Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Rezerve bugetare de 10 milioane de euro la Slobozia

Minuni administrative în 2 ani de mandat

Rezerve bugetare de 10 milioane de euro la Slobozia

Administrația Soare estimează că va avea la dispoziție 10 milioane de euro pentru finanțarea investițiilor din Slobozia. Suma, susține primarul Sloboziei, rezultă din finanțările europene accesate și economiile bugetare realizate în primii 2 ani de mandat. «În 2020 estimam că vom obține aceste rezerve bugetare în 4 ani de mandat... După 2 ani suntem la un pas de a atinge această sumă. Iar în cursul anului 2023 o vom depăși!» declară Dragoș Soare.

Obiectiv administrativ atins La preluarea mandatului, în anul 2020, primarul Dragoș Soare a susținut că mandatul său va fi unul «de austeritate» bazat pe eficientizarea cheltuielilor administrative și limitarea costurilor investiționale. În opinia sa, această strategie administrativă ar fi permis municipalității economii bugetare de 10 milioane de euro în 4 ani de mandat. La începutul anului 2023, primarul Dragoș Soare declară că pragul estimat inițial ar putea fi depășit în acest an: «În 2020 estimam că vom obține aceste rezerve bugetare în 4 ani de mandat... După 2 ani suntem la un pas de a atinge această sumă. Iar în cursul anului 2023 o vom depăși! Concret, la acest moment avem la dispoziție 45 milioane de lei pentru cofinanțarea investițiilor din fonduri europene, finanțarea proiectelor locale și derularea investițiilor multianuale. Iar anul este abia la început...» declară Dragoș Soare.

Să nu ne bucurăm prematur Optimismul edilitar al primarului Sloboziei este contrazis de realitatea din teren. În decursul anului 2022, tot mai mulți slobozeni se declară nemulțumiți de faptul că orașul a fost transformat într-un imens șantier. Situația riscă să devină tot mai tensionată în condițiile în care administrația Soare nu este dispusă să renunțe la niciunul dintre cele 11 proiecte europene aflate în derulare. Cel mai controversat dintre acestea este cel care a presupus construirea pistelor de biciclete și reabilitarea infrastructurii rutiere pe bulevardele Matei Basarab și Chimiei. Însă efectele nedorite ale unor investiții similare sunt vizibile în tot orașul. Ba, mai mult, în decursul anului 2023 urmează să fie deschise noi șantiere. Printre investițiile noi, deja anunțate, se numără reabilitarea Parcului «E14», reamenajarea spațiilor verzi din oraș, demolarea garajelor construite ilegal, finalizarea investiției din Piața Revoluției. Și exemplele ar putea continua.

11 Ianuarie 2023, 08:10 (5561 vizualizări - 30 comentarii)

Citiți și:
Dulceață de cireși japonezi «made in Slobozia»
Administrația Soare vrea pod peste Ialomița, la calea ferată
«Orășelul Copiilor», prima investiție funcțională a administrației Soare
Slobozia are peste 100 de obiective de investiții în 2023

Comentariile cititorilor:


WALY:
(16 Ianuarie 2023, 16:32)
Dar STRANDUL ca acum vine vara, sau Primarele nu stie sa inoate?
Contabil:
(16 Ianuarie 2023, 14:16)
Oprirea lucrărilor pe bvd. Chimiei - cică nu este fundație!!! - în zona Casei de Cultură a Sindicatelor, faptul ca pe unde se pare că lucrările s-au terminat (pe proiectul de mobilitate urbana - pe Unirii, Cosminului, Chimiei , de la BRD spre variantă) au rămas niște scame mari de tot, de îți rupi picioarele și bicicleta, etc., sugerează următoarele lucruri
 - devizele inițiale nu mai sunt actuale, prețurile materialelor si manoperei fiind mult mai mari
 - fiind lucrări cu fonduri europene, banii moka de la UE sunt tot ăia!!!
 - constructorul a făcut o binemeritată pauză și se agită cu joc de gleznă doar la trotuarul de peste drum de MB  - pentru publicul larg!
 - cele 10 mil Euro s-a putea să se ducă mai rapid decât ar vrea primul gospodar al urbei pe proiectele făcute cu 4-5 ani în urmă.
Așa că, mai avem de suferit printre utilaje, trotuare neterminate, bulevarde distruse, etc.
@Cetățean:
(15 Ianuarie 2023, 17:26)
probabil tu locuiesti in Calarasi  :D
@Cetățean:
(15 Ianuarie 2023, 12:16)
Așa este, cum spuneți! cea mai mare schimbare în bine din ultimii 20 de ani este că avem un nou operator de salubritate, Adi Eco 2009, care acum 2 ani cam era în insolvență, iar acum a căpătat o dimensiune județeană!

