Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Plângeri penale pentru reprezentanții CAR Învățământ

Plângeri penale pentru reprezentanții CAR Învățământ

Deponenții din cadrul CAR Învățământ au făcut plângeri penale împotriva reprezentanților insti­tuției. De asemenea, unii dintre aceștia și-au angajat avocați pentru a acționa în instanță instituția financiară. Printre capetele de acuzare s-ar putea număra «abuz» și «neglijență în serviciu».

Mai bine mai târziu... La mai bine de un an de la declanșarea scandalului din cadrul CAR Învățământ Ialomița, membrii sindicatului se organizează pentru a-și recupera sumele depuse. Primul pas legal îl reprezintă plângerile penale. Conform unor surse interne, la acest moment, la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița există depuse 3 plângeri penale. De asemenea, unii dintre deponenți și-au angajat avocați pentru a acționa în instanță condu­cerea acestei instituții. Printre capetele de acuzare care urmează a fi formulate se numără «abuzul» și «neglijență în serviciu». Deponenții susțin că reprezentanții acestui organism financiar nu au respectat statutul CAR Învățământ Ialomița care prevedea rambursarea sumelor depuse în cel mult un an de la depunerea acestora și nu au respectat graficul de rambursare a dobânzilor. De asemenea, reclamă erori grave la calculul de rambursare a acestor dobânzi.

În pragul falimentului Reamintim că scandalul CAR Învățământ Ialomița a debutat în anul 2019, dar a luat amploare în primăvara anului 2020, când acest orga­nism financiar a anunțat public că nu mai poate rambursa sumele depuse și do­bânzile aferente acestora. Într-o primă instanță, reprezentanții CAR Învățământ Ialomița au încercat o reeșalonare a rambursărilor scadente, însă numărul cererilor a depășit ni­velul de lichidități. În luna aprilie 2020, CAR Învățământ înregistra 1200 de cereri de rambursare, majoritatea aflate la scadență. Conform datelor furnizate de către instituție, CAR Învățământ Ialomița are 4883 de membri, iar 200 dintre aceștia înregis­trează în acest moment întârzieri la plata creditelor acordate. Până în anul 2019, CAR Învățământ Ialomița oferea dobânzi de până la 15% la depunere și împrumuta bani cu dobânzi de până la 24%. La acest moment, instituția mai poate plăti doar 1% din suma depusă. Deponenții susțin că această măsură este «abuzivă și netransparentă».

5 Iulie 2021, 07:50 (5842 vizualizări - 17 comentarii)

Citiți și:
CAR Învățământ nu poate onora cererile de rambursare pentru peste 1200 de deponenți

Comentariile cititorilor:


JAK:
(18 August 2022, 09:59)
ASTEPTAM solutionarea
C A R :
(14 August 2022, 17:12)
Având în vedere situația actuală a C.A.R. ÎNVĂȚĂMÂNT SLOBOZIA, membrii activi și creditorii acestei entități au început demersurile pentru convocarea ADUNĂRII GENERALE EXTRAORDINARE! 
      În acest sens, îi informăm pe toți cei care sunt de acord cu deblocarea activității C.A.R. ÎNVĂȚĂMÂNT SLOBOZIA că pot depune CERERI SCRISE PENTRU CONVOCAREA ADUNĂRII GENERALE EXTRAORDINARE în două locații:
- BLOC i10, MATEI BASARAB - mag. Telmob
- Ansamblul Peco, nr. 16
TERMEN 25 AUGUST
Dorin:
(20 Aprilie 2022, 15:20)
Trebuie urgent o intrunire a membrilor CAR ! Pentru a inlocui toata conducerea aceea de javre, care mai iau si salarii nesimtite... Rog distribuiti , pentru a se fixa o data in care membrii CAR sa se intruneasca in cel mai scurt timp posibil!
Ancutttaaa:
(17 Noiembrie 2021, 21:59)
La fel ca mulți păgubiți, stau la rand de un an și jumătate și înghit mizeria debitata de (...), în calitate de ,,artizan,,al nelegiuirile legiferate cu acordul Consiliului director.Stau și ma gândesc cum au reușit sa s bata joc de oameni Onești, la locul lor. Pot dormi oamenii ăștia, protejați de polițiști,procurori aleși locali ,liniștiți noaptea?Nu se gândesc la copiii lor și la urmașii lor care acum huzuresc pe banii noștri? Sa tina minte un lucru clica! NIMIC NU RAMANE NEPLATIT.VOR trage de păcatele lor încă 10 generații din ai lor și nu vor ști de ce .Rușine sa le fie! Dreptate ne vom face. Trebuie sa existe o șansă să plătească pana la ultimul leu muncit ,nu furat de noi,amărâții care stam la ușa lor.
... :
(14 Noiembrie 2021, 20:30)
5 luni de la articol și nimic. Nici măcar trecerea anchetei la TRIBUNAL- Parchetul Judetean, care este competent, ori la DNA. Si păgubiții se întâlnesc prin parcuri spre a se organiza sub bagheta unui senator... PĂCAT...
@Gogu de la ..:
(14 Noiembrie 2021, 19:35)
"Voi intelectuali ialomiteni la cine A-TI urlat?" Pai au urlat la @Gogu: du-te, Gogule, la scoala si invata sa te exprimi corect romaneste! Si ia-l pt aceeasi treaba si pe @Un om cu tine, ca sa nu mergi cu mana goala..Succes!
Un om :
(14 Noiembrie 2021, 08:45)
Duse în fața legii sa dovedească cu acte în regulă unde sunt banii .Banii sau împărțit Doamnele trebuie dea socoteala și să nu mai vorbească pe un ton superior membrilor CAR
Un om :
(14 Noiembrie 2021, 08:37)
Doamnele de CAR au investit frumușel bănuții deponenților și nu are de unde scoate banii asta se înțelege prin comportamentul lor.Sechestru pe averile tuturor gradelor de rudenie că pe acolo sau împărțit banii Sau folosit de această pandemie și lea mers bine Sa fie duse în fața judecătorilor si să spună unde sunt banii să demonstreze cu acte în regulă doamnele de la CAR.
Gogu de la borduri:
(9 Iulie 2021, 13:51)
Ati gresit CARul. Daca va pus dracu sa fiti intelectuali, sa va afiliati la CAR INVATAMANT. Azi se poarta, acceptata de politie, sustinuta de prefectuara CAMATARIA. DAAAAAAAAAAAAA, avel pe Gigi zarafu care face camatarie pe fata, legala spun autoritatile(membri de familie au afaceri, restaurante dau bani inprumut cu dobanda).Alt camatar de marca, Szur..n, fost consilier extremist, azi duce ziarul zilnic la socru nostru, Maresalul comertului comunist Tov Dr...i. Om batran, nu-l mai tin picioarele, blestemul angajatelor care daca nu dadeau mata la pisoi, se trezeau in strada.Acesti MONSTRI SACRI, ai decaderi umane, au azi gineri care ne conduc, au revenit la putere prin ei. Stau in fotoliu din piele de Cordova, cu aerul conditionat lasat la 18grade si fac recapitularea vietii lor. Pe asta am ars-o, pe asta am ratat-o. Da CARistilor, bani vostri au plecat de mult in vacante, in sejururi. Sa ma ierte Dumnezeu, dar daca nu esti in stare sa ai grija de bani tai, de sotie si copii se chiama ca esti UN INCAPABIL. Daca vad ca pun un leu in cont si este furat urlu, voi intelectuali ialomiteni la cine a-ti urlat?  Poate ati fost la Pavel, avea treaba, moraru defunct,nasosul pinochio facea ravagii in piata, gaurea dovleacul cu nasul, gratuit. Spirit electoral. Punem poza pe microbuze, ramane votul nostru pe BUZE!!!!!!  
Cherchez la femme:
(6 Iulie 2021, 11:15)
Si controlatio la buzunare. Care buzunare sint in conturile din Elvetia. Iar comitetul de administratie al acestui caritas ar trebui jumulit pina la piele de ultimul banut, tavalit prin pene si expus in piata publica. Tepes ar intelege.
Pt AVOCATI:
(6 Iulie 2021, 10:34)
Pt ca stiu ca nui da desteptaciunea afara din casa: in America, intrun caz asemanator, judecatorul a dispus returnarea tuturor sumelor si dobinzilor incasate inainte de izbucnirea scandalului de catre cei mai norocosi si impartirea pierderilor de catre toti in mod coresounzator. Faceti un proces colectiv astia care ati ramas cu buza umflata. Nui corect ca unii sasi recupereze toata suma plus dobinzile aferente iar altii sa culeaga praful de pe toba. Dar cum sinteti la fel de prosti ca avocatii si judecatorii, sper sa va fie mai bine in urmatoarea realitate:)
Karma:
(6 Iulie 2021, 09:02)
Nu si-a pus nimeni problema la depunere, cum vor fi acoperite dobinzile alea fabuloase de 15% pe care nici o alta institutie bancara nu le oferea? Lacomia se plateste. Faptul ca maharii si-au recuperat banii inainte sa plezneasca buboiul demonstreaza daca mai era nevoie ca egalitatea nu e pt catei. Ponzi sa traiasca ca prosti sint destui:)
revolta(t):
(6 Iulie 2021, 08:13)
Ar trebui sa li se puna sechestru cu confiscare extinsa ( pe bunurile acelor "doamne" si a rudelor lor) ! Caci situatia este critica ! Probabil nu mai este mult pana nu le strang oamenii de gat...
Hotii:
(5 Iulie 2021, 23:47)
Hotii,gogule hotii,tranzistoru,tonitza,tablourile...ai vedenii....karitas....F...N....I....reloaded
bugetaru':
(5 Iulie 2021, 22:20)
Cautati sa vedeti cati politisti si pompieri si-au retras fondurile(peste 500 milioane fiecare) chiar la inceputul "problemelor"....

