Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Ialomița are nevoie de 50 milioane de lei pentru continuarea investițiilor

Ialomița are nevoie de 50 milioane de lei pentru continuarea investițiilor

bonus: ADI Ialomița va primi mai mulți bani

Administrația Pavel a ajuns la concluzia că ar fi nevoie de 50 milioane de lei pentru a cofinanța investițiile cu termen scadent inițiate pe hârtie de către administrația precedentă. «Noi nu vindem visuri... Căutăm soluții pentru a finanța investițiile utile județului!» susține Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița. O posibilă soluție pentru asigurarea cofinanțării în cazul unora dintre proiectele instituției este un împrumut bancar. Decizia va fi adoptată într-una dintre următoarele ședințe ale Consiliului Județean Ialomița.

Realitatea în varianta administrativă
Administrația județeană trebuie să decidă dacă poate continua investițiile megalomanice inițiate de către ex-președintele Victor Moraru. În urmă cu două săptămâni, președintele în exercițiu, Marian Pavel, a prezentat public situația economico-financiară generată de aceste pro­iecte. Conform datelor oficiale, în cazul celor 13 proiecte investiționale aflate în diferite stadii de derulare, gradul de absorbție pentru fondurile europene este 3,11%, iar gradul de absorbție pentru fondurile naționale-13,19%. Marea problemă a administrației județene o reprezintă asigurarea confinanțărilor pentru cele 4 proiecte investiționale care vizează Spitalul Slobozia. Conform datelor oficiale, numai cofinanțarea investițiilor pentru reabi­litarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean (17,4 milioane de lei), moderniza­rea, extinderea și dotarea UPU (7,4 milioane de lei), modernizarea și dotarea incintei clădirii Spitalului Județean (76,6 milioane de lei) și construirea Blocului Operator (77,4 milioane de lei), ar fi nevoie de aproximativ 50 milioane de lei. «Aceste 4 proiecte sunt legate! Decizia pe care o avem de luat nu este de a renunța la unul dintre proiecte sau la toate... Trebuie să identificăm soluții de finan­țare, dacă nu vrem să pierdem fondurile alocate lor! Am solicitat Ministerului Dezvoltării amânarea termenelor pentru finalizarea pro­iectelor cu termen scadent în decembrie 2020, reluăm licitația pentru Blocul Operator și avem convingerea că, în decursul anului 2021, vom demara investiția propriu-zisă...» a de­clarat președintele Consiliului Județean Ialo­mița, Marian Pavel. La aceste investiții se ada­ugă alte 9 care reprezintă «investiții în cultura istorică a județului» (41 milioane de lei) și reabili­tarea infrastructurii rutiere a jude­țului (420 milioane de lei). În total, vorbim de in­vestiții în valoare de peste 643 de milioane de lei, din care cota de cofinanțare a jude­țului Ialomița este de 87,5 milioane de lei.

Viitorul din declarațiile oficiale
Președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, susține că singura soluție pentru finanțarea tuturor acestor investiții o repre­zintă contractarea unui împrumut. Deci­zia nu este una unilaterală și va fi adoptată după consultarea tuturor factorilor de decizie, politici și guvernamentali. De asemenea, în premieră, Marian Pavel intenționează să consulte și populația din Ialomița cu privire la aceste decizii. «Noi nu vindem visuri, cum s-a întâmplat până acum... Vrem soluții și vrem să le găsim împreună cu cetățenii!» a mai declarat președintele Consiliului Jude­țean. Problema confinanțării investițiilor nu este singura cu care se confruntă administrația județeană. O altă problemă stringentă o reprezintă identificarea unei soluții în cazul aeroportului de la Alexeni, obiectiv în care fosta administrație susținea că se vor investi 200 mi­lioane de euro. Marian Pavel consideră că cifrele avansate anterior nu sunt realiste în condițiile în care nu au existat in­vestitori interesați de acest proiect. În aceste condiții, singura soluție pe termen scurt o reprezintă exploatarea potențialului agricol al celor 300 ha de teren arabil care aparțin aeroportului. Și, în sfarșit, o a treia pro­blemă stringentă pentru noua administrație județeană o reprezintă identificarea unei soluții de gestionare integrată a deșeurilor la nivelul județului. Conform declarațiilor lui Marian Pavel, în următorul an Consiliul Județean Ialomița are obligația de a identi­fica posibilitatea unei finanțări pentru o stație de sortare și una de tratare a deșeurilor menajere. În opinia specialiștilor Consiliului Județean Ialomița, această investiție ar putea genera o reducere a volumului de deșeuri preluat de către Vivani Salubritate cu 70%. Ideea achiziționării unui teren care să poată fi utilizat pentru o astfel de investiție a fost lansată în Consiliul Județean Ialomița încă de acum 4 ani, dar până la acest moment nu au fost făcute demersuri concrete de identificare a suprafeței respective.

