Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Spitalul Județean de Urgență Slobozia, la un pas de a fi declasat

Spitalul Județean de Urgență Slobozia, la un pas de a fi declasat

bonus: 27 de posturi scoase la concurs, un singur candidat înscris

În urma ultimei proceduri de acreditare, desfășurată în anul 2019, Spitalul Județean de Urgență Slobozia a fost inclus în Categoria III, potrivit căreia a primit competențe medii în ceea ce privește asigurarea serviciilor medicale. La acest moment, există riscul ca instituția să fie declasată și inclusă în categoria IV, limitându-se astfel competențele pentru tratarea bolnavilor. Motivul care generează acest risc îl reprezintă incapacitatea Spitalului Județean de Urgență Slobozia de a oferi o linie de gardă completă pe Secția Anestezie și Terapie Intensivă. În protocoalele medicale ale Ministerului Sănătății, activitatea secțiilor ATI este importantă pentru funcțio­narea corespunzătoare a tuturor secțiilor. «Vom căuta soluții pentru a nu ajunge într-o astfel de situație și sunt convins că le vom identifica în timp util!» a precizat Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Secția ATI, punct nevralgic În momentul de față, potrivit informațiilor oficiale, în cadrul Secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Slobozia își desfă­șoară activitatea 5 medici, din care 2 sunt pensionari. Unul dintre cei 3 medici tineri, dr Ioana Constantinescu, a notificat conduce­rea unității medicale cu privire la faptul că vrea să demisioneze. Motivul invocat este faptul că a ales să profeseze în mediul privat. «Este decizia dumneaei și nu ne putem opune, având în vedere faptul că, din punct de vedere al veniturilor, nivelul salarizării în mediul privat este mult mai ridicat decât ce poate oferi Spitalul Slobozia...» a precizat Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Plecarea medicului Ioana Constantinescu dă însă peste cap activitatea secției ATI, astfel încât gărzile nu vor mai putea fi acoperite în mod corespunzător. Prin neasigurarea unei linii de gardă corespunzătoare la ATI, asupra Spitalului Județean de Urgență Slobozia planează riscul de a fi declasat și inclus într-o categorie inferioară. În prezent, în urma procedurii de acreditare desfășurată în 2019, Spitalul Județean de Urgență Slobozia a fost inclus în Categoria III, însă, prin declasare, ar putea deveni spital de Categoria IV. Funcționarea corespunzătoare a secției ATI pentru un spital de Categoria III este importantă deoarece medicii specialiști ai acestei secții trebuie să intervină oricând atunci când în Unitatea de Primiri Urgențe se prezintă un pacient cu patologie complexă. Spitalele de Categoria IV au competențe limitate în ceea ce privește cazurile medicale complexe și, potrivit protocoalelor Ministerului Sănătății, sunt obligate să transfere pacientul către cea mai apropiată unitate medicală care poate oferi consultații în cadrul unei Secții Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

Se caută soluții Cea mai mare problemă a unei posibile declasări a Spitalului Județean de Urgență Slobozia o reprezintă diminu­area considerabilă a fondurilor alocate pentru serviciile medicale oferite pacienților. În momentul de față, o bună parte din banii acordați spitalelor se face în funcție de DRG (Diagnostic Releated Groups) sau Indicele de Complexitate a Cazurilor. Cu cât scorul DRG este mai ridicat cu atât valoarea fondurilor acordate de Casa de Sănătate este mai mare. Spitalele de Categoria III au competență de a trata cazuri de o complexitate mai mare decât cele din Categoria IV, care pot oferi un minim de îngrijiri medicale. Într-o astfel de situație s-ar putea afla și Spitalul Județean de Urgență Slobozia dacă unitatea ar fi inclusă în această categorie. Pericolul este iminent, însă oficialii instituției susțin faptul că fac eforturi pentru a nu ajunge în această situație. «Noi sperăm să nu ajungem în acest punct. Se caută soluții pentru a putea identifica un medic specialist ATI care să facă gărzi în cadrul Secției ATI a spitalului nostru... Ne preocupă această problemă și o vom trata cu seriozitate și responsabilitate!» susține Liviu Patrichi, mana­gerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

