Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Drumuri și Poduri SA înregistrează pierderi de 2,9 milioane de lei

Consiliul Județean Ialomița aprobă rectificarea bugetului firmei

Drumuri și Poduri SA înregistrează pierderi de 2,9 milioane de lei

Consiliul Județean Ialomița a aprobat vineri, 28 octombrie 2022, recti­ficarea bugetului Drumuri și Poduri SA, societate aflată în subordi­nea instituției. Conform datelor oficiale, firma înregistrează pierderi de 2,9 milioane de lei comparativ cu bugetul aprobat în februarie 2022. Una dintre măsurile de redresare economică propuse de societate constă în «reduceri ale cheltuielilor cu personalul prin demararea unui program de restructurare».

Banii n-aduc fericirea Vineri, 28 octombrie 2022, în cadrul unei ședințe ordinare, consilierii ju­dețeni au aprobat un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului Drumuri și Poduri SA, societate aflată în subordinea instituției. Decizia confirmă si­tuația gravă cu care se confruntă socie­tatea, obligată în vara acestui an să ceară instituției tutelare un împrumut de 7 mi­lioane de lei pentru evitarea falimentului. Chiar și în aceste condiții, datele fi­nanciare ale firmei rămân îngrijorătoare. Față de bugetul aprobat în luna februa­rie 2022, Drumuri și Poduri SA înregis­trează venituri totale de trei ori mai mici decât cele prognozate (11,8 milioane de lei față de 32,5 milioane de lei) și pier­deri de 2,94 milioane de lei. O posibilă explicație pentru aceste pierderi o repre­zintă un «prejudiciu prezumat» de 9,8 milioane de lei pe care actuala conducere a firmei l-a descoperit în urma unui audit financiar care a vizat perioada 2018-2020.

Măsuri dure pentru redresare Documentația aferentă proiectului de hotărâre aprobat de plenul Consiliului Județean confirmă măsurile pe care conduce­rea firmei le va lua în perioada imediat următoare pentru redre­sarea economică a societății. Astfel, printre aceste măsuri se numără și concedierea unor angajați. «Dat fiind faptul că societatea a înregistrat pierderi conform datelor preliminate din execuția bugetului de venituri și cheltuieli al anului 2022, deși nu mai sunt înregistrate plăți restante față de furnizori, datorită împrumutului temporar pe bază de convenție acordat de acționar, pentru îmbu­nătățirea indicatorilor financiari, îndeosebi cele cu privire la rentabilizarea acti­vității au fost realizate redu­ceri ale cheltuielilor cu personalul prin demararea unui program de restruc­turare și diversificarea activităților, diversificare prin care au fost obținute primele venituri din reparații către terți și din închirieri de utilaje» se arată în documentație.

O dată vede nașul banii publici
Există voci autorizate în spațiul public care au susținut de-a lungul ultimului an că cea mai bună soluție pentru Drumuri și Poduri SA o reprezintă declararea falimentului so­cietății. Consiliul Județean Ialomița a decis să evite această situație prin acordarea împru­mutului în valoare de 7 milioane de lei, rambursabil în decurs de un an. Conducerea Drumuri și Poduri SA a dat asigurări că îm­prumutul va putea fi rambursat în termenul stabilit, în condițiile în care în luna august 2022 estima un profit net până la sfârșitul lunii august 2023 de 8,47 milioane de lei. Conform datelor oficiale, jumătate din acest profit ar urma să fie realizat prin vânzarea de mixturi asfaltice.

