Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Cartier rezidențial de 12,5 hectare pe DN2A

Proiect imobiliar-mamut la Slobozia

Cartier rezidențial de 12,5 hectare pe DN2A

Administrația locală a lansat în dezbatere publică un proiect imobiliar-mamut care ar putea fi dezvoltat în zona de Vest a orașului, în imediata vecinătate a DN2A. Proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local după expirarea termenului legal și poate fi consultat la nivelul instituției. Investiția este susținută de către firma Lucmar Imobiliare SRL care, la rândul său, caută investitori dis­puși să susțină această investiție.

Un cartier independent energetic Administrația locală din Slo­bozia susține un proiect imobi­liar-mamut care presupune construirea unui întreg cartier. Conform documentației, aflată în dezbatere publică la acest moment, cartierul se va întinde pe 12,5 hectare, va deține un parc fotovoltaic propriu, spații comerciale, o grădiniță și peste 400 de apartamente. Inves­tiția este susținută de către firma Lucmar Imobiliare SRL, care deține acest teren în proprietate.

Administrația locală este prudentă Nu este prima dată când Slo­bozia se află în fața unui proiect imobiliar de o asemenea anvergură, însă este cel mai avansat proiect care se derulează la acest moment. «Știm că Slobozia poate deveni o zonă de dezvoltare eco­nomică regională, mai trebuie să convingem și investitorii. Iniția­torii acestui proiect imobiliar caută investitori dispuși să susțină pro­iectul. M-aș bucura să îi găsească repede!» declară rezervat prima­rul Dragoș Soare.

