Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Episcopia Sloboziei și Călărașilor primește 1 milion de lei pentru bisericile județului

Să fie primit!

Episcopia Sloboziei și Călărașilor primește 1 milion de lei pentru bisericile județului

bonus: 150000 de lei pentru un bust al lui Barbu Catargiu la Maia

Prin 2016, pe vremea când era senator tânăr și fără minte, Marian Pavel, actualul președinte al Consilului Județean Ialomița, perora de la tribuna Parlamentului că în România există mai multe biserici decât școli și că banii publici ar trebui drămuiți cu mai multă atenție. La 6 ani distanță, în Săptămâna Mare, administrația Pavel alocă 1 milion de lei din fonduri publice pentru 20 de lăcașuri de cult din Ialomița aflate sub oblăduirea Preasfințitului Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor. Vrednic este!

Danii publice în Săptămâna Mare Consiliul Județean Ialomița se reunește miercuri, 20 aprilie 2022, în cadrul unei ședințe ordi­nare. Pe ordinea de zi a ședinței figu­rează, printre altele, un pro­iect de hotărâre prin care admi­nistrația județeană alocă 1 milion de lei pentru lăcașurile de cult din Ialomița. Conform proiectului de hotărâre, banii vor fi utilizați pentru «lucrări de construcții și instalații, clopotniță/clopote, realizare de picturi, consolidare și reamenajare biserică pastorală» etc. Lista lăcașurilor de cult a fost fur­nizată de către Episcopia Sloboziei și Călărașilor, suma alocată fiecăreia dintre parohii fiind de 50000 de lei. Parohiile care vor beneficia de fonduri pu­blice se află la Slobozia, Movilița Nouă, Stroiești, Amara, Reviga, Colinele, Piersica, Drăgoești, Jilavele de Jos, Pelinul, Coșereni, Adâncata, Maltezi, Mărculești, Ograda, Valea Ciorii, Fetești Gară, Căzănești, Moldoveni și Borănești. Sprijinul financiar va fi acordat până la sfârșitul anului în curs.

Obrazul subțire al administrației Tradiția daniilor administrative din fonduri publice pentru Episcopia Sloboziei și Călărașilor e una veche. Administrația Pavel nu a făcut decât să conserve practica. Spre exemplu, în anul 2021, adminis­trația Pavel a alocat 1,5 milioane de lei pentru 16 lăcașuri de cult din Ialomița, printre care se numără și câteva dintre cele «miruite» și în acest an. În anul 2020, admi­nistrația Victor Moraru a alocat de două ori bani publici, la valori sensibil egale, pentru susținerea lăcașurilor de cult din întreg județul. Adunate, sumele alocate în ultimii 10 ani, sunt de ordinul zecilor de mili­oane de lei. Cea mai veche înre­gistrare publică a unei astfel de repartizări bugetare pe site-ul Consiliului Județean Ialomița datează din 2012. La mo­mentul respectiv, instituția aloca prin votul consilierilor județeni 200000 de lei pentru «completa­rea fondu­rilor necesare realizării lucrărilor de pictură în tehnica mo­zaicului pentru fațadă la Catedrala Epis­copală din Slobozia».

150000 de lei pentru un bust al lui Barbu Catargiu la Maia
Pe lista proiectelor de hotărâre din cadrul ședinței Consiliului Județean Ialomița de miercuri, 20 aprilie 2022, figurează și cel privind reali­zarea unui «monument come­morativ» în amintirea primului mi­nistru al României, Barbu Catargiu. Reamintim că Barbu Catargiu este considerat întâiul prim-ministru al României moderne, după ce «la 22 ia­nuarie 1862, după recunoașterea unirii depline a Principatelor Unite ale Mol­dovei și Țării Românești, s-a format primul Guvern al Ro­mâniei, prim-ministru fiind desemnat Barbu Catargiu».
După 30 de ani de așteptare Administrația județeană aduce o mi­nimă reparație amintirii celui care a fost întâiul prim-ministru al României moderne, Barbu Catargiu. Printr-un proiect de hotărâre supus atenției plenului în ședința din 20 aprilie 2022, Consiliul Județean Ialomița alocă suma de 100000 de lei pentru realizarea unui bust al acestei personalități politice marcante în comuna Maia. Administrația locală din Maia va contribui la realizarea acestui monument comemorativ cu suma de 50000 de lei. «Scopul realizării acestei opere de artă o reprezintă atât o aducere aminte a meritelor politice ale primului prim-ministru al României, devenit ialomițean, cât și o menținere vie pentru actuala generație și a celei viitoare a personalităților ialomițene care au influențat evenimentele istorice ulterioare Unirii Principatelor Române de la 1859» se arată în referatul care însoțește acest proiect de hotârâre.
Ialomițean prin adopție Barbu Catargiu nu este ialomițean. În timpul vieții, Catargiu a cumpărat în localitatea Maia un domeniu alcătuit dintr-un castel, un parc și o bise­rică. Pentru amenajarea parcului, Barbu Catargiu 1-a angajat pe fostul director al Grădinilor Imperiale din Viena, peisagistul Wilhelm Mayer, căruia i-a încredințat misiunea de a crea împrejurul conacului un parc «fabulos». Este asasinat la 22 iunie 1862, în Dealul Mitropoliei din București. A fost înmormântat la Maia, cripta funerară a familiei aflându-se în dreapta pronaosului Bisericii «Adormirea Maicii Domnului». A rămas în istorie pentru că în timpul guvernării sale au fost adoptate măsuri importante pentru unificarea administrativă a noului stat. În anul 2022 se împlinesc 160 de ani de la instalarea sa în funcția de prim-ministru. Bustul lui Barbu Catargiu va fi amplasat într-unul dintre spațiile publice din localitate.