1,4 milioane de lei pentru reabilitarea și dotarea Centrului de Recuperare Neuromotorie Slobozia
În cadrul aceleiași ședințe a Consiliului Județean Ialomița, au fost aprobate și o serie de proiecte de hotărâri care vizează activitatea Direcției Generale de Asis­tență Socială și Protecția Copilului Ialomița. Printre acestea s-a numărat și cel pri­vind «realizarea proiectului de reabilitare și dotare a Centrului de Recuperare Neu­romotorie de tip Ambulatoriu Slobozia».
1,4 milioane de lei pentru servicii mai bune Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița va accesa în cadrul Pro­gramului Național de Redresare și Reziliență o investiție destinată reabilitării și dotării Centrului de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu Slobozia. Valoarea totală a proiectului este de 1,44 milioane de lei, din care costu­rile eligibile reprezintă 81,68%. Banii vor fi utilizați pentru îm­bunătățirea calității serviciilor de recuperare și abilitare a celor 55 de beneficiari din cadrul Centrului, creșterea numărului de beneficiari cu un procent anual de 5% și facilitatea integrării în comunitate a unui număr de 60 de persoane cu dizabilități care frecventează Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu. Proiectul va fi monitorizat vreme de 5 ani.
Casa de tip familial «Alexandra» De asemenea, consilierii ju­dețeni au aprobat, în conformitate cu legislația în vigoare, desființarea Centrului de Plasament Specializat pentru Copilul cu Dizabilități cu vârstă mai mică de 3 ani. Spațiul va fi transformat într-o căsuță de tip fami­lial, «Alexandra», destinată nevoilor imediate ale copiilor. Concret, aceasta va putea găzdui «12 până la 16 copii aflați în plasament sau în plasament în regim de urgență». Decizia urmărește respectarea mo­dificărilor aduse Legii nr. 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului care impune transformarea centrelor de pla­sament în «case de tip familial, apartamente, centre de primire în regim de urgență și centre maternale».

1 Noiembrie 2022, 15:50 (6249 vizualizări - 3 comentarii)

Citiți și:
Drumul Expres TransRegio va ocoli municipiul Slobozia și localitatea Cosâmbești
Grad de absorbție a fondurilor europene de 68,65% la Consiliul Județean Ialomița
Consiliul Județean Ialomița extinde termenele de implementare ale proiectelor europene
Reabilitarea Muzeului Național al Agriculturii costă 42,2 milioane de lei
Consiliul Județean Ialomița majorează valoarea proiectelor edilitare din județ

Comentariile cititorilor:


Mincinosi:
(7 Noiembrie 2022, 08:32)
''Față de bugetul aprobat în luna februa­rie 2022, Drumuri și Poduri SA înregis­trează venituri totale de trei ori mai mici decât cele prognozate". 

Normal ca societatea are venituri mult mai mici pentru ca de doi ani de cand cu actuala conducere nu au mai castigat nici o licitatie, nu au mai luat nici macar o singura lucrare mare, au trait doar din contractele inceiate anterior, ei nu au fost in stare sa vina cu lucrari de asfaltare noi. 

''Astfel, printre aceste măsuri se numără și concedierea unor angajați" 
Cu alte cuvinte cei care faceau productie, stiau sa faca executie si ar fi putut scoate societatea din impas, au fost dati afara, ca sa aiba de unde sa incaseze conducerea salarii marite, pentru ca de muncit oricum nu mai are cine sa munceasca acolo. 

''îm­prumutul va putea fi rambursat în termenul stabilit, în condițiile în care în luna august 2022 estima un profit net până la sfârșitul lunii august 2023 de 8,47 milioane de lei...jumătate din acest profit ar urma să fie realizat prin vânzarea de mixturi asfaltice" 

Pe modelul - noi mintim noi nu gandim -  niciodata in activitatea ei DPI nu a vandut atat asfalt incat sa faca profit de 4,235 mil. doar din vanzarea de asfalt. 
Pacat, lucrari nu au, si daca ar avea de lucru nu mai au cu cine pentru ca oamenii care faceau productie au fost dati afara sau au plecat, asfalt nu vand - vine iarna, dar datoriile vor creste cu plata salariilor nesimtite. Asta se intampla cand pui la conducerea unei institutii niste maimute neavenite care habar nu au de meserie. 