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 06 Oct 2022
76 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 403 404

Firmă din Căzănești, amendată cu 50000 de lei pentru că nu deținea autorizație sanitară-veterinară

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că miercuri, 5 octombrie a.c., a fost efectuată o verificare la o firmă din Căzănești care prelucrează produse/subproduse ...[citește_toată_știrea]

6 Octombrie 2022, 15:55
(126 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 5 noi cazuri de COVID-19

Joi, 6 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29652 , fiind înregistrate 5 cazuri noi față de ziua de miercuri, 5 octombrie a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

6 Octombrie 2022, 13:10
(81 vizualizări - 0 comentarii)


2

AJFP Ialomița: Luni, 10 octombrie 2022, termen limită pentru depunerea a 5 declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, că luni, 10 octombrie 2022, este termenul limită de depunere a notificării ...[citește_toată_știrea]

6 Octombrie 2022, 11:00
(129 vizualizări - 0 comentarii)


3

«Zilele Porților Deschise» la Biroul Teritorial Slobozia al Avocatului Poporului

În perioada 10-14 octombrie 2022, în intervalul orar 10,00-14,00, la sediul Biroului Teritorial Slobozia al instituției Avocatul Poporului se organizează «Zilele Porților Deschise». Evenimentul este dedicat ...[citește_toată_știrea]

6 Octombrie 2022, 09:45
(89 vizualizări - 0 comentarii)


4

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

5 Octombrie 2022, 18:15


5

Ordin de protecție emis pe numele unui slobozean care și-ar fi bătut soția

Polițiștii ialomițeni au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat, de 37 de ani. Astfel, marți, 4 octombrie a.c., în jurul orelor 17,00, polițiștii slobozeni au fost sesizați cu privire ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2022, 16:15
(184 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Depistați la volan deși aveau dreptul de a conduce suspendat

Polițiștii rutieri au depistat în trafic doi bărbați, de 44 și 66 de ani, care circulau pe drumurile publice deși aveau dreptul de a conduce suspendat. Au fost întocmite dosare penale și se efectuează cercetări ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2022, 16:05
(158 vizualizări - 0 comentarii)


7

Ialomița: 5 noi cazuri de COVID-19

Miercuri, 5 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29647 , fiind înregistrate 5 cazuri noi față de ziua de marți, 4 octombrie a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2022, 13:20
(139 vizualizări - 0 comentarii)


8
Accident rutier în comuna Maia

Accident rutier în comuna Maia

Luni, 3 octombrie a.c., trei echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier produs în comuna Maia, în care a fost implicat un autoturism și un ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2022, 15:05
(345 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Maia accident


Ialomița: 19 noi cazuri de COVID-19

Marți, 4 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29642 , fiind înregistrate 19 cazuri noi față de ziua de luni, 3 octombrie a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2022, 13:15
(275 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Înrolarea în PatrimVen a devenit obligatorie începând cu 01 martie 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește autorităților publice, instituțiilor publice sau de interes public că, începând cu data de 1 martie 2022, a devenit obligatorie înrolarea ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2022, 12:00
(356 vizualizări - 0 comentarii)


DN2A: Mașină implicată într-un accident, victimă rămasă încarcerată

Două echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia au intervenit luni, 3 octombrie a.c., în cazul unui accident rutier produs pe DN2A, în care au fost implicate două autoturisme, în ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2022, 09:40
(371 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: DN2A accident


12

AJOFM Ialomița: S-a modificat calculul indemnizației de șomaj

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița precizează faptul că au fost aduse modificări importante asupra calculului indemnizației de șomaj, majorându-se baza de calcul a indemnizației ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2022, 09:10
(342 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în orașul Fetești!

