Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Administrația Pavel cere transferarea Casei Armatei în patrimoniul județului Ialomița

Pe cărări deja bătute

Administrația Pavel cere transferarea Casei Armatei în patrimoniul județului Ialomița

Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița, a cerut oficial Ministerului Apărării Naționale transfe­rarea imobilului cunoscut sub denumirea Casa Armatei în patrimoniul județului Ialomița. Intenția administrației județene este de a reabilita acest imobil în vederea transformării lui într-un obiectiv administrativ. Ultimul oficial al județului care a făcut demersuri în acest sens a fost ex-prefectul Gigi Petre. În anul 2016 acesta a solicitat preluarea imobilului pentru înființarea unui Centru de Comandă al ISU Ialomița.

Vremuri noi, intenții vechi Administrația Pavel face demersuri oficiale pentru preluarea imobilului cu­noscut sub denumirea Casa Armatei. Imo­bilul este situat în Slobozia, în plin centrul orașului și a fost abandonat în urmă cu mai bine de 10 ani. Solicitarea a fost făcută de către Marian Pavel, pre­ședintele Consiliului Județean Ialomița și este adre­sată Ministerului Apărării Națio­nale. Con­form acesteia, MApN ar urma să transfere clădirea în patrimoniul jude­țului Ialomița «în ve­derea reabilitării ei și a schimbării destinației». Marian Pavel a confirmat iniția­tiva și susține că aprobarea ar putea veni până la sfârșitul anului 2022. «Este o clădire care poate fi salvată și transformată într-o clădire administrativă... Administrația județeană are nevoie de spații noi pentru a-și desfășura activitatea curentă. De asemenea, ar putea deveni un centru de comandă ISU, așa cum s-a mai încercat. Nu am stabilit exact și nici nu e oportun la acest moment... Important e să primim aviz favorabil și să o putem rea­bilita. Iar până la sfârșitul anului sper să primim acest aviz!» a decla­rat președintele Consiliului Județean Ialo­mița. Imo­bilul pe care administrația jude­țeană și-l dorește este o clădire monumentală, cu 3 etaje, construită înainte de 1990. În trecut aici funcționa sediul Aso­ciației Veteranilor de Război Ialomița și se organizau manifestări administrative, însă acum clădirea nu mai are nicio utilitate publică.

Prefectura Ialomița a ratat șansa Demersurile oficialului județean nu sunt singulare. În anul 2016, prefectul de la acel moment, Gigi Petre, a purtat o corespondență asiduă cu MApN în ve­derea preluării acestui imobil. La momentul respectiv prefectul Gigi Petre a precizat public că «au fost efectuate demersuri la forurile decizionale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne în vederea obținerii acordurilor și avizelor necesare inițierii unui proiect de hotărâre de guvern privind privind trecerea imobilului „Cercul Militar Județean Ialomița“ în administrarea Ministerului Afacerilor Interne, avându-se în vedere înființarea și organizarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Ialomița». Din păcate, MapN a declinat solicitarea pretextând că imobilul este un obiectiv militar. Paradoxal, cheltuielile pentru întreținerea și paza lui sunt asigurate de către Consiliul Județean Ialomița, prin Cercul Militar Ialomița. Ultimele informații oficiale privind cheltuieli anuale generate de acest imobil datează din anii 2010-2011. La acel moment, costurile anuale privind întreținerea, paza și funcționarea imobilului se ridicau la aproximativ 250000 de lei. La acest moment imobilul nu mai poate fi locuit din cauza stării avansate de degradare în care se află.

