Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Control «politic» la Școala Gimnazială din Andrășești

Control «politic» la Școala Gimnazială din Andrășești

La sfârșitul anului trecut, Emil Olaru, învățător în cadrul Școlii Gimnaziale Andră­șești, a renunțat la postul de director al instituției pe care l-a ocupat prin concurs, cu 2 ani în urmă. La o lună distanță de la semnarea demisiei, acesta susține că a luat această decizie din cauza presiunii pe care a exercitat-o asupra sa primarul localității, Adrian Vasile. La scurt timp, la conducerea școlii a fost numită Elena Badea, un alt cadru didactic al aceleiași unități de învățământ. Întâmplător sau nu, aceasta este soția consilierului personal al primarului din Andrășești. Consilierul, pe numele său Cristian Badea, a fost multă vreme unul dintre rivalii politici locali ai respectivului edil. În fața acestor acuzații, primarul Adrian Vasile pledează «nevinovat» și susține că demisia directorului Emil Olaru a fost «o decizie personală și mai bine că a luat această decizie pentru că oricum nu-și făcea treaba...».

Primarul, consilierul personal și soția sa Comuna Andrășești este condusă de aproape 8 ani de Adrian Vasile. În tot acest timp, acesta a ieșit prea puțin evidență prin proiectele edilitare pe care le-a inițiat, dar a reușit să se facă remarcat după ce a schimbat directorul școlii din localitate. Timp de 2 ani, Școala Gimnazială Andrășești a fost condusă de învățătorul Emil Olaru, iar în primul an de activitate în această funcție relația pe care a avut-o cu administrația locală a fost «una în care am colaborat omenește, fără probleme semnificative» după cum acesta ne-a declarat. Avea să se schimbe în momentul în care primarul Adrian Vasile și-a angajat un fost adversar politic local, pe numele său Cristian Badea, în funcția de consilier personal. Pentru că soția consilierului era la rândul său cadru didactic al unității de învățământ, aceasta și-ar fi dorit funcția de conducere. Și a făcut tot posibilul să o obțină. «După ce soțul doamnei a devenit consilierul prima­rului, relația domnului primar cu școala și, evident cu mine, s-a schimbat total... A început să fie tot mai nemulțumit de activitatea pe care o desfășuram. A fost de nenumărate ori la Inspectoratul Școlar Județean să reclame ce se întâmpla la școală... Iar toate aceste sesizări s-au dovedit a fi nefondate, până la urmă. Totul ca să fiu schimbat din funcție și actuala conducere să fie numită în locul meu!» susține învățătorul Emil Olaru.

O adresă controversată Pe lângă sesizările înaintate către Inspec­toratul Școlar Județean Ialomița, presiunea exercitată asupra directorului Emil Olaru de către reprezentantul administrației locale din Andrășești s-a concretizat în controale inopinate efectuate în cadrul instituției, dis­cuții contradictorii în care edilul și-a manifestat nemulțumirea față de managementul directorului, dar și solicitări de-a dreptul ieșite din tipare. Într-o adresă înaintată de Primăria Andrășești unității de învățământ și semnată de edilul Adrian Vasile, se solicită «punerea la dispoziție cu celeritate a înre­gistrărilor video de la sistemul de suprave­ghere al școlii din perioada 9.11-8.12.2023 și orarul tuturor claselor din cadrul Școlii Andrășești». «Eu n-am înțeles care este scopul acestei adrese și ce s-a urmărit cu ea...» susține Emil Olaru. Mai mult decât atât, administrația locală a decis să reducă dramatic fondurile destinate școlii pentru anul în curs. «Ne-a lăsat fără fonduri! Bugetul aprobat pentru școală a fost de 100 mii de lei... Cum să te descurci cu banii aceștia?! Am început să cumpărăm cele necesare pe banii noștri...» mai spune învățătorul Emil Olaru. Pe cale de consecință, sătul de toate aceste presiuni, Emil Olaru a decis să-și dea demisia din funcția de director al Școlii Gimnaziale Andrășești. În locul său, la scurt timp, a fost numită soția consilierului perso­nal al edilului Adrian Vasile, Elena Badea.

Reacția primarului Contactat telefonic pentru un punct de vedere cu privire la situația ivită la școala pe care o administrează, edilul Adrian Vasile neagă toate acuzațiile care îi sunt aduse. Acesta susține că motivul pentru care Emil Olaru a demisionat din funcție sunt slabele sale calități manageriale. «Nu este adevărat că a plecat din cauza mea... Și-a dat singur seama că această funcție îl depășește! Domnul director a avut cele mai slabe rezultate la Examenele Naționale... Mai mult, nu a făcut nimic pentru școală. Me­reu era mizerie, a ținut copiii în frig! Și-a dat demisia ca să nu mai aibă responsabilitatea copiilor...» a declarat Adrian Vasile, primarul comunei Andrășești.