20 Aprilie 2022, 07:55 (15087 vizualizări - 17 comentarii)

Citiți și:
Reabilitarea Muzeului Național al Agriculturii costă 42,2 milioane de lei
Noul Bloc Operator al Spitalului Slobozia, finalizat în 2023
Consiliul Județean Ialomița închiriază fostul sediu al BCR cu 10 milioane de lei
Drumuri și Poduri SA înregistrează pierderi de 2,9 milioane de lei

Comentariile cititorilor:


Dana:
(4 Mai 2022, 04:01)
Risipă din bani publici.Din banii ăștia se puteau face toalete publice in orasele județului și date in folosință spre administrare unui privat. Să nu mai zic ca sunt atâtea disoensare medicale sau posturi de poliție la sate fără toalete. Dar ne rugăm sa nu ne taie ceva cand suntem pe stradă cu gàndul la preapăcătosul Marean reparatorul de clopotnițe.
militar:
(30 Aprilie 2022, 16:36)
Multumim Preasfintitului parinte Vicentiu ptr. investitia facuta in invatamant.La nivelul judetului a avut loc ,olimpiada nationala de limba si literatura romana saptamana acesta.Cu acest prjej , parintele Vicentiu a acordat un premiu si diploma unei participante din Satu Mare. Un gest de lauda si de respect fata de tinerii cu rezultate deosebite in invatamant.
@Jeni:
(30 Aprilie 2022, 10:13)
Mostra de gandire a analfabetului religios:"banii vor fi sifonati in buzunarele popilor".
Jeni:
(30 Aprilie 2022, 08:42)
Dacă nu sunt decontate lucrările justificate cu documente, banii vor fi sifonati în buzunarele popilor profesioniști în ale cersitului.  Oricum, banii sunt pierduți într-un prostirea și indobitocirea neamului, nu cu religia formam cetățeni utili societății, meseriași sau antreprenori.
militar:
(28 Aprilie 2022, 17:46)
Foarte bine ! Multumesc pe aceasta cale, Episcopiei ptr. sprijinul acordat refugiatilor din Ucraina , care sunt in jud.Ialomita.
@uite asa:
(27 Aprilie 2022, 13:00)
Sa intelegem ca tu ai dus mapa cu acte si le-ai rasfoit pe drum de esti asa sigur. E de ajuns, n-asa, cuvantul tau.
@@uite asa:
(27 Aprilie 2022, 08:09)
dovezile s plecate la parchet si protv :p
@uite asa:
(26 Aprilie 2022, 09:51)
Faci afirmatii gratuite, fara dovezi, care scot in evidenta un singur lucru cert: hotul vede doar hoti in jurul lui..
uite asa:
(26 Aprilie 2022, 07:41)
deconteaza ei lucrari de modernizare care nu au fost executate pentru buzunarul propriu (poate se autosesizeaza careva ).... asta cu a da la biserica este de bine ........
Mary :
(26 Aprilie 2022, 07:28)
Păcatul prostiei, nu există. Doar proști.
@@enorias:
(23 Aprilie 2022, 12:33)
Da, te rog, niste exemple de preoti cu mercedesuri (sau orice tip de masina) despre care ai auzit ca urmeaza sa fie schimbate.
@enorias:
(23 Aprilie 2022, 06:49)
Bine zis, să se deconteze doar facturile unor proiecte de reabilitare, construcție, etc...In rest se vor schimba vechiturile alea de Mercedesuri fabricate in 2019.
@cruciatu:
(21 Aprilie 2022, 22:36)
In fiecare saptamana "Independent "are cel putin un articol in care se arata ajutorul dat de reprezentantii BOR pt persoane defavorizate. Citeste :"Sprijin pt semenii nevoiasi acordat de Protopopiatul Urziceni"-19 aprilie.
cruciatu:
(21 Aprilie 2022, 16:54)
Cati copii sarmani ar fi putut fi hraniti cu banii astia?
Danielsan:
(21 Aprilie 2022, 08:02)
Salut aceasta decizie a presedintelui si sunt in asentimentul lui. Pup pe excelenta sa preasfintitul Vicentiu pe botic.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 03 Iun 2023
103 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 421 422
0