27 de posturi scoase la concurs, un singur candidat înscris
Procedura de angajare în cadrul unui spital implică organizarea unor concursuri de către unitatea medicală care are nevoie de medici. Spitalul Județean de Urgență Slobozia are deficit de medici pe secțiile Neonatologie, Cardiologie, ATI, Pediatrie și Neurologie. În februarie 2022 au fost scoase la concurs 27 posturi de medici. După publicarea ofertei locurilor disponibile, doar un singur candidat a decis să dea curs ofertei lansată de unitatea medicală. «Legea ne permite doar să organizăm concursuri la care, din păcate, candidații nu vor să se înscrie... Este aceeași problemă de fiecare dată! Absolvenții de Medicină preferă marile centre universitare, în timp ce noi, spitalele mici, rămânem fără medici...» a mai spus Liviu Patrichi, ma­nagerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Totodată, medicii refuză să vină să își desfășoare activitatea la spitalul din Slobozia și din cauza facili­tăților limitate pe care unitatea le poate oferi. Mulți dintre specialiști au solicitat acordarea, prin închiriere, a unei locuințe de serviciu sau decontarea navetei, având în vedere că medicii care și-au exprimat dorința de a profesa la Slobozia veneau din orașe mari, precum București sau Constanța. Din păcate, posibilitățile administratorului Spitalului Județean de Urgență Slobozia, prin Consi­liul Județean Ialomița, sunt limi­tate în ceea ce privește facilită­țile. De exemplu, la Slobozia se așteaptă de 3 ani darea în folo­sință a unui bloc construit de Agenția Națională pentru Lo­cu­ințe special pentru medici. Auto­ritățile locale din Slobozia nu au încă o dată certă la care imobilul va fi recepționat, iar apartamentele și garsonierele din in­cinta sa nu pot fi puse la dispoziția specialiștilor. «Într-adevăr, mulți dintre cei cu care am stat de vorbă întreabă despre fa­cilitățile pe care le-ar putea avea dacă vor veni la Slobozia. Se fac eforturi și în sporirea acestor facilități...» a mai spus Liviu Patrichi, managerul Spita­lului Județean de Urgență Slobozia.

26 Aprilie 2022, 07:50 (6531 vizualizări - 14 comentarii)

Citiți și:
Contracte de muncă definitive pentru 52 de cadre medicale, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia
Soluția Spitalului Județean de Urgență Slobozia pentru a se renunța la disponibilizări
Unități mobile pentru pacienții COVID-19, în curtea Spitalului Județean de Urgență Slobozia

Comentariile cititorilor:


Plvsd:
(5 Mai 2022, 05:41)
Dle manager, fiti mai dur!Pe vremea Dnei Iancu , era mai disciplina cu programul asistentelor,medicilor ,personalului medical.O stiau de frica când tipa la ei. Acum fiecare vine când vrea ,pleacă când vrea,nu se respecta nici un program de munca.
Mihai:
(4 Mai 2022, 14:39)
Eu, daca as fi medic si as citi asemenea comentarii,nu as veni in asa o comunitate de oameni.
Pt Gogu:
(4 Mai 2022, 06:00)
De ce comentați aiurea?Doar Dna Margareta este ținută la anii ăștia ?Ia analizați Dna Matei și pe restul din dosare câți au depășit vârsta si dați i la pensie....
Procurorul:
(3 Mai 2022, 12:15)
Astea care au lasat comentarii ,de ce nu s-au facut medici?
Pacient:
(1 Mai 2022, 23:10)
Managerul ar trebui să și dea demisia, e total nefolositor. Mai mult încurcă...
Goanță:
(30 Aprilie 2022, 00:49)
Suntem,și ne îndreptăm din păcate,spre un haos generalizat suntem pe marginea prăpastiei.Omenirea,trece printr-o cumpănă grea.Dumnezeu să ne ajute!
Victoria:
(28 Aprilie 2022, 11:27)
Pânā acum s-a scris cam tot. Concluzia, management defectuos. Când era director (...) a fost o evaluare a Spitalului. Din ce știu, s-a reușit sā facā o încadrare corespunzātoare. Apoi a fost pus acest manager, zmeu. Cum e domnule Pavel, o fi mai bine?
Fost pacient:
(27 Aprilie 2022, 05:52)
Din cauza asistentelor și doctorei de la neurologie.Au caracter infect.
Dezinteres:
(26 Aprilie 2022, 21:39)
Dezinteres total din partea conducerii spitalului…au fost adusi numai medici incompetenti, care au terminat scoala cu note de 6-7 si unde sa se duca sa ia o caruta de bani?? La Slobozia!
Ion:
(26 Aprilie 2022, 18:26)
Investiti in ziduri in continuare, ca e degeaba! Resursa umană e problema, și mai ales păstrarea medicilor și asistentelor care își fac treabă. Restul e pierdere de bani.
gogu:
(26 Aprilie 2022, 15:58)
Stim foarte bine de ce pleaca medicii de la ATI.Seful sectiei pensionar este tinut alaturi de sotia pensionara de 65 ani care este asistenta de neinlocuit, ocupand locul altor tineri care au nevoie de un loc de munca.Doamnei i s-a prelungit contractul de munca printr-o smecherie gasita special pentru dansa. Doamna face comert ilicit cu aur, blanuri si tot ce mai aduce in timpul cand ar trebui sa fie la munca pentru ca are program preferntial de medici. De asemenea prin sita doamnei trec toti medicii spitalului care sunt comentati si analizati asupra activitatii pe care o desfasoara. E bine ca se tin prin toate metodele 3 medici pensionari iar celor tineri li se pun bete in roate.
pacient:
(26 Aprilie 2022, 15:10)
Incompetenta conducerii si adminstratiei spitalului ..... sa fie penalizati la salarii!! Shema de personal administrativ este completa???!! Vom avea un spital fara medici dar cu sefi bine platiti.
Multe unitati ale statului vor ramane fara specialisti! Primaria nu avut arhitect ani multi..... Specialistii din diferite domenii vor fugi din Ialomita din cauza conducerii si adminstratiei incompetente care prefera subalterni supusi care sa incalce legile si principiile invatate in ani de studiu! Oferiti sanse tinerilor specialisti sa fie profesionisti........... o sa ramaneti sefi peste birouri si institutii pustii! Aratati ca va pasa de oameni si ca va faceti treaba pentru care sunteti in functii bine paltite!
WALY:
(26 Aprilie 2022, 11:50)
Nu va dati seama ca administratia spitalyului si cea locala sunt la pamant, sau sub pamant. Sa ai un bloc terminat cu bani de la ANL, SA NU POTI SA-L dai in folosinta. Astai culmea prostiei PNL =ista!
Maria:
(26 Aprilie 2022, 08:50)
De ce la Călărași vin medici noi și la Slobozia nu? Managerul de la Călărași chiar își dă interesul. La Slobozia managerul e numit politic și ridică din umeri

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 04 Iul 2022
187 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 392 393
Doi minori, victime ale unui accident produs între Ciochina și Orboești

Doi minori, victime ale unui accident produs între Ciochina și Orboești

Duminică, 3 iulie a.c., pompierii au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui accident rutier, între localitățile Ciochina și Orboești. În accident ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2022, 20:20
(190 vizualizări - 0 comentarii)


DN2C: S-au răsturnat cu mașina într-un șanț

DN2C: S-au răsturnat cu mașina într-un șanț

Duminică, 3 iulie a.c., pe DN2C, între localitățile Amara și Grivița s-a produs un accident rutier. Un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un șanț. În urma accidentului, au rezultat ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2022, 13:15
(250 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: DN2C accident


2

IȘJ Ialomița: Rezultate finale la examenul de Bacalaureat 2022

Vineri, 1 iulie a.c., Inspectoratul Școlar Județea Ialomița a făcut publice rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, la Bacalaureat 2022. La nivelul județului Ialomița, rata de promovare (absolvenți ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2022, 15:40
(462 vizualizări - 1 comentariu)


