Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Laurențiu Ghiauru a dat în judecată funcționarii publici care l-au reclamat la Ministerul Mediului

Solicită daune morale de 300 mii de lei

Laurențiu Ghiauru a dat în judecată funcționarii publici care l-au reclamat la Ministerul Mediului

Fostul director executiv al Agenției pentru Protecția Mediului, în prezent comisar șef al Gărzii de Mediu Ialomița, Laurențiu Ghiauru, și-a dat în judecată foștii subordonați. Este vorba despre funcționarii publici care au reclamat Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor comportamentul abuziv al acestuia. În cererea de judecată, înregistrată pe rolul Tribunalului Ialomița, Laurențiu Ghiauru le cere funcționarilor publici plata în solidar a sumei de 300 mii de lei, pentru «încălcarea dreptului la onoare, demnitate, reputație și imagine». Dosarul a fost înregistrat la începutul lunii noiembrie 2022 și nu a fost stabilit încă un termen pentru această acțiune. Contactat telefonic pentru un punct de vedere cu privire la acest proces, ac­tua­lul șef al Gărzii de Mediu Ialomița nu a răspuns.

Daune morale în valoare de 300 mii de lei Scandalul iscat între funcționarii publici ai Agenției pentru Protecția Mediului și fostul director Laurențiu Ghiauru continuă și după plecarea acestuia la Garda de Mediu Ialomița. Revoltați din cauza comportamen­tului abuziv al fostului director, 6 angajați au făcut mai multe reclamații pe care le-au înaintat către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) și Agenția Națională pentru Protecția Mediului. În urma acestor demersuri, MMAP a trimis de două ori anul acesta Corpul de Control al instituției să verifice situația din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Ialomița. Prima verificare a fost efectuată în februarie 2022, iar cea de-a doua în septembrie 2022. În urma primei acțiuni de control nu s-au constatat aspecte care să ridice vreo încălcare a drep­turilor angajaților, însă potrivit Raportului celei de-a doua verificări, reprezentanții Corpului de Control au constatat faptul că există o relație tensionată între conducere și subordonați și au consemnat în Raportul oficial faptul că există «suspiciuni» cu privire la capacitatea de management a fostului director al instituției. Cu toate acestea, singura măsură notabilă impusă de Corpul de Control a vizat atenționarea lui Laurențiu Ghiauru cu privire la comportamentul avut față de funcționarii din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Ialomița. Mai mult decât atât, sesizările angajaților APM Ialomița sunt folosite drept probe în procesul pe care Laurențiu Ghiauru l-a deschis împotriva acestora. Acesta a deschis o acțiune la Tribunalul Ialomița în care le cere foștilor subordonați plata, în solidar, a unor despăgubiri morale în valoare de 300 mii de lei. Potrivit cererii de chemare în judecată, actualul șef al Gărzii de Mediu Ialomița le solicită judecătorilor să constate «încălcarea dreptului subsemnatului la onoare, demnitate, reputație și imagine». Totodată, în documentul înaintat instanței se precizează faptul că motivul principal al cererii de chemare în judecată îl reprezintă «formularea de afirmații denigratoare, defăimătoare și mincinoase». Pe lângă sumele de bani solicitate, reclamantul vrea ca judecătorii să-i oblige pe pârâți la publicarea sentinței, după rămânerea definitivă, în paginile ziarelor Independent, Adevărul și România Liberă. Contactat telefonic pentru a oferi un punct de vedere cu privire la procesul pe care l-a deschis, Laurențiu Ghiauru nu a răspuns.

Ultima dispoziție a lui Ghiauru În paralel cu cererea de chemare în judecată, Laurențiu Ghiauru, în ultima zi a sa în calitate de director al Agenției pentru Protecția Mediului Ialomița, a înaintat către Agenția Națională pentru Protecția Mediului o decizie potrivit căruia revocă toate ra­poartele de evaluare ale angajaților care au reclamat abuzurile acestuia. În primăvara acestui an, în urma evaluărilor anuale, toți cei 6 funcționari publici au primit calificativul «satisfăcător». Decizia dată de fostul director i-a afectat pe aceștia, salariile fiindu-le diminuate cu 10%. Pe cale de consecință, funcționarii publici au deschis la rândul lor o acțiune în instanță prin care solicită anularea rapoartelor de evaluare și redobândirea drepturilor salariale. Procesul se află, de asemenea, înregistrat pe rolul Tribunalului Ialomița.

