Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Administrația Soare restabilește legalitatea pe scările de bloc din Slobozia

Branșarea condiționată la rețeaua de apă este ilegală

Administrația Soare restabilește legalitatea pe scările de bloc din Slobozia

La sfârșitul lunii august 2021, Urban SA a informat printr-o adresă oficială proprietarii de apartamente din Slobozia că nu va mai tolera existența a două sisteme simultane de alimentare cu apă pe scările de bloc din Slobozia. Miza acestei decizii, reglementată prin Legea 224 din 2015, o reprezintă recuperarea unor debite restante în valoare de 7,9 milioane de lei de la populație. Decizia a generat proteste publice din partea reprezentanților Asociațiilor de Proprietari. Luni, 13 septembrie 2021, primarul Dragoș Soare a mediat această dispută în cadrul unei întâlniri desfășurate la Casa de Cultură Municipală din Slobozia.

Decizia care a inflamat spiritele Adresa făcută publică de către Urban SA invocă o reglementare din Legea 224 din 2015, pentru modificarea și completarea Legii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare nr. 241/2006, care precizează la art. 21 că «trecerea de la distribuția verticală la distribuția orizontală a apei în condominiu se face cu acordul scris al tuturor deținătorilor cu orice titlu ai spațiilor din cadrul condominiului și pe cheltuiala acestora, exprimat prin hotărârea adunării generale a asociației luată cu unanimitate de voturi». Deși reglementarea este veche de 6 ani, până la acest moment nimeni nu a invocat-o: «În cazul nerespectării legii în vigoare, Urban SA Slobozia va lua toate măsurile ce se impun (...) putând duce la debranșarea de la serviciul de furnizare a apei în situațiile în care pe rețeaua veche de furnizare beneficiarii nu au achitat contravaloarea serviciilor». Adresa a ge­nerat nemulțumiri și proteste din partea reprezentanților Asociațiilor de Proprietari. Aceștia au solicitat Primăriei Slobozia medierea acestui conflict și identificarea unei soluții care să nu afecteze furnizarea apei către proprietarii de apartamente buni-platnici.

«Toleranță 0» pentru dezinformare Întâlnirea între reprezentanții Primăriei, directorul Urban SA, Cătălin Grigore, vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, administratorii Asociațiilor de Proprietari și cetățenii orașului s-a desfășurat luni, 13 septembrie 2021, la orele 16,00, la Casa de Cultură Municipală din Slobozia. Primarul Dragoș Soare, cel care a mediat întâlnirea, a făcut declarații tranșante cu privire la situația existentă: «Orice conductă instalată de orice societate care este pe proprietatea dumneavoastră comună se află în proprietatea dumneavoastră. Mai mult decât atât, autorizațiile de construire pentru aceste conducte sunt elibe­rate pentru Asociații, fapt care demonstrează că firmele au știut de existența legii. În aceste condiții, semnalul pe care îl dă administrația locală e clar. Din acest moment, nu poate nicio firmă privată să vă condiționeze branșarea individuală la rețeaua de apă de plata unei taxe. E ilegal și așa a fost mereu!» a declarat Dragoș Soare, printre altele. În cadrul întâlnirii, directorul Urban SA, Adrian Stoicescu, a susținut că decizia de a nu mai tolera existența a două sisteme simultane de alimentare cu apă survine ca urmare a de­bitelor uriașe înregistrate de către de proprietarii de apartamente din Slobozia. Valoarea acestor debite este de 7,9 mi­lioane de lei.

20 de ani de abuz și ilegalități Adresa Urban SA și intransigența de care dă dovadă administrația locală în această problemă comunitară readuce în dezbatere acest tip de ilegalitate tolerată de către toată lumea, de la instituțiile publice la administratorii Asociațiilor de Proprietari și proprietarii de apartamente. Fie că a fost vorba de neștiință sau prostie, fie că vorbim de dezinformare, de-a lungul ultimilor 20 de ani proprietarii de apartamente au plătit sume care au oscilat între 1000 și 2000 de lei către firmele care au instalat țevi de branșare individuală pe casa scării. Firma care deține «monopolul» asupra acestui tip de servicii este VIV SERV SRL, care are peste 550 de astfel de instalații pe scările de bloc. La mare distanță urmează COMFRIG SRL și URBAN SA. În cadrul întâlnirii de luni, 13 septembrie a.c., directorul Adrian Stoicescu a recunoscut public situația și a precizat că cele două firme menționate, plus o a treia care încearcă să pătrundă pe piața locală, au fost notificate cu privire la implicațiile penale ale acestui tip de abuz. Administratorii de Asociații de Proprietari prezenți în sală au cerut în repetate rânduri intervenția Primăriei, ca structură de îndrumare și reglementare. Una dintre soluțiile posibile o reprezintă înființarea în cadrul Servicii Publice SRL a unei suprastructuri administrative care să răspundă direct de Asociațiile de Proprietari din Slobozia.