3
Casă în flăcări la Valea Ciorii, incendiu la culturile de grâu la Sărățeni

Casă în flăcări la Valea Ciorii, incendiu la culturile de grâu la Sărățeni

Joi, 30 iunie a.c., trei echipaje de pompieri din Țăndărei au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință în localitatea ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2022, 11:15
(363 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Slobozia, reținut pentru «furturi»

Polițiștii ialomițeni au identificat un bărbat, de 43 de ani, bănuit de comiterea a două infracțiuni de «furt». Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul IPJ Ialomița. În urma ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2022, 10:20
(388 vizualizări - 0 comentarii)


5
A fost eliberat primul «număr verde» în județul Ialomița!

A fost eliberat primul «număr verde» în județul Ialomița!

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Ialomița a emis primul număr de culoare verde pentru proprietarul unui autoturism electric din municipiul Slobozia. ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2022, 12:30
(560 vizualizări - 1 comentariu)


Angajări din sursă externă în cadrul Poliției ialomițene

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița organizează concursuri pentru ocuparea a 43 posturi de posturi, 3 de ofițeri și 40 de agenți din sursă externă. Înscrierile se fac on-line până la data de ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2022, 12:00
(443 vizualizări - 0 comentarii)


7

Bordușani: Locuință cuprinsă de flăcări

Miercuri, 29 iunie a.c., trei echipaje de pompieri din cadrul Stației Fetești au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru lichidarea unui incendiu produs la ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2022, 11:40
(374 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Incendiu provocat de copiii lăsați nesupravegheați

Misleanu: Incendiu provocat de copiii lăsați nesupravegheați

Miercuri, 29 iunie a.c., pompierii ialomițeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la culturi și miriști de grâu, precum și vegetație uscată, din mai multe gospodării, în urma căruia au ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2022, 11:20
(378 vizualizări - 0 comentarii)


«Ziua Internațională a Dunării», sărbătorită de Consiliul Județean la Fetești

«Ziua Internațională a Dunării», sărbătorită de Consiliul Județean la Fetești

Ziua internațională a Dunării este celebrată, anual, la data de 29 iunie. Sărbătoarea amintește de semnarea, în anul 1994, la Sofia, a convenției privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2022, 16:35
(651 vizualizări - 0 comentarii)


Spațiul Privat Virtual, modalitatea de comunicare securizată cu ANAF

ANAF reamintește tuturor contribuabililor că au la dispoziție serviciul Spațiul Privat Virtual pentru o comunicare securizată cu instituția. În contextul intensificării atacurilor infractorilor cibernetici ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2022, 16:30
(524 vizualizări - 0 comentarii)


Groaznic accident produs la Sinești: Patru morți și cinci răniți!

Groaznic accident produs la Sinești: Patru morți și cinci răniți!

Un groaznic accident s-a produs miercuri, 29 iunie a.c., în localitatea Sinești. În urma impactului a trei autovehicule, trei persoane au decedat pe loc, o a patra a intrat în stop-cardiorespirator după ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2022, 12:40
(541 vizualizări - 0 comentarii)


12
Slobozia: Incendiu în Cartierul Bora

Slobozia: Incendiu în Cartierul Bora

Marți, 28 iunie a.c., pompierii din Slobozia au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru lichidarea unui incendiu, produs la o locuință în cartierul slobozean ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2022, 10:30
(539 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

28 Iunie 2022, 18:40


AJFP Ialomița: Joi, 30 iunie 2022, termen limită pentru depunerea Formularului 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că joi, 30 iunie 2022, este termenul limită de depunere a «Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2022, 14:10
(507 vizualizări - 0 comentarii)


Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița recrutează candidați

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița recrutează candidați pentru participarea la concursul de admitere organizat, în anul 2022, la Academia de Poliție «Alexandru Ioan Cuza». Locurile sunt comune ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2022, 12:00
(641 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Posturi vacante de ofițeri, subofițeri și soldați profesioniști

