Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

La Aniversara președintelui Pavel

La Aniversara președintelui Pavel

Consiliul Județean Ialomița a sărbătorit joi, 28 aprilie 2022, împlinirea a 30 de ani de la înființarea acestei instituții. Evenimentul a fost marcat în cadrul unui spectacol festiv, desfășurat pe scena celebrei Săli «Europa». Printre invitați s-au numărat Preasfințitul Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, parlamentari ialomițeni, președinții Consiliilor Județene din județele limitrofe Ialomiței, oficiali ai administrației județene, oficiali ai admi­nistrației locale și consilieri județeni care au ocupat această funcție de-a lungul celor 30 de ani de administrație. Restul e istorie și demagogie.

Cine nu are batrâni, să-i cumpere pe-ai noștri Eminescu susținea în aprilie 1881 că «toate numirile în funcțiuni nu se fac după merit, ci după cum ordonă deputații, care, la rîndul lor, atîrnă de comitetele de politicieni de profesie, formate în fiece centru de județ. Aceste comitete își împart toate în familie. Ele creează, din banii județelor, burse pentru copiii „patrioților“ trimiși în străinătate să numere pietrele de pe bulevarde, ele decid a se face drumuri județene pe unde „patrioții“ au câte un petec de moșie, încât toată munca publică, fie sub forma de contribuție, fie sub cea de prestațiune, se scurge, direct ori indirect, în buzunarul unui „patriot“». De-atunci au trecut mai bine de 140 de ani și 30 de ani de admi­nistrație județeană modernă. De la Zaharia la Pavel. Iar Pavel n-a vrut să rămână mai prejos ca ăia dinaintea lui și i-a strâns și el pe scena Sălii «Europa», investiție începută acum 30 de ani și încă neterminată. Nu-i arătăm gratuit cu degetul, căci fără ei nici noi n-am fi aici... Dar nici nu putem întoarce capul. Pentru că altfel Eminescu va fi scris degeaba. Și cu orice ne-am putea obișnui, numai cu gândul ăsta nu!

Stop-cadre aniversare cu președinți Au lipsit nea Gică și Moraru! Primul e bă­trân, al doilea e la București, director general adjunct prin Secretariatul General al Guver­nu­lui. A fost în schimb Iulian Zaharia, primul președinte al Consiliului Județean. El a spus că a făcut mult bine în condițiile lipsei de le­gislație. Și că avem drumuri mai bune decât pe vremea lui. Părea ușor decrepit, cum îi stă bine oricărui om în vârstă. A fost și Maria Petre, doamna de fier-beton a administrației noastre județene. Pe vremea ei au început lucrările la celebra Sală «Europa»... Ea a vorbit despre viziuni administrative. Iar pe Facebook despre «revenirea pe urme proprii în istoria locală», smerenia și misiunea administrativă încredințată de Dumnezeu. Ne abținem de la comentarii, e prea evident... A fost și Ciupercă, mumificat consilier personal al lui Pavel. Același cabotinism regizat ieftin, ca pentru de-alde noi, contribuabilii, aceleași elucubrații învelite în staniolul moralei. Uneori ne gândim că ar fi fost mai bine să fure și el ca toți ăilalți... Așa, ne-a furat doar visurile! În plus, că fura ar fi avut un oarecare chichirez, o prestanță ’colo... Ca nea Iliuță de la Călărași, de exemplu. Ori ca Fănică, deputatul, care și fără să vorbească spune atât de multe...

