Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Premierele Festivalului de la Amara, ediția 2021

Premierele Festivalului de la Amara, ediția 2021

Ediția din 2021 a Festivalului de la Amara a fost una a premierelor. Unele dintre ele au fost vizibile și, după cum deja am spus-o, redau Festivalul publicului. Altele, deși aparent minore, ar putea  reprezenta un punct de cotitură în evoluția acestui Festival. Nu avem pretenția de a face o analiză exhaustivă a lor. Și nici nu susținem că sunt premiere absolute. Dar credem că cele pe care vom enumera sunt un prilej de reflecție asupra evenimentului și asupra noastră.

Bune și rele de la «Trofeul Tinereții»
Grădina de Vară din Amara a devenit inutilă. Deși pare o afirmație hazardată, această afirmație conține un sâmbure de adevăr. Organizatorii au reușit cu eforturi minimale să facă inutilă această investiție care se ridică la 13,8 milioane de lei, care ar fi trebuit finalizată în anul 2020.
Festivalul a fost transmis live, pe Facebook și a putut fi vizionat și pe un ecran instalat în Piața Revoluției din Slobozia.
Pentru prima dată în ultimii... 30 de ani, îndrăznim să apreciem, concurenții și publicul nu au mai suportat fumul tradiționalelor grătare de mici. În locul lor au fost preferate food truck-uri moderne care au oferit servicii și produse de calitate.
Președintele Consiliului Județean Ialomița, instituția care a asigurat o cofinanțare de 300000 de lei pentru acest Festival, a fost o prezență discretă și nu s-a urcat pe scena Festivalului. Nota bene!
Ediția din 2021 consemnează și un eveniment nefericit. În timpul pregătirilor pentru Festival, un angajat al unei firme care a asigurat alimentarea cu energie electrică a evenimentului a murit electrocutat. Numele lui este Gheorghe Alexandru Oancea și avea 23 de ani.

Niciodată toamna nu a fost mai frumoasă... la Amara
Prin tradiție, Festivalul debuta la începutul lunii august, în plină caniculă. Amânată cu o lună, această ediție, deși mai friguroasă, a scutit publicul de prezența țânțarilor.
• Ediția din 2021 a aliniat la start 12 concurenți. Trei dintre aceștia au fost ialomițeni. Este vorba despre Cristina Frățilă, de 16 ani, din Amara, Alina Nădrag, din Slobozia, câștigătoarea locului I și Robert Ștefan Iosifescu, din Slobozia, câștigătorul Trofeului. Știm, am mai spus-o, dar nu ne putem abține să nu o repetăm!
• Liana Stanciu, în premieră prezentatoarea Festivalului, s-a întâlnit în premieră în culisele Festivalului, cu George Simion, în premieră președintele AUR. Liana Stanciu i-a cerut lui George Simion ca la ediția viitoare să premieze câștigătorul Trofeului cu un lingou de AUR: «Măcar unul poleit cu aur, dacă nu vă permiteți unul real!». George Simion nu a gustat gluma, dar a făcut față situației.
«Trofeul Tinereții» a fost recompensat cu 10000 de lei. Nu e o premieră, dar ne-am gândit că merită consemnat.

Slobozia s-a bucurat de Irina Rimes
Festivalul de la Amara a fost «invitat» și la Slobozia. Nu este tocmai o premieră, dar nu s-a mai întâmplat de 20 de ani. Adică din anul 2001!
Pentru prima dată sistemul de sonorizare utilizat la Slobozia nu a mai fost închiriat. Iată că se poate!
Câștigătorii Festivalului au cântat împreună pe scena de la Slobozia «Constantine, Constantine», celebra melodie a Floarei Calotă. Iar publicul prezent a fost încântat. Asta da premieră!
Seara de 5 septembrie 2021 s-a încheiat cu încă o premieră: Irina Rimes a cântat pentru prima dată la Slobozia. Să sperăm că nu și pentru ultima! A fost un spectacol electrizant, deși numărul slobozenilor care s-au bucurat de prezența vedetei nu a depășit 500. Irina a dedicat una dintre piese «unui copil blonduț care vine parcă dintr-o altă epocă» și a părut că se simte în elementul ei pe scena din Piața Revoluției.
La Slobozia, primarul în funcție nu s-a urcat pe scenă pentru obișnuita baie de mulți­me. Îi mulțumim încă o dată pe această cale...

