Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Administrația Pavel investește 2,5 milioane de lei într-o bază sportivă

Consiliul Județean Ialomița a aprobat

Administrația Pavel investește 2,5 milioane de lei într-o bază sportivă

bonus: Consiliul Județean Ialomița preia Ferma Perieți

Joi, 25 noiembrie 2021, Consiliul Județean Ialomița s-a reunit în cadrul unei ședințe ordinare. Unul dintre proiec­tele aprobate în cadrul șe­dinței a fost cel privind rea­lizarea unei baze sportive destinate fotbalului în va­loare de 2,5 milioane de lei. Baza sportivă va fi realizată în imediata vecinătate a Pădurii Peri, pe un teren aparținând Municipalității Slobozia. Investiția își pro­pune să transforme județul Ialomița «într-un pol al sportului prin crearea unei baze sportive moderne, cu teren de fotbal sintetic, omologat FIFA».

Ce n-a reușit Mocioniu, își propune Pavel Administrația Pavel a propus plenului Consiliului Județean Ialomița o investiție în valoare de 2,5 milioane de lei care să transforme județul Ialomița «într-un pol al sportului». Propunerea a fost statuată printr-un proiect de hotărâre aprobat în plenul Consiliului Județean Ialomița joi, 25 noiembrie 2021. Terenul este situat în imediata vecinătate Pădurii Peri din Slobozia, are o suprafață de 1,5 hectare și a fost pus la dispoziția autorită­ților județene de către Primăria Slobozia. «Consiliul Județean Ialomița își propune să continue și să susțină prin orice mijloace dezvoltarea activității fizice și a sportului. Prin construirea acestei baze sportive va crește și interesul tinerei generații pentru ac­tivitățile sportive competiționale. Se urmă­rește, de asemenea, și crearea unor condiții de calitate pentru practicarea fotbalului» se arată în nota de fundamentare aferentă acestui proiect. Ideea realizării unei baze sportive omologată FIFA nu este nouă. În anul 2016, ex-primarul Muncipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, a susținut un proiect similar care viza terenul de fotbal abandonat din ime­diata vecinătate a Parcului Tineretului. La acel moment, valoarea estimată a investiției se ridica la 500000 de euro.

Se concesionează din nou Parcul Fotovoltaic de la Giurgeni
Consiliul Județean Ialomița a aprobat un proiect de hotărâre care permite scoaterea la licitație a Parcului Fotovoltaic de la Giurgeni. Nivelul minim al redevenței este de 5000 de lei/lună pentru exploatarea Parcului și 1800 de lei/ha/an pentru exploatarea terenului aferent, în suprafață de 5,7 ha. Reamintim că Parcul Fotovoltaic de la Giurgeni a fost finalizat în anul 2015 și a fost pus în funcțiune în anul 2019. Din 2019 și până în prezent, Parcul Fotovoltaic a fost scos la licitație de 5 ori, însă nimeni nu a fost interesat de preluarea acestei investiții. Consiliul Județean Ialomița cheltuie anual pentru conservarea parcului fotovoltaic aproximativ 45000 lei lunar, «iar elementele electronice și tehnice care compun parcul se degradează moral prin nefolosirea lor» se arată în nota de fundamentare care a însoțit proiectul.

Consiliul Județean Ialomița preia Ferma Perieți
Un alt proiect de hotărâre aprobat de consilierii județeni a fost cel privind preluarea Fermei agricole Perieți. Ferma a fost donată de către Muzeul Național al Agriculturii, instituție care deține acest obiectiv din anul 1994. Consiliul Județean Ialomița preia această fermă, cu o suprafață de 5,4 ha și mai multe clădiri aflate într-o avansată stare de degradare, în scopul reabilitării, menținerii și valorificării acestui patrimoniu. În urmă cu 100 de ani, Ferma model de la Perieți era considerată «cea mai mare fermă din Răsăritul Europei», fiind recunoscută ca fermă horticolă producătoare de semințe și flori. Obiectivul este «opera» lui Aureliu I. POPESCU care, în anul 1933, a fost secretar general al Ministerului de Industrie și Comerț și director general la Monopolul Alcoolului din Ministerul de Finanțe.