«Saber Guardian 23» în Garnizoana Slobozia

Militarii Diviziei 2 Infanterie «Getica» împreună cu partenerii americani aparținând Brigăzii 226 MEB din Garda Națională a Statului Alabama, găzduiți de Batalionul 113 Artilerie «Bărăganul» Slobozia, vor ...[citește_toată_știrea]

2 Iunie 2023, 15:00
(131 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

30 Mai 2023, 19:10


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Fetești!

În vederea executării lucrărilor de conectare a noilor rețele de alimentare cu apă potabilă la sistemul centralizat din Fetești, se va întrerupe furnizarea apei de miercuri, 31 mai 2023, orele 23, ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 17:05
(584 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Doja: A murit după ce a căzut într-o hazna

O femeie de 51 de ani din localitatea Gheorghe Doja a murit marți, 30 mai a.c., după ce a căzut într-o hazna. La fața locului au fost chemați paramedicii SMURD, dar și un elicopter SMURD, însă femeia nu ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 16:00
(619 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Expoziția Absolvenților» la Muzeul Național al Agriculturii din România

Miercuri, 7 iunie 2023, la Muzeul Național al Agriculturii va fi vernisată «Expoziția Absolvenților», de la Liceul de Arte «Ionel Perlea» Slobozia, Atelierul de Arte Decorative-Tapiserie și Atelierul de ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 09:50
(439 vizualizări - 0 comentarii)


5

IPJ Ialomița: 23 permise de conducere reținute, 8 certificate de înmatriculare retrase, amenzi de peste 139 mii de lei

Sâmbătă și duminică, 27-28 mai a.c., peste 90 de polițiști din cadrul PJ Ialomița au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:50
(598 vizualizări - 0 comentarii)


Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiști la Fetești

Vineri, 26 mai a.c., polițiștii din Fetești au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 44 de ani, din Fetești, ar fi fost agresată de concubinul său, un bărbat de 39 de ani. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:35
(560 vizualizări - 0 comentarii)


7

Ialomița: Beți și cu permise suspendate, la volan

Polițiștii ialomițeni au depistat, în trafic, trei bărbați, cu vârstele cuprinse între 25 și 58 de ani, în timp ce conduceau autoturisme având dreptul de a conduce suspendat. În urma verificărilor efectuate ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:20
(519 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Sudiți și Drăgoești

Incendii la Sudiți și Drăgoești

În seara zilei de sâmbătă, 27 mai a.c., în jurul orelor 20,30, pompierii din Țăndărei au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:50
(510 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Cinci accidente, șase persoane rănite

Două echipaje de pompieri din Slobozia au intervenit la un accident rutier produs pe DN2A, între localitățile Slobozia și Bucu, în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului rutier a ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:35
(531 vizualizări - 0 comentarii)


Proiectil neexplodat de artilerie, la Bărcănești

Vineri, 26 mai 2023, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița a intervenit pentru asanarea unui proiectil exploziv de artilerie calibru 100 mm, ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:25
(519 vizualizări - 0 comentarii)


DECES

Cu durere în suflet și nemăsurată tristețe anunțăm dispariția prematură a celui care a fost Dumitru Petre.
Slujba de înmormântare va fi oficiată în orașul Pantelimon, sicriul cu trupul ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 11:30
(862 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de 1 Iunie și de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștință abonaților din întreaga arie de operare că joi, 1 iunie 2023, și luni, 5 iunie 2023, casieriile și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 11:15
(597 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie pe str. Ciocârliei din Țăndărei

