EVENIMENT
Jumătate DA, jumătate BA!
Slobozia nu plătește facturile pentru colectarea deșeurilor menajere
ADI ECOO 2009 SRL a făcut publice rapoartele lunare de plată pentru colectarea deșeurilor menajere la Slobozia. Potrivit acestora, doar 53,9% dintre beneficiarii acestui serviciu își achită obligațiile lunare. În cazul Cartierului Bora, gradul de încasare este de 33,7%. «Facem eforturi pentru a asigura servicii de calitate. Dar acestea nu pot fi oferite în condițiile în care aceste servicii nu sunt plătite. Avem nevoie de implicarea autorităților locale în reglementarea acestei situații!» susține Alina Ciobanu, directorul ADI ECOO 2009 SRL.
Populația reclamă calitatea serviciilor Creșterea tarifelor de colectare a deșeurilor menajere pentru populație, de la 12 la 15 lei pentru fiecare beneficiar, generează nemulțumiri la nivelul Sloboziei. Locuitorii reclamă faptul că stațiile de depozitare a deșeurilor nu sunt standardizate și că autogunoierele sunt vechi și zgomotoase. «E un coșmar. La 5 dimineața trezesc toată strada. Și când nu sunt gunoierele, sunt măturătorii! Iar containerele curg și miroase, oricât ar da ei cu cloramină..» susține Nicoleta Popescu, locatară în zona Pieței. Povestea se repetă la majoritatea stațiilor de colectare a deșeurilor din oraș. Sunt 72, iar 60 dintre acestea nu sunt conectate la rețeaua de canalizare a orașului, pentru preluarea levigatului. «Singurul lucru bun e că preiau gunoiul... Măcar atâta fac bine! Numai e ca pe vremea Polarisului, când stăteam cu zilele cu gunoiul la nas. Numai că atunci era mai ieftin, acuma e mai scump!» se plâng pe mai multe voci oamenii, în preajma ghenelor de gunoi.
Replica oficială a ADI ECOO 2009 SRL La celălalt capăt al firului, reprezentanții ADI ECOO 2009 SRL oferă explicații pertinente legate de situațiile reclamate. «Suntem deplin conștienți de nemulțumirile populației. Și facem eforturi constante pentru a reglementa situația. Din păcate, multe dintre aspectele semnalate nu țin de noi. Stațiile de colectare a deșeurilor aparțin Primăriei. Solicităm înlocuirea acestor containere de la preluarea contractului. Pentru colectarea levigatului, de asemenea, e nevoie de intervenția autorităților. Noi nu putem moderniza aceste stații, nu ne aparțin. Iar autoutilitarele noastre au 20 de ani, de aceea sunt zgomotoase. Le vom înlocui anul viitor, ca urmare a investiție de 112 milioane de lei aflată acum în derulare la nivelul Consiliului Județean Ialomița. Din păcate, activitatea societății este blocată de neplata serviciilor prestate. Oamenii s-au obișnuit să nu plătească. Sau nu plătesc la timp. Deja am inițiat primele proceduri pentru executare silită!» susține Alina Ciobanu, directorul ADI ECOO 2009 SRL.
Doar unul din doi slobozeni plătește «gunoiul» Pentru a oferi o imagine exactă supra situației cu care se confruntă orașul, ADI ECOO 2009 SRL a făcut publice rapoartele de încasare pentru luna iunie 2024. Potrivit acestora, doar 53,9% dintre beneficiarii serviciilor de salubritate plătesc regulat contractul încheiat cu ADI ECOO 2009 SRL: În cazul Cartierului Bora situația este și mai gravă, gradul de încasare fiind de 33,7%. Cei mai responsabili dintre slobozeni sunt cei care locuiesc la blocuri, pentru aceștia gradul de încasare fiind de 63,8%. Paradoxal, nici agenții comerciali instituțiile publice din Slobozia nu respectă termenele scadente ale contractelor de salubrizare. În cazul agenților economici, gradul de încasare este de 63,7%, iar în cazul instituțiilor publice de 69,4%. O altă problemă, poate la fel de gravă, susțin reprezentanții ADI ECOO 2009 SRL, o reprezintă refuzul de a colecta selectiv deșeurile. «Stațiile de colectare selectivă din oraș nu pot fi utilizate corespunzător din cauza acestei practici. Noi nu dispunem de metode legale coercitive. Este nevoie de intervenția Poliției Locale și de amenzi. Pentru că deja vorbim despre o obligație legală!» a adăugat Alina Ciobanu.
ADI ECOO 2009 SRL devine societate pe acțiuni
Miercuri, 28 august 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Ialomița, consilierii județeni vor vota un proiect de hotărâre care modifică statutul juridic al ADI ECOO 2009 SRL. Astfel, societatea de salubrizare va deveni societate pe acțiuni. În cadrul noii structuri juridice, Consiliul Județean Ialomița va deține 99,79% din acțiuni, alte 16 administrații locale, printre care și orașele Fetești și Țăndărei, urmând să dețină restul de acțiuni. Decizia este generată de modificările legislative apărute ulterior constituirii societății. Reamintim că la acest moment ADI ECOO 2009 SRL deservește 63 din cele 66 de administrații locale din Ialomița.