28 Noiembrie 2023, 16:20 (7413 vizualizări - 15 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Miroase a furt:
(7 Decembrie 2023, 16:13)
Si cine detine terenurile din zona aia cumva domnul (...)? Numai interese sunt peste tot :))
Slobozean:
(2 Decembrie 2023, 18:08)
Cartierul tineretului e construit pe un teren cu pânză freatica la suprafață. Era dintotdesuna cunoscut ca un teren cu mai multe canale de desecare care au dispărut după declararea lui ca zona destinata unui cartier de locuințe. Deci un teren nerecomandat construcțiilor. La fel, terenul luat acum în discuție, despre care nu ni se spune ( chiar dacă stim) cui si cum apartine și gândit, parțial, la un moment dat, sa fie parcare pentru tiruri, este în afara zonei indiguite. Cine știe, își aminteste riscul de inundarea a acestuia prin 2005 sau 2006 când s-au consolidat porțiuni din digul de protecție a orașului. Cred ca experienta altor localități cu cartiere construite în luncile raurilor, este este edificatoare în eventuala hotărâre (fantezista) a municipalității, de a baga bani în utilități prin câmpul ala. În fapt, o aiureala, cu iz de tun, caracteristic deținătorului terenului.
Cetățean :
(1 Decembrie 2023, 08:28)
@abc terenul, în proiectul noului PUG, se află deja în intravilan! Potrivit noului PUG, intravilanul municipiului Slobozia se extinde. Și este foarte bine acest lucru. Dar nu prin noi blocuri văd eu extinderea, ci prin construirea de case singulare sau cel mult duplexuri. Să aibă omul pământul și curtea lui! Să fie orașul aerisit, iar oamenii să nu fie îngrămădiți unul peste altul în blocuri ale căror apartamente oricât de mari și elegante ar fi, tot nu au valoarea dată de o casă oricât de mică ar fi.
no name:
(29 Noiembrie 2023, 12:05)
Sa fie bine...ca sa nu fie rau! Dezvoltarea unui oras catre exterior si NU aglomerarea in interior ar fi un lucru bun! Insa, asa cum ne informeaza comentatorul "abc", daca informatia este reala, inseamna ca firma este fantoma, iar scopul ar fi doar umflarea pretului terenului arabil extravilan. Chiar si asa, daca se vor gasi cumparatori pentru loturile ce vor fi scoase la vanzare, stai si te intrebi in cate decenii va fi primaria in stare sa aduca utilitatile pentru acel "cartier rezidential". Mai sunt curios daca vor putea fi obtinute "pe bune" toate avizele, avand in vedere faptul ca in apropiere si pe traiectoria vanturilor dominante se afla groapa de gunoi a vivani salubritate, faptul ca terenul propus este in afara digurilor de aparare ale orasului, etc. Apoi sa inghiti gogoasa ca firma cu 2 angajati va construi si spatii comerciale, gradinita si 400 apartamente...trebuie sa fii mobilat modest la mansarda. Se vor vinde cateva locuri de casa asa cum este in "cartierul peri"
Pentru Dnul "Gigel": in tarile cu apa calda la robinet, toate utilitatile sunt aduse la poarta casei de primarie. Dar nu cred ca pentru orice speculant imobiliar tzepar asa ca la noi, ci pentru dezvoltatori imobiliari seriosi, si numai dupa o analiza drastica! Auzi, firma cu doi angajati si pierderi vrea sa construiasca un mini-orasel!
Pentru Vasile:
(29 Noiembrie 2023, 02:34)
Trebuie să mulțumești autorităților că cel puțin dacă nu ai toate utilitățile, ai aer curat, miros de floricele ce vine dinspre câmp.
Mary :
(28 Noiembrie 2023, 23:33)
Vin alegerile, sunt în stare să inițieze proiecte și pe Lună. Cu parcarea subterană, cum rămâne? O faceți ciupercărie? Nu ar fi rău, ne mai scoatem din pârleală.
Vasile :
(28 Noiembrie 2023, 20:30)
E ca la întrarea în Ciulnița, sau vândut cu 11 euro sau concesionat pe 2-300 de lei pe lună loturi de 500 mp și după 10 ani nu au nici canalizare, străzi asfaltate, gaze anul trecut, o bătaie de joc ,oamenii plătesc impozite pe niște terenuri rupte din islaz,și așteaptă cu gândul la macheta din primărie, visând la asfalt, trotuare, canalizare, magazine etc.
Covrig 19:
(28 Noiembrie 2023, 20:29)
Iar ne umplem de " bloace" !?!? Terminați domnule primar cu prostiile și nu mai distrugeți terenurile care pot fi cultivate sau împădurite!! O centură verde a orașului nu știți să faceți. Vedeți că sunt terenuri în interiorul orașului lăsate de izbeliște....Slobozenii adevărați nu vor accepta o altă golănie gen cartierul Tineretului!!!
@art:
(28 Noiembrie 2023, 20:07)
Daca tu crezi ca in mijlocul campului la sosea nationala, se va realiza vreun cartier , te inseli! Slobozia este limitata ca si apartamente , deoarece oamenii sunt conditionati de masini si de zona. Iar apartamentele care tu spui ca sunt vechi , sunt facute de 10 ori mai bine decat cele noi! Un bloc la central de exemplu, ca sa il faci in zilele noastre costa mult mai scump decat un bloc nou. Fundatia la un bloc vechi are 5-6 metri, la unul nou 1.5 metri. Fier si beton la un bloc vechi este de 4 ori mai mult ca la unul nou. Cei care fac blocuri noi vor profituri si nu pot realiza asta daca baga materiale ca cele vechi.
art:
(28 Noiembrie 2023, 19:17)
Posibil sa fie o manarie. Daca insa se va realiza va da o lovitura proprietarilor de apartamente comuniste care cer suta de mii de euro pe niste cladiri ce au 50-60 ani vechime. Macar asta va construi ceva nou. Mai bine cumperi in ansablul lui Tinta sau al astuia unde stii ca totul este nou decat sa dai banii pe niste vechituri. De parca Slobozia este centru industrial si salariile sunt de la 5000 lei insus
Las Fierbinti :
(28 Noiembrie 2023, 15:13)
Pai sunt o grămadă de locuri rămase de izbeliște în așa zisul Cartier al Tineretului.Hai sa mai facem un tun ,sa prapadim de tot orașul ăsta. Avem proiect imobiliar la Pădurea Peri,unde ușor ușor ,latul se strange în jurul pădurii,s au construit case ,cabanute de vacanta ,etc. Tara asta se duce în cap!Toata lumea vrea sa fure.
abc:
(28 Noiembrie 2023, 12:59)
Lucmar Imobiliare SRL: pierdere 2020 = 283.350 lei, profit 2021 = 298.824, pierdere 2022 = 434.001, nr. angajati: 2. Si vor sa dezvolte un proiect imobiliar pe 12 hectare. Gigel are dreptate, tun imobiliar, vor sa vinda teren agricol la pret de intravilan.
Ion Ionuț:
(28 Noiembrie 2023, 12:44)
Acolea primea la dreapta după poligon ce se mai face? Întreb pentru un prieten :)
Cetatean:
(28 Noiembrie 2023, 12:44)
Fara o mare minciuna! Adevarul este ca se doreste transformarea unui teren extravilan in intravilan prin aceasta minciuna!
Gigel:
(28 Noiembrie 2023, 12:32)
Din cate vad, schema este urmatoarea: firma care are terenul in proprietate (teren agricol in prezent) doreste sa il introduca in intravilan. Asta inseamna obligatii uriase din partea noastra, a slobozenilor: trebuie asigurate utilitati, strazi si mentenanta. Pe banii nostri! Bineinteles, vrajeala cu "cartier independent energetic" va iesi la suprafata repede (nu exista asa ceva nicaieri in lume), si tot Primaria (adica noi) va trebui sa aduca gaze, curent, apa si canalizare. Apoi "investitorii" nu vor aparea (ca nu e nici un dezvoltator imobiliar inconstient, sa arunce banii pe niste vise), astfel ca terenurile vor fi dezmembrate si vandute slobozenilor ca locuri de casa. Se numeste tun imobiliar, prin care firma aceasta va vinde terenul agricol pe post de locuri de casa, iar noi vom plati uriasa nota de plata.
Deocamdata, nu este nici o investitie, este doar o "dorinta" de investitie. Eu ii indemn pe consilierii locali sa voteze acest "proiect-dorinta" doar cand vor exista efectiv si investitorii, cu angajamente concrete, nu doar visele.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Vineri 23 Feb 2024
80 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