Și fără legătură cu tema articolului - Nota bene nu are sensul pe care credeți că îl are când îl felicitați pe don primar!
Cetățean :
(15 Ianuarie 2023, 05:22)
Dacă e șantier,de ce e șantier, dacă nu este șantier,de ce nu este șantier. Cum o dai, unora nu le convine nimic._____________________ Ceea ce pot spune eu este că nu am văzut în ultimii douăzeci de ani schimbările în bine făcute de administrația actuală a urbei. Nota bene d-lui Soare.
Cati:
(14 Ianuarie 2023, 15:06)
Slobozeni acum culegeti ce ati semanat din 1990 permanent.
Fiecare nou primar vine cu planuri si idei noi, nu vrea sa continue proiectele incepute de predecesori (ceea ce ii face niste idioti).
Prioritar pentru Slobozia era sa fie asigurata apa potabila !!! NU ORTAVITA  !!!
Si noua administratie, noua din 2020, daca avea un pic de respect si normalitate trebuia sa faca prioritar retea de apa potabila pentru cetetenii care le platesc salariile sa se creada ei net superiori fraierilor de contributori la bugetul local. 
Apoi realizarea tuturor utilitatilor in carterul tinerilor (care au fost mintiti sa investeasca in case ce le fac relelele de apa-canalizare-gaze-electricitate si stazi cu trotoare civilizate. Mai mult de jumatate se spala la lighean si au fose proprii, nu au retea de gaze iar drumurile sunt de pamant denivelat cu mult noroi si mizerie (gunoiul se strange saptamanal), si Doamne fereste de salvare sau pompieri ca uneori nu pot merge decat pana in capatul strazilor.
Cartierul Slobozia Noua nu are toate strazile asfaltate si acolo e jale cand ploua.
Iar ei schimba pavelele si bordurile. Va invit sa mergeti pe jos pe unde zic ei ca au finalizat si veti vedea ca sunt portiuni mari cu dalele puse stramb si in valuri, sa clatina si au ramas gramezi de nisip care se ia pe picioarele pietonilor. Apropo sefii Primariei Slobozia nu sunt pietoni ei au masini cu sofer la scara, masini cumparate din banii dati de noi, soferii platiti din banii nostrii iar bietii de edili la fel tot din banii nostrii isi iau salariile.
Mare mila imi e de ei cat muncesc si se chinuie ca noi sa avem o viata frumoasa, curata si civilizata !
Mary :
(14 Ianuarie 2023, 08:49)
Aiureli! Bani aruncați aiurea! Se decopertează tot trotuarul de la MB-uri, pe partea dreaptă, în sensul de mers către Constanța, trotuar făcut din pavele cu o condiție noi nouțe peste care nu au trecut nici păsările în zbor, că pietonii nici atât. Acest susținător al proiectelor, știe? Și chiar dacă știe, ce-i pasă! Banii trebuie cheltuiți, aiurea!
Mary :
(14 Ianuarie 2023, 00:31)
Și ce vreți acum?! Să-l canonizați? Terminați cu prostiile că nu suntem la Cluj-Napoca. Când Slobozia o să arate pe jumătatea Clujului, atunci puteți spune că s-a înfăptuit o minune. Ar fi o minune, dacă am avea apă potabilă. Hai, pa!