22 Noiembrie 2022, 14:20 (2775 vizualizări - 10 comentarii)

Citiți și:
Laurențiu Ghiauru a fost numit la conducerea Gărzii de Mediu Ialomița
Neregulile din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Ialomița, ascunse sub preș de Ministerul Mediului
Decizii de salarizare emise nelegal la Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița

Comentariile cititorilor:


Slobozean:
(26 Noiembrie 2022, 20:26)
nu s-a gasit unul sa il bata??
Corcodel de la Dumitresti:
(25 Noiembrie 2022, 22:25)
Eu pesonal, nu am dat in judecata pe nimeni, dar vazand acest caz am decis: LAURENTIU  GHIAURUL, te dau in judecata cu plangere penala pentreu abuz in serviciu si neglijenta pentru urmatoarele fapte; Constituirea unui grup organizat care a permis,TAIEREA PLOPILOR DIN VALEA PLOPILOR URZICENI. Constituirea unui grup organiazat  care a permis taierea TEILOR de pe 39 strazi din URZICENI. Promit ca pe 27 11 2022, voi depune la PARCHETUL GENERAL, PARCHETUL URZICENI SI PARCHETUL  IALOMITA PLANGERILE PENALE.  TU, ca om, nu ai pus pomii nostri, ai venit si i-ai taiat.  In pomii aia noi am lasat speranta sa-i vedem mari si falosi. LEGEA SA FACA DREPTATE! 
Zidar:
(24 Noiembrie 2022, 07:04)
Și totuși piesa se va juca până la capăt.iluziile țin de moment.finalul va fi fără jumătăți de adevăr.
vox:
(23 Noiembrie 2022, 15:56)
Chiar trebuie să auzim ce spun și slugile subordonate ale prea distinsei figuri tragice de la conducerea Gărzii de Mediu ?????????????
Lucratorul:
(23 Noiembrie 2022, 12:13)
Sa știți ca pe noi ne afectează ca susțineți minciuna. Noi știm adevarul și-l știți și voi. Știm si cine va furnizează informațiile pe care le Spune-ți jumate si cine are interesul sa scape de Dnul director de tot, din mediu. Numai prin falsa impresie ca el este vinovat încercați sa influențați instanța publica si de judecată…Sa nu credeți ca restul angajaților le susțin. Sunt doar amenințarile avocaților. Ar trebui sa ajutați mediul nu sa-l îngropați. Asta ați făcut voi, un ziar …Cleantech si dnele cu petiția. Ajunge!
Cetățean :
(23 Noiembrie 2022, 06:49)
Aveți și voi trei subiecte Ghiauru, Clean Tech și CAR! Mai găsiți și altceva de scris ca ne-am plictisit. Nu se întâmpla nimic in orașul asta? Școlile au caldura, spitalul are bani pentru dezinfectanți, exista Cabinete stomatologice pentru urgente? Lăsați dracului scandalurile, ca suntem sătui de mizeria din țara asta. Mai scrieți ceva și pentru cetățeni.
Mary :
(23 Noiembrie 2022, 05:45)
Nu mă mai miră nimic și mă întreb, dece nu a ďat pe nimeni în judecată pentru propria-i incompetență?! Sau pe cei care l-au numit director.
X:
(22 Noiembrie 2022, 18:40)
Noroc ca aveți ce scrie. Alea sunt lacrima?
George.s:
(22 Noiembrie 2022, 13:31)
Unde păstra Ghiauru ăsta aceste patru virtuți (onoare, demnitate, reputație și imagine)? Ca să pretinzi că ți-au fost atacate, știrbite, călcate în picioare, ar fi trebuit să fie vizibile, lumea să le cunoască. Nu poți pretinde lezarea a ceva ce nu ai.
Mihai C:
(22 Noiembrie 2022, 12:11)
Al dreaq mai este el...Mai sunt multi insurubati din astia in institutiile din Ialomita...Decat preotul poate sa ii schimbe din functie, cand vine la petrecerea cand se ciupeste lumea de haine...

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 07 Dec 2022
108 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 409 410

Doi scandalagii din Bărbulești, reținuți de polițiști

Polițiștii de Investigații Criminale din Urziceni au reținut în cursul zilei de marți, 6 decembrie a.c., două persoane în vârstă de 17 și 33 de ani, ambele din Bărbulești, cercetate sub aspectul săvârșirii ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 16:20
(78 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Soțul și-a agresat verbal soția și s-a ales cu un dosar penal!

Polițiștii din Urziceni au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 44 de ani, din localitate, ar fi fost agresată verbal de soțul său, un bărbat de 56 de ani. În urma verificărilor s-a stabilit ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 16:10
(72 vizualizări - 0 comentarii)


2

Tânăr din Borănești, la volan cu permisul suspendat

Polițiștii ialomițeni au depistat în trafic, pe DN2, în afara municipiului Urziceni, un tânăr de 28 de ani, din comuna Borănești, care circula cu mașina pe drumurile publice deși avea dreptul de a conduce ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 16:05
(68 vizualizări - 0 comentarii)


3

RAJA Constanța: Lucrare programată în orașul Căzănești, 8-9 decembrie 2022!