Razie a polițiștilor la Țăndărei

Joi, 22 februarie a.c., polițiștii ialomițeni au organizat o acțiune preventiv-reactivă pe raza orașului Țăndărei. Cu această ocazie au fost legitimate 168 de persoane, au fost verificate 74 de autoturisme ...[citește_toată_știrea]

23 Februarie 2024, 12:40
(36 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Percheziții la persoane bănuite de «furt»

Joi, 22 februarie a.c., în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurată la Țăndărei, polițiștii ialomițeni au efectuat 7 percheziții domiciliare, fiind puse în executare 5 mandate de aducere ...[citește_toată_știrea]

23 Februarie 2024, 12:30
(45 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Joi, 29 februarie 2024, termen-limită pentru depunerea Formularului 204

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că joi, 29 februarie 2024, este termenul -limită de depunerea a Formularului 204 «Declarație ...[citește_toată_știrea]

23 Februarie 2024, 11:20
(26 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amendă de 12600 de lei pentru abateri la regimul silvic

Polițiștii din Fetești, împreună cu specialiștii din cadrul Ocolului Silvic Fetești, au desfășurat acțiuni pe linia verificării modului de respectare a legislației privind circulația, depozitarea ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2024, 15:50
(82 vizualizări - 0 comentarii)


USR: «Dreapta Unită va avea candidați comuni la toate Alegerile: Europarlamentare, Locale, Parlamentare și Prezidențiale!»