16 Septembrie 2021, 10:25 (5915 vizualizări - 33 comentarii)

Citiți și:
Slobozia are nevoie de 14,8 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului stradal
Inițiativă: Primarul Sloboziei cere consilierilor locali să se implice într-o campanie publică pro-vaccinare
Slobozia: «Orășelul Copiilor» va fi gata în 2022
A început bătălia pentru operatorul regional Urban SA
Urban SA Slobozia se pregătește să devină operator regional de furnizare a serviciilor de apă

Comentariile cititorilor:


@ Marilena I:
(20 Septembrie 2021, 11:59)
Excelente observații! Interesante precizari!
@ Clara:
(20 Septembrie 2021, 11:01)
Da, bravo Independent! Dar poate ar trebui să faci mult mai mult. Și anume să devoalezi toată încrengătura de interese clientelare care se învârte în jurul Urban SA.
Toată armata de angajați care au fost încadrați doar pe pile, relații, pesedisme și alte amantlâcuri.
Așa cred că ar fi corect.
Slobozia chiar merită un astfel de demers jurnalistic.
Clara:
(20 Septembrie 2021, 09:30)
Felicitări Independent pentru dezbaterile pe care le provoci și trezirea populației slobozene la realitate.
Este inadmisibilă acțiunea celor de la Urban, pur și simplu își bat joc de pregătirea și inteligența noastră.
Gândiți-vă că astfel de oameni, care nu au habar de legislație, semnează și contracte comerciale care produc impact asupra bunăstării noastre.
Sincer, putem avea încredere în astfel de incompetenți?
Dragoș Soare, dacă dorești să-ți realizezi proiectele de modernizare ale municipiului Slobozia, scapă de astfel de incompetenți!
Gigel:
(19 Septembrie 2021, 20:47)
@ion ion: Urban este o societate care aparent se autofinanteaza. In realitate, toate investitiile le-a facut mereu Municipiul Slobozia, prin hotarari de Consiliu Local (adica s-au facut mereu pe banii NOSTRI). Iar Urban doar incaseaza banii pe apa si canal. Asadar, nicidecum nu se autofinanteaza, asta este o expresie pentru fraieri. Daca maine municipalitatea nu ar mai da bani, Urban ar intra in faliment in cateva luni. (Nu ca acum ar fi prea departe de faliment).
Viorica:
(19 Septembrie 2021, 19:53)
Excelent punctat Marilena I!
Primarul trebuie să ia atitudine și să se distanțeze de toți acei angajați incompetenți și incapabili să se adapteze la normele legale!
URBAN SA trebuie restructurat din temelii!
Ion Ion:
(19 Septembrie 2021, 17:58)
perioada de tranzitie de la comun la individual trebuia de minim 1an
Ion Ion:
(19 Septembrie 2021, 17:37)
Praleooo , de fond de salariu ai auzit tati? Societatea se autofinanteaza asa la soare si la tigara....
cetatean:
(19 Septembrie 2021, 13:55)
foarte bine! trebuia de mult pus la punc Viv.....atatea ani a incasat pentru 4 metri de teava 2000 lei ?? si Urbanul este de vina! nu facea contraxt daca te racordai cu alta firma. "nimeni altu"....ai dreptate ?! nici Dunarea nu te spala..... 
Pralea:
(19 Septembrie 2021, 11:38)
Pentru nea ion ion... Tati dar din fondurile cui sunt plătiți angajații de la Urban... Aia care stau la cafea si tigara la soare toată ziua..
Marilena I:
(19 Septembrie 2021, 10:04)
Am votat pentru o schimbare, am avut încredere în Dragoș Soare pentru a prelua Primăria Slobozia, încă mai am încredere că va face ce a promis în campania electorală și va avea un mandat de primar diferit de cel al predecesorilor săi.
Dar în ce privește scandalul de la Urban trebuie să ia poziție public, să se disocieze și delimiteze de astfel acțiuni ilegale, dacă dorește cu adevărat respectul nostru, al celor care l-am votat.
Cele 3 persoane din conducerea Urban care au semnat afișele/notificările postate la toate blocurile din Slobozia trebuie să plece, să-și găsească un alt job, nu să facă astfel de greșeli monumentale pe banii noștrii.
Așteptăm Dragoș Soare reacția ta! Încă mai credem în tine!
ion ion:
(18 Septembrie 2021, 12:43)
[email protected] ....tati , nu platesti tu pe nimeni de la Urban SA, esti dezinformat.
@@ Gigel:
(17 Septembrie 2021, 18:11)
Toată Slobozia a fost împânzită de notificările făcute de Urban SA, notificări care nu au legătură cu legislația în vigoare.
Cum poate fi calificată o astfel de acțiune? Dezinformare, promovarea unor date false, minciună?
Este vorba de o infracțiune, de o contravenție, despre ce este vorba, în afară bineînțeles de o prostie crasă?
Am avut scandalul cu corupția din Serviciul Urbanism, agramatismul care domnea în Serviciul Juridic, incompetența și indolența Poliției Locale Slobozia, acum îi avem pe cei de la Urban!!!
Oare există și ceva care să funcționeze în Primăria Slobozia și instituțiile subordonate?
Există și funcționari care chiar să fie pregătiți pentru poziția pe care o ocupă?
Sincer, Dragoș Soare are o misiune aproape imposibilă, pur și simplu nu are cu cine coopera!
@ Gigel:
(17 Septembrie 2021, 16:07)
Este incredibilă această incompetență a angajaților Urban SA, angajați plătiți de noi, contribuabilii din Slobozia. Nu putem tolera la nesfârșit așa ceva!
Nimeni Altu':
(17 Septembrie 2021, 16:07)
Intrati in gura doamnei jurnalist de renume mondial si nimeni nu o sa va mai spele. 
Gogu:
(17 Septembrie 2021, 13:57)
Rugam primatia sa verifice legalitatea instalarii conduntelor pe casa scarii ce se intampla daca se rupe , sparge teava cand urci un frigider mobila etc , cine este responsabil de acest circ