Regele regilor administrației Evident, a vorbit și Pavel. Nu mult și nu apăsat. S-a vrut un discurs natural, liber, simplu, asemeni lui. A vorbit despre el și despre sine. Nu i-a venit a crede că atunci când s-a înființat primul Consiliu Județean sărea pârleazul școlii ca să fumeze, iar acum el e șeful la același Consiliu... I-a căinat pe toți pentru anii risipiți pe funcții, cei mai frumoși ani din viață... A evitat elegant cacofoniile și dezacordurile flagrante... Și n-a uitat de cei în numele cărora el și alții ca el au făcut totul: ialomițenii. «Fiecare dintre noi am încercat să realizăm un pic mai bine pentru locuitorii județului Ialomița. Cred eu c-am și reușit! În ultimii 30 de ani, în Ialomița, avem cea mai mare Catedrală care s-a construit în România. Vă mulțumim pentru asta Preasfinția Voastră. (...) În 30 de ani au fost realizate proiecte de infrastructură mari, toate realizate cu implicarea dumneavoastră. (...) Fiecare dintre dumneavoastră, c-ați fost parlamentari, c-ați fost primari, c-ați fost consilieri județeni, v-ați im­plicat în dezvoltarea județului...» a spus Pavel. Discursul a fost mai lunguț, v-am oferit o mostră. Nu vă grăbiți însă să-l judecați. Ce-ați fi vrut să spună? Că au avut noroc că nu i-a prins nimeni? Sau că noi, electoratul, ne meri­tăm conducătorii?

Felicitările, masa și dansul Au fost, că fără ele nu se justifica Aniversara. Unele ne-au plăcut, altele ni s-au părut deplasate. Cred că și Preasfințitului, altfel nu pleca așa de repede... Noroc că a rămas Cazanciuc, că de-aia sunt prietenii, să se cunoască la nevoie. A spus și el ceva demn de consemnat, credem că l-a luat gura pe dinainte. A spus că nu o poate ține pe fie-sa în țară cu niciun chip. Și că în doi ani fata termină școala și pleacă. Ne-a plăcut. La fel, ne-a plăcut și «momentul artistic Daniel Trifu». Dacă nu mai pocește numele președintelui, băiatul ăsta o să ajungă departe, ascultați-ne pe noi! Cum a ajuns și Costică, de altfel! Și câți ca ei, de la Adrian (care mai are puțin și-l bate la anii de secretariat general pe celebrul Stoenescu) și până la trepădușii ad­ministrativi care n-au ratat nici acum ocazia de a fi văzuți. N-am stat până la sfârșit și nici nu-i știm pe toți, așa că nu vă putem spune nici ce-au mâncat, nici cum s-a terminat agapa administrativă de după. Dar am auzit că de data asta n-au plătit constructorii, ci noi, contribuabilii! De la plachete până la plachie. Glumim, domnule președinte. Știm că nu s-a servit plachie de data asta. Ziceam și noi așa, ce se mai aude prin târg când semnați dumneavoastră câte un ordin de începere a lucrărilor la încă una dintre numeroasele investiții făcute special pentru mai binele ialomițenilor.

7 Mai 2022, 09:50 (2623 vizualizări - 10 comentarii)

Citiți și:
Conacul Bolomey este reabilitat în proporție de 40%
30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Ialomița
Episcopia Sloboziei și Călărașilor primește 1 milion de lei pentru bisericile județului

Comentariile cititorilor:


FEREA:
(16 Mai 2022, 11:35)
Putin trbuia anuntat sa trimeata o racheta peste sala in care s au intrunit atitea crocodiri .facea un mare bine acestui oras ,judet .
nino:
(11 Mai 2022, 22:24)
Alo Independentule ,fi independent nu pupincurist .Vezi ca prietenul Ursar vrea bani cica pt faptu ca a gazduit ucrainieni .Ii muta dintr-o casa in alta sa se sesizeze Primaria si Politia.
Gigel:
(9 Mai 2022, 11:09)
Atata risipa de bani, doar pentru a se legitimiza atatia impostori si frecatori de menta de-a lungul anilor. D-alde neica nimeni, care nu au facut decat sa arunce banul public la gunoi, care doar se cred valorosi avand de fapt minte de copii, al caror loc este la psihiatrie sau la mititica, toti astia se strang sa ne prezinte Comedia Minciunii, in care numarul netrebnicilor ar justifica si necesitatea existentei lor in functii gras platite. Si nici unul nu spune "nu am facut destul, puteam mai mult". Nu! Toti incapabilii astia cred ca, propulsati politic, au meritat, ba chiar ne-au facut cinste. Cum nu vii tu, Tepes Doamne! Mi-e greata rau de tot, sa vad adunatura asta de smintiti si de misei!
Dan Andronescu:
(9 Mai 2022, 07:49)
Toti imbuibatii si jefuitorii judetului binecuvantati de  Prea Luminatul. Beeeh!
Păstorin:
(7 Mai 2022, 18:59)
V-ați strâns toți,ca niște muște. Îmbătate de miros, Însa toată munca voastră Ne-a-ntors stomacul pe dos!!
Indignatus:
(7 Mai 2022, 18:43)
Aveau o sansa: prin lipsă lor sa dovedească,post factum,ca au înțeles micimea faptelor lor!Au ratat-o!Ca atare,propun sa li se sculpteze numele în piața publica sa avem unde scuipa și câinii unde...!!
Stela :
(7 Mai 2022, 17:10)
A fost si domnul Costandache Carolica?
contribuabil:
(7 Mai 2022, 13:44)
festivisme jenante. tichia de margaritar.
suntem unul dintre cele mai sarace judete. prafut, anemiat, secat, lipsit de perspectiva. poate de aceea si  fanionul, simbolul nostru care ne reprezinta acum si ne reprezenta si in viitorul sumbru deschis de aceste aniversari, este combinatul chimic.
si catedrala nu este meritul lui grifoni. temeiurile acestiea au fost puse cu mult inaintea lui, de oameni pe care acum nu-i prea mai pomeneste cineva  si nu cred ca trebuie sa-i pupati mereu poala, dom presedinte.
Daniela :
(7 Mai 2022, 10:45)
Bună ziua! Nu a fost invitat și domnul Costandache Carolica care a luat CAP Perieți cu 1 leu mp. ? Este tot de la PSD.
plătitor de taxe:
(7 Mai 2022, 10:06)
trebuie sa iau un antivomitiv...cum naiba dorm ăștia noaptea? atâta aroganta și nesimțire pe metru pătrat...înghesuială mare

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 25 Mai 2022
68 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 388 389

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

24 Mai 2022, 18:30


1

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița: «Târgul ofertelor educaționale»

lnspectoratul Școlar Județean lalomița își dovedește interesul pentru traseul educațional și profesional al elevilor de clasa a VIII-a prin organizarea unui Târg care să faciliteze accesul acestora la ofertele ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2022, 17:40
(74 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Liber la pașapoarte pentru copii de 1 iunie

De 1 iunie-«Ziua Internațională a Copilului», Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte va avea program normal de lucru. Funcționarii instituției vor onora însă solicitările pentru emiterea de pașapoarte ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2022, 16:40
(81 vizualizări - 0 comentarii)


3

Ialomița: Niciun caz nou de COVID-19!

Marți, 24 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 27174, nefiind înregistrate cazuri noi față de ziua de luni, 23 mai a.c ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2022, 13:15
(104 vizualizări - 0 comentarii)


Descindere la Slobozia organizată de Poliția Capitalei

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au efectuat marți, 24 mai a.c., 7 percheziții domiciliare, pe raza Capitalei și a județelor Ilfov și Ialomița. În Ialomița, descinderea ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2022, 12:00
(185 vizualizări - 1 comentariu)


5

Slobozia: Întâlnire cu profesor doctor Marius Stan

Profesor doctor Marius Stan, celebrul savant român născut la Urziceni, ajunge vineri, 27 mai 2022, la Slobozia. Omul de știință va susține o conferință în cadrul Centrului Cultural «Ionel Perlea». Denumit ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2022, 11:15
(167 vizualizări - 0 comentarii)


6

AJFP Ialomița: Peste 844 mii de lei, sume stabilite suplimentar în luna aprilie 2022

Inspectorii cu atribuțiuni de control din cadrul AJFP Ialomița au efectuat, în luna aprilie a.c., 19 inspecții fiscale și 21 de controale inopinate. În urma acțiunilor de verificare au fost stabilite obligații ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2022, 11:00
(138 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Dridu!

