Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Slobozia: Depozite de murături și vechituri în adăposturile civile

Slobozia: Depozite de murături și vechituri în adăposturile civile

În contextul războiului din Ucraina, autoritățile locale din Slobozia au început inventarierea adăposturilor civile pentru populație existente la nivelul orașului. Amenajate la subsolurile blocurilor, un sfert dintre acestea sunt nefuncționale, pentru că au fost transformate în spații de depozitare. Singurele investiții reale într-un astfel de adăpost au fost făcute de Consiliul Județean Ialomița, pentru adăpostul din in­cinta Casei de Cultură a Sindicatelor, pe care instituția îl are în administrare. Acest obiectiv nu este însă destinat populației civile, fiind transformat în punct de comandă pentru autorități.

Depozite de vechituri Datele Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al Primăriei Slobozia arată că la nivelul orașului există aproximativ 700 de adăposturi civile. Dintre acestea, funcționale la acest moment sunt doar 250. Restul sunt transformate în spații de depozitare de către locatarii blocurilor în care ele au fost construite. Oamenii au depozitat în aceste locații murături, mobilă veche sau aparate electrocasnice pe care nu le mai utilizează. O problemă reală o reprezintă și infiltrațiile provenite de la țevile care s-au spart și pe care locatarii nu s-au încumetat să le repare. Situația trenează de ani de zile, fără ca autoritățile să aibă o pârghie legală prin care să-i responsabilizeze pe locatarii blocurilor. Din fericire, România este la acest moment departe de un conflict militar, însă, dacă situația din Ucraina va afecta și țara noastră, adăposturile nefuncționale trebuie puse la dispoziția populației în maximum 24 de ore. «Legea este clară. Cei care ocupă aceste adăposturi au la dispoziție 24 de ore să le elibereze și să le utilizeze pentru apărarea civilă!» susțin reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al Primăriei Slobozia.

Investiție de peste 100 mii de lei Singura investiție într-un adăpost pentru protecție civilă realizată în Slobozia în ultimii 5 ani este cea a Consiliului Județean Ialomița. Instituția are în admi­nistrare adăpostul de protecție civilă din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor. În perioada 2019-2020, Consiliul Județean Ialomița a alocat peste 100 mii de lei pentru reparații capitale ale acestui adăpost. Au fost reparați pereții și refăcut întreg sistemul de hidroizolație. Acest adăpost, care are o suprafață de aproximativ 190 mp, nu este destinat populației civile. Între timp, a fost transformat în punct de comandă și poate fi utilizat doar de către reprezentanții autorităților locale sau județene. «Au fost făcute o serie de investiții, pentru că se afla într-o stare avansată de degradare... Gestionarea acestui adăpost este acum în grija Inspecto­ratului Județean pentru Situații de Urgență!» a explicat Alexandru Potor, administratorul public al județului Ialomița. Potrivit unei liste privind adăposturile civile, publicată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în Ialomița mai există alte 8 adăposturi pentru protecție civilă, amenajate pe raza orașelor Fetești, Urziceni și Țăndărei.

10 Martie 2022, 08:05 (6428 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
În vizită pe «moșia Elenei Neagu» din centrul Sloboziei

Comentariile cititorilor:


PUTIN:
(12 Martie 2022, 10:25)
Pacat, lumea asta ROMANESCA , ESTE BATJOCARATA, INJOSITA SI FOLOSITA!  TU o latura de general in rezerva, ocupi subsolul ca sa faci teatru de operatiuni al muraturilor venite de la mata aia schiloda si amarata, care plange noptile de dorul tau de navetist , o data la un an. In rest, nu ai timp pentru mata, te duci la plimbari in parc. la pupari de mana la sefa care semneaza alt bloc de scartaietore folosit. Aseara, oripilat si ramas blocat in trafic, in Bucuresti, la  SPLAI, aM IESIT DIN MASINA SI AM INTREBAT POLITISTUL DE LA INTERNE DE CE BLOCHEZI TRAFICUL!  Raspuns comunist, ASA AM PRIMIT ORDIN.  Romania noasta va deveni un infern, nu acum, nu azi nu maine, dupa ce ocupa TOTAL UCRAINA, rusi REVIN LA PATRIA NUMITA ROMANIA.  Maine plec la registru Roman de imatricatiune sa fac o firma, la Slobozia Noua, berourile fiind.  O NUMESC 7,62 MM.  O sa fie elita. si ucxrainieni si rusi au ramas fara munitie. Am contract cu Fanulosu, o livraza dupa trei saptamani de la capitulare. Am contractosul suplimentar cu CARGOSULNASOSUL HPL, DAR FIIND DE TRI SPTAMAI BLOCATI IN TRAFIC LA BUZAU, o trecem pe audiente!
Cristi:
(12 Martie 2022, 05:59)
Bine ca stim unde se vor ascunde autoritățile astea cu rang mare sa nu fiu nevoit daca vine razboiu sai caut prea mult
Elena:
(11 Martie 2022, 15:16)
In primul rand aceste adaposturi sunt arhipline de șobolani ,cc 2 kg per bucata! V ati gandit unde se vor duce vechii ocupanti pt a face loc noilor veniti s au vor trebui sa convietuiasca impreuna?!
Curiosul :
(11 Martie 2022, 02:23)
Ce adaposturi bre fără usi ,fără aerisiri fără apă potabilă ,fără canalizare,pai la cum a evoluat tehnica militara in ziua de azi ne trebuie cel putin 20 sub pământ pentru a rezista la o banală rachetă cu fragmentare.Asta asa ca protecție civila canci ,bani platiti degeaba până si sirenele de alarmă sunt de pe vremea impuscatului.
Protectie civilă :
(10 Martie 2022, 21:01)
Macar stim ca autoritatile vor fi protejate! Ne-am linistit.
Rusine.
Autoritățile trebuiau sa isi amenajeze puncte de comanda in spațiile proprii. Au destule.
Cristi:
(10 Martie 2022, 19:46)
Parca acum cateva saptamani vorbea de subsolurile blocurilor, acum sa va vedem ce masurilor luati cu subsolurile pline de apa si rahat.
Dan:
(10 Martie 2022, 19:15)
Gargară propagandistica.Sa jure oricare din administrația primăriei și ISU și cine ar trebui să se ocupe de asta dacă nu știu de depozitele de prin subsoluri..
Eu:
(10 Martie 2022, 18:44)
Subsolurile blocurilor sunt proprietate privată ,investiți in ele: Primarie ,CJI ??!!!!!!
Ghiță Pompieru:
(10 Martie 2022, 16:33)
La mine boxa de la subsol este chiar trecută în cartea funciară a apartamentului ca și boxă, cu suprafață, poziția exactă, ușă... tot. Cum să fie adăpost aerian, antiatomic sau ce mai visează profesioniștii ISU?
Cetățean de la bloc:
(10 Martie 2022, 15:16)
La subsolurile blocurilor???în SLOBOZIA?Păi hai să vă spun cum sta treaba:de la gara până la central nu putem vorbi de adăposturi civle la subsolurile blocurilor pentru ca sunt pline cu dejectii. Mai bine stai în fața gloanțelor sau a radiatiilor radioactive !macar ai sanse sa scapi cu viață!!!Partea de la piata mare sau cartierul 500 nu poate intra in calcul.Acolo nu e subsol unde sa nu dai calul la înot. Mai rămâne zona MB-uri sau blocuri construite după 89,dar si acolo chiar dacă sunt ferite de infiltrații sau țevi sparte, nu au nicio dotare de supraviețuire. Ar trebui luat în calcul celebra Groapă a lui Stoica!
Gigel:
(10 Martie 2022, 10:59)
Adapostul din Casa de Cultura a Sindicatelor a fost prevazut pentru nomenclatura de partid comunist, si atata tot. In rest, nu a fost prevazut nimic niciodata in Slobozia ca si adapost. Subsolurile blocurilor au fost din constructie mizerabile, pline de moloz si fecale, cu usi care nu se inchid si cu instalatii inexistente (cine o fi avizat proiectele, si cine o fi semnat procesele verbale de receptie?)
mihai:
(10 Martie 2022, 09:26)
stimati ziaristi cele 700 de locatii despre care vorbiti si despre care serviciul voluntar pentru situatii de urgentă spune că sunt adaposturi civile sunt de fapt niste subsoluri care nu au fost amenajate nici ca spatii de depozitare de catre constructori. acest lucru a fost facut exclusiv de catre locatari, ocazie cu care s-a facut si curatenie. si in niciun caz nu sunt prevazute cu dotarile minime prevazute de lege (grupuri sanitare, paturi, ventilatie speciala etc.). Ce inseamna asta? Că nu prea avem adaposturi civile. Iar SVSU este  pe timpul lui Caragiale (doua la liceul de fete, doua la primarie etc.), numara ce nu exista. 

