Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

Spitalul Județean de Urgență Slobozia: UPU, sub asediul non-urgențelor

Spitalul Județean de Urgență Slobozia: UPU, sub asediul non-urgențelor

Ca să fii «urgență» trebuie să țâșnească sânge din tine. Dintr-o venă, de preferat... Sau să te fi călcat trenul! Sau să cazi în casa liftului... Vinerea, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Slobozia, nimeni nu era «urgență». Dar în «triaj» erau cinci. Un bătrân de 84 de ani care «refuza să coopereze», un om al străzii care cerea «ana­lize», o doamnă supraponderală care acuza că are amețeli de o lună și o mamă de mână cu o fetiță speriată așteptând să intre la sto­matolog. Stomatologul e «de gardă» până la 22,00, iar acum de-abia e trecut de 20,00. E timp destul...
În UPU ajungem o dată cu bătrânul de 84 de ani. L-au adus la spital de frică, așteptau ambulanța cu lumânarea aprinsă... Bă­trânul nu e urgență, trage să moară. Dar asta nu contează, e la UPU! Iar la UPU nu se moare oricum. E nevoie de intubație orotraheală, monitorizare funcții vitale, recoltare analize sânge, perfuza­bile, anestezice antiaritmice, antialgice, sondă urinară, oxigen... Bătrânul devine una cu aparatele medicale care îl obligă să trăiască. Nimeni nu are milă de chinul lui, nimănui nu-i pasă. Ești la UPU, trebuie să trăiești.
În urma bătrânului vin de-a valma. Femeia supraponderală, omul străzii care vrea «analize», un bătrân de 86 de ani cu «insuficență venoasă» care acuză dureri de picioare de două săptămâni, o doamnă din Italia pe care o doare «ceva» de o lună, de când a venit acasă, unul care are «frezoane» (n. red.: fri­soane). Apoi le pierdem șirul...
UPU Slobozia are 12 paturi. Dar numai 9 pot fi folosite, restul sunt pentru bolnavii cu COVID-19. Înainte să transforme Spitalul în șantier, timpii de aș­teptare erau mai scurți. Acum pot ajunge și la 6 ore. Pentru că, sta­tistic, 6 din 10 oameni care se prezintă la UPU sunt non-urgențe!
Garda e a doctoriței Telehuz. Anca Telehuz. E șefa UPU Slobozia și tot orașul o știe. Ba, chiar și județul. Și de bine și de rău... Vinerea asta asigură garda singură. 24 de ore. După ceas, au trecut 17 ore de când a intrat în gardă. Face asta de 12 ani. Plus 5 ani de rezidențiat. În 17 ani i-au trecut prin mâini aproximativ 40000 de pacienți. Pe zi de gardă, media e de 100. Azi au fost mai puțini, doar 70: «Din 70, am internat 7... O pacientă pe Cardio, 3 pe Interne și alți 3 pe Chirurgie. Restul au fost non-urgențe! Îi înțeleg, cred că UPU e ultima soluție. Dar încercați să vorbiți cu 100 de oameni într-o zi... Nu să le puneți diagnosticul corect celor care sunt cu adevărat bolnavi, doar să vorbiți cu ei... Puneți-vă o secundă în locul acestor medici și asistenți pe care toată lumea îi acuză și îi arată cu degetul. Îi înțeleg foarte bine pe cei care sunt non-urgențe. Vin din mediul rural, nu au medic de fa­milie, în Policlinică nu pot ajunge decât cu programare și bilet de trimitere... Dar sunt și pacienți care ajung la noi de 4 ori pe săptămână. Pur și simplu le place să vină la UPU!».
