Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Slobozia: Parcare auto cu 139 de locuri pe strada Răzoare

Slobozia: Parcare auto cu 139 de locuri pe strada Răzoare

bonus: Bugetele firmelor Primăriei în 2023

Consiliul Local Slobozia s-a reunit marți, 28 februarie 2023, în cadrul unei ședințe ordinare. Printre cele mai importante proiecte de hotărâri aprobate în plen se numără și cel privind realizarea unei noi parcări supra­terane pe strada Răzoare. De asemenea, consilierii locali au aprobat bugetele anuale ale Platforma IMM Slobozia SRL, Pază și Servicii Comunitare SRL și Servicii Publice Slobozia SRL. Un alt proiect de hotărâre care ar putea suscita interesul opiniei publice îl reprezintă extinderea rețelei de apă potabilă în trei dintre zonele orașului.

4,6 milioane de lei pentru 139 locuri de parcare Indisponibilizarea locurilor de parcare pe bulevardele Matei Basarab și Chimiei obligă administrația locală să identifice noi locații pentru parcarea autoturismelor existente la Slobozia. Proiectul de hotărâre supus aprobării Consiliului Local Slobozia vizează aprobarea studiului de fezabilitate necesar construirii unei parcări pe strada Răzoare, în imediata vecinătate al blocurilor ANL. Valoarea investiției oscilează între 4 și 4,6 mili­oane de lei, în funcție de scenariul care urmează să fie acceptat. În ambele situații însă, numărul locurilor de parcare care urmează să fie realizate se ridică la 139. Cifra reprezintă o cincime din numărul locurilor de parcare care vor fi necesare în următorii 2 ani. Reamintim că în decursul anului 2022, prin resistematizare, au fost realizate 231 de noi locuri de parcare. Autoritățile locale speră să construiască alte două parcări de dimensiuni similare la intrările în oraș. Deși deficitul de locuri de parcare de la nivelul orașului Slobozia este mare, Slobozia ocupă locul 3 în topul național al orașelor cu cele mai multe parcări rezidențiale.

Bugetele firmelor Primăriei în 2023
Alte trei proiecte de hotărâre aprobate în plenul ședinței ordinare de marți, 28 februarie 2023 au vizat bugetele celor trei firme din subordinea Primăriei Slobozia. Astfel, pentru Platforma IMM Slobozia SRL, firma care gestionează activitatea din Parcul Industrial IMM, bugetul anului în curs se ridică la 2,94 milioane de lei. În cazul Pază și Servicii Comunitare SRL, bugetul aprobat de către consilierii locali pentru anul 2023 se ridică la 2,07 milioane de lei. Cea mai mare sumă alocată de Consiliul Local rămâne cea pentru Servicii Publice Slobozia SRL. Bugetul aprobat în anul 2023 pentru această firmă este de 3,3 milioane de lei, în creștere cu aproximativ 400 mii de lei față de anul precedent.

8,1 milioane de lei pentru extinderea rețelei de apă potabilă Un alt proiect de hotărâre care ar putea suscita interesul opiniei publice îl reprezintă extinderea rețelei de apă potabilă a orașului. Conform datelor oficiale, Slobozia are nevoie de investiții de peste 100 milioane de lei pentru extinderea și reabilitarea rețelei de apă și apă uzată a orașului. Consiliul Local Slobozia a aprobat studiul de fezabilitate pentru o investiție care ar permite ex­tinderea rețelei de apă pe strada Vidin, în zona Sălii Polivalente și în zona Peri. Valoarea totală a investiției este estimată la 8,1 milioane de lei, iar lucrările ar urma să fie finalizate în 36 de luni. Lungimea totală a conductelor de apă potabilă care urmează să fie construite însumează 3 kilometri.

