Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Controale extinse la stațiile de carburanți din județul Ialomița

Controale extinse la stațiile de carburanți din județul Ialomița

Tragedia petrecută la Crevedia a obligat autoritățile să declanșeze controale ample la stațiile de carburanți din întreaga țară. În județul Ialomița, Instituția Prefectului Ialomița coordonează verificările prin intermediul instituțiilor abilitate. Estimările oficiale arată faptul că în județul nostru există peste 50 de astfel de unități, ce urmează a fi verificate în perioada următoare.

Verificări la stațiile de carburant Exploziile petrecute la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița, au obligat autoritățile să declanșeze verificări la nivelul stațiilor de carburanți. În Ialomița aceste controale sunt coordonate de către Instituția Prefectului Ialomița, fiind rea­lizate de Inspecția de Stat pentru Con­trolul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Ialomița, Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița, Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița, Autoritatea Rutieră Română Ialomița, Administrația Jude­țeană a Finanțelor Publice Ialomița și Biroul Vamal Ialomița. Verificările au debutat pe data de 1 septembrie 2023 și se vor încheia la sfârșitul lunii octombrie 2023. «Începând cu 1 septembrie 2023, la ni­velul județului a fost alcătuită o comisie specială formată din reprezentanți ai instituțiilor nominalizate, conform documentelor oficiale, care a început ve­rifi­carea agenților economici cu acest profil de activitate de pe raza județului Ialomița. Controale se vor desfășura până pe data de 31 octombrie 2023!» au transmis re­prezentanții Instituției Prefectului Ialomița. Datele arată că pe raza județului nostru există peste 50 de stații de carburanți care vor fi verificate de instituțiile abilitate.

Situația din Slobozia Ziarul nostru vine în sprijinul Instituției Prefectului Ialomița propunând verificarea a două locații care, potrivit reglementărilor în vigoare referitoare la distanțele de siguranță între o stație de carburant și cele mai apropiate clădiri cu care se învecinează, nu ar respecta aceste prevederi legale. Unul dintre aceste obiective se află pe strada Cuza-Vodă, din Slobozia, și este cunoscut la nivelul orașului drept «Benzinăria Colhoz». Al doilea obiectiv pe care autoritățile ar trebui să-l verifice cu prioritate este stația GPL din zona «Găzărie», de pe strada Viitorului. Stația GPL se află înconjurată de locuințe. Surse apropiate comisiei înființată la nivelul Instituției Prefectului Ialomița au precizat că aceste două locații vor fi verificate cu prioritate.

7 Septembrie 2023, 15:10 (12050 vizualizări - 19 comentarii)

Citiți și:
Ialomița: Controale în sistem integrat, desfășurate de polițiști
Ialomița: Amenzi în valoare de 22 mii de lei aplicate de polițiști
Ialomița: Verificarea service-urilor auto neautorizate, la un pas de eșec

Comentariile cititorilor:


Alt Cunoscator 3:
(15 Septembrie 2023, 21:13)
Rugam autoritățile locale și cele competente sa nu uite de bazinele fixe, folosite de persoanele fizice în scopul de a-și încălzi casa.Ele sunt amplasate in curțile oamenilor atât la suprafață cat si in ingropate in pământ, sunt reincarcate periodic și sunt folosite pentru centrale termice în general și pentru a gaz la aragaz. Dacă tot faceți curățenie...
Alt cunoscator 2:
(15 Septembrie 2023, 16:07)
Doamna Maria și domnul Nelu. Când a fost ultima data când ați cumparat (făcut schimb de butelii) de la persoane autorizate ce au butelii cu gaz butan? Nu de alta dar mai toți băgăm de la stații gpl și știm cu toții de ce și ce diferențe sunt între preț și cantitate. Ne mințim singuri și știm ca problema din nou este la OM. Ca fapt divers cu persoanele ce au acasă butelii cu gaz butan ce facem? E imposibil ca în orice sat sa nu găsim familii ce au în curți spații de depozitare la buteliile respective. Vedem mai zilnic masina cu buteli ce le schimba pe cele goale cu cele pline. E greu mai oameni frumoși, dar mai trebuie sa și gândim.
Alt cunoscator:
(15 Septembrie 2023, 15:37)
Pai dacă inchide Colhoz stația tu de unde mama drq mai bagi de 10 lei benzina la audi? Vorbiți să vă aflați în treaba... monopol auzi la ala. Problema generala este la OM si la durerea n pix de anumite măsuri de siguranță. Vi tu ca Vodă prin Loboda cu țigarea în mana lângă stație ca nu bubuie nimic stai liniștit. Și ca un Cunoscător lafel ca tine, știu ce zic, am văzut sute de specimene de acest gen lucrând în domeniu cu o grămadă de încărcări și descărcări la activ. Eu zic și propun cu tăria mea de CUNOSCĂTOR să închidem și Centrală Nucleara de la Cernavodă, că tot e lângă oraș și Doamne Ferește să vină unu beat de l doare n pix.
Unchiu' SAM:
(12 Septembrie 2023, 12:15)
Asta de pe Soseaua Brailei nu o vede nimeni ca este fix langa case si magazine, pe o artera extrem de circulata? Peste drum de bomba asta cu ceas se afla Dedem@n, magazin foarte aglomerat la orice ora! Se incarca butelii la greu in totala nesiguranta si fara aparate de masura. Cum stie ala de la pompa cat gaz mai incape in butelia lu' Gogu, care vine cu ea pe bicicleta? Buteliile de aragaz trebuiesc inlocuite la distribuitori autorizati, nu reincarcate! Presiunile gazelor sunt diferite, iar buteliile normale nu pot suporta presiunile la care incarca pompele gpl. Dar, fiind gpl de jarlamentar cu 2 mandate si in partidul care trebe, nu sufla nimeni nimic, asa cum au tacut chitic toti pesedeii de la Crevedia. Apoi, in caz de doamne fereste, explozie, de vina va fi mortul, angajatul de la pompa sau prostul care a venit cu butelia. Smecherul de patron scapa. Acum intelegeti ca mafiotii sar peste legile facute de ei si scapa cu ajutorul pensionarilor speciali care sunt cei cu robe negre? Pai de ce nu le taie pensiile speciale? Ca sa-i scape ori de cate ori este nevoie!
CORCODEL:
(11 Septembrie 2023, 13:18)
dar statia de la Andrasesti din mijlocul satului si din aproperea caselor si primariei , e corecta autorizatia obtinuta//
Fără Nume:
(10 Septembrie 2023, 15:40)
Va rog să verificați toate stațiile de carburant gaz și lichide petroliere! In special, pompele de carburant sa fie verificate împreună cu cei de la Metrologie.
Maria:
(10 Septembrie 2023, 14:33)
Principala sursa de venit la statiile GPL este incarcatul buteliilor iar asta este ilegal și periculos. Dar nimeni nu i a prins niciodată chiar dacă asta fac cel puțin odată pe zi, asta ptr că autoritățile sunt corupte și mână în mână cu patronii hoti.
Gabriel:
(9 Septembrie 2023, 22:24)
Nu este nici o problemă cu încărcatul buteliilor totul e să fie siguranță și distanță. La Crevedia nu a explodat de la butelie ci din alte cauze am înțeles.
George:
(9 Septembrie 2023, 19:20)
Stiți cum este în România totul. Este posibil .O mânî spalî pe alta
Nelu:
(9 Septembrie 2023, 16:16)
Ferificati și stația GPL din Căzănești unde se încarcă butelii de aragaz deși nu au voie. Toate comunele di apropiere vin acolo sa încarce pt ca este mai ieftin. Foarte periculoasa aceasta procedura.
cetatean:
(9 Septembrie 2023, 15:38)
Statia de pe Cuza-Voda are intre peretele  construit de  GPL si gardul de mlocuinte o jumatate de metru. Unde sunt 40-50 de metri conform legislatiei. Cine i-a dat aviz de functionare?
Mai terminati cu politica atunci cand este vorba de protectia cetateanului. Va doare in.....de cetatean. Banul sa iasa!
Mary :
(9 Septembrie 2023, 02:15)
Încă de la înființare stației de carburanți a lu' Colhoz, locatarii blocurilor învecinate au reclamat locația, dar mușamalizarea a funcționat. La fel și stația GPL de pe strada Independenței. Sunt convins că vor continua să funcționeze ca și până acum, atât timp cât nu s-a întâmplat nimic, putem merge înainte. Nu! Prevederea este mama înțelepciunii, iar legea este lege.
Lex și horor:
(8 Septembrie 2023, 12:02)
În Țăndărei cel mai interlop akym face ce poftește are gaz la iesire încarcă la greu buteli de aragaz și politia controlează mașini în apropriere ca in parcare are el mașinile stocate,nu vede nici șeful de la drumuri elenul miti ca e prietenul lui ,hai odată cu lexul ca vine hororul!
Slav:
(8 Septembrie 2023, 11:32)
Pot să verifice și lunar stațiile.. tot acolo o să fie și la anu și peste 2 ani și peste 50 de ani..
mafia este prea mare în Slobozia. Se știe ,,ăla cu ăla,, și e de ajuns. Dacă dă banu unde trebuie nu are nevoie de autorizație! Felicitări partidelor de dreapta și stanga!
George :
(8 Septembrie 2023, 09:53)
Păi până acum de ce nu le-au controlat putorile de la pompieri, ăia de la cazane sub presiune nu au văzut niciodată că oamenii încarcă butelii la stațiile GPL deși este interzis, că vânzătorii au dispozitive artizanale pentru încărcat butelii? Cine are statii(bombe) de-astea e băgat și prin politică, de aceea controlul e un bun prilej de șantaje politice cu voturi vândute prin ședințe de consilii locale

