EVENIMENT

Cei mai noi medici ai Spitalului Județean de Urgență Slobozia
Datorită eforturilor inițiate pentru a crește numărul doctorilor, 8 noi medici specialiști au fost angajați în această perioadă la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Aceștia își desfășoară activitatea pe Secțiile Pediatrie, ATI, Oncologie, UPU și Hematologie. «Ne bucurăm de faptul că au ales să profeseze în spitalul nostru și vom fi atenți la toate solicitările dânșilor!» a transmis Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.
Au ales să profeseze la Slobozia Cei 8 medici tineri care întregesc echipa de specialiști ai Spitalului Județean de Urgență Slobozia sunt dr Simona Bățăuș (ATI), dr Corina Urdă (Pediatrie), dr Daniela Atasiei (Pediatrie), dr Daniela Cristina Delistoian (ATI), dr Nicoleta Goidan (UPU), dr Ionela Trăistaru-Bălan (Oncologie), dr Bogdan Bogatu (Oncologie) și dr Aurelian Crăciunescu (Hematologie). Majoritatea dintre aceștia și-au început activitatea în luna februarie 2025 și provin dintre puținii rezidenți pe care unitatea medicală i-a convins să revină la post după încheierea stagiilor de practică. «Am finalizat pregătirea Rezidențiatului pe ATI la începutul lunii martie, pe 3 martie mai exact, iar ziua următoare m-am prezentat la post. Ceea ce m-a determinat să vin la post a fost nevoia de medici pe care spitalul o are... Eu voi încerca să fac față navetei, pentru că vin de la București și am o familie acasă pe care nu o pot muta la Slobozia. Am zis să dau o șansă acestui spital să văd dacă voi reuși să fac meseria și să pot avea grijă și de familia mea!» susține dr Simona Bățăuș (ATI), proaspăt angajată la spitalul din Slobozia. Cel mai nou specialist care face parte din echipa medicilor din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia este dr Aurelian Crăciunescu, medic specialist hematolog. Are mai puțin de o săptămână de când a semnat contractul de angajare și multe visuri despre cum vrea să aibă grijă de sănătatea ialomițenilor. «Hematologia este o specialitate medicală foarte provocatoare și depinde și de opinia altor specialiști... Suntem în permanență conectați unii cu alții. Până acum am primit sprijin și mulțumesc tuturor celor care mi l-au oferit. Am ales să vin aici pentru că știu că este nevoie de medici!» a explicat dr Aurelian Crăciunescu.
Pe drumuri pentru viețile pacienților Cei 8 medici sunt în permanență pe drumuri, pentru că niciunul dintre ei nu locuiește în Slobozia. Majoritatea vin de la București sau Constanța, dar vin cu plăcere să aibă grijă de sănătatea pacienților care ajung la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. «Eu fac naveta de la Constanța... Nu m-am gândit să mă mut la Slobozia. Medicina de Urgență are un rol bine determinat în acest „ecosistem“ să-i spun, pentru că noi chiar suntem în prima linie și trebuie să știm cărui specialist să-i direcționăm cazul după evaluare. M-am acomodat la Slobozia, îmi place, am auzit de spitalul dumneavoastră de la alți colegi care au făcut gărzi aici și am zis să încerc și eu. Până acum totul este în regulă și consider că m-am integrat în echipa de la UPU!» susține dr Nicoleta Goidan, medic specialist Medicină de Urgență. Tot de la distanță vin și cei doi medici oncologi, dr Ionela Trăistaru-Bălan și dr Bogdan Bogatu. Au ales să profeseze la Slobozia pentru că spitalul are nevoie de medici tineri și au adus cu ei cele mai noi cunoștințe dobândite în timpul stagiilor de practică. Astfel încearcă să implementeze la Spitalul Slobozia conceptul de «Tumor Board», ceea ce înseamnă evaluarea pacientului oncologic împreună cu alți specialiști. «Cazurile oncologice sunt foarte delicate și necesită atenție din partea multor colegi. De aceea, ne consultăm unii cu alții și cerem opinii medicale pentru a veni în sprijinul pacienților. Iar numărul pacienților oncologici, din păcate, este din ce în ce mai mare!» a explicat dr Bogdan Bogatu.
