Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Consiliul Județean Ialomița a aprobat împrumutul de 100 milioane de lei

Bani de la bancă pentru investiții administrative

Consiliul Județean Ialomița a aprobat împrumutul de 100 milioane de lei

bonus: ADI ECOO 2009 salvează administrația județeană

Consiliul Județean Ialomița va împrumuta 100 milioane de lei pentru susținerea pro­iectelor investiționale din Ialomița. Decizia a fost adoptată în plenul Consiliului Județean Ialomița vineri, 11 iunie a.c., cu votul tuturor celor 24 de consilieri județeni prezenți. Banii vor fi investiți în cele 8 proiecte cu finanțare europeană derulate la acest moment de către instituție. Împru­mutul va fi rambursat în 15 ani, cu o perioadă de grație de un an. Acesta este al patrulea împrumut contractat de administrația județeană din Ialomița în ultimii 15 ani. «Avem maturitatea politică și administrativă să utilizăm banii corect și eficient!» declară Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Administrația Pavel a decis Vineri, 11 iunie 2021, consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre care permite Consiliului Județean Ialomița să acceseze un împrumut în va­loare de 100 milioane de lei. Proiectul a fost aprobat în unanimitate de către cei 24 de consi­lieri prezenți. Printre absențele notabile de la această ședință extraordinară de Consiliu Județean se numără și ex-președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, acum consilier PRO România. Împrumutul de 100 mi­lioane de lei aprobat va fi destinat cofinanțării celor 8 proiecte de investiții derulate de Consiliul Județean Ialomița cu fonduri europene. Împrumutul are o perioadă de grație de un an și un termen de rambursare de 15 ani.

Ce facem cu banii? Cea mai consistentă sumă din acest împrumut, 30 milioane de lei, este alocată reabilitării DJ306, drum județean care face legătura între Călărași și Buzău. Alte 20 milioane de lei sunt destinate cofinanțării investiției în modernizarea DJ201, tronsonul Orezu-Piersica Bordușelu. Din cele 50 milioane de lei rămase din împrumut, 10 milioane de lei vor fi destinate pentru cofinanțarea reabi­litării Conacului Bolomey (5 milioane de lei) și pentru reabilitarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean Slobozia. Suma rămasă, 40 milioane de lei va fi repartizată în proporții egale celorlalte 4 investiții confinanțate din fonduri europene. Astfel, vor beneficia de cofinanțări două drumuri județene, noul Bloc Operator din cadrul Spitalului Județean și actuala incintă a acestei unități medicale.

Optimism oficial Ideea contractării unui împumut bancar pentru finalizarea investițiilor cofinanțate din fonduri europene este veche, din mandatul precedent. Actualul preșe­dinte, Marian Pavel, a susținut această inițiativă ca unică soluție de salvare a acestor investiții. În opinia sa, banii urmează să fie utilizați pentru «evitarea sincopelor financiare și operaționalizarea plăților». Declarațiile oficiale ale lui Marian Pavel sunt optimiste: «Nu putem face investiții fără a contracta astfel de credite... Avem maturitatea politică și administrativă să utilizăm banii corect și eficient! Echipa Consiliului Județean Ialomița este performantă și eficientă. Știm ce avem de făcut și vom face. Așa cum am promis, lucrăm pentru ialomițeni!».

Practici vechi la Consiliu Practica contractării creditelor bugetare pentru finanțarea investițiilor administrative în Ialomița nu este singulară. Anterior, Consiliul Județean Ialomița a mai contractat 3 împrumuturi. Primul împrumut contractat de administrația județeană ialo­mițeană datează din 2006, când președintele Silvian Ciupercă a împrumutat 14 milioane de lei pentru reabilitarea drumului județean Jilavele-Dridu. În anul 2011, Consiliul Județean Ialomița a finanțat din nou investiții pu­blice în valoare de 25 milioane de lei pentru reabilitarea infrastructurii rutiere. În anul 2014, Consiliul Județean Ialomița a mai împrumutat 30 milioane de lei, pentru care termenul scadent de rambursare este anul 2022.