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Marți 23 Apr 2024
97 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
Jandarmeria Ialomița recrutează tineri

Jandarmeria Ialomița recrutează tineri

În perioada 24 aprilie-14 mai 2024, Jandarmeria Ialomița desfășoară o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română. Noii recruți se pot ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2024, 12:30
(56 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Joi, 25 aprilie 2024, termen-limită de depunere a unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că joi, 25 aprilie 2024, este termenul-limită de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare î ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2024, 10:20
(25 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița caută voluntari

ISU Ialomița caută voluntari

ISU Ialomița susține o nouă etapă de recrutare a voluntarilor. Proiectul se va derula în perioada 22 aprilie-30 mai 2024. Voluntarii trebuie să aibă o vârstă cuprinsă între 16 și 6 ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2024, 09:25
(63 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Fetești!

La nivelul sistemului de distribuție a apei potabile din municipiul Fetești, se execută lucrări de sectorizare și montare a unor debitmetre la nivelul rețelelor stradale, precum și de reabilitare a stației ...[citește_toată_știrea]

22 Aprilie 2024, 12:20
(53 vizualizări - 0 comentarii)


Proiectil exploziv de artilerie, descoperit la Cotorca

Proiectil exploziv de artilerie, descoperit la Cotorca

Sâmbătă, 20 aprilie a.c., în jurul orelor 15,30, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului a intervenit pentru identificarea unui proiectil exploziv de artilerie, calibru 152 mm, î ...[citește_toată_știrea]

22 Aprilie 2024, 11:15
(77 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente rutiere în Ialomița

Accidente rutiere în Ialomița

Vineri, 19 aprilie a.c., în jurul orelor 19,20, dispeceratul Inspectoratului a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier, între localitățile Manasia și Gârbovi, î ...[citește_toată_știrea]

22 Aprilie 2024, 11:05
(404 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 876,60 mii de lei, sume stabilite suplimentar în urma inspecțiilor și a verificărilor efectuate în luna martie 2024

Inspectorii cu atribuțiuni de control din cadrul AJFP Ialomița au efectuat, în luna martie 2024, controale la contribuabili persoane fizice și juridice. Astfel, au fost finalizate 16 inspecții ...[citește_toată_știrea]

22 Aprilie 2024, 10:20
(54 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

19 Aprilie 2024, 19:25


Accident rutier la Gura Ialomiței

Joi, 18 aprilie a.c., două echipaje operative din cadrul Stației de Pompieri Țăndărei au intervenit la un accident rutier produs în comuna Gura Ialomiței, în care au fost implicate două autocamioane ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2024, 10:10
(626 vizualizări - 0 comentarii)


Ciulnița: Două victime, în urma unui accident rutier

Pompierii din Slobozia au intervenit joi, 18 aprilie a.c., la un accident rutier produs în comuna Ciulnița, în care au fost implicate două autoturisme și două persoane. Au fost alocate de ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2024, 10:00
(609 vizualizări - 0 comentarii)


Scânteia: Locuință cuprinsă de flăcări

Joi, 18 aprilie a.c., pompierii din Țăndărei, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2024, 09:40
(542 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Modificări aduse impozitului pe veniturile microîntreprinderilor

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița aduce la cunoștința contribuabililor interesați că, prin prin  OUG nr. 31/2024, au fost aduse modificări Codului Fiscal care au vizat, printre ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2024, 15:15
(605 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Cereri de plată pentru schema de ajutor de stat «Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că, în perioada 17 aprilie-26 iunie 2024 inclusiv, se depun Cereri de plată pentru anul 2024 aferente ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2024, 11:55
(549 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

