Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

POLITICĂ

Barcari încearcă scindarea PNL Ialomița

Democrație politică de mucava

Barcari încearcă scindarea PNL Ialomița

UPDATE Dragoș Soare vrea să rămână președintele PNL

Luni, 5 iulie 2021, deputatul PNL Luminița Barcari și-a depus oficial candidatura pentru funcția de președinte al PNL Ialomița. În cadrul conferinței de presă în care a anunțat decizia, Luminița Barcari a declarat că va candida pentru a întări unitatea partidului pentru bătăliile electorale din 2024. «Oamenii sunt debu­solați... Au nevoie să fie băgați în seamă! (...) Primăria Slobozia este o primărie grea... Dragoș Soare nu poate fi peste tot!» a susținut Luminița Barcari, printre altele. Decizia deputatului Barcari de a candida împarte PNL Ialomița în două tabere. Alegerile județene pentru desem­narea președintelui PNL Ialomița se vor desfășura vineri, 16 iulie 2021.

Doi candidați pentru șefia PNL Deputatul Luminița Barcari a anunțat luni, 5 iulie a.c., în cadrul unei conferințe de presă, că și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al PNL Ialomița. Aceasta a fost «susținută» în acest demers de către primarii PNL în funcție Constantin Sava (Urziceni), Nuți Roșu (Făcăeni) și câțiva dintre membrii PNL trași pe linie moartă. Oficia­lizarea acestei decizii vine după ce Luminița Barcari a desfășurat o campanie electorală de o lună în filialele din teritoriu. Luminița Barcari a susținut că «decizia de a candida este una normală, democra­tică și constructivă, fiind luată după consultarea tutu­ror fi­lialelor PNL din Ialomița...». «Cred că am suficientă experiență politică, profesio­nală, ma­nagerială pentru a întări Organizația PNL Ialomița și a maximiza peste 3 ani și jumătate eforturile în cadrul campaniilor electorale. Trebuie să fim pregătiți pentru acel tur de forță care va fi!» a declarat Luminița Barcari în debutul conferinței de presă. În pofida declarațiilor «pacifiste» ale Luminiței Barcari, candidatura acesteia scindează Organizația PNL Ialomița și deschide calea unui război intern. Deși s-a abținut de la atacuri deschise împotriva contracandidatului Dragoș Soare, Luminița Barcari nu a protestat atunci când primarul PNL Constantin Sava l-a catalogat pe acesta drept «slab, neputincios și abil în combinații».

Demagogie politică de campanie Deși evident, conflictul dintre cei doi lideri ai PNL Ialomița nu este esențial în acest moment. Ceea ce frapează însă e faptul că PNL Ialomița nu are la acest moment lideri de anvergură capabili să polarizeze energiile politice ale organizațiilor locale. Discursul oferit de Luminița Barcari rămâne unul plat și de­magogic. Iată o mostră: «Consider că în cadrul Organizației PNL Ialomița comunicarea trebuie să se desfășoare mult mai productiv la toate nivelurile... (...) La fel trebuie să întărim toate comisiile și fiecare membru al Biroului Politic Județean va avea sarcini precise. Decizia politică trebuie să se ia în mod democra­tic, după o consultare cu toți membrii Biroului Politic Județean și în luarea acestor decizii trebuie să ținem cont de părerea fiecăruia!». De asemenea, Luminița Barcari nu a putut explica pu­blic resorturile deciziei de a candida, iar justificările oferite au fost puerile și lipsite de substanță. «Oamenii sunt debusolați... Au nevoie să fie bagați în seamă! (...) Primăria Slobozia este o primărie grea... Dragoș Soare nu poate fi peste tot!» a susținut Luminița Barcari, printre altele.

PNL e un PSD mai mic În cadrul conferinței de presă, Luminița Barcari a negat faptul că s-ar fi prezentat în fața președintelui Orban alături de Constantin Sava, ex-președintele Consiliului Județean Victor Moraru și ex-primarul Adrian Mocioniu, susținând că «ar fi echipa câștigătoare a PNL Ialomița». Parlamentarul liberal a susținut că «respectiva informație are rolul de a dezinforma membrii filialei și reprezintă o petardă de presă». De asemenea, a negat faptul că soțul domniei sale, medicul Stelian Barcari, este în conti­nuare membru al PSD, așa cum susține «nu știu cine». Indiferent dacă aceste informații sunt reale sau nu, realitatea rămâne una singură: PNL Ialo­mița este o copie la scară redusă a PSD Ialomița. Decapitarea ex-președintelui Gheorghe Tinel, importul de primari sau candidați ai PSD, luptele intestine pentru șefia unei organizații județene în derivă, numirea în funcții a unor «deflorabili» precum Sorin Fuerea sau Gigi Manea sunt doar câteva exemple din zeci posibile. În acest context, alegerile PNL Ialomița din 16 iulie 2021 repre­zintă doar o etapă de reconfi­gurare a gru­pu­rilor de interese din cadrul acestei organizații, fără utilitate reală pentru public sau electorat. Sau, după cum spunea în culise unul dintre participanții la conferința candidatei Luminița Barcari: «Soare sau Barcari, tot un drac!». Politic, am adăuga noi! Depinde care ar fi mai negru...