În vederea executării lucrărilor de conectare a instalațiilor hidraulice aferente Stației de Pompare din orașul Căzănești, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei din noaptea de joi, 8 decembrie 20 ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 15:20
(61 vizualizări - 0 comentarii)


4

APIA: Peste 61,988 milioane de euro, autorizate la plata finală în cadrul Campaniei 2022

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat autorizarea plăților finale, ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 12:25
(101 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


5

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

6 Decembrie 2022, 18:20


6

AJFP Ialomița: Înregistrare contracte de chirii la organul fiscal teritorial

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoane fizice care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din ...[citește_toată_știrea]

6 Decembrie 2022, 17:20
(176 vizualizări - 0 comentarii)


7

Slobozia: Două persoane rănite în urma unui accident rutier

Miercuri, 30 noiembrie a.c., în jurul orelor 22,20, pompierii din Slobozia au intervenit la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism. În urma nefericitului eveniment au rezultat două victime ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 14:00
(398 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


8
Urziceni: Dealer de droguri la 16 ani

Urziceni: Dealer de droguri la 16 ani

Un adolescent de 16 ani a fost identificat de jandarmi miercuri, 30 noiembrie a.c., în timp ce încerca să vândă canabis în Parcul «Teoharie» din oraș. Acesta a declarat, în prezența tatălui său, că a fost ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 13:30
(350 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Încep controalele în piețe, carmangerii, magazine alimentare sau restaurante

Pentru Sărbători de Iarnă în siguranță, în perioada 5-24 decembrie 2022, vor fi dispuse măsuri privind intensificarea controalelor sanitare-veterinare în vederea verificării modului în care sunt respectate ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 13:15
(313 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: 15 decembrie 2022, data limită pentru depunerea cererilor pentru acordarea ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 15 decembrie 2022 se depun la centrele județene APIA pe raza cărora se află sediul social al solicitantului, cererile ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 08:30
(231 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Locuințe în flăcări, incendiu stins după 5 ore

Pompierii din Țăndărei au intervenit vineri, 2 decembrie a.c., pentru a stinge flăcările care au cuprins două locuințe amplasate în aceeași curte, pe raza orașului Țăndărei. La sosirea forțelor de intervenție ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2022, 09:30
(517 vizualizări - 1 comentariu)


12
Ialomița: Polițiștii, pompierii și jandarmii, la datorie în minivacanța de 1 Decembrie

Ialomița: Polițiștii, pompierii și jandarmii, la datorie în minivacanța de 1 Decembrie

Peste 300 de pompieri și jandarmi ialomițeni vor asigura vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică, pe toată perioada minivacanței de 1 Decembrie. Răspunsul la urgențele medicale va fi asigurat ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 13:40
(1053 vizualizări - 0 comentarii)


Ședințe operative, desfășurate de către Instituția Prefectului Județului Ialomița

Ședințe operative, desfășurate de către Instituția Prefectului Județului Ialomița

Marți, 29 noiembrie 2022, prefectul județului Ialomița a prezidat o serie de trei ședințe, respectiv Ședința Colegiului Prefectural, Comitetul pentru Situații de Urgență și Ședința Centrului Local de Combatere ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 13:30
(908 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programul «Tezaur» continuă și în luna decembrie 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că începând de luni, 5 decembrie 2022, românii pot investi în Titlurile de Stat «Tezaur», cu maturități de 1 și 2 ani și dobânzi ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 10:45
(943 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Începe sesiunea depunerii cererilor pentru subvenția la motorină

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în cursul lunii decembrie 2022 se depun Cererile de acord pentru finanțare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 10:30
(1008 vizualizări - 0 comentarii)


«Crăciunul din Slobozia», ediția 2022

«Crăciunul din Slobozia», ediția 2022

Primăria și Consiliul Local Slobozia, alături de Direcția Educație, Cultură și Tineret și Direcția de Administrare a Domeniului Public lansează«Crăciunul din Slobozia», cel mai mare eveniment la sfârșit ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2022, 14:35
(1378 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie pe strada General Alexandru Averescu din Fetești

Echipele RAJA Constanța intervin pentru remedierea unei avarii survenite la nivelul unui hidrant de pe strada General Alexandru Averescu din Fetești. În vederea executării acestor lucrări, se sistează furnizarea ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2022, 09:50
(914 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în intervalul 30 noiembrie-4 decembrie 2022, casieriile RAJA Constanța și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor fi ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2022, 09:45
(997 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Acțiuni preventive desfășurate de polițiști

