EVENIMENT
Centru pentru recoltarea organelor, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia
Până în primăvara anului viitor, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia va funcționa primul Centru pentru recoltarea organelor în vederea realizării transplanturilor din județul Ialomița. Pentru ca un astfel de Centru să devină funcțional este nevoie de o serie de acreditări speciale., oficialii unității medicale susținând faptul că, în prezent, procesul de acreditare este realizat la un nivel de 80%.
Demers în curs de realizare Ideea înființării unui Centru pentru prelevarea organelor necesare efectuării operațiilor de transplant a apărut încă din 2016, însă, din motive organizatorice, demersul a fost amânat de mai multe ori. Prin înființarea acestui Centru, Spitalul Județean de Urgență Slobozia va deveni printre puținele unități medicale din țară, și singura la nivel județean, care ar putea asigura marilor unități medicale din țară unde se realizează acest tip de intervenții chirurgicale necesarul de organe. Pentru înființarea acestui Centru este nevoie de o acreditare specială din partea Agenției Naționale de Transplant. Abia la finalizarea procesului de acreditare Spitalul Slobozia va avea certificarea necesară pentru prelevarea organelor de la posibilii donatori. În momentul de față, procesul de acreditare este realizat într-un grad de 80% și s-ar putea finaliza în primăvara anului viitor. Activitatea Centrului pentru prelevarea organelor trebuie să se desfășoare corespunzător tocmai de aceea este nevoie ca personalul medical să fie instruit pentru acest tip de intervenții chirurgicale. De asemenea, este nevoie și de dotări suplimentare cu echipamente medicale. «Spitalul este în proces de acreditare drept Centru de prelevare de organe în vederea transplantului, sub îndrumarea Agenției Naționale de Transplant, momentan fiind singura instituție în curs de acreditare. Prelevarea de organe presupune o tehnică de lucru specială, de aceea formăm angajați ai unității medicale pentru a putea realiza astfel de intervenții. Sutem convinși că înființarea acestui Centru va aduce multiple beneficii!» au precizat reprezentanții Biroului de Presă al Spitalului Județean de Urgență Slobozia.
Operații în premieră la Spitalul Slobozia În ultimele 18 luni, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, în secțiile și compartimentele chirurgicale, s-au desfășurat un număr considerabil de intervenții în premieră pentru județ. Astfel, medicii specialiști ai Secției Chirurgie au efectuat splenectomii laparoscopice, chirurgia cancerului de colon și de rect prin abord laparoscopic, histerectomii pentru fibrom uterin prin abord laparoscopic, hernii hiatale laparoscopice, gastrectomii radicale laparoscopice, achalazii laparoscopice, chirurgie hepato-bilio-pancreatică, inclusiv rezecții de pancreas și rezolvarea patologiei tumorale retroperitoneale, dincolo de uzualele urgențe traumatice. Echipa de urologi a accesat patologia renală tumorală, precum cancerul de rinichi operat atât laparoscopic, cât și clasic pentru cazurile avansate. De asemenea, se practică întreaga paletă de endourologie: rezecții vezicale, prostatice și litiaza reno-ureterală prin utilizarea laser. În ceea ce privește patologia cronică ortopedică-gonartroze și coxartroze-, aceasta s-a realizat prin includerea Spitalului Slobozia în Programul Național de Endoprotezare pentru proteze totale sau parțiale de șold sau de genunchi. Nu în ultimul rând, patologia traumatică ortopedică a putut fi rezolvată în cadrul unității medicale fără să fie necesare transferuri interspitalicești. S-a realizat și o diversificare, precum și o creștere a numărului intervențiilor Secției ORL, vârful de lance fiind chirurgia endoscopică a sinusurilor (FESS) și injectarea laringiană de toxină botulinică în disfonia spasmodică. Medicii Secției Oftalmologie tratează chirurgical patologii diverse, cum ar fi cataracta, glaucomul, ptoza palpebrală, ectropionul sau entropionul. «Se dorește și pe viitor creșterea adresabilității bolnavilor din județ, îndeosebi a celor cu patologie oncologică, și limitarea pe mai departe a cazurilor ce necesită direcționare spre alte centre spitalicești!» au mai precizat oficialii Spitalului Județean de Urgență Slobozia.
Echipa de chirurgi din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia
Secția Chirurgie Generală
Dr Gheorghe Cristian Bîndar (Medic specialist Chirurgie Generală)
Dr Dumitru Chiciu (Medic primar Chirurgie Generală, competențe în Chiurgie Laparoscopică)
Dr Viorel Dumitru Ciupitu (Medic primar Chirurgie Generală)
Dr Vladimir Fricățel (Medic primar Chirurgie Generală)
Dr Dan Mihai Malincenco (Medic primar Chirurgie Generală, competențe în Chirurgie Laparoscopică)
Dr Florin Toma (Medic primar Chirurgie Generală)
Dr Vladimir Turcuman (Medic primar Chirurgie Generală)
Dr Tudor Tuhari (Medic specialist Chirurgie Generală, competențe în Chirurgie Laparoscopică, Chirurgie Oncologică și Ecografie Generală)
Compartiment Chirurgie, Ortopedie, Traumatologie Pediatrică
Dr Roxana Bucur (Medic primar Chirurgie Pediatrică)
Dr Alexandru Adrian Pîrvan (Medic specialist Ortopedie Pediatrică)
Compartiment Ortopedie și Traumatologie
Dr Abu Mustafa Haitham Salama Mohamed (Medic primar Ortopdie și Traumatologie)
Dr Ovidiu Gheorghe Cotigă (Medic specialist Ortopedie și Traumatologie)
Dr Ion Grămăticu (Medic specialist Ortopedie și Traumatologie)
Dr Mihaela Marina Moisescu (Medic specialist Ortopedie și Traumatologie)
Compartiment Urologie
Dr Armand Iliescu (Medic specialist Urologie)
Dr Marian George Picu (Medic specialist Urologie)
Secția ORL
Dr Georgiana Heemerych (Medic specialist ORL)
Dr Marius Tudor Ionescu (Medic specialist ORL)
Dr Cristiana Orodel (Medic rezident ORL)
Dr Mihai Pîrva (Medic specialist ORL)
Compartiment Oftalmologie
Dr Răzvan Teodor Cristescu (Medic specialist Oftalmologie)
Dr Ioana Raluca Gobej (Medic specialist Oftalmologie)
Dr Alexandru Horia Pîrgă (Medic specialist Oftalmologie)
9 Septembrie 2021, 11:10 (5151 vizualizări - 0 comentarii)
Diagnostice precise cu ajutorul ecografiei multiparametrice
Pregătire continuă în ultrasonografie la Spitalul Județean de Urgență Slobozia
Noua generație de «medici primari» a celui mai mare spital din județ