În perioada următoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița scoate la concurs 42 de posturi vacante de ofițeri, subofițeri și soldați profesioniști. Documentele ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2022, 11:00
(594 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: 1,397 milioane de lei, ajutor de stat pentru sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează, prin Centrele Județene, plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 16:40
(636 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 3,85%, rata șomajului în luna mai 2022

La sfârșitul lunii mai 2022, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3586 șomeri (din care 1649 femei), rata șomajului fiind de 3,85%, cu 0,57% sub valoarea ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 15:30
(593 vizualizări - 0 comentarii)


19
Angajări din sursă externă la Jandarmeria Ialomița

Angajări din sursă externă la Jandarmeria Ialomița

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița organizează concurs pentru ocuparea unui număr de 20 posturi de execuție vacante de subofițer pază principal, cu personal recrutat prin rechemare în activitate ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 15:05
(567 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Rezultate inițiale la examenul de Bacalaureat 2022

Rezultatele (înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor) la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022, au fost afișate luni, 27 iunie a.c., pe site-ul dedicat al Ministerului Educației bacalaureat ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 13:25
(699 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Concurs pentru directori și directori adjuncți la școli

În baza prevederilor Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, Inspectoratul ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 11:05
(741 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Rovine și Bordușelu

Incendii la Rovine și Bordușelu

Duminică, 26 iunie 2022, un echipaj de pompieri din Urziceni a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în satul Rovine. ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 10:55
(690 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Un autoturism a lovit o căruță

Vineri, 24 iunie a.c., în jurul orele 22,00, pe raza comunei Maia s-a produs un accident rutier. Un autoturism a lovit o căruță, fiind înregistrate două victime. După intervenția pompierilor din Urziceni ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 10:50
(639 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Maia accident


AJFP Ialomița: Încasări de 454,23 milioane de lei la bugetul general consolidat în primele 5 luni din 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a realizat, în primele 5 ale anului 2022, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 454,23 milioane de lei, cu 45,1 ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2022, 09:20
(661 vizualizări - 0 comentarii)


Mașină lovită de tren, la Alexeni

Mașină lovită de tren, la Alexeni

În seara zilei de duminică, 26 iunie a.c., pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină în urma producerii unui accident feroviar în localitatea Alexeni, în care au fost implicate un tren de persoane ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2022, 20:40
(769 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Copil de 13 ani, înecat în apele Brațului Borcea

Fetești: Copil de 13 ani, înecat în apele Brațului Borcea

Sâmbătă, 25 iunie a.c., pompierii din Fetești au fost solicitați să intervină în cazul unui băiat, în vârstă de 13 ani, dispărut în apele Brațului Borcea. După câteva ore de căutări, trupul copilului a ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2022, 15:05
(898 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Percheziții într-un dosar privind fapte de «abuz în serviciu» și «delapidare»

IPJ Ialomița: Percheziții într-un dosar privind fapte de «abuz în serviciu» și «delapidare»

Vineri, 24 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat 4 percheziții domiciliare într-un dosar privind fapte de «abuz în serviciu» și «delapidare». În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit 7 televizoare ...[citește_toată_știrea]

24 Iunie 2022, 15:00
(1330 vizualizări - 1 comentariu)


ISU Ialomița: Încep recrutările pentru admiterea la Academia de Poliție «Alexandru Ioan Cuza»

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al Județului Ialomița recrutează candidați pentru participarea la concursul de admitere organizat în anul 2022 la Academia de Poliție «Alexandru ...[citește_toată_știrea]

24 Iunie 2022, 10:15
(928 vizualizări - 0 comentarii)


Razie la Fetești

Razie la Fetești

În cursul zilei de miercuri, 22 iunie 2022, pe raza municipiului Fetești polițiștii au desfășurat o serie de acțiuni pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, combaterea infracțiunilor ...[citește_toată_știrea]

23 Iunie 2022, 16:00
(1195 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești razie


« 1 3 4 5 6 7 8 9 392 393
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...