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 02 Iul 2022
130 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 392 393

IȘJ Ialomița: Rezultate finale la examenul de Bacalaureat 2022

Vineri, 1 iulie a.c., Inspectoratul Școlar Județea Ialomița a făcut publice rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, la Bacalaureat 2022. La nivelul județului Ialomița, rata de promovare (absolvenți ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2022, 15:40
(134 vizualizări - 0 comentarii)


Casă în flăcări la Valea Ciorii, incendiu la culturile de grâu la Sărățeni

Casă în flăcări la Valea Ciorii, incendiu la culturile de grâu la Sărățeni

Joi, 30 iunie a.c., trei echipaje de pompieri din Țăndărei au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință în localitatea ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2022, 11:15
(120 vizualizări - 0 comentarii)


2

Bărbat din Slobozia, reținut pentru «furturi»

Polițiștii ialomițeni au identificat un bărbat, de 43 de ani, bănuit de comiterea a două infracțiuni de «furt». Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul IPJ Ialomița. În urma ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2022, 10:20
(167 vizualizări - 0 comentarii)


3
A fost eliberat primul «număr verde» în județul Ialomița!

A fost eliberat primul «număr verde» în județul Ialomița!

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Ialomița a emis primul număr de culoare verde pentru proprietarul unui autoturism electric din municipiul Slobozia. ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2022, 12:30
(289 vizualizări - 1 comentariu)


Angajări din sursă externă în cadrul Poliției ialomițene

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița organizează concursuri pentru ocuparea a 43 posturi de posturi, 3 de ofițeri și 40 de agenți din sursă externă. Înscrierile se fac on-line până la data de ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2022, 12:00
(211 vizualizări - 0 comentarii)


5

Bordușani: Locuință cuprinsă de flăcări

Miercuri, 29 iunie a.c., trei echipaje de pompieri din cadrul Stației Fetești au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru lichidarea unui incendiu produs la ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2022, 11:40
(163 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Incendiu provocat de copiii lăsați nesupravegheați

Misleanu: Incendiu provocat de copiii lăsați nesupravegheați

Miercuri, 29 iunie a.c., pompierii ialomițeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la culturi și miriști de grâu, precum și vegetație uscată, din mai multe gospodării, în urma căruia au ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2022, 11:20
(156 vizualizări - 0 comentarii)


7
«Ziua Internațională a Dunării», sărbătorită de Consiliul Județean la Fetești

«Ziua Internațională a Dunării», sărbătorită de Consiliul Județean la Fetești

Ziua internațională a Dunării este celebrată, anual, la data de 29 iunie. Sărbătoarea amintește de semnarea, în anul 1994, la Sofia, a convenției privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2022, 16:35
(402 vizualizări - 0 comentarii)


Spațiul Privat Virtual, modalitatea de comunicare securizată cu ANAF

ANAF reamintește tuturor contribuabililor că au la dispoziție serviciul Spațiul Privat Virtual pentru o comunicare securizată cu instituția. În contextul intensificării atacurilor infractorilor cibernetici ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2022, 16:30
(282 vizualizări - 0 comentarii)


Groaznic accident produs la Sinești: Patru morți și cinci răniți!

