Urziceni: 3 mașini, implicate într-un accident rutier

În ziua de vineri, 15 ianuarie a.c., pe raza municipiului Urziceni s-a produs un accident de circulație, în eveniment fiind implicate 3 autoturisme. În urma impactului dintre cele 3 mașini a rezultat rănirea ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2021, 14:15
(85 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


ISU Ialomița: Recomandări privind utilizarea surselor de încălzire în zilele geroase

Potrivit unei informări a Administrației Naționale de Meteorologie, și în județul Ialomița se vor înregistra temperaturi foarte scăzute. Astfel, în intervalul 16-20 ianuarie 20201, pe parcursul nopților ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2021, 14:10
(47 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 44 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Vineri, 15 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7314, cu 44 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2021, 13:50
(72 vizualizări - 0 comentarii)


Luceafărul poeziei românești, cinstit la Catedrala Urziceni

Poetul național Mihai Eminescu spunea: «Biserica lui Mateiu Basarab și Varlaam, Maica spirituală a neamului românesc, care a născut unitatea limbei și unitatea etnică a poporului, ea care domnește puternică dincolo de granițele noastre și e azilul de mântuire națională în țări unde românul nu are stat, ce va deveni ea în mâna tagmei patriotice? Peste tot credințele vechi mor, un materialism brutal le ia locul, cultura secolului, mână în mână cu sărăcia claselor lucrătoare, amenință toată clădirea măreață a civilizației creștine» ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2021, 13:05
(38 vizualizări - 0 comentarii)


ENGIE Romania, o nouă ofertă de energie electrică

ENGIE România lansează o nouă ofertă de energie electrică, care se poate contracta simplu, on-line-ENGIE Star. În contextul eliminării, de la 1 ianuarie 2021, a prețurilor reglementate la energie ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2021, 11:50
(76 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Salariul de bază minim brut-2300 de lei

Conform HG nr. 4 din 13 ianuarie 2021, publicată în Monitorul Oficial nr. 40/13.01.2021 începând cu data de 13 ianuarie 2021, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, prevăzut la art. 164 ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2021, 19:25
(40 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Țăndărei, surprins de radar cu 153 km/h. Nu avea permis de conducere!

În cursul zilei de miercuri, 13 ianuarie 2021, în jurul orelor 17,00,  polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe DN2A-E60, un șofer ce se deplasa din direcția Slobozia către Țăndărei ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2021, 15:40
(268 vizualizări - 1 comentariu)


8

Căzănești: Petrecere de logodnă, întreruptă de polițiști

82 de efective de poliție și poliție locală au fost la datorie în ultimele 24 de ore, împreună cu jandarmi și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, pentru verificarea respectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2021, 15:25
(185 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 28 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Joi, 14 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7270, cu 28 de cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2021, 14:10
(139 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Noua Declarație unică 212

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabili interesați că Declarația unică (D112) a fost modificată prin Ordinul președintelui ANAF nr. 14 din 7 ianuarie 2021 pentru aprobarea ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2021, 12:35
(196 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

SC GREENFIBER INTERNATIONAL SA
PL URZICENI angajează personal
Vrei stabilitate? Seriozitate?
Atunci APLICĂ la compania noastră!
Suntem unul dintre cei mai mari
angajatori din Urziceni și angajăm următoarele categorii de personal:
• Electrician
• Stivuitorist
• Controlor calitate
• Mecanic întreținere
și reparații utilaje
• Operator chimist
• Muncitor necalificat

Oferim:
Contract individual de muncă,
salariu fix, tichete de masă, transport.

Ne puteți contacta
la telefon 0751/151.156
sau puteți depune CV-ul personal la
poarta societății din localitatea Urziceni,
DN2, Km 57,5
(fosta fabrică de ferite din Urziceni)

14 Ianuarie 2021, 12:10


12

IPJ Ialomița: Acțiuni pentru combaterea răspândirii COVID-19, amenzi de peste 33000 de lei

Acțiunile preventive ale polițiștilor ialomițeni pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, desfășurate în ultimele 24 de ore, au condus la aplicarea a peste 130 de sancțiuni contravenționale ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2021, 15:05
(226 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Stadiul plăților în Campania 2020

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) continuă autorizarea plății regulare pentru Campania 2020, până la acest moment fiind autorizați la plată un număr de 760465 fermieri, reprezentând ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2021, 14:05
(199 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


Grupul de Comunicare Strategică: 22 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 13 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7242, cu 22 de cazuri mai mult față de ziua ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2021, 13:55
(229 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 25 ianuarie 2021, termen limită pentru depunerea a 12 declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 25 ianuarie 2021, este termenul limită de depunere a următoarelor declarații fiscale: Formularul 100 «Declarație ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2021, 12:10
(216 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Amenzi de peste 113000 de lei

În intervalul 03.12.2020-07.01.2021, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița a efectuat acțivități specifice pentru prevenirea apariției toxiinfecțiilor alimentare. Prin personalul ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2021, 11:55
(107 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Două autoturisme, implicate într-un accident

Slobozia: Două autoturisme, implicate într-un accident

Echipaje de la Detașamentul de Pompieri Slobozia, cu o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SMURD, au intervenit marți, 12 ianuarie a.c., în jurul orelor 21,30, în municipiul Slobozia la un accident ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2021, 09:20
(218 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Incendiu la o casă din Gheorghe Doja