7 Septembrie 2021, 18:10 (1049 vizualizări - 3 comentarii)

Citiți și:
Festivalul «Trofeul Tinereții» Amara 2021: Robert Iosifescu, marele câștigător al competiției muzicale
Vocile care vor reprezenta Ialomița la Festivalul «Trofeul Tinereții»

Comentariile cititorilor:


Mariana:
(10 Septembrie 2021, 07:32)
Nu am ratat nicio ediție din ultimii 30 de ani a acestui festival. Pot sa va spun cu toată sinceritatea ca n-am văzut o ediție mai proasta niciodata!Un festival national important transformat într-un bâlci ieftin! Ma întreb cum de este posibila aceasta decădere în condițiile în care editia din acest an a fost cea mai scumpa ediție!TOTL A FOST JALNIC!!
Mihaela:
(9 Septembrie 2021, 16:02)
Ce firmă obscură a asigurat alimentarea cu energie electrică în petrimetrul așa zisului festival și cum s-a obținut aprobarea pentru a trage curent acolo, fără precauțiile necesare, fără să se fi gândit cineva că există un adevărat pericol? Cine este răspunzător pentru evenimentul nefericit care s-a încheiat cu moartea acelui tănăr? Condoleanțe familiei îndurerate! 
precizari:
(8 Septembrie 2021, 15:52)
1. Piesele tinerilor au fost de toata jena; adolescentul a interpretat piesa Murgu? adica maneaua Constantine Constantine cu versuri schimbate. Penibil! Iar pe piesa "Cosmos" iti venea sa-ti faci harakiri. Fetitele aveau ceva voce, inspiratia in alegerea pieselor a fost nefericita.
2. Dj Project = sub orice asteptari; baiatul cel plinut mai era si agramat, falsa grav, iar glumele lui cu greu puteau fi numite asa.
3. Fast-food urile de calitate?? gogosele cu gust amar de la care te simteai rau.
4. Tantari? cat cuprinde.
5. Locatia? (asa cum se spune in mass-media, dar care nu inseamna nicidecum loc, ci locatie de gestiune - corect) un maidan denivelat, cu iarba uscata si praf.
6. Prezentatoarea? nu stim de ce era asa suparata, dar urla in microfon de-a dreptul
7. Linguseli si ode aduse autoritatilor; daca eram pe vremea odiosului, am fi inteles
8. Masca de protectie? Noi am dat-o jos dupa un timp pentru ca se uitau toti ciudat la noi ca la niste ciumati
...
Nota zece cu felicitari si coronita pentru trupa Zdob si Zdub. Moldovenii au facut un adevarat show! Normal ca nu poate exista termen de comparatie intre prestatiile tinereilor si celor 2 trupe, insa...restul au fost mult sub zero!
Sa mai zicem ceva de lingoul (lingăul) de aur? Nu merita irosirea spatiului publicatiei.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 25 Sep 2021
133 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 357 358

AJOFM Ialomița: Modificări legislative privind definirea tinerilor «NEETs»

Conform noilor modificări legislative, publicate în Monitorul Oficial, vârsta la care tinerii pot fi încadrați în categoria «NEETs» (n.red.: tinerii nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2021, 14:55
(134 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 84 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 24 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11697, fiind înregistrate 84 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2021, 14:30
(128 vizualizări - 0 comentarii)


2

«Alege siguranța locuinței», campanie preventivă desfășurată de polițiștii ialomițeni

În perioada 23-27 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni desfășoară o amplă campanie de prevenire a furturilor din locuințe. Denumită «Alege siguranța locuinței», campania își propune să informeze populația ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2021, 15:15
(158 vizualizări - 0 comentarii)


3

Grupul de Comunicare Strategică: 70 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 23 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11613, fiind înregistrate 70 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2021, 14:15
(215 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 83 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 22 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11543 fiind înregistrate 83 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2021, 13:50
(300 vizualizări - 0 comentarii)


5

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița: Activitate școlară suspendată din cauza COVID-19 la 43 de clase!