Miercuri și joi, 23/24 noiembrie a.c., polițiștii din Fetești au desfășurat activități preventive la nivelul unităților școlare din municipiu. Acțiunile au vizat prevenirea furturilor din locuințe și a ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2022, 13:50
(1237 vizualizări - 0 comentarii)


Giurgeni: Soți omorâți pe trecerea de pietoni

Un bărbat de 59 de ani și soția sa, în vârstă de 54 de ani, au murit în seara zilei de joi, 24 noiembrie a.c., în urma unui accident produs pe raza localității Giurgeni. Soții se angajaseră să traverseze ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 18:10
(1981 vizualizări - 1 comentariu)


Slobozia: A intrat cu mașina în gardul cimitirului

Miercuri, 23 noiembrie a.c., un tânăr de 37 de ani s-a ales cu un dosar penal după ce s-a urcat la volanul unei mașini având dreptul de a conduce suspendat. Pe șoseaua Ciulniței, din Slobozia, acesta a ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 14:20
(1550 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Slobozia accident


Ordine de protecție emise de polițiști la Slobozia și Movila

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au acționat pe linia combaterii și prevenirii faptelor de violență domestică. Astfel, oamenii legii au emis două ordine de protecție, pe numele a doi bărbați ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 14:10
(1241 vizualizări - 0 comentarii)


Grivița: Reținut pentru «tentativă la furt calificat»

Polițiștii din localitatea Grivița au reținut miercuri, 23 noiembrie a.c., un tânăr de 19 ani, din localitate, pentru săvârșirea a două infracțiuni de «tentativă la furt calificat». Acesta a pătruns în ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 14:00
(1280 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Vineri, 25 noiembrie 2022, termenul limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că 25 noiembrie 2022 este termenul limită de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare încheiată ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 10:30
(1274 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Portofel pierdut pe stradă, găsit de un jandarm aflat în timpul liber

Slobozia: Portofel pierdut pe stradă, găsit de un jandarm aflat în timpul liber

Fiind în timpul liber și aflându-se la cumpărături în municipiul Slobozia, plt. adj. șef Zaharia Constantin a găsit pe stradă, miercuri, 23 noiembrie a.c., portofelul piedut de o femeie de 40 de ani. Jandarmul ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2022, 16:00
(1895 vizualizări - 9 comentarii)


Muzeul Județean Ialomița: Expoziție cu tematică militară

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal «ASTRA» din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Consiliul Județean Ialomița anunță deschiderea expoziției ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2022, 13:45
(1748 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Rambursări TVA de peste 16,63 milioane de lei, în octombrie 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în luna octombrie 2022, conform selecției naționale, TVA în valoare de 16,63 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2022, 10:15
(1621 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Reviga

Trei echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia au acționat pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din localitatea Reviga. În sprijinul ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2022, 14:20
(1677 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Reviga incendiu


Accidente la Platonești, Munteni-Buzău și Coșereni

Accidente la Platonești, Munteni-Buzău și Coșereni

Sâmbătă, 19 noiembrie a.c., în jurul orelor 20,15, pompierii din Țăndărei au intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Platonești, în care a fost implicat un autoturism, care s-a răsturnat ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2022, 14:10
(1600 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 409 410
Ultimele comentarii
ofer spaţiu comercial de închiriat în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 7 decembrie 2022 Ion Ion în Moraru&comp. au conectat Intergroup Engineering SRL la fondurile publice gestionate de Secretariatul General al Guvernului RADU în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 7 decembrie 2022 Costel în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 7 decembrie 2022 Alex în Țățica Rodica apără AUR cu prețul contului de Facebook Adrian în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 7 decembrie 2022 art în Consilierul Potinche în misiune de luptă la cafea, în Georgia WALY în Casa de Cultură a Sindicatelor Slobozia și Hotelul «Lebăda» Amara revin în patrimoniul UGSR Nicky Tinta în Coșarul de Ialomița Cetatean de pe str.Filaturii în A început cursa pentru adjudecarea Centurilor Ocolitoare ale Sloboziei Marian în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Cetățean în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Irina în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Gogu în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Mary în Slobozia va avea două centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar BOAJE ADRIAN în Casa de Cultură a Sindicatelor Slobozia și Hotelul «Lebăda» Amara revin în patrimoniul UGSR Mary în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Gogu' de la borduri în Țăndărei: Locuințe în flăcări, incendiu stins după 5 ore Marian în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Valentin Nichita în Consilierul Potinche în misiune de luptă la cafea, în Georgia
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...