Dragoș Soare vrea să rămână președintele PNL
Președinte interimar după debarcarea lui Gheorghe Tinel în 2020, Dragoș Soare s-a remarcat în ultimul an prin capacitatea sa de a negocia cu liderii PSD Ialomița. Negocierile sale au vizat viitorul administrativ al orașului Slobozia și supraviețuirea organizațiilor PNL din teritoriu, asediate permanent de ofertele PSD. Pe termen scurt, politica sa pare perdantă, iar compromisurile atât de mari încât Dragoș Soare este asimilat drept «omul PSD». Pe termen lung însă, Dragoș Soare ar putea oferi Ialomiței o alternativă la actuala conducere județeană. Contactat telefonic, președintele interimar al PNL a declarat pentru ziarul nostru: «Ultimele luni au fost prea scurte pentru tot ce am avut de făcut... Din păcate, acest fapt s-a reflectat în relația mea cu filialele locale! Da, am comunicat mai puțin și am făcut mai multe... Însă rămân același om pe care colegii mei îl cunosc și alături de care au ales să lupte împotriva PSD în ultimii 15 ani! Apreciez și salut candidatura doamnei Barcari! Este dovada că Partidul Național Liberal este o structură politică democratică și deschisă, care oferă șanse tuturor membrilor... Dar intenționez să rămân președintele PNL Ialomița! Colegii mei m-au ajutat să obțin una dintre cele mai mari victorii ale PNL în Ialomița: Primăria Slobozia. Îi rog să aibă încredere în mine în continuare! Iar în 2024 vom oferi împreună electoratului și o alternativă credibilă la președinția Consiliului Județean Ialomița!».

6 Iulie 2021, 15:25 (4412 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Dragoș Soare, ALES președinte al PNL Ialomița
Ludovic Orban, turneu «electoral» în Ialomița
Dragoș Soare și Luminița Barcari luptă pentru șefia PNL Ialomița

Comentariile cititorilor:


Gogu de la borduri:
(9 Iulie 2021, 09:44)
In nenumarate randuri am spus ca aceasta redistribuita doamna nu se satura de putere. A mai fost o chimista de '' renume mondial'' care ahtiata de putere se credea pe cai mari, invincibila, indestructibila. Din pacate avem cam multe asemanari intre cele doua redistribuite, una redistribuita de comunisti, alta redistribuita de absenta la vot. Nu stim matematica, ne facem de rasul presei la intrebari nescrise cu 24 ore inainte de a fi puse, sapam pe cei care ne-au ridicat de la nivelul de randaj in invatamant, tradam ca prin neam suntem tradatori.  Dar asta iubeste romanul, traseismul politic, promisiuni uitate la trei secunde de la asumare, jocuri personale, infatuare si aroganta. Ar fi pacat ca (...) sa piarda in fata acestei parvenite. (...), cu toate ca nu-l agreez, dar il respect pentru ca face ce a promis, ar fi un presedinte de partid liberal corect si cu gand de treaba, nu de galgara. Este 24h din 24 h in Slobozia, in inima judetului, nu face figuratie in Bucuresti, nu spune prosti la Romania Tv ca predecesorul ei iubit. Este vorba de padurarul deputat, care o cauta pe scufita rosie prin padure sa o impuste. Avea pusca cu calibru redus, nu tinea la recul si devia de la traseu. Da avea amintirile sterse, nici nu mai stia la cate partide jongla. Urmasa lui a inceput sa-i calce urmele, este ceva ereditar la parveniti, te ridici pe cadavre, important sa fi sus, nu mai pleci privirea la treptele calcate. Cand ajungi sus, razi tot din vechea mostenire care miroase a mucegai, pui slugile tale peste tot, sa nu ai surprize, te inchizi in cubul de liniste si faci figuratie. Tine patru ani, ca romani sunt prosti, inculti si ii pacalim ciclic vorbind cu ei la bancuta unde sparg seminte furate de la expur, prajite pe ceaun la butelie. Le mai dam o galeta, un mop si la aia mai formatori de opinie din sate, un tricou, o geaca. Partidul lui Bratianu, nu sunt misogin, avea o regula: POLITICA SE FACE DE BARBATII CU SCAUN LA CAP!! 
Nicoleta:
(8 Iulie 2021, 15:26)
Ai perfectă dreptate Radu!!!!
Radu:
(8 Iulie 2021, 10:41)
PNL și PSD o adunatura de banditi. Primari, membri de pardid de la. PNL au trecut la. PSD și invers, totul pentru buzunarul lor și interesele personale ori de familie. Corupți, hoți, mincinoși și parșivi pe care cetățeanul de rand îi acoperă din prostie. Au distrus totul în Ialomița. Mama proștilor naște odată la 9 luni. Bravo ialomițeni, dă capul vostru de parșivi! Sincer chiar ma bucur pentru ca trăiți bine și va meritati soarta. Ciocu mic și nu mai chitaiti pe la colturi ca șobolanii rupți de foame. 
Pesedee:
(7 Iulie 2021, 13:48)
In 2024 vom avea si presedinte si premier si majoritate parlamentara PSD. Daca PSD si a batut joc de romani atatia ani, PNL nici de atata nu e in stare
Vivi:
(7 Iulie 2021, 11:50)
Pai ce-ai facut (...)? Nu tu ai pus-o pe lista de deputati? Sarpele hranit la san... Sa fim seriosi, (...) e schimbarea! Daca vrem sa batem pasu pe loc o punem pe d.na sef. Hai (...) cu faptele odata!
Andrei Diaconu:
(7 Iulie 2021, 09:23)
(...), "marea doamna a liberalismului ialomitean",care se muta de la PSD la PNL dupa cum ii sunt interesele.
(...),primarul care n-a facut nimic 8 ani, pentru Fetesti.
Pe asemenea personaje se bazeaza doamna Barcari in lupta cu Soare,care dupa parerea mea umila, este cel mai  potrivit la sefia PNL Ialomita. Ce-a ajuns si PNL-ul!  Cu asemenea membri de tot rasul,se rasucesc in morminte fondatorii liberalismului: Bratienii,Berindei,Calinderu,etc

