Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Tinerii cer «Slobozia Curată»

Tinerii cer «Slobozia Curată»

La începutul lunii sep­tembrie 2021, o asociație nonguvernamentală din Slobozia și-a propus să identifice pro­blemele comunității și modalitățile de rezol­vare ale acestora. Acțiunea a constat în realizarea unui sondaj de opinie on-line la care au participat peste 200 de tineri. În urma sondajului, membrii asociației au decis să declanșeze o campa­nie de informa­re și conștientizare în me­diul on-line și în unitățile de învăță­mânt care să vizeze protecția mediului.

Nu avem grijă de mediu Prima concluzie a sondajului realizat de membrii Asociației «Interact» este că principala pro­blemă a Ialomiței o reprezintă «lipsa acută de grijă față de mediu». La întrebarea «Din punct de vedere ecologic, care sunt principalele probleme la nivel local?», oamenii au menționat: «Comunitatea neim­plicată. Oamenii sunt needucați când vine vorba de colectarea selectivă sau de principiul de a arunca la gunoi și nu pe jos. Administrațiile locale nu se implică în acest domeniu», «Gunoiul nu este strâns de firmele de salubrizare la timp și nu este reciclat, nici măcar adunat selectiv. Cetățeanul pune selectiv gunoiul, dar mașina vine și îl ia cu totul, la grămadă», «Foarte multe gunoaie sunt aruncate pe jos, iar activitatea fabricii de la Ciulnița poluează aerul din oraș». Conform sondajului, principala problemă este existența gunoaielor pe străzi și mirosurile insuportabile provocate de fabrica din apropierea orașului.

Cetățenii au soluții Cei care au răspuns chestio­narului on-line au oferit și soluții pentru rezolvarea problemelor pe care le sesizează. Iată câteva dintre ele: «Cred că trebuie organizate grupuri de voluntari, care, cel puțin o dată la două săptămâni, să strângă deșeuri în locuri populare, astfel încât lumea să vadă că noi, cei tineri, ne dorim un mediu curat. În acest mod, am putea da un exemplu nu doar pentru copii, dar și pentru adulți!», «Ar trebui ca Poliția să ia măsuri serioase cu privire la reciclarea selectivă, cu amenzi, iar fa­brica de la Ciulnița ar trebui să lu­creze într-un mod în care să nu de­ranjeze la 5 km distanță», «Legea să fie mai drastică în ceea ce pri­vește deversarea de deșeuri în râu și să se realizeze sancționarea celor care nu respectă acest aspect». O altă soluție oferită de cei care au răspuns la chestionar o repre­zintă intensificarea campaniilor publice de conști­entizare a pro­blemelor de mediu care apar în rândurile populației.

Tinerii vor să se implice Ca urmare a răspunsurilor și sugestiilor primite, membrii asociației au decis să inițieze o informare și conștientizare în mediul on-line și în unitățile de învățământ care să vizeze protecția mediului. Primul pas îl reprezintă implicarea Inspectoratului Școlar Județean și a Primăriei Slobozia în acest pro­iect. «Vom da viață unei campanii de informare și conștientizare în me­diul on-line și în unitățile de învăță­mânt. Totodată, vom supune atenției autorităților locale pro­blemele iden­tificate, în speranța unei colaborări, să aducă Slobozia pe harta ora­șelor eco friendly!» susține Sebastian Ologu, membru al Asociației «Interact». Inițiativa tinerilor Asociației va fi prezentată în cadrul uneia dintre ședințele de consiliu local din lunile viitoare. Reamintim că la nivelul Sloboziei, în anul 2021, au fost înregistrate sute de plângeri privitoare la pro­blemele de mediu generate de firmele care desfășoară activități eonomice în oraș. (Carla POPA)

24 Octombrie 2021, 13:40 (1521 vizualizări - 9 comentarii)

Comentariile cititorilor:


O veche butada:
(25 Octombrie 2021, 12:07)
Se spune ca un strain a intrebat o data un englez cum face de are in fata casei un gazon perfect, verde si uniform. Stapanul gazonului i-a raspuns: "simplu, se uda si se tunde zilnic timp de 300 de ani". Asa e si cu gradul de civilizatie, e nevoie de cateva secole ca sa ne creasca gradul de educatie si responsabilitate, atat in spatiul personal cat si in cel public, nu doar sa aratam cu degetul la vinovatia altora..
Slobozia:
(25 Octombrie 2021, 11:45)
Primaria trebuie sa se ocupe de curatenie daia incaseaza taxe, si oamenii trebuie sa fie responsabili si sa nu mai arunce gunoiu cum ii vine ....
Mary :
(24 Octombrie 2021, 22:47)
Felicitări! Viitorul vă aparține! Cu apucături de foști comuniști cu interese personale sau de grup, lupi flămânzi în piei de miei, nepricepuți împinși în față ce ne-au ținut pe loc, etc, este un tablou sumar al caricaturile alese să ne conducă de mai bine de 30 de ani.
@corco:
(24 Octombrie 2021, 19:04)
O spun iar, corcodel este cel mai neamuzant si frustrat personaj de pe site.
Gigel:
(24 Octombrie 2021, 15:19)
Bai Corcodele, esti pe aratura rau de tot. Pentru tine toti tinerii sunt la fel, daca unii se drogheaza toti sunt de vina, nu-i asa? Faptul ca unii din "generatia ta" au fost oameni seriosi, asta inseamna ca si tu esti? Ce ai inventat tu, vreun bec, ceva util? Normal ca la varsta ta, ai planuri doar cu terminatia Bora, nu te mai intereseaza ce ramane in urma. Dar tinerii astia au o viata inainte, au nevoie de un oras curat in care sa traiasca. Da, chiar tu demonstrezi, cu impertinenta, ca e nevoie sa ti se spuna sa selectezi gunoiul, ca se pare ca nu iti pasa, esti un om "superior". Ai frustrari care trebuie tratate, nene. Crezi ca daca ai vreo diploma, precum pretinzi, te face un om mai bun?
@Corcodel:
(24 Octombrie 2021, 14:52)
draga Corcodel din ceea ce scrii si din modul cum te exprimi rezulta ca esti un biet frustrat-refuzat, impotent si singur.
e mai intelept pentru tine sa te abtii de la comentarii iar onoratul saptamanal de informatie Independent ar face bine sa iti dea block la toate ineptiile care le debitezi.
Corcodel de la Dumitresti:
(24 Octombrie 2021, 14:40)
Scuze, tastatura frantuzeasca imi joaca feste, fiind cu ochelari de corectie si sub adrenalina comentariului pe care il gandesti si vrei sa-l transcrii, faci erori gramaticale si de rectie la frectie. Imi cer scuze pentru greseli, CRED CA SUBSTRATUL SI MESAJUL CONTEAZA. Multumesc din inima redactiei pentru faptul ca ma lasa sa comentez, toata onoarea pentru acest ziar care, pana azi a ramas INDEPENDENT DE IALOMITA!
Opinie:
(24 Octombrie 2021, 14:39)
Apropo... Tinerii de calitate absolventi de liceu nu se mai intorc in Slobozia. Dupa terminarea studiilor superioare raman in Capitala sau pleaca afara. Cati absolventi de la CNMV sau Ionel Perlea se mai intorc acasa? Poate 10-20%. Aici raman ciurucurile sau pilele unor bugetari... Calitatea invatamantului este foarte jos.
Corcodel de la Dumitresti:
(24 Octombrie 2021, 14:01)
 Foarte bine ca a-ti adus subiect in discutie,. Este un articol extraordinar, articol care ridica mingia la fileu, depinde de ce parte a terenului esti, in comentarii. Daca TINERII VOR O SLOBOZIE CURATA, SA NU MAI TRAGA PE NAS IN FATA SCOLII SI SA NU MAI ARUNCE SERINGILE, IN LIFT. Daca tinerii maqtale vor o slobozie curata, sa nu-si mai bage onstromentul in tot, sa-ti fie scarba cand treci pe langa ei. Exemplificare;''''Bro, aseara bagamias, p..a, in p..a mea, am fost la jarteaua aia de la 500, si i-am dat m..e, pentru tot anu sa scap in p..a mea de repetentie""""1 Vrei curatenie, incepeti de la voi, astia tineri , crezuti autostiitori, savanti de renume mondial, descoperitorii chibritului. Cand generatia voastra va face ceva remarcabil, ceva care sa ramana scris in istorie, ma plec si fac plecaciune. Pana una alta sunteti, 99,9% refulati, jartele si analfabeti cu diploma de licenta.  Nu este nevoie sa vi tu, turca p..i, sa-mi spui ca eu trebuie sa pun gunoiul selectat. GUNOAIELE SA STI FRUMOASA DOMNISOSRA, SUNT AMESTECATE  SI TRAIESC, PRINTRE  NOI, ALATURI DE OAMENII SERIOSI.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 27 Nov 2021
125 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 366 367

