Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

În căutarea Conacului «Bolomey»

În căutarea Conacului «Bolomey»

Pe 15 martie 2023, Consiliul Județean Ialomița a aprobat majorarea devizului de lucrări pentru Conacul «Bolomey» la 32,7 milioane de lei. În martie 2021, cand s-a semnat contractul, valoarea devizului era de 18,7 milioane de lei. De-atunci au trecut 2 ani și o pandemie... Iar autoritățile județene promit că va fi gata până în toamnă, cu 3 luni mai devreme decât scrie în contract!

Vinerea la Conac Vineri e zi scurtă! Dar la Conac se lucrează. E soare, e primăvară, e bine... Doi meșteri bocănesc pe acoperiș, unul cară un sac de ciment prin șantier, inginerul prezintă graficele de lucrări unor funcționari de la Consiliul Județean... Numai noi mai lipseam! Cerem să intrăm înăuntru, să vedem cu ochii noștri ce vede toată lumea de 2 ani încoace în filmările cu drona. Pentru că e șantier, ni se asigură un însoțitor. Bine și așa! Pozăm ușile de termopan de la etajul I, stucaturile refăcute după desenele inițiale, bucățica de zid rămasă de pe vremea când Avicola creștea aici puii cu care comuniștii raportau cincinalul în patru ani și jumătate, scările redevenite solide... Ajungem în punctul de belvedere dintre etaje și ni se explică cum va arăta viitorul parc. Totul pare solid, făcut pentru încă 200 de ani, bocănitul meșterilor nu se mai aude, poate s-au oprit să-și aprindă o țigară... Întrebăm ce va fi în toate sălile astea, dar însoțitorul nostru ridică din umeri: «Asta e treaba Consiliului. Treaba noastră e să terminăm de construit la timp!». La timp ar fi în decembrie 2023, dar primim asigurări că va fi gata mai devreme. Poate chiar în toamnă... Dăm din cap cât putem noi de convingător. Ar fi primul obiectiv cultural din județ care ar fi gata la timp!

Sufletul Conacului Ce va fi la Conac știe toată lumea, că oficialii județului nu ratează nicio ocazie să repete: «atracție turistică pentru Cosâmbești», «un punct de interes pe harta județului Ialomița», «vrem să aducem la viață o clădire încărcată de istorie»... Dar cel mai bine trebuie că știe Ruxandra Nemțeanu, arhitectul care a gândit proiectul, șefa Complexului Bolomey, creierul acestei investiții. «Teoretic, refacem un monument istoric care va reprezenta un punct de atracție pentru Slobozia și împrejurimi. În partea asta de Ialomița nu există obiectiv socio-cultural de anvergura acestuia. Iar de-a lungul Ialomiței, întâmplător sau nu, tot mai multe astfel de obiective sunt refăcute, creând premisele organizării unor circuite tu­ristice și culturale. În fapt însă, facem mult mai mult. Conacul „Bolomey“ nu este o clădire obișnuită. Restaurăm aici sufletul unei clădiri istorice. Folosim tehnici și materiale din epocă, decorațiuni, picturi, elemente arhitecturale vechi... Vă asigur că în foarte scurt timp va deveni cea mai importantă clădire culturală civilă din zonă. Acesta este pariul meu!». Am paria, dar ce știm noi despre cultură? Ori despre istorie, ori despre conceptul de «cultură istorică», inventat de administrația județeană în mandatul trecut?