Liderii USR, PMP și Forța Dreptei au anunțat, miercuri, 22 februarie 2024, că Dreapta Unită va avea candidați comuni la toate Alegerile din 2024: Europarlamentare, Locale, Parlamentare și Prezidențiale ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2024, 12:20
(132 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: A început procesul de autorizare la plată a Ajutoarelor Naționale Tranzitorii aferente sectorului vegetal, pentru anul 2023

MADR a demarat procesul de autorizare la plată a Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT) sector vegetal, an de cerere 2023, după ce APIA a stabilit cuantumurile aferente acestor forme de sprijin. « ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2024, 10:50
(71 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Joi, 29 februarie 2024, termen-limită pentru depunerea Formularului 205

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că, joi 29 februarie 2024, este termenul-limită de depunere a «Declarației informative privind impozitul ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2024, 10:30
(52 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

21 Februarie 2024, 19:20


APIA: Subvenții pentru susținerea crescătorilor din sectorul bovine de carne/bubaline

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește potențialilor beneficiari că, până la data de 21 februarie 2024 inclusiv, se depun cereri de solicitare aferente schemei de ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2024, 14:25
(122 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


Ialomița: Posibil drogați, băuți și fără permise, la volan

Marți, 20 februarie 2024, polițiștii din Platonești au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Țăndărei, în vederea verificării documentelor personale precum și ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2024, 12:40
(165 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Joi, 29 februarie 2024, termen-limită pentru depunerea Formularului 207

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că joi, 29 februarie 2024, este termenul de depunerea a Declarației informative privind impozitul reținut la ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2024, 10:30
(65 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Conducea o mașină neînregistrată

Luni, 19 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Țăndărei au oprit în trafic o tânără, în vârstă de 24 de ani, din Călărași, în timp ce conducea un autoturism ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2024, 15:40
(176 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: La volan fără permis de conducere

Luni, 19 februarie a.c., polițiștii din Urziceni au oprit în trafic un tânăr, de 18 ani, domiciliat pe raza municipiului. În urma verificărilor în bazele de date, oamenii legii ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2024, 15:20
(187 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 71 mii de lei aplicate de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii au fost solicitați să intervină la 77 de evenimente, dintre care 72 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Au fost sesizate două infracțiuni ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2024, 15:00
(276 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 26 februarie 2024, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 26 februarie 2024, este termenul-limită de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2024, 10:30
(112 vizualizări - 0 comentarii)


Valea Ciorii: Pește confiscat de polițiști

Valea Ciorii: Pește confiscat de polițiști

În cursul zilei duminică, 18 februarie a.c., în jurul orelor 12,30, polițiștii din Platonești au depistat în flagrant delict, pe raza comunei Valea Ciorii, un șofer, în vâ ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2024, 14:25
(430 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Fără permise și băuți, la volan

În cursul zilei de vineri, 16 februarie a.c., în jurul orelor 11,00, polițiștii din Fetești, în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2024, 14:20
(207 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 131,19 milioane de lei, încasări la bugetul de stat în luna ianuarie 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna ianuarie 2024, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 131,19 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2024, 13:25
(194 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Căzănești!

Echipele furnizorului de energie efectuează marți, 20 februarie 2024, lucrări de modernizare, reparații și întreținere la nivelul sistemului de alimentare cu energie din zona localității Căzănești ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2024, 12:25
(188 vizualizări - 0 comentarii)


Razie la Fetești

În noaptea de joi spre vineri, 15/16 februarie a.c., polițiștii din Fetești au efectuat o razie pentru menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale și a principalelor ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2024, 12:30
(983 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 133,49 mii de lei, obligații suplimentare de plată stabilite de Activitatea de Inspecție Fiscală în ianuarie 2024

Inspectorii cu atribuțiuni de control din cadrul AJFP Ialomița au efectuat, în luna ianuarie 2024, controale la contribuabili persoane fizice și juridice. Astfel, au fost finalizate 11 inspecții ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2024, 10:30
(908 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

În cursul zilei de miercuri, 14 februarie a.c., în jurul orelor 11,00, polițiștii rutieri, în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2024, 15:45
(762 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu violent la o casă din Gimbășani