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 01 Oct 2022
79 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 402 403

Ialomița: 8 noi cazuri de COVID-19

Sâmbătă, 1 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29613, fiind înregistrate 8 cazuri noi față de ziua de vineri, 30 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

1 Octombrie 2022, 13:40
(54 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 9 noi cazuri de COVID-19

Vineri, 30 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29605, fiind înregistrate 9 cazuri noi față de ziua de joi, 29 septembrie a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

30 Septembrie 2022, 13:15
(165 vizualizări - 0 comentarii)


2

Razie a polițiștilor la Fetești

Efective mărite din cadrul IPJ Ialomița au acționat joi, 29 septembrie a.c., sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi ialomițeni, pentru prevenirea faptelor antisociale, ...[citește_toată_știrea]

30 Septembrie 2022, 12:30
(202 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești razie


3

AJFP Ialomița: Comunicarea actelor administrative emise în formă electronică

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că au fost modificate prevederile art. 47, alin. (15) din Codul de Procedură Fiscală cu privire la comunicarea actelor administrative ...[citește_toată_știrea]

30 Septembrie 2022, 10:45
(151 vizualizări - 0 comentarii)


4

ISU Ialomița: Atenție la dioxidul de carbon!

Este culesul viilor, atenție la dioxidul de carbon acumulat în beciurile sau spațiile închise unde mustul este pus la fermentat! În fața butoaielor pline cu must pe cale să se transforme în vin, oamenii ...[citește_toată_știrea]

30 Septembrie 2022, 10:30
(167 vizualizări - 0 comentarii)


5

APIA: Sprijin financiar în valoare de peste 129,16 milioane de lei pentru sectoarele suin și avicol

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului excepțional acordat producătorilor agricoli, crescători ...[citește_toată_știrea]

29 Septembrie 2022, 15:30
(295 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Ajutoare financiare de peste 56,4 milioane lei pentru producătorii agricoli din sectorul vegetal

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului excepțional acordat producătorilor agricoli din sectorul ...[citește_toată_știrea]

29 Septembrie 2022, 14:30
(297 vizualizări - 0 comentarii)


7

Ialomița: 15 noi cazuri de COVID-19

Joi, 29 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29596, fiind înregistrate 15 cazuri noi față de ziua de miercuri, 28 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

29 Septembrie 2022, 13:05
(292 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ședință a Colegiului Prefectural, convocată de prefectul județului Ialomița

Joi, 29 septembrie 2022, prefectul județului Ialomița a convocat Ședința Colegiului Prefectural. În cadrul întâlnirii oficiale au fost prezentate rapoartele de activitate ale Inspectoratului Teritorial ...[citește_toată_știrea]

29 Septembrie 2022, 12:30
(324 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 3,54%, rata șomajului în luna august 2022

La sfârșitul lunii august 2022, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3296 de șomeri (din care 1544 femei), rata șomajului fiind de 3,54%, cu 0,85% sub ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2022, 15:55
(396 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, depistat în trafic de polițiștii din Țăndărei