30 Noiembrie 2021, 17:10 (4132 vizualizări - 10 comentarii)

Citiți și:
«PSD și PNL fac politică împreună pentru că așa au decis oamenii prin vot!»
«Ziua Internațională a Dunării», sărbătorită de Consiliul Județean la Fetești
Consiliul Județean Ialomița majorează valoarea proiectelor edilitare din județ
Episcopia Sloboziei și Călărașilor primește 1 milion de lei pentru bisericile județului

Comentariile cititorilor:


Doru:
(6 Decembrie 2021, 15:54)
Stați liniștiti ca tot pentru echipa de seniori se face..Întrebați părinții de la grupele de copii ce au primit copii lor anul acesta de la CJ..Va spun eu nimic..Nici măcar o sticla de apa..Toți banii se duc la arbori iar cei mici cheltuiesc din buzunarul părinților dacă vor turnee sau echipamente de joc!!Felicitari CJ ptr ce dați la juniori!!!
Mary :
(6 Decembrie 2021, 08:19)
Eu le propun celor de la CJ să investească în învățământ, iar toți cei care au facultăți la X și 0, să repete liceul, că cu facultatea din mintea lor nu-i ajută cu nimic în gândirea primară. Și pe cuvânt, au niște salarii cât China! Că, de! Au studii superioare.
Anca:
(4 Decembrie 2021, 11:20)
@Marius PERICLI a taiat padurea ca sa faca acolo zona comerciala, mi-a zis cineva de la GARDA MEDIU. Se stia de mult ca e ilegal, dar a fost lasat asa..pas cu pas , pana a taiat tot Ce ne trebuie noua perdea forestiera, oricum toate mizeriile de la CLEANNTECH SI COMBINAT AMONIL, vin prin aer…pe deasupra padurii… PERICLI E SEF PESTE TOTI SEFII
Escu:
(2 Decembrie 2021, 21:34)
Este foarte bine că se investește, dar ce ne poate spune domnul presedinte despre ambulanță, care în curând va trebui să părăsească sediul, pentru a face loc lucrărilor de modernizare ale spitalului. Așa o fi?
Marius:
(2 Decembrie 2021, 21:19)
Despre padurea defrisata de Pericle nu se mai scrie nimic? A disparut perdeaua de protectie a orasului pana la Privighetoarea, au adus moloz..lumea trece pe langa in goana de ajunge la shopping!? Functionarii abilitati in aceasta problema asteapata ora 16.00 sa plece acasa, controale nu se fac. O sa fie la fel ca la cladirea aia hidoasa l intrarea in oras…o sa se ridice din umeri! “” ce sa facem noi cei de la mediu? Ce sa facem noi de la primarie? Ce sa facem noi de la directia silvica?!.” Peste 2-3 ani o sa apara si acolo lidl mega si alte chinezarii, locul de distractie al slobozenilor”
Alooo DNA-ul, dormiți?:
(2 Decembrie 2021, 19:21)
Nu se vrea să se investească la stadionul abandonat de la Parcul Mare pt că nu sunt interese chiar dacă ar costa mai putin. Deși logic si normal ar fi sa se investească acolo.Pt că e aproape de oraș, e intr-o zonă pretabila activităților sportive având alături parcul, șosea, locuri de parcare, alte baze sportive cum ar fi bazinul de înot si terenurile de tenis plus restul de infrastructura ( apa, gaze, curent, canalizare ). La Peri nu e nimic, dar interesele sunt mari. Odată construită baza va crește prețul terenurilor din zonă. Cei care si-au făcut vile acolo vor avea toate utilitățile, plus drum de acces asfaltat. Si vor mai avea si liniște pt că s-au plans de fumul gratarelor si de gălăgie. Nu contează ca nu va mai exista o zonă de agrement si ca va dispărea și un simbol al orasului, Padurea Peri. DNA ce face, că se cam joacă unii cu banii statului.
Viorel:
(1 Decembrie 2021, 13:28)
De parcă Slobozia nu se află în jud Ialomița...despre ce vorbim...
Mary :
(1 Decembrie 2021, 07:58)
E! Asta, da! O investiție care merită ca pălăria să fie dată jos. Mai greu va fi cu cei tineri "dornici să facă sport". Acum sportul național este plecatul la muncă afară. Chiar și-așa! Până se întorc ei, baza sportivă va fi gata, precum sala de spectacol "Europa" cu dinamică variabilă. Alea, alea! Și mai este și varianta ca ei să nu să mai întoarcă, iar "baza" să rămână celor tineri trecuți de vârsta pensionării, cărora doctorii le prescriu mereu mișcare în ultimul timp, și cel puțin doi litrii de apă celor cu pensia sub 1000 de lei. S-auzim de bine! P.S. Cu condiția, să vă vaccinați.
Pt Viorel:
(1 Decembrie 2021, 06:24)
Ambele obiective de care vorbiți sunt proprietatea orașului Slobozia, nu poate investi în ele CJI!
Viorel:
(30 Noiembrie 2021, 21:22)
Dacă tot vreti să faceti ceva,investiți dragilor în baza de lângă parcul mare.are iesire la șoseaua de centură,e aproape de oraș.cina mama naibii sa vina sa vada terenul vostru sintetic de la peri???ferească Dumnezeu!!!!si apropo:daca tot aveti bani de ce nu investiți intr o nocturnă pe 1 Mai???cred ca am rămas singurul județ din țară fără instalatie de nocturnă pe un stadion.orbul își pune ochelari de soare si chelul tichie de mărgăritar!proiecte nerealizabile, studii în zadar,realizare -niciodată!!!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 04 Iul 2022
165 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 392 393