Oficialii IȘJ Ialomița păstrează tăcerea
Deși scandalul iscat la Școala Gimnazială din Andrășești este cunoscut la nivelul Ins­pectoratului Școlar Județean Ialomița, oficialii instituției nu au vrut să ofere detalii suplimentare cu privire la această situație. Aceștia au explicat, laconic, faptul că «învățătorul Emil Olaru și-a dat demisia din motive personale...».

14 Februarie 2024, 12:05 (5346 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Andrășești: Și-a înjunghiat nora de supărare
Andrășești: Scandal la Postul de Poliție

Comentariile cititorilor:


Leontina:
(4 Martie 2024, 09:53)
Poate cu această ocazie Inspectoratul Școlar Județean Ialomița o să vină în vizită la școala din Andrășești și o să vadă ca această Instituție publică  nu are gard de împrejmuire de câțiva ani, iar copiii acestei localități ies în pauze și se joacă în curtea școlii lângă grămezi de gunoi in care sunt șerpi, șobolani, iar câinii patrulează prin curtea școlii ca la ei acasă. 
Daniel:
(3 Martie 2024, 18:29)
Povesti vechi si cu dedicatii... Sa nu uitam ca socrul Elenei Badea este fostul director al scolii din Andrasesti. Tb pastrat in familie scaunul cu pricina. 
Dinu:
(22 Februarie 2024, 14:40)
Ar trebui lasate deoparte golaniile si sa isi vada de indatoriri. Altfel, lumea va taxa pe cei care nu respecta promisiunile si contractele!
Ana:
(21 Februarie 2024, 15:40)
Interesati-va ce e la Scoala Salcioara.  Presiuni inimaginabile pe directoare ca sa demisioneze. Da, directoarea aia care a aparut acum cateva luni la televizor, vazand toata tara cate lucruri frumoase a organizat acolo. Mafia judetului actioneaza, iar procurorii fac nani si iau pensii speciale.
Altă școală :
(14 Februarie 2024, 16:39)
Nu e singura școală taxată politic de către primar în județ!!! Dacă tu, ca primar, te iei de gât cu școala tăind bugetul copiilor, dovedești doar cât înseamnă educația pentru tine și nivelul de la care vorbești. 
Primar:
(14 Februarie 2024, 14:03)
Ce va mai mirați atât.Primarii au făcut aceleași măgarii și cu șefii de post care nu ascultau de ei,vor puterea absolută în comune.,la brutărie cu ei.
Kovesi:
(14 Februarie 2024, 13:12)
Domnilor procurori din Ialomița chiar nu mai aveți puțină demnitate,chiar nu vedeți ce fac toți primarii din județ? Anchetați toate peimăriile la sânge sau vă e frică de politic?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Joi 25 Apr 2024
81 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
Țăndărei: Pește confiscat de polițiști

Țăndărei: Pește confiscat de polițiști

Polițiștii din Țăndărei au depistat miercuri, 24 aprilie a.c. un bărbat, de 40 de ani, din orașul Mioveni, în timp ce transporta într-un autoturism mai mulți saci încărcați cu pește ...[citește_toată_știrea]

25 Aprilie 2024, 12:40
(49 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

Marți, 23 aprilie a.c., polițiștii din Fetești au fost sesizați, de o femeie de 78 de ani, cu privire la faptul că fiul său a încălcat ordinul de protecție. Polițiștii s-au deplasat la domiciliul ...[citește_toată_știrea]

25 Aprilie 2024, 12:20
(32 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni preventive ale polițiștilor

Miercuri, 24 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești și Poliției Orașului Țăndărei, cu sprijinul jandarmilor ialomițeni, au organizat o acțiune de menținere a unui climat ...[citește_toată_știrea]

25 Aprilie 2024, 12:10
(29 vizualizări - 0 comentarii)


Accident rutier între localitățile Slobozia și Bucu

Joi, 25 aprilie a.c., între localitățile Slobozia și Bucu, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. În urma impactului dintre cele două mașini au rezultat ...[citește_toată_știrea]

25 Aprilie 2024, 09:00
(339 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Protopopiatul Slobozia organizează expoziția «Un ouț pentr-un bănuț»

Protopopiatul Slobozia organizează expoziția «Un ouț pentr-un bănuț»

