Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Episcopia Sloboziei și Călărașilor primește 1 milion de lei pentru bisericile județului

Să fie primit!

Episcopia Sloboziei și Călărașilor primește 1 milion de lei pentru bisericile județului

bonus: 150000 de lei pentru un bust al lui Barbu Catargiu la Maia

Prin 2016, pe vremea când era senator tânăr și fără minte, Marian Pavel, actualul președinte al Consilului Județean Ialomița, perora de la tribuna Parlamentului că în România există mai multe biserici decât școli și că banii publici ar trebui drămuiți cu mai multă atenție. La 6 ani distanță, în Săptămâna Mare, administrația Pavel alocă 1 milion de lei din fonduri publice pentru 20 de lăcașuri de cult din Ialomița aflate sub oblăduirea Preasfințitului Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor. Vrednic este!

Danii publice în Săptămâna Mare Consiliul Județean Ialomița se reunește miercuri, 20 aprilie 2022, în cadrul unei ședințe ordi­nare. Pe ordinea de zi a ședinței figu­rează, printre altele, un pro­iect de hotărâre prin care admi­nistrația județeană alocă 1 milion de lei pentru lăcașurile de cult din Ialomița. Conform proiectului de hotărâre, banii vor fi utilizați pentru «lucrări de construcții și instalații, clopotniță/clopote, realizare de picturi, consolidare și reamenajare biserică pastorală» etc. Lista lăcașurilor de cult a fost fur­nizată de către Episcopia Sloboziei și Călărașilor, suma alocată fiecăreia dintre parohii fiind de 50000 de lei. Parohiile care vor beneficia de fonduri pu­blice se află la Slobozia, Movilița Nouă, Stroiești, Amara, Reviga, Colinele, Piersica, Drăgoești, Jilavele de Jos, Pelinul, Coșereni, Adâncata, Maltezi, Mărculești, Ograda, Valea Ciorii, Fetești Gară, Căzănești, Moldoveni și Borănești. Sprijinul financiar va fi acordat până la sfârșitul anului în curs.

Obrazul subțire al administrației Tradiția daniilor administrative din fonduri publice pentru Episcopia Sloboziei și Călărașilor e una veche. Administrația Pavel nu a făcut decât să conserve practica. Spre exemplu, în anul 2021, adminis­trația Pavel a alocat 1,5 milioane de lei pentru 16 lăcașuri de cult din Ialomița, printre care se numără și câteva dintre cele «miruite» și în acest an. În anul 2020, admi­nistrația Victor Moraru a alocat de două ori bani publici, la valori sensibil egale, pentru susținerea lăcașurilor de cult din întreg județul. Adunate, sumele alocate în ultimii 10 ani, sunt de ordinul zecilor de mili­oane de lei. Cea mai veche înre­gistrare publică a unei astfel de repartizări bugetare pe site-ul Consiliului Județean Ialomița datează din 2012. La mo­mentul respectiv, instituția aloca prin votul consilierilor județeni 200000 de lei pentru «completa­rea fondu­rilor necesare realizării lucrărilor de pictură în tehnica mo­zaicului pentru fațadă la Catedrala Epis­copală din Slobozia».

150000 de lei pentru un bust al lui Barbu Catargiu la Maia
Pe lista proiectelor de hotărâre din cadrul ședinței Consiliului Județean Ialomița de miercuri, 20 aprilie 2022, figurează și cel privind reali­zarea unui «monument come­morativ» în amintirea primului mi­nistru al României, Barbu Catargiu. Reamintim că Barbu Catargiu este considerat întâiul prim-ministru al României moderne, după ce «la 22 ia­nuarie 1862, după recunoașterea unirii depline a Principatelor Unite ale Mol­dovei și Țării Românești, s-a format primul Guvern al Ro­mâniei, prim-ministru fiind desemnat Barbu Catargiu».
După 30 de ani de așteptare Administrația județeană aduce o mi­nimă reparație amintirii celui care a fost întâiul prim-ministru al României moderne, Barbu Catargiu. Printr-un proiect de hotărâre supus atenției plenului în ședința din 20 aprilie 2022, Consiliul Județean Ialomița alocă suma de 100000 de lei pentru realizarea unui bust al acestei personalități politice marcante în comuna Maia. Administrația locală din Maia va contribui la realizarea acestui monument comemorativ cu suma de 50000 de lei. «Scopul realizării acestei opere de artă o reprezintă atât o aducere aminte a meritelor politice ale primului prim-ministru al României, devenit ialomițean, cât și o menținere vie pentru actuala generație și a celei viitoare a personalităților ialomițene care au influențat evenimentele istorice ulterioare Unirii Principatelor Române de la 1859» se arată în referatul care însoțește acest proiect de hotârâre.
Ialomițean prin adopție Barbu Catargiu nu este ialomițean. În timpul vieții, Catargiu a cumpărat în localitatea Maia un domeniu alcătuit dintr-un castel, un parc și o bise­rică. Pentru amenajarea parcului, Barbu Catargiu 1-a angajat pe fostul director al Grădinilor Imperiale din Viena, peisagistul Wilhelm Mayer, căruia i-a încredințat misiunea de a crea împrejurul conacului un parc «fabulos». Este asasinat la 22 iunie 1862, în Dealul Mitropoliei din București. A fost înmormântat la Maia, cripta funerară a familiei aflându-se în dreapta pronaosului Bisericii «Adormirea Maicii Domnului». A rămas în istorie pentru că în timpul guvernării sale au fost adoptate măsuri importante pentru unificarea administrativă a noului stat. În anul 2022 se împlinesc 160 de ani de la instalarea sa în funcția de prim-ministru. Bustul lui Barbu Catargiu va fi amplasat într-unul dintre spațiile publice din localitate.