Groaznic accident produs la Sinești: Patru morți și cinci răniți!

Un groaznic accident s-a produs miercuri, 29 iunie a.c., în localitatea Sinești. În urma impactului a trei autovehicule, trei persoane au decedat pe loc, o a patra a intrat în stop-cardiorespirator după ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2022, 12:40
(369 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Incendiu în Cartierul Bora

Slobozia: Incendiu în Cartierul Bora

Marți, 28 iunie a.c., pompierii din Slobozia au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru lichidarea unui incendiu, produs la o locuință în cartierul slobozean ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2022, 10:30
(286 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

28 Iunie 2022, 18:40


12

AJFP Ialomița: Joi, 30 iunie 2022, termen limită pentru depunerea Formularului 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că joi, 30 iunie 2022, este termenul limită de depunere a «Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2022, 14:10
(294 vizualizări - 0 comentarii)


Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița recrutează candidați

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița recrutează candidați pentru participarea la concursul de admitere organizat, în anul 2022, la Academia de Poliție «Alexandru Ioan Cuza». Locurile sunt comune ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2022, 12:00
(356 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Posturi vacante de ofițeri, subofițeri și soldați profesioniști

În perioada următoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița scoate la concurs 42 de posturi vacante de ofițeri, subofițeri și soldați profesioniști. Documentele ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2022, 11:00
(387 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: 1,397 milioane de lei, ajutor de stat pentru sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează, prin Centrele Județene, plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 16:40
(404 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 3,85%, rata șomajului în luna mai 2022

La sfârșitul lunii mai 2022, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3586 șomeri (din care 1649 femei), rata șomajului fiind de 3,85%, cu 0,57% sub valoarea ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 15:30
(370 vizualizări - 0 comentarii)


Angajări din sursă externă la Jandarmeria Ialomița

Angajări din sursă externă la Jandarmeria Ialomița

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița organizează concurs pentru ocuparea unui număr de 20 posturi de execuție vacante de subofițer pază principal, cu personal recrutat prin rechemare în activitate ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 15:05
(394 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Rezultate inițiale la examenul de Bacalaureat 2022

Rezultatele (înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor) la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022, au fost afișate luni, 27 iunie a.c., pe site-ul dedicat al Ministerului Educației bacalaureat ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 13:25
(437 vizualizări - 0 comentarii)


19

IȘJ Ialomița: Concurs pentru directori și directori adjuncți la școli

În baza prevederilor Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, Inspectoratul ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 11:05
(514 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Rovine și Bordușelu

Incendii la Rovine și Bordușelu

Duminică, 26 iunie 2022, un echipaj de pompieri din Urziceni a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în satul Rovine. ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 10:55
(468 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Un autoturism a lovit o căruță

Vineri, 24 iunie a.c., în jurul orele 22,00, pe raza comunei Maia s-a produs un accident rutier. Un autoturism a lovit o căruță, fiind înregistrate două victime. După intervenția pompierilor din Urziceni ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 10:50
(425 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Maia accident


AJFP Ialomița: Încasări de 454,23 milioane de lei la bugetul general consolidat în primele 5 luni din 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a realizat, în primele 5 ale anului 2022, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 454,23 milioane de lei, cu 45,1 ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 09:20
(423 vizualizări - 0 comentarii)


Mașină lovită de tren, la Alexeni

Mașină lovită de tren, la Alexeni

În seara zilei de duminică, 26 iunie a.c., pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină în urma producerii unui accident feroviar în localitatea Alexeni, în care au fost implicate un tren de persoane ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2022, 20:40
(580 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Copil de 13 ani, înecat în apele Brațului Borcea