După 2 ore apare prima urgență reală. Un deținut din Peniteniciarul Slobozia, resuscitat. E tânăr, 54 de ani... L-au electrocutat de 3 ori ca să-și revină, iar el s-a agățat de viață. Mai bine renunța! Protocolul e mereu același: intubație orotraheală, monitorizare funcții vitale, recoltare analize sânge, perfuzabile, anestezice antiaritmice, antialgice, sondă urinară, oxigen... Deținutul devine una cu aparatura medicală care îl ține în viață. Dar greul de-abia acum urmează. Nu poate fi salvat aici, starea lui e critică... Singura lui șansă e un spital din București. Doctorul se transformă în dispecer.
Urmează zeci de minute petrecute la telefon... Dar deținu­tul s-a născut într-o zodie norocoasă. Un medic de la Spitalul Militar acceptă pacientul. Cu condiții! Computer tomograf, reluarea analizelor, istoric medical... Deținutul nu are istoric medical. Conform fișei medicale, e de 17 zile în pușcărie și nu a fost niciodată la spital.
Între timp medicii Spitalului continuă să trateze «urgențele». Un copil de 10 ani cu un varicocel, o femeie cu o tuse declan­șată acum 3 zile, o alta cu palpitații care vrea un EKG, dar refuză internarea... Costel Stroe este asistent de 16 ani. L-am văzut cusând în viu pleoapa unui bărbat cu politraumatism facial. Nu mulți doctori pot face asta... Împarte pacienții de la UPU în trei. Cei care trebuie trimiși la București ca să trăiască, cei care rămân și cei de Policlinică: «Pentru Policlinică sunt cam 6 din 10. Iar după 16 ani de UPU ajungi să îi poți deosebi. Nu poți fi sigur sută la sută... Dar experiența te ajută să nu greșești!».
Mariana Daniela Soare este asistentă de 20 de ani. Aici, la UPU! Și nu ar vrea în altă parte, deși consumul nervos e uriaș. Iar acuzațiile zilnice: «Suntem acuzați că nu ne pasă. Că nu ne facem meseria... Că luăm șpagă! De cele mai multe ori sunt oa­meni educați... Încerc să nu îi aud. Să ignor acuzațiile. Dar te macină, cuvintele dor! Cei mai vehemenți sunt non-urgențele... Oameni care ar trebui să ajungă la medicul de familie. Am întâlnit pacienți care vin și acuză dureri vechi de un an de zile... Au impresia că la UPU poți beneficia de atenția unui medic ime­diat și se enervează că sunt obligați să aștepte. Există convin­gerea asta a oamenilor, pe care o aud peste tot, că la UPU îți fac de toate... Dar nu au niciodată timp să aștepte! Și-atunci preferă să ne urască, să ne ame­nințe, să ne vorbească urât... În pandemie eram „cei din linia întâi“. Acum nu mai suntem! E atât de nedrept. Dar m-am obișnuit...».
Aceleași statistici ale Spitalului Județean Slobozia con­firmă că 4 din 10 pacienți tratați la UPU nu și-au plătit niciodată asigurările medicale. Cei mai mulți vin din mediul rural, UPU e ultima opțiune, singura șansă pe care o au. Iar 9 din 10, indi­ferent de afecțiune, refuză inter­narea! Ultimul, victimă a unui accident rutier, cu craniul fracturat în două locuri, a semnat hârtia și a plecat acasă... Și e doar una dintre sutele de povești pe care le auzi așteptând următoarea urgență. Între timp, deținutul și-a primit locul «la București» și pleacă. Bătrânul a pierdut lupta și e deconectat de la aparate... În locul lui e așteptat «un descar­cerat» dintr-un autoturism peste care a căzut un copac. 7 din cele 9 paturi ale UPU sunt ocupate cu non-urgențe care așteaptă dimineața ca să plece acasă. Și noaptea e abia la început...