Ialomița împrumuturilor administrative Județul Ialomița nu se află pentru prima dată în fața deciziei de a împrumuta bani pentru finanțarea unor investiții administrative. Primul împrumut a fost intițat în 2006 de către Silvian Ciupercă, președintele care a împrumutat 14 milioane de lei pentru finanțarea lucrărilor la drumul județean Jilavele-Dridu. În anii următori, Consiliul Județean Ialomița a inițiat alte 3 împrumuturi bancare. Cel mai mare dintre ele, în valoare de 30 milioane de lei, a fost contractat în anul 2014, iar scopul declarat pentru utilizarea acestuia a fost finanțarea inves­tițiilor pentru infrastructura rutieră a județului. Creditul de 30 milioane de lei a fost contractat de la CEC, a avut o perioadă de grație de 2 ani și o perioadă de maturitate de 6 ani. Adică până în anul 2020.

ADI Ialomița va primi mai mulți bani
Consiliul Județean Ialomița va urmări în următorii 4 ani și finanțarea investițiilor din mediul rural. Fondurile vor fi puse la dispoziția autorităților locale prin intermediul Asociației de Dezvoltare Interco­munitară Ialomița. Președintele Marian Pavel susține că sumele acordate până acum au fost insuficiente. «Cele 5 milioane alocate anual repre­zintă echivalentul contractelor instituției pentru publicitate și o anumită parte a presei...» a declarat noul președinte al Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel.
Mai mult, mai repede, mai bine! În mandatul anterior, ad­ministrația județeană a finanțat proiecte de investiții în mediul rural prin intermediul ADI Ialo­mița. Fondurile alocate, între 200 și 300 mii de lei, au fost utilizate pentru investiții admi­nistrative punctuale, respectiv terenuri de sport, reabilitarea infrastructurii rutiere locale, sisteme de iluminat public, toalete pentru școlile din mediu rural, etc. Marian Pavel susține că în mandatul acesta va majora sume­le puse la dispoziția administrațiilor locale pentru investiții. «Admi­nistrațiile locale au ne­voie de sume mai mari pen­tru investițiile pe care le așteaptă cetățenii! Până acum sumele au fost insuficiente și nu au permis investiții de anvergură. Cele 5 milioane alocate anual repre­zintă echivalentul contractelor instituției pentru pu­blicitate și o anumită parte a presei...» a declarat Marian Pavel.
ADI Ialomița e pregătită Daniel Ganea, directorul ADI Ialomița susține că este pregătit pentru gestionarea unor fonduri mai mari. «Proiectele implementate până în prezent demonstrează că administrațiile locale au înțeles procedura... Sigur, pentru a absorbi fondurile, e nevoie de personal calificat. Unele primării, mai ales orașele, au oameni pregătiți! Comunele mai mici însă nu vor putea gestiona proiecte de anvergură, oricâtă bunăvoință ar avea... Dar vom face tot ce putem pentru a-i ajuta!» a declarat Daniel Ga­nea, directorul ADI Ialo­mița. Finanțarea investițiilor din mediul rural prin ADI Ialomița este similară cu cea de accesare a fodurilor europene. În cei 3 ani de funcționare, numărul de proiecte finanțate a crescut, iar anul acesta Consiliul Județean a majorat nivelul de finanțare. Concret, în anul 2020, prin ADI Ialomița s-au derulat fonduri în valoare de 8 milioane de lei, iar numărul proiectelor de investiții a crescut la 41.

10 Decembrie 2020, 07:55 (3318 vizualizări - 1 comentariu)

Citiți și:
Consiliul Județean Ialomița a sesizat Guvernul României cu privire la plata transportului elevilor
Delirul politico-administrativ al lui Alexandru Potor
Cristi Stan își ia adio de la Drumuri și Poduri SA

Comentariile cititorilor:


Gogu de la borduri:
(12 Decembrie 2020, 15:34)
Ziarul Independent de Ialomita, este cea mai realista si corecta publicatie din Ialomita. Tot respectul pentru reflectarea in pagina a realitati Ialomitene.Viata multa si succes Independent de Ialomita.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
28 Feb 2021
360 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 329 330

Grupul de Comunicare Strategică: 25 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 27 februarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 8216, cu 25 de cazuri mai mult față de ziua ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2021, 13:35
(98 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