RAJA Constanța: În orașul Fierbinți-Târg apa potabilă se va furniza după un program prestabilit

Ca urmare a fenomenului de secetă accentuată din ultima perioadă, s-a înregistrat o creștere a consumului de apă potabilă la nivelul sistemelor centralizate operate de RAJA Constanța. Totodată, la nivelul ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2022, 15:25
(48 vizualizări - 0 comentarii)


Recensământul Populației și Locuințelor 2021: Peste 184 mii de persoane s-au recenzat. Adâncata a finalizat procesul de recenzare!

În perioada 31 mai-17 iulie 2022 se desfășoară în județul Ialomița a treia etapă a Recensământului Populației și Locuințelor, etapă în care recenzorii intră în teren și colectează prin interviu «față-în ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2022, 14:40
(49 vizualizări - 0 comentarii)


2

O mașină a lovit un cal. Accidentul s-a produs între Slobozia și Bucu!

Duminică, 3 iulie a.c., în jurul orelor 21,40, pe DN2A, între Slobozia și Bucu, s-a produs un accident rutier. Astfel, un autoturism a lovit un cal, la locul evenimentului intervenind două echipaje de pompieri ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2022, 11:50
(32 vizualizări - 0 comentarii)


3

ANAF: Rambursări TVA de 2,78 miliarde de lei, în luna iunie 2022

Agenția Națională de Administrare Fiscală a rambursat, în luna iunie a.c., 2,78 miliarde de lei, cu 1 miliard de lei mai mult decât în iunie 2021, dar și peste media lunară din anul 2022 (de 1,82 miliarde ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2022, 10:35
(46 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: S-a finalizat etapa de semnare a contractelor de acordare a ajutorului de stat în cadrul Măsurii 1-«Microgranturi în domeniul agroalimentar»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a finalizat etapa de semnare a contractelor de acordare a ajutorului de stat în cadrul Măsurii 1-«Microgranturi în domeniul agroalimentar» din cadrul ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2022, 09:20
(43 vizualizări - 0 comentarii)


5
Doi minori, victime ale unui accident produs între Ciochina și Orboești

Doi minori, victime ale unui accident produs între Ciochina și Orboești

Duminică, 3 iulie a.c., pompierii au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui accident rutier, între localitățile Ciochina și Orboești. În accident ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2022, 20:20
(260 vizualizări - 0 comentarii)


DN2C: S-au răsturnat cu mașina într-un șanț

DN2C: S-au răsturnat cu mașina într-un șanț

Duminică, 3 iulie a.c., pe DN2C, între localitățile Amara și Grivița s-a produs un accident rutier. Un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un șanț. În urma accidentului, au rezultat ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2022, 13:15
(309 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: DN2C accident


7

IȘJ Ialomița: Rezultate finale la examenul de Bacalaureat 2022

Vineri, 1 iulie a.c., Inspectoratul Școlar Județea Ialomița a făcut publice rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, la Bacalaureat 2022. La nivelul județului Ialomița, rata de promovare (absolvenți ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2022, 15:40
(499 vizualizări - 1 comentariu)


Casă în flăcări la Valea Ciorii, incendiu la culturile de grâu la Sărățeni

Casă în flăcări la Valea Ciorii, incendiu la culturile de grâu la Sărățeni

Joi, 30 iunie a.c., trei echipaje de pompieri din Țăndărei au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință în localitatea ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2022, 11:15
(399 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Slobozia, reținut pentru «furturi»

Polițiștii ialomițeni au identificat un bărbat, de 43 de ani, bănuit de comiterea a două infracțiuni de «furt». Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul IPJ Ialomița. În urma ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2022, 10:20
(427 vizualizări - 0 comentarii)


A fost eliberat primul «număr verde» în județul Ialomița!

A fost eliberat primul «număr verde» în județul Ialomița!