20 Aprilie 2022, 07:55 (4267 vizualizări - 17 comentarii)

Citiți și:
«PSD și PNL fac politică împreună pentru că așa au decis oamenii prin vot!»
«Ziua Internațională a Dunării», sărbătorită de Consiliul Județean la Fetești
Consiliul Județean Ialomița majorează valoarea proiectelor edilitare din județ
Consiliul Județean alocă 6,7 milioane de lei pentru orașele Ialomiței

Comentariile cititorilor:


Dana:
(4 Mai 2022, 04:01)
Risipă din bani publici.Din banii ăștia se puteau face toalete publice in orasele județului și date in folosință spre administrare unui privat. Să nu mai zic ca sunt atâtea disoensare medicale sau posturi de poliție la sate fără toalete. Dar ne rugăm sa nu ne taie ceva cand suntem pe stradă cu gàndul la preapăcătosul Marean reparatorul de clopotnițe.
militar:
(30 Aprilie 2022, 16:36)
Multumim Preasfintitului parinte Vicentiu ptr. investitia facuta in invatamant.La nivelul judetului a avut loc ,olimpiada nationala de limba si literatura romana saptamana acesta.Cu acest prjej , parintele Vicentiu a acordat un premiu si diploma unei participante din Satu Mare. Un gest de lauda si de respect fata de tinerii cu rezultate deosebite in invatamant.
@Jeni:
(30 Aprilie 2022, 10:13)
Mostra de gandire a analfabetului religios:"banii vor fi sifonati in buzunarele popilor".
Jeni:
(30 Aprilie 2022, 08:42)
Dacă nu sunt decontate lucrările justificate cu documente, banii vor fi sifonati în buzunarele popilor profesioniști în ale cersitului.  Oricum, banii sunt pierduți într-un prostirea și indobitocirea neamului, nu cu religia formam cetățeni utili societății, meseriași sau antreprenori.
militar:
(28 Aprilie 2022, 17:46)
Foarte bine ! Multumesc pe aceasta cale, Episcopiei ptr. sprijinul acordat refugiatilor din Ucraina , care sunt in jud.Ialomita.
@uite asa:
(27 Aprilie 2022, 13:00)
Sa intelegem ca tu ai dus mapa cu acte si le-ai rasfoit pe drum de esti asa sigur. E de ajuns, n-asa, cuvantul tau.
@@uite asa:
(27 Aprilie 2022, 08:09)
dovezile s plecate la parchet si protv :p
@uite asa:
(26 Aprilie 2022, 09:51)
Faci afirmatii gratuite, fara dovezi, care scot in evidenta un singur lucru cert: hotul vede doar hoti in jurul lui..
uite asa:
(26 Aprilie 2022, 07:41)
deconteaza ei lucrari de modernizare care nu au fost executate pentru buzunarul propriu (poate se autosesizeaza careva ).... asta cu a da la biserica este de bine ........
Mary :
(26 Aprilie 2022, 07:28)
Păcatul prostiei, nu există. Doar proști.
@@enorias:
(23 Aprilie 2022, 12:33)
Da, te rog, niste exemple de preoti cu mercedesuri (sau orice tip de masina) despre care ai auzit ca urmeaza sa fie schimbate.
@enorias:
(23 Aprilie 2022, 06:49)
Bine zis, să se deconteze doar facturile unor proiecte de reabilitare, construcție, etc...In rest se vor schimba vechiturile alea de Mercedesuri fabricate in 2019.
@cruciatu:
(21 Aprilie 2022, 22:36)
In fiecare saptamana "Independent "are cel putin un articol in care se arata ajutorul dat de reprezentantii BOR pt persoane defavorizate. Citeste :"Sprijin pt semenii nevoiasi acordat de Protopopiatul Urziceni"-19 aprilie.
cruciatu:
(21 Aprilie 2022, 16:54)
Cati copii sarmani ar fi putut fi hraniti cu banii astia?
Danielsan:
(21 Aprilie 2022, 08:02)
Salut aceasta decizie a presedintelui si sunt in asentimentul lui. Pup pe excelenta sa preasfintitul Vicentiu pe botic.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 04 Iul 2022
180 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 392 393
Doi minori, victime ale unui accident produs între Ciochina și Orboești