26 Februarie 2021, 19:10


Bucu: Bărbat rătăcit în pădure, salvat de pompieri

Pompierii din Slobozia au intervenit joi, 25 februarie a.c., pentru acordarea primului ajutor în cazul unui bărbat de 49 de ani. Acesta a apelat numărul de urgență 112, precizând faptul că s-a rătăcit într ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2021, 16:55
(152 vizualizări - 0 comentarii)


Razie la Țăndărei

În cursul zilei de joi, 25 februarie a.c., polițiștii au acționat pe raza orașului Țăndărei, pentru prevenirea și combaterea violenței stradale, precum și pentru reducerea riscului rutier de producere a ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2021, 16:40
(142 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: 28 februarie-Ziua Protecției Civile din România

La 28 februarie sărbătorim Ziua Protecției Civile din România, dată la care, în anul 1933, Regele Carol al II-lea, prin «Înalt Decret Regal nr. 468», a aprobat Regulamentul apărării contra atacurilor aeriene ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2021, 16:25
(91 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Respectarea măsurilor de protecție sanitară, verificată de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au verificat modul în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară, la nivelul întregului județ. Astfel, în urma verificărilor au fost aplicate 173 de ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2021, 16:20
(69 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 31 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Vineri, 26 februarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 8191, cu 31 de cazuri mai mult față de ziua ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2021, 13:45
(107 vizualizări - 0 comentarii)


Stelnica: Cercetat penal pentru pescuit în perioada de prohibiție

Stelnica: Cercetat penal pentru pescuit în perioada de prohibiție

Miercuri, 24 februarie a.c., în timpul unei acțiuni de combatere a braconajului piscicol, polițiștii din Stelnica au identificat pe malul stâng al Brațului Borcea un bărbat, de 52 de ani, care descărca ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2021, 15:50
(190 vizualizări - 0 comentarii)


8

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 9000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de siguranță sanitară

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au desfășurat ample acțiuni privind modul în care populația respectă măsurile de protecție sanitară. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 173 de sancțiuni ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2021, 15:45
(87 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție la Muzeul Agriculturii

Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia vernisează luni, 1 martie 2020, expoziția «Ștergarul-Icoana Sufletului». Evenimentul se organizează în sala mare a instituției, de la orele 14,00. ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2021, 15:40
(92 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 22 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Joi, 25 februarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 8160, cu 22 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2021, 13:20
(93 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Cartușe de vânătoare confiscate după ce un bărbat și-ar fi amenințat mama că «o va împușca»

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Manasia, este cercetat penal de polițiștii ialomițeni pentru săvârșirea infracțiunilor de «amenințare» și «nerespectarea regimului armelor și munițiilor». Marți, 2 ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2021, 14:15
(140 vizualizări - 0 comentarii)


12

IPJ Ialomița: Acțiuni preventive pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară

Marți, 23 februarie a.c., polițiștii ialomițeni împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița, polițiști locali, alături de celelalte instituții cu atribuții de control ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2021, 14:10
(148 vizualizări - 0 comentarii)


Demararea lucrărilor de modernizare la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Printr-un comunicat de presă, Spitalul Județean de Urgență Slobozia anunță că, începând cu 1 martie 2021, se vor demara ample lucrări de modernizare care vor viza infrastructura, spațiile și dotările. ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2021, 13:45
(252 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 25 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 24 februarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 8138, cu 25 de cazuri mai mult față de ziua ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2021, 13:20
(160 vizualizări - 0 comentarii)


Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural «Nu am făcut destul» ajunge în Ialomița

Peste o mie de persoane sunt testate gratuit în perioada februarie-aprilie în cadrul caravanei de testări gratuite din mediul rural «Nu am făcut destul», organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2021, 11:20
(148 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

23 Februarie 2021, 15:25


Slobozia: Lovit în plină stradă

Un bărbat, de 51 de ani, din Buzău, a fost agresat în stradă de 5 indivizi. Luni, 22 februarie a.c., polițiștii au fost sesizați de către respectivul bărbat cu privire la faptul că mai multe persoane l ...[citește_toată_știrea]

23 Februarie 2021, 14:25
(314 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Obligațiile proprietarilor de animale

O dată cu intrarea în vigoare a actului normativ care oferă protecție animalelor, Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița informează deținătorii de animale care sunt obligațiile acestora. Astfel ...[citește_toată_știrea]

23 Februarie 2021, 14:20
(407 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni pentru combaterea răspândirii COVID-19, amenzi de 15250 de lei

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au desfășurat ample acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară. În cadrul activităților au fost verificate 800 de ...[citește_toată_știrea]