16 Aprilie 2024, 18:10


AJFP Ialomița: Rambursări TVA de peste 4,72 milioane de lei în martie 2024

Administrația Județeană Finanțelor Publice Ialomița a rambursat în luna martie 2024, conform selecției naționale, TVA în valoare de 4,72 milioane de lei. Totodată, au fost efectuate autocompensări ...[citește_toată_știrea]

16 Aprilie 2024, 10:30
(1208 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Țăndărei

Vineri, 12 aprilie a.c., în jurul orei 9,40, Stația de Pompieri Țăndărei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru stingerea unui incendiu produs pe ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2024, 11:55
(826 vizualizări - 0 comentarii)


Sărbătorile Pascale, în atenția DSVSA Ialomița

Pentru perioada ce urmează, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a adoptat mai multe măsuri specifice, precum intensificarea controalelor, dar și asigurarea permanenței la sediul ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2024, 11:40
(597 vizualizări - 0 comentarii)


Accident în zona Popasului Chirana

Accident în zona Popasului Chirana

În seara zilei de duminică, 14 aprilie a.c., în jurul orelor 18,30, un echipaj de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Stației de Pompieri Țăndărei au intervenit pentru gestionarea unei ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2024, 11:10
(960 vizualizări - 0 comentarii)


Șarpe de peste un metru, capturat de jandarmii ialomițeni din bucătăria unui bărbat din Stejaru

Sâmbătă, 13 aprilie a.c., jandarmii ialomițeni au fost solicitați să intervină în satul Stejaru, ca urmare a unei sesizări prin apelul 112 din partea unui bărbat care semnala faptul că î ...[citește_toată_știrea]

13 Aprilie 2024, 12:20
(797 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 117,17 milioane de lei, încasări la bugetul de stat în luna martie 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna martie a anului 2024, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 117,17 milioane ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2024, 12:50
(789 vizualizări - 0 comentarii)


Contul meu RAJA

Contul meu RAJA

Pachetul Cont Client este accesibil non-stop și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line Contul meu RAJA (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația de mobil MyRAJA ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2024, 11:05
(768 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Înregistrarea fiscală a profesiilor libere

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că a fost aprobată Procedura de administrare a obligațiilor fiscale datorate de persoanele fizice care desfășoară ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2024, 10:40
(538 vizualizări - 0 comentarii)


 Muzeul Județean Ialomița: Obiecte din Epoca Bronzului și Fierului, restaurate

Muzeul Județean Ialomița: Obiecte din Epoca Bronzului și Fierului, restaurate

În cursul lunii martie a acestui an, la Baza de Expunere Muzeală și Cercetare Arheologică «Orașul de Floci», experții în restaurare din cadrul Muzeului Județean Ialomița au readus ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2024, 09:50
(1717 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Instruire privind Alegerile din 9 iunie 2024

Instituția Prefectului Ialomița: Instruire privind Alegerile din 9 iunie 2024

Miercuri, 10 aprilie 2024, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin, a prezidat ședința de instruire cu privire la Alegerile Locale și Europarlamentare din 9 iunie 2024. În cadrul ședinței ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 12:40
(626 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Intervenție în zona Fetești Gară/Fetești!

În vederea executării lucrărilor de racordare a noii conducte la sistemul centralizat de alimentare cu apă, cu diametrul de 160 mm, de pe strada Ecaterina Teodoroiu din zona Fetești Gară/Fetești ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 12:15
(710 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Combaterea infracțiunilor piscicole

Polițiștii ialomițeni au acționat în baza unui plan de acțiune pe raza întregului județ, pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor în domeniul pisciculturii. Astfel, marți, ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 11:35
(588 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Fetești și Gura Ialomiței

Pompierii din Fetești au intervenit la un accident rutier produs în Fetești, în care au fost implicate două autoturisme cu două persoane pasagere. În sprijin a acționat și un echipaj ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 10:15
(700 vizualizări - 0 comentarii)


Intevenție a pompierilor ialomițeni la un incendiu din satul Pitulicea/Buzău

Intevenție a pompierilor ialomițeni la un incendiu din satul Pitulicea/Buzău

Marți, 9 aprilie a.c., în jurul orelor 15,20, trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 10:05
(565 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Miercuri, 10 aprilie 2024, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2024, 14:25
(816 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pus în aplicare de polițiști

Luni, 8 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele unui bărbat, în vârstă ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2024, 14:15
(690 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...