Totul va fi bine
Până în decembrie mai sunt 9 luni, că din martie a rămas o săptămână. Până atunci, trebuie să fie gata și Conacul, și Anexa. În Anexă se vor organiza ateliere culturale, pentru copii și adulți. În Conac și evenimente culturale. Cel puțin 5 ani, că așa prevede proiectul. Oportunitatea realizării acestui proiect a apărut în 2016, când UE a deschis o linie de finanțare pentru reabilitarea clădirilor istorice. In­ventatorul conceptului de «cultură istorică» a fost ex-președintele Consi­liului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă. La Târgul de Floci! Următorul preșe­dinte, Victor Moraru, a visat că va face din Ialomița un El Dorado turistic și a depus proiecte de investiții în valoare de 28 milioane de lei. Asta se întâmpla înainte de 2020! În martie 2021, actua­lul președinte, Marian Pavel, a semnat proiectul pentru restaurarea Conacului «Bolomey». Printre altele! Contractul inițial de execuție a lucrărilor avea o valoare de 18,7 milioane de lei. De-atunci suma a fost majorată de mai multe ori. Ultima oară pe 15 martie 2023. La 32,7 mili­oane de lei. Iar până în luma decembrie e timp destul ca devizul general al lucrărilor să mai crească. Dar contribuabilii primesc asigurări că totul va fi bine. Și că e bine că se face. Și cine suntem noi să ne îndoim de capacitatea administrației județene de a face? Sau dumneavoastră, cititorii?

25 Martie 2023, 14:20 (7013 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Reabilitarea Muzeului Național al Agriculturii costă 42,2 milioane de lei
Noul Bloc Operator al Spitalului Slobozia, finalizat în 2023
Consiliul Județean Ialomița închiriază fostul sediu al BCR cu 10 milioane de lei
Consiliul Județean Ialomița a semnat contractul pentru reabilitarea Conacului Bolomey

Comentariile cititorilor:


@ @Cosâmbești:
(28 Martie 2023, 10:19)
"dupa finalizarea lucrarii va apare, cu siguranta, un "mostenitor" din diaspora, va solicita restituirea proprietatii"
As dori sa ne raspunda public mai marii CeJeului, cat si cel care a enumerat prefectii anteriori (desi nu aveau treaba cu CJul) DACA ACEASTA CLADIRE - CONACUL BOLOMEY A FOST SOLICITAT SI RETROCEDAT MOSTENITORILOR (din america parca) in baza Legii 10/2001 privind imobilele confiscate de regimul comunist!  Pai daca este asa, aceasta cladire fiind retrocedata mostenitorilor si intrand in proprietatea privata a unor persoane fizice, cum pot fi alocati bani publici (fonduri/cofinantare) de catre o autoritate locala, rect(e) CJ??
Vedem cladirile istorice din tot bucurestiul, marcate cu bulina rosie (risc maxim de colaps la seisme) si nu le reconsolideaza nimeni (desi unele sunt istorice/de cultura) pentru ca nu se pot deturna fonduri publice pentru imobile private! (exceptia care confirma regula: cazul primarului vasile brescan din las fierbinti, care din banii primariei isi face acoperisul casei personale. gluma cu iz amar!)
Mai intrebam de ce aproape s-a dublat devizul de lucrari, de la 18 la 33 milioane? In medie, statistica ne arata ca s-aU scumpit costul produsele cu cca 10%, la conac s-a scumpit cu 50%?
Despre oportunitate...nu mai intreb; astept raportul de activitate al jupanului de la CJ pe 2024/2025
Mary :
(27 Martie 2023, 15:02)
Țara piere și baba de la cultură se piaptănă în Conacul Bolomey. Nimeni nu recunoaște că decidenții din cultură nu fac nimic, dar salariile sunt îndestulătoare. Un singur exemplu: în pandemie toți actorii au stat acasă și au fost plătiți 100/100. Noi nu avem actori pentru că ne lipsește teatrul, dar se mai găsesc, actori financiari care jonglează cum vor ei cu banul public. Curios este faptul că la fiecare control financiar totul se termină foarte bine.
locatar:
(27 Martie 2023, 12:33)
in cativa ani o sa vedeti conacul pe post de sediu pentru primarie.
alta utilitate nu ii vad.
Victoria:
(26 Martie 2023, 21:39)
O investiție de tocat bani. Se invocă istoria acestui conac care, chipurile merita restaurarea acestuia cu munți de bani. Care istorie? Chefuri și orgii sexuale cu fete sărace aduse cu sila din satele vecine ? Ce eveniment istoric important a avut loc aici? Niciunul. La cât de degradat era acest conac nu merita restaurat nici daca am fi primit cadou acești bani. In plus conacul este situat într-o zonă izolată ,lipsită de alte obiective turistice. In concluzie bani aruncați pe fereastră. Jud Ialomița este ultimul in clasamentul absorbției de fonduri europene. Cu banii ăștia cite nu s-ar fi facut într-un județ atât de sărac că Ialomița.
@Cosâmbești::
(26 Martie 2023, 18:36)
Parerea mea:

Intr-un judet cu putine vestigii de patimoniu, ani de zile nici un politruc ialomitean  nu a facut nimic  pentru  repararea conacului istoric de la Cosambesti. Dau si exemple in domeniu: Savu, Cristea, Tanasescu.