Printr-un comunicat de presă, Inspectoratul Școlar Județean Ialomița informează că miercuri, 22 septembrie a.c., din cauza valului 4 al pandemiei de COVID-19, la nivelul județului sunt 43 de clase de elevi ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2021, 12:50
(332 vizualizări - 0 comentarii)


Carnagiu pe DN2: Patru morți în urma unui accident produs între Movilița și Sinești!

Miercuri dimineața, 22 septembrie a.c., în jurul orei 6,45, pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină la un accident produs pe DN2, între localitățile Movilița și Sinești. O autoutilitară s-a ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2021, 09:00
(835 vizualizări - 3 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

21 Septembrie 2021, 20:20


8

Grupul de Comunicare Strategică: 62 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Marți, 21 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11460 fiind înregistrate 62 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2021, 14:16
(354 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 19 septembrie a.c., în jurul orei 10,00, polițiștii rutieri din Țăndărei, în timp ce efectuau un filtru rutier pe raza localității Săveni, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2021, 13:50
(285 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 40 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Luni, 20 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11398, fiind înregistrate 40 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2021, 13:40
(289 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii ialomițeni atrag atenția asupra înșelăciunilor

Pentru a preîntâmpina comiterea unor fapte de înșelăciune prin metoda distragerii atenției, polițiștii ialomițeni atrag atenția cu privire la modul de operare folosit de infractori și recomandă cetățenilor ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2021, 13:25
(322 vizualizări - 0 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: 45 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Duminică, 19 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11358, fiind înregistrate 45 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2021, 13:50
(383 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 38 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 18 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11313, fiind înregistrate 38 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2021, 14:05
(453 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 75 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 17 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11275, fiind înregistrate 75 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2021, 13:30
(794 vizualizări - 0 comentarii)


Tânără din Fetești, amendată că nu a respectat măsura izolării la domiciliu

Joi, 16 septembrie a.c., au continuat acțiunile desfășurate de polițiștii ialomițeni în contextul situației epidemiologice provocate de virusul SARS-CoV-2. O tânără de 22 de ani, din Fetești, a fost depistată ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2021, 11:15
(405 vizualizări - 1 comentariu)


Beat și fără permis, la volan pe străzile din Urziceni

În noaptea de joi spre vineri, 16/17 septembrie a.c., în jurul orei 1,00, polițiștii din Urziceni au oprit pentru control, pe strada Transilvaniei, un autoturism  condus de un bărbat în vârstă de ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2021, 10:55
(391 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița, ianuarie-august 2021: 27 de accidente grave, 18 persoane decedate, 19 răniți

În perioada 16-22 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, polițiștii rutieri vor acționa în cadrul Proiectului Național «ROADPOL-Safety Days», pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2021, 10:40
(318 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Încasări la bugetul consolidat de 751,28 milioane de lei în primele 8 luni din 2021

Printr-un comunicat de presă, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița precizează că la bugetul consolidat, în perioada ianuarie-august 2021, s-au încasat venituri în sumă totală de 751,28 ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2021, 09:55
(354 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Opt bărbați, reținuți pentru fapte de «furt»

În ziua de miercuri, 15 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au pus în executare 21 mandate de percheziție domiciliară, ce au vizat documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de săvârșirea ...[citește_toată_știrea]

16 Septembrie 2021, 15:10
(458 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Joi, 30 septembrie 2021, termen limită pentru depunerea Formularul 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că joi, 30 septembrie 2021, este termenul limită de depunere a «Declarației informative privind livrările/prestările și ...[citește_toată_știrea]

16 Septembrie 2021, 14:55
(336 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 22 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 16 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11200, fiind înregistrate 22 noi cazuri față de ...[citește_toată_știrea]

16 Septembrie 2021, 13:50
(293 vizualizări - 0 comentarii)


Episcopia Sloboziei și Călărașilor: 18/19 septembrie 2021, Sfințirea Mare a Bisericii Mânăstirii Hagieni

