Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Rezultatul auditului extern desfășurat la Primăria Slobozia

Rezultatul auditului extern desfășurat la Primăria Slobozia

Auditorii din cadrul Camerei de Conturi Ialomița au organizat o misiune de verificare la Primăria Slobozia. Aceștia au controlat modul în care au fost cheltuiți banii publici în cursul anului 2020. Estimările arată faptul că valoarea totală a abaterilor financiare identificate este de 80 mii de lei. Principalele nereguli au vizat neîncasarea impozitelor pe clădiri sau acordarea nelegală de sporuri și majorări salariale.

Abateri financiare identificate la Primăria Slobozia
În urma misiunii de audit pe care au întreprins-o la Primăria Slobozia, auditorii Camerei de Conturi Ialomița au identificat 8 abateri financiare. Una dintre acestea a vizat neîncasarea taxelor și impo­zitelor locale pe clădiri pentru un număr de 23 de contribuabili persoane fizice și juridice din oraș. Prejudiciul, susțin reprezentanții Camerei de Conturi Ialomița, se ridică la aproximativ 43 mii de lei. De asemenea, auditorii au descoperit și faptul că administrația locală a Sloboziei a plătit nelegal venituri salariale suplimentare persoanelor nominalizate să reprezinte Primăria Slobozia în echipele de implementare a proiectelor cu finanțare europeană. Valoarea acestui prejudiciu a fost estimat de auditorii Camerei de Conturi Ialomița la aproximativ 30 mii de lei. Totodată, în urma aceluiași control, s-a descoperit și faptul că funcționarilor publici din cadrul instituției le-au fost plătite nelegal ore de muncă efectuate peste program, prejudiciul fiind estimat la 3 mii de lei. De asemenea, auditorii au descoperit faptul că directorul economic al Primăriei Slobozia a primit 4211 lei în plus la salariu, depășindu-se astfel nivelul maxim admis de lege în privința majorărilor salariale. Potrivit procedurilor în vigoare, în toate cazurile, auditorii Camerei de Conturi Ialomița au dispus efectuarea de demersuri prin care sumele cheltuite nelegal să fie recuperate.

13 Aprilie 2021, 16:10 (3065 vizualizări - 14 comentarii)

Citiți și:
Camera de Conturi Ialomița a controlat Primăria Slobozia
AFC Unirea ’04 Slobozia cere instanței ștergerea unei datorii de 4,2 milioane de lei
DADP Slobozia gestionează ilegal banii publici

Comentariile cititorilor:


Audi TT:
(19 Aprilie 2021, 11:30)
Dar un audit serios pe cele doua directii - APA NEPOTABILA si PARCAREA SUBTERANA NEFUNCTIONALA - cand se realizeaza??? Acolo s-au dus pe apa sambetei un purcoi de bani, mare parte din bugetul orasului; este vreo directiva de la partid(e) sa nu se atinga nimeni de aceste doua gauri negre? Ar iesi la iveala prea multe mizerii si plati ilegale si de aceea nu sufla nimeni o vorba, nu publica nimeni vreun raport, deviz ceva? Cum a platit fostul primat scoica garantia de buna executie a parcarii catre constructor? Asta nu mai prezinta interes pentru ograda de conturi? Pai...cam nu! Sus la conducerea ograzii de conturi parca era socrul (Sfantu` Ilie Scarbul) lui puie monta, iar constructorul gropii ar fi avut legaturi cu cumnatul lui puie monta...iar scoica era si el un pesedist mai mic, soldatelul de la tara al lui kim ir sen(il) - zis si puie monta, premier la acea vreme.
Asa ca...in buna traditie a institutiilor controlate politic, totul este praf in ochi, operatiunea "baba evazionista care vinde patrunjel ilegal"; se ancheteaza maruntisurile, nimicurile si se scapa, se albesc, "se da NUP" la marile jafuri si manevre.
Pavel C:
(15 Aprilie 2021, 14:59)
De curiozitate, pe la Urbanism nu face niciun audit?
Sau pe la Poliția Locală? Să verifice cum se justifică investițiile megalomanice făcute? Poligon de tragere modern pentru niște angajați cărora le cad pistoalele de la brâu!
Rodica:
(15 Aprilie 2021, 10:23)
Da, Marcel, ai perfectă dreptate, așteptăm reacțiile unui primar adevărat. Că de bărbăția celorlalți ne-am cam săturat.
Frumoasă asocierea cu impotența. Percutantă.
Marcel:
(15 Aprilie 2021, 08:56)
Primarul în funcție ne-a obișnuit, de ceva timp, cu publicarea unor controale efectuate de autoritățile competente, mizând pe cartea transparenței. Este ok, este corect și asta ne dorim - să cunoaștem cum este cheltuit banul public.
Doar că locuitorii acestei urbe și-ar dori și măsurile de eradicare a risipei bugetare, și-ar dori să vadă și cum combate edilul acest flagel care a cuprins Primăria Slobozia.
Doar că la acest capitol se pare că domnul primar este impotent, nefiind capabil să ia o măsură corectiva.
Așteptăm, dar nu prea mult!
Felicitări redacției care devoalează toate abuzurile și incompetențele funcționarilor din primărie!
Un pesedist:
(14 Aprilie 2021, 20:43)
Grigore Moisil - " O nulitate ridicata la putere, ramane tot o nulitate!
cetatean :
(14 Aprilie 2021, 20:18)
Auditul Camerie de Conturi cu mare respect va spun ca a fost unul dintre cele mai putin pregatite echipe de control ale camerei ,nu a verificat investitiile importante apa ,retineti nici acum ,groapa ,parcul industreal ,sa ne spuna cineva cit s-a cheltuitt pina acum pe fiecare obiectiv de investitii cit a mai ramas de executat etc .In continuare unul dintre cei care a incalcat frecvent legea ca in fiecare an a fost si este directorul economic cel care aavea ca principal atribut respectarea legii .Acest control al camerie de conturi a fost ca o frectie la un picior de lemn. (...)
@Ionel Ardeal:
(14 Aprilie 2021, 20:09)
Timpul trece si leafa merge, inspectorii de la Curtea de conturi se bat linistiti pe burta si pe ... cardurile pe care le intra salariile. Fara discutii sunt  nereguli si prejudicii mai mari de 90.000 de lei in primaria Slobozia dar controalele celor de la curtea de conturi nu acopera toate investitiile.

S-au facut foarte multe achizitii fara respectarea prederilor legale, cu deicatie, in foarte multe primarii, dar cei de la curtea de conturi au preferat sa nu verifice aceste aspecte chiar daca se stia (sau tocmai din cauza aceasta) ca sunt cu iz penal.  