7 Martie 2023, 14:20 (6833 vizualizări - 15 comentarii)

Citiți și:
Consilierii PSD și PRO România blochează din nou împrumutul de 34 milioane de lei
A început războiul politic pentru asfaltarea cartierelor Slobozia Nouă și Bora
Investiție de 20 milioane de euro într-un consorțiu pentru învățământul dual

Comentariile cititorilor:


Cetatean:
(23 Martie 2023, 13:36)
Ar fi pacat sa transformati spatiul acela verde in parcare.. Sunt putine spatii verzi in acest oras si ar fi pacat sa il distrugeti si pe acesta de pe str. Razoare.. Mai bine il reamenejati si plantati niste pomi si cetatenii vor fi mult mai mulțumiți. Este doar parerea unui cetatean de rând.
referendum:
(21 Martie 2023, 15:35)
Se pare ca primarii care s-au perindat temporar pe la Slobozia nu iau in considerare adevaratele doleante ale slobozenilor, ci fac numai ce se coace prin laboratoarele de partid. Sa-i multumim lui mocionel (fost primar actual consiglier) pentru pistele de biciclete inutile, pentru taiarea vegetatiei adiacente trotuarelor, pentru desfiintarea a foarte multe locuri de parcare. Nu mai zic de bubele vechi, APA si GROAPA! Iar cel nou vad ca este cumva obligat sa duca la indeplinire proiectele idioate ale fostului. Care este logica pentru care s-au scos pavelele existente pe M Basarab/Chimiei/Unirii si s-au pus altele noi? Sunt strazi intregi unde nu exista trotuare, dar nu faceti! Sunt strazi prost asfaltate sau doar pietruite dar ati reasfaltat BD Chimiei de la BRD catre varianta, desi era ok asfaltul. Asta este bataie de joc din banii publici, deci ai nostri (si fondurile europene nu vin din buzunare private, ci tot din cotizatiile din bani publici ale statelor membre printre care si rromanica noastra saraca). La urmatorul "dezmat public" mai intrebati-ne si pe noi ce ne trebe prin satucul asta prafuit si ars de soare (astrul, nu...). Baiatul ala de la dadp este fierar betonist sau peisagist? a ras tot ce a fost verde din oras; cand va fi soarele ala arzator (din mai si pana in octombrie) ne ascundem la racoare la umbra gazonului?
Cetățeanul :
(10 Martie 2023, 13:56)
Bună ziua! Vă rog frumos DLe Primar Dragoș Soare să renunțați la parcarea supraterana pe acel loc verde și frumos, că noi comunitatea din acel loc nu santem de acord cu acest proiect. Este un spațiu verde unde se joacă copii și acel loc este ca o oază vara când este cald și frumos! Nu vă bateți joc de alegătorii simpli care v au făcut primar! Nu vrem parcare in acel loc !!! Dacă este nevoie o să trecem la protest în fața Primăriei Slobozia!
Mary :
(10 Martie 2023, 07:59)
Parcare de suprafață?! Sper să vă iasă, de data asta. Că pe cealaltă, subterană, o s-o folosiți ca stație de metrou, peste 400, sau 500 de ani. O nimica toată.
Cetāţean:
(9 Martie 2023, 00:23)
Proiect de extindere a rețelei de apā potabilā? Glumiți? Care apā potabilā? Sā fie clar acest așezāmânt cāruia unii îi spun oraș nu are apā potabilā. Are otravā pe care Urbanul o vinde cu nerușinare la preț dublu de apā potabilā. Cât o sā mai rābdām apa otrāvitā și poluarea acestui târg.
sofer amator:
(8 Martie 2023, 22:12)
o masura mai mult decat necesara in aceasta privinta este de a asigura un spatiu suficient pentru parcarea/gararea tuturor autovehiculelor de transport marfa, sau macar a celor peste 3 tone, in afara orasului.  deja parcarile de resedinta si arterele rutiere au devenit adevarate autobaze pentru toate firmele de transport marfa sau calatori. 
