Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Urban SA asigură salubrizarea subsolurilor inundate din Slobozia

Promisiune onorată

Urban SA asigură salubrizarea subsolurilor inundate din Slobozia

După 30 de ani de așteptare, Urban SA oferă servicii specializate de salubrizare pentru subso­lurile inundate din blocurile orașului. Lista de așteptare a ajuns la 200 de poziții, iar prioritate au proprietarii care pot asigura plata intervenției anticipat. «Valoarea serviciilor este fixă, indiferent de complexitatea intervenției. Este o decizie administrativă care permite oricărei Asociații de Proprietari să acceseze aceste servicii. Interesul nostru nu este să obținem profit, ci să limităm pierderile de apă la nivelul subsolurilor!» a declarat Adrian Stoicescu, directorul Urban SA Slobozia.

Serviciu funcțional în numai 4 luni La jumătatea lunii martie 2022, Consiliul de Administrație al Urban SA a aprobat, la propunerea Consiliului Județean Ialomița, «posibilitatea plății în 12 rate lunare a costurilor legate de eva­cuarea apei din subsoluri, curățenie, constatarea avariilor la rețele de apă și ca­nalizare, realizarea reparațiilor și mentenanță generală». La 4 luni de la adop­tarea acestei decizii, numărul scărilor de bloc aflate pe lista de așteptare a Urban SA pentru acest tip de intervenție a ajuns la 200, iar numărul Asociațiilor de Pro­prietari interesate de accesarea acestui serviciu este în creștere. Adrian Stoicescu, directorul Urban SA Slobozia, declară că va încerca să păstreze prețul acestui serviciu la un nivel minim, în condițiile în care interesul operatorului regional de apă este acela de a reduce pierderile înregistrate în rețea: «Valoarea serviciilor este fixă, indiferent de complexitatea intervenției. Este o decizie administrativă care permite oricărei Asociații de Proprietari să acceseze aceste servicii. Interesul nostru nu este să obținem profit, ci să limităm pierderile de apă la nivelul subsolurilor!». Deși a refuzat să avanseze oficial un preț, valoarea intervenției pentru salubrizarea unui subsol de bloc, indiferent de complexitatea intervenției, nu depășește 3000 de lei.

Branșamentele individuale, următorul pariu Eforturile Urban SA de limitare a pierderilor de apă nu se opresc aici. Pentru a stimula cererile din partea Asociațiilor de Proprietari, Urban SA a anunțat că vor avea prioritate acei proprietari de apartamente care sunt interesați de trecerea la sistemul de branșare individuală. «Evident, au prioritate scările de bloc care pot plăti intervenția pe loc. Dar suntem interesați, de asemenea, să asigurăm prioritate celor care vor branșarea individuală. Contrar aparențelor, Urban SA susține branșarea individuală și este direct interesată de finalizarea acestui proces. Este în interesul tuturor să eliminăm celebrul „paușal“!» afirmă Adrian Stoicescu. Facilitățile oferite de Urban SA pentru salubrizarea subsolurilor nu se opresc aici. După salubrizare, firma oferă Asociațiilor de Proprietari care au finalizat procesul de salubrizare și branșarea individuală la rețeaua de apă un certificat albastru. Documentul, asemenea certificatelor verzi, va reprezenta o confirmare oficială a eforturilor de reducere a consumului de apă și va asigura o mentenanță gratuită a rețelei de până la 5 ani. Toate aceste eforturi, susține Adrian Stoicescu, sunt făcute în condițiile în care majorarea prețului la apă devine inevitabilă: «Am promis că nu vom majora prețul la apă în 2022. Și sper să ne putem ține de cuvânt... Decizia este însă inevitabilă. La Călărași, de exemplu, majorările de tarif operate depășesc 80%! De aceea facem tot ce ne stă în puteri pentru a limita pierderile la nivelul beneficiarilor finali...».