Duminică, 28 mai 2023, echipele RAJA Constanța intervin pentru remedierea avariei survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe str. Ciocârliei din Țăndărei. Ca urmare, în intervalul ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2023, 10:20
(790 vizualizări - 0 comentarii)


Amenzi de peste 76 mii de lei, aplicate de polițiștii ialomițeni

Joi, 25 mai a.c., polițiștii ialomițeni au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2023, 14:30
(813 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Marți, 30 mai 2023, termen limită pentru depunerea Formularului 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că marți, 30 mai 2023, este termenul-limită de depunere a «Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2023, 12:40
(671 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii ialomițeni, alături de copii în Săptămâna «Prevenirii Criminalității»

În perioada 22–25 mai a.c., polițiștii au desfășurat activități informativ-preventive, în cadrul Săptămânii «Prevenirii Criminalității», zile dedicate siguranței copiilor, siguranței on-line precum și prevenirii ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 16:15
(980 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Sprijin financiar de 16,666 milioane de pentru crescătorii de animale

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 11:15
(1296 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Concursuri privind pregătirea elevilor în domeniul situațiilor de urgență

În perioada 25-26 mai 2023, la Slobozia, în cadrul Liceului Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» și Stadionului «1 Mai», se desfășoară fazele județene ale celor două concursuri organizate de Inspectoratul pentru ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 09:10
(773 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Se oprește apa la Fierbinți-Târg și Dridu!

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii survenite la nivelul sursei care asigură alimentarea cu apă din Fierbinți-Târg, echipele RAJA Constanța sunt nevoite să întrerupă furnizarea apei ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2023, 22:20
(799 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Încasări de 383,50 milioane de lei la bugetul general consolidat, în perioada ianuarie-aprilie 2023

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în perioada ianuarie-aprilie 2023, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 383,50 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2023, 13:20
(1146 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Dridu!

Miercuri, 24 mai 2023, în intervalul orar 08,00-16,00, echipele RAJA Constanța sistează furnizarea apei potabile în localitatea Dridu, pentru executarea lucrărilor periodice de întreținere a rezervorului ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2023, 09:05
(1235 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Polițiștii au aplicat amenzi de peste 97 mii de lei

Vineri, 19 mai a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune preventivă, cu efective mărite, pe raza județului Ialomița, atât în mediul rural cât și urban, pentru verificarea legalității transporturilor ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2023, 12:30
(1277 vizualizări - 0 comentarii)


Razie la Țăndărei

Efective mărite din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița au acționat joi, 18 mai a.c., sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi ialomițeni și efective din ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2023, 15:00
(1861 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Țăndărei razie


AJFP Ialomița: Joi, 25 mai 2023, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că joi, 25 mai 2023, este termenul de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare încheiată: Formularul 100 ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2023, 12:40
(1535 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 5,33%, rata șomajului la sfârșitul lunii martie 2023

La sfârșitul lunii martie 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4155 de șomeri (din care 2126 sunt femei), rata șomajului fiind de 5,33%, cu 1 ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2023, 15:10
(1456 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 22 mai 2023, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 22 mai 2023, este termenul de depunere al următoarelor declarații fiscale: Formularul 010, Formularul 016 ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2023, 13:00
(1594 vizualizări - 0 comentarii)


Sinești: Avion aterizat forțat într-un lan de grâu

Sinești: Avion aterizat forțat într-un lan de grâu

Un avion ultra ușor «Citius Sport» a aterizat forțat joi, 18 mai a.c., într-un lan de grâu de pe raza localității Sinești. Se pare că pilotul a fost nevoit să execute această manevră upă ce a rămas fără ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2023, 12:30
(1602 vizualizări - 2 comentarii)


AJFP Ialomița: Rambursări TVA de peste 15,63 milioane de lei, în aprilie 2023

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în luna aprilie 2023, conform selecției naționale, TVA în valoare de 15,63 milioane de lei, cu ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2023, 15:10
(1695 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 573,95 mii de lei, sume stabilite suplimentar în urma inspecțiilor fiscale efectuate în aprilie 2023

Inspectorii cu atribuțiuni de control din cadrul AJFP Ialomița au efectuat, în luna aprilie 2023, controale la contribuabili persoane fizice și juridice. Astfel, au fost înregistrate 20 de inspecții fiscale ...[citește_toată_știrea]

16 Mai 2023, 12:50
(1737 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 421 422
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...