Pentru Cetatean:
(13 Ianuarie 2023, 09:52)
Te referi la pavelele alea de calitate superioara mancate de ploaie si inghet? Mai sunt cateva prin boschetii din jur... du-te si vezi daca nu crezi!!!
dinamita:
(13 Ianuarie 2023, 09:41)
Si cu piste si fara.... Stau si ma gnadesc.... Cum aia de dinaintea lui nu faceau nimic si tot ieseau pe minus?
Alin:
(13 Ianuarie 2023, 08:23)
Cu intersecția de la casa de cultura ce glfaceti?monument istoric?nu lucrează nimeni acolo și sunt niște gropi de rupi masina,în curând de la ploi no sa se mai poată circula.era un domn dimineața care a spart baia de ulei și spunea ca va da în judecata.ati ghiorlanit tot orașul și asa la-ti lasat
Răduță Aurelian-Constantin:
(12 Ianuarie 2023, 23:52)
Ati distrus Parcul de la Oraselul Copiilor. Nu mai avem si noi un loc al nostru unde sa ne mai antrenam la Parkour. Sa va fie rusine. Multumim frumos. Astept sa ma invitati Domnule Primar la Dumneavoastra la primarie sa vorbim, nu prin consilieri sau intermediari. Vreau sa stam personal fata in fata, sa vorbim daca va intereseaza de tineretul din acest oras.
Adrian:
(12 Ianuarie 2023, 20:53)
Invităm în tandem pe domnul primar și șeful circulației din IPJ Ialomița, să iasă de pe aleea din spatele magazinului Ialomița și să meargă pe strada Ștefan cel Mare, la stânga către parcarea magazinului Ialomița. Aveți grijă domnule primar să nu faceți accident. Pentru a te asigura din dreapta, trebuie să blochezi circulația celor care vin pe Ștefan cel Mare dinspre magazinul LUCA. Avem primarul pe care îl merităm.
1999:
(12 Ianuarie 2023, 13:04)
Faceți parcări!ați trasat 2 dungi pe Crosntructorilor și luați bani de parcare.Ati anulat din locuri (gard nr 2) și se bat oamenii pt un loc.Gata ,ajunge cu atâta spațiu verde ,ca si asa nu sunteți în stare sa aveți grija de el.Ma ia groaza cu ce o sa fie atunci când o sa faceti și pe Cuza Vodă parcare.Mai renunțați la parcuri și faceti parcarii.Orășelul Copiilor,ar fi fost loc bun pt parcare supra-etajată(ca sub-teran, am văzut cu toți ce a iesit ) ati pus șezlonguri pt sex in Orășelul copiilor .Parcul N 14 iarăși un loc bun de parcare. Spațiul este prea mare între trotuare și blocuri,întorci tirul, faceti PARCARE. CARE NU AVETI LOC DE PARCARE ,DUCEȚI-VĂ MASINA IN FATA CASEI LU'...
eu:
(12 Ianuarie 2023, 11:34)
Care reamenajare spatii verzi, ca voi si cei din urma voastra nu sunteti in stare sa tundeti iarba si sa toaletati copacii. Prin toate parcurile si pe alei/strazi este jale, in toate anotimpurile.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 31 Mar 2023
105 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 416 417
Instituția Prefectului Ialomița: Ședința Colegiului Prefectural