ptcunoscatori:
(2 Noiembrie 2022, 15:29)
pai asa sa luam pe rand.... director general 12000 net, asistent manager 10000 net, dir tehnic 10000 net, dir economic 8000 net...=40000 lei net lunar x 12 luni=480000 lei/an numai directorii x 2 ani :)) uite milionul numai pe net sa mai spun?:))) din total contracte ei raman cu 2% si ceva maruntis in rest firmele de casa....si cam atat ...dar na dam oameni afara
Economist:
(1 Noiembrie 2022, 20:20)
In primul rand care este viziunea conducerii actuale asupra Drumuri si Poduri. Pierderile din precedent trebuiesc justificate si de unde provin. Actuala conducere a societatii trebuie sa reduca cheltuielile umflate de la achizitii, cu asta se incepe. Acolo e buba. Daca se pun oameni de specialitate in functii, se va face treaba, daca nu , pierdere incontinuare. Presedintele CJ trebuie sa ia decizii profesioniste.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
10 Dec 2023
81 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 437 438
0

Bărbulești: Minor de 15 ani, la volanul unui automobil

Joi, 7 decembrie a.c., polițiștii ialomițeni au oprit în trafic un automobil, la volanul căruia se afla un minor de 15 ani, domiciliat în comuna Bărbulești. Oamenii legii au constatat faptul că respectivul ...[citește_toată_știrea]

8 Decembrie 2023, 15:00
(226 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Băuți la volan

Doi tineri de 27 și, respectiv 22 de ani, s-au ales cu dosare penale după ce au fost identificați în trafic sub influența băuturilor alcoolice. Tânărul de 27 de ani, domiciliat în Fetești, a fost oprit ...[citește_toată_știrea]

8 Decembrie 2023, 14:40
(234 vizualizări - 0 comentarii)


Protest al grefierilor din Parchetele și instanțele ialomițene

Protest al grefierilor din Parchetele și instanțele ialomițene

Vineri, 8 decembrie a.c., grefierii angajați în cadrul Parchetelor și instanțelor din județul Ialomița au organizat un protest spontan. Protestul s-a desfășurat în intervalul orar 10,00-12,00 și nu va fi ...[citește_toată_știrea]

8 Decembrie 2023, 12:05
(273 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Clarificări privind stadiul controlului clasic pe teren, în campania 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură aduce clarificări importante cu privire la stadiul controlului clasic pe teren pentru anul de cerere 2023. Începând de joi, 7 decembrie a.c., funcționalitățile ...[citește_toată_știrea]

8 Decembrie 2023, 08:50
(179 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Percheziții într-un dosar de «camătă» și «șantaj»

Țăndărei: Percheziții într-un dosar de «camătă» și «șantaj»

Miercuri, 6 decembrie a.c., polițiștii din Țăndărei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești, au efectuat două percheziții domiciliare în orașul Țăndărei, la persoane bănuite de comiterea ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2023, 16:10
(471 vizualizări - 0 comentarii)


5

Făcăeni: Percheziții la persoane bănuite de «furt calificat»

Miercuri, 6 decembrie a.c., polițiștii ialomițeni au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, pe raza comunei Făcăeni, la locuințele a doi bărbați, în vârstă de 34 și 37 de ani. Cei în cauză ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2023, 16:00
(271 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Pește confiscat de polițiști

Joi, 7 decembrie a.c., polițiștii din Slobozia au depistat în flagrant delict, pe raza municipiului Slobozia, un conducător auto, în vârstă 37 de ani, în timp ce transporta într-un autoturism pește din ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2023, 15:45
(491 vizualizări - 1 comentariu)


7

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Marți, 5 decembrie 2023, polițiștii rutieri din Urziceni au acționat pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală sau contravențională la regimul rutier. În cadrul acestei acțiuni au fost ...[citește_toată_știrea]

6 Decembrie 2023, 16:25
(370 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Sprijin financiar pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor (ameliorare rase), solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate ...[citește_toată_știrea]

6 Decembrie 2023, 15:00
(349 vizualizări - 0 comentarii)


Forțe proaspete pentru Jandarmeria Ialomița

Forțe proaspete pentru Jandarmeria Ialomița

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița s-au mărit cu 15 subofițeri. Noii angajați sunt absolvenții Școlilor Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, promoția decembrie ...[citește_toată_știrea]

