Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Drumuri și Poduri SA a înregistrat pierderi de 9,98 milioane de lei

În perioada 2018-2020

Drumuri și Poduri SA a înregistrat pierderi de 9,98 milioane de lei

Nota de plată pentru pierderile datorate «managementului defectuos» constatat la începutul acestei primăveri la Drumuri și Poduri SA a crescut de la 5,8 la 9,98 milioane de lei. Pentru recuperarea prejudiciului firma a întocmit cereri de trimi­tere în judecată pentru firme și persoane fizice. Cel mai mare dintre «prejudiciile prezumate» este atribuit fostului manager al Dumuri și Poduri SA, Cristi Stan. În cazul acestuia, comisia înființată la nive­lul societății a identificat un prejudiciu de peste 5 milioane de lei.

Un scandal administrativ de 5,8 milioane de lei În primăvara anului 2021, administrația județeană anunța pentru prima dată pierderi economice de 5,8 milioane de lei generate de «managementul defectuos» constatat la nivelul societății Drumuri și Poduri SA. Precizările au fost făcute în cadrul unei dezbateri publice legate de bugetul public al județului pentru anul 2021 și îi aparține directorului societății. «Pierderile provin din mai multe direcții... Întâi din cauza contextului pandemic care a generat întârzierea lucrărilor, (...) fapt care a dus la depășiri de termene. Apoi e vorba despre achiziția unor materii prime la prețuri mai mari decât cele estimate... Dar acestea pot fi încadrate drept cauze obiective. Există și un alt tip de cauze, care reprezintă ofertare proastă și management defectuos... Traduse în cifre, toate acestea înseamnă un rezultat financiar pe minus de 5,8 milioane de lei!» susținea la momentul respectiv directorul Drumuri și Poduri SA, Rudolf Gradea. În iunie 2021, Corpul de Control al Consi­liului Județean Ialomița a concluzionat printr-un Raport starea de fapt constatată de directorul Rudolf Gradea. Conform Raportului de audit realizat atunci, valoarea pierderi­lor înregistrate de societate la nivelul anului 2020 a fost de 5,8 milioane de lei. În octombrie 2021, președintele Marian Pavel readuce în atenția opiniei publice subiectul, afirmând în cadrul unei ședințe de Consiliu Județean că «managementul defectuos de la Drumuri și Poduri SA a fost girat de administrația precedentă».

De la 5,8 la 9,98 milioane de lei La aproape un an și jumătate distanță de la declarațiile lui Rudolf Gradea, va­loarea acestui acestor pierderi financiare a crescut de la 5,8 milioane de lei la 9,98 milioane de lei și reprezintă un «prejudiciu prezumat» cauzat de «managementul defectuos». Diferența, confirmă surse din cadrul administrației județene, este explicabilă prin extinderea cercetărilor interne și la nivelul anilor precedenți, respectiv 2019 și 2018. Decizia privitoare la extinderea verificărilor a fost luată ca urmare a punerii în aplicare a planului de măsuri din cadrul Raportului prezentat președintelui Marian Pavel și retransmis către Drumuri și Poduri SA. Printre aceste mă­suri se numără și constituirea unei comisii care să stabilească valoarea totală a «pre­judiciului prezumat», precum și eventua­lii vinovați. În urma analizei comisiei s-au întocmit mai multe acte constatatoare în baza cărora s-au formulat cereri de trimi­tere în judecată pentru recuperarea prejudiciului. Cererile de trimitere în judecată au fost întocmite începând cu decembrie 2021 și impută prejudiciul constatat atât unor persoane fizice din cadrul firmei, cât și unor persoane juridice cu care Drumuri și Poduri SA a avut legături contractuale în pe­rioada 2018-2020. Surse din cadrul Con­siliului Județean Ialomița confirmă că va­loarea totală a «prejudiciului prezumat» este de 9,98 milioane de lei. Cea mai mare valoare, de peste 5 mili­oane de lei, a fost stabilită în dreptul ex-directorului Drumuri și Poduri SA, Cristi Stan. Decizia privind vinovăția acestuia va fi stabilită în instanță. Surse judiciare confirmă faptul că perioada de manageriat a fostului manager Cristi Stan face, de asemenea, obiectul unui dosar instrumentat la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, independent de de­mersurile făcute de Drumuri și Poduri SA.