Slobozia: Reținut pentru «șantaj»

Un tânăr de 25 de ani, din București, a fost reținut pentru 24 de ore pentru că și-ar fi șantajat fosta iubită. După ce s-a despărțit de tânăra domiciliată în Slobozia, acesta i-a pretins suma de 1000 de ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2021, 19:45
(145 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 18 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 26 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19304, fiind înregistrate 18 noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2021, 14:30
(187 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Activități dedicate sărbătorii Sfântului Andrei

Protopopiatul Slobozia: Activități dedicate sărbătorii Sfântului Andrei

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Grădinița «Piticot», a organizat vineri, 26 noiembrie a.c., o activitate tematică, denumită «Sfântul Apostol Andrei-patronul spiritual al românilor». Scopul acestui ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2021, 13:15
(163 vizualizări - 0 comentarii)


3

ANAF: Noi reglementări privind organizarea activității de administrare a marilor contribuabili

Începând cu data de 1 ianuarie 2022, intră în vigoare prevederile Ordinului Președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 1721/2021, privind organizarea activității de administrare a marilor ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2021, 11:30
(159 vizualizări - 0 comentarii)


4

Țăndărei: Focuri de armă trase pentru prinderea unui hoț de mașini

În seara zilei de miercuri, 24 noiembrie 2021, polițiștii din Țăndărei au fost sesizați, prin apel 112, de un bărbat din orașul Țăndărei, cu privire la faptul că i-a fost sustras autoturismul din curtea ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2021, 15:50
(243 vizualizări - 1 comentariu)


5

Fetești: Parfumuri contrafăcute, confiscate de polițiști

Miercuri, 24 noiembrie a.c., polițiștii din Fetești, în timp ce efectuau un filtru rutier pe strada Călărași din localitate, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 35 de ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2021, 15:40
(127 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 22 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 25 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19286, fiind înregistrate 22 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2021, 13:40
(128 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Formularele de înregistrare fiscală se pot depune electronic

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că în Monitorul Oficial al României a fost publicată o reglementare pentru aprobarea formularelor de înregistrare ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2021, 12:10
(71 vizualizări - 0 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: 46 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 24 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19264, fiind înregistrate 46 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2021, 17:48
(147 vizualizări - 0 comentarii)


9

APIA Ialomița: Schema de ajutor de minimis în sectorul apicol

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Ialomița (APIA Ialomița) informează apicultorii că, până pe data de 26 noiembrie 2021 inclusiv, se pot depune cereri de acordare a ajutorului de minimis ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2021, 10:25
(201 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

23 Noiembrie 2021, 17:40


AJFP Ialomița: Contribuabilii pot beneficia de eșalonarea la plată a obligațiilor fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că, prin depunerea unei cereri, pot beneficia de eșalonarea la plată în formă simplificată a obligațiilor fiscale ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2021, 16:20
(181 vizualizări - 0 comentarii)