6 Decembrie 2023, 12:25
(375 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Luni, 11 decembrie 2023, termen-limită pentru depunerea unor formulare fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor, persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care nu au depășit plafonul de ...[citește_toată_știrea]

6 Decembrie 2023, 11:15
(394 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

6 Decembrie 2023, 10:55


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

5 Decembrie 2023, 18:20


USR: Aroganța PSD-PNL poate lăsa copiii la mâna traficanților de carne vie de la 1 ianuarie 2024

Marți, 5 decembrie 2023, a fost adoptat în Senat un proiect important care repară o greșeală majoră a coaliției PSD-PNL și incriminează din nou în Codul Penal abuzurile sexuale dintre adulți și minorii ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 14:55
(813 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: USR abuz sexual


Ministrul Muncii, vizită de lucru în Ialomița

Ministrul Muncii, vizită de lucru în Ialomița

Marți, 5 decembrie 2023, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin, președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel și directorii structurilor teritoriale ale Ministerului Muncii au primit ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 13:30
(569 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Împreună aducem bucurie-Moș Nicolae alături de copii»

Protopopiatul Slobozia: «Împreună aducem bucurie-Moș Nicolae alături de copii»

Marți, 5 decembrie 2023, cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarilor și în prag de Sfântul Nicolae, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» din municipiu au ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 13:20
(527 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,65%, rata șomajului la sfârșitul lunii septembrie 2023

La sfârșitul lunii octombrie 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3725 șomeri (din care 1852 femei), rata șomajului fiind de 4,69%, cu 0,05% peste ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 12:35
(431 vizualizări - 0 comentarii)


Avansări în grad la Jandarmeria Ialomița, cu ocazia Zilei Naționale a României

Avansări în grad la Jandarmeria Ialomița, cu ocazia Zilei Naționale a României

Pentru îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu, 3 ofițeri și 12 subofițeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au fost înaintați în gradul militar următor, înainte de îndeplinirea ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 11:05
(506 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Vineri, 8 decembrie 2023, termen-limită pentru depunerea Declarației de mențiuni privind schimbarea perioadei fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor înregistrați în scop de TVA care utilizează ca perioadă fiscală trimestrul și care au efectuat o achiziție intracomunitară ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 10:35
(425 vizualizări - 0 comentarii)


APIA primește cereri inițile anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 15 decembrie 2023 inclusiv, se depun la Centrele județene ale Agenției, respectiv al Municipiului București pe raza ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 09:10
(429 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Fierbinți-Târg

Un incendiu s-a produs duminică, 3 decembrie a.c., în jurul orei 2,00, la o locuință proprietate personală în orașul Fierbinți-Târg. Trei echipaje de la Detașamentul de Pompieri Urziceni au intervenit pentru ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 16:05
(440 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Peste 1100 de amenzi în minivacanța de 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie-3 decembrie a.c., nu au fost înregistrate evenimente deosebite, polițiștii ialomițeni fiind prezenți la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 14:50
(466 vizualizări - 0 comentarii)


0241/924-Call Center RAJA Constanța

0241/924-Call Center RAJA Constanța

Interacțiunea cu utilizatorul serviciilor de alimentare cu apă și/sau de canalizare este extrem de importantă pentru RAJA Constanța. De aceea, serviciul de Call Center pus la dispoziția acestora vine în ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 14:25
(452 vizualizări - 0 comentarii)


ANAF: «Ghid privind modalitatea de aplicare a facilităților fiscale, acordate persoanelor fizice care desfășoară activități de creare de programe pentru calculator, începând cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023»

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că Agenția Națională de Administrare Fiscală a elaborat și publicat «Ghidul privind modalitatea de aplicare a facilităților ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 14:05
(924 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Măsuri preventive în perioada Sărbătorilor de Iarnă 2023

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, în scopul prevenirii unor episoade de îmbolnăvire a populației cu Trichinella spiralis (Trichineloză), aduce la cunoștința că reprezintă ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 12:10
(488 vizualizări - 0 comentarii)