8 milioane de lei pentru zona pietonală Casa Armatei
Intențiile administrației județene ar putea completa fericit proiectele inițiate de către administrația locală. Sub pretextul «creșterii mobilității urbane» în zonă, Primăria Slobozia a accesat fonduri europene în valoare de 8 milioane de lei pentru reabilitarea zonei din imediata vecinătate a imobilului. Lucrările de execuție ar putea să fie demarate în toamna acestui an și ar urma să fie finalizate în 12 luni. Unul dintre obiectivele specifice ale acestei investiții îl reprezintă «reducerea emisiilor de carbon și promovarea mobilității urbane durabile prin realizarea unor investiții de infrastructură specifică deplasărilor cu bicicleta și pietonale». Zona care urmează să fie afectată de noile lucrări cuprinde strada Vânători, Palatul Copiilor, Aleea Stadionului incluzând zona Teatrului de Vară, bulevardul Matei Basarab și clădirea Cercului Militar Slobozia, respectiv o suprafață de 4790,8 mp. În felul acesta, susțin autoritățile, va crește «calitatea vieții cetățenilor prin dezvoltarea unei zone pietonale în cadrul orașului, ca areal al interacțiunilor sociale, politice și cultu­rale ale urbei».

7 Septembrie 2022, 10:20 (3323 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Consilierul Potinche în misiune de luptă la cafea, în Georgia
Spectacol dedicat «Zilei Naționale a României», organizat de Consiliul Județean Ialomița

Comentariile cititorilor:


Mary:
(7 Octombrie 2022, 10:17)
Ei nu sunt in stare sa faca apa potabila si ne vorbesc noua de avioane...
Gigel:
(9 Septembrie 2022, 10:01)
Aceasta cladire are un rol strategic la nivel militar. Ea este construita intr-un anumit fel si locatia (Slobozia) nu este aleasa la intamplare, ci dupa niste calcule logistice. Armata nu o sa fie de acord cu preluarea de catre CJ, pentru ca nu are cum. Deci e doar o apa de ploaie, o agitatie inutila.
Georgiana:
(8 Septembrie 2022, 09:47)
Trebuie dată o destinație chibzuită clădirii, acuma e o risipă a banului public acolo...chefuri și sindrofii ale lăutarilor din fanfara militară, asta fac militarii de la Centrul Militar Județean în acest obiectiv militar de importanță geostrategică județeană și internațională de nivel  NATO...poate nu i află domnu Geoană. 
contribuabil:
(7 Septembrie 2022, 19:16)
mostra de logica si ratiune administrativa ( pe banii contribuabililor ) :
" nu am stabilit exact  ( scopul sau destinatia cladirii, odata reabilitata  ) si nici nu este oportun la acest moment ".
chiare asa, pana la urma, ce importanta are ?  nu se stie ce se va face cu el, dar hai sa-l luam si sa bagam niste bani ( prin niste buzunare ) si dupa aia stabilim noi  " exact " ce vom face cu el.
exista vreun raport de fundamentare,  vreun studiu de fezabilitate care sa justifice cu argumente de ce spatii este nevoie ? care este  scopul,  necesitatea si oportunitatea  efectuarii unei astfel de preluari, a unor astfel de cheltuieli ?
asa s-au cheltuit foarte multi bani si traditia merge mai departe.
dar de ce nu ia nimeni in calcul ca intreaga dministratie publica ar putea functiona mai bine cu mai putin de doua treimi din personalul existent ? si ca spatiile existente de prin cji sunt mai mult decat suficiente ?

Vlad Tepes:
(7 Septembrie 2022, 18:36)
În acea clădire sunt luminile aprinse și ziua,semn al unei grosolane bătăi de joc...Și asta în condițiile în care, un trântor face acolo pază, chipurile. Nepăsare, indolența, risipă banului popular. Rușine!
liver:
(7 Septembrie 2022, 17:33)
pe unde modernizeaza si reabiliteaza institutiile orasului, nu mai ramane copac in picioare sau fir de iarba linga fir de iarba, asa ca acum, natural,  urmeaza parcul de la ialomita, alaturi de ce a mai ramas din parcul mare dupa ce s-a rostogolit ditamai bolovanul acolo
@abureala ieftina:
(7 Septembrie 2022, 14:32)
Ai mare dreptate. Din pacate subiectul asta, asemeni celui privind pensiile speciale, e abordat de partide doar cand sunt in opozitie. Cand ajung la guvernare au nevoie ca de aer de cat mai multe posturi bine platite pe care sa le burdujeasca cu prietenii de partid, neamuri, amante si clientela politica.
abureala ieftina:
(7 Septembrie 2022, 12:52)
..... Administrația județeană are nevoie de spații noi pentru a-și desfășura activitatea curentă, să crească calitatea vieții cetățenilor........ce demagogie proasta.
Judetul Ialomita e terminat, e judet asistat social. Daca nu ar veni bani de la guvern sa sustina toate administratiile locale ar fi pustiu totul.
Abia astept sa se faca acea reorganizare administrativ teritoriala de care se tot vorbeste de ceva timp, sa fie comasate UAT-uri sa fie desfiintate CJ si infiintate Consilii Regionale cu aparat administrativ mult mai mic (adica putori de bugetari incompetenti mai putini).
Asa se reduc cheltuielilie ineficiente din banii publici.
Justiitia:
(7 Septembrie 2022, 12:48)
Cladirea, dupa reabilitare, numai buna pt noul tribunal de care vorbeste Ministerul Justitiei..