Daca ai vre-un capat de indiciu privind fraude in legatura cu reconstructia Conacului Bolomey, sesizeaza deindata DNA-ul.

Cu privire la temerea ta priind destinatia viitoare a conacului din Cosambesti, reparat din bani publici, anticipez ca dupa finalizarea lucrarii va apare, cu siguranta, un "mostenitor" din diaspora, va solicita restituirea proprietatii.
Asa s-a intamplat si la Buzau, cu palatul Marghiloman. 


contribuabil:
(26 Martie 2023, 15:08)
comuna cosambesti arata atat de rau, neingrijita,  fiind aproape neadministrata, incat nu stiu cate alte comune se afla sub nivelul ei. Bucu avea trotuare si  asfalt pe strazile marginase de acum 15 ani.
strazi pline de gropi, niste trotuare facute de mantuiala, ratarea realizarii unui sistem  de gaze naturale cand a a fost momentul proielnic, drumul principal  facut varza de traficul greu, o asa zisa reparatie - neterminata - a soselei slobozia-tandarei care, dupa doi ani, necesita o reparatie a reparatiei, o lipsa totala de initiativa a administratiei in probleme ce tin de confortul populatiei - animale fara stapan ( colectare, campanii de sterlizare etc. ), canalizare, intretinerea domeniului public etc.
bani cheltuiti irational pentru gard la primarie ( total inutil si inestetic sa imprejmuiesti o primarie cu un gard de beton ),  pentru refacerea  unui conac cu importanta simbolica,  in conditiile in care soseaua principala arata mai rau ca cele din ucraina.
reorganizarea administrativa se arata ca o necesitata reala. poate ca pentru cosambesti, chiar si pentru ciulnita, ar trebui avuta in vedere aceeasi solutie de care s-a bucurat Slobozia Noua. 
alte perspective s-ar deschide pentru localitatile astea , la cei vreo 2000 locuitori fiecare, cand, prin apartenenta la  resedinta de judet,  ar beneficia o parte consistenta dintr-un  un buget adevarat si o administrare reala.
Maria:
(26 Martie 2023, 14:25)
Să se reabiliteze, ne aparține nouă ca popor civilizat după cum ne considerăm,și mai ales cum ne declarăm.
Curiosul :
(26 Martie 2023, 13:54)
Dacă conacul devine un centru cultural, banii nu sunt irosiți, un complex expozițional unde se pot afisa colecții de artă, artă românească,si nu numai veche si noua,se pot crea ateliere ,in curtea interioara într-un cuvânt se poate face un pol cultural, mai ales ca ,Cosânbesti ,se poate lauada cu un pictor renumit .
Dezgustat:
(26 Martie 2023, 08:57)
Copiii romanilor mor pt ca statul nu are bani pt un transplant sau o operație scumpa... Chelului tichie de margaritar.
Cosâmbești:
(25 Martie 2023, 19:11)
La banii care ,, au intrat" în această restaurare, să fim sănătoși peste circa zece ani să vedem că de fapt a fost un fiasco și cine știe ce destinație va avea această clădire, oricum altceva decât se spune acum. Cu aceste milioane îngropate aici oare ce se putea construi ptr. oamenii din comuna Cosâmbești, ceva care să le fie de folos ?
.:
(25 Martie 2023, 18:50)
Faptul ca se reabiliteaza conacul din Cosambesti cred este un lucu bun.