Sinești: Microbuz cu cinci pasageri, implicat într-un accident rutier

Centrul Infotrafic al Poliției Române informează că luni, 4 decembrie a.c., în zona localității Sinești, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme și un microbuz cu cinci ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 09:00
(796 vizualizări - 0 comentarii)


Muzeul Județean Ialomița: Expoziție-eveniment cu prilejul Zilei Naționale a României

Muzeul Județean Ialomița: Expoziție-eveniment cu prilejul Zilei Naționale a României

Muzeul Județean Ialomița organizează o expoziție dedicată împlinirii a 105 ani de la actul istoric de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia. Expoziția este găzduită de foaierul Sălii Europa a Consiliului ...[citește_toată_știrea]

30 Noiembrie 2023, 12:45
(850 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița a fost reconectată la rețeaua de energie electrică

Ialomița a fost reconectată la rețeaua de energie electrică

E-Distribuție Dobrogea anunță că echipele de lucru mobilizate au reconectat la rețea circa 96% din numărul total de clienți care au avut alimentarea cu energie electrică întreruptă de daunele provocate ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2023, 20:40
(768 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Activități educative alături de preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit «Piticot»

Protopopiatul Slobozia: Activități educative alături de preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit «Piticot»

Miercuri, 29 noiembrie 2023, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» din municipiu au organizat activitatea cu tema «Sfântul Apostol Andrei-ocrotitorul românilor ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2023, 14:40
(1107 vizualizări - 0 comentarii)


A treia zi de proteste la Direcția Județeană de Statistică Ialomița

A treia zi de proteste la Direcția Județeană de Statistică Ialomița

Miercuri, 29 noiembrie 2023, salariații Direcției Județene de Statistică Ialomița au continuat protestul început pe data de 27 noiembrie 2023. Greva s-a desfășurat timp de o oră, începând cu orele 11,0 ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2023, 13:50
(1387 vizualizări - 1 comentariu)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 437 438
Ultimele comentarii
Vasile în 9,3 km de străzi asfaltate la Perieți Un brigadier în Rudele unui bărbat ucis accidental cer despăgubiri de peste 1 milion de euro ora se ana în Punct de acostare pentru ambarcațiuni, în comuna Stelnica Ionica în Spitalul Județean de Urgență Slobozia renunță la investiții Mai multi MEMBRI în Parchetul Județean Ialomița a vrut să renunțe la cele mai importante acuzații în dosarul «CAR Învățământ Slobozia» Membru în Parchetul Județean Ialomița a vrut să renunțe la cele mai importante acuzații în dosarul «CAR Învățământ Slobozia» Dana în Punct de acostare pentru ambarcațiuni, în comuna Stelnica Dorian în Grivița și Axintele, performerele etapei a 16-a Atentie! în Parchetul Județean Ialomița a vrut să renunțe la cele mai importante acuzații în dosarul «CAR Învățământ Slobozia» Alex_Nedea în Rudele unui bărbat ucis accidental cer despăgubiri de peste 1 milion de euro 2 în Parchetul Județean Ialomița a vrut să renunțe la cele mai importante acuzații în dosarul «CAR Învățământ Slobozia» Mihai în Grivița și Axintele, performerele etapei a 16-a Vasile de la Fetești în Grivița și Axintele, performerele etapei a 16-a Iosif în Grivița și Axintele, performerele etapei a 16-a Tanța în Compania Națională de Investiții construiește un cămin cultural în comuna Dridu de Avocat în Parchetul Județean Ialomița a vrut să renunțe la cele mai importante acuzații în dosarul «CAR Învățământ Slobozia» Aneta în Parchetul Județean Ialomița a vrut să renunțe la cele mai importante acuzații în dosarul «CAR Învățământ Slobozia» Grivițean în Grivița și Axintele, performerele etapei a 16-a Eu Franț în Meritau mai mult 6 în Parchetul Județean Ialomița a vrut să renunțe la cele mai importante acuzații în dosarul «CAR Învățământ Slobozia»

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...