Echipele RAJA Constanța execută lucrări periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile din localitatea Dridu. Astfel, marți, 24 mai 2022, în intervalul orar 08,00-17,00, se ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2022, 15:05
(215 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Niciun caz nou de COVID-19!

Luni, 23 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 27174, nefiind înregistrate cazuri noi față de ziua de duminică, 22 mai a ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2022, 14:10
(166 vizualizări - 0 comentarii)


9

Recensământul Populației și Locuințelor 2021: Peste 110000 de chestionare completate la nivelul județului Ialomița

În intervalul 14.03-22.05.2022 al perioadei de autorecenzare și autorecenzare asistată pentru Recensământul Populației și Locuințelor 2021 au fost completate 110609 de chestionare la nivelul județului ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2022, 13:55
(198 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Redirecționare a 3,5% din impozitul anual datorat la entități nonprofit/unități de cult (Formularul 230)

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că pot dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul stabilit pentru susținerea ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2022, 13:20
(233 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Sudiți

Incendiu la o casă din Sudiți

Duminică, 22 mai a.c., în jurul orelor 16,40, pompierii din Țăndărei au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din comuna Sudiți. Trei ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2022, 10:10
(228 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Sudiți incendiu


12

Ialomița: 1 nou caz de COVID-19

Duminică, 22 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 27174, fiind înregistrat 1 caz nou față de ziua de sâmbătă, 21 mai a ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2022, 13:55
(237 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 noi cazuri de COVID-19

Sâmbătă, 21 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 27173, fiind înregistrate 3 cazuri noi față de ziua de vineri, 20 mai ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2022, 13:40
(372 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Începe «Săptămâna Prevenirii Criminalității»

În perioada 22-27 mai a.c., Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, organizează cea de a XVI-a ediție a evenimentului «Săptămâna Prevenirii Criminalității». Obiectivul ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 14:40
(484 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură la Centrul Cultural «Ionel Perlea»

Centrul Cultural «Ionel Perlea» va fi gazda unei expoziții de pictură care cuprinde lucrările artiștilor Stela Maria Lucici și Cristian Sima. Evenimentul se va desfășura luni, 23 mai 2022, începând cu orele ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 13:30
(518 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 1 nou caz de COVID-19

Vineri, 20 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 27170, fiind înregistrat 1 caz nou față de ziua de joi, 19 mai a.c., când ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 13:15
(429 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Doar 42 de persoane selectate în vederea angajării, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Vineri, 20 mai a.c., la Slobozia, în incinta Centrului Cultural «Ionel Perlea» a fost organizată Bursa Generală a Locurilor de Muncă. La nivelul județului, până la data desfașurării Bursei, au fost contactați ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 13:00
(498 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: La volan cu permisul suspendat

Joi, 19 mai a.c., în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurată de polițiști, oamenii legii au identificat, în flagrant, pe Bulevardul Chimiei din Slobozia, o femeie care conducea având permisul de conducere ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 12:45
(540 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Fără focare de Pestă Porcină Africană pe raza județului

Inspectorii Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează cu privire la faptul că, la acest moment, pe raza județului Ialomița nu există focare de Pestă Porcină Africană ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 11:00
(437 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Controale ale polițiștilor de Investigare a Criminalității Economice

Miercuri, 18 mai a.c. polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune pe raza municipiilor Slobozia, Fetești, Urziceni și a comunei Sinești, pe linia ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 15:30
(665 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: Acțiuni preventive în mediul rural

Miercuri, 18 mai a.c., polițiștii ialomițeni au organizat pe raza comunelor Ciulnița, Gheorghe Lazăr, Perieți și Andrășești o acțiune cu efective mărite de prevenire și combatere a nerespectării normelor ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 15:15
(631 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Niciun caz nou de COVID-19!