P.S. Articolul este scris intr-o nota tendentiosa.
Un cosambean:
(25 Martie 2023, 14:53)
O dată cu încheierea lucrărilor la castel, poate se finalizează și soseaua care, in primavara lui 2022 a fost stricată: s.au săpat șanțuri de.o parte și de alta pentru scurgerea apei, șanțuri in care au crescut și s.au dezvoltat buruieni, s.au stricat intrările pe care localnicii și le.au betonat pentru parcarea mașinilor, rămânând numai găuri.... Nu era normal ca o dată începută lucrarea să se și finalizeze cu betonarea șanțurilor de scurgere și asfaltarea șoselei??! Oare nu era și un termen pt finalizarea lucrărilor??? Nu mai zic de banii irosiți... tot fonduri europene sau... ialomițene?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 07 Iun 2023
87 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 421 422
0

ISU Ialomița: Concursurile Profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență,  organizează miercuri, 7 iunie 2023, începând cu ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 08:55
(124 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Prevederi noi privind evaziunea fiscală

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că Legea nr. 241/2005, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a fost completată și s-au introduse prevederi noi ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 08:15
(112 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

6 Iunie 2023, 19:10


Proiectile neexplodate de artilerie, la Fetești

Sâmbătă și duminică, respectiv 3/4 iunie a.c., echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița a intervenit pentru asanarea a două proiectile ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 13:25
(148 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Coșereni, Slobozia, Urziceni, Fetești, Movilița și Borănești

Un echipaj de pompieri din Urziceni a intervenit la un accident rutier produs pe DN2, pe raza localității Coșereni, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 13:20
(223 vizualizări - 0 comentarii)


5
Pachetul «Cont Client»/RAJA Constanța

Pachetul «Cont Client»/RAJA Constanța

Pachetul «Cont Client»/RAJA Constanța este accesibil 24/24 și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line «Contul meu RAJA» (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 13:05
(146 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Șarpe de un metru, la motorul unei mașini

Luni, 5 iunie a.c., jandarmii au intervenit pentru capturarea unui șarpe de aproximativ 1 metru, care se afla la motorul unei mașini în zona Gării din municipiul Fetești. Șarpele a fost eliberat în mediul ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 12:50
(164 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești șarpe


7

APIA: Final de Campanie depunere Cereri de plată 2023

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice încheierea Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor de plată. Astfel, în perioada 1 martie-31 mai ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 11:20
(141 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Salonul Național de Artă Plastică «Atitudini Contemporane», ediția a XVI-a

Consiliul Județean Ialomița, Centrul Cultural «Ionel Perlea» Ialomița, «TRUICART Events Brand» și Dan Tudor Truică-curator independent au plăcerea să vă invite la vernisajul Salonului Național de Artă ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 08:10
(157 vizualizări - 0 comentarii)


«Saber Guardian 23» în Garnizoana Slobozia

Militarii Diviziei 2 Infanterie «Getica» împreună cu partenerii americani aparținând Brigăzii 226 MEB din Garda Națională a Statului Alabama, găzduiți de Batalionul 113 Artilerie «Bărăganul» Slobozia, vor ...[citește_toată_știrea]

2 Iunie 2023, 15:00
(680 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Fetești!

În vederea executării lucrărilor de conectare a noilor rețele de alimentare cu apă potabilă la sistemul centralizat din Fetești, se va întrerupe furnizarea apei de miercuri, 31 mai 2023, orele 23, ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 17:05
(1064 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Doja: A murit după ce a căzut într-o hazna

O femeie de 51 de ani din localitatea Gheorghe Doja a murit marți, 30 mai a.c., după ce a căzut într-o hazna. La fața locului au fost chemați paramedicii SMURD, dar și un elicopter SMURD, însă femeia nu ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 16:00
(1195 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Expoziția Absolvenților» la Muzeul Național al Agriculturii din România

Miercuri, 7 iunie 2023, la Muzeul Național al Agriculturii va fi vernisată «Expoziția Absolvenților», de la Liceul de Arte «Ionel Perlea» Slobozia, Atelierul de Arte Decorative-Tapiserie și Atelierul de ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 09:50
(1031 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 23 permise de conducere reținute, 8 certificate de înmatriculare retrase, amenzi de peste 139 mii de lei