Instituția Prefectului Ialomița: Ședința Colegiului Prefectural

Joi, 30 martie 2023, prefectul județului Ialomița a prezidat Ședința Colegiului Prefectural și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița. «Deschidem astăzi Ședința Colegiului Prefectural ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2023, 13:30
(152 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Camion răsturnat în șanț

Coșereni: Camion răsturnat în șanț

Miercuri, 29 martie a.c, pe DN2A, în zona localității Coșereni, polițiștii și pompierii ialomițeni au intervenit în cazul unui accident rutier. Din verificările efectuate a reieșit că, în timp ce un bărbat ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2023, 10:00
(242 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Peste 1600 de elevi înscriși la simularea examenului de Bacalaureat

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, la simularea examenului de Bacalaureat au participat 1660 de elevi de clasa a XII-a. Testarea s-a desfășurat în perioada 27 ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2023, 08:20
(168 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Măsuri pentru prevenirea apariției rabiei la animale

În vederea realizării eficiente a programului de control, supraveghere și monitorizare a rabiei pentru apărarea sănătății publice și a sănătății animale, DSVSA Ialomița a efectuat, împreună cu reprezentanții ...[citește_toată_știrea]

29 Martie 2023, 16:20
(210 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Sprijin financiar în valoare de peste 1,367 milioane de lei pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente ...[citește_toată_știrea]

29 Martie 2023, 12:05
(184 vizualizări - 0 comentarii)


5

AJFP Ialomița: Ministerul Finanțelor susține donarea de sânge, prin Programul «FIDELIS»

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că prima ediție din acest an a Programului «FIDELIS»-Titluri de Stat pentru populație va conține o tranșă specială dedicată ...[citește_toată_știrea]

29 Martie 2023, 10:50
(221 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

28 Martie 2023, 19:15


7
Slobozia: S-a desfășurat etapa județeană a concursului «Știu și aplic»

Slobozia: S-a desfășurat etapa județeană a concursului «Știu și aplic»

Sâmbătă, 25 martie a.c., în cadrul Liceului Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» s-a desfășurat etapa județeană a concursului «Știu și aplic», ce are ca scop educarea elevilor în ceea ce privește legislația ...[citește_toată_știrea]

28 Martie 2023, 14:30
(357 vizualizări - 0 comentarii)


DECES

DECES

Cu durere în suflet și nemăsurată tristețe anunțăm dispariția prematură a tatălui și soțului nostru drag, ing. VALENTIN CILIBEANU, director adjunct la RAJA Constanța și fost director al ...[citește_toată_știrea]

28 Martie 2023, 12:05
(1170 vizualizări - 1 comentariu)


APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii «DR06-Bunăstarea animalelor»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând de marți, 28 martie 2023, eliberează adeverințe pentru beneficiarii «DR06-Bunăstarea animalelor», care intenționează ...[citește_toată_știrea]

28 Martie 2023, 10:30
(320 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Ambulanță răsturnată pe șosea

Urziceni: Ambulanță răsturnată pe șosea

Luni, 27 martie a.c., pe raza municipiului Urziceni s-a produs un accident de circulație cu implicarea unei ambulanțe care se deplasa în regim prioritar spre Spitalul Municipial din Urziceni și un autoturism ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2023, 15:10
(685 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Joi, 30 martie 2023, termen-limită pentru depunerea Formularului 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că joi, 30 martie 2023, este termenul limită de depunere a «Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2023, 11:15
(387 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Căzănești!

Luni, 27 martie 2023, echipele RAJA Constanța vor executa operațiuni de reabilitare la nivelul sistemului de alimentare cu apă în orașul Căzănești. Pentru realizarea acestor lucrări, se va sista furnizarea ...[citește_toată_știrea]

26 Martie 2023, 17:25
(628 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: S-a încheiat restaurarea Bisericii de Lemn «Sf. Nicolae»

Slobozia: S-a încheiat restaurarea Bisericii de Lemn «Sf. Nicolae»

Depus pentru finanțare în anul 2017, proiectul privind restaurarea și conservarea Bisericii de Lemn «Sf. Nicolae» Slobozia s-a încheiat vineri, 24 martie a.c., o dată cu recepția obiectivului. Lăcașul de ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2023, 15:00
(971 vizualizări - 0 comentarii)


IJJ Ialomița: 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române

IJJ Ialomița: 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române

Anul acesta, pe data de 3 aprilie, se împlinesc 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Pentru a marca acest moment aniversar, Jandarmeria Ialomița organizează o serie de manifestări dedicate ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2023, 14:00
(714 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Lista seminariilor web pentru luna aprilie, publicată pe portalul ANAF

ANAF a publicat pe portalul propriu, la rubrica «Asistență contribuabili/Servicii oferite contribuabililor», lista seminariilor web care se vor desfășura în luna aprilie 2023. Preponderent, temele din luna ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2023, 11:40
(675 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Comerț ilegal cu animale, la Slobozia

Miercuri, 22 martie a.c., pe raza municipiului Slobozia a fost identificat un bărbat, domiciliat în județul Brăila, care transporta ilegal animale (5 porcine, 2 cabaline). În urma extinderii verificărilor ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2023, 11:30
(694 vizualizări - 0 comentarii)