Incendiu violent la o casă din Gimbășani

Pompierii din Slobozia au fost solicitați să intervină în noaptea de miercuri spre joi, 14/15 februarie a.c., în jurul orelor 23,40, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2024, 11:30
(1141 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Rambursări de TVA de peste 102,64 milioane de lei în 2023

Administrația Județeană Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în anul 2023, conform selecției naționale, TVA în valoare de 102,64 milioane de lei, cu 6,81 milioane ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2024, 10:35
(703 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Țigări de contrabandă, confiscate

Fetești: Țigări de contrabandă, confiscate

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au depistat în flagrant, pe raza municipiului Fetești, un bărbat de 48 de ani din Călărași, având asupra sa peste 4260 de țigarete de proveniență bulgară ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2024, 16:20
(838 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: Scandal între concubini

Polițiștii din Urziceni au fost sesizați marți, 13 februarie a.c., cu privire la faptul că o femeie de 43 de ani, din comuna Ion Roată, ar fi fost amenințată și agresată fizic de concubinul său, un bărbat ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2024, 16:05
(986 vizualizări - 0 comentarii)


Fierbinți-Târg: Beat la volan

Miercuri, 14 februarie a.c., în jurul orei 04,00, polițiștii din Fierbinți-Târg, în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală sau contravențională la regimul ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2024, 16:00
(865 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 1,29 miliarde de lei, încasări la bugetul de stat în 2023

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a realizat, în anul 2023, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 1,29 miliarde de lei, cu 165,12 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2024, 11:10
(756 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,65%, rata șomajului la sfârșitul lunii decembrie 2023

La sfârșitul lunii decembrie 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3846 șomeri (din care 1828 femei), rata șomajului fiind de 4,84%, cu 0,25% sub ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2024, 11:05
(743 vizualizări - 0 comentarii)


Paznicii Spitalului Municipal «Anghel Saligny» Fetești, agresați

Paznicii Spitalului Municipal «Anghel Saligny» Fetești, agresați

Luni, 12 februarie a.c., polițiștii din Fetești au intervenit pentru aplanarea unui conflict spontan petrecut în curtea Spitalului Municipal «Anghel Saligny» Fetești. În urma ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2024, 17:25
(1069 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Ionut Z. în Ialomița: Trimis în judecată pentru că a încercat să mituiască un polițist Peskobar în Sudiți: Și-a lovit cu toporul prietenul de pahar Iosif în Ialomița: Trimis în judecată pentru că a încercat să mituiască un polițist Turlea în Sudiți: Și-a lovit cu toporul prietenul de pahar Pagubit în Alegeri pentru o nouă structură de conducere a CAR Învățământ Slobozia Gigel în Slobozia: Urban SA a finalizat lucrările de pe strada Lacului Uncar în Alegeri pentru o nouă structură de conducere a CAR Învățământ Slobozia AGORA în Alegeri pentru o nouă structură de conducere a CAR Învățământ Slobozia @Agora în Alegeri pentru o nouă structură de conducere a CAR Învățământ Slobozia Mandolina în Sudiți: Și-a lovit cu toporul prietenul de pahar x în Slobozia: Urban SA a finalizat lucrările de pe strada Lacului teren intravilan Slobozia Nouă în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 21 februarie 2024 Nonsudiți în Sudiți: Și-a lovit cu toporul prietenul de pahar AGORA în Alegeri pentru o nouă structură de conducere a CAR Învățământ Slobozia spațiu comercial de închiriat Slobozia în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 21 februarie 2024 Dinu în Control «politic» la Școala Gimnazială din Andrășești PĂCALĂĂĂ în Slobozia: Urban SA a finalizat lucrările de pe strada Lacului Rodica G în Pontonul de la Stelnica e gata de inaugurare Cetatean în Slobozia: Urban SA a finalizat lucrările de pe strada Lacului Mihaela Mataringa în Pontonul de la Stelnica e gata de inaugurare

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...