În perioada 22-26 aprilie 2024, la sediul Grădiniței cu program prelungit «Piticot» Slobozia se desfășoară acțiunea umanitară de voluntariat «Un ouț pentr-un bănuț», ediția ...[citește_toată_știrea]

24 Aprilie 2024, 12:30
(169 vizualizări - 0 comentarii)


Grevă sindicală la Registrul Comerțului Ialomița

Grevă sindicală la Registrul Comerțului Ialomița

În perioada 23-25 aprilie 2024, angajații Registrului Comerțului Ialomița se alătură acțiunilor de protest declanșate la nivel național. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului ...[citește_toată_știrea]

24 Aprilie 2024, 09:30
(172 vizualizări - 0 comentarii)


Jandarmeria Ialomița recrutează tineri

Jandarmeria Ialomița recrutează tineri

În perioada 24 aprilie-14 mai 2024, Jandarmeria Ialomița desfășoară o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română. Noii recruți se pot ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2024, 12:30
(255 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Joi, 25 aprilie 2024, termen-limită de depunere a unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că joi, 25 aprilie 2024, este termenul-limită de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare î ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2024, 10:20
(131 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița caută voluntari

ISU Ialomița caută voluntari

ISU Ialomița susține o nouă etapă de recrutare a voluntarilor. Proiectul se va derula în perioada 22 aprilie-30 mai 2024. Voluntarii trebuie să aibă o vârstă cuprinsă între 16 și 6 ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2024, 09:25
(171 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Fetești!

La nivelul sistemului de distribuție a apei potabile din municipiul Fetești, se execută lucrări de sectorizare și montare a unor debitmetre la nivelul rețelelor stradale, precum și de reabilitare a stației ...[citește_toată_știrea]

22 Aprilie 2024, 12:20
(139 vizualizări - 0 comentarii)


Proiectil exploziv de artilerie, descoperit la Cotorca

Proiectil exploziv de artilerie, descoperit la Cotorca

Sâmbătă, 20 aprilie a.c., în jurul orelor 15,30, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului a intervenit pentru identificarea unui proiectil exploziv de artilerie, calibru 152 mm, î ...[citește_toată_știrea]

22 Aprilie 2024, 11:15
(168 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente rutiere în Ialomița

Accidente rutiere în Ialomița

Vineri, 19 aprilie a.c., în jurul orelor 19,20, dispeceratul Inspectoratului a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier, între localitățile Manasia și Gârbovi, î ...[citește_toată_știrea]

22 Aprilie 2024, 11:05
(650 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 876,60 mii de lei, sume stabilite suplimentar în urma inspecțiilor și a verificărilor efectuate în luna martie 2024

Inspectorii cu atribuțiuni de control din cadrul AJFP Ialomița au efectuat, în luna martie 2024, controale la contribuabili persoane fizice și juridice. Astfel, au fost finalizate 16 inspecții ...[citește_toată_știrea]

22 Aprilie 2024, 10:20
(113 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

19 Aprilie 2024, 19:25


Accident rutier la Gura Ialomiței

Joi, 18 aprilie a.c., două echipaje operative din cadrul Stației de Pompieri Țăndărei au intervenit la un accident rutier produs în comuna Gura Ialomiței, în care au fost implicate două autocamioane ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2024, 10:10
(674 vizualizări - 0 comentarii)


Ciulnița: Două victime, în urma unui accident rutier

Pompierii din Slobozia au intervenit joi, 18 aprilie a.c., la un accident rutier produs în comuna Ciulnița, în care au fost implicate două autoturisme și două persoane. Au fost alocate de ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2024, 10:00
(633 vizualizări - 0 comentarii)


Scânteia: Locuință cuprinsă de flăcări

Joi, 18 aprilie a.c., pompierii din Țăndărei, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2024, 09:40
(557 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Modificări aduse impozitului pe veniturile microîntreprinderilor

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița aduce la cunoștința contribuabililor interesați că, prin prin  OUG nr. 31/2024, au fost aduse modificări Codului Fiscal care au vizat, printre ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2024, 15:15
(637 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Cereri de plată pentru schema de ajutor de stat «Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că, în perioada 17 aprilie-26 iunie 2024 inclusiv, se depun Cereri de plată pentru anul 2024 aferente ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2024, 11:55
(589 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

16 Aprilie 2024, 18:10


AJFP Ialomița: Rambursări TVA de peste 4,72 milioane de lei în martie 2024

Administrația Județeană Finanțelor Publice Ialomița a rambursat în luna martie 2024, conform selecției naționale, TVA în valoare de 4,72 milioane de lei. Totodată, au fost efectuate autocompensări ...[citește_toată_știrea]