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Ialomița a emis primul număr de culoare verde pentru proprietarul unui autoturism electric din municipiul Slobozia. ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2022, 12:30
(600 vizualizări - 1 comentariu)


Angajări din sursă externă în cadrul Poliției ialomițene

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița organizează concursuri pentru ocuparea a 43 posturi de posturi, 3 de ofițeri și 40 de agenți din sursă externă. Înscrierile se fac on-line până la data de ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2022, 12:00
(485 vizualizări - 0 comentarii)


12

Bordușani: Locuință cuprinsă de flăcări

Miercuri, 29 iunie a.c., trei echipaje de pompieri din cadrul Stației Fetești au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru lichidarea unui incendiu produs la ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2022, 11:40
(401 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Incendiu provocat de copiii lăsați nesupravegheați

Misleanu: Incendiu provocat de copiii lăsați nesupravegheați

Miercuri, 29 iunie a.c., pompierii ialomițeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la culturi și miriști de grâu, precum și vegetație uscată, din mai multe gospodării, în urma căruia au ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2022, 11:20
(404 vizualizări - 0 comentarii)


«Ziua Internațională a Dunării», sărbătorită de Consiliul Județean la Fetești

«Ziua Internațională a Dunării», sărbătorită de Consiliul Județean la Fetești

Ziua internațională a Dunării este celebrată, anual, la data de 29 iunie. Sărbătoarea amintește de semnarea, în anul 1994, la Sofia, a convenției privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2022, 16:35
(705 vizualizări - 0 comentarii)


Spațiul Privat Virtual, modalitatea de comunicare securizată cu ANAF

ANAF reamintește tuturor contribuabililor că au la dispoziție serviciul Spațiul Privat Virtual pentru o comunicare securizată cu instituția. În contextul intensificării atacurilor infractorilor cibernetici ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2022, 16:30
(575 vizualizări - 0 comentarii)


Groaznic accident produs la Sinești: Patru morți și cinci răniți!

Groaznic accident produs la Sinești: Patru morți și cinci răniți!

Un groaznic accident s-a produs miercuri, 29 iunie a.c., în localitatea Sinești. În urma impactului a trei autovehicule, trei persoane au decedat pe loc, o a patra a intrat în stop-cardiorespirator după ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2022, 12:40
(573 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Incendiu în Cartierul Bora

Slobozia: Incendiu în Cartierul Bora

Marți, 28 iunie a.c., pompierii din Slobozia au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru lichidarea unui incendiu, produs la o locuință în cartierul slobozean ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2022, 10:30
(565 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

28 Iunie 2022, 18:40


19

AJFP Ialomița: Joi, 30 iunie 2022, termen limită pentru depunerea Formularului 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că joi, 30 iunie 2022, este termenul limită de depunere a «Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2022, 14:10
(538 vizualizări - 0 comentarii)


Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița recrutează candidați

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița recrutează candidați pentru participarea la concursul de admitere organizat, în anul 2022, la Academia de Poliție «Alexandru Ioan Cuza». Locurile sunt comune ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2022, 12:00
(674 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Posturi vacante de ofițeri, subofițeri și soldați profesioniști

În perioada următoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița scoate la concurs 42 de posturi vacante de ofițeri, subofițeri și soldați profesioniști. Documentele ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2022, 11:00
(662 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: 1,397 milioane de lei, ajutor de stat pentru sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează, prin Centrele Județene, plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 16:40
(664 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 3,85%, rata șomajului în luna mai 2022

La sfârșitul lunii mai 2022, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3586 șomeri (din care 1649 femei), rata șomajului fiind de 3,85%, cu 0,57% sub valoarea ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 15:30
(620 vizualizări - 0 comentarii)


Angajări din sursă externă la Jandarmeria Ialomița

Angajări din sursă externă la Jandarmeria Ialomița

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița organizează concurs pentru ocuparea unui număr de 20 posturi de execuție vacante de subofițer pază principal, cu personal recrutat prin rechemare în activitate ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 15:05
(599 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Rezultate inițiale la examenul de Bacalaureat 2022

Rezultatele (înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor) la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022, au fost afișate luni, 27 iunie a.c., pe site-ul dedicat al Ministerului Educației bacalaureat ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 13:25
(735 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Concurs pentru directori și directori adjuncți la școli

În baza prevederilor Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, Inspectoratul ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 11:05
(770 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Rovine și Bordușelu

Incendii la Rovine și Bordușelu

Duminică, 26 iunie 2022, un echipaj de pompieri din Urziceni a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în satul Rovine. ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 10:55
(717 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Un autoturism a lovit o căruță

Vineri, 24 iunie a.c., în jurul orele 22,00, pe raza comunei Maia s-a produs un accident rutier. Un autoturism a lovit o căruță, fiind înregistrate două victime. După intervenția pompierilor din Urziceni ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 10:50
(670 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Maia accident


AJFP Ialomița: Încasări de 454,23 milioane de lei la bugetul general consolidat în primele 5 luni din 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a realizat, în primele 5 ale anului 2022, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 454,23 milioane de lei, cu 45,1 ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 09:20
(692 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 392 393
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...