13 Septembrie 2022, 12:40 (9696 vizualizări - 16 comentarii)

Citiți și:
UPU la containere modulare
Unitatea de Primiri Urgențe Slobozia se mută în containere
Sezonul virozelor respiratorii a început oficial în Ialomița
«Ziua Internațională a Medicinei de Urgență», marcată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Comentariile cititorilor:


@Asistent UPU:
(21 Septembrie 2022, 13:19)
Noi asiguratii intelegem faptul ca "sistemul" este de vina; intelegem si faptul ca politicul isi planteaza manageri de tipul Yes Men, care sifoneaza banul public, cumparand de exemplu izolete inutile la pret de garsoniera, sau masti covid cu pret umflat de o suta de ori. Asta in timp ce pacientii isi cumpara medicamente din buzunarul propriu. Sper sa fiti si dvs sanatosi, sa nu aveti nevoie de asistenta medicala. Da, este frustrant sa cotizezi zeci de ani contributii consistente la sist public de sanatate si sa fii tratat prost eventual o data la 10 ani cand ai o problema de sanatate. Atunci sa vezi cat de intelegatori esti cand doctorul nu poate fi abordat nici macar 30 de secunde, sau, daca indraznesti sa-i adresezi o intrebare urla sa iesi afara ca anunta paza. Probabil ca aceeasi atitudine o impun si asistentelor sau infirmierelor. Nu fac acuzatii referitoare la shpaga, pt ca nici nu am dat, nici nu am fost conditionat sa dau asa ceva cadrelor medicale pentru a obtine macar o informatie cu privire la pacientul internat. Dar, comunicarea cu doctorul nu exista! Cel mult, ii transmite ceva sumar pacientului, care poate fi un batran cu capacitate limitata de intelegere. Nu suntem toti infractori ca sa fim azvarliti afara din spital, unii incercam sa ne comportam cu cadrele medicale mai mult decat civilizat; dar, fara rezultate! Cei mai "bagati in seama" sunt rromii care vin cate 20-30 la spital atunci cand vreunul din clan are "frezoane". De aceia va este frica (logic). Ironia sortii este ca tocmai aia NU "va platesc salariile" dar ei "se bucura" de toata atentia dvs. Marele manager are si el vreun cuvant de spus? Lucrati mai mult la comunicare, ok, nu trebuie sa-i rapim timp doctorului, insa desemnati o persoana care sa informeze pacientii si apartinatorii!
Asistent UPU:
(15 Septembrie 2022, 21:33)
Va mulțumim pentru critici,va mulțumim pentru cuvintele de compasiune chiar dacă sunt puține..Va mulțumim ca ne înjurați,chiar dacă totuși ne facem treaba!Într-adevăr, ne-am ales aceasta meserie entru ca ne place,și ne-am asumat riscurile dar credeti-ma,când viata unui om este salvata,aceasta este multumirea noastră!Și nu este nici o urma de ironie în aceste aceste cuvinte, ci sunt spuse din suflet..Și noi vrem sa fim cu zâmbetul pe buze tot timpul, dar suntem oameni..cati dintre dumneavoastră nu ati avut și zile mai proaste,v-a fost rău,v-a durut ceva?Dar venim la serviciu,ca să va fim alături.. și nu regretam.Uneori,va vindecam doar cu o vorba buna,doar ținându-va de mana..Dacă totuși am avea putina înțelegere și din partea dumneavoastră, poate ca lucrurile ar sta altfel..dar toți aveți pretenția ca va suntem datori,ca ne plătiți.. Nu,nu ne plătiți,NOI plătim pentru cei neasigurati!!Chiar dacă plătiți asigurări,nu ne dați noua banii!!!Și noi la rândul nostru plătim cu vârf și îndesat..Iar când vine vorba de spaga..mai gândiți-vă când afirmati asemenea lucruri!Peste tot sunt camere de supraveghere, nimeni nu si-ar risca postul pentru 10 lei!!Din contra,habar nu aveți cati bănuți,mâncare,jucării da m noi oamenilor nevoiași..dar o facem din suflet,fără sa ne postam pe rețelele de socializare!Dar..VA MULȚUMIM!!
anonim:
(15 Septembrie 2022, 18:56)
fara cuvinte
Anonim :
(15 Septembrie 2022, 14:21)
Eu cred ca va faceți datoria atunci când nu mai aveți semințe de floarea soarelui, când nu stați pe telefon.smd.Am fost cu mama la urgențe a stat femeia 4 ore fără sa meargă la wc și fără sa o întrebe cineva de vrea un pahar cu apă. Am întrat la ea și am întrebat-o eu dacă mai rezista, vrea apă , vrea la wc. Saracuta din bun simț nu a vrut sa deranjeze. Aștepta și iar Aștepta să o întrebe ceva.Eu va înțeleg ca este o meserie grea și riscantă, dar meseria asta v-ati ales-o. Ați depus un jurământ. Respectați pacientul plătește asigurări din care sunteți plătiți.
Popescu:
(15 Septembrie 2022, 06:06)
Conducerea Consiliul Județean facevtoate eforturile pt a le asigura bună desfășurarea a activiștii spitalului dar ce te faci cind te intimpina la primiri urgente o doamna extrem de violenta verbal.agresiva.Domnnilor conducători mai mari ai orașului chiar nu puteți faceți ceva și în privința infrastructurii umane.Ce sa te faci cu doamna ajunsa din femeie de servici asistenta asta ia fost pornirea domniei sale și asa se comporta.
Nicolae:
(14 Septembrie 2022, 16:43)