deasemenea, accesul in interiorul municipiului a autovehiculelor de peste 3 tone sa fie mult mai strict reglementat pentru s-a ajuns deja pentru un palet de marfa sa fie blocate cai de circulatie, cai de acces, parcari, cu masini de cate 15 tone.
Gigi:
(8 Martie 2023, 19:36)
Sper ca nu este adevarat zvonul ca vreti sa faceti 2 parcari in afara orașului ca altfel or sa se duca soferi peste primar in birou!Renunțați la oraselul copiilor,parcul E 14 ,jumatate din parcul ialomita,parcul de lângă Biotera și faceți parcare.Ceea ce faceti voi nu sunt parcari,doar trageți 2 linii și luați bani pe locurile care erau deja ocupate
Mary :
(8 Martie 2023, 16:31)
Tăiați pomii ce fac mizerie excesivă, și mă refer la corcoduși și a celor care rodesc așa zis "elicoptere". Și unii și alții nu își au rostul într-un oraș modern ce se vrea ca afară.
Curiosul :
(8 Martie 2023, 02:10)
Artizanii bicicliști au pus 7 semafoare de la Gară pana in Centru, adică la fiecare 350 m,dacă adunăm tăierea vegetației (pomi,arbusti,)cu aglomerara traficului in zonele ,,parcarilor,,trasate pe carosabil,cu situati centurii ocolitoare nord ,cu nenumaratele așa-zisele santiere de modernizare a spatiului urbanistic,rezulta unul din cele mai poluate orașele, practic am cheltuit un vagon de bani doar pentru un moft,iar utilitățile vitale gen Apa potabilă,canalizarea, sunt lasate la voia hazardului.
Un Contribuabil ! :
(7 Martie 2023, 21:41)
Daca faceti parcare acolo, ma arunc in aer mai ceva ca enoriașii lui Bin Laden !
CT:
(7 Martie 2023, 14:19)
Zi de zi remarc schimbarile prin care trece orasul nostru. Noutatile schimba in bine deja-vu-ul cotidian. Salut proiectul pistelor de bicicleta precum si celelalte proiecte. In privinta parcarilor sunt multe de facut.  Nu ar strica o privire aruncata de autoritati asupra parcarilor de biciclete. Cate un rastel la fiecare scara de bloc si la institutiile publice din oras ar incuraja populatia sa foloseasca acest mijloc de transport si ar rezolva un pic din problemele de trafic. Spor la treaba!
Urbanistul:
(7 Martie 2023, 13:50)
Care retea de apa potabila? Dupa cate cunosc Slobozia nu are apa potabila sau, faceti o noua retea in zona Peri unde stau notabilitatile? Actualul Domn Primar se incapatineaza sa dezvolte piste de biciclete in detrimentul potabilizarii apei. Este convins ca are sustinerea Slobozenilor pentru un nou mandat si fara a asigura apa potabila. Il sfatuiesc sa nu mai fie asa de sigur, au mai fost multi in Primarie care au plecat cu coada intre picioare.
#pasajladrajna:
(7 Martie 2023, 12:43)
Faceti mai nene parcari etajate. Pacat ca este loc dar nu este folosit cum trebuie. Ganditi in perspectivă. Peste 10 ani o sa va plangeti iar ca nu e loc.
Gogu:
(7 Martie 2023, 12:36)
Bine că rezolvați încă un spațiu verde al orașului. Dar dacă ați fi extins Strada Răzoare până în blocuri, ați fi putut face parcări și pe stânga, și pe dreapta. Așa vă limitați doar la fâșia aia de pământ. Zici că sunteți chitiți pe orice e verde, să-l faceți praf. Măcar să nu tăiați stejarul! De când ați venit la primărie, doar știți că stricați! 
Parculetul Copiilor :
(7 Martie 2023, 11:23)
Iarasi betoane ! De ce nu un parculet ?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 07 Iun 2023
90 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 421 422
0
Fetești: Peste 60 kg de pește, confiscate