Suspiciuni vechi din 2018
Primele acuzații privind «managementul de­fectuos» din cadrul Drumuri și Poduri SA au apărut în spațiul public în februarie 2018. La momentul respectiv, consilierul județean Dragoș Soare, acum primar al municipiului Slobozia, îl acuza public pe Cristi Stan că a generat pierderi financiare de 400000 de lei în 2017 și că a sabotat un contract comercial cu DADP Slobozia. «Într-o raportare din luna septembrie 2017, Cristi Stan se plânge de lipsa comenzilor pentru mixturile asfal­tice, cauză din care nu poate obține profit... În luna iulie însă, printr-o adresă făcută către DADP Slo­bozia, Cristi Stan anunță că va refuza onorarea unui contract de 1,68 milioane de lei, din cauza comenzilor. Care e explicația?! Care e cauza?! Ce se întâmplă la această firmă? Cine a câștigat licitația? De ce nu s-a dorit să existe profit?! Nu aștept un răspuns de la Cristi Stan... Atrag însă atenția asupra situației și vă spun că eu nu vreau să fac parte din așa ceva...» declara la acel moment Dragoș Soare. Toate acuzațiile lansate atunci au fost respinse în bloc de către directorul Drumuri și Poduri SA, Cristi Stan.

Implicațiile politice ale scandalului Un alt moment semnificativ din istoria acestui scandal public îl reprezintă schimbul de decla­rații din cadrul ședinței Consiliului Jude­țean Ialomița din 18 octombrie 2021, dintre președintele în exercițiu, Marian Pavel, și ex-președintele Consiliului Județean, Victor Moraru, devenit consi­lier județean PRO România. Schimbul de declarații a fost generat de votul în plen pentru aprobarea împrumutului de 100 milioane de lei pentru proiectele de investiții ale județului. Victor Moraru a declarat atunci că pledoaria administrației județene pentru contractarea împrumutului ascunde o încercare de deturnare de fonduri: «Nu înțeleg de ce este nevoie să luăm un credit pentru finanțarea unor proiecte care aveau asigurată finanțarea! (...) Haideți să nu încercăm să luăm un credit mascat pentru niște proiecte care aveau finanțarea asigurată... Să fim atenți să nu deturnăm niște bani către o zonă care este foarte obscură!». În replică la aceste acuzații, președintele Marian Pavel a declarat în plenul ședinței: «Dumneavoastră ați încercat să luați un credit care ar fi blocat orice împrumut pentru o perioadă de 20 de ani... Hârtiile sunt în instituție și vi le pot pune la dispoziție. Singura „zonă obscură“ în care au fost deturnați banii a fost la Drumurile Județene... Sunt 5,8 milioane de lei „gaură“ acolo! Drumurile Județene au câștigat licitații cu 10 lei și le-au subcontractat cu 12 lei. (...) Sunt nereguli ale unui management pe care dumneavoastră l-ați girat!». La acest moment, împrumutul de 100 mi­lioane de lei este utilizat pentru plata a 10 proiecte de investiții aflate în diferite stadii de derulare. Iar Victor Moraru este angajat al Secretariatului General al Guvernului, condus de Marian Neacșu.

1 August 2022, 11:10 (2336 vizualizări - 3 comentarii)

Citiți și:
Cristi Stan își ia adio de la Drumuri și Poduri SA
Proces de insolvență intentat SC Drumuri și Poduri SA Ialomița pentru o datorie de 300 mii lei
Drumuri și Poduri SA trebuie să achite un prejudiciu de 100 mii de lei

Comentariile cititorilor:


AniI:
(5 August 2022, 14:11)
Reparati soseaua Tandarei- Vladeni- Fetesti ! Ministrul transporturilor sa vina sa vada haosul de aici!
Dani:
(2 August 2022, 00:55)
Ați distrus si drumuri și poduri. Acum care e următoarea???faceți cum au făcut cu canalele de irigații.au furat tot și acum le reconstruiesc de la 0.iqr milioane de euro.doar suntem în România.trrbuie furat cât se poate
cetatean:
(1 August 2022, 15:19)
in foarte, foarte putine cazuri, numirile politice au fost facute ( macar din intamplare ) avand la baza si competenta.
cazul de fata poate fi un exemplu-scoala despre cum sa nu falimentezi  o entitate a statului  prin numirea in posturi cheie a unor incompetenti, doar pentru ca sunt pila sefului cel mare sau  sunt membri de partid. 
cand la vremea respectiva, numirea individului a fost criticata, decidentul a insistat cu incapatanare in propunerea sa. acum ar trebui tratat ca si complice.
asa e, domne...... ?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 10 Aug 2022
86 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 396 397