Cu o astfel de activitate si cu Niculae Bădălău la conducere, institutia devine ridicola iar activitatea ei derizorie. 
Ionel Ardeal:
(13 Aprilie 2021, 20:37)
Suntem prosti cu totii sa credem ca sumele “furate” intr-un fel sau altul sunt de doar 20.000 eur... Curtea de Conturi a platit salarii de 50.000 lei in luna in care angajatii au facut un control care a scos la lumina marele furt de 90.000 lei. Mare prosteala!
Dinu M:
(13 Aprilie 2021, 20:26)
Avem un director economic cu activități penale, avem un serviciu juridic analfabet, avem un urbanism șef spăgar fără limite, avem funcționari pe funcții fără să fi dat în viața lor vreun concurs.
Asta-i Slobozia, cetate austeră și lipsită de perspective.
@ Marina:
(13 Aprilie 2021, 14:48)
Într-o astfel de situație, când identifici persoanele cu adevărat vinovate, ce ar trebui să facă un primar responsabil, cinstit și dedicat comunității???
Ar fi corect să-i demită pe cei care au permis o astfel de ilegalitate și care au perpetuat în fraudarea bugetului public?
Cât trebuie să mai așteptăm ca primarul să inițieze măsurile de reformă așteptate?
Costel:
(13 Aprilie 2021, 14:05)
Asta-i maruntis.... Trebuie sa vina o comisie neutra de la UE daca vreti sa descoperiti adevarul... Curtea de conturi Ialomita ? Pai sunt tot ,,EI" !...
co-certățean:
(13 Aprilie 2021, 12:51)
Domdirector e tot ala de plângea la ușa primarului ca vrea telefon nou, deși s-a descoperit ulterior ca primise deja 2 telefoane de ultima generație, pe care și le-a însușit fără drept, netrecându-le in inventar?!
Daniel F:
(13 Aprilie 2021, 12:34)
După ce că nu avem proiecte cu fonduri europene, iar cele realizate de Stoica și Băcanu reprezintă cele mai mari eșecuri ale edililor locali, contribuind major la îndatorarea municipiului, iată că cei care se ocupă de acest segment au fost și plătiți suplimentar și profund ilegal.
În ce țară trăim? În ce municipiu locuim?
Băi, ăștia ori sunt hoți din naștere, ori sunt proști de dau în gropi.
În orice variantă, trebuie dați afară urgent! 
Marina:
(13 Aprilie 2021, 12:17)
Ce fel de Director economic este dl. Trifan, dacă pur și simplu este primul care încalcă legea?
Este permis așa ceva, mai poate fi ținut într-o funcție atât de importantă dacă se gândește doar la modalități de încălcare a legislației fiscale?
Oare chiar se vor recupera sumele încasate ilegal?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 19 Mai 2021
288 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 339 340

Secțiunile Publicitate online și Mica Publicitate au fost actualizate!

Secțiunile Publicitate online
și Mica Publicitate au fost actualizate!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

18 Mai 2021, 19:15


Andrășești: Minor salvat după ce a căzut într-un turn de apă dezafectat

Andrășești: Minor salvat după ce a căzut într-un turn de apă dezafectat

Marți, 18 mai a.c., în jurul orei 14,40, pompierii din Slobozia au fost solicitați să intervină în comuna Andrășești, unde un minor cu vârsta de aproximativ 12 ani a căzut într-un turn de apă cu o adâncime ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2021, 17:30
(107 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

anunț angajare


Compania
EXPUR SA


căutăm doi
noi colegi


pentru Departamentul Contabilitate
din cadrul companiei noastre
din Slobozia
operator introducere și validare date
perioadă determinată-6 luni
Sarcini Generale:
-Înregistrare documente
de gestiune materie primă
-Înregistrare facturi
materie primă semințe
-Înregistrare plăți în lei pentru furnizori
-Recepție documente transmise
de celelalte departamente
-Arhivare documente
Cerințe:
-cel puțin studii medii
-experiență pe un post similar
(cunoștințe de contabilitate constituie
un avantaj)-minim 6 luni
-bune cunoștințe de operare calculator
-abilitatea de a lucra în condiții de stres
-abilități de organizare, planificare
și comunicare
Dacă răspundeți cerințelor de mai sus
și doriți să acceptați provocările
acestui postvă rugăm să trimiteți
o scrisoare de intenție
și un curriculum vitae
până la data de 10.06.2021
pe adresa de e-mail [email protected]

18 Mai 2021, 17:05


Urziceni: Camioane răsturnate pe marginea drumului

Pompierii ialomițeni au intervenit în ziua de luni, 17 mai a.c., în cazul a două accidente rutiere în are au fost implicate mașini de mare tonaj, care s-au răsturnat pe marginea șoselei. Ambele accidente ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2021, 16:55
(73 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


AJOFM Ialomița: Rata șomajului la finalul lunii martie-4,93%

Potrivit unei informări oficiale, la finalul lunii martie a acestui an, rata șomajului înregistrată la nivelul județului Ialomița a fost 4,93%, cu 0,66 puncte procentuale mai mare decât în aceeași perioadă ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2021, 16:45
(63 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Persoanele aflate în carantină sau izolare, verificate de polițiști