ADI ECOO 2009 salvează administrația județeană
În cadrul ședinței extraor­dinare a Consiliului Județean de vineri, 11 iunie a.c., consilierii județeni prezenți au aprobat și participarea Con­siliului Județean la capitalul social al firmei de salubritate ADI ECOO 2009 din Țăndărei. Decizia este primul pas în transformarea acestei firme într-un operator regional de gestionare a deșeurilor menajere. «Este singura din cele 5-6 firme de salubritate din Ialomița care se menține pe linia de plutire...» a motivat preșe­dintele Marian Pavel deci­zia de a sprijini acest operator.
Curajoșii nu simt durerea După modelul juridic utilizat pentru asocierea cu Urban SA, Consiliul Județean Ialomița face un pas similar pentru constituirea unui ope­rator regional de gestionare a deșeurilor menajere. Demersul ar putea pune capăt în viitorul apropiat crizei deșeurilor menajere cu care se confruntă Ialomița. Consiliul Județean va deține 85% din acțiunile acestei societăți, orașul Țăn­dărei 13%, iar restul acțiu­nilor vor fi deținute de celelalte 7 localități care fac parte deja din această structură. Următorul pas administrativ pentru transformarea ADI ECOO 2009 într-un operator regional îl reprezintă aso­cierea cu toate celelalte ad­ministrații locale din Ialomița. Ca și în cazul asocierii cu Urban SA, scopul final al administrației județene îl reprezintă atragerea de fonduri europene pentru investiții în acest domeniu. «Este singura din cele 5-6 firme de salubritate din Ialomița care se menține pe linia de plutire... Vizăm schimbarea sistemului din interior, nu ca până acum, din exterior. Discutăm de un operator al Consiliului Județean, nu un operator privat ca cei care operează la acest moment pe piață! Probabil că din această cauză vom deranja anumite interese, dar asta e... Așa nu mai putem trăi!» a declarat președintele Marian Pavel, printre altele. În cazul în care acest proiect va deveni realitate, ADI ECOO 2009 va deveni eligibil pentru a accesa fondurile europene necesare construcției unui nou depozit de deșeuri la nivelul județului Ialomița. Necesitatea acestei investiții a fost exprimată în urmă cu 4 ani de către primarul orașului Slobozia, Dragoș Soare, la acel moment consilier județean. Acesta a prezentat la vremea respectivă un proiect de management integrat al deșeurilor pentru întreg județul Ialomița.

21 Iunie 2021, 08:05 (1492 vizualizări - 3 comentarii)

Citiți și:
Administrația Pavel își cere scuze pentru «disconfortul creat» de asfaltarea DJ201
Finanțări bugetare generoase pentru biserici, sport și sănătate
Firma Construcții Erbașu a semnat contractul pentru construirea noului Bloc Operator al Spitalului Slobozia
«Orașul de Floci» și Conacul Bolomey ne costă 8 milioane de lei

Comentariile cititorilor:


Mar:
(22 Iunie 2021, 13:29)
Dacă lucrați cum se lucrează la conacul lui Peste de la Cosambesti, e clara treaba. Acolo, bate vântul, nu-i niciun muncitor (când era bine afara, soare, de pe cer, nu Dragos Soare) Doar un paznic și cinci scanduri înșirate. Mai veneau, din când în când, mașini cu experți, sa măsoare cerul, și cât ar putea ieși din treaba asta. La bani ma refer.
plătitor de taxe:
(21 Iunie 2021, 10:05)
faceți afaceri pe spinarea noastră.
Al;Jazira:
(21 Iunie 2021, 09:26)
Proiectul de management integrat al deseurilor este opera ziaristului Mihai Enciu....care, intre timp, terminase si o facultate de profil....O idee foarte buna!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
01 Aug 2021
202 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 350 351

Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Sâmbătă, 31 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10802, nefiind înregistrat vreun caz nou față de ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2021, 13:25
(60 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programul «Tezaur» continuă și în luna august

Ministerul Finanțelor emite, începând cu 2 august 2021, 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului «Tezaur», cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 3,15%, 3,50% și 3,85%. Titlurile de ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2021, 13:50
(156 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Vineri, 30 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10802, nefiind înregistrat vreun caz nou față de ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2021, 13:35
(106 vizualizări - 0 comentarii)


3

APIA: Plata ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură trimestrul I/2021