12

Țăndărei: Fără permis, la volan

Luni, 22 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Țăndărei au oprit în trafic, pentru verificări, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din orașul Țăndărei. ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2021, 14:45
(144 vizualizări - 0 comentarii)


Bărcănești: Lemne confiscate

Luni, 22 noiembrie a.c., în jurul orelor 12,30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bărcănești au depistat pe raza localității Bărcănești un transport ilegal de lemne. Aceștia au oprit în trafic un ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2021, 14:35
(194 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19. Forțele ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2021, 14:20
(117 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 34 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Marți, 23 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19218, fiind înregistrate 34 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2021, 13:55
(88 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 21 noiembrie a.c., în jurul orelor 17,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele, în timp ce efectuau un filtru rutier pe DN1D, în comuna Bărbulești, au observat în trafic ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2021, 15:20
(233 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 95000 de lei, 32 permise de conducere reținute

Polițiștii ialomițeni au desfășurat 24 de acțiuni punctuale în mediul rural și urban, organizate atât independent, cât și împreună cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Ialomița, intervenind totdată la ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2021, 15:15
(222 vizualizări - 0 comentarii)


Controale ale ITM Ialomița

În perioada 1-12 noiembrie 2021, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița, prin departamentul Relații de Muncă, și-a desfășurat activitatea în conformitate cu Programul Cadru de Acțiuni aprobat de Inspecția ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2021, 14:10
(215 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 25 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Luni, 22 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19184, fiind înregistrate 25 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2021, 13:50
(170 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Albești, Făcăeni și Amara

Sâmbătă, 20 noiembrie a.c., în jurul orei 11,15, 3 echipaje de pompieri din Slobozia au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o descarcerare și o ambulanță SMURD, la un accident rutier ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2021, 12:20
(267 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Miercuri, 2 decembrie 2021-termen limită pentru depunerea Formularului 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că joi, 2 decembrie 2021, este termenul limită de depunere a «Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2021, 10:50
(175 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: 7 mașini avariate din cauza unei întoarceri efectuată neregulamentar

Coșereni: 7 mașini avariate din cauza unei întoarceri efectuată neregulamentar

În dimineața zilei de luni, 22 noiembrie a.c., în afara localității Coșereni, s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea a patru persoane. Din verificările efectuate la fața locului a reieșit ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2021, 09:00
(274 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 27 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Duminică, 21 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19159, fiind înregistrate 27 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2021, 13:40
(227 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 38 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19132, fiind înregistrate 38 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

20 Noiembrie 2021, 14:05
(292 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: 10 persoane, evacuate din cauza unui incendiu

Slobozia: 10 persoane, evacuate din cauza unui incendiu

Joi, 18 noiembrie a.c., pompierii din Slobozia au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la tabloul electric al unui bloc de locuit, situat pe strada Aleea Nordului. Pompierii s-au deplasat la fața ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2021, 15:20
(434 vizualizări - 1 comentariu)


Protopopiatul Slobozia: Campanie pentru sprijinul persoanelor defavorizate

Protopopiatul Slobozia: Campanie pentru sprijinul persoanelor defavorizate

În colaborare cu Școala Gimnazială «Sfântul Andrei», reprezentanții Protopopiatului Slobozia au desfășurat miercuri, 17 noiembrie a.c., campania umanitară «Prieteni și solidaritate». În cadrul acțiunii ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2021, 14:20
(352 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni preventive ale polițiștilor

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au desfășurat ample acțiuni cu scop preventiv. Cu această ocazie, au fost legitimate 464 de persoane și controlate în trafic 200 de autovehicule, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2021, 13:45
(250 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 23 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 19 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19094, fiind înregistrate 23 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2021, 13:40
(327 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Lipsă apă în Cartierul Coloniști din Fetești!

Pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 250 mm, de pe strada Țăndărei din Fetești, echipele RAJA sunt nevoite să întrerupă furnizarea apei potabile către ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2021, 13:30
(204 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 366 367
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...