Doi minori, victime ale unui accident produs între Ciochina și Orboești

Duminică, 3 iulie a.c., pompierii au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui accident rutier, între localitățile Ciochina și Orboești. În accident ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2022, 20:20
(215 vizualizări - 0 comentarii)


DN2C: S-au răsturnat cu mașina într-un șanț

DN2C: S-au răsturnat cu mașina într-un șanț

Duminică, 3 iulie a.c., pe DN2C, între localitățile Amara și Grivița s-a produs un accident rutier. Un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un șanț. În urma accidentului, au rezultat ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2022, 13:15
(259 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: DN2C accident


2

IȘJ Ialomița: Rezultate finale la examenul de Bacalaureat 2022

Vineri, 1 iulie a.c., Inspectoratul Școlar Județea Ialomița a făcut publice rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, la Bacalaureat 2022. La nivelul județului Ialomița, rata de promovare (absolvenți ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2022, 15:40
(471 vizualizări - 1 comentariu)


3
Casă în flăcări la Valea Ciorii, incendiu la culturile de grâu la Sărățeni

Casă în flăcări la Valea Ciorii, incendiu la culturile de grâu la Sărățeni

Joi, 30 iunie a.c., trei echipaje de pompieri din Țăndărei au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință în localitatea ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2022, 11:15
(367 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Slobozia, reținut pentru «furturi»

Polițiștii ialomițeni au identificat un bărbat, de 43 de ani, bănuit de comiterea a două infracțiuni de «furt». Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul IPJ Ialomița. În urma ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2022, 10:20
(393 vizualizări - 0 comentarii)


5
A fost eliberat primul «număr verde» în județul Ialomița!

A fost eliberat primul «număr verde» în județul Ialomița!

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Ialomița a emis primul număr de culoare verde pentru proprietarul unui autoturism electric din municipiul Slobozia. ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2022, 12:30
(568 vizualizări - 1 comentariu)


Angajări din sursă externă în cadrul Poliției ialomițene

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița organizează concursuri pentru ocuparea a 43 posturi de posturi, 3 de ofițeri și 40 de agenți din sursă externă. Înscrierile se fac on-line până la data de ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2022, 12:00
(447 vizualizări - 0 comentarii)


7

Bordușani: Locuință cuprinsă de flăcări

Miercuri, 29 iunie a.c., trei echipaje de pompieri din cadrul Stației Fetești au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru lichidarea unui incendiu produs la ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2022, 11:40
(382 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Incendiu provocat de copiii lăsați nesupravegheați

Misleanu: Incendiu provocat de copiii lăsați nesupravegheați

Miercuri, 29 iunie a.c., pompierii ialomițeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la culturi și miriști de grâu, precum și vegetație uscată, din mai multe gospodării, în urma căruia au ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2022, 11:20
(382 vizualizări - 0 comentarii)


«Ziua Internațională a Dunării», sărbătorită de Consiliul Județean la Fetești

«Ziua Internațională a Dunării», sărbătorită de Consiliul Județean la Fetești

Ziua internațională a Dunării este celebrată, anual, la data de 29 iunie. Sărbătoarea amintește de semnarea, în anul 1994, la Sofia, a convenției privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2022, 16:35
(666 vizualizări - 0 comentarii)


Spațiul Privat Virtual, modalitatea de comunicare securizată cu ANAF

ANAF reamintește tuturor contribuabililor că au la dispoziție serviciul Spațiul Privat Virtual pentru o comunicare securizată cu instituția. În contextul intensificării atacurilor infractorilor cibernetici ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2022, 16:30
(529 vizualizări - 0 comentarii)


Groaznic accident produs la Sinești: Patru morți și cinci răniți!

Groaznic accident produs la Sinești: Patru morți și cinci răniți!