Polițiștii din Țăndărei au oprit în trafic, în cadrul unui filtru rutier, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Țăndărei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2022, 15:45
(390 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 19 noi cazuri de COVID-19

Miercuri, 28 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29581, fiind înregistrate 19 cazuri noi față de ziua de marți, 27 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2022, 13:25
(334 vizualizări - 0 comentarii)


12

AJFP Ialomița: Rambursări TVA de peste 62,62 milioane de lei în perioada ianuarie-august 2022

Administrația Județeana Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat, în perioada ianuarie-august 2022, conform selecției naționale, TVA în valoare de peste 62,62 milioane ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2022, 12:55
(385 vizualizări - 0 comentarii)


Biblioteca Județeană «Ștefan Bănulescu» Ialomița: Salonul Anual de Carte, a XXXI-a ediție

În perioada 1-31 octombrie 2022, Biblioteca Județeană «Ștefan Bănulescu» Ialomița organizează în municipiul Slobozia, sub patronajul Consiliului Județean Ialomița, cea de a XXXI-a ediție a Salonului Anual ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2022, 12:40
(374 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

27 Septembrie 2022, 18:15


IȘJ Ialomița: 30 de școli din județ, incluse în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar

În luna martie a acestui an, Ministerul Educației a lansat Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, inițiativă finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență. La nivelul județului ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2022, 16:30
(503 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Atelier de informare și diseminare în cadrul Programului «Erasmus+»

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a primit acreditare pe domeniul Educației Școlare, pentru perioada 01.01.2021-31.12.2027. Această acreditare permite instituției să dezvolte proiecte în cadrul Programului ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2022, 15:40
(424 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 14 noi cazuri de COVID-19

Marți, 27 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29562, fiind înregistrate 14 cazuri noi față de ziua de luni, 26 septembrie a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2022, 13:15
(438 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Venituri de 739,52 milioane de lei, colectate în perioada ianuarie-august 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în perioada ianuarie-august 2022, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 739,52 milioane de lei. ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2022, 14:55
(576 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 11 noi cazuri de COVID-19

Luni, 26 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29548, fiind înregistrate 11 cazuri noi față de ziua de duminică, 25 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2022, 13:04
(534 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Țăndărei, depozit de furaje în flăcări la Bordușelu

Incendiu la o casă din Țăndărei, depozit de furaje în flăcări la Bordușelu

Vineri, 23 septembrie a.c., pompierii din Țăndărei au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință din Țăndărei. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2022, 10:55
(585 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Urziceni și Ograda

Vineri, 23 septembrie a.c., două echipaje de pompieri din Urziceni au intervenit la un accident rutier produs între 3 autoturisme, în Urziceni. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2022, 10:40
(619 vizualizări - 0 comentarii)


AFIR va primi pentru finanțare toate cererile fermierilor depuse pentru decontarea primelor de asigurare

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță eliminarea plafonului pentru depunerea cererilor de finanțare prin submăsura 17.1 «Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor» din ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2022, 09:20
(550 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Doi copii, victime ale unui accident rutier

Duminică, 25 septembrie a.c., două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Urziceni au intervenit în cazul unui accident rutier produs în localitatea Coșereni, în care au fost implicate două autoturisme ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2022, 20:10
(689 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Niciun caz nou de COVID-19!

Duminică, 25 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 rămas la 29537, nefiind înregistrate cazuri noi față de ziua de sâmbătă, 24 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2022, 13:10
(545 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 9 noi cazuri de COVID-19

Sâmbătă, 24 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29537, fiind înregistrate 9 cazuri noi față de ziua de vineri, 23 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2022, 13:50
(518 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Țăndărei

Incendiu la o casă din Țăndărei

Pompierii din Țăndărei au fost solicitați să intervină vineri, 23 septembrie a.c., pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință din orașul Țăndărei. La sosirea forțelor de intervenție incendiul ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2022, 18:40
(1131 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 1 nou caz de COVID-19

Vineri, 23 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29528, fiind înregistrat 1 caz nou față de ziua de joi, 22 septembrie a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2022, 13:15
(904 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 1,9 milioane de lei, obligații suplimentare stabilite în luna august 2022

Inspectorii Activității de Inspecție Fiscală din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița au efectuat, în luna august 2022, controale la contribuabili persoane fizice și juridice, stabilind ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2022, 10:30
(953 vizualizări - 0 comentarii)


Rovine: Locuință cuprinsă de flăcări

Rovine: Locuință cuprinsă de flăcări

Trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Slobozia au intervenit joi, 22 septembrie a.c., pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință în satul Rovine. Au ars două camere de locuit, acoperișul ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2022, 10:00
(812 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Rovine incendiu


« 1 3 4 5 6 7 8 9 402 403
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...