Joi, 19 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 27169, nefiind înregistrate cazuri noi față de ziua de miercuri, 18 mai a ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 13:15
(509 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Precizări privind noile măsuri fiscale aprobate de Guvernul României

Prin actul normativ sunt aduse o serie de modificări și completări Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală necesare pentru reglementarea obligației de raportare de către furnizorii de servicii ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 12:00
(530 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Vineri, 20 mai 2022, se oprește apa în Cartierul Buliga din Fetești!

Vineri, 20 mai 2022, echipele RAJA Constanța execută lucrări periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile din Cartierul Buliga/Fetești. Astfel, în intervalul orar 08,00- ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 12:00
(661 vizualizări - 0 comentarii)


IJJ Ialomița: Jandarmii ialomițeni, la datorie

IJJ Ialomița: Jandarmii ialomițeni, la datorie

Aproximativ 140 de jandarmi ialomițeni vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării manifestărilor sportive, religioase și cultural-artistice care vor avea loc în perioada 1 ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 11:45
(653 vizualizări - 0 comentarii)


Efectivele de pisică sălbatică, râs și lup, evaluate de APM Ialomița

În baza atribuțiilor ce îi revin conform legislației în vigoare, autoritatea publică centrală pentru protecția mediului realizează studiile de evaluare a stării resurselor biologice pentru stabilirea cotelor ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2022, 14:55
(676 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 4 noi cazuri de COVID-19

Miercuri, 18 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 27169, fiind înregistrate 4 cazuri noi față de ziua de marți, 17 mai ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2022, 13:20
(624 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

17 Mai 2022, 18:15


Borănești: Reținut pentru «viol»

Luni, 16 mai a.c., polițiștii ialomițeni au reținut, pe bază de ordonanță, un bărbat de 49 de ani, domiciliat în localitatea Borănești. Acesta este acuzat că, în noaptea de 13/14 aprilie a.c., ar fi violat ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2022, 15:20
(798 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 388 389
Ultimele comentarii
Adrian în Zeci de service-uri auto funcționează ilegal pe raza județului Ialomița Costel în Zeci de service-uri auto funcționează ilegal pe raza județului Ialomița #pasajladrajna în Primăria Slobozia a început amenajarea pistelor pentru biciclete Gigi în Zeci de service-uri auto funcționează ilegal pe raza județului Ialomița CNGM în Drumul spre victorie... Cristi în Zeci de service-uri auto funcționează ilegal pe raza județului Ialomița Marian în Descindere la Slobozia organizată de Poliția Capitalei adi în Primăria Slobozia a început amenajarea pistelor pentru biciclete cozma în «Nea Mișu» este o instituție Marius în Zeci de service-uri auto funcționează ilegal pe raza județului Ialomița Tot eu în Primăria Slobozia a început amenajarea pistelor pentru biciclete RAR în Zeci de service-uri auto funcționează ilegal pe raza județului Ialomița Cetățean iubitor de verdeata în Primăria Slobozia a început amenajarea pistelor pentru biciclete Anonim în Zeci de service-uri auto funcționează ilegal pe raza județului Ialomița Gigel în Primăria Slobozia a început amenajarea pistelor pentru biciclete Mary în Primăria Slobozia a început amenajarea pistelor pentru biciclete PlecatdinSlobozia în Primăria Slobozia a început amenajarea pistelor pentru biciclete PlecatdinSlobozia în Primăria Slobozia a început amenajarea pistelor pentru biciclete @#pasajladrajna în Primăria Slobozia a început amenajarea pistelor pentru biciclete #pasajladrajna în Primăria Slobozia a început amenajarea pistelor pentru biciclete
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...