Episcopia Sloboziei și Călărașilor: 18/19 septembrie 2021, Sfințirea Mare a Bisericii Mânăstirii Hagieni

În zilele de sâmbătă și duminică, 18 și 19 septembrie 2021, se va săvârși slujba de târnosire (sfințire) a Bisericii Mânăstirii Hagieni cu hramul «Sfântul Ierarh Nicolae» . La eveniment vor fi prezenți ...[citește_toată_știrea]

16 Septembrie 2021, 10:20
(424 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: 53,013 milioane de lei, obligații suplimentare de plată stabilite ca urmare a controalelor

Activitatea de Inspecție Fiscală din cadrul AJFP Ialomita a efectuat, în luna august 2021, controale la contribuabili persoane fizice și juridice. Astfel, au fost finalizate 20 de inspecții fiscale, 12 ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2021, 13:45
(427 vizualizări - 4 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 40 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 15 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11178, fiind înregistrate 40 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2021, 13:40
(520 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții la Borănești, Coșereni, Gârbovi, Amara și Ciulnița. Hoții, în vizor!

În dimineața zilei de miercuri, 15 septembrie 2021, polițiștii ialomițeni au descins la locuințele a 21 de persoane bănuite de comiterea mai multor furturi din societăți comerciale. 10 persoane au fost ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2021, 10:55
(1148 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: Controale la societățile comerciale din zona unităților școlare

Magazinele din curtea școlilor și din zonele adiacente acestora au fost verificate de polițiștii ialomițeni, în vederea prevenirii și combaterii comercializării ilegale de mărfuri alimentare, băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2021, 10:45
(291 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziția «De la brazdă la cuptor» la Muzeul Național al Agriculturii

La Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia se va deschide vineri, 17 septembrie 2021, orele 10,00, expoziția «De la brazdă la cuptor», care prezintă principalele etape ale drumului pâinii, începând ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2021, 10:35
(330 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Incendii de vegetație uscată și miriști de porumb

ISU Ialomița: Incendii de vegetație uscată și miriști de porumb

Marți, 14 septembrie a.c., în jurul orelor 15,00, pompierii din Țăndărei au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, produs pe un teren viran pe raza comunei Mihail ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2021, 09:35
(321 vizualizări - 0 comentarii)


APIA a demarat plata ajutorului de stat în sectorul bovin

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând de miercuri, 15 septembrie 2021, demarează autorizarea la plată a ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2021, 09:10
(397 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 357 358
Ultimele comentarii
Porunca a V-a în Bătrână din Stejaru, condamnată să trăiască în mizerie Jumuga în Familia Bodeanu, acuzată de exploatarea abuzivă a terenurilor agricole Contra vântului! în Spitalul Județean Slobozia va reînființa garda a doua a Secției Chirurgie Corcodel de la Dumitresti în Scânteia va avea un sediu nou pentru Primărie. Primăriță nouă, nu! @Valentin în Spitalul Județean Slobozia va reînființa garda a doua a Secției Chirurgie Corcodel de la Dumitresti în «Groapa lui Stoica», sacul fără fund al Sloboziei Gogu de la borduri în Carnagiu pe DN2: Patru morți în urma unui accident produs între Movilița și Sinești! Gogu de la borduri în AJOFM Ialomița: Modificări legislative privind definirea tinerilor «NEETs» obiectiv în «La vie en rose» cu deputata Barcari Valentin în Spitalul Județean Slobozia va reînființa garda a doua a Secției Chirurgie ..... în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 22 septembrie 2021 Director în Directori noi în toate școlile din Ialomița Mariana în Directori noi în toate școlile din Ialomița Asistenta în Spitalul Județean Slobozia va reînființa garda a doua a Secției Chirurgie Marius în Directori noi în toate școlile din Ialomița Tandarean în Directori noi în toate școlile din Ialomița Mary în «Groapa lui Stoica», sacul fără fund al Sloboziei Mița în «Groapa lui Stoica», sacul fără fund al Sloboziei #pasajladrajna în «Groapa lui Stoica», sacul fără fund al Sloboziei Anonim în Elev al Liceului Pedagogic din Slobozia, găsit spânzurat în propria gospodărie
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...