În ziua de luni, 17 mai a.c., polițiștii ialomițeni au fost efectuat ample verificări ale persoanelor aflate în carantină și izolare pe raza județului. Astfel, au fost verificate 120 de persoane. Totodată ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2021, 16:35
(63 vizualizări - 0 comentarii)


Grindu: Locuință cuprinsă de flăcări

Pompierii din Urziceni au intervenit în ziua de luni, 17 mai a.c., pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Grindu. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la tabloul electric ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2021, 16:15
(64 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Grindu incendiu


Dridu: La volan sub influența băuturilor alcoolice

Un bărbat, de 45 de ani, din Dridu, s-a ales cu un dosar penal după ce a fost prins conducând sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost oprit în trafic în ziua de luni, 17 mai a.c, pe raza localității ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2021, 16:10
(43 vizualizări - 0 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: 5 noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Marți, 18 mai a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10704, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2021, 13:40
(62 vizualizări - 0 comentarii)


DN2A: Accident în afara localității Sărățeni

În dimineața zilei de sâmbătă, 15 mai 2021, în jurul orei 9,00, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la faptul că pe DN2A, în afara localității Sărățeni, s-a produs un accident de circulație în ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2021, 15:05
(140 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

Pe parcursul zilei de duminică, 16 mai a.c., polițiștii de la Rutieră au depistat în flagrant cinci persoane în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice din județul Ialomița fără a deține permise ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2021, 14:50
(88 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Cod Galben de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o atenționare tip Cod Galben de intensificări susținute ale vântului, valabilă marți, 18 mai 2021, în intervalul orar 6,00-23,00. Conform meteorologilor ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2021, 14:35
(168 vizualizări - 0 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: 5 noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Luni, 17 mai a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10699, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2021, 13:35
(92 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Slobozia și Moldoveni

Accidente la Slobozia și Moldoveni

Duminică, 16 mai a.c., în jurul orelor 10,30, salvatorii din cadrul Gărzii de Intervenție Slobozia au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2021, 10:35
(189 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Incendiu la o casă din cauza unei lumânări

Sâmbătă, 15 mai a.c., în jurul orelor 13,40, salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Fetești au fost alertați prin 112 să intervină în municipiul Fetești pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2021, 10:25
(85 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


AJFP Ialomița: 25 mai 2021, termenul final de depunere a Formularului 230

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că data de 25 mai 2021 este termenul până la care persoanele fizice pot depune, sub sancțiunea decăderii, Formularul 230 ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2021, 09:20
(157 vizualizări - 2 comentarii)


APIA primește cereri de intenție pentru accesarea Programul Național Apicol (PNA)

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, până la data de 31 mai 2021, primește Cereri de intenție pentru accesarea Programului Național Apicol (PNA) depuse de către formele ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2021, 09:15
(98 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 3 noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Duminică, 16 mai a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10694, cu 3 cazuri mai mult față de ziua de sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

16 Mai 2021, 13:40
(147 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 5 noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 15 mai a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10691, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de vineri ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2021, 14:10
(187 vizualizări - 0 comentarii)


Grindu: Reținut 24 de ore pentru «furt calificat»

Un tânăr de 30 de ani, din Grindu, a fost reținut pentru 24 de ore, în ziua de joi, 13 mai a.c., de către polițiști. Acesta are calitatea de suspect într-un dosar de «furt calificat». În urma cercetărilor ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2021, 16:45
(250 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Ied salvat dintr-o fântână

Alexeni: Ied salvat dintr-o fântână

În ziua de joi, 13 mai a.c., un echipaj de salvatori din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni a intervenit pentru salvarea unui ied căzut într-o fântână dezafectată, adâncă de aproximativ 15 metri ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2021, 16:40
(150 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie pe strada Dispensarului din Căzănești