Caravana SMURD «Fii pregătit!» ajunge în comunitățile rurale din Ialomița

În perioada 27-31 martie a.c, Caravana SMURD «Fii pregătit!» și Centrul Mobil de Instruire a Populației pentru Răspuns la Situații de Urgență vor fi prezente în județul Ialomița, pe raza localităților ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2023, 10:40
(713 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Acțiuni prevenitve desfășurate de polițiști

Slobozia: Acțiuni prevenitve desfășurate de polițiști

Miercuri, 22 martie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Poliției Transporturi Ialomița au desfășurat activități informativ ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2023, 14:40
(899 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campanie de recrutare în liceele din județ

IPJ Ialomița: Campanie de recrutare în liceele din județ

În perioada 22-24 martie a.c., Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița organizează o serie de activități de promovare a profesiei în rândul elevilor aflați la final de ciclu liceal. Astfel, peste ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2023, 14:30
(838 vizualizări - 0 comentarii)


Rași: Autobuz ce transporta muncitori, răsturnat în șanț

Rași: Autobuz ce transporta muncitori, răsturnat în șanț

Miercuri, 22 martie a.c., în zona localității Rași, un autobuz ce transporta muncitori, pe ruta Călărași-Buzău, s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului. În mijlocul de transport se aflau 41 de ...[citește_toată_știrea]

22 Martie 2023, 07:30
(1342 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Peste 2000 de elevi au participat la simularea Evaluării Naționale

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, la nivelul județului nostru, simularea Evaluării Naționale s-a desfășurat în 78 de unități școlare, înregistrând 2265 de elevi înscriși ...[citește_toată_știrea]

21 Martie 2023, 16:30
(1250 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 27 martie 2023, termen limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că, luni, 27 martie 2023, este termenul de depunere a următoarelor declarații fiscale: Formularul 100 ...[citește_toată_știrea]

21 Martie 2023, 10:30
(954 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Adeverințe pentru solicitanții schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat eliberarea de adeverințe pentru solicitanții schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, reglementată de HG nr.1179/2 ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 17:10
(1044 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Număr unic la dispoziția tuturor clienților

RAJA Constanța: Număr unic la dispoziția tuturor clienților

Interacțiunea cu utilizatorul serviciilor de alimentare cu apă și/sau de canalizare este extrem de importantă pentru RAJA Constanța. De aceea, serviciul de Call Center pus la dispoziția ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 15:15
(1124 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Spațiul Privat Virtual, obligatoriu

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoane juridice, asocierile și alte entități fără personalitate juridică, precum și persoanele fizice care desfășoară o ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 11:40
(1142 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Dridu

Incendiu la o casă din Dridu

Sâmbătă, 18 martie a.c., în jurul orelor 22,30, pompieri dini Urziceni au fost solicitați să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit la locuința unui cetățean din localitatea Dridu. Pentru misiune ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 10:20
(1070 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dridu incendiu


Vlădeni: Cadavrul unui bărbat, scos din apele râului Ialomița

Sâmbătă, 18 martie a.c., pompierii și paramedicii SMURD au intervenit pentru scoaterea unui cadavru din apele râului Ialomița, în zona localității Vlădeni. Din primele informații, trupul neînsuflețit aparține ...[citește_toată_știrea]

18 Martie 2023, 13:30
(1806 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 2,348 milioane de lei, sume stabilite suplimentar în urma inspecțiilor fiscale efectuate în luna februarie 2023

Inspectorii fiscali din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița au efectuat, în luna februarie a.c., 43 inspecții fiscale, 9 controale inopinate precum și 13 verificări documentare ...[citește_toată_știrea]

17 Martie 2023, 10:50
(1746 vizualizări - 3 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în Cartierul Buliga din Fetești!

Echipele RAJA Constanța intervin pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 110 mm, de pe strada Turnu Severin din Fetești. În vederea executării acestor lucrări ...[citește_toată_știrea]

17 Martie 2023, 10:30
(1618 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 416 417
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...