Incendiu la o casă din Gheorghe Doja

Un incendiu s-a produs marți, 12 ianuarie 2021, în jurul orelor 16,10, la o casă din Gheorghe Doja. Pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit, militarii Detașamentului de Pompieri Slobozia au ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2021, 09:15
(188 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 Ianuarie 2021, 08:05


La Slobozia, incidența cazurilor de COVID-19 a crescut la 3,60/1000 de locuitori

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență informează cu privire la faptul că rata incidenței cazurilor de COVID-19 a crescut la nivelul municipiului Slobozia la valoarea de 3,60/1000 de locuitori. ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2021, 17:20
(225 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Polițiștii au verificat respectarea măsurilor de protecție sanitară

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au desfășurat acțiuni prin care au verificat modul în care, la nivelul județului, sunt respectate măsurile de protecție sanitară, privind răspândirea noului ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2021, 17:00
(214 vizualizări - 0 comentarii)


Făcăeni: Sancționat pentru că a încălcat măsura izolării la domiciliu

Un tânăr de 37 de ani, domiciliat în localitatea Făcăeni, a fost sancționat de către polițiști, acesta încălcând măsura izolării la domiciliu, impusă prin decizia Direcției de Sănătate Publică Ialomița ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2021, 16:00
(195 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice

În seara zilei de luni, 11 ianuarie a.c., în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiștii din Țăndărei au oprit pentru un control de rutină mașina condusă de un bărbat, de 46 de ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2021, 15:00
(202 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: 100 de kilograme de pește, transportate ilegal

Slobozia: 100 de kilograme de pește, transportate ilegal

Polițiștii de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au identificat în ziua de luni, 11 ianuarie a.c., un autoturism condus de un șofer în vârstă de 42 de ani, din Slobozia, având ca pasageri ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2021, 14:00
(289 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 43 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Marți, 12 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7220, cu 43 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2021, 13:40
(295 vizualizări - 0 comentarii)


ANAF: Accesează una dintre facilitățile fiscale și nu vei fi executat silit!

ANAF desfășoară o amplă campanie de informare a contribuabililor cu privire la măsurile fiscale a căror aplicabilitate a fost prelungită prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 226/2020. În acest sens ...[citește_toată_știrea]

11 Ianuarie 2021, 16:20
(279 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Măsuri active destinate angajatorilor

În Monitorul Oficial nr. 1326/31.12.2020 a fost publicată Ordonanța de Urgență nr. 220/2020, privind aplicarea unor măsuri de protecție socială după 1 ianuarie 2021 în contextul răspândirii coronavirusului ...[citește_toată_știrea]

11 Ianuarie 2021, 15:50
(285 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Persoane dispărute

Ialomița: Persoane dispărute

Polițiștii din Ialomița caută două persoane, de 37 și 47 de  ani, care au plecat de la domiciliu. Cei care pot oferi informații sau detalii care să conducă la depistarea acestora, sunt rugate să anunțe ...[citește_toată_știrea]

11 Ianuarie 2021, 14:50
(346 vizualizări - 0 comentarii)


Platonești: Cu aproape 200 kg de pește în portbagaj

Platonești: Cu aproape 200 kg de pește în portbagaj

195 de kilograme de pește, din specia caras, transportat fără documente legale, au depistat polițiștii ialomițeni pe raza comunei Platonești, în portbagajul unui autovehicul condus de un bărbat de 24 de ...[citește_toată_știrea]

11 Ianuarie 2021, 14:45
(254 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Gigi în Angajații Spitalului Slobozia cer «sporuri salariale» și «condiții decente de muncă» Dreptate! în Angajații Spitalului Slobozia cer «sporuri salariale» și «condiții decente de muncă» @ Ana în Polițistul local agresor este cercetat penal Cetățean de la bloc în Polițistul local agresor este cercetat penal Ana în Polițistul local agresor este cercetat penal Ana în Polițistul local agresor este cercetat penal turturel în Consiliul Județean Ialomița pariază pe Alexandru Stoica și Rudolf Gradea Marisa în Polițistul local agresor este cercetat penal @ Dreptate! în Polițistul local agresor este cercetat penal @@@Anonimus în Consiliul Județean Ialomița pariază pe Alexandru Stoica și Rudolf Gradea @@@Anonimus în Angajații Spitalului Slobozia cer «sporuri salariale» și «condiții decente de muncă» Marcel V în Polițistul local agresor este cercetat penal @@@Cleopatra în Marian Neacșu a demisionat din Consiliul Local Slobozia @@@ Cleopatra în Polițistul local agresor este cercetat penal Dreptate! în Polițistul local agresor este cercetat penal alegatorul pacalit în Consiliul Județean Ialomița pariază pe Alexandru Stoica și Rudolf Gradea Viorel în Marian Neacșu a demisionat din Consiliul Local Slobozia @@ Alin în Slobozia: Sancțiuni disciplinare în cazul polițistului local care a agresat o tânără Neagu în Marian Neacșu a demisionat din Consiliul Local Slobozia Nici cu clor nu iese în Angajații Spitalului Slobozia cer «sporuri salariale» și «condiții decente de muncă»
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...