16 Aprilie 2024, 10:30
(1261 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Țăndărei

Vineri, 12 aprilie a.c., în jurul orei 9,40, Stația de Pompieri Țăndărei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru stingerea unui incendiu produs pe ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2024, 11:55
(853 vizualizări - 0 comentarii)


Sărbătorile Pascale, în atenția DSVSA Ialomița

Pentru perioada ce urmează, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a adoptat mai multe măsuri specifice, precum intensificarea controalelor, dar și asigurarea permanenței la sediul ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2024, 11:40
(614 vizualizări - 0 comentarii)


Accident în zona Popasului Chirana

Accident în zona Popasului Chirana

În seara zilei de duminică, 14 aprilie a.c., în jurul orelor 18,30, un echipaj de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Stației de Pompieri Țăndărei au intervenit pentru gestionarea unei ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2024, 11:10
(979 vizualizări - 0 comentarii)


Șarpe de peste un metru, capturat de jandarmii ialomițeni din bucătăria unui bărbat din Stejaru

Sâmbătă, 13 aprilie a.c., jandarmii ialomițeni au fost solicitați să intervină în satul Stejaru, ca urmare a unei sesizări prin apelul 112 din partea unui bărbat care semnala faptul că î ...[citește_toată_știrea]

13 Aprilie 2024, 12:20
(831 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 117,17 milioane de lei, încasări la bugetul de stat în luna martie 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna martie a anului 2024, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 117,17 milioane ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2024, 12:50
(828 vizualizări - 0 comentarii)


Contul meu RAJA

Contul meu RAJA

Pachetul Cont Client este accesibil non-stop și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line Contul meu RAJA (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația de mobil MyRAJA ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2024, 11:05
(792 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Înregistrarea fiscală a profesiilor libere

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că a fost aprobată Procedura de administrare a obligațiilor fiscale datorate de persoanele fizice care desfășoară ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2024, 10:40
(540 vizualizări - 0 comentarii)


 Muzeul Județean Ialomița: Obiecte din Epoca Bronzului și Fierului, restaurate

Muzeul Județean Ialomița: Obiecte din Epoca Bronzului și Fierului, restaurate

În cursul lunii martie a acestui an, la Baza de Expunere Muzeală și Cercetare Arheologică «Orașul de Floci», experții în restaurare din cadrul Muzeului Județean Ialomița au readus ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2024, 09:50
(1769 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Instruire privind Alegerile din 9 iunie 2024

Instituția Prefectului Ialomița: Instruire privind Alegerile din 9 iunie 2024

Miercuri, 10 aprilie 2024, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin, a prezidat ședința de instruire cu privire la Alegerile Locale și Europarlamentare din 9 iunie 2024. În cadrul ședinței ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 12:40
(670 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Marius în Calificare istorică: Unirea Slobozia, echipă promovată în SuperLiga României! nemultumitu' în Calificare istorică: Unirea Slobozia, echipă promovată în SuperLiga României! geo în Investiția pentru bulevardul Matei Basarab va fi «etapizată» până în 2026! Miti în Pavel&comp. legiferează o administrație mai scumpă o părere..... în Fără precedent: Toți președinții desemnați ai Biroului Electoral de Circumscripție al Județului Ialomița s-au retras din funcții! abc în Slobozia a accesat o investiție de 30 milioane de lei pentru sistemul de apă și apă uzată Slobozean în Investiția pentru bulevardul Matei Basarab va fi «etapizată» până în 2026! Slobozeanul ingamfat în Investiția pentru bulevardul Matei Basarab va fi «etapizată» până în 2026! Mary în Pavel&comp. legiferează o administrație mai scumpă sorinb în Investiția pentru bulevardul Matei Basarab va fi «etapizată» până în 2026! pacanele în Pavel&comp. legiferează o administrație mai scumpă @ Aurel în IGPR a schimbat din nou comanda Poliției ialomițene Un cetatean în Ialomițenii așteaptă deschiderea Secției de Îngrijiri Paliative Aurel în IGPR a schimbat din nou comanda Poliției ialomițene Toma (necredinciosul?) în Investiția pentru bulevardul Matei Basarab va fi «etapizată» până în 2026! inutil în Investiția pentru bulevardul Matei Basarab va fi «etapizată» până în 2026! Curiosul în Ialomița, județul cu mai mulți pensionari decât angajați Bășcălie în Jandarmeria Ialomița recrutează tineri Cornel în Ialomița a reluat procedura pentru înființarea Birourilor Electorale de Circumscripție alegator în Ialomița a reluat procedura pentru înființarea Birourilor Electorale de Circumscripție

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...