Ca sā faci niște observații petinente, trebuie sā știi și modul de organizare al spitalului. Dacā la un spital de urgențā din București la garda de urgențā sunt medici de toate specialitățile, la Slobozia este un medic la UPU care acordā primul ajutor dar pentru afecțiuni pacienții trebuie sā aștepte medicii de gardā de pe secții sā coboare sā consulte bolnavul. Medicul de la UPU poate sā încaseze orice fel de sancțiuni de la pacienți, de la amenințāri pânā la bātāi cā n-are nici o legāturā cu faptul cā medicii de specialitate nu-și fac treaba. Acest lucru nu se spune. La Fetești când a fost bātutā doctorița de la UPU și cand managerul a anchetat-o tot pe ea, nimeni nu l-a anchetat pe el de ce nu avea medic ortoped, noaptea și servicii de radiologie. Deci ori vorbim singuri, ori pe lângā subiect. La Slobozia de ce managerul nu ne informeazā de ce medicii specialiști nu coboarā cu orele sā consulte pacienții de la UPU?
@Gigel:
(14 Septembrie 2022, 14:32)
Ai pus punctulpe 'i': medicul de familie si consultarile la policlinica sunt verigile slabe din lantul cautarii sanatatii oamenilor.
toto:
(14 Septembrie 2022, 14:19)
Asa se intampla cand toate infirmierele si ingrijitoarele, ajung asistente medicale.  Sunt mai ,,bune de gura,, de cat medici. Spaga e mare, însă. Iar salariul nu mai vorbim....munca mai ,,pai,,.Hai la cafele si amantlacuri!
Obiectiv:
(14 Septembrie 2022, 12:59)
Nu contest profesionalismul medicilor de isprava si al asistentelor.Totusi , ar trebui mai mult profesionalism din partea asistentelor, mai multa exigenta in acordarea statutului de asistenti medicali.Este adevarat , Romania  are deficit de cadre medicale, dar cum ne simtim cand venim in contact cu asistente semianalfabete.Nu critic si nu dau nume , dar sunt asistente la spitalul judetean, promovate pe repede inainte.Cine corecteaaâza lucrarile scrise ale doamnelor , se ingrozeste.Le puteti gasi chiar si la pediatrie, din croitoreasa , asistenta medicala cu pretentii.Tot respectul ptr fiecare meserie, dar , sa ne cunoastem competentele.Felicitari ptr articol!
Nom Prenom:
(14 Septembrie 2022, 09:02)
e clar ca cele mai multe cadre sanitare nu isi fac meseria de placere. Sunt putini astia. ori cel care framanta coca pentru covrigi, ori asistentul de la spital, aceeasi chemare, aceeasi daruire. diferenta se face la banii virati pe card
Elena :
(14 Septembrie 2022, 08:43)
Tatăl meu cu ocluzie intestinala a așteptat 3 ore la UPU cu dureri și stare de voma că sa fie consultat.Mama la ora 1 noaptea cu colică biliară la fel.. Numai acolo sa nu ajungi
Mihai:
(13 Septembrie 2022, 23:51)
Cu toate cele mai putin placute, sa multumim din suflet celor de la UPU care isi fac datoria…si cadm suntem pe acolo ne rugam ca in ultima zi de viata Feliciatari! Dumnezeu sa va aiba in paza…
Pacient asigurat:
(13 Septembrie 2022, 23:30)
Știu pe unul care nu a muncit decât sā-și scoatā berea și țigārile în fiecare zi. De asigurare nici nu poate fi vorba. Starea de turmentat este permanentā. Când se plictisește intrā în câte un scandal declanșat de el. Dupā ce declanșeazā scandalul și victima sunā poliția, primul care sunā salvarea este el. Tactica lui este sā se victimizeze. Ne întrebām uluiți cum aceste instituții sunt la dispoziția unor astfel de indivizi pe banii nostri.
Gigel:
(13 Septembrie 2022, 22:53)
Doamna (...), am tot respectul pentru munca pe care o depuneti. Insa pentru a intelege profilul pacientului, ar trebui sa faceti un experiment pe care nu l-ati facut, neavand nevoie. Mergeti la medicul de familie pentru o durere oarecare si suportati umilinta de a fi prezenta la un anumit moment al zilei poate in perioada virozelor, si de a sta la coada o ora pentru o hartie. Apoi cu acea hartie mergeti cel mai devreme a doua zi in policlinica (ziua curenta e compromisa), unde veti pierde iarasi cateva ore pentru a putea fi consultata, ca nu exista programari. Desigur, daca aveti norocul sa fie medicul prezent. Pebtru majoritatea oamenilor, deja sunt 2 probleme: sa fie medicul de familie disponibil, si sa poata pleca de la serviciu cateva ore. Adevarul e ca sunt resurse putine si nevoi mari, de aceea oamenii ajung disperati la UPU.
Anonima:
(13 Septembrie 2022, 15:40)
Din punctul lor de vedere , asa privesc lucrurile dar din punctul nostru de vedere este trist sa fii tratat de un personal medical cu superficialitate doar pt ca nu ai ceva grav. Nu mai știu oamenii în cine sa aibă încredere, acuma dacă ai ceva care nu amenință viata esti certat ... Din păcate nu ne mai intelegem noi între noi.. practic spitalul a fost creeat pentru îngrijiri medicale. Nimeni nu ajunge acolo ca să se distreze. Oamenii sunt jigniți, certați, criticați, umiliți pentru prezenta în UPU . Unde ar trebui sa meargă un om când se simte rău? Tind sa cred ca nu mai exista umanitate ... atat ! Asta e părerea mea și a majorității locuitorilor din Slobozia.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
24 Sep 2023
105 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 430 431
0