Pentru remedierea unui branșament avariat de pe strada Dispensarului, din orașul Căzănești/Ialomița, RAJA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile vineri, 14 mai 2021, în intervalul ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2021, 16:25
(152 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 3 noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Vineri, 14 mai a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10686, cu 3 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2021, 13:50
(136 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Fetești

În dimineața zilei de vineri, 14 mai a.c., în jurul orei 5,45, salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Fetești au fost alertați prin 112 să intervină la Fetești pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2021, 10:50
(116 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


Acțiune a polițiștilor la Fetești

Acțiune a polițiștilor la Fetești

În cursul zilei de joi, 13 mai 2021, în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurată pe raza municipiului Fetești, aproape 100 de forțe de ordine au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2021, 09:45
(219 vizualizări - 0 comentarii)


Iazu: Două autoturisme, implicate într-un accident rutier

Iazu: Două autoturisme, implicate într-un accident rutier

Miercuri, 12 mai a.c., pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Slobozia au intervenit cu o autospecială de intervenție la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. La locul evenimentului ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2021, 17:15
(338 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Iazu accident


Pompierii din Urziceni, 24 de ore de luptă cu flăcările la Glodeanu Siliștea

Pompierii din Urziceni, 24 de ore de luptă cu flăcările la Glodeanu Siliștea

Pompierii din Urziceni au reușit în dimineața zilei de joi, 13 mai a.c., să stingă incendiul care a cuprins un siloz de cereale, de pe raza localității Glodeanu Siliștea/Buzău. Focul a izbucnit în dimineața ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2021, 17:05
(216 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Modalități de transmitere a documentelor pentru eliberarea certificatului de rezidență fiscală

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că cererile pentru eliberarea certificatului de rezidență fiscală se pot transmite prin mijloace electronice de ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2021, 16:50
(212 vizualizări - 0 comentarii)


Ciocârlia: Șofer rănit într-un accident rutier

Pompierii din Urziceni au intervenit în ziua de joi, 13 mai a.c., în cazul unui accident rutier petrecut pe raza localității Ciocârlia. Din informațiile oferite, se pare că un autoturism s-a ciocnit de ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2021, 14:30
(267 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 3 noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Joi, 13 mai a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10683, cu 3 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2021, 13:35
(181 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 339 340
Ultimele comentarii
Dadp în A început numărătoarea inversă: «Ghișeu Unic» la Primăria Slobozia costea în Cartierul lui Sorel casă Perieţi în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 19 mai 2021 Nicu în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 19 mai 2021 @Foarte important în Candidatul Ionel Gae, doar 26,50 puncte la concursul pentru șefia Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița WALY în A început numărătoarea inversă: «Ghișeu Unic» la Primăria Slobozia Ștefănescu în AJFP Ialomița: 25 mai 2021, termenul final de depunere a Formularului 230 Slobozean în A început numărătoarea inversă: «Ghișeu Unic» la Primăria Slobozia Buze în A început numărătoarea inversă: «Ghișeu Unic» la Primăria Slobozia Slobozean în Candidatul Ionel Gae, doar 26,50 puncte la concursul pentru șefia Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița adina în Spitalul Județean de Urgență Slobozia: Centru de Intervenție în Situații de Violență Sexuală Adi în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 28 aprilie 2021 Anca în AJFP Ialomița: 25 mai 2021, termenul final de depunere a Formularului 230 MDA în A început numărătoarea inversă: «Ghișeu Unic» la Primăria Slobozia Foarte important în Candidatul Ionel Gae, doar 26,50 puncte la concursul pentru șefia Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița Gigel în Primăria Slobozia a repartizat 7 locuințe ANL pentru tineri Adrian în George Dragomir, campion național! Răzvan Stănescu, finalist! Vasile în George Dragomir, campion național! Răzvan Stănescu, finalist! s3l3na în Candidatul Ionel Gae, doar 26,50 puncte la concursul pentru șefia Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița Gigel în Cartierul lui Sorel
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...