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 10 Dec 2022
85 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 409 410
Fetești: Misiuni de Poliție Aeriană italiene și spaniole, în cadrul Bazei 86 Aeriană Borcea

Fetești: Misiuni de Poliție Aeriană italiene și spaniole, în cadrul Bazei 86 Aeriană Borcea

În cadrul unei ceremonii desfășurată vineri, 9 decembrie a.c., Forțele Aeriene italiene și spaniole au primit certificarea de a executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită, în cadrul Bazei 86 Aeriană « ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2022, 16:05
(83 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Cuantumul taxei pentru analiza cărnii de porc în vederea depistării parazitului Trichinella spiralis

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că examenul pentru identificarea parazitului Trichinella spiralis în carnea de porc se poate efectua la nivelul Circumscripțiilor ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2022, 13:30
(118 vizualizări - 0 comentarii)


2

AJFP Ialomița: Luni, 12 decembrie 2022, termen limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează persoanele impozabile, înregistrate în scopuri de TVA, care nu au depășit plafonul de scutire și care doresc să fie scoase din evidența persoanelor ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2022, 10:30
(98 vizualizări - 0 comentarii)


3

DSVSA Ialomița: Măsuri pentru prevenirea apariției gripei aviare pe teritoriul județului

Având în vedere existența pe teritoriul mai multor state europene a cazurilor de gripă aviară, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează crescătorii de păsări de pe ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2022, 09:40
(83 vizualizări - 0 comentarii)


4
Accident rutier la Misleanu

Accident rutier la Misleanu

Joi, 8 decembrie a.c., un echipaj de pompieri din Slobozia a intervenit la un accident rutier la Misleanu. În eveniment au fost implicate două autoturisme, rezultând trei victime. În sprijinul pompierilor ...[citește_toată_știrea]

8 Decembrie 2022, 16:20
(286 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Misleanu accident


5
Campanie de donare de sânge a preoților din Protopopiatul Urziceni

Campanie de donare de sânge a preoților din Protopopiatul Urziceni

Protopopiatul Urziceni din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a desfășurat joi, 8 decembrie a.c., o nouă acțiune în cadrul campaniei organizată de Patriarhia Română, «Donează sânge, salvează o viață ...[citește_toată_știrea]

8 Decembrie 2022, 15:30
(164 vizualizări - 0 comentarii)


6

Slobozia: Beat la volan

Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Slobozia au depistat în trafic miercuri, 7 decembrie a.c., un bărbat în vârstă de 63 de ani, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influența ...[citește_toată_știrea]

8 Decembrie 2022, 15:20
(227 vizualizări - 0 comentarii)


7

Acțiuni preventive ale polițiștilor în școlile din Fetești

Activitățile preventiv-educative derulate de polițiștii ialomițeni joi, 8 decembrie a.c., au vizat în principal prevenirea traficului și consumului de droguri în unitățile de învățământ și prevenirea accidentelor ...[citește_toată_știrea]

8 Decembrie 2022, 15:10
(194 vizualizări - 0 comentarii)


8

AJFP Ialomița: Vineri, 9 decembrie 2022, termen limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor înregistrați în scop de TVA care utilizează ca perioadă fiscală trimestrul și care au efectuat o achiziție intracomunitară ...[citește_toată_știrea]

8 Decembrie 2022, 10:30
(158 vizualizări - 0 comentarii)


Doi scandalagii din Bărbulești, reținuți de polițiști

Polițiștii de Investigații Criminale din Urziceni au reținut în cursul zilei de marți, 6 decembrie a.c., două persoane în vârstă de 17 și 33 de ani, ambele din Bărbulești, cercetate sub aspectul săvârșirii ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 16:20
(304 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Soțul și-a agresat verbal soția și s-a ales cu un dosar penal!

Polițiștii din Urziceni au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 44 de ani, din localitate, ar fi fost agresată verbal de soțul său, un bărbat de 56 de ani. În urma verificărilor s-a stabilit ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 16:10
(302 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Borănești, la volan cu permisul suspendat

Polițiștii ialomițeni au depistat în trafic, pe DN2, în afara municipiului Urziceni, un tânăr de 28 de ani, din comuna Borănești, care circula cu mașina pe drumurile publice deși avea dreptul de a conduce ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 16:05
(266 vizualizări - 0 comentarii)


12

RAJA Constanța: Lucrare programată în orașul Căzănești, 8-9 decembrie 2022!

În vederea executării lucrărilor de conectare a instalațiilor hidraulice aferente Stației de Pompare din orașul Căzănești, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei din noaptea de joi, 8 decembrie 20 ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 15:20
(271 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Peste 61,988 milioane de euro, autorizate la plata finală în cadrul Campaniei 2022

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat autorizarea plăților finale, ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 12:25
(309 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

6 Decembrie 2022, 18:20


AJFP Ialomița: Înregistrare contracte de chirii la organul fiscal teritorial

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoane fizice care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din ...[citește_toată_știrea]

6 Decembrie 2022, 17:20
(362 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Două persoane rănite în urma unui accident rutier

Miercuri, 30 noiembrie a.c., în jurul orelor 22,20, pompierii din Slobozia au intervenit la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism. În urma nefericitului eveniment au rezultat două victime ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 14:00
(614 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Urziceni: Dealer de droguri la 16 ani

Urziceni: Dealer de droguri la 16 ani

Un adolescent de 16 ani a fost identificat de jandarmi miercuri, 30 noiembrie a.c., în timp ce încerca să vândă canabis în Parcul «Teoharie» din oraș. Acesta a declarat, în prezența tatălui său, că a fost ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 13:30
(546 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Încep controalele în piețe, carmangerii, magazine alimentare sau restaurante

Pentru Sărbători de Iarnă în siguranță, în perioada 5-24 decembrie 2022, vor fi dispuse măsuri privind intensificarea controalelor sanitare-veterinare în vederea verificării modului în care sunt respectate ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 13:15
(502 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: 15 decembrie 2022, data limită pentru depunerea cererilor pentru acordarea ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 15 decembrie 2022 se depun la centrele județene APIA pe raza cărora se află sediul social al solicitantului, cererile ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 08:30
(421 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Locuințe în flăcări, incendiu stins după 5 ore

Pompierii din Țăndărei au intervenit vineri, 2 decembrie a.c., pentru a stinge flăcările care au cuprins două locuințe amplasate în aceeași curte, pe raza orașului Țăndărei. La sosirea forțelor de intervenție ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2022, 09:30
(678 vizualizări - 2 comentarii)


Ialomița: Polițiștii, pompierii și jandarmii, la datorie în minivacanța de 1 Decembrie

Ialomița: Polițiștii, pompierii și jandarmii, la datorie în minivacanța de 1 Decembrie

Peste 300 de pompieri și jandarmi ialomițeni vor asigura vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică, pe toată perioada minivacanței de 1 Decembrie. Răspunsul la urgențele medicale va fi asigurat ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 13:40
(1263 vizualizări - 0 comentarii)


Ședințe operative, desfășurate de către Instituția Prefectului Județului Ialomița

Ședințe operative, desfășurate de către Instituția Prefectului Județului Ialomița

Marți, 29 noiembrie 2022, prefectul județului Ialomița a prezidat o serie de trei ședințe, respectiv Ședința Colegiului Prefectural, Comitetul pentru Situații de Urgență și Ședința Centrului Local de Combatere ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 13:30
(1107 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programul «Tezaur» continuă și în luna decembrie 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că începând de luni, 5 decembrie 2022, românii pot investi în Titlurile de Stat «Tezaur», cu maturități de 1 și 2 ani și dobânzi ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 10:45
(1133 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Începe sesiunea depunerii cererilor pentru subvenția la motorină

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în cursul lunii decembrie 2022 se depun Cererile de acord pentru finanțare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 10:30
(1231 vizualizări - 0 comentarii)


«Crăciunul din Slobozia», ediția 2022

«Crăciunul din Slobozia», ediția 2022

Primăria și Consiliul Local Slobozia, alături de Direcția Educație, Cultură și Tineret și Direcția de Administrare a Domeniului Public lansează«Crăciunul din Slobozia», cel mai mare eveniment la sfârșit ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2022, 14:35
(1637 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie pe strada General Alexandru Averescu din Fetești

Echipele RAJA Constanța intervin pentru remedierea unei avarii survenite la nivelul unui hidrant de pe strada General Alexandru Averescu din Fetești. În vederea executării acestor lucrări, se sistează furnizarea ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2022, 09:50
(1092 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în intervalul 30 noiembrie-4 decembrie 2022, casieriile RAJA Constanța și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor fi ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2022, 09:45
(1187 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Acțiuni preventive desfășurate de polițiști

Miercuri și joi, 23/24 noiembrie a.c., polițiștii din Fetești au desfășurat activități preventive la nivelul unităților școlare din municipiu. Acțiunile au vizat prevenirea furturilor din locuințe și a ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2022, 13:50
(1427 vizualizări - 0 comentarii)


Giurgeni: Soți omorâți pe trecerea de pietoni

Un bărbat de 59 de ani și soția sa, în vârstă de 54 de ani, au murit în seara zilei de joi, 24 noiembrie a.c., în urma unui accident produs pe raza localității Giurgeni. Soții se angajaseră să traverseze ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 18:10
(2182 vizualizări - 1 comentariu)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 409 410
Ultimele comentarii
george în Moraru&comp. au conectat Intergroup Engineering SRL la fondurile publice gestionate de Secretariatul General al Guvernului Maria în Linie de gardă pentru Secția Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Slobozia Cetatean în Linie de gardă pentru Secția Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Slobozia NICK în Linie de gardă pentru Secția Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Slobozia COZMA în Linie de gardă pentru Secția Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Slobozia Mariana în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 7 decembrie 2022 Cetatean în Moraru&comp. au conectat Intergroup Engineering SRL la fondurile publice gestionate de Secretariatul General al Guvernului Roman în Moraru&comp. au conectat Intergroup Engineering SRL la fondurile publice gestionate de Secretariatul General al Guvernului Liviu în Casa de Cultură a Sindicatelor Slobozia și Hotelul «Lebăda» Amara revin în patrimoniul UGSR Mioara în Moraru&comp. au conectat Intergroup Engineering SRL la fondurile publice gestionate de Secretariatul General al Guvernului Bobita! în Moraru&comp. au conectat Intergroup Engineering SRL la fondurile publice gestionate de Secretariatul General al Guvernului Slpgs în CAR Învățământ Slobozia, un nou Consiliu Director un cetatean în Să vedem ce-o fi la iarnă corect în Moraru&comp. au conectat Intergroup Engineering SRL la fondurile publice gestionate de Secretariatul General al Guvernului sandel în Țăndărei: Locuințe în flăcări, incendiu stins după 5 ore NEDUMERIT în Moraru&comp. au conectat Intergroup Engineering SRL la fondurile publice gestionate de Secretariatul General al Guvernului Lacomila în Moraru&comp. au conectat Intergroup Engineering SRL la fondurile publice gestionate de Secretariatul General al Guvernului Yo în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Nimeni Altu' în «Fanteziile electorale» ale senatorului AUR Rodica Boancă Mary în Moraru&comp. au conectat Intergroup Engineering SRL la fondurile publice gestionate de Secretariatul General al Guvernului
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...