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că a început să efectueze plățile aferente ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, perioada ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2021, 09:35
(106 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 81000 de lei

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la 75 evenimente, din care 66 sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, au constatat 14 infracțiuni și au aplicat 225 de sancțiuni contravenționale ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2021, 15:45
(252 vizualizări - 1 comentariu)


5

Prevenirea ilegalităților din domeniul pisciculturii, în atenția polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 28 iulie a.c., polițiștii ialomițeni, alături de specialiștii Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au realizat o amplă acțiune cu scopul de a preveni ilegalitățile comise în domeniul ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2021, 15:40
(192 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Joi, 29 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10802, nefiind înregistrat vreun caz nou față de ziua ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2021, 13:40
(120 vizualizări - 0 comentarii)


Două trenuri s-au ciocnit în Depoul Gării Fetești. Cauza: unul dintre mecanicii de locomotivă ar fi fost băut!

Două trenuri s-au ciocnit în Depoul Gării Fetești. Cauza: unul dintre mecanicii de locomotivă ar fi fost băut!

În seara zilei de miercuri, 28 iulie a.c., două trenuri de marfă s-au ciocnit în zona Depoului Gării Fetești. Unul dintre trenuri transporta fier vechi, moment în care a fost lovit de o altă garnitură, ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2021, 10:35
(441 vizualizări - 2 comentarii)


8
Protopopiatul Urziceni: Campanie de donare de sânge

Protopopiatul Urziceni: Campanie de donare de sânge

Pentru a veni în sprijinul semenilor noștri aflați în suferință, miercuri, 28 iulie 2021, în intervalul orar 8,00-12,30, Protopopiatul Urziceni din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a continuat ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2021, 14:40
(209 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Miercuri, 28 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10802, nefiind înregistrat vreun caz nou față ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2021, 14:15
(141 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2021, 09:35
(166 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

27 Iulie 2021, 18:15


12

Slobozia: Mandate de executare a pedepsei, puse în aplicare de polițiști

În cadrul unei acțiuni desfășurată de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, oamenii legii au reușit identificarea a doi bărbați, de 28 și 43 de ani, domiciliați în Slobozia, ce se sustrăgeau ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2021, 16:10
(278 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Marți, 27 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10802, nefiind înregistrat vreun caz nou față de ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2021, 13:35
(161 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Plăți Renta Viageră Agricolă campania 2020

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plățile sumelor cuvenite sub formă de rentă viageră agricolă aferentă anului 2020. Astfel, marți, 27 iulie 2021, APIA a ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2021, 10:10
(293 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Luni, 26 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10802, nefiind înregistrat vreun caz nou față de ziua ...[citește_toată_știrea]

26 Iulie 2021, 13:25
(193 vizualizări - 0 comentarii)


APIA primește cereri de plată pentru Programul Național Apicol

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că Cererile de plată pentru accesarea Programului Național Apicol (PNA) se pot depune până la data de 2 august 2021, inclusiv ...[citește_toată_știrea]

26 Iulie 2021, 12:55
(202 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Manasia

Incendiu la o casă din Manasia

În dimineața zilei de luni, 26 iulie a.c., pompierii Detașamentului Urziceni au fost solicitati, prin 112, să intervină la un incendiu izbucnit la acoperișul unei case din comuna Manasia. 3 echipaje de ...[citește_toată_știrea]

26 Iulie 2021, 12:20
(212 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia incendiu


Movila: Șase persoane rănite într-un accident rutier

Movila: Șase persoane rănite într-un accident rutier

În seara zilei de duminică, 25 iulie a.c., în zona localității Movila, s-a produs un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a șase persoane. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit ...[citește_toată_știrea]

25 Iulie 2021, 20:15
(621 vizualizări - 3 comentarii)

Taguri: Movila accident


Orboești: A intrat cu mașina într-un copac

Orboești: A intrat cu mașina într-un copac

Duminică, 25 iulie a.c., în localitatea Orboești s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea a două persoane. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că în evenimentul rutier a fost ...[citește_toată_știrea]

25 Iulie 2021, 18:40
(414 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Duminică, 25 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10802, nefiind înregistrat vreun caz nou față ...[citește_toată_știrea]