Ialomița: 55 de noi cazuri de COVID-19

Marți, 9 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28578, fiind înregistrate 55 de cazuri noi față de ziua de luni, 8 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

9 August 2022, 13:55
(103 vizualizări - 0 comentarii)


Protopiatul Slobozia: Atelier de împletit metanii

Protopiatul Slobozia: Atelier de împletit metanii

Luni, 8 august 2022, Protopopiatul Slobozia împreună cu Școala Gimnazială «Sfântul Ierarh Nicolae»Bucu și în colaborare cu Parohia Bucu, prin implicarea părintelui Daniel Hertz, a organizat o nouă activitate ...[citește_toată_știrea]

9 August 2022, 13:40
(123 vizualizări - 0 comentarii)


2

Ialomița: Reținuți pentru «tentativă la furt calificat»

Sâmbătă, 6 august a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Urziceni au reținut doi bărbați, de 42 și 50 de ani, din județul Ilfov, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 15:15
(235 vizualizări - 0 comentarii)


3

anunț angajare

SC AGRO RAM SRL
cu sediul în comuna Bordușani/Ialomița
scoate la concurs un post de
MECANIC AUTO,
contract de muncă
pe perioadă nedeterminată,
salariu 3000 lei+sporuri de week-end,
program 8 ore/zi,
un avantaj foarte mare
în ocuparea locului de muncă
îl constituie vorbirea
limbii engleză și turcă
CONDIȚII
-vorbirea unei limbi străine
(turcă, engleză)
-spirit de echipă
-capacitate de a rezolva
eventuale probleme
Relații la telefon 0724/036.668
adresa de e-mail [email protected]

8 August 2022, 15:05


4

Ialomița: 39 de noi cazuri de COVID-19

Luni, 8 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28523, fiind înregistrate 39 de cazuri noi față de ziua de duminică, 7 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 13:50
(223 vizualizări - 0 comentarii)


5

Jandarmeria Ialomița angajează ofițeri din sursă externă

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița organizează concurs pentru ocuparea a 2 posturi de execuție vacante de ofițer, specialitatea resurse umane, respectiv tehnologia informației, cu personal recrutat ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 11:35
(285 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Țăndărei și Manasia

Accidente la Țăndărei și Manasia

Sâmbătă, 6 august 2022, în jurul orelor 13,50, un echipaj de pompieri din Țăndărei cu o ambulanță SMURD a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs pe DN2A, în orașul Țăndărei. În eveniment ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 11:20
(300 vizualizări - 0 comentarii)


7

Incendiu la un apartament din Fetești

Vineri, 5 august 2022, în jurul orei 9,30, două echipaje de pompieri din Fetești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 11:10
(207 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


APIA eliberează adeverințe fermierilor crescători de animale care doresc să acceseze credite bancare

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând de luni, 8 august 2022, eliberează adeverințe pentru beneficiarii ajutoarelor naționale tranzitorii și/sau sprijinului cuplat ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 09:20
(216 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: 20 de noi cazuri de COVID-19

Duminică, 7 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28484, fiind înregistrate 20 de cazuri noi față de ziua de sâmbătă, 6 august a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

7 August 2022, 13:40
(321 vizualizări - 0 comentarii)


10

Ialomița: 35 de noi cazuri de COVID-19

Sâmbătă, 6 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28464, fiind înregistrate 35 de cazuri noi față de ziua de vineri, 5 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

6 August 2022, 13:20
(440 vizualizări - 0 comentarii)


11

Razie la Fetești

Efective mărite din cadrul IPJ Ialomița au acționat joi, 4 august a.c., sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi ialomițeni, pentru prevenirea faptelor antisociale, combaterea ...[citește_toată_știrea]

5 August 2022, 14:05
(542 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești razie


12

Ialomița: 40 de noi cazuri de COVID-19

Vineri, 5 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28429, fiind înregistrate 40 de cazuri noi față de ziua de joi, 4 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

5 August 2022, 13:30
(524 vizualizări - 0 comentarii)


Recensământul Populației și Locuințelor 2021: Cercetare post-recensământ

Conform art.29 pct. g) din O.U.G. nr. 19/2020 privind organizarea și desfășurarea Recensământului Populației și Locuințelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare și a Programului ...[citește_toată_știrea]

5 August 2022, 10:20
(786 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 50 de noi cazuri de COVID-19

Joi, 4 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28389, fiind înregistrate 50 de cazuri noi față de ziua de miercuri, 3 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