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 26 Oct 2021
145 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 361 362
Spitalul Județean de Urgență Slobozia: Incendiu la Unitatea de Primiri Urgențe

Spitalul Județean de Urgență Slobozia: Incendiu la Unitatea de Primiri Urgențe

În seara zilei de luni, 25 octombrie a.c., într-una dintre anexele Unității de Primiri Urgențe s-a petrecut un incendiu minor, «cauzat de o defecțiune constructivă a unui corp de iluminat cu led care s-a aprins ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2021, 23:10
(75 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campanie de donare de sânge

IPJ Ialomița: Campanie de donare de sânge

26 de polițiști ialomițeni au pus astăzi umăr lângă umăr și au donat împreună picături de viață, cuantificate în aproximativ 12 litri de sânge. Nu este o simplă statistică, este un gest de solidaritate ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2021, 14:20
(71 vizualizări - 0 comentarii)


2

Grupul de Comunicare Strategică: 150 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Luni, 25 octombrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 16454, fiind înregistrate 150 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2021, 13:55
(115 vizualizări - 0 comentarii)


3
Protopopiatul Slobozia: «Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, în mijlocul copiilor»

Protopopiatul Slobozia: «Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, în mijlocul copiilor»

Protopopiatul Slobozia, împreună cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» au desfășurat vineri, 22 octombrie 2021, activitatea cu tema «Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, în mijlocul copiilor». Din cauza ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2021, 12:50
(84 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 130 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Duminică, 24 octombrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 16304, fiind înregistrate 130 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

24 Octombrie 2021, 13:50
(193 vizualizări - 0 comentarii)


5
Urziceni: A murit într-un accident rutier

Urziceni: A murit într-un accident rutier

Un grav accident rutier s-a produs în dimineața zilei de duminică, 24 octombrie a.c., pe DN2, în zona municipiului Urziceni. În timp ce se deplasa în direcția Buzău-București, un conducător auto a pierdut ...[citește_toată_știrea]

24 Octombrie 2021, 08:45
(475 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


Grupul de Comunicare Strategică: 159 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 23 octombrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 16174, fiind înregistrate 159 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2021, 14:10
(200 vizualizări - 0 comentarii)


Accident pe raza localității Ciochina

Accident pe raza localității Ciochina

Vineri, 22 octombrie a.c., în jurul orelor 13,30, trei echipaje de pompieri din Slobozia au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o descarcerare și o ambulanță SMURD la un accident rutier ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 15:05
(367 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Ciochina accident


8

Grupul de Comunicare Strategică: 153 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 22 octombrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 16015, fiind înregistrate 153 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 14:05
(327 vizualizări - 0 comentarii)


IJJ Ialomița: Stagiu de practică încheiat cu succes de elevii jandarmi

IJJ Ialomița: Stagiu de practică încheiat cu succes de elevii jandarmi

Șapte elevi din cadrul Școlilor Militare de Subofițeri Jandarmi Drăgășani și Fălticeni și-au încheiat stagiul de practică desfășurat la Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița. Timp de aproape 3 luni ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 13:45
(274 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Termen limită pentru depunerea Formularului 398

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informeză contribuabilii că luni, 1 noiembrie 2021, este termenul limită de depunere a Formularului 398 «Declarație specială de TVA (VAT Return)», pentru ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 13:45
(297 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi aplicate de polițiști pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2