23 Februarie 2021, 14:15
(175 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 29 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Marți, 23 februarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 8113, cu 29 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

23 Februarie 2021, 13:35
(205 vizualizări - 0 comentarii)


Intervenție a pompierilor ialomițeni la un accident în Cotorca-Buzău

Intervenție a pompierilor ialomițeni la un accident în Cotorca-Buzău

Pompierii cadrul ISU Ialomița au intervenit luni, 22 februarie 2021, în jurul orelor 13,30, la un accident rutier produs pe DJ203I, pe raza localității Cotorca-Buzău, zonă aflată în zona de intervenție ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2021, 15:40
(213 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 15 noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Luni, 22 februarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 8084, cu 15 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2021, 13:35
(202 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Infracțiuni rutiere

Sâmbătă, 20 februarie a.c., în jurul orelor 16,00, polițiștii din Țăndărei, în timp ce efectuau activități de control al traficului rutier, au oprit un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, din ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2021, 12:45
(210 vizualizări - 0 comentarii)


Carantinat la domiciliu, un tânăr din Borcea a fost surprins la volanul unei mașini în Vlădeni

Pe parcursul zilei de duminică, 21 februarie 2021, polițiștii ialomițeni au acționat pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19. La nivelul județului ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2021, 12:40
(159 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 9 noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Duminică, 21 februarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 8069, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2021, 14:20
(302 vizualizări - 0 comentarii)


Amara: Copil de 9 ani, lovit de o mașină

Amara: Copil de 9 ani, lovit de o mașină

În seara zilei de sâmbătă, 20 februarie a.c., în orașul Amara s-a produs un accident rutier. Din verificările efectuate a reieșit că, în timp ce un bărbat conducea un autoturism pe raza orașului Amara, ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2021, 20:30
(404 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 16 noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 20 februarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 8060, cu 16 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2021, 13:35
(218 vizualizări - 0 comentarii)


Serviciul Județean Anticorupție Ialomița: Cercetări în 48 de dosare penale

În anul 2020, ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Ialomița au desfășurat activități de urmărire penală în 48 de dosare, în baza a 58 de ordonanțe de delegare. În baza actelor procedurale instrumentate ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2021, 14:55
(515 vizualizări - 2 comentarii)


Slobozia: Dosar penal pentru «violență domestică»

În ziua de joi, 18 februarie a.c., polițiștii ialomițeni au emis un ordin de protecție pe numele unui bărbat de 46 de ani, acuzat că și-a lovit soția, o femeie de 42 de ani. În urma verificărilor efectuate ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2021, 14:40
(413 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 329 330
Ultimele comentarii
apartament 3 camere în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 24 februarie 2021 @Gica în Urban SA Slobozia se pregătește să devină operator regional de furnizare a serviciilor de apă ELDAGA în Păzea! Ilie Sima, președinte de Ligă la PRO România, a vorbit! Sergiu în Păzea! Ilie Sima, președinte de Ligă la PRO România, a vorbit! Adrian în Administrațiile din Ialomița investesc în Studii de Fezabilitate pentru «rețele inteligente de gaze» Gica în Urban SA Slobozia se pregătește să devină operator regional de furnizare a serviciilor de apă Anonim în Păzea! Ilie Sima, președinte de Ligă la PRO România, a vorbit! Gica în Urban SA Slobozia se pregătește să devină operator regional de furnizare a serviciilor de apă Maria în Păzea! Ilie Sima, președinte de Ligă la PRO România, a vorbit! * Nimeni Altu ' în Rodica Boancă pentru noi/a ajuns Șoșoacă doi Urbanistice, în Urban SA Slobozia se pregătește să devină operator regional de furnizare a serviciilor de apă R3port3r în Tone de porumb și orz, dispărute de pe câmpurile Penitenciarului Slobozia Nimeni Altu' în Rodica Boancă pentru noi/a ajuns Șoșoacă doi cititor în Bronz pentru George Dragomir flatulația porcului ! în Administrațiile din Ialomița investesc în Studii de Fezabilitate pentru «rețele inteligente de gaze» Liviu în «Omul faptelor» a fost dat dispărut de colegii de partid Cetatean: în Urban SA Slobozia se pregătește să devină operator regional de furnizare a serviciilor de apă ograda în Urban SA Slobozia se pregătește să devină operator regional de furnizare a serviciilor de apă ograda în «Omul faptelor» a fost dat dispărut de colegii de partid Marcela în Urban SA Slobozia se pregătește să devină operator regional de furnizare a serviciilor de apă
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...