Un groaznic accident s-a produs miercuri, 29 iunie a.c., în localitatea Sinești. În urma impactului a trei autovehicule, trei persoane au decedat pe loc, o a patra a intrat în stop-cardiorespirator după ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2022, 12:40
(555 vizualizări - 0 comentarii)


12
Slobozia: Incendiu în Cartierul Bora

Slobozia: Incendiu în Cartierul Bora

Marți, 28 iunie a.c., pompierii din Slobozia au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru lichidarea unui incendiu, produs la o locuință în cartierul slobozean ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2022, 10:30
(543 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

28 Iunie 2022, 18:40


AJFP Ialomița: Joi, 30 iunie 2022, termen limită pentru depunerea Formularului 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că joi, 30 iunie 2022, este termenul limită de depunere a «Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2022, 14:10
(511 vizualizări - 0 comentarii)


Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița recrutează candidați

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița recrutează candidați pentru participarea la concursul de admitere organizat, în anul 2022, la Academia de Poliție «Alexandru Ioan Cuza». Locurile sunt comune ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2022, 12:00
(646 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Posturi vacante de ofițeri, subofițeri și soldați profesioniști

În perioada următoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița scoate la concurs 42 de posturi vacante de ofițeri, subofițeri și soldați profesioniști. Documentele ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2022, 11:00
(622 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: 1,397 milioane de lei, ajutor de stat pentru sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează, prin Centrele Județene, plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 16:40
(641 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 3,85%, rata șomajului în luna mai 2022

La sfârșitul lunii mai 2022, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3586 șomeri (din care 1649 femei), rata șomajului fiind de 3,85%, cu 0,57% sub valoarea ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 15:30
(599 vizualizări - 0 comentarii)


19
Angajări din sursă externă la Jandarmeria Ialomița

Angajări din sursă externă la Jandarmeria Ialomița

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița organizează concurs pentru ocuparea unui număr de 20 posturi de execuție vacante de subofițer pază principal, cu personal recrutat prin rechemare în activitate ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 15:05
(581 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Rezultate inițiale la examenul de Bacalaureat 2022

Rezultatele (înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor) la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022, au fost afișate luni, 27 iunie a.c., pe site-ul dedicat al Ministerului Educației bacalaureat ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 13:25
(704 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Concurs pentru directori și directori adjuncți la școli

În baza prevederilor Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, Inspectoratul ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 11:05
(748 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Rovine și Bordușelu

Incendii la Rovine și Bordușelu

Duminică, 26 iunie 2022, un echipaj de pompieri din Urziceni a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în satul Rovine. ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 10:55
(694 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Un autoturism a lovit o căruță

Vineri, 24 iunie a.c., în jurul orele 22,00, pe raza comunei Maia s-a produs un accident rutier. Un autoturism a lovit o căruță, fiind înregistrate două victime. După intervenția pompierilor din Urziceni ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 10:50
(649 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Maia accident


AJFP Ialomița: Încasări de 454,23 milioane de lei la bugetul general consolidat în primele 5 luni din 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a realizat, în primele 5 ale anului 2022, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 454,23 milioane de lei, cu 45,1 ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 09:20
(669 vizualizări - 0 comentarii)


Mașină lovită de tren, la Alexeni

Mașină lovită de tren, la Alexeni

În seara zilei de duminică, 26 iunie a.c., pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină în urma producerii unui accident feroviar în localitatea Alexeni, în care au fost implicate un tren de persoane ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2022, 20:40
(773 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Copil de 13 ani, înecat în apele Brațului Borcea

Fetești: Copil de 13 ani, înecat în apele Brațului Borcea

Sâmbătă, 25 iunie a.c., pompierii din Fetești au fost solicitați să intervină în cazul unui băiat, în vârstă de 13 ani, dispărut în apele Brațului Borcea. După câteva ore de căutări, trupul copilului a ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2022, 15:05
(904 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Percheziții într-un dosar privind fapte de «abuz în serviciu» și «delapidare»

IPJ Ialomița: Percheziții într-un dosar privind fapte de «abuz în serviciu» și «delapidare»

Vineri, 24 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat 4 percheziții domiciliare într-un dosar privind fapte de «abuz în serviciu» și «delapidare». În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit 7 televizoare ...[citește_toată_știrea]

24 Iunie 2022, 15:00
(1337 vizualizări - 1 comentariu)


ISU Ialomița: Încep recrutările pentru admiterea la Academia de Poliție «Alexandru Ioan Cuza»

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al Județului Ialomița recrutează candidați pentru participarea la concursul de admitere organizat în anul 2022 la Academia de Poliție «Alexandru ...[citește_toată_știrea]

24 Iunie 2022, 10:15
(935 vizualizări - 0 comentarii)


Razie la Fetești

Razie la Fetești

În cursul zilei de miercuri, 22 iunie 2022, pe raza municipiului Fetești polițiștii au desfășurat o serie de acțiuni pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, combaterea infracțiunilor ...[citește_toată_știrea]

23 Iunie 2022, 16:00
(1204 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești razie


« 1 3 4 5 6 7 8 9 392 393
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...