Pentru conectarea la sistemul centralizat a noilor conducte de alimentare cu apă din orașul Fetești, RAJA Constanța va sista furnizarea apei potabile de marți, 4 octombrie 2022, orele 23,00, până miercuri ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2022, 18:05
(354 vizualizări - 0 comentarii)


Muzeul Județean Ialomița: Vestigii istorice vechi de 2000 de ani la Piscul Crăsani

Muzeul Județean Ialomița: Vestigii istorice vechi de 2000 de ani la Piscul Crăsani

Descoperire deosebită a arheologilor Muzeului Județean Ialomița pe șantierul arheologic Piscul Crăsani, aflat pe arealul comunei Balaciu. În cadrul campaniei de cercetare arheologică sistematică din această ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2022, 14:50
(381 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Logan în flăcări

Slobozia: Logan în flăcări

În municipiul Slobozia, în dimineața zilei de sâmbătă, 1 octombrie a.c., două echipaje de pompieri din Slobozia au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. Cauza probabilă de producere ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2022, 14:10
(391 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 7 noi cazuri de COVID-19

Luni, 3 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29623, fiind înregistrate 7 cazuri noi față de ziua de duminică, 2 octombrie a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2022, 13:50
(332 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Luciu, Urziceni și Slobozia

Accidente la Luciu, Urziceni și Slobozia

Vineri, 30 septembrie a.c., un echipaj de pompieri din Țăndărei a intervenit la un accident rutier produs în satul Luciu. În sprijin a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2022, 11:25
(414 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programul «Tezaur» continuă

Administrația Județeană a Finanțelor Publicde Ialomița informează contribuabilii că începând de luni, 3 octombrie 2022, pot investi în Titlurile de Stat «Tezaur», cu maturități de 1 și 2 ani și dobânzi ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2022, 10:55
(396 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 noi cazuri de COVID-19

Duminică, 2 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29616, fiind înregistrate 3 cazuri noi față de ziua de sâmbătă, 1 octombrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2022, 13:35
(353 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 8 noi cazuri de COVID-19

Sâmbătă, 1 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29613, fiind înregistrate 8 cazuri noi față de ziua de vineri, 30 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

1 Octombrie 2022, 13:40
(537 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 9 noi cazuri de COVID-19

Vineri, 30 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29605, fiind înregistrate 9 cazuri noi față de ziua de joi, 29 septembrie a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

30 Septembrie 2022, 13:15
(612 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Fetești

Efective mărite din cadrul IPJ Ialomița au acționat joi, 29 septembrie a.c., sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi ialomițeni, pentru prevenirea faptelor antisociale, ...[citește_toată_știrea]

30 Septembrie 2022, 12:30
(689 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești razie


AJFP Ialomița: Comunicarea actelor administrative emise în formă electronică

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că au fost modificate prevederile art. 47, alin. (15) din Codul de Procedură Fiscală cu privire la comunicarea actelor administrative ...[citește_toată_știrea]

30 Septembrie 2022, 10:45
(740 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Atenție la dioxidul de carbon!

Este culesul viilor, atenție la dioxidul de carbon acumulat în beciurile sau spațiile închise unde mustul este pus la fermentat! În fața butoaielor pline cu must pe cale să se transforme în vin, oamenii ...[citește_toată_știrea]

30 Septembrie 2022, 10:30
(674 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Sprijin financiar în valoare de peste 129,16 milioane de lei pentru sectoarele suin și avicol

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului excepțional acordat producătorilor agricoli, crescători ...[citește_toată_știrea]

29 Septembrie 2022, 15:30
(778 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Ajutoare financiare de peste 56,4 milioane lei pentru producătorii agricoli din sectorul vegetal

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului excepțional acordat producătorilor agricoli din sectorul ...[citește_toată_știrea]

29 Septembrie 2022, 14:30
(921 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 15 noi cazuri de COVID-19

Joi, 29 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29596, fiind înregistrate 15 cazuri noi față de ziua de miercuri, 28 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

29 Septembrie 2022, 13:05
(759 vizualizări - 0 comentarii)


Ședință a Colegiului Prefectural, convocată de prefectul județului Ialomița

Joi, 29 septembrie 2022, prefectul județului Ialomița a convocat Ședința Colegiului Prefectural. În cadrul întâlnirii oficiale au fost prezentate rapoartele de activitate ale Inspectoratului Teritorial ...[citește_toată_știrea]

29 Septembrie 2022, 12:30
(950 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 3,54%, rata șomajului în luna august 2022

La sfârșitul lunii august 2022, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3296 de șomeri (din care 1544 femei), rata șomajului fiind de 3,54%, cu 0,85% sub ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2022, 15:55
(1033 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 403 404
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...