3 August 2022, 09:20 (2004 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Încă 19 localități din Ialomița deservite de Urban SA Slobozia
Urban SA Slobozia își recuperează sediul
Urban SA câștigă procesul împotriva AMONIL SA

Comentariile cititorilor:


art:
(5 August 2022, 15:36)
Ce a facut URBAN dupa ce a preluat serviciile de apa ale localitatilor din AI PERIURBANA? A majorat pretul apei pentru cetatenii din localitatile respective. De aceea nu mareste ina pretul la Slobozia. Primarilor care au picat in plasa le-a comunicat ca, pina in anul 2025 nu se vor face nici un fel de investitii in localitatile lor ci numai intreventii. Pina atunci, din taxele fraierilor, URBAN cumpara masini electrice si da salarii babane. De aceea este mic ;i pretul intervetiei . Compenseaza de la ceilalti. Cotor a intrat in campanie electorala si spera sa-i fure cascavalul lui Sorel.
Urbanistul:
(5 August 2022, 11:37)
Aceste presupuse lucrari nu sunt decat o incercare disperata a PSD de a recastiga postul de primar al Sloboziei. Nu poti executa o lucrare de o asemenea anvergura cu 3000 lei. Operatorul regional de apa si canalizare are alte atributii de care nu se ocupa exemple:tratarea apei si epurarea lor. De aceea a si fost infiintat ca operator regional, pentru a putea atrage fonduri europene si imbunatatirea calității serviciilor si scaderea preturilor. Dar ce sa vezi ei se ocupa de scos apa de la subsoluri si de amplasarea unui tunel care te stropeste pe ochi chiar daca il ocolesti in zona magazinului Ialomita. In tot acest timp Domnul Primar al Sloboziei tace, a dat societatea Urban la Consiliul Judetean si sa spalat pe maini. Sa vedem ce va povesti despre apa nepotabila in campania electorala ce se apropie.
Gigel:
(4 August 2022, 16:45)
Am fost in cel putin 20 de subsoluri de bloc din Slobozia de-a lungul timpului. Toate au aceeasi poveste: de la constructia blocului sunt insalubre (cu dejectii ale muncitorilor sau ale aurolacilor care s-au adapostit si au lasat in urma dezastru, plus sobolani). Unde este curat, au facut locatarii curat. Instalatiile s-au facut la misto, cum s-a lucrat de altfel pe timpul comunismului: mult si prost, pe repede-nainte sa raportam ca "am facut". Tevile de apa de metal s-au fisurat, tevile de scurgere s-au spart sau in cazul in care au fost infundate s-a aplicat desfundarea "cu ciocanul", astfel incat multe scari sunt alimentate permanent cu apa si dejectii. Salubrizarea lor presupune repararea tuturor defectelor, igienizarea peretilor, iar costurile sunt pe masura (in nici un caz 3000 lei). Astfel ca ceea ce ni se prezinta ca "serviciu functional" este doar o poveste de adormit copiii mici. Problemele sunt mari si nu se rezolva din vorbe. Suntem in 4 august, sa vedem in 4 octombrie cate scari au fost salubrizate si in cate au fost rezolvate problemele pe termen lung. Ca apa din subsoluri tot a fost trasa, dar problemele au ramas.
Bramburel:
(3 August 2022, 21:36)
Nu se face nici un contract Pina nu plătești înainte ca la stadion. Nici vorba de plata în rate sau sa vadă cum se poate lucra în subsoluri, sau sa se facă un deviz pentru reparatii(eventual). Cum? Intii scoți rahatul și dacă ai de reparat mai mult de 5ml te costa de exemplu 6000lei ce se intimpla? LAȘI LUCRAREA NETERMINATA CA NU EȘTI PREGĂTIT FINANCIAR SA_I PLĂTEȘTI PE LOC? NICI VORBA DE 12 RATE. ORI ÎN RATE ORI CU BANII JOS LA TERMINAREA LUCRĂRII ȘI DIAGNOSTICAREA INTERVENTIEISAU PE ROMÂNEȘTE DEVIZUL LUCRĂRII, ACOLO UNDE BRANSAREA INDIVIDUALA ESTE 100% PE SCARA DE INTERVENȚIE.
Creanga:
(3 August 2022, 15:28)
RAJA, se aude?! Poate și prin Țăndărei?! Că s-au mutat deja destui rromi în blocuri. Sau nu le respectați drepturile? Că sunt și ei oameni. Plătesc taxe, impozite. Ce să mai zic de facturi! Bine, ăia care nu sunt branșați direct, "pă" lângă apometru, contor de gaze sau energie electrică. Hai să fie bine, să nu fie rău! Reparați, curățati și igienizați subsolurile!
Marian:
(3 August 2022, 09:36)
Am telefonat, am trimis și mail să semnalizez o groapă pe strada Coloanelor, pe care lucrătorii de la DADP au făcut-o, certificată de doamna secretară vu care am vorbit și nici până astăzi nu a fost astupată. Groapa fiind un adevărat pericol, mai ales noapte, deoarece nu este semnalizată.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 10 Aug 2022
79 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 396 397

Ialomița: 55 de noi cazuri de COVID-19

Marți, 9 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28578, fiind înregistrate 55 de cazuri noi față de ziua de luni, 8 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

9 August 2022, 13:55
(100 vizualizări - 0 comentarii)


Protopiatul Slobozia: Atelier de împletit metanii

Protopiatul Slobozia: Atelier de împletit metanii

Luni, 8 august 2022, Protopopiatul Slobozia împreună cu Școala Gimnazială «Sfântul Ierarh Nicolae»Bucu și în colaborare cu Parohia Bucu, prin implicarea părintelui Daniel Hertz, a organizat o nouă activitate ...[citește_toată_știrea]

9 August 2022, 13:40
(120 vizualizări - 0 comentarii)


2

Ialomița: Reținuți pentru «tentativă la furt calificat»

Sâmbătă, 6 august a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Urziceni au reținut doi bărbați, de 42 și 50 de ani, din județul Ilfov, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 15:15
(232 vizualizări - 0 comentarii)


3

anunț angajare

SC AGRO RAM SRL
cu sediul în comuna Bordușani/Ialomița
scoate la concurs un post de
MECANIC AUTO,
contract de muncă
pe perioadă nedeterminată,
salariu 3000 lei+sporuri de week-end,
program 8 ore/zi,
un avantaj foarte mare
în ocuparea locului de muncă
îl constituie vorbirea
limbii engleză și turcă
CONDIȚII
-vorbirea unei limbi străine
(turcă, engleză)
-spirit de echipă
-capacitate de a rezolva
eventuale probleme
Relații la telefon 0724/036.668
adresa de e-mail [email protected]

8 August 2022, 15:05


4

Ialomița: 39 de noi cazuri de COVID-19

Luni, 8 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28523, fiind înregistrate 39 de cazuri noi față de ziua de duminică, 7 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 13:50
(220 vizualizări - 0 comentarii)


5

Jandarmeria Ialomița angajează ofițeri din sursă externă

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița organizează concurs pentru ocuparea a 2 posturi de execuție vacante de ofițer, specialitatea resurse umane, respectiv tehnologia informației, cu personal recrutat ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 11:35
(283 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Țăndărei și Manasia

Accidente la Țăndărei și Manasia

Sâmbătă, 6 august 2022, în jurul orelor 13,50, un echipaj de pompieri din Țăndărei cu o ambulanță SMURD a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs pe DN2A, în orașul Țăndărei. În eveniment ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 11:20
(297 vizualizări - 0 comentarii)


7

Incendiu la un apartament din Fetești

Vineri, 5 august 2022, în jurul orei 9,30, două echipaje de pompieri din Fetești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 11:10
(205 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


APIA eliberează adeverințe fermierilor crescători de animale care doresc să acceseze credite bancare

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând de luni, 8 august 2022, eliberează adeverințe pentru beneficiarii ajutoarelor naționale tranzitorii și/sau sprijinului cuplat ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 09:20
(213 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: 20 de noi cazuri de COVID-19

Duminică, 7 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28484, fiind înregistrate 20 de cazuri noi față de ziua de sâmbătă, 6 august a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

7 August 2022, 13:40
(319 vizualizări - 0 comentarii)


10

Ialomița: 35 de noi cazuri de COVID-19

Sâmbătă, 6 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28464, fiind înregistrate 35 de cazuri noi față de ziua de vineri, 5 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

6 August 2022, 13:20
(437 vizualizări - 0 comentarii)


11

Razie la Fetești

Efective mărite din cadrul IPJ Ialomița au acționat joi, 4 august a.c., sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi ialomițeni, pentru prevenirea faptelor antisociale, combaterea ...[citește_toată_știrea]

5 August 2022, 14:05
(540 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești razie


12

Ialomița: 40 de noi cazuri de COVID-19

Vineri, 5 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28429, fiind înregistrate 40 de cazuri noi față de ziua de joi, 4 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

5 August 2022, 13:30
(521 vizualizări - 0 comentarii)


Recensământul Populației și Locuințelor 2021: Cercetare post-recensământ

Conform art.29 pct. g) din O.U.G. nr. 19/2020 privind organizarea și desfășurarea Recensământului Populației și Locuințelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare și a Programului ...[citește_toată_știrea]

5 August 2022, 10:20
(784 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 50 de noi cazuri de COVID-19

Joi, 4 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28389, fiind înregistrate 50 de cazuri noi față de ziua de miercuri, 3 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

4 August 2022, 13:55
(602 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Facilități fiscale accesate de contribuabili în primul semestru al anului 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează că la nivelul judetului, în prima jumătate a anului 2022, se aflau în derulare 282 de eșalonări la plată pentru suma totală de 22,96 milioane ...[citește_toată_știrea]

4 August 2022, 13:40
(700 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestat pentru «complicitate la furt»

În cursul zilei de marți, 2 august a.c., polițiștii de Investigații Criminale din Fetești au acționat pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

3 August 2022, 15:15
(787 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 86 de noi cazuri de COVID-19

Miercuri, 3 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28339, fiind înregistrate 86 de cazuri noi față de ziua de marți, 2 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

3 August 2022, 13:25
(767 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 16 august 2022, termen pentru depunerea situațiilor financiare semestriale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2022 a operatorilor economici se aplică entităților cărora le sunt ...[citește_toată_știrea]

3 August 2022, 13:10
(624 vizualizări - 0 comentarii)


19
Muzeul Județean Ialomița: «Zâmbiți, vă rog!»

Muzeul Județean Ialomița: «Zâmbiți, vă rog!»

Istoria fascinantei arte a fotografiei a fost trăită de micuții înscriși în programul muzeal-educațional «Șezătoarea Copiilor», miercuri, 3 august a.c., la Muzeul Județean Ialomița, sub genericul  ...[citește_toată_știrea]

3 August 2022, 11:40
(738 vizualizări - 0 comentarii)


Grădina de Vară Amara, inaugurată

Duminică, 7 august a.c., Primăria Amara va inaugura noua Grădină de Vară, locație reabilitată printr-un proiect cu fonduri europene. Evenimentul va fi marcat de un spectacol de operetă românească «Centenarul ...[citește_toată_știrea]

3 August 2022, 08:10
(835 vizualizări - 0 comentarii)


Crunți: Urmărit de polițiști în lanul de floarea-soarelui

Luni, 1 august a.c., un bărbat de 49 de ani din localitatea Crunți a fost depistat în flagrant de polițiștii ialomițeni în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului. Oamenii legii au observat ...[citește_toată_știrea]

2 August 2022, 13:30
(1236 vizualizări - 4 comentarii)


Ialomița: 90 de noi cazuri de COVID-19

Marți, 2 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28253, fiind înregistrate 90 de cazuri noi față de ziua de luni, 1 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

2 August 2022, 13:15
(808 vizualizări - 0 comentarii)


Recensământul Populației și Locuințelor 2021: 96,90% dintre ialomițeni s-au recenzat

Conform statisticilor Direcției Județene de Statistică Ialomița, la data de 31 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița s-au recenzat 238812 de persoane, reprezentând 96,90% din populația rezidentă țintă ...[citește_toată_știrea]

2 August 2022, 13:04
(1063 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 3,72%, rata șomajului în luna iunie 2022

La sfârșitul lunii iunie 2022, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3467 șomeri (din care 1584 femei), rata șomajului fiind de 3,72%, cu 0,69% sub valoarea ...[citește_toată_știrea]

2 August 2022, 10:45
(890 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Urziceni: Campanie de donare de sânge

Protopopiatul Urziceni: Campanie de donare de sânge

Luni, 1 august 2022, Protopopiatul Urziceni a organizat o nouă acțiune în cadrul campaniei naționale susținută de Patriarhia Română, respectiv «Donează sânge, salvează o viață!». Astfel, o echipă medicală ...[citește_toată_știrea]

1 August 2022, 13:30
(1150 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 26 de noi cazuri de COVID-19

Luni, 1 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28163, fiind înregistrate 26 de cazuri noi față de ziua de duminică, 31 iulie a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

1 August 2022, 13:15
(786 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Locuință cuprinsă de flăcări

Țăndărei: Locuință cuprinsă de flăcări

Sâmbătă, 30 iulie a.c., trei echipaje de pompieri din Țăndărei, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs ...[citește_toată_știrea]

1 August 2022, 12:00
(909 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente rutiere la Coșereni și Gura Ialomiței

Accidente rutiere la Coșereni și Gura Ialomiței

Duminică, 31 iulie a.c., pe raza localităților Coșereni și Gura Ialomiței s-au produs două accidente rutiere, în urmă cărora au rezultat opt victime. La fața locului au intervenit paramedicii SMURD însă ...[citește_toată_știrea]

1 August 2022, 11:50
(990 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 8 noi cazuri de COVID-19

Duminică, 31 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28137, fiind înregistrate 8 cazuri noi față de ziua de sâmbătă, 30 iulie a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2022, 13:50
(996 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 396 397
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...