25 Iulie 2021, 14:10
(196 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1 nou caz de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 24 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10802, fiind înregistrat 1 nou caz de îmbolnăvire ...[citește_toată_știrea]

24 Iulie 2021, 13:40
(279 vizualizări - 1 comentariu)


Accidente la Tovărășia și Urziceni

Accidente la Tovărășia și Urziceni

Pompierii ialomițeni au intervenit vineri, 23 iulie a.c., în cazul a două accidente rutiere petrecute pe raza localităților Tovărășia și Urziceni. În urma evenimentelor au rezultat cinci persoane rănite ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 16:30
(533 vizualizări - 3 comentarii)


DSVSA Ialomița: 7 focare de Pestă Porcină Africană, identificate pe raza județului

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației că, la data de ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 14:10
(418 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 3 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 23 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10801, fiind înregistrate 3 noi cazuri de îmbolnăvire ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 14:00
(260 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 25 decembrie 2021, data limită de plată a impozitului specific aferent semestrului I

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabili că, potrivit normelor în vigoare, declararea și plata impozitului specific unor activități, aferent semestrului I 2021, se ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 13:30
(251 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 26 iulie 2021, termen limită pentru depunerea a 9 declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că 26 iulie 2021 este termenul de depunere a următoarelor declarații: Formularele 100, 112, 208, 224, 300, 301, 307, 311, 390 ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 13:20
(286 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Urziceni

Joi, 22 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat o razie de amploare pe raza municipiului Urziceni. Astfel, forțele de ordine au controlat în trafic 295 de autovehicule și legitimat peste 390 de persoane ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 12:30
(341 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Conducea în stare de ebrietate

Un bărbat de 35 de ani, din Țăndărei, s-a ales cu un dosar penal după ce a fost surprins în trafic în stare de ebrietate. Acesta a fost oprit pentru un control de rutină în seara zilei de joi, 22 iulie ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 12:20
(286 vizualizări - 0 comentarii)


Balaciu: Doi răniți în urma unui accident rutier

Balaciu: Doi răniți în urma unui accident rutier

Vineri, 23 iulie 2021, salvatorii de la Detașamentul de pompieri Urziceni au fost solicitați să intervină cu o autospecială de stingere cu apă și spumă la un accident rutier, în care au fost implicate un ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 11:45
(366 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Balaciu accident


« 1 3 4 5 6 7 8 9 350 351
Ultimele comentarii
Cetățean plătitor de taxe în Polițiștii Serviciului Rutier Ialomița, în acțiune pe străzile Sloboziei Gogu de la borduri în Două trenuri s-au ciocnit în Depoul Gării Fetești. Cauza: unul dintre mecanicii de locomotivă ar fi fost băut! Gogu de la borduri în Ucis lângă o stână din Mărculești George.s în Centrele Comunitare de Vaccinare anti-COVID-19 din Ialomița și-au redus programul de funcționare Gogu de la borduri în Portocaliu 313 Gogu de la borduri în Portocaliu 313 Pan de Mie în În căutarea «locului de bătut mingea» din Cartierul 500 Mar în 40% din prezentările la UPU Slobozia sunt non-urgențe Gogu de la borduri în IPJ Ialomița: Amenzi de peste 81000 de lei Gogu de la borduri în Administrația Soare a reziliat contractul cu SIA Dynamic Solution SRL Cetatean în Centrele Comunitare de Vaccinare anti-COVID-19 din Ialomița și-au redus programul de funcționare Corcodel de la Dumitresti în Centrele Comunitare de Vaccinare anti-COVID-19 din Ialomița și-au redus programul de funcționare Rica în În căutarea «locului de bătut mingea» din Cartierul 500 La vremuri noi, copiiilor, PSD în Claudiu Soare, un președinte de filială politică rurală Marcel în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 28 iulie 2021 George.s în Centrele Comunitare de Vaccinare anti-COVID-19 din Ialomița și-au redus programul de funcționare @drula de la .. în Finanțări bugetare generoase pentru biserici, sport și sănătate Gigel în Administrația Soare a reziliat contractul cu SIA Dynamic Solution SRL Oreo în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 28 iulie 2021 Agapie Gina Mihaela în Claudiu Soare, un președinte de filială politică rurală
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...