4 August 2022, 13:55
(605 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Facilități fiscale accesate de contribuabili în primul semestru al anului 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează că la nivelul judetului, în prima jumătate a anului 2022, se aflau în derulare 282 de eșalonări la plată pentru suma totală de 22,96 milioane ...[citește_toată_știrea]

4 August 2022, 13:40
(703 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestat pentru «complicitate la furt»

În cursul zilei de marți, 2 august a.c., polițiștii de Investigații Criminale din Fetești au acționat pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

3 August 2022, 15:15
(789 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 86 de noi cazuri de COVID-19

Miercuri, 3 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28339, fiind înregistrate 86 de cazuri noi față de ziua de marți, 2 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

3 August 2022, 13:25
(771 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 16 august 2022, termen pentru depunerea situațiilor financiare semestriale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2022 a operatorilor economici se aplică entităților cărora le sunt ...[citește_toată_știrea]

3 August 2022, 13:10
(628 vizualizări - 0 comentarii)


19
Muzeul Județean Ialomița: «Zâmbiți, vă rog!»

Muzeul Județean Ialomița: «Zâmbiți, vă rog!»

Istoria fascinantei arte a fotografiei a fost trăită de micuții înscriși în programul muzeal-educațional «Șezătoarea Copiilor», miercuri, 3 august a.c., la Muzeul Județean Ialomița, sub genericul  ...[citește_toată_știrea]

3 August 2022, 11:40
(740 vizualizări - 0 comentarii)


Grădina de Vară Amara, inaugurată

Duminică, 7 august a.c., Primăria Amara va inaugura noua Grădină de Vară, locație reabilitată printr-un proiect cu fonduri europene. Evenimentul va fi marcat de un spectacol de operetă românească «Centenarul ...[citește_toată_știrea]

3 August 2022, 08:10
(838 vizualizări - 0 comentarii)


Crunți: Urmărit de polițiști în lanul de floarea-soarelui

Luni, 1 august a.c., un bărbat de 49 de ani din localitatea Crunți a fost depistat în flagrant de polițiștii ialomițeni în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului. Oamenii legii au observat ...[citește_toată_știrea]

2 August 2022, 13:30
(1241 vizualizări - 4 comentarii)


Ialomița: 90 de noi cazuri de COVID-19

Marți, 2 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28253, fiind înregistrate 90 de cazuri noi față de ziua de luni, 1 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

2 August 2022, 13:15
(813 vizualizări - 0 comentarii)


Recensământul Populației și Locuințelor 2021: 96,90% dintre ialomițeni s-au recenzat

Conform statisticilor Direcției Județene de Statistică Ialomița, la data de 31 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița s-au recenzat 238812 de persoane, reprezentând 96,90% din populația rezidentă țintă ...[citește_toată_știrea]

2 August 2022, 13:04
(1065 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 3,72%, rata șomajului în luna iunie 2022

La sfârșitul lunii iunie 2022, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3467 șomeri (din care 1584 femei), rata șomajului fiind de 3,72%, cu 0,69% sub valoarea ...[citește_toată_știrea]

2 August 2022, 10:45
(896 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Urziceni: Campanie de donare de sânge

Protopopiatul Urziceni: Campanie de donare de sânge

Luni, 1 august 2022, Protopopiatul Urziceni a organizat o nouă acțiune în cadrul campaniei naționale susținută de Patriarhia Română, respectiv «Donează sânge, salvează o viață!». Astfel, o echipă medicală ...[citește_toată_știrea]

1 August 2022, 13:30
(1154 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 26 de noi cazuri de COVID-19

Luni, 1 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28163, fiind înregistrate 26 de cazuri noi față de ziua de duminică, 31 iulie a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

1 August 2022, 13:15
(788 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Locuință cuprinsă de flăcări

Țăndărei: Locuință cuprinsă de flăcări

Sâmbătă, 30 iulie a.c., trei echipaje de pompieri din Țăndărei, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs ...[citește_toată_știrea]

1 August 2022, 12:00
(912 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente rutiere la Coșereni și Gura Ialomiței

Accidente rutiere la Coșereni și Gura Ialomiței

Duminică, 31 iulie a.c., pe raza localităților Coșereni și Gura Ialomiței s-au produs două accidente rutiere, în urmă cărora au rezultat opt victime. La fața locului au intervenit paramedicii SMURD însă ...[citește_toată_știrea]

1 August 2022, 11:50
(995 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 8 noi cazuri de COVID-19

Duminică, 31 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28137, fiind înregistrate 8 cazuri noi față de ziua de sâmbătă, 30 iulie a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2022, 13:50
(998 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 396 397
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...