În urma activităților desfășurate pe raza întregului județ, au fost verificate 59 de societăți comerciale, peste 140 de locații de interes, 22 mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 13:15
(292 vizualizări - 0 comentarii)


12

AJOFM Ialomița: Șomajul tehnic

Angajatorii care se încadrează în categoria domeniilor supuse restricțiilor conform HG nr. 1090/2021 și a căror activitate a fost întreruptă total sau parțial, din cauza pandemiei de COVID-19, vor depune ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 12:00
(292 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Doja: Bătrân de 77 de ani, rănit într-un accident rutier

Gheorghe Doja: Bătrân de 77 de ani, rănit într-un accident rutier

În dimineața zilei de vineri, 22 octombrie a.c., pe raza comunei Gheorghe Doja s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea unei persoane. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 11:30
(297 vizualizări - 0 comentarii)


Ciochina: Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier

Ciochina: Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier

În dimineața zilei de vineri, 22 octombrie a.c., pe raza comunei Ciochina s-a produs un accident rutier. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că evenimentul rutier s-a produs ca urmare a coliziunii ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 09:00
(466 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Ciochina accident


Primăria Slobozia: Campanie gratuită de testare COVID-19

Administrația locală din Slobozia dă startul unei campaniei de testare antigenică rapidă gratuită «Slobozia se testează». Astfel, în fața Instituției Prefectului va fi amplasat un punct de testare ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2021, 16:20
(757 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: Condiții de participare la concursurile organizate de Poliția Română

Pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2 și a-i proteja pe participanții la concursurile organizate de Poliția Română, candidații sunt obligați să respecte unele măsuri. Astfel, vor avea acces ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2021, 15:40
(364 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Pește confiscat

Manasia: Pește confiscat

În ziua de miercuri, 20 septembrie a.c., polițiștii din Manasia au depistat în flagrant, pe raza localității Manasia, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Urziceni, în timp ce transporta cu autoturismul ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2021, 15:25
(340 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 188 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 21 octombrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 15862, fiind înregistrate 188 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2021, 13:30
(342 vizualizări - 1 comentariu)


Slobozia: «Salonul de toamnă 2021»

Miercuri, 3 noiembrie 2021, de la orele 14,00,  la Galeriile «Arcadia» din Centrului Cultural «Ionel Perlea» Slobozia se va desfășura vernisajul expoziției «Salonul de toamnă 2021» al Uniunii Artiștilor ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2021, 12:55
(254 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Munteni-Buzău și Fetești

Incendii la Munteni-Buzău și Fetești

Miercuri, 20 octombrie a.c., pompierii din Slobozia și Urziceni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o șiră de baloți aflată într-o gospodărie din Munteni-Buzău. Trei ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2021, 09:20
(328 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Un copil de 15 ani a furat scuterul bunicului/Ion Roată: Slobozean beat la volan

În cursul zilei de marți, 19 octombrie a.c., în jurul orelor 17,30, polițiștii rutieri din Țăndărei au oprit în trafic un moped condus de un minor, în vârstă de 15 ani. În urma verificărilor efectuate în ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2021, 14:35
(336 vizualizări - 1 comentariu)


Acțiuni ale polițiștilor ialomițeni

Marți, 19 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au organizat noi acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, menținerea ordinii și liniștii publice și verificarea respectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2021, 14:30
(375 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Bucu, arestat pentru «viol»

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2021, 14:20
(343 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Bucu arestare viol


Grupul de Comunicare Strategică: 268 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 20 octombrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 15674, fiind înregistrate 268 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2021, 13:40
(331 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Campanie de donare de sânge

Protopopiatul Slobozia: Campanie de donare de sânge

Marți, 19 octombrie 2021, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Slobozia, Protopopiatul Slobozia a organizat o campanie de donare de sânge la sediul Centrului social din Parohia Cocora. Campania ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2021, 09:15
(281 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

19 Octombrie 2021, 19:20


Broșteni: Accident rutier provocat de un șofer băut

Un accident rutier soldat cu pagube materiale s-a produs luni, 18 octombrie a.c., pe raza localității Broșteni. Potrivit informațiilor, evenimentul s-a produs în urma coliziunii dintre două autovehicule ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2021, 15:00
(363 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Minor depistat la volanul unei mașini

Polițiștii ialomițeni au deschis un dosar penal după ce au identificat în trafic un minor, de 17 ani. Acesta a fost prins conducând pe raza orașului Urziceni, în ziua de luni, 18 octombrie 2021. Oamenii ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2021, 14:45
(340 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amendați pentru că au încălcat măsura carantinării

Plasați în carantină obligatorie prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică Ialomița, 5 ialomițeni au fost amendați de polițiști pentru că nu au fost descoperiți la domiciliul pe care l-au declarat ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2021, 14:30
(368 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 361 362
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...