Fetești: Copil de 13 ani, înecat în apele Brațului Borcea

Sâmbătă, 25 iunie a.c., pompierii din Fetești au fost solicitați să intervină în cazul unui băiat, în vârstă de 13 ani, dispărut în apele Brațului Borcea. După câteva ore de căutări, trupul copilului a ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2022, 15:05
(662 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Percheziții într-un dosar privind fapte de «abuz în serviciu» și «delapidare»

IPJ Ialomița: Percheziții într-un dosar privind fapte de «abuz în serviciu» și «delapidare»

Vineri, 24 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat 4 percheziții domiciliare într-un dosar privind fapte de «abuz în serviciu» și «delapidare». În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit 7 televizoare ...[citește_toată_știrea]

24 Iunie 2022, 15:00
(1090 vizualizări - 1 comentariu)


ISU Ialomița: Încep recrutările pentru admiterea la Academia de Poliție «Alexandru Ioan Cuza»

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al Județului Ialomița recrutează candidați pentru participarea la concursul de admitere organizat în anul 2022 la Academia de Poliție «Alexandru ...[citește_toată_știrea]

24 Iunie 2022, 10:15
(713 vizualizări - 0 comentarii)


Razie la Fetești

Razie la Fetești

În cursul zilei de miercuri, 22 iunie 2022, pe raza municipiului Fetești polițiștii au desfășurat o serie de acțiuni pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, combaterea infracțiunilor ...[citește_toată_știrea]

23 Iunie 2022, 16:00
(915 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești razie


IȘJ Ialomița: Două note de 10 la Evaluarea Națională 2022

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a adat publicității primele rezultate ale Examenului de Evaluare Națională la nivelul județului. Înainte de depunerea contestațiilor, conform datelor oficiale, din ...[citește_toată_știrea]

23 Iunie 2022, 14:00
(1132 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Concurs pentru posturi de șoferi

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița scoate la concurs în vederea ocupării, prin încadrare directă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 80/1995, privind ...[citește_toată_știrea]

23 Iunie 2022, 10:30
(1217 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 392 393
Ultimele comentarii
Mariana în Turismul balnear din Ialomița, afectat de secarea Lacului Amara din Buzău @Aurel în Autorizarea taxiurilor din Țăndărei, obiectul unui dosar penal trimis în judecată Corcodel de la Dumitresti în Turismul balnear din Ialomița, afectat de secarea Lacului Amara din Buzău @Corcodel de la .. în Turismul balnear din Ialomița, afectat de secarea Lacului Amara din Buzău Corcodel de la Dumitresti în Consiliul Județean Ialomița majorează valoarea proiectelor edilitare din județ Curiosul în Turismul balnear din Ialomița, afectat de secarea Lacului Amara din Buzău Lady x în Turismul balnear din Ialomița, afectat de secarea Lacului Amara din Buzău Corcodel de la Dumitresti în Turismul balnear din Ialomița, afectat de secarea Lacului Amara din Buzău ofer spaţiu comercial de închiriat în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 29 iunie 2022 ofer garsonieră de închiriat în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 29 iunie 2022 Aurel în Autorizarea taxiurilor din Țăndărei, obiectul unui dosar penal trimis în judecată Stelu în Amara a promovat în Liga a III-a Gatu în Consilierul personal al primarului Soare, președinte la Handbalul slobozean Mire în Profesori acuzați de propagandă pro-rusă la Liceul de Arte «Ionel Perlea» Slobozia Un fraier în A fost eliberat primul «număr verde» în județul Ialomița! Fotbalist în Consilierul personal al primarului Soare, președinte la Handbalul slobozean Lore în Consilierul personal al primarului Soare, președinte la Handbalul slobozean Suporter în Consilierul personal al primarului Soare, președinte la Handbalul slobozean BIBI în Consilierul personal al primarului Soare, președinte la Handbalul slobozean Stela în Autorizarea taxiurilor din Țăndărei, obiectul unui dosar penal trimis în judecată
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...