30 August 2024, 07:50 (3857 vizualizări - 8 comentarii)
Slobozenii plătesc 7 lei de persoană pentru colectarea deșeurilor menajere
Vivani impune tarife majorate la depozitarea gunoiului menajer
Vivani Salubritate cere pentru tona de deșeuri colectate 72,4 lei
Slobozenii vor plăti 15 lei/persoană pentru colectarea deșeurilor menajere
Comentariile cititorilor:
(7 Septembrie 2024, 08:26)
Au un program de incasari foarte prost pentru unii abonati care inca mai sunt in campul muncii.Este o lipsa de respect fata de aceasta categorie activa de cetateni!
(31 August 2024, 07:10)
Inițiați, contra cost, pe lângă firma de salubritate și un serviciu de colectarea mobilierului vechi și nu numai. La locurile destinate colectării selecriv a gunoiului se văd aruncate fel de fel, mobilier vechi, saltele, obiecte sanitare, etc, ce nu încap firesc pe orificiile de colectare a deșeurilor. Iar sistemele ce încuie containerele nu mai au nicio taină pentru "căutătorii" prin gunoaie ce la rândul lor împrăștie sistematic cu ajutorul unor cârlige gunoiul menajer. Gunoiul unora, bunăstarea altora.
(30 August 2024, 23:50)
@Eco, cei de la casa duc uneori gunoiul cu masina deoarece la casa colectarea gunoiului se face o singura data pe saptamana, si uneori e nevoie sa arunce gunoiul mai devreme. Problema este necoordonarea cu serviciul de evidenta populatiei, care ar putea direct sa transmita primariei persoanele care au domiciliul/rezidenta in oras, iar taxa pe gunoi sa fie incasata direct la primarie. Dar ce sa vezi, cum comenta cineva la un articol precedent, nu mai au cum sa sifoneze banii prin firmele "colaboratoare" ale Adi Eco.
(30 August 2024, 20:53)
La blocuri gradul de încasare este de 63,8 % ? Tot atât este plătit și restul întrucât se plătește la ,,grămadă ", nu fracții sau numai unele servicii. De ce nu spune nimeni că sunt destui din cei ce locuiesc la casă și duc gunoiul la tomberoanele de la blocuri, uneori chiar cu mașina, ceea ce arată că nu au suma necesară să plătească acest serviciu. Toată lumea vrea curat în jur, dar, sunt prea mulți cei ce ignoră curățenia, ar fi necesar din câte se vede a se aplica sancțiuni, omul în general nu vrea sî înțeleagă de vorbă bună sau că așa este corect.
(30 August 2024, 17:16)
Pai da și eu unu am primit acea notificare dar am făcut plata înainte de a o primi care practic nu mai are nici o valoare acea notificare și cei de la ADI ECO ar trebui sa fie mulțumiți ca leam achitat facturile după un an de zile ptr ca la 6 zile cit locuiesc la adresa de contract cit gunoi poți sa faci ca să le dai 12 lei pe luna și apoi ptr ce imi trimite notificare ptr 120 de lei pe ei ii costa mai mult hârtia și apoi procedurile care le fac ptr executare silita și practic ei pierde mult mai mult și deaia nu merge bine societatea plus ca să nu mai vorbesc ca dacă vrei sa te scoți de la gunoi domnii de la asociațiile de bloc te obliga sa deții contract indiferent ca locuiești sau nu locuiești la adresa și asa ca că ptr ce sa plătesc 12 lei degeaba și am inteles ca din octombrie va fi 15 lei mai mult ptr ce .... Plus ca au spus ca se vor pune acele insule ecologice digitale cu card și vei plăti factura în funcție de cit gunoi bagi acolo nu mai plătești un anume preț fix mi se pare ceva normal și corect cum e și la apă,curent ,gaze plătești în funcție de consum ...plus ca ar trebui ca și la gunoi sa se poată plăti și prin magazine unde dețin acele automate de plata sau POS sa poată oameni plăti au o singura casierie și acolo stai la coada de te plictisesti .....asa ca instalați mai repede acele platforme digitalizate ca oamenii sa plătească în funcție de cit gunoi baga acolo și nu după un anume preț ca destul oamenii o duc cum o duc cu banii mai da și pe un serviciu care practic nu îl folosesc aproape ...și li se baga o factura pe git aproape degeaba ...
(30 August 2024, 14:37)
Langa platforma de gunoi de langa sala de sport, pe George Enescu exista un morman de gunoi PERMANENT din care se ia "putin cate putin", vorba cantecului. Se aduc tot felul de chestii, de la gunoi menajer pana la deseuri din constructii. Orice Poate era bine de amplasat o camera video care sa monitorizeze zona si sa ii pedepseasca pe cei care arunca aiurea deseurile.
(30 August 2024, 12:41)
Nou născutul este trecut la plata gunoiului menajer de către asociația de propietari. (...) cu gunoiul vostru cu tot .
(30 August 2024, 11:02)
Niciunuia dintre angajatii lui Adi Eco 2009 nu i-a trecut prin cap ca nu platim pentru ca este foarte anevoios? E suficient ca Adi Eco sa colaboreze cu unul din furnizorii de servicii incasare facturi prezenti in orice magazin din Slobozia si s-a rezolvat problema!