Sâmbătă și duminică, 27-28 mai a.c., peste 90 de polițiști din cadrul PJ Ialomița au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:50
(1195 vizualizări - 0 comentarii)


Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiști la Fetești

Vineri, 26 mai a.c., polițiștii din Fetești au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 44 de ani, din Fetești, ar fi fost agresată de concubinul său, un bărbat de 39 de ani. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:35
(1120 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și cu permise suspendate, la volan

Polițiștii ialomițeni au depistat, în trafic, trei bărbați, cu vârstele cuprinse între 25 și 58 de ani, în timp ce conduceau autoturisme având dreptul de a conduce suspendat. În urma verificărilor efectuate ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:20
(993 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Sudiți și Drăgoești

Incendii la Sudiți și Drăgoești

În seara zilei de sâmbătă, 27 mai a.c., în jurul orelor 20,30, pompierii din Țăndărei au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:50
(979 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Cinci accidente, șase persoane rănite

Două echipaje de pompieri din Slobozia au intervenit la un accident rutier produs pe DN2A, între localitățile Slobozia și Bucu, în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului rutier a ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:35
(916 vizualizări - 0 comentarii)


Proiectil neexplodat de artilerie, la Bărcănești

Vineri, 26 mai 2023, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița a intervenit pentru asanarea unui proiectil exploziv de artilerie calibru 100 mm, ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:25
(1088 vizualizări - 0 comentarii)


DECES

Cu durere în suflet și nemăsurată tristețe anunțăm dispariția prematură a celui care a fost Dumitru Petre.
Slujba de înmormântare va fi oficiată în orașul Pantelimon, sicriul cu trupul ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 11:30
(1297 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de 1 Iunie și de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștință abonaților din întreaga arie de operare că joi, 1 iunie 2023, și luni, 5 iunie 2023, casieriile și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 11:15
(1107 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie pe str. Ciocârliei din Țăndărei

Duminică, 28 mai 2023, echipele RAJA Constanța intervin pentru remedierea avariei survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe str. Ciocârliei din Țăndărei. Ca urmare, în intervalul ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2023, 10:20
(1256 vizualizări - 0 comentarii)


Amenzi de peste 76 mii de lei, aplicate de polițiștii ialomițeni

Joi, 25 mai a.c., polițiștii ialomițeni au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2023, 14:30
(1196 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Marți, 30 mai 2023, termen limită pentru depunerea Formularului 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că marți, 30 mai 2023, este termenul-limită de depunere a «Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2023, 12:40
(1020 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii ialomițeni, alături de copii în Săptămâna «Prevenirii Criminalității»

În perioada 22–25 mai a.c., polițiștii au desfășurat activități informativ-preventive, în cadrul Săptămânii «Prevenirii Criminalității», zile dedicate siguranței copiilor, siguranței on-line precum și prevenirii ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 16:15
(1438 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Sprijin financiar de 16,666 milioane de pentru crescătorii de animale

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 11:15
(2077 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Concursuri privind pregătirea elevilor în domeniul situațiilor de urgență

În perioada 25-26 mai 2023, la Slobozia, în cadrul Liceului Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» și Stadionului «1 Mai», se desfășoară fazele județene ale celor două concursuri organizate de Inspectoratul pentru ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 09:10
(1123 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Se oprește apa la Fierbinți-Târg și Dridu!

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii survenite la nivelul sursei care asigură alimentarea cu apă din Fierbinți-Târg, echipele RAJA Constanța sunt nevoite să întrerupă furnizarea apei ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2023, 22:20
(1150 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Încasări de 383,50 milioane de lei la bugetul general consolidat, în perioada ianuarie-aprilie 2023

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în perioada ianuarie-aprilie 2023, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 383,50 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2023, 13:20
(1737 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Dridu!

Miercuri, 24 mai 2023, în intervalul orar 08,00-16,00, echipele RAJA Constanța sistează furnizarea apei potabile în localitatea Dridu, pentru executarea lucrărilor periodice de întreținere a rezervorului ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2023, 09:05
(1736 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 421 422
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...