Fetești: Peste 60 kg de pește, confiscate

Vineri, 2 iunie a.c., polițiștii de Ordine Publică din Fetești depistat în flagrant, pe malul stâng al Brațului Borcea, doi  bărbați, cu vârste de 29 și 34 de ani, în timp ce transportau cu autoturismul ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 15:55
(39 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 9 permise de conducere reținute, 5 certificate de înmatriculare retrase, amenzi de peste 52 mii de lei

Marți, 6 mai a.c., peste 70 de polițiști din cadrul IPJ Ialomița au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat de ordine și ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 15:40
(39 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: «Saber Guardian 2023»

Instituția Prefectului Ialomița: «Saber Guardian 2023»

În perioada 27 mai-7 iunie 2023, Instituția Prefectului Județul Ialomița a desfășurat o serie de acțiuni în sprijinul desfășurării în bune condiții a exercițiului militar multinațional «Saber Guardian ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 12:50
(52 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Concursurile Profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență,  organizează miercuri, 7 iunie 2023, începând cu ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 08:55
(128 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Prevederi noi privind evaziunea fiscală

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că Legea nr. 241/2005, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a fost completată și s-au introduse prevederi noi ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 08:15
(119 vizualizări - 0 comentarii)


5

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

6 Iunie 2023, 19:10


Proiectile neexplodate de artilerie, la Fetești

Sâmbătă și duminică, respectiv 3/4 iunie a.c., echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița a intervenit pentru asanarea a două proiectile ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 13:25
(152 vizualizări - 0 comentarii)


7

Accidente la Coșereni, Slobozia, Urziceni, Fetești, Movilița și Borănești

Un echipaj de pompieri din Urziceni a intervenit la un accident rutier produs pe DN2, pe raza localității Coșereni, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 13:20
(230 vizualizări - 0 comentarii)


Pachetul «Cont Client»/RAJA Constanța

Pachetul «Cont Client»/RAJA Constanța

Pachetul «Cont Client»/RAJA Constanța este accesibil 24/24 și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line «Contul meu RAJA» (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 13:05
(151 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Șarpe de un metru, la motorul unei mașini

Luni, 5 iunie a.c., jandarmii au intervenit pentru capturarea unui șarpe de aproximativ 1 metru, care se afla la motorul unei mașini în zona Gării din municipiul Fetești. Șarpele a fost eliberat în mediul ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 12:50
(168 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești șarpe


APIA: Final de Campanie depunere Cereri de plată 2023

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice încheierea Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor de plată. Astfel, în perioada 1 martie-31 mai ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 11:20
(145 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Salonul Național de Artă Plastică «Atitudini Contemporane», ediția a XVI-a

Consiliul Județean Ialomița, Centrul Cultural «Ionel Perlea» Ialomița, «TRUICART Events Brand» și Dan Tudor Truică-curator independent au plăcerea să vă invite la vernisajul Salonului Național de Artă ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 08:10
(161 vizualizări - 0 comentarii)


«Saber Guardian 23» în Garnizoana Slobozia

Militarii Diviziei 2 Infanterie «Getica» împreună cu partenerii americani aparținând Brigăzii 226 MEB din Garda Națională a Statului Alabama, găzduiți de Batalionul 113 Artilerie «Bărăganul» Slobozia, vor ...[citește_toată_știrea]

2 Iunie 2023, 15:00
(684 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Fetești!

În vederea executării lucrărilor de conectare a noilor rețele de alimentare cu apă potabilă la sistemul centralizat din Fetești, se va întrerupe furnizarea apei de miercuri, 31 mai 2023, orele 23, ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 17:05
(1070 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Doja: A murit după ce a căzut într-o hazna

O femeie de 51 de ani din localitatea Gheorghe Doja a murit marți, 30 mai a.c., după ce a căzut într-o hazna. La fața locului au fost chemați paramedicii SMURD, dar și un elicopter SMURD, însă femeia nu ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 16:00
(1199 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Expoziția Absolvenților» la Muzeul Național al Agriculturii din România

Miercuri, 7 iunie 2023, la Muzeul Național al Agriculturii va fi vernisată «Expoziția Absolvenților», de la Liceul de Arte «Ionel Perlea» Slobozia, Atelierul de Arte Decorative-Tapiserie și Atelierul de ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 09:50
(1036 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 23 permise de conducere reținute, 8 certificate de înmatriculare retrase, amenzi de peste 139 mii de lei

Sâmbătă și duminică, 27-28 mai a.c., peste 90 de polițiști din cadrul PJ Ialomița au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:50
(1202 vizualizări - 0 comentarii)


Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiști la Fetești

Vineri, 26 mai a.c., polițiștii din Fetești au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 44 de ani, din Fetești, ar fi fost agresată de concubinul său, un bărbat de 39 de ani. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:35
(1125 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și cu permise suspendate, la volan

Polițiștii ialomițeni au depistat, în trafic, trei bărbați, cu vârstele cuprinse între 25 și 58 de ani, în timp ce conduceau autoturisme având dreptul de a conduce suspendat. În urma verificărilor efectuate ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:20
(998 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Sudiți și Drăgoești

Incendii la Sudiți și Drăgoești

În seara zilei de sâmbătă, 27 mai a.c., în jurul orelor 20,30, pompierii din Țăndărei au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:50
(983 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Cinci accidente, șase persoane rănite

Două echipaje de pompieri din Slobozia au intervenit la un accident rutier produs pe DN2A, între localitățile Slobozia și Bucu, în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului rutier a ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:35
(921 vizualizări - 0 comentarii)


Proiectil neexplodat de artilerie, la Bărcănești

Vineri, 26 mai 2023, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița a intervenit pentru asanarea unui proiectil exploziv de artilerie calibru 100 mm, ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:25
(1092 vizualizări - 0 comentarii)


DECES

Cu durere în suflet și nemăsurată tristețe anunțăm dispariția prematură a celui care a fost Dumitru Petre.
Slujba de înmormântare va fi oficiată în orașul Pantelimon, sicriul cu trupul ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 11:30
(1301 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de 1 Iunie și de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștință abonaților din întreaga arie de operare că joi, 1 iunie 2023, și luni, 5 iunie 2023, casieriile și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 11:15
(1111 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie pe str. Ciocârliei din Țăndărei

Duminică, 28 mai 2023, echipele RAJA Constanța intervin pentru remedierea avariei survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe str. Ciocârliei din Țăndărei. Ca urmare, în intervalul ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2023, 10:20
(1262 vizualizări - 0 comentarii)


Amenzi de peste 76 mii de lei, aplicate de polițiștii ialomițeni

Joi, 25 mai a.c., polițiștii ialomițeni au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2023, 14:30
(1200 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Marți, 30 mai 2023, termen limită pentru depunerea Formularului 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că marți, 30 mai 2023, este termenul-limită de depunere a «Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2023, 12:40
(1024 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii ialomițeni, alături de copii în Săptămâna «Prevenirii Criminalității»

În perioada 22–25 mai a.c., polițiștii au desfășurat activități informativ-preventive, în cadrul Săptămânii «Prevenirii Criminalității», zile dedicate siguranței copiilor, siguranței on-line precum și prevenirii ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 16:15
(1443 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Sprijin financiar de 16,666 milioane de pentru crescătorii de animale

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 11:15
(2087 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Concursuri privind pregătirea elevilor în domeniul situațiilor de urgență

În perioada 25-26 mai 2023, la Slobozia, în cadrul Liceului Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» și Stadionului «1 Mai», se desfășoară fazele județene ale celor două concursuri organizate de Inspectoratul pentru ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 09:10
(1127 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 421 422
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...