Facilități pentru medici Cei 8 medici reduc deficitul de medici specialiști ai Spitalului Județean de Urgență Slobozia, dar nu rezolvă problema definitiv. În continuare unitatea medicală are nevoie de medici specialiști. Iar secțiile critice rămân Cardiologia, Neurologia sau Neonatologia. Totuși, unitatea medicală face eforturi pentru a-i atrage pe medici oferindu-le atât spații de cazare, cât și decontare pentru navetă. De asemenea, spitalul din Slobozia a investit destul de mult în aparatură medicală. «Consider că spitalul din Slobozia dispune de multe echipamente medicale pe care unele spitale din București nu le au... De asemenea, avem acces la numeroase substanțe necesare în Terapie Intensivă care, chiar și în centrele universitare, uneori nu se găsesc!» a declarat dr Daniela Cristina Delistoian, specialist ATI. Managerul unității medicale a precizat faptul că va face toate demersurile necesare pentru a le oferi celor 8 medici toate condițiile necesare astfel încât aceștia să-și poată desfășura activitatea fără probleme. «Ușa mea rămâne deschisă pentru fiecare dintre dumneavoastră și voi încerca, pe cât posibil, să rezolvăm toate problemele pe care mi le înaintați. Vă mulțumesc pentru faptul că faceți parte din echipa spitalului nostru!» a declarat Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.
24 Martie 2025, 12:25 (9651 vizualizări - 13 comentarii)
Laborator de Microbiologie la Spitalul Județean de Urgență Slobozia
Ambulatoriul spitalului din Slobozia, tot mai aproape de redeschidere
Echipament medical modern achiziționat de Spitalul Județean de Urgență Slobozia
Comentariile cititorilor:
(12 Aprilie 2025, 19:34)
Daca cei noi intra pe mana sefei sectiei de Oncologie vor fugi ca potarnichile .
(30 Martie 2025, 12:48)
Stau cat timp doctorii pensionari nu ii fac sa isi urasca meseria si cadrul in care lucreaza. Lucrez la spital si stiu ce spun. Sunt multe fosile comuniste in acest spital care nu accepta tineri.
(26 Martie 2025, 13:44)
Problema se pune,cat stau…?!
(25 Martie 2025, 06:37)
Felicitări si spor conducerii si CJ in finalizarea renovărilor din spitalul județean Slobozia.
(25 Martie 2025, 00:26)
Sa speram că vom fi primiți la consultații atunci când este o urgenta și nu ne mai spun va facem programare peste o săptămână, o lună, etc. sau ne trimit la cabinetele privare. Nu toată lumea are bani de privat. Suntem asigurați și avem dreptul cu bilet de trimitere la stat. Urgentele, bolnavii oncologici, persoanele cu handicap ar trebui să aibă prioritate.
(24 Martie 2025, 22:17)
Ultimu stinge lumina la acest minunat spital...
(24 Martie 2025, 21:41)
"Alti doctori care sunt noi" indivia se naște din prostie!
(24 Martie 2025, 21:00)
Ati uitat sa invitati si alti medici noi in aceasta “conferinta de presa”. Urat, sunt mai multi medici noi venitisi nu ati avut bunul simt sa ii invitati! Aparent s-au afisat unii care trebuiau scosi in fata, pentru ca nu exceleaza prin meserie,doar asase pot face cunoscuti! Penibil!!!!!
(24 Martie 2025, 20:56)
Sa vedem daca medicii veterani ii lasa pe cei tineri sa isi faca treaba si nu le pun bete in roate.
(24 Martie 2025, 20:05)
Mulțumim,ciolac conducător! Mulțumim partidului comunist,pardon social ist ! Cât despre măreția specialistului in management,renumit in domeniul spitalicesc,acest Liviu-neînlocuitul,rămânem fara cuvinte. De aceea - "scrim". Vai de țărișoara asta! Bine ați venit la Slobozia dragi medici! Era nevoie,
(24 Martie 2025, 19:05)
Gasim medicii oncologi si in garzi? :) felicitari si mult succes!
(24 Martie 2025, 15:20)
Doamne dacă nu era PSD ul !!!!
(24 Martie 2025, 13:48)
mult succes va doresc si sper sa salvati multe vieti aici in slobozia