Țăndărei: Bărbat rănit într-un accident rutier

Sâmbătă, 23 septembrie a.c., pompierii din Țăndărei au intervenit la un accident rutier produs între un autoturism și un camion. În urma evenimentului, un bărbat de aproximativ 35 de ani a fost rănit, rămânând ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2023, 10:00
(254 vizualizări - 0 comentarii)


Episcopia Sloboziei și Călărașilor sărbătorește 30 de ani de la înființare

Episcopia Sloboziei și Călărașilor sărbătorește 30 de ani de la înființare

În anul 2023, Episcopia Sloboziei și Călărașilor sărbătorește 30 de ani de la înființare, Episcopia Sloboziei și Călărașilor fiind prima Eparhie înființată după Revoluția din 1989. În acest context aniversar ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2023, 17:25
(267 vizualizări - 0 comentarii)


2

DSVSA Ialomița: Controale privind prezența substanțelor interzise în produsele de origine non-animală

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor demarează controale ample la nivel național care vizează utilizarea sau comercializarea ilegală de substanțe psihoactive, psihotrope ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2023, 13:40
(301 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Dosar penal pentru că și-ar fi lovit soția

Un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, s-a ales cu un dosar penal după ce a fost reclamat la Poliție de către soția sa, o femeie de 40 de ani, pe care ar fi agresat-o. În urma unui conflict spontan, acesta ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2023, 13:20
(377 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Amenzi de peste 59 mii de lei pentru încălcarea Codului Rutier

Joi, 21 septembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul IPJ Ialomița au continuat activitățile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 271 de sancțiuni contravenționale ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2023, 13:00
(299 vizualizări - 0 comentarii)


5

Fetești: La volan fără permis de conducere

Un tânăr de 33 de ani, din Fetești, a fost depistat joi, 21 septembrie a.c., conducând pe drumurile publice fără a avea permis. Mai mult, în urma testării cu aparatul din dotare au reieșit indicii cu privire ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2023, 12:50
(298 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Precizări privind sistemul de monitorizare a suprafețelor agricole

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură aduce clarificări importante cu privire la Controlul prin monitorizare «checks by monitoring» aplicat începând cu Campania 2023. Astfel ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2023, 10:50
(291 vizualizări - 0 comentarii)


7

AJFP Ialomița: Încasări la buget de 845,7 milioane de lei, în perioada ianuarie-august 2023

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, de la începutul anului și până la 31 august 2023, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 845,7 milioane ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2023, 17:25
(392 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Factura electronică protejează mediul înconjurător

RAJA Constanța: Factura electronică protejează mediul înconjurător

RAJA Constanța încurajează clienții să aleagă soluțiile digitale pentru că sunt simple și ușor accesibile. Factura electronică este o opțiune rapidă, sigură, eficientă, dar cel mai important, prietenoasă ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2023, 17:10
(428 vizualizări - 0 comentarii)


Senatorul USR Sebastian Cernic: «Patriotismul economic al lui Ciolacu este o minciună, în condițiile în care prețul produselor tradiționale va crește!»

«Prim-ministrul Marcel Ciolacu minte atunci când vorbește în public de „patriotism economic“, în condițiile în care a decis să crească prețul produselor tradiționale românești prin renunțarea la TVA-ul ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2023, 17:05
(430 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

ADMET SRL
Șos. Brăilei, nr. 17 bis, Slobozia
angajează
lucrător bucătărie
-spălător vase mari

la Hotel Select
relații la telefon 0745/092.361

21 Septembrie 2023, 11:05


APIA: Plăți de peste 30,325 milioane de lei pentru renta viageră agricolă 2022

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că a efectuat plata sumei de 30,325 milioane de lei cuvenită sub formă de rentă viageră agricolă aferentă anului 2022. Astfel, suma de 11,4 ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2023, 17:20
(393 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 25 septembrie 2023, termen de depunere a unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 25 septembrie 2023, este termenul de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare încheiată ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2023, 11:30
(535 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

19 Septembrie 2023, 18:30


RAJA Constanța: Apă oprită la Dridu pentru lucrări la stația de pompare

Miercuri, 20 septembrie 2023, echipele RAJA Constanța vor executa lucrări de cuplare a conductei de alimentare cu apă de la nivelul Stației de Pompare din localitatea Dridu/Ialomița, la sistemul centralizat ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2023, 14:10
(685 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Sfântu Gheorghe, reținut de polițiști după ce a agresat o minoră de 15 ani

Polițiștii Secției nr. 6 Ion Roată au reținut duminică, 17 septembrie a.c., un bărbat de 53 de ani, din comuna Sfântu Gheorghe, bănuit de săvârșirea infracțiunii de «lovire sau alte violențe». În urma cercetărilor ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2023, 14:10
(810 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 11 permise de conducere reținute, 18 certificate de înmatriculare retrase

În zilele de sâmbătă și dumincă, 16/17 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 212 evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate 404 de sancțiuni contravenționale, iar în urma ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2023, 13:55
(754 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Soluții de digitalizare

RAJA Constanța: Soluții de digitalizare

Pachetul «Cont Client RAJA» este accesibil non-stop și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line «Contul meu RAJA» (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația de mobil ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2023, 12:20
(740 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Tamponare între un autocar și un autoturism

Două echipaje de la Detașamentul de Pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier produs în Slobozia, în care au fost implicate un autoturism și un autocar. În urma evenimentului rutier a rezultat ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2023, 11:20
(761 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


AJFP Ialomița: În lunile septembrie și octombrie 2023, Programul «Tezaur» continuă cu dobânzi de până la 7,10%

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii/persoane fizice că, începând de luni, 18 septembrie 2023, și până pe 13 octombrie 2023, românii pot investi în Titlurile de ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2023, 10:50
(623 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Cereri de acordare a unui sprijin de urgență pentru sectorul cerealelor și cel al semințelor oleaginoase

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că până la data de 26 octombrie 2023 inclusiv, primește cereri de acordare a sprijinului de urgență pentru sectorul cerealelor și al semințelor ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2023, 10:25
(688 vizualizări - 0 comentarii)


Muzeul Județean Ialomița: «Arheolog pentru o zi»/Zilele Europene ale Patrimoniului

Muzeul Județean Ialomița: «Arheolog pentru o zi»/Zilele Europene ale Patrimoniului

O lecție de istorie locală a fost predată în aer liber, cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului, la Baza de Cercetare și Expunere Muzeală «Orașul de Floci» din comuna Giurgeni, sub egida «Arheolog ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2023, 10:10
(601 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

15 Septembrie 2023, 19:25


Garnizoana Slobozia: Campanie de recrutare a soldaților gradați profesioniști

Vineri, 15 septembrie a.c., în cazarma Batalionului 113 Artilerie «Bărăganu» s-a desfășurat programul-pilot de recrutare și selecție a candidaților pentru posturile vacante de soldat gradat profesionist ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2023, 15:00
(1072 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Miercuri, 20 septembrie 2023, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că miercuri, 20 septembrie 2023, este termenul-limită de depunere al următoarelor declarații fiscale: Formularul 010 ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2023, 10:30
(985 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Controale privind munca nedeclarată în domeniul hotelier

ITM Ialomița: Controale privind munca nedeclarată în domeniul hotelier

În perioada 28 august-8 septembrie 2023, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița au realizat un amplu control privind munca nedeclarată în domeniul hotelier. La nivelul județului, au fost ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2023, 09:10
(849 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Modificări aduse Spațiului Privat Virtual

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că au fost aduse unele modificările pe portalul ANAF și în cadrul Spațiului Privat Virtual. Formularul web de înregistrare ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2023, 10:30
(935 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: În august 2023 s-a rambursat TVA în valoare de 6,32 milioane de lei

Administrația Județeană Finanțelor Publice Ialomița a rambursat, în luna august 2023, conform selecției naționale, TVA în valoare de 6,32 milioane de lei. Totodată, au fost efectuate auto-compensări din ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2023, 12:25
(1447 vizualizări - 0 comentarii)


Serviciul de Call Center RAJA Constanța-Un număr unic la dispoziția tuturor clienților

Serviciul de Call Center RAJA Constanța-Un număr unic la dispoziția tuturor clienților

Interacțiunea cu utilizatorul serviciilor de alimentare cu apă și/sau de canalizare este extrem de importantă pentru RAJA Constanța. De aceea, serviciul de Call Center pus la dispoziția acestora ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2023, 10:40
(1175 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: 13 septembrie-Ziua Pompierilor din România

Miercuri, 13 septembrie 2023, se împlinesc 175 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, susținută pe fondul Revoluției Pașoptiste, când o oaste turcă pătrunde pe teritoriul românesc cu intenția declarată ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2023, 08:50
(1198 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 430 431
Ultimele comentarii
Dna în Administrația Fondului pentru Mediu finanțează reabilitarea energetică a Primăriei Țăndărei Ion ion în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Tudor în Administrația Fondului pentru Mediu finanțează reabilitarea energetică a Primăriei Țăndărei Anonim în Ialomița: Braconieri pedepsiți ca în «Vestul Sălbatic» Sacagiu în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Ozman în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Seneca în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Urban intoarce foaia în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Cetățean în Școala Gimnazială «Radu Vodă» așteaptă de 10 ani încălzirea centralizată Necircotasii în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Pretentiosi în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Dictatura Urban în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Test de sinceritate în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Sula in coaste în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Cristy în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Mary în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Enia în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei AGORA în Slobozia: Au început audierile în dosarul tinerei care ar fi